|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
OK - zadajmy sobie jedno pytanie: czy jest lepszy od Jovanicia?
Jest. Założę się też, że nie zarabia połowy tego co ten antytalent u nas. Tu macie zestawienie bramkarskich talentów z którymi przegrał rywalizację Kurto. Tu nie chodzi o to, że on sam jest wybitny, ale raczej - jego konkurencja (zwłaszcza na pozycję drugiego bramkarza) była żenująca. Coś tu jest nie tak...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2013 o godz. 14:33.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A ja śmiem twierdzić, że jeżeli dalej będzie regularnie grał w Rodzie, to osiągnie poziom porównywalny z Tytoniem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś się nudzi, to na YT są dwa filmy z kompilacją zagrań Sarkiego.
http://www.youtube.com/watch?v=_dJfVcie9qY http://www.youtube.com/watch?v=_UMAkwSSrrs ![]()
A
T A K |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dudu Dahan? Znowu...?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ja Wam mówię, chłopak będzie pierwszym który w Wiśle się odbuduje i pójdzie na zachód za kasę jakiej kluby extraklasy jeszcze nie widziały xD
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Nikt nie oskarży Bednarza, bo to nie on decydował o niewystawianiu Kurto. Testy bramkarzy to był pokaz jego żałosnej nieudolności, ale to nie Jacek stwierdził, że Filip nie nadaje się na numer dwa. A Jovanić to dzieło duetu Kapka-Basałaj. Jeżeli już ktoś tu ma coś za uszami, to głównie Kazimierski.
Obyś miał rację.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2013 o godz. 14:34.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
edit: Tutaj jest niby obszerny skrót w meczu w którym Kurto podobno coś uratował i został boahaterem wis.la/midu9 jeśli to są najgroźniejsze akcje i interwencje Kurty to nawet szkoda komentować. Dosłownie jeden raz obronił strzał z czuba piłkarza Ajaxu, raczej nie miał prawa tego przepuścić.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.02.2013 o godz. 16:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak więc winy Bednarza w tym nie ma i wie o tym każdy kto śledzi temat, ale przecież są tacy co przypisują mu transfer Kirma, więc może? Ja osobiście nigdzie nie widziałem żalów do Bednarza o samego Filipa (a przynajmniej nie przypominam ich sobie), raczej o testy bramkarzy (porażka) i wypożyczenie Bieszczada (kolesia odpalali jak dotąd wszędzie, a nagle u nas zacumował). W obu przypadkach zresztą były to raczej kpiny, bo Jacuś do czego jak do czego, ale do dziadostwa i kompletnej amatorki zdążył nas już raczej przyzwyczaić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2013 o godz. 15:55.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Sarki i Bieszczad
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Czy ktoś w krótkich żołnierskich słowach mógłby mi wyjaśnić cel sprowadzenia tego Bieszczada ?
Potrzebujemy kogoś do ME (bo tam na oficjalnej jest tylko jeden bramkarz) czy on wystąpi jako konkurencja do Pareiki ? Pytam, bo słabo się orientuje w temacie bramkarzy i nie mogę go nigdzie przypasować. A może on jest uniwersalny i na lewej obronie może też grać ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Budujemy perspektywiczny skład na lata.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bieszczad jest dobry bo jest dobry i tani.
Nie wiem czego jeszcze potrzebujesz. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bieszczad jest dobry, bo jest tani - tak to powinno brzmieć.
Czy jest dobry piłkarsko nie wiadomo, wszystko (czyli to jak go wszędzie odpalano oraz fakt, że Amica go nam wypożycza - pewnie z prawem pierwokupu) wskazuje, że nie. Osobiście myślę że wątpię. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Bieszczad to chłop którego odstrzelili z 2 tygodnie temu w 3 lidze.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
A co do Gerarda z Bieszczad, to pewnie jest to bramkarz na ME. Nie lepiej ogrywać Sypniewskiego? Kolejny chory i niezrozumiały ruch. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To znaczy, że czyni błyskawiczne postępy. W tym tempie za pół roku zakasuje Casillasa.
Chciałbym w tym miejscu przypomnieć, że Bednarz jest fachowcem. Insynuowanie przypadkowości w jego działaniach jest niepoważne. BTW, mam sugestię na następną przyśpiewkę: Cytat:
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2013 o godz. 22:38.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Największym problemem Wisły jest właśnie Bednarz, m.in. przez jego politykę racjonalizacji kosztów - dzikiej, kapitalistycznej racjonalizacji. Chodzi mi w tym miejscu o kontrakty, które podpisuje z piłkarzami - kontrakty motywacyjne. Nie jest to wyjście, które spowoduje, że nagle piłkarze będą grać jak z nut, a może stać się nawet odwrotnie - Ci piłkarze, mając wpisane kontrakty motywacyjne, spowodują, że Wisła miast grać lepiej, będzie grać coraz gorzej, coraz mniej zespołowo, przez to, że piłkarz będzie grał "pod siebie", tak by jak najlepiej pokazać się z własnej strony, niekoniecznie dla dobra drużyny.
Problemem kontraktów motywacyjnych jest to, że nie do końca sprawdzają się w praktyce. Lepiej jest wyposażyć zawodnika dobrą pensją, a dodatkowo wprowadzić dodatki motywacyjne. Moim zdaniem, taka motywacja winna być na poziomie maksimum 30 procent zakładanego kontraktu. Bednarz oczywiście nic nam teraz nie powie, oprócz tego, że klub jest w złej sytuacji finansowej. Ciekaw jestem, co powie, gdy klub w przyszłym sezonie grać będzie w pierwszej lidze. Cóż - to człowiek porażka. Nie ma sensu dyskutować w tym temacie dopóki mamy Bednarza jako prezesa, dyrektora sportowego. Brak wizji, brak znajomości, konszachty z podejrzanymi menedżerami - to wszystko powoduje, że Bednarz nigdy nie zdobędzie we mnie zaufania. No i standardowe pytanie - kiedy poda się do dymisji ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
YMMD
Wracając do forumowej rzeczywistości - może to chodzi w tym wszystkim o ten owiany tajemnicą sukces marketingowy. Może koszulki z napisem 'GERRARD' ktoś kupi chętniej niż SARKI (nieprzyjemnie mi się to kojarzy). Marketingowo może być to strzał w dziesiątkę. PR tez skorzysta - przed oczyma mam już przyszłe nagłówki gazet "Gerrard ratuje Wisłę", "Gerrard strzałem w dziesiątkę", "BVB oferuje 4mln euro za Gerrarda" etc. A tak już poważniej to trzeba życzyć chłopakowi powodzenia, nic więcej jemu i nam nie pozostało.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.02.2013 o godz. 19:34.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To jest bramkarz na miarę naszych możliwości. My tym Bieszczadem otwieramy oczy niedowiarkom! Mówimy: to jest nasz Gerard, nie przez nas wychowany, ale to nie jest nasze ostatnie słowo!
![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale dlaczego nikt nie wierzy w to ze NASZ TRENER wyszkoli, nauczy, ulepszy piłkarzy których posiadamy.
Inaczej mówiąc zrobi coś co np. zrobił Maciej Skorża.Wolfy, tylko nie pisz ze Skorża miał Marcelo (notabene bodajże 6 od końca obrońca ligi na którym wieszano psy. Nikt nie wyobrażał sobite tego że wygryzie Clebera) E:nie pamietam czy podstawowy czy nie, przeciez nie pisze o tym tylko o pewnej ankiecie/rankingu dziennikarzy która tutaj na forum dużo osób przeżywało
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.02.2013 o godz. 20:31.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|