|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Łukasz Broź zamieni Widzew nie na Legię, a Jagiellonię?
Cytat:
Bednarz działaj, do diaska. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
leyzer87 - w Wiśle grał Mateusz Broź.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
Fakt, mój błąd, Łukasz nie grał u nas. ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Dzisiaj Wisła jest w zupełnie innym miejscu i takie rozważania nie mają większego sensu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Wyszukany przez Jacka Bednarza, na tajemniczej płycie dvd przesłanej przez anonimowego menagera któremu żal jest naszego p.o. prezesa. Napastnik ten okazuje się równie utalentowany jak Neymar i Wisła po rundzie jesiennej sprzeda go za 30 mln euro. 3% z tej kwoty zostanie przeznaczone na reinwestycje, a sam Jacek dozgonnie zostanie na stanowisku prezesa (w nagrodę za te 30 baniek ...)
Ostatnio edytowane przez cfa : 27.02.2013 o godz. 07:44.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
@cfa - byłoby fajnie
A tak na poważnie, to miałem na myśli jakiś strzał w "10" w stylu Rudnevs, Biton czy kiedyś Svitlica w Legii. Jeśli już te wzmocnienia miałyby być poważne (w sensie walka o MP), to mam nadzieję, że ten "Tajemniczy Snajper" będzie wcześniej przez kogoś oglądany i dopiero wtedy zakontraktowany. Skoro pogłoski o budowie nowej drużyny się sprawdzą, to mam nadzieję, że piłkarze będą obserwowani już teraz, a nie tylko w ostatnich kolejkach sezonu. Inaczej mówiąc, wierzę w długofalowe myślenie Bendarza (warunek: zielone światło od Bogusława). Myślę o zawodniku zagranicznym, bo polskiego napastnika w naszym zasięgu w tej chwili nie widzę... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Tomi
przy scenariuszu jaki opisałem wolałbym, żeby Jacek dostał milion ojro odprawy tylko po to żeby dał sobie spokój już z piłką w polsce .... ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ciekawie wieści dochodzą z Belgradu, zadłużona po uszy Crvena Zvezda nie ma kasy na wypłaty dla piłkarzy, można by wyciągnąć od nich jakichś młodych (zwłaszcza jeśli rozwiązaliby kontrakt i nie trzeba było płacić odstępnego...). Myślę, że po odejściu paru graczy zwolni się kilkaset tysięcy euro, co moglibyśmy przeznaczyć m. in. na napastnika (Ongjen Mudrinski, 21 lat, 9 bramek w 18 meczach) czy też lewego obrońcę (Filip Mladenovac, 21 lat, 16 meczów w tym sezonie)... Wiadomo, że nie walnęlibyśmy im po 300 tys. euro, ale z ich obecną mizerią (podobno ostatnio dostali całe... 600 euro wypłaty) nawet 180-200 tys. lepsze niż wieczne czekanie na wypłaty (mimo, że u nas z tym też nie najlepiej ostatnio...)
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z własnych źródeł wiem, że w kontenerowcu który jutro wpływa do Gdańska, w kontenerze z bananami ma się ukrywać pięciu murzynów. Jeżeli to nie Jacek organizował przerzut, to mimo wszystko powinien się tematem zainteresować.
Tylko niech tym razem nie zapomni wiz załatwić... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
no nie bardzo... nie płacą nie od wczoraj... ale jakoś nie przeszkadza im to wydać 1mln euro na transfery do klubu... albo odrzucać wielomilionowe oferty klubów z Włoch, Rosji czy Anglii za takiego Lazovica, a to nie jedyny dobry piłkarz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tej przerwie nie zrobili żadnego większego transferu gotówkowego, a oferty mogą odrzucać dopóki zawodnicy mają kontrakty - w przypadku nie wypłacania pieniędzy są podstawy do jego rozwiązania - także przy większych chęciach da się od nich wyciągnąć graczy (tylko trzeba chcieć) - bo zaległości płacowe są przynajmniej od listopada...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ale nawet jak UEFA rozwiąże ich kontrakty i będą wolnymi zawodnikami to wydaje mi się że każdy z nich będzie chciał iść do takiego np. Napoli i zarabiać 1,5 mln euro za sezon i zostać 0,5 mln euro za podpis... niż iść do 13 drużyny PL ligi gdzie dostaną 100 tyś euro i piękny uśmiech łysej pały za podpis... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego mówimy o plotkach i propozycjach, gdybyśmy my byli tą hipotetyczną łysą pałą
![]() Poza tym jest kryzys, nawet takie Napoli nie zatrudni każdego, a gdyby to umiejętnie poprowadzić, to dałoby się z pewnością takiego tu ściągnąć. (Do momentu zobaczenia ścierniska zwanego naszym boiskiem treningowym - w takim wypadku oprowadzić po stadionie, a o bazie szkoleniowej nie wspominać... )Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 05.03.2013 o godz. 23:20.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wczoraj powołano kadre U-17
http://www.90minut.pl/news/206/news2...rniej-eME.html może zamiast tych przepłaconych obcokrajowców co chcą tylko kasiore wyciągnąć to sprowadzić 2-3 juniorów ? Tak robi Wenger w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.03.2013 o godz. 08:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
|
|
|
Guest
|
|
No i jeszcze równe boisko(-a) by się przydały... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
piątek zarabia w Polonii 150 tyś euro rocznie... a to podejrzewam dla Łysego zbyt duży wydatek. kwota znaleziona w 3 różnych artykułach z google... |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Priorytetem dla Wisły powinien byc Szymon Pawłowski, następnie sprowadzic trzeba bramkarza, jak nie Skorupski to może Przyrowski... Następnie braci Maków i jak się uda to młodego Przybyckiego z Poloni. Jeśli w lecie będą te fundusze, a w Poloni wyprzedasz , więc moze Wszołek, Piątek no i może ten Gołębiewski. Odmłodzilibysmy kadre Polakami z duzym potencjałem nie dużym kosztem. Do tego Adam Nawałka i można by było liczyć na duży zryw.
![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wiesz chociaż skąd się wzięły i co oznaczają tzw. "przyrosie" ? Pawłowski to też nie typ piłkarza, dla Wisły. Szklanka w dodatku już nie młody. Mielibyśmy Garguła/Łobodziński/Dawidowski bis. Jak już się interesować to zawodnikami pokroju : http://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Ginczek Nie mówię o samym Danielu który robi furorę w 2 Bundeslidze i prędzej przejdzie do czołowego niemieckiego klubu niż Wisły. Druga sprawa , że pewnie St. Pauli lepiej płaci ![]()
Ostatnio edytowane przez Lysy : 06.03.2013 o godz. 11:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ma zapisane w kontrakcie... wątpię żeby chciał obniżać swoje wymagania finansowe... poza tym jeśli rozwiązałby już ten kontrakt z Polonią to podejrzewam że wybrałby... o ile ma ogarniętego manago grę dla średniaka 2 bundesligi gdzie średnia płaca u nich to u nas tzw. "kominy płacowe". wg. mnie skoro nie mamy szkółki piłkarskiej i nie potrafimy sobie wychować piłkarza to trzeba takich młodzieńców wykradać (w miarę możliwości) innym klubom. przykład: Pamiętam jak kiedyś się podniecano Armandem Ellą z rezerw Barcy... mówiło się że to następca Henry'ego, jednak kiedy kończył mu się kontrakt Barca zaproponowała mu przedłużenie kontraktu juniorskiego (poszukajcie w google) a ten uważał że w wieku 19 lat powinien grać w 1 drużynie i zarabiać godnie... nie przedłużył kontraktu i odszedł do Karpat Lwów. Jak sobie tam radzi... nie wiem. Młodzi piłkarze potęg Premier League wypożyczani są do 3 albo 2 ligi ang. Jeśli dany piłkarz nie będzie grał i nie będzie się rozwijał to żegnają go bez problemu... Co roku wymieniana jest połowa składu rezerw, ale i tak rzadko kiedy jakiś wychowanek wchodzi do 1 składu. Obczajcie PSG... czy piłkarze z rezerw mają szanse wygryźć ze składu Zlatana czy Verattiego? A w Wiśle mogliby być gwiazdami... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
dajcie spokój... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Guest
|
|
|

|
||||||
![]() |
|