The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2013, 01:16
Walka milenium w polskim boksie. Super mi się to oglądało. Emocje, panowie dali radę i plomby były. Najlepiej wydane 40zł w tym roku (ipla)
Romario - o Goleador!
Ja, LAW, nigdy do Barcy
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2013, 13:56
LAW napisał(a):Wyświetl post
Walka milenium w polskim boksie. Super mi się to oglądało. Emocje, panowie dali radę i plomby były. Najlepiej wydane 40zł w tym roku (ipla)

W życiu nie zapłacę za iple

Co do walki to również mi się podobała, szkoda tylko Andrzeja. Walka milenium pod względem emocji to będzie Szpilka vs Zimnoch, aczkolwiek oglądając poza ringowe wypowiedzi obu panów powoli zaczynam tracić szacunek dla Szpilki. Różnice w mentalności obu pięściarzy widać na pierwszy rzut oka. Nie wiem po co Szpila wrzuca te filmiki w z wyzwiskami i inwektywami, sobie wystawia świadectwo nie rywalowi.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.02.2013, 14:10
Lysy napisał(a):Wyświetl post
W życiu nie zapłacę za iple

Co do walki to również mi się podobała, szkoda tylko Andrzeja. Walka milenium pod względem emocji to będzie Szpilka vs Zimnoch, aczkolwiek oglądając poza ringowe wypowiedzi obu panów powoli zaczynam tracić szacunek dla Szpilki. Różnice w mentalności obu pięściarzy widać na pierwszy rzut oka. Nie wiem po co Szpila wrzuca te filmiki w z wyzwiskami i inwektywami, sobie wystawia świadectwo nie rywalowi.
Ośmiesza się, te filmiki to kompromitacja. Może jak wyląduje na deskach to spokornieje.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.02.2013, 17:04
Szkoda Gołoty, żal było patrzeć jak dostaje bęcki od tego celebryty. Całe to wydarzenie nie miało najmniejszego sensu.

Zimnoch - Trzciński. Przewidziałem, że walka potrwa MAKS do 2 rundy, przecież ten cały Turbo, to nie jest nawet bokser. Będę Krzyśkowi mocno kibicował w walce z Mollo, a potem z naszym bandziorem z Wieliczki
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.02.2013, 19:48
Starsi panowie dali ładny pokaz. Cepy leciały jak czasami na wiejskiej dyskotece

Saleta celebryta jest ale technicznie bardzo mnie pozytywnie zaskoczył.
Chociaż trzymałem kciuki za Gołotę bo mu się po prostu należało jak psu buda.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 19.03.2013, 16:33
Tym razem może nie do końca boks ale "nasz człowiek":

Cytat:
14 kwietnia niepokonanego Artura Szpilkę, wschodzącą gwiazdę pięściarstwa, zobaczymy w nietypowej roli. "Szpila" weźmie udział w popularnym programie "Jaka to melodia". Rywalem Artura będzie legendarny wojownik MMA Mamed Chalidow.

W programie zobaczymy także byłą bokserkę Agnieszkę Rylik. Cała trójka udział w telewizyjnym show bierze w celach charytatywnych.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 28.03.2013, 08:35
Cytat:
Ukrainiec Taras Bidenko będzie rywalem Artura Szpilki podczas gali "Wojak Boxing Night" 20 kwietnia w Rzeszowie - poinformował serwis "RingPolska.pl". Pojedynek w wadze ciężkiej został zakontraktowany na dziesięć rund.

Nie sprawdziły się więc przypuszczenia dziennikarzy, którzy najbliższego rywala Szpilki widzieli w osobach Travisa Walkera, Tora Hamera lub Nagy Aguilery. - Liczę, że to będzie ktoś z dwójki Hamer lub Aguilera - mówił jeszcze na początku marca polski pięściarz. Plany się jednak zmieniły i jego rywalem będzie Taras Bidenko.

33-letni Bidenko na zawodowych ringach stoczył 28 zwycięskich walki, z których 12 zakończył przed czasem. Pokonywał między innymi Michaela Sprotta, Christiana Hammera czy Aleksieja Mazikina. W 2002 roku był bliski posłania na deski słynącego z "żelaznej szczęki" gigantycznego Nikołaja Wałujewa.

Przegrywał pięciokrotnie - tylko z zawodnikami ścisłej światowej czołówki. W swoim ostatnim występie uległ na punkty późniejszemu przeciwnikowi Witaija Kliczki w walce o mistrzostwo świata federacji WBC - Manuelowi Charrowi.

W pozostałych pojedynkach gali w Rzeszowie wystąpią między innymi: Paweł Kołodziej, Krzysztof Głowacki, Kamil Łaszczyk, Krzysztof Kopytek i Przemysław Runowski.

Rewanż na Ukrainie za piłkę
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.04.2013, 09:33
Cytat:
Według informacji "Super Expressu" Andrzej Wawrzyk znalazł się w gronie pięściarzy, którzy otrzymali ofertę walki z byłym mistrzem świata dwóch kategorii wagowych Davidem Haye'em. Do walki pięściarzy mogłoby dojść 29 czerwca w Manchesterze
p.s. ogladaliscie gale w Czestochowie w ubiegły weekend?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 02.04.2013, 10:13
Wawrzyk z Haye'm? Nie róbmy żartów...

Szprotson - właśnie nie oglądałem, coś ciekawego?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 03.04.2013, 08:07
Z Haye'em to jakieś jaja Wielkanocne

Cytat:
Walka z tak rewelacyjnym zawodnikiem jak Haye byłaby dla mnie czymś wielkim. Bardzo chętnie bym się tego wyzwania podjął - mówi Andrzej Wawrzyk (27-0, 13 KO). Informację o tym, że następnym rywalem brytyjskiego byłego mistrza świata wagi ciężkiej może być Andrzej Wawrzyk podał "Super Express". Bez wątpienia byłby to polski pięściarski hit 2013 roku, a dla Wawrzyka pojedynek życia. Do ewentualnego starcia miałoby dojść 29 czerwca w Manchesterze. Na razie nie wiadomo, czy grupa Wawrzyka Ulrich KnockOut Promotions ofertę by przyjęła i czy Anglicy nie zdecydują się jednak na innego przeciwnika. Decyzja ma zapaść w ciągu dwóch tygodni.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 03.04.2013, 09:00
serek : no napewno była jakaś Nasza delegacja co słychąc było po wielokrotnych okrzykach w tle.
gala średnia, jonak miał leszcza wawrzyk też. Fajna pierwsza walka jakiegoś debiutanta z czestochowy, chłop cały czas atakował

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2013, 19:20
Z tego co czytam to jednak nie Haye a Powietkin będzie rywalem Wawrzyka. Jeśli walka dojdzie do skutku życzę mu powodzenia i dużo szczęścia. Umiejętności ma jednak zbyt małe by cokolwiek zdziałać.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.04.2013, 21:23
A wczoraj Jackiewicza posłano na dechy i szczerze to myślałem że ma większe szanse powalczyć.
Cytat:
Rafał Jackiewicz (42-11-2, 21 KO) dzierżył już w latach 2008/09 tytuł mistrza Europy kategorii półśredniej, ale stając naprzeciw Leonarda Bundu (29-0-2, 10 KO) występował w roli pretendenta.

Niespodziewany koniec nastąpił w jedenastej rundzie. Bundu zamarkował lewy sierp, po zwodzie huknął lewym hakiem na wątrobę i odciął Rafała od powietrza. Tym samym jako pierwszy znokautował Polaka i obronił już po raz czwarty tytuł mistrza Europy.
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.04.2013, 19:05
Jackiewicz nie był w stanie wygrać, gdyż najzwyczajniej w świecie do momentu KO tylko się bronił. Zero ataku, tylko defensywa, a że w pewnym momencie zabrakło sił i koncentracji, to skończył, jak skonczył.

W weekend polecam oglądnąć Donaire - Rigondreux. Na papierze to walka roku
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.04.2013, 19:57
Jak tylko znajdę czas na pewno zasiądę przed TV - lubię koguciki
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 18.04.2013, 17:28
Wawrzyk powalczy o pas regularny WBA:
http://sport.wp.pl/kat,1878,title,Of...wiadomosc.html

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
DEBO
Member

Od: 10.2012

Stary 19.04.2013, 13:24
Szpilka boksuje tej nocy czy jutro w nocy?
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 19.04.2013, 13:37
Jutro wieczorem Rzeszów - w otwartym Polsacie jest o 23:00 transmisja.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.04.2013, 17:05
Jedzie ktoś na gale?
TAk w ogóle to dzisiaj było ważenie:
http://www.ringpolska.pl/artur-szpil...2-bidenko-98-3
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 19.04.2013, 22:34
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Jedzie ktoś na gale?
TAk w ogóle to dzisiaj było ważenie:
http://www.ringpolska.pl/artur-szpil...2-bidenko-98-3
szacunek dla Niego za "WIERNOŚĆ" !!
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.04.2013, 18:38
dziś : polsat sport, polsat sport extra, orange sport
Artur Szpilka vs Taras Bydenko
Steve Cunningham vs Tyson Fury
Dereck Chisora - Hector Alfredo Avila
Saul Alvarez - Austin Trout
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 20.04.2013, 23:34
Bez jaj ... co to było?

W ogóle jakaś nudnawa ta gala.
Odpowiedz cytując
DEBO
Member

Od: 10.2012

Stary 21.04.2013, 00:00
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Bez jaj ... co to było?

W ogóle jakaś nudnawa ta gala.
ziomek jak to co? to samo co poprzednio.. Omar Basile.. później Mike Mollo nie walczący dwa lata.. później wypromowanie Zimnocha rzekomą walką ze Szpilką i sprzedanie biletów na nią.. przez wasyla który też jest jego promotorem a teraz... inwalida bez butów. Wasyl sie postarał.. Teraz zamknął mordy wszystkim którzy wierzyli ze ze Szpilki będzie mistrz świata, Teraz kto ma tak myśleć? Szpilka dostaje samych nieudaczników.. Dobrze Adamek powiedział.. jak robić karierę boksera to tylko w USA. Oby leciał szybko do stanów i tam szukac rywali choćby w spadku po Adamku.. w Polsce tylko Wasyl z niego doi mamone. Mogli jeszcze PPV sprzedawać.. Bo to że obejrzałem gównianą galę czekając na walkę wieczoru jeszcze jakos zniosę.. ale Szpilka który się przygotowywał do tej walki, trenował... Skandal
Ostatnio edytowane przez DEBO : 21.04.2013 o godz. 00:02.
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.04.2013, 00:19
DEBO napisał(a):Wyświetl post
Oby leciał szybko do stanów i tam szukac rywali choćby w spadku po Adamku..l
A których?Bo pierwsza 10 to wyglądała tak

1-6
1-3
5-13
10-26
17-34
12-44
17-20
14-17
0-1
24-22

Same mistrze normalnie
potem od czasu ktoś z lepszym rekordem ale kolejna masa 'wspaniałych' pięściarzy z rekordami typu 13-27 czy 2-18

Ten cały Bidenko to skandal ale generalnie niestety taki jest boks.Każdy rokujący obija najpierw ze 20 kompletnych kelnerów i tak też jest ze Szpilką.Nie chce mi się sprawdzać Kliczków ale domyślam się że w ich przypadku było dokładnie tak samo.
A chodzi mi tylko o ot by nie robić że Szpilki i jego promotorów nieudaczników - po prostu wszyscy tak robią.
Co nie zmienia faktu że z Ukraincem to kompromitacja i to nawet nie chodzi o tą niby kontuzje - gość wyglądał i boksował tragicznie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 21.04.2013, 01:49
Tak, wszystko ok. Tylko nie rozumiem pewnych dziennikarzy, którzy tracą swoją twarz, promując tego typu "galę" słowami, że Bidenko "to najlepszy rywal jak dotąd". Chciałbym się dowiedzieć na podstawie jakich przesłanek opierali się, uważając, że ten Bidenko jest (bądź był kiedykolwiek) lepszy od Mollo, czy McCline'a? Nie wiem czy taki Borek, bądź Kostyra nie zdają sobie sprawy z tego, że firmując takie g...o tracą wiarygodność?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.04.2013, 09:54
Najbardziej szkoda w tym głownie Szpilki bo on nie ma żadnego wpływu kogo mu promotor wybierze.
Gość trenuje cały miesiąc żeby powalczyć 3 minuty.

Przy okazji zastanawia mnie jak to możliwe ze Łapin ma pod sobą koło 10 bokserów, w rożnych kategoriach, na roznych etapach przygotowań i ze wszystkim daje radę...
To tak jakby ten sam trener miał pod sobą 3 kluby ekstraklasy...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.04.2013, 12:33
Gala nudnawa za to później w Grandzie było o wiele ciekawiej

Ja czekam na maj, na walke Wawrzyka z Povietkinem.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.04.2013, 13:23
Cytat:
Jak w niedzielę podał serwis ringpolska.pl, Taras Bidenko - który w niedzielę przegrał z Artur Szpilką po tym jak po pierwszej rundzie poddał się z powodu kontuzji kolana - otrzymał tylko połowę wynagrodzenia. Wypłata reszty uzależniona jest od wyników rezonansu kolana. Wykonane w sobotę badanie USG nie wykazało żadnych urazów.
Facet się zesrał i myślał że zarobi - ja bym mu jeszcze kazał płacić.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 30.04.2013, 07:48
Cytat:
Rano siłownia albo krótki bieg, po południu 12-rundowy sparing albo praca nad techniką - tak wygląda dzień Andrzeja Wawrzyka niespełna trzy tygodnie przed walką jego życia. 17 maja pięściarz z Krakowa zmierzy się w Moskwie z Aleksandrem Powietkinem. Stawką pojedynku będzie pas mistrza świata organizacji WBA.

Wawrzyk formę wykuwa na obozie w Zakopanem. Jak na pretendenta do tytułu, wyglądał wczoraj na wyjątkowo zrelaksowanego. - Bo ja jestem spokojny człowiek, nie denerwuję się - uśmiecha się 25-letni bokser. - Zmęczenie? Nieeee, w sobotę był luz, w niedzielę był luz. Ale wcześniej to rzeczywiście ostro zapieprz…. Przez najbliższe dni też lekko nie będzie, bo teraz są najcięższe sparingi.

Pod Tatrami ma towarzystwo. Razem z nim trenują tu inni zawodnicy grupy Ulrich Knock'Out Promotions: Krzysztof Włodarczyk, który szykuje się do obrony mistrzowskiego pasa WBC w kategorii cruiser (22 czerwca też w Moskwie), Grzegorz Proksa i Artur Szpilka.
plus kilka fotek:

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...czyk,id,t.html

ps. nie wiedziałem że Szpilka i Włodarczyk takie ziomale
Ostatnio edytowane przez Kocur : 30.04.2013 o godz. 07:59.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 13.05.2013, 10:35
Cytat:
W najbliższy piątek na gali w Moskwie Andrzej Wawrzyk (27-0, 13 KO) powalczy o tytuł.
Jego rywalem będzie mistrz świata federacji WBA w wersji regular - Aleksander Powietkin (25-0, 17 KO).

Zdecydowanym faworytem tego pojedynku jest oczywiście 33-letni Powietkin, dla którego będzie to już czwarta obrona tytułu.

Transmisję z gali w Moskwie przeprowadzi w systemie PPV Cyfrowy Polsat. Cena - 40 zł.

Polsat jak zwykle dowalił z ceną ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów