The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2013, 20:07
Może głupio tak w urodziny, ale jak dla mnie największe problemy Czekaj ma z ustawieniem. Gubi krycie albo nie wie gdzie ma pobiec. Po pierwsze musi trzymać się bliżej rywala. Po drugie musi więcej pracować rękami, żeby czuć gdzie jest przeciwnik, nawet kiedy ten stoi mu za plecami. A tak poza tym to najlepszego!
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.02.2013, 17:46
Sport.pl: Prezes chwali Kew Jaliensa. "Najdłużej bez wypłaty, a nie narzeka"

Cytat:
Cenię go [Jaliensa] też za to, że ani razu nie słyszałem od niego, a z całej drużyny czeka najdłużej na spłatę swojego wynagrodzenia, słowa skargi czy narzekania - podkreśla Jacek Bednarz, pełniący obowiązki prezesa Wisły na łamach "Przeglądu Sportowego".
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._wyplaty_.html
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 20.02.2013, 18:01
Znaleźliśmy nowego lewego obrońce!!!! Ale gapy z tych naszych trenerów... Przez cały czas mieli Q w składzie a dopiero trener Kulawik odkrył jego zalety gry na lewej stronie... Tak uniwersalnego zawodnika jak Kju to jeszcze w Wiśle nie było... Oby pod koniec sezonu nie musiał zastępować Daniela w ataku...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.02.2013, 09:13
Watts napisał(a):Wyświetl post
Sport.pl: Prezes chwali Kew Jaliensa. "Najdłużej bez wypłaty, a nie narzeka"

wis.la/f03et

jeśli powodem do dumy łysej pały jest to że gość jeszcze nie poszedł do sądu o zaległą kasę to
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.02.2013, 11:09
Według prezesa Jaliens to przykład że w sprawie Jovanica winy jest Jovanic który to wyłamał się z kolektywu.
Prawidłową postawę prezentuje Q więc krytyka Pana Prezesa jest nieuzasadniona.

W ramach podziękowania za zaciskanie pasa Q został nagrodzony publiczną pochwałą. Chyba wreszcie Jacek doszedł do wniosku że lepiej chwalić zamiast 'jeździć po' zawodniku.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 21.02.2013, 11:30
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Znaleźliśmy nowego lewego obrońce!!!! Ale gapy z tych naszych trenerów... Przez cały czas mieli Q w składzie a dopiero trener Kulawik odkrył jego zalety gry na lewej stronie... Tak uniwersalnego zawodnika jak Kju to jeszcze w Wiśle nie było... Oby pod koniec sezonu nie musiał zastępować Daniela w ataku...
Był. Majkel Errol Thwaite.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.02.2013, 12:39
Niezłe metody. Jak nie narzekasz, to grasz w podstawowym składzie
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.02.2013, 13:21
Q dostał pochwałę słowną od Bednarza. Taki plus w dzienniku.

Ale jak on chce pracować a nie trzeba mu płacić to można z nim przedłużyć jako np dozorca od września.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 21.02.2013, 13:31
Q na prezy... znaczy na trenera... Widać że zależy mu na Wiśle... Nawet za darmo chce grać u nas... To dopiero prawdziwy Wiślak...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 21.02.2013, 13:43
Nie ma co się śmiać. Gość może nam psuć krew a tego nie robi.

Jednak Ci Holendrzy to mentalnie inna liga - zarówno Valckx jak i Maaskant poważniej traktowali pracodawce i pracę niż reszta (np. Probierz). Co ciekawe, nawet Bednarz dostrzega zalety profesjonalnego podejścia do zawodu i powoli powoli zaczyna je doceniać. To jest chyba precedens i paradoks że gość który publicznie marudzi na wysokość kontraktów najbardziej chwali najdroższego zawodnika w zespole.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 21.02.2013, 13:46
Q robi swoje, ktoś ten kontrakt podpisał z nim. Nie dziwię się, że nie chciał go zmienić. Jakby do Was przyszedł szef i w imię dobra firmy chciał Wam pensję obciąć to cieszylibyście się?

Robi swoje nie marudzi. Nie kreuję się na wielkiego i oddanego Wiśle po śmierć piłkarza.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 21.02.2013, 13:53
Mi on krew psuje na non stopie. Czy bierze kasę czy nie to mam cały czas to samo.

Obejrzyjcie najbliższy mecz, policzcie ile podań będzie do przodu, ile do tyłu, jak wygląda odbiór w jego wykonaniu, agresja w grze. Jeden mecz zwracając szczególną uwagę tylko na niego.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.02.2013, 14:26
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Obejrzyjcie najbliższy mecz, policzcie ile podań będzie do przodu, ile do tyłu, jak wygląda odbiór w jego wykonaniu, agresja w grze. Jeden mecz zwracając szczególną uwagę tylko na niego.
To dlatego, że masz obsesję na jego punkcie. Większość ma trudność, żeby na trzeźwo śledzić nasze mecze, a ty każesz oglądać tę padakę jeszcze raz(?) skupiając się na Q.
Ja o większości gier z ostatnich kilkunastu miesięcy wolałbym zapomnieć, a nie je sobie utrwalać.

EDIT: A tak z ciekawości - próbowałeś się tak skupiać na Czekaju, Jovanoviciu czy Chavezie? No offence, ale wydaje mi się, że wnioski też mogłyby być równie ciekawe...

EDIT2: Wszystko to zresztą nie ma znaczenia, bo my nie tracimy bardzo wielu bramek. Problemem jest raczej to, że prawie w ogóle ich nie strzelamy. Ale tu przechodzimy do Sikorskiego, a jest to temat którego lepiej, żebym (znowu) nie zaczynał...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.02.2013 o godz. 16:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.02.2013, 21:35
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co się śmiać. Gość może nam psuć krew a tego nie robi.

Jednak Ci Holendrzy to mentalnie inna liga - zarówno Valckx jak i Maaskant poważniej traktowali pracodawce i pracę niż reszta (np. Probierz). Co ciekawe, nawet Bednarz dostrzega zalety profesjonalnego podejścia do zawodu i powoli powoli zaczyna je doceniać. To jest chyba precedens i paradoks że gość który publicznie marudzi na wysokość kontraktów najbardziej chwali najdroższego zawodnika w zespole.
Coś w tym jest, Maskanta zwolniliśmy w październiku 2011 i do tej pory nas nie pozwał do uefa o kasę, którą mu wisimy.

Valcx zrezygnował z części należnej mu kasy gdy odchodził, a też nie musiał.
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 21.02.2013 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 21.02.2013, 23:44
Nawet już nie to. Czytając wywiady z tymi ludźmi jakoś tak ... sam nie wiem. Może tak - maja czy mieli realnie nakreślony cel, jakąś tam wizję swojej osoby i pracy w klubie. A jak się czyta wypowiedzi dla przykładu np. Kosowskiego to coraz częściej dochodzę do wniosku ze istnieje taki twór jak 'piłkarz Wisły Kraków'. Byt sam dla siebie i cel sam w sobie.

Nie wiem, może mam jakieś krzywe wspomnienia odnośnie tych ludzi ale takiego Maaskanta o wiele lepiej się czytało niż dziś słucha Kulawika czy Bednarza. Holendrzy mieli jakaś wizję, coś chcieli przekazać czy wytłumaczyć. Jak obecnie czytam że Kulawik mówi "W tym tygodniu mamy w planie pracę nad taktyką zarówno jeśli chodzi o defensywę, jak i ofensywę. Będziemy też ćwiczyli rozegranie stałych fragmentów gry" to zastanawiam się co chciał mi przez te słowa przekazać. Zniechęcić do czytania swoich wypowiedzi, zrelacjonować jak woźny plan zajęć, zbyć namolnego dziennikarza, czy jak?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.02.2013 o godz. 23:46.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.02.2013, 01:47
kurde jak się patrzy na nasz skład i porównuje z innymi drużynami, to na papierze jesteśmy bez problemu w pierwszej 5 w lidze... ale tu jest Polska i tu nic nie może być normalnie.

Kijanskas dzisiaj pozamiatał, a gdyby miał do nas przyjść, to 95% forum pukało by się w czoło. To samo Chmiel/Telichowski/Demjan. Dziwny paradoks, w naszej lidze jest może 10 piłkarzy(nie licząc tych z Legii, bo od nich bralibyśmy każdego w ciemno), którzy według nas mieli by SZANSĘ (nie mówię pewny plac, ale szansę) na grę w pierwszym składzie, a mimo to drużyny złożone z 11 patałachów potrafią coś zagrać.

Co jest takiego u nas, że gdzie indziej 11 pseudo kopaczy lepiej gra od naszych 11? Przyczyna może być jedna - trener... Założę się, że każdy z naszych zawodników błyszczałby w innym klubie. Niesamowite odrodzenie Maora ? Woooow. To nie przypadek. Zobaczycie, że jak po sezonie odejdzie od nas połowa składu, to będzie kilku takich, za którymi zatęsknimy...

Boję się, że za 13 godzin młode wilki z Bełchatowa, nie mający nic do stracenia, ale wszystko do wygrania, dadzą naszym popalić. Obym się mylił, ale czuję, że będzie niesamowicie ciężko...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.02.2013, 07:18
Kijanskas?
Oczywiście, że pukał bym się w czoło. Według mnie, dałeś się porwać portalowej ciekawostce, nic więcej.
Gość sam pewnie nie wie jak to zrobił, że zgrał jak nigdy wcześniej...i zapewne już tak nie zagra. Właśnie oto w taki sposób skupuje się szrot, kolego.

Co do trenera to się zgadzam.
Jest słabym fachowcem i nie da się tego ukryć. Na pewno ma to wpływ na uzyskiwane przez nas wyniki, jak i dyspozycje poszczególnych zawodników. Bo jeśli osoba odpowiedzialna za taktyke, zmiany, ustawienie czy pozycje piłkarzy oraz ich obowiazki na boisku jest samoukiem czy poprostu miernym fachowcem, to nie oczekujmy, że ktoś pod taką ręką rozwinie skrzydła.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.02.2013 o godz. 07:29.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.02.2013, 08:35
Sport.pl: Cezary Wilk: Wciąż są zaległości, ale zeszły na dalszy plan

Cytat:
Pytam o motywację, bo ostatnio z klubu dochodzą same złe informacje, zwłaszcza finansowe.

- Nie będę udawał, że nie ma zaległości ani że kłopoty klubu nie siedzą nam w głowach, ale w trakcie meczu te kwestie naprawdę schodzą na dalszy plan. Na boisku myśli się tylko o tym, by wygrać. Liczę, że pokażemy piłkę, dzięki której wszyscy w Wiśle zapomną o problemach. Musimy zadowolić zwłaszcza samych siebie.
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...osci__ale.html
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 24.02.2013, 08:40
hehe, czułem, że ktoś się czepi tego Kijanskasa Napisałem o nim, bo zagrał po prostu dobry mecz z Legią, podobnie jak reszta wymienionych zawodników. Zamiast Kijanskasa możecie sobie wstawić dowolnego zawodnika Korony z wczorajszego meczu.

przyczyn jest wiele. Może jakby gwiazdeczki miały płacone w terminie, to inaczej by to wyglądało ? A wracając do trenera - patrzcie jaki paradoks, jak kiedyś miewaliśmy naprawdę dobrych trenerów, to często właścicielowi za szybko nerwy puszczały i brał innego, natomiast teraz jak na złość Boguś jest królem cierpliwości
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 27.02.2013, 10:49
Prasa donosi iż Daniel Sikorski wiedzie prym w ekstraklasie - 660 dni temu strzelił ostaną bramkę w tych rozgrywkach. Cytując: "Jeśli Sikorski się nie przełamie, to za niecałe trzy miesiące stukną mu dwa lata bez bramki"

krakow_sport_pl: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...kiego_jak.html
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 27.02.2013, 14:16
dobrze wiedzieć, że nasz napastnik jest w czymś najlepszy

EDIT:
a tak się zastanawiam, skoro napastnika rozlicza się z bramek, to pomocnika z asyst. Ciekawe kto u nas ma taką passę bez asysty

EDIT2:

Fota z głównej

Czy mi się wydaje, czy ze zdjęcia został wymazany Jovanic ? Przypadek czy celowy pstryczek w nos ? Nie mogę nigdzie znaleźć oryginalnego zdjęcia, żeby porównać...
Ostatnio edytowane przez mistico : 27.02.2013 o godz. 14:26.
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 27.02.2013, 15:53
Wycieli Bieszczada. Bez teorii spiskowych

http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/pierwsza_druzyna/
Powód: Dodany link do zdjęcia
Ostatnio edytowane przez PlayLikeAPro : 27.02.2013 o godz. 15:58.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.02.2013, 23:26
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Prasa donosi iż Daniel Sikorski wiedzie prym w ekstraklasie - 660 dni temu strzelił ostaną bramkę w tych rozgrywkach. Cytując: "Jeśli Sikorski się nie przełamie, to za niecałe trzy miesiące stukną mu dwa lata bez bramki"

krakow_sport_pl: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...kiego_jak.html
Może wypadałoby mu z trybun "Sto lat!" zaśpiewać?
Jak jubileusz, to jubileusz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 01.03.2013, 21:42
Na Wiśle istniał taki zwyczaj, że nie bluzgaliśmy na piłkarzy. Jak cos nie szło gdy po meczu podchodzili do nas pokazywaliśmy im plecy i śpiewaliśmy Wisła to My, ewentualnie Wy jesteście gwiazdorami przegrywacie z kelnerami, K…a mac Wisła grać.

Mecz ze Śląskiem był powiedzmy przełamaniem tradycja została złamana. Przejechaliśmy się po wszystkich łącznie z Siergiejem. Coś pewnie pękło. Nie mówię że piłkarze nie zasłużyli na negatywny doping bo często odstawiali bucówę że strach. Natomiast mecz ze Śląskiem był chyba przesadą.

Sobol jest charakterny jest kapitanem i swoim zachowaniem pokazuje że nie zgadza się na obrażanie drużyny

Zarząd dogadał się SKWK. Myślę, że teraz jest najwyższy czas na spotkanie kibice piłkarze by wylać te żale które się nagromadziły.

I jeszcze jedno uważam, ze obowiązkiem piłkarzy jest podejście po spotkaniu i podziękowanie za to ze zdzieramy gardła w czasie meczu. Natomiast żałuję ze po Jadze wszyscy nie pobiegli za Sobolem do szatni świadczyłoby to, ze sa razem i tworzą kolektyw a nie jedni tak drudzy tak
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 01.03.2013 o godz. 22:38.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.03.2013, 23:21
Zgadzam się z Tobą; w gruncie rzeczy nie dziwię się, że taki to wszystko miało oddźwięk, ale z drugiej strony nie może też być tak, że skoro lecą w chuja przez całą rundę, nagle wygrywają jeden mecz (po wcale nie jakiejś dobrej grze) to ma się ich lizać po dupach i dziękować za "3 pkt". Mają kuźwa grać cały czas z takim zaangażowaniem jak wczoraj, to co nie są w stanie nadganiać umiejętnościami, mają nadganiać ambicją - tego się od nich oczekuje.

Martwi jednak wyraźny podział w drużynie...
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.03.2013, 00:19
Zbyt długo głaskało się ich po jajach. Im wolno grać tak aby trenera zwolnić i robić tylko pod siebie, ale jak już coś nie idzie po ich myśli to fochy itp.
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 02.03.2013, 20:38
Za zachowanie po meczu brawa dla Małeckiego i Stolarskiego !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.03.2013, 20:40
Squirtle88 napisał(a):Wyświetl post
Za zachowanie po meczu brawa dla Małeckiego i Stolarskiego !
Nie no, co Ty. Pokazali że nie ma jedności w drużynie, nie lejąc na kibiców z góry na dół jak reszta.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.03.2013, 20:56
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Mi on krew psuje na non stopie. Czy bierze kasę czy nie to mam cały czas to samo.

Gdyby był konkurs:"przyporządkuj tekst do piłkarza", wtedy przy tym opisie napisałbym: Cezary Wilk. Facet, który codziennie uprawia sport o nazwie piłka nożna i nie pamiętam kiedy oddał strzał w światło bramki. Dramat.
Już pomijam drewnianą technikę.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Terinho
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 04.03.2013, 21:24
Jakiś Honduraski portal wybiera najlepszego piłkarza Hondurasu grającego za granicą . Głosujmy na Osmana . Link : http://www.elheraldo.hn/Secciones-Pr...-la-actualidad
[Podpis wymoderowany]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów