The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2013, 08:28
Chyba tylko Lenczyk zostaje, bo raczej telefonisty chyba nikt nie weźmie. Od pierwszych pielgrzymek do Wrocławia coś Czesio nie ma wyników.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.02.2013, 09:06
Tiaa, Orest na pewno przyjdzie do Wisły w podskokach a już na 100% zostanie miło przywitany po jego debilnych wypowiedziach podczas pracy u obrzezanych.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2013, 09:16
żadnego lepszego strażaka nie ma pod reka niż Agrest, Michniewicz ? Wdowczyk ? Edek Lorens ? Jabłoński ? Radolsky ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.02.2013 o godz. 09:22.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.02.2013, 11:00
30/01/13
Kulawik napisał(a):
Skupiliśmy się na tym, żeby nasza gra nie opierała się na jednej osobie, jaką wcześniej był Melikson. Cała drużyna musi brać odpowiedzialność za to, żeby kreować grę. Myślę, że coraz lepiej to wychodzi.
26/02/13
Kulawik napisał(a):
Taktykę ustawialiśmy przede wszystkim pod Łukasza. W wielu sparingach graliśmy na niego i w Bełchatowie trochę nam go brakowało.
Przyznam szerze, że tracę już resztki sympatii do Pana Tomasza.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 27.02.2013, 12:08
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Tiaa, Orest na pewno przyjdzie do Wisły w podskokach a już na 100% zostanie miło przywitany po jego debilnych wypowiedziach podczas pracy u obrzezanych.
Mógłby ktoś podać linki do tych wypowiedzi, albo jakieś cytaty? Bo też słyszałem, że się negatywnie wypowiadał, ale wiem dokładnie jak. Ponoć coś przed derbami na treningu, że w Wiśle tylko pracował, ale prosiłbym o konkrety.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.02.2013, 13:41
To była jakoś jesień 2009 - nie pamiętam dokładnie słów (nie mogę znaleźć cytatu) ale coś w ten deseń:

Cytat:
Choć pracowałem w Wiśle nie jestem zarażony wielką sympatią
i coś tam jeszcze o policji
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.02.2013, 14:08
Kocur napisał(a):Wyświetl post
To była jakoś jesień 2009 - nie pamiętam dokładnie słów (nie mogę znaleźć cytatu) ale coś w ten deseń:

i coś tam jeszcze o policji
I o tym, że nie jest "szczekającym pieskiem". Zeszmacił się totalnie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 27.02.2013, 15:04
Z parchatego forum:
Cytat:
Nigdy nie byłem policjantem, chociaż pracowałem wiele lata w Wiśle i nie jestem zarażony aż tak dużą sympatią
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 27.02.2013, 15:10
dlaczego grzebiecie w życiorysach

są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.02.2013, 16:12
Grzebaniem w zyciorysie?

Orest jest na tyle duzym chlopcem, ze powienien sie liczyc z konsekwencjami wypowiadanych slow. Chcial zablysnac przed kibicami cracovii, niech teraz nie mysli, ze wszyscy o tym zapomnieli.

Zauwazylem usmieszek...

Irony's a bitch ;]
Odpowiedz cytując
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2013, 17:23
Kulawik w meczu z Belchatowem zciaga z boiska Kosowskiego, czyli jedynego chlopa ktory daje nadzieje na jakas wrzutke na afere, jakies dosrodkowanie mniej lub bardziej precyzyjne, z ktorego ktokolwiek moglby cos strzelic i wpuszcza na boisko Chaveza...sygnal: bronimi tego swietnego wyniku jakim jest 0-0 w meczu z ostatnia druzyna ekstraklasy! Jak dla mnie to jest kompromitacja, bo abstrahujac od formy w jakiej sie nasze pilkarzyki znajduja, to z takimi ogorkami nawet w 10 powinnismy stwarzac zagrozenie tymczasem w ostatnich 10 minutach to GKS byl blizszy gola, mimo, ze gralismy kompletem obroncow...
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 27.02.2013, 18:05
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Kulawik w meczu z Belchatowem zciaga z boiska Kosowskiego, czyli jedynego chlopa ktory daje nadzieje na jakas wrzutke na afere, jakies dosrodkowanie mniej lub bardziej precyzyjne, z ktorego ktokolwiek moglby cos strzelic i wpuszcza na boisko Chaveza...sygnal: bronimi tego swietnego wyniku jakim jest 0-0 w meczu z ostatnia druzyna ekstraklasy! Jak dla mnie to jest kompromitacja, bo abstrahujac od formy w jakiej sie nasze pilkarzyki znajduja, to z takimi ogorkami nawet w 10 powinnismy stwarzac zagrozenie tymczasem w ostatnich 10 minutach to GKS byl blizszy gola, mimo, ze gralismy kompletem obroncow...
w międzyczasie było jeszcze czerwo dla Głowy ale odpuśćmy ten drobiazg i ponowiam apel - szczególnie do kuby j.g. - nie grzebmy w historii!

co było a nie jest [...]
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.02.2013, 23:35
A co to? Forumowi prezesi nie zwalniają Kulawika?

down - w żadnym razie... Zauważ jednak, że po tym meczu nie ma ani jednego wpisu
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 01.03.2013 o godz. 01:03.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 01.03.2013, 00:59
A co? 0 1?
Przegrał - bee, wygrał - cacy?
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.03.2013, 02:10
typowe a ile postów na forum, że ten Boguski nie taki zły... a i wiek Kosowskiego przestał kłuć w oczy

Kulawik nadaje się do zmiany i tyle. Wygraliśmy tak naprawdę fartem, oba gole bardziej przypadkowe niż zaplanowane, do tego karny, słupek, wybicie z linii... Pytanie tylko skąd taka zmiana, bo w porównaniu z Bełchatowem to dzisiaj graliśmy kilka poziomów wyżej.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.03.2013, 02:24
mistico napisał(a):Wyświetl post
Kulawik nadaje się do zmiany i tyle. Wygraliśmy tak naprawdę fartem, oba gole bardziej przypadkowe niż zaplanowane, do tego karny, słupek, wybicie z linii...
Umówmy się - szczęściu trzeba pomóc. Żeby strzelić bramkę, trzeba najpierw oddać strzał
Sergiej zawsze umiał bronić karne, więc to też nie do końca fart.

Kulawikowi trzeba oddać, że wyciągnął wnioski po meczu z BOT-em. Boguski w ataku, Sikorski w 93 minucie. To mówi wszystko. Plus za wprowadzenie Stolarskiego, nie ma na co czekać. Przynajmniej pod koniec rundy będzie wiadomo, czy jest sens na niego stawiać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.03.2013, 02:35
raindog napisał(a):Wyświetl post
Przeciętny mecz, a to już jakiś progres.

Martwi tylko brak sytuacji bramkowych, a jak już były, to bramki i tak padły z przypadku... ale, żeby nie trąciło malkontenctwem - jesteśmy bliżej półfinałów, a jeśli zachowamy tempo udoskonalania naszej gry, mamy szanse na czołowe miejsca w lidze.
Ja będziemy robić postępy w takim tempie, to my tą ligę wygramy

Biorąc pod uwagę, co działo się z Bełchatowie - postęp niesamowity

No i dwie bramki strzelone! Dwie bramki!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.03.2013 o godz. 02:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.03.2013, 06:06
typowe a ile postów na forum, że ten Boguski nie taki zły... a i wiek Kosowskiego przestał kłuć w oczy

Kulawik nadaje się do zmiany i tyle. Wygraliśmy tak naprawdę fartem, oba gole bardziej przypadkowe niż zaplanowane, do tego karny, słupek, wybicie z linii... Pytanie tylko skąd taka zmiana, bo w porównaniu z Bełchatowem to dzisiaj graliśmy kilka poziomów wyżej.
Myślę, że stawiamy na puchar i pewnie jeszcze kilka meczów w lidze żeby nie doszło tu (w lidze) do nieszczęścia.. Mam nadzieję, że mecz z PBB będzie również grany przez naszych na serio i rozwiejemy nadzieje górali na utrzymanie się.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.03.2013, 07:34

Ale piłka bywała w polu karnym przeciwnika, strzały z "dystansu" też się zdarzały. Generalnie zaczęli dochodzic do sytuacji bramkowych!!! Co w tym sezonie nie jest codziennościa.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.03.2013, 08:53
jak dla mnie nasza gra ciągnie nie powala, był to słaby mecz, żadna rewelacja...
+ za wprowadzenie stolarskiego i chrapka podczas meczu
- brak Alana Urygi
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2013, 10:23
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie nasza gra ciągnie nie powala, był to słaby mecz, żadna rewelacja...
Słąby mecz to się zgodzę. Ale biorąc pod uwagę "jakość" zawodników których posiadamy to był dobry mecz. Wielki plus za Kulawika, że nie boi się podejmować ryzyka szukając optymalnego zestawienia. Drugi plus za dobre zmiany.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.03.2013, 14:16
hola hola, Jaga ma najbardziej nieobliczalną (w negatywnym sensie) defensywę w lidze, dlatego nie ma co się podniecać. Naprawdę uważacie, że Kulawik w 4 dni tak wpłynął na chłopaków, że ci zagrali o 200% lepiej ?

Kulawik jest trenerem marnym, niestety. Piłkarzem był świetnym, ale w trenerce mu nie idzie. Nie widzę w nim charyzmy ani twardej ręki. Wiadomo, nie trzeba takiego terroru jak u Probierza, ale Maaskant bardzo dobrze potrafił utrzymać wszystkich w pionie. Z tym że za Roberta zagraliśmy tak naprawdę kilka dobrych spotkań. Owszem, ligę wygraliśmy, ale tylko i wyłącznie dzięki systematyczności w zdobywaniu punktów, a nie dzięki wspaniałej i porywającej grze.

Wracając do tematu, jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jaga przegrała na własne życzenie i tyle. Ciekawe jak Kulawik zmotywuje zespół na mecz z Góralami, bo oni jadą do nas z nożem na gardle i nie odpuszczą.

Lysy napisał(a):Wyświetl post
Słąby mecz to się zgodzę. Ale biorąc pod uwagę "jakość" zawodników których posiadamy to był dobry mecz. Wielki plus za Kulawika, że nie boi się podejmować ryzyka szukając optymalnego zestawienia. Drugi plus za dobre zmiany.
To byłaby już totalna kompromitacja, żeby robić eksperymenty zaraz po 3 miesięcznym okresie przygotowawczym... On powinien być w stu procentach pewny swojej koncepcji
Ostatnio edytowane przez mistico : 01.03.2013 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 01.03.2013, 14:30
Zgadzam się, to nie Kulawik jest dobrym trenerem tylko Jagielonia jest słaba o jej defensywie już nie wspominając
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 01.03.2013, 14:49
To byłaby już totalna kompromitacja, żeby robić eksperymenty zaraz po 3 miesięcznym okresie przygotowawczym... On powinien być w stu procentach pewny swojej koncepcji
Znałem takich którzy byli w 100% pewni swojej koncepcji i nic nie zmieniali, nawet gdy zespołowi nie szło i aż prosiło się o zmianę ustawienia. To już wolę Kulawika. Dobry trener to taki który uczy się na błędach, a nie pozostaje ślepy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.03.2013, 15:14
Dobry trener to taki, co nie popełnia błędów

Niech i Tomek ma swoje 5 minut, zasłużył na to.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 01.03.2013, 15:43
Wiec ode mnie, fajnie ze wygralismy mam jednak nadzieje, ze od przyszłego sezonu bedziemy mieli trenera.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 01.03.2013, 16:32
borys napisał(a):Wyświetl post
Wiec ode mnie, fajnie ze wygralismy mam jednak nadzieje, ze od przyszłego sezonu bedziemy mieli trenera.
I zawodników.
I zaplecze treningowe.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.03.2013, 17:04
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Dobry trener to taki, co nie popełnia błędów

Niech i Tomek ma swoje 5 minut, zasłużył na to.
Czym zasłużył?
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.03.2013, 17:19
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Czym zasłużył?

Naprawde nie wiesz czym Tomek Kulawik zasluzyl sie Wisle
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.03.2013, 17:41
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Naprawde nie wiesz czym Tomek Kulawik zasluzyl sie Wisle
Ahh, no tak racja zapomniałem ze w Wiśle 5 minut znaczy cały sezon albo i więcej. Jego 5 minut to juz minęło. Z tej mąki chleba nie bedzie. A to ze kiedys był dobrym piłkarzem NIC nie zmienia.

Edit: Wiesz czym Bogusław Cupiał na przykład zasłużył się w Wiśle? NA TRENERA GO!
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów