|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy lubisz czytać książki? | |||
| Tak |
|
486 | 79,80% |
| Nie |
|
123 | 20,20% |
| Głosujących: 609. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z tematyki II wojny i nie tylko polecam:
"OCHOTNIK" o rtm. Witoldzie Pileckim |
|
|
|
Member
Od: 12.2012
Offline |
|
|
Panie i Panowie...parę miesięcy temu słyszałem że wyszła pewna książka...
(autor, czy nawet tematyka nie jest mi znana). Czytając tę książkę, załóżmy będąc na 20 stronie, mieliśmy możliwość dokonania wyboru. Dosłownie wcielamy się w bohatera i decydujemy co robimy dalej... Jeśli chcemy zrobić A - to przechodzimy na stronę 30. Jeśli B - załóżmy na 40. Ktoś coś kojarzy? ![]()
Olsza I najpiękniejsza - Wisełka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ja właśnie skończyłem dwie książki.
1) "Dziennik Norymberski" Gilberta. Dość ciekawa książka w której psycholog więzienny przedstawia swoje zapiski z rozmów i rozpraw głównych polityków i żołnierzy III Rzeszy. 2) "Jak nie być profesjonalnym piłkarzem" Mersona. Książka fajna bo akurat zahacza o czasy, które pamiętam ale Spalony Iwana lepszy. ![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mam kilka tytułów do sprzedaży/wymiany:
1.Iwan "Spalony" 2.J.Le Carre "Bardzo poszukiwany człowiek" 3.Lovesey "Powrót detektywa Diamonda" 4.Paul Johnston "Lista śmierci" ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
1. Upał; M.Ciszewski
2. Cel snajpera. Opowieść najbardziej niebezpiecznego snajpera w dziejach amerykańskiej armii ; Chris Kyle 3. Prawdziwy gangster; Wright Evan, Roberts Jon 4. Duch w sieci; Mitnick Kevin, Simon William L. 5. Wyliczanka; John Verdon Ktoś czytał i może polecić?
Ostatnio edytowane przez piter116 : 11.02.2013 o godz. 23:06.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
oj zdziwiłbyś się kto czytał
nie wiem , czy poleca, nie chodzimy na jeden stadion ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Panowie działa w Krakowie jakaś giełda książek używanych?
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ostatnio przeczytałem Trylogię Thrawana T. Zahna. Życzyłbym sobie by Gwiezdne Wojny części VII, VIII i IX zostały oparte właśnie na niej.
A tak z innej beczki. Polecacie jakąś www z darmowymi e-bookami? Wiem, że 2 zł z "chomika" to niewiele ale po co wydawać jak nie ma potrzeby. ![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co polecacie od Łysiaka?
![]() Nie piszcie, że wszystko, bo to wysoce prawdopodobne - ale co wziąć na pierwszy ogień? ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
1."Wybrani" C.J. Daugherty - cena 20zł 1szt.
2."90min w niebie " Don Piper Cecil Murphey cena 15zł 2szt. 3."nowe przygody mikołajka " cz1. Goscinny Sempe cena 20zł 1szt. 4."Grafika Wektorowa" szkolenie podstawowe Von Glistschka cena 25zł 2szt. 5."Werwolf" (brunatni pogrobowcy Hitlera ) Perry Biddiscombe cena 20zł 2szt. 6."mein leben in Nazareth" Giuliana Buttini cena 50zł 1szt. 7." ostatnia wojna Himmlera " Robert Conroy cena 20zł 1szt. 8."opowieść o dziejach nezwykłego Narodu Polska od 966-2008" Adam Zamoyski cena 25zł 1szt. 9."wiersze wybrane" Wiesława Szymborska cena 25zł 1szt. 10."Młodszy Księgowy" ( o książkach czytaniu i pisaniu) Jacek Dehnel cena 20zł 1szt. 11."godot i Jego cień" Antoni Libera cena 15zł 1szt. 12."Muzea Podkarpacia przeowodnik" cena 10zł 1szt. 13."Życie Artystek w PRL " Sławomir Koper cena 18zł 3szt. 14."Kobiety" Charles Bukowski cena 10zł 1szt. 15."Kościół w okowach" Aparat Represji woberc KOścioła w larach 1944-1956 cena 30zł 1szt. 16."Alfabet Tischnera'" Wojciech Bonowicz cena 15zł 2szt. 17." Młody Philby" Robert Littell cena 15zł 1szt. 18."Listonosz" Charles Bukowski cena 10zł 1szt. 19."Obraz Pośmiertny" Alaksandra Marinina cena 8zł 1szt. 20."wiersze zebrane" Staniwsław Barańczak cena 20zł 1szt. 21 " dotyk złodziejki" Mia Marlowe cena 15zł 1szt. 22" look" Sophia Bennett" cena 15zł 1szt. 23. "mateuszek i kłopoty" Elvira Lindo" cena 10zł 1szt. Książki są NOWE priv Albo wie ktoś gdzie jest giełda książkowa gdzie mogę je sprzedać Powód: dodadnie treści
Ostatnio edytowane przez burzolod : 19.02.2013 o godz. 23:26.
![]()
...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W każdą niedzielę pod Halą Targową
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Biorąc pod uwagę, że pojawiasz się w "politycznym", pewnie zainteresowałaby Cię "Rzeczpospolita kłamców. Salon", ale tej ostatniej nie czytałem więc tytuł mogę tylko zasugerować, nie polecić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki, tak jak myślałem pojawiły się Wyspy Bezludne, od tego też zacznę
Rzeczpospolitą Kłamców mam za sobą już kilka lat temu, zdecydowanie polecam ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jeśli wystopował z napoleonem i pociskami w endecję to moze i sięgnę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli ktoś interesuje się tematyką wojenną polecam książkę Petri Sarjanena "Biała Śmierć". Opowiada historię Simo Häyhä - fińskiego strzelca wyborowego. Dla mniej zorientowanych to najskuteczniejszy snajper w historii - co ciekawe nie korzystał z "optyki".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ze swojej strony proponuję "Flet z Mandragory"
![]()
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Osobiście często przymykam na to oko, cóż WŁ jest jaki jest ![]() Niemniej fakt, że Rzeczpospolitą Kłamców bardziej bym polecił dla kogoś kto nie zdaje sobie do końca sprawy z patologii III RP. Wiele wątków jest poruszonych, czysto haniebnych. Dla młodzieży - obowiązek serek.c2 napisał(a):
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Albo "Milczące psy". Jestem w połowie i robi wrażenie. Szczególnie, że potwierdza teorię o historii, której nie powinno się określać jako ciąg zdarzeń z przeszłośći (bezpowrotnej), lecz coś co już było i znów dzieje się na naszych oczach. Szczególnie opisanie tego jak najłatwiej zniewolić polski naród idealnie pasuje do obecnej sytuacji politycznej. Smutne, lecz prawdziwe.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Kolekcjoner dzieci - Sabine Thiesler
Przeczytałem ten thriller/kryminal jednym tchem . Bardzo mi sie spodobal. ![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Czytał ktoś "Operacja Talos" Wołoszańskiego? Jeśli tak to co powiecie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Są gdzieś w necie jakieś biografie piłkarzy w PDF'ie za darmo?
Najbardziej zależy mi na Mersonie, ale innymi też nie pogardzę. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Panowie i Panie
![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Polecilibyście jakiś techno-thriller w stylu "Robokalipsy" Wilsona albo "Demona" i "Wolności" Suareza.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Może mi ktos polecić jakies ksiązki do matury z angielskiego?Chodzi mi o to by móc się samemu uczyc i w miare orientowac sie o co chodzi.
Czytaliscie ostatnią książkę Cobena,warto kupowac? Bo mam wrażenie ,że on juz tylko na ilosc idze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
David Wiliamson - "Zdradzona Polska" Matthew Parker - "Monte Cassino" Zreszta polecałem je już wcześniej w tym temacie. Aktualnie czytam "Łaskawe" Jonathana Littela - to fikcja literacka, ale podparta gruntownymi studiami historycznymi i znakomicie pokazująca działanie Einsatztruppen SS. Nie mogę się oderwać i zdecydowanie polecam - urywa łeb zdecydowanie. ![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A ja co kilka miesięcy zwracam sie do Was z prośbą.
![]() Co przeczytać dalej Kinga? Najbardziej podobało mi sie "TO", rewelacyjna książka. Bardzo dobrze czytało mi się również "Lśnienie" i "Bezsenność". Dziś przeczytałem "Uciekiniera" - Szkoda, ze tak krótkie, ale również niesamowicie wciągająca książka. Może teraz "Carrie"? Ale chyba ciężko będzie ją dostać. Czekam na jakieś sugestie, opinie. Pozdrawiam fanów tego autora. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
), dla mnie jedna z lepszych powieści Kinga. Carrie miałem audiobook, więc nie będę się wypowiadał, bo jakoś dziwnie się słuchało książki . |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|