|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Ale po co ktoś lepszy? Na te cele jakie Wisła ma teraz i jakie ma możliwości Kulawik jest opcją idealną. Jest niedrogi pewnie, nie jest konfliktowy, nie ma wymagań co do poziomu organizacyjnego w klubie, nie domaga się transferów tu i teraz. Lepszy trener mógłby się tylko sfrustrować.
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kula - odejdź - nie byleś, nie jesteś, nie będziesz trenerem ...
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Myslalem ze trener Kulawik ma jakiekolwiek rozeznanie w taktyce i rozeznanie w graczach ale po meczu z ost druzyna w tabeli moje prysly najmniejsze zludzenia
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
brakło skuteczności
![]() ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wy naprawdę myślicie, że z tą kadrą jakikolwiek inny trener coś zrobi? Przecież to drużyna świetnych niegdyś piłkarzy (Sobol, Głowa, Kosa), którzy niestety wieku już nie oszukują wzmocniona mieszanką paralityków z innych krajów.
To nie w trenerze szukajcie przyczyny takiej gry jak dzisiejsza... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kulawik przygotowal pilkarzy kapitalnie do sezonu .... mozemy spasc niestety taka prawda :(
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jak to nie? Bełchatów wział bande nieudaczników i jakoś mogli grać. niby ze jakiś michalski jest lepszy od Głowy a Łukasz Madej lepszy niż Małecki? Bez jaj,.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
weźmy przykład z Hiszpanii i cały stadion białe chusteczki na najbliższym meczu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Serek, masz rację w dużej mierze, ale jeżli nie widać pomyslu na grę - a tego nie było widać w ogóle - to wina trenera....
Dobry trener - ułożył by tą drużynę na tyle, że oglądający widzieliby przynajmniej jakąś taktykę ..., a w tym meczu widoczny był jedynie chaos. Zawodnicy grali do najbliższego, albo szpica do przodu - tak jak się gra na podwórku... Reasumując, mamy graczy, którzy najlepsze lata mają za sobą, ale mamy też trenera, który nie wie co robi.... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
No to się pokazali. Na tle zbieraniny zajmującej ostatnie miejsce w tabeli. Obserwacje ostatnich kilkudziesięciu godzn wskazują na to, że za tydzien dostaniemy w....... od Bielska i zrobi się gorąco.
Pomińmy politykę Bednarza, brak kasy, dziadostwo zawodników i ogólny brak perspektyw na każdym polu. Są jakieś granice - nikt mi nie wmówi, że obecny skład personalny jest AŻ TAK DENNY jak to, co widzieliśmy dzisiaj, nie na tle europejskich pucharów, tylko drużyny z castingu. Brak jakiegokolwiek pomysłu na grę, absurdalne ustawienie i zmiany, do tego akcentowany tu i ówdzie absolutny brak autorytetu szkoleniowca. W tej chwili gramy jak sąsiadka rok temu, nikt chyba nie chce podobnej terapii i "grania o stawkę". Jak nigdy nie byłem zwolennikiem pochopnego działania i doskonale wiem, że z wydolnością teraz nie da się już zrobić zbyt wiele, to myślę, że potrzebna jest NATYCHMIASTOWA zmiana trenera (zatrudnienie trenera?). Na kogokolwiek. Jest to bolesne, bo nie mówimy o byle najemniku, ale nie ma innej opcji. Kulawik niechcący sam niszczy swoją legendę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@serek
Co Ty wygadujesz Przecież ewidentnie widać, że o ile indywidualnie coś sobą reprezentują to są kompletnie bez pomysłu na grę, taktyki, organizacji, schematów, ustawienia. A za to już odpowiada trener. Iliev, Małecki, Kosowski, Sobolewski, Głowacki, Genkov itp, to nie są piłkarze, którzy przy dobrym trenerze, nie mogliby grać solidnej piłki w tej lidze, bez jaj.
Ostatnio edytowane przez nesta : 24.02.2013 o godz. 16:54.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe podejście, że jeśli grają dobrze to zasługa trenera, a jeśli do d.. to, że oni są po prostu tacy chujowi.
Odkąd odszedł Maaskant zdecydowana większość zaliczyła zjazd w dół. Chavez był za niego jednym z najlepszych obrońców w lidze, o Kirmie pisało się, że wreszcie zaczął grać, Melikson był gwiazdą. Trener to nie tylko wyniki, sama gra. To również rozwój zawodników, dyspozycja, to jaką formę przy nim osiągają, ich nastawienie psychiczne, inspiracja szkoleniowcem. Bronisz trochę przegranej sprawy, bo jeśli Tw podejście byłoby prawdziwe, to tak naprawdę możnaby zlikwidować funkcję trenera, bo zawsze można powiedzieć, a po co lepszy trener, przecież i tak nikt z nimi nie osiągnie. Te wszystkie historie wybitnych szkoleniowców, którzy wprowadzali przeciętne druzyny na szczyt, równiez byłyby g.. za przeproszeniem warte. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zmiana, Kosa za Chaveza Kulawik wyczerpal u mnie kredyt zaufania. Moze on jest trenerskim beztalenciem, moze ciepla posada mu sie nalezy, moze to pilkarze sa problemem ale nie moze byc tak, ze Wisla składa bron i z takim przeciwnikiem walczy o utrzymanie wyniku.
Nie taka Wisle chce ogladac. Ten punkt smakuje gorzej niz porazka! A Kulawik jest zwyklym cykorem, ktory boi sie o cieply stoleczek. Zal, ze nie podjol walki do konca, ze nie probowal udowodnic kim jestesmy, ze zapomnial kim jest Wisla Krakow. Ciagnie morale tej druzyny na dno. Nieswiadomie robi wiecej szkody niz pozytku. Czerwona kartka ustawila mecz. Pokrzyzowala nam szyki...jestem zadowolony z postawy... Tak to bedzie Kulawik? Serek.c2@ Jesli tutaj nawet Mourhinio nie da rady, to po co nam Kulawik? Zejsc z pensji i tyle. Kadre niech prowadzi Musial.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.02.2013 o godz. 17:13.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pisałem przed rundą, że po kilku pierwszych meczach będzie zmiana trenera, na jakiegoś strażka. Podtrzymuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Obrońcy Łysej Piątej Kolumny - przejrzyjcie wreszcie na oczy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Kula to chyba najsłabszy trener za czasów Cupiała, Liczka i Okuka przy nim to profesorowie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Inny trener może nie wstawiłby Sikoskiego który ciągle potyka się o piłkę. Inny trener może wiedziałby że gramy w Bełchatowie a nie w Katowicach( jeszcze się wypiera swoich słów przed kamerą). Jest nam potrzebny trener od teraz. Sezon stracony ale można przynajmniej spokojnie bydować drużynę. Nie wiem jak ślepym trzeba być by tego kosmatego optymistę jeszcze popierać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wolfy, należy rozdzielić sytuacje finansowa klubu - za co odpowiada Cupial i Bednarz, od oceny umiejętności "trenerskich" Kulawika, których widać gołym okiem, że nie ma....
Czy sytuacja finansowa ma usprawiedliwiać jego dyletanctwo i ma być rozciągnięty nad nim parasol ochronny? Brak umiejętności jakości piłkarskiej to pokazała dzisiaj młodzież z GKSu - ale w przeciwieństwie do naszych piłkarzy oni wiedzieli co maja grać..., a ze im nie wychodziło to poprzez ten brak jakości... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jestem ciekaw jak długo szef wszystkich szefów będzie znosił Kulawika na ławce trenerskiej?
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
ciekawi mnie reakacja trybun podczas meczu z Podbeskidziem. Piłkarzy nie zmienimy ale trenera powinniśmy już teraz. Nie ma sensu się specjalnie rozpisywać ale liga już przegrana. Nowy trener powinien być zakontraktowany przynajmniej do Grudnia aby mógł spokojnie popracować. Jeśli chodzi o Kulawika, to po co on w ogóle wychodzi z szatni. Szkoda gościa wozić na wyjazdowe spotkania a w Krakowie z trybun będzie mógł lepiej ocenić grę zawodników
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Kulawik nie ma posłuchu, ale to wina klubu. Wiadomo, że 3/4 składu po rundzie odchodzi, do tego nie płacimy... Sytuacja jest tragiczna od czasu przyjścia Łysej Pały, bo to wtedy doszło do demoralizacji drużyny. Teraz się zamknął, ale jest już za późno. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Kulawik jest trenerskim dnem dna. Facet na dodatek żyje w jakiejś innej rzeczywistości mieliśmy kupę szczęścia, że nie przegraliśmy. Zero kondycji, zero taktyki, zero szybkości. A on opowiada, że to GKS wywalczył punkt?
Jedyna warta odnotowania akcja w meczu z drużyną rezerw ekipy która zdobyła 6 punktów w 93 minucie meczu. Gdyby GKS miał pół napastnika to by było dwa w plecy. Aktualnie to my jesteśmy najgorszą drużyną w lidze. Połowa klubów nie płaci zawodnikom i jakoś coś grają. Rozumiem, że materiał nienajlepszy ale przy jak grali przy Maaskancie a jak przy Kulawiku? Na dzień dzisiejszy zaczynam realnie się bać o utrzymanie. Najlepszy dowodem jest to, że wstawia Chaveza za Kosowskiego, żeby bronić wyniku. Sikorski w ataku to sabotaż. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po tym co powiedział na konferencji na usta ciśnie się jedno - skończ waść... lub czy leci z nami pilot ?
Druga sprawa to motoryka, albo im się nie chce albo nie mogą oba warianty obciążają dyrygenta. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|