The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2013, 15:44
http://wsad.it/gosc/quioto-nie-wiedz...st-wypozyczony

Dobry wywiad z Ćwiąkała o Wiśle.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 25.01.2013, 16:20
muerte napisał(a):Wyświetl post
http://wsad.it/gosc/quioto-nie-wiedz...st-wypozyczony

Dobry wywiad z Ćwiąkała o Wiśle.
To jest ciekawe:

A co z Meliksonem? Był fenomenem a potem spadł boleśnie
Strasznie, Wojciech Kowalczyk napisał artykuł, że są zawodnicy, którzy jak im mówisz „zagraj w prawo” to zagrają w lewo i jest źle, są zawodnicy, którzy jak mają zagrać w prawo, to zagrają w prawo i jest dobrze, a są zawodnicy którym krzyczysz zagraj w prawo, to on zagra w lewo i będzie lepiej. Takim zawodnikiem był Meliskon. Tak jak na Legie chodzi się dla Ljuboji, tak na Wisłę się chodziło dla Meliksona. Szkoda, naprawdę. Zdaję sobie sprawę, że gdyby został, to grałby na tym samym poziomie, ale mimo wszystko szkoda, tym bardziej, że chyba nie był ostatnim lamusem. Tak się złożyło, że chodziliśmy na tę samą siłownię. Zwykle zawodnicy po treningu leżą na kanapie i grają na playstation, a potem idą na dyskotekę, a jego i Bitona spotykałem bardzo często. Czyli z jednej strony miał pewne przejawy profesjonalizmu, a z drugiej czasami perfidnie przechodził koło meczu.

Od kiedy chodził na tą siłownie? Może zatracił tam dynamikę?
Nie wiem od kiedy. Ale on nie chodził tam też pakować. Biton powiedział zresztą, że to trening ogólnorozwojowy połączony z elementami jogi, o ile się nie mylę. A po Meliksonie widać było, że wbrew pozorom ma trochę siły. Bardzo dużo się podciągał, co mnie zdziwiło, bo wydawał się chucherkiem, a potrafił się z dwadzieściakilka razy z nachwytem podciągnąć.

Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 27.01.2013, 02:29
Z Wisłą związany jest od niemal 70 lat, od ponad 20 jest jej prezesem. W rozmowie z serwisem WislaLive.pl odniósł się m. in. do sprzedanego przez Wisłę meczu Legii w 1993 roku, do wejścia Telefoniki w struktury piłkarskiej Wisły, do działań obecnego zarządu TS-u i prób naprawienia nieciekawej sytuacji finansowej, a także do konfliktu na linii Wisła Kraków SA - SKWK.

Podobno w dużej mierze zawdzięczamy panu pojawienie się w Wiśle pana Bogusława Cupiała. Kiedyś nazwał pan "jego erę" najlepszą w historii futbolowej Wisły. Jak by pan uzasadnił tą tezę? Faktycznie to efektywniejszy czas dla Białej Gwiazdy niż lata "gwardyjskie", czy też "międzywojenna era" Henryka Reymana, naznaczona dwoma mistrzostwami Polski?

Bardzo trudno porównać obecne czasy zwłaszcza do ery międzywojennej, ponieważ to była zupełnie inna piłka. Podobnie jak w latach gwardyjskich. Po roku '89 kiedy kluby pozbawione zostały finansowego wsparcia państwa, w postaci nie zawsze moralnych, sztucznych etatów w hutach, kopalniach, milicji czy wojsku, trudno było znaleźć środki na utrzymanie drużyny piłkarskiej na tym poziomie, do którego przyzwyczajeni byli kibice. Szukaliśmy sponsorów, mniejszych i większych, potem utworzyliśmy spółkę, której udziałowcami byli Bank Współpracy Regionalnej, firma Realbud oraz Piotr Skrobowski, który został prezesem tego tworu. To jednak wciąż było za mało, aby utrzymać poziom jakiego słusznie oczekiwały tłumy kibiców. Wtedy właśnie zaczęliśmy poszukiwania możnego sponsora, który utrzymałby Wisłę w czołówce tabeli ekstraklasy. W ten sposób trafiliśmy do Myślenic, do Telefoniki S.A i ich ówczesnych właścicieli czyli Zbigniewa Urbana, Bogusława Cupiała i Stanisława Ziętka. Po rozmowach zainicjowanych przeze mnie i Piotra Skrobowskiego, podpartych przez Wojciecha Łazarka udało nam się ich przekonać do wykupienia przez Telefonikę S.A spółki o której wcześniej wspomniałem. Od tego momentu zaczęła się złota era Wisły. Nazwałem ją tak ponieważ wkład jaki wniosła Telefonika w budowę silnej drużyny piłkarskiej przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Zakup piłkarzy o znaczących nazwiskach w 1998 roku pozwolił na stworzenie podstaw drużyny, które przez następne 15 lat była najsilniejszą ekipą w Polsce.

Cały wywiad z prezesem TS Wisła - Ludwikiem Mięttą-Mikołajewiczem
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
DEBO
Member

Od: 10.2012

Stary 28.01.2013, 00:06
a macie może jakieś linki do wywiadów z Panem Cupiałem ? jak już wspomnieliśmy wcześniej wiemy że nie pcha się przed kamery, ale może chociaż jakieś wywiady w "formie pisanej". Chciałoby się wiedzieć coś o tym człowieku i myślę że nie tylko ja jestem ciekaw jaki On jest. Tutaj bez żadnych kontekstów proszę. To po prostu czysta ciekawość
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
bartek_zks
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 28.01.2013, 00:16
DEBO napisał(a):Wyświetl post
a macie może jakieś linki do wywiadów z Panem Cupiałem ? jak już wspomnieliśmy wcześniej wiemy że nie pcha się przed kamery, ale może chociaż jakieś wywiady w "formie pisanej". Chciałoby się wiedzieć coś o tym człowieku i myślę że nie tylko ja jestem ciekaw jaki On jest. Tutaj bez żadnych kontekstów proszę. To po prostu czysta ciekawość
stary ale jest - http://wislakrakow.com/www/showartic...articleid=6535
Odpowiedz cytując
DEBO
Member

Od: 10.2012

Stary 28.01.2013, 00:37
to jeszcze nie ten link głupio się czyta po 9 latach że Bayern Leverkusen był uważany za przeciętniaka a Real za słabeusza do ogrania przez Wisłę
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.01.2013, 10:16
DEBO napisał(a):Wyświetl post
to jeszcze nie ten link głupio się czyta po 9 latach że Bayern Leverkusen był uważany za przeciętniaka a Real za słabeusza do ogrania przez Wisłę
Tylko zauważ w komentarzach, że nawet wtedy się ludziom nic nie podobało!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 28.01.2013, 10:27
BC:

Cytat:
- Oczywiście cieszę się ze zwycięstw w naszej ekstraklasie i Pucharze Polski. Jednocześnie mam jednak świadomość tego, że gdy my wzmocniliśmy się reprezentantami kraju, konkurencja straciła mocnych piłkarzy. Nie oszukujmy się - budżet Wisły jest bez mała dwukrotnie większy od klubów, które próbują z nami rywalizować o mistrzostwo Polski. Tak słabej ligi nie było dawno.
Ciekawe, co powiedział by teraz.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.01.2013, 10:42
Dariook napisał(a):Wyświetl post
BC:

Że nasz realny budżet może się okazać dwukrotnie niższy od tego, który ma do dyspozycji obecny lider Ekstraklasy?
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 31.01.2013, 08:15
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html

uwielbiam takie tytuły
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.02.2013, 15:39
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,B...wiadomosc.html
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.02.2013, 17:15
Dariook napisał(a):Wyświetl post
To samo, tyle ze o Legii.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.02.2013, 02:08
Ventigo napisał(a):Wyświetl post
To jest ciekawe:

A co z Meliksonem? Był fenomenem a potem spadł boleśnie
Strasznie, Wojciech Kowalczyk napisał artykuł, że są zawodnicy, którzy jak im mówisz „zagraj w prawo” to zagrają w lewo i jest źle, są zawodnicy, którzy jak mają zagrać w prawo, to zagrają w prawo i jest dobrze, a są zawodnicy którym krzyczysz zagraj w prawo, to on zagra w lewo i będzie lepiej. Takim zawodnikiem był Meliskon. Tak jak na Legie chodzi się dla Ljuboji, tak na Wisłę się chodziło dla Meliksona. Szkoda, naprawdę. Zdaję sobie sprawę, że gdyby został, to grałby na tym samym poziomie, ale mimo wszystko szkoda, tym bardziej, że chyba nie był ostatnim lamusem. Tak się złożyło, że chodziliśmy na tę samą siłownię. Zwykle zawodnicy po treningu leżą na kanapie i grają na playstation, a potem idą na dyskotekę, a jego i Bitona spotykałem bardzo często. Czyli z jednej strony miał pewne przejawy profesjonalizmu, a z drugiej czasami perfidnie przechodził koło meczu.

Od kiedy chodził na tą siłownie? Może zatracił tam dynamikę?
Nie wiem od kiedy. Ale on nie chodził tam też pakować. Biton powiedział zresztą, że to trening ogólnorozwojowy połączony z elementami jogi, o ile się nie mylę. A po Meliksonie widać było, że wbrew pozorom ma trochę siły. Bardzo dużo się podciągał, co mnie zdziwiło, bo wydawał się chucherkiem, a potrafił się z dwadzieściakilka razy z nachwytem podciągnąć.

Ćwiąkała na siłowni hahaha
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.02.2013, 08:49
Coś chyba po.szło nie tak. We.dług naj.now.szych badań wy.dol.no.ścio.wych pił.ka.rze Wisły są bar.dzo słabo przy.go.to.wa.ni do rundy wio.sen.nej. Do star.tu roz.gry.wek li.go.wych zo.sta.ło kilka dni, a tre.ner To.masz Ku.la.wik ma teraz masę kło.po.tów.
http://ofsajd.onet.pl/newsy/wisla-ni...-na-lige/sbczm
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 21.02.2013, 20:54
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...kowa,id,t.html BOSS spotkał się z majchrowskim
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.02.2013, 23:31
http://www.youtube.com/watch?v=XGKD89S8hg4 nie wiem czy to już było ale proszę sie dokładnie wsłuchać mniej więcej od 11:45 i zobaczyć jak nazywa nas marny dziennikarz nsportu.....
Odpowiedz cytując
libero
Member

Stary 24.02.2013, 09:15
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=XGKD89S8hg4 nie wiem czy to już było ale proszę sie dokładnie wsłuchać mniej więcej od 11:45 i zobaczyć jak nazywa nas marny dziennikarz nsportu.....
Tu podsumowali tego gościa http://www.weszlo.com/news/7965-Prze...zu_Kalinowskim to idiota i tyle.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.02.2013, 11:49
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
wis.la/kyc3b nie wiem czy to już było ale proszę sie dokładnie wsłuchać mniej więcej od 11:45 i zobaczyć jak nazywa nas marny dziennikarz nsportu.....
jak? bo oglądałem i nic nie dostrzegłem, albo przeoczyłem
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 24.02.2013, 12:05
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
jak? bo oglądałem i nic nie dostrzegłem, albo przeoczyłem
GTS
10 znaków

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.02.2013, 13:06
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
GTS
10 znaków
faktycznie, nawet nie wiedziałem że w tamtym momencie mowa o nas
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.02.2013, 13:53
Po prostu niektórzy są zbyt wyczuleni na jakąkolwiek krytykę.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
libero
Member

Stary 26.02.2013, 09:07
http://weszlo.pl/news/13928-Jak_co_w...ztof_Stanowski Staniowski wytyka BOSSOWI brak konsekwencji w działaniach
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.03.2013, 07:21
Wychodzi na to, ze Dwaliszwili mogł byc Naszym zawodnikiem jeszcze przed przyjsciem Genkova
http://legia.przegladsportowy.pl/Pil...909,1,721.html
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 01.03.2013, 11:11
To przecież było wówczas wiadome, że odbiliśmy się po prostu od ceny za tego piłkarza (około bańki euro)...
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 07.03.2013, 11:29
Wisła Kraków może niedługo grać przy Reymonta tylko gościnnie...Problem tkwi w tym, że Wisła Kraków zarządza całością stadionu na podstawie starej umowy z miastem.

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.03.2013, 14:09
Cytat:
Wisła jest klubem z Krakowa, a jej domem był, jest i będzie stadion przy Reymonta 22. Innej możliwości nie ma. To tu Wisła rozgrywa i będzie grać swoje mecze. Nie są więc prawdą doniesienia „Faktu” o przenosinach klubu do Katowic. W związku z tym, że swoją siedzibę w Katowicach ma holding TELE-FONIKA Kable, którego Wisła Kraków SA jest częścią, tam od kilku miesięcy odbywają się spotkania Rady Nadzorczej z Zarządem klubu. Zarząd ma biura zarówno w Krakowie, jak i Katowicach, a ze względu na powiązania holdingowe klub w części administracyjnej czy finansowej również będzie połączony z centralą. Nie znaczy to, że siedziba Wisły została tam przeniesiona.

Rozmowy z władzami miasta Krakowa idą w dobrym kierunku, a obie strony dążą do porozumienia. Dowodem niech będzie kolejne spotkanie, które odbędzie się w najbliższy piątek u pana Prezydenta Jacka Majchrowskiego. W spotkaniu uczestniczył będzie wiceprezes TELE-FONIKI Kable pan Ryszard Pilch i wiceprezes Wisły Kraków SA pan Janusz Kozioł. Warto nadmienić, że Pan prezydent Krakowa był obecny na ostatnim meczu Wisły z Podbeskidziem Bielsko Biała. To są partnerskie relacje między miastem i Wisłą, bez jakiegokolwiek wymuszania działań przez którąkolwiek ze stron.

Baza treningowa w Myślenicach – rozważamy ten pomysł, aby pierwsza drużyna na co dzień trenowała w bazie treningowej poza Krakowem. Jedną z opcji są rzeczywiście Myślenice i nie ma w tym nic dziwnego, gdyż tak dzieje się w klubach na całym świecie. Wybór tej lokalizacji jest dla nas wyborem naturalnym. Poza tym zbliżamy się do wdrożenia planów o Akademii Piłkarskiej Wisły Kraków, a dobra baza treningowa jest do tych zamierzeń niezbędna. Ale wskazań jest kilka, na dziś Myślenice nie spełniają w pełni potrzeb Wisły.
Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 07.03.2013, 17:15
Iskierką jest sam fakt dementowania przez nasz klub informacji podawanych przez "dziennikarzy", które wprowadzają jeszcze większy zamęt.

Za taką reakcję z mojej strony "+"
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.03.2013, 17:55
Oczywistym jest, że budowa bazy szkoleniowo-treningowej poza Krakowem to jedyne sensowne rozwiązanie. Chociażby dlatego, że Cupiał posiada tam już grunty.
A żeby stworzyć porządne warunki do treningu/szkolenia potrzeba miejsca.

Poza tym - zakwaterowanie uczniów ewentualnej szkółki w Myślenicach wyszłoby im tylko i wyłącznie na dobre. Jak działa Kraków na młodocianych adeptów futbolu mogliśmy się już wielokrotnie przekonać...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.03.2013, 18:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Poza tym - zakwaterowanie uczniów ewentualnej szkółki w Myślenicach wyszłoby im tylko i wyłącznie na dobre. Jak działa Kraków na młodocianych adeptów futbolu mogliśmy się już wielokrotnie przekonać...
Swieta racja.Zmarnowalismy w ten sposob chlopakow zapowiadajacych sie na naprawde solidnych grajkow.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.03.2013, 20:09
No tak mogliby bezpośrednio ćwiczyć na Zakopiance zamiast się po Lea rozbijać.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów