|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
A co z Meliksonem? Był fenomenem a potem spadł boleśnie Strasznie, Wojciech Kowalczyk napisał artykuł, że są zawodnicy, którzy jak im mówisz „zagraj w prawo” to zagrają w lewo i jest źle, są zawodnicy, którzy jak mają zagrać w prawo, to zagrają w prawo i jest dobrze, a są zawodnicy którym krzyczysz zagraj w prawo, to on zagra w lewo i będzie lepiej. Takim zawodnikiem był Meliskon. Tak jak na Legie chodzi się dla Ljuboji, tak na Wisłę się chodziło dla Meliksona. Szkoda, naprawdę. Zdaję sobie sprawę, że gdyby został, to grałby na tym samym poziomie, ale mimo wszystko szkoda, tym bardziej, że chyba nie był ostatnim lamusem. Tak się złożyło, że chodziliśmy na tę samą siłownię. Zwykle zawodnicy po treningu leżą na kanapie i grają na playstation, a potem idą na dyskotekę, a jego i Bitona spotykałem bardzo często. Czyli z jednej strony miał pewne przejawy profesjonalizmu, a z drugiej czasami perfidnie przechodził koło meczu. Od kiedy chodził na tą siłownie? Może zatracił tam dynamikę? Nie wiem od kiedy. Ale on nie chodził tam też pakować. Biton powiedział zresztą, że to trening ogólnorozwojowy połączony z elementami jogi, o ile się nie mylę. A po Meliksonie widać było, że wbrew pozorom ma trochę siły. Bardzo dużo się podciągał, co mnie zdziwiło, bo wydawał się chucherkiem, a potrafił się z dwadzieściakilka razy z nachwytem podciągnąć. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z Wisłą związany jest od niemal 70 lat, od ponad 20 jest jej prezesem. W rozmowie z serwisem WislaLive.pl odniósł się m. in. do sprzedanego przez Wisłę meczu Legii w 1993 roku, do wejścia Telefoniki w struktury piłkarskiej Wisły, do działań obecnego zarządu TS-u i prób naprawienia nieciekawej sytuacji finansowej, a także do konfliktu na linii Wisła Kraków SA - SKWK.
Podobno w dużej mierze zawdzięczamy panu pojawienie się w Wiśle pana Bogusława Cupiała. Kiedyś nazwał pan "jego erę" najlepszą w historii futbolowej Wisły. Jak by pan uzasadnił tą tezę? Faktycznie to efektywniejszy czas dla Białej Gwiazdy niż lata "gwardyjskie", czy też "międzywojenna era" Henryka Reymana, naznaczona dwoma mistrzostwami Polski? Bardzo trudno porównać obecne czasy zwłaszcza do ery międzywojennej, ponieważ to była zupełnie inna piłka. Podobnie jak w latach gwardyjskich. Po roku '89 kiedy kluby pozbawione zostały finansowego wsparcia państwa, w postaci nie zawsze moralnych, sztucznych etatów w hutach, kopalniach, milicji czy wojsku, trudno było znaleźć środki na utrzymanie drużyny piłkarskiej na tym poziomie, do którego przyzwyczajeni byli kibice. Szukaliśmy sponsorów, mniejszych i większych, potem utworzyliśmy spółkę, której udziałowcami byli Bank Współpracy Regionalnej, firma Realbud oraz Piotr Skrobowski, który został prezesem tego tworu. To jednak wciąż było za mało, aby utrzymać poziom jakiego słusznie oczekiwały tłumy kibiców. Wtedy właśnie zaczęliśmy poszukiwania możnego sponsora, który utrzymałby Wisłę w czołówce tabeli ekstraklasy. W ten sposób trafiliśmy do Myślenic, do Telefoniki S.A i ich ówczesnych właścicieli czyli Zbigniewa Urbana, Bogusława Cupiała i Stanisława Ziętka. Po rozmowach zainicjowanych przeze mnie i Piotra Skrobowskiego, podpartych przez Wojciecha Łazarka udało nam się ich przekonać do wykupienia przez Telefonikę S.A spółki o której wcześniej wspomniałem. Od tego momentu zaczęła się złota era Wisły. Nazwałem ją tak ponieważ wkład jaki wniosła Telefonika w budowę silnej drużyny piłkarskiej przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Zakup piłkarzy o znaczących nazwiskach w 1998 roku pozwolił na stworzenie podstaw drużyny, które przez następne 15 lat była najsilniejszą ekipą w Polsce. Cały wywiad z prezesem TS Wisła - Ludwikiem Mięttą-Mikołajewiczem ![]() Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
a macie może jakieś linki do wywiadów z Panem Cupiałem ? jak już wspomnieliśmy wcześniej wiemy że nie pcha się przed kamery, ale może chociaż jakieś wywiady w "formie pisanej". Chciałoby się wiedzieć coś o tym człowieku i myślę że nie tylko ja jestem ciekaw jaki On jest. Tutaj bez żadnych kontekstów proszę. To po prostu czysta ciekawość
![]() ![]()
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął Że te myśli nigdy nie zamilknął Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
to jeszcze nie ten link
głupio się czyta po 9 latach że Bayern Leverkusen był uważany za przeciętniaka a Real za słabeusza do ogrania przez Wisłę ![]() ![]()
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął Że te myśli nigdy nie zamilknął Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
BC:
Cytat:
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Coś chyba po.szło nie tak. We.dług naj.now.szych badań wy.dol.no.ścio.wych pił.ka.rze Wisły są bar.dzo słabo przy.go.to.wa.ni do rundy wio.sen.nej. Do star.tu roz.gry.wek li.go.wych zo.sta.ło kilka dni, a tre.ner To.masz Ku.la.wik ma teraz masę kło.po.tów.
http://ofsajd.onet.pl/newsy/wisla-ni...-na-lige/sbczm |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...kowa,id,t.html BOSS spotkał się z majchrowskim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=XGKD89S8hg4 nie wiem czy to już było ale proszę sie dokładnie wsłuchać mniej więcej od 11:45 i zobaczyć jak nazywa nas marny dziennikarz nsportu.....
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Po prostu niektórzy są zbyt wyczuleni na jakąkolwiek krytykę.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://weszlo.pl/news/13928-Jak_co_w...ztof_Stanowski Staniowski wytyka BOSSOWI brak konsekwencji w działaniach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wychodzi na to, ze Dwaliszwili mogł byc Naszym zawodnikiem jeszcze przed przyjsciem Genkova
http://legia.przegladsportowy.pl/Pil...909,1,721.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To przecież było wówczas wiadome, że odbiliśmy się po prostu od ceny za tego piłkarza (około bańki euro)...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła Kraków może niedługo grać przy Reymonta tylko gościnnie...Problem tkwi w tym, że Wisła Kraków zarządza całością stadionu na podstawie starej umowy z miastem.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Iskierką jest sam fakt dementowania przez nasz klub informacji podawanych przez "dziennikarzy", które wprowadzają jeszcze większy zamęt.
Za taką reakcję z mojej strony "+" ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Oczywistym jest, że budowa bazy szkoleniowo-treningowej poza Krakowem to jedyne sensowne rozwiązanie. Chociażby dlatego, że Cupiał posiada tam już grunty.
A żeby stworzyć porządne warunki do treningu/szkolenia potrzeba miejsca. Poza tym - zakwaterowanie uczniów ewentualnej szkółki w Myślenicach wyszłoby im tylko i wyłącznie na dobre. Jak działa Kraków na młodocianych adeptów futbolu mogliśmy się już wielokrotnie przekonać... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Swieta racja.Zmarnowalismy w ten sposob chlopakow zapowiadajacych sie na naprawde solidnych grajkow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No tak mogliby bezpośrednio ćwiczyć na Zakopiance zamiast się po Lea rozbijać.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|