The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2013, 12:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A Sikorski to się czym zasłużył? Fryzurą? Bo może coś mnie ominęło, skoro ma taki zarąbisty fanklub.

Nie porównuj austriackiej przybłędy do Patryka, czy nawet "Orbita". Przyszedł, pokopał się po czole, za pół roku może będzie w Cracovii. Jak Matusiak.

EDIT: Taka dygresja, ale nie pamiętam żebyś się aktywował kiedy ludzie nap. na Burligę czy Bruda. Chodzi o to, że nie ściągnął ich Jacek, czy o stylówę właśnie? Chciałbym wiedzieć którzy słabi piłkarze są pod szczególną ochroną i dlaczego nie są to wychowankowie (przyjmując terminologie UEFA) klubu?
ale gdzie czym i do czego sie zasłużył?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 08.02.2013 o godz. 12:46.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 08.02.2013, 13:00
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Z tym tylko że Mały nie chciał opuszczać Wisły. Zrobił się delikatnie mówiąc smród medialny wokół jego osoby, co niestety przeniosło się na klub po niefortunnej decyzji .
I oczywiście, dlatego po przywróceniu do pierwszej drużyny tylko wypożyczenie(banicja) wchodziło w rachubę. Miała być Anglia, z czego Patryk był zadowolony, jednak kluby nie doszły do porozumienia więc pozostała lepiej płatna opcja - Turcja.
Prawo Webstera to kolejna baśń z 1001 nocy...
I dobrze ze do Angli nie trafil. Przynajmnej nie ma co sciemniac ze siedzial na lawie bo sami ekstra grajkowie byli ponadprzecietni i nie mial szans. Tak to trafil tylko do Turcji gdzie zobaczyl ze zagranica jest tylko ledwo przecietnym pilkarzem. Moze pozytywnie to na niego wplynie i spokornieje
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.02.2013, 13:10
Z tym tylko że Mały nie chciał opuszczać Wisły. Zrobił się delikatnie mówiąc smród medialny wokół jego osoby, co niestety przeniosło się na klub po niefortunnej decyzji .
I oczywiście, dlatego po przywróceniu do pierwszej drużyny tylko wypożyczenie(banicja) wchodziło w rachubę. Miała być Anglia, z czego Patryk był zadowolony, jednak kluby nie doszły do porozumienia więc pozostała lepiej płatna opcja - Turcja.
Prawo Webstera to kolejna baśń z 1001 nocy...
Chciał czy nie chciał. Coś chyba było na rzeczy:

Małecki jedną propozycję przedłużenia już umowy odrzucił. Co to oznacza? - W tej chwili trudno mi powiedzieć, czy zaproponujemy mu jeszcze większą podwyżkę niż poprzednio. Najpierw musimy się przekonać, czy on wciąż chce grać dla Wisły. Bo może uznał że wypełni kontrakt do końca albo odejdzie?
SV

Czyli pieniążki miały go przekonać do pozostania w klubie. Czyli proponowano mu nową umowę ponieważ obawiano się iż odejdzie. Prawo Webstera umożliwiało mu (i zapewne umożliwia nadal) jednostronne zerwanie kontraktu. Chyba tu się nic nie zmieniło w przeciągu tego roku. (chyba ze przegapiłem podpisanie nowego kontraktu)

Druga korekta - nie 'zrobił się' smród tylko Patryk sam sobie nagrabił a media rozdmuchały temat (bo taka jest ich rola). Saga z odsuwaniem i przywracaniem do składu, problemami u Smudy, dywanikami w gabinecie Basałaja nie była nakręcana przez pismaków - Małecki ma charakter jaki ma. Niepotrzebnie zwalasz winę na prasę bo problem nie leży w nierzetelnych dziennikarzach.

Na koniec - warto się zastanowić jak jest faktycznie. Czy logicznym jest że rok temu warunki w Wiśle Patrykowi nie pasowały, teraz, w słabszym finansowo i sportowo klubie, pasują? Oczywiście można to zwalić na 'turecką lekcje pokory' ale jak dla mnie sprawa nadal jest otwarta i odżyje za kilkadziesiąt dni.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.02.2013, 14:34
madziar napisał(a):Wyświetl post
I dobrze ze do Angli nie trafil. Przynajmnej nie ma co sciemniac ze siedzial na lawie bo sami ekstra grajkowie byli ponadprzecietni i nie mial szans. Tak to trafil tylko do Turcji gdzie zobaczyl ze zagranica jest tylko ledwo przecietnym pilkarzem. Moze pozytywnie to na niego wplynie i spokornieje
Osobiście też mam taką nadzieję. Czas pokaże...

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Chciał czy nie chciał. Coś chyba było na rzeczy:

Małecki jedną propozycję przedłużenia już umowy odrzucił. Co to oznacza? - W tej chwili trudno mi powiedzieć, czy zaproponujemy mu jeszcze większą podwyżkę niż poprzednio. Najpierw musimy się przekonać, czy on wciąż chce grać dla Wisły. Bo może uznał że wypełni kontrakt do końca albo odejdzie?
SV

Czyli pieniążki miały go przekonać do pozostania w klubie. Czyli proponowano mu nową umowę ponieważ obawiano się iż odejdzie. Prawo Webstera umożliwiało mu (i zapewne umożliwia nadal) jednostronne zerwanie kontraktu. Chyba tu się nic nie zmieniło w przeciągu tego roku. (chyba ze przegapiłem podpisanie nowego kontraktu)

Druga korekta - nie 'zrobił się' smród tylko Patryk sam sobie nagrabił a media rozdmuchały temat (bo taka jest ich rola). Saga z odsuwaniem i przywracaniem do składu, problemami u Smudy, dywanikami w gabinecie Basałaja nie była nakręcana przez pismaków - Małecki ma charakter jaki ma. Niepotrzebnie zwalasz winę na prasę bo problem nie leży w nierzetelnych dziennikarzach.

Na koniec - warto się zastanowić jak jest faktycznie. Czy logicznym jest że rok temu warunki w Wiśle Patrykowi nie pasowały, teraz, w słabszym finansowo i sportowo klubie, pasują? Oczywiście można to zwalić na 'turecką lekcje pokory' ale jak dla mnie sprawa nadal jest otwarta i odżyje za kilkadziesiąt dni.
Jeszcze raz napisze, może bardziej zrozumiale. Małecki nidy nie miał, nie ma i nie będzie miał ochoty korzystać z jakiegoś prawa Webstera. To nie człowiek pokroju Kokoszki.

A co do poruszanej kwestii wynagrodzenia, to Mały w tamtych czasach miał jeden z najmniejszych kontraktów w Wiśle. Nie rozumiem, dlaczego się dziwisz że chciał zarabiać adekwatnie do swoich możliwości.

Obecnie sprawy się mają zgoła inaczej. Może przytaknięcie na słabsze warunki można uznać za dobry gest z jego strony? Jak myślisz? U innego piłkarza tak by to nazwano.
Ale ja tak nie napisze, bo jest to Małecki i zaraz podniesie się wrzawa...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.02.2013 o godz. 14:55.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.02.2013, 14:44
Jakoś nie łapie o co się spieramy ...
Mały chce grać dla Wisły za podejrzewam cienkie w porównaniu z Turcją pieniądze.
Zarząd i trener go chcą.
W sparingach wygląda nieźle.
Nawet karę przyjął i się do niej stosuje ....
W zasadzie wszystko OK i liczę że będzie.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.02.2013, 15:54
To nie spór, jedynie mój głos w dyskusji do tego zdania:

To tylko mój dobry kolega. Wystarczy?
Często ta krytyka mija się z prawdą i powielane są historie a raczej już baśnie na temat różnych zawodników.
I zastanawiam się czy nie jest tak że sami powielamy dziwne historie. Dla przykładu 'prawo webstera' Małeckiego.

Patrząc na 'websterowe zamieszanie' wokół Małeckiego, idąc po kluczu jakim wydaje mi się że posługuje się Dariook, nazwę go 'kluczem wiernościowym' (cytat: "to nie człowiek pokroju Kokoszki") nie da się wyjaśnić motywów postępowania Patryka. I tworzy się miejska legenda w której Kokoszka jest 'be' a Patryk 'mega spoko'.

Dla mnie odpowiednia optyka jest w zdaniu; "Mały w tamtych czasach miał jeden z najmniejszych kontraktów w Wiśle. Nie rozumiem, dlaczego się dziwisz że chciał zarabiać adekwatnie do swoich możliwości.". Co więcej - zgadzam się z tym - każdy chce dbać o swoja przyszłość i się ceni i oczywiście Patryk ma do tego całkowite prawo. Wyrzuciłbym z Twojego zdania Dariook, jeśli można, stwierdzenie: 'w tamtych czasach'. Jeśli nie podpisał nowego kontraktu to nadal jedzie na tym samym wózku co rok temu i ma te same karty w ręku.

Dlatego też:

Obecnie sprawy się mają zgoła inaczej. Może przytaknięcie na słabsze warunki można uznać za dobry gest z jego strony? Jak myślisz? U innego piłkarza tak by to nazwano.
Ale ja tak nie napisze, bo jest to Małecki i zaraz podniesie się wrzawa...
IMHO obecnie sprawy mają się tak samo. Patryk w cale nie przystał na słabsze warunki - on (jeśli odrzucić opcję że z niego prozaicznie zrezygnowali) wybrał lepsze pod względem sportowo-finansowym. Można wróżyć z fusów czy wrócił bo mu tutaj lepiej czy też bardziej wrócił aby grać a nie grzać ławy. Ma czas, pod koniec roku będzie czas aby pomyśleć co dalej (zostać, transfer, wypożyczenie czy tzw. 'webster').

Oczywiście - ze sportowego punktu widzenia informacja o powrocie to dobra informacja, z kibicowskiego też - w końcu to Wiślak. Tyle że pewne sprawy raczej pozostają wciąż niezałatwione.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2013, 16:35
IMHO obecnie sprawy mają się tak samo. Patryk w cale nie przystał na słabsze warunki - on (jeśli odrzucić opcję że z niego prozaicznie zrezygnowali) wybrał lepsze pod względem sportowo-finansowym. Można wróżyć z fusów czy wrócił bo mu tutaj lepiej czy też bardziej wrócił aby grać a nie grzać ławy. Ma czas, pod koniec roku będzie czas aby pomyśleć co dalej (zostać, transfer, wypożyczenie czy tzw. 'webster').

Oczywiście - ze sportowego punktu widzenia informacja o powrocie to dobra informacja, z kibicowskiego też - w końcu to Wiślak. Tyle że pewne sprawy raczej pozostają wciąż niezałatwione.
Ależ owszem że przystał. Zrezygnował częściowo z kasy oraz wynagrodzenia jakie gwarantował mu kontrakt z Turasami. O wiele,wiele wyższego niż ma obecnie w Wiśle. Dlatego wróżyć z fusów już nie musisz.

Ps:
Małecki nie ma zamiaru korzystać z Webstera...zaufaj mi. A Kokoszka to frajer!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.02.2013 o godz. 16:43.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.02.2013, 16:45
Tylko pytanie co dalej. Będzie do 2014 roku grał na tym kontrakcie który ma obecnie? Irracjonalne.

Ale e sumie jak tak przemyśleć sprawę.... dlaczego miałbym Ci nie zaufać?
O.K. Przyjmę jak mówisz, jak coś najbliższy czerwiec rozstrzygnie definitywnie dylemat.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.02.2013, 17:43
Tylko pytanie co dalej. Będzie do 2014 roku grał na tym kontrakcie który ma obecnie? Irracjonalne.
Nie zauważyłeś, że Bednarz gdyby mógł, to opyliłby sprzątaczki? Patryk zagra dobrą rundę, dwie i sami go wypchną z klubu.
Nie odpowiadała mu Turcja, więc lepiej było dla niego zrezygnować z części kontraktu, pograć trochę w naszej nędza Ekstraklasie i spróbować zapracować na nowy transfer. Nazwijmy to "inwestycją w siebie".

Grantar napisał(a):
Nie sądzę też że umowa wypożyczenia dopuszcza zrezygnowanie z wypożyczania w każdej chwili i to jednostronnie .. (bez zgody Wisły).
Nie wiem na jakiej planecie żyjesz, bo identyczny zapis miał Quioto w swojej umowie wypożyczenia. To było jakiś miesiąc temu, jak jej nie przedłużyliśmy?

Łysy poziom sportowy ma gdzieś (jak to likwidator), więc raczej optowałby za pozostawieniem Patryka w Turcji i ściągnięciem drugiej transzy za wypożyczenie.

Kulawik? A co on ma do powiedzenia w jakiejkolwiek sprawie? Może co najwyżej powtórzyć "Zdecydowaliśmy, że nie ściągniemy lewego obrońcy" żeby rozmyć odpowiedzialność.

Heroiczne wysiłki Łysego Jacka w kwestii wzmocnienia kadry widać chyba jak na dłoni, więc daruj sobie.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale gdzie czym i do czego sie zasłużył?
No właśnie - dwa pierwsze pytania mnie interesują. Gdzie i czym Daniel Sikorski zasłużył żeby bronić go przed szyderstwem, skoro nie zasługują na to wychowankowie?
Ale umówmy się - oba to pytania retoryczne.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.02.2013 o godz. 17:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.02.2013, 18:01
Nie zauważyłeś, że Bednarz gdyby mógł, to opyliłby sprzątaczki? Patryk zagra dobrą rundę, dwie i sami go wypchną z klubu.
Nie odpowiadała mu Turcja, więc lepiej było dla niego zrezygnować z części kontraktu, pograć trochę w naszej nędza Ekstraklasie i spróbować zapracować na nowy transfer. Nazwijmy to "inwestycją w siebie".
Zauważyłeś. Pisząc ze Patryk wybrał lepszą opcje dla siebie pod kątem finansowo-sportowym to miałem na myśli. W obecnej sytuacji nawet mogę nazwać to symbiozą choć jesteśmy jako klub w tym samym punkcie negocjacji co rok temu.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 08.02.2013, 18:57
Powrót Małeckiego to dla sil ofensywnych Wisły może być jak wkłucie kroplówki.

Może samo wkłucie jest dla niektórych bolesne, ale z punktu widzenia sportowego (patrząc na kadrę, która teraz posiadamy) jest to dla Wisły zabieg ożywczy. Jest głodny gry i ma coś do pokazania. Ale podobnie jak kroplówka nie może trwać wiecznie, tak i Wisła zapewne w czerwcu pożegna się definitywnie z Patrykiem (albo Patryk z Wisłą).

Z punktu widzenia interesów Małeckiego też jest to rozwiązanie bardzo korzystne. Cóż z tego, że przez kilka miesięcy pobierałby większą pensję w Turcji, skoro zgniłby tam na ławie a w czerwcu wróciby do klubu być może nawet pierwoszligowego (a i może w ogóle nie miałby gdzie wrócić). A tak plac ma pewny, pokaże się, w klubie jest korzystna atmosfera, żeby sprzedać każdego, więc powrót do Wisły to dla niego świetna trampolina do transferu.

Nie należy mieć też pretensji, że chciał i chce odejść. A już na pewno w takim momencie.

Do powrotu Patryka nie należy zatem dorabiać wielkiej filozofii, jest to przede wszystkim obopólny dobry interes.
A że przy okazji jest to powrót zawodnika, może i kontrowersyjnego, ale jakby nie patrzeć, związanego z Wisłą to w tym momencie dobrze.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.02.2013, 19:02
Zauważyłeś. Pisząc ze Patryk wybrał lepszą opcje dla siebie pod kątem finansowo-sportowym to miałem na myśli. W obecnej sytuacji nawet mogę nazwać to symbiozą choć jesteśmy jako klub w tym samym punkcie negocjacji co rok temu.
Ale po co negocjować, jeżeli i tak zaraz chcemy go sprzedać? Najprawdopodobniej w klubie liczą na przywiązanie Patryka do kibiców i klubu (w sensie: "nie wykręci nam numeru i nie skorzysta z Webstera").
Naiwne? Krótkowzroczne? Nieprofesjonalne? Że niby co - mogą się przeliczyć?
Mam na to jedną odpowiedź: Łysa Pała.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.02.2013, 19:18
Łysy poziom sportowy ma gdzieś (jak to likwidator), więc raczej optowałby za pozostawieniem Patryka w Turcji i ściągnięciem drugiej transzy za wypożyczenie.
Kulawik? A co on ma do powiedzenia w jakiejkolwiek sprawie ?
Przekonuj mnie dalej że Bednarz nie chciał w drużynie Patryka Małeckiego ale ten się uparł i dlatego wzięli go na zgrupowanie ....
Bzdura. Gdyby Wisła nie miała nic do powiedzenia co do długości wypożyczenia (w co wątpię) a powrót do Wisły wynikał z focha Małego narażając na straty klub to Bednarz dał by mu potrenować co najwyżej w ME.
Bednarz wie że Mały się przyda. Myślę że tu chciały wszystkie 3 strony .....

Gdzie i czym Daniel Sikorski zasłużył żeby bronić go przed szyderstwem, skoro nie zasługują na to wychowankowie?
Ale umówmy się - oba to pytania retoryczne.
Ty nadal nie wyczuwasz różnicy miedzy szydzeniem i chamskim obrażaniem a krytyką ?
Pokaż kto szydzi z wychowanków ... gdzie ?. Tu nawet nie ma jakiejś krytyki, chociaż wszyscy wiemy że Mały ma coś za uszami jeśli chodzi o zachowanie. A i do jego "strzałów" z 40 m też można się czasem doczepić ...
A co do wychowanków ... nagle stało się dla ciebie ważne że ktoś jest związany z Wisłą nie tylko kontraktem ale też utożsamia się z klubem inaczej .. ? a gdzie twoje "profesjonalne" podejście do piłki ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.02.2013, 22:30
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Przekonuj mnie dalej że Bednarz nie chciał w drużynie Patryka Małeckiego ale ten się uparł i dlatego wzięli go na zgrupowanie ....
To Twoje słowa. Ja twierdzę że Bednarz miał g. do powiedzenia w sprawie powrotu Patryka z Turcji.
Wytłuszczony fragment to powód dla którego uznałem, że marnuję czas dyskutując z Tobą. Naprawdę uważasz, że będę tracił czas na tłumaczenie się z wytworów Twojej bujnej wyobraźni? Litości.

Grantar napisał(a):Wyświetl post
Pokaż kto szydzi z wychowanków ... gdzie ?.
Brud, Burliga. Wcześniej Kowalski.
Dlatego właśnie dziwią mnie psychofanki Sikorskiego, ale kij - przystojny chłopak widocznie, a że nie umie grać w piłkę...

Reszta bez komentarza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.02.2013 o godz. 22:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 09.02.2013, 00:50
Ale po co negocjować, jeżeli i tak zaraz chcemy go sprzedać? Najprawdopodobniej w klubie liczą na przywiązanie Patryka do kibiców i klubu (w sensie: "nie wykręci nam numeru i nie skorzysta z Webstera").
Naiwne? Krótkowzroczne? Nieprofesjonalne? Że niby co - mogą się przeliczyć?
Mam na to jedną odpowiedź: Łysa Pała.
Dobre pytanie - po co negocjować...
Ale to samo pytanie brzmi: czy widzimy go w zespole? Oczywiście w trochę szerszym kontekście bo mówimy o sezonie 2013/2014 i latach następnych.

Z drugiej strony jak Melikson poszedł za mniej niż bańkę to za ile Jacek może opchnąć Patryka ? Za tyle za ile sprzedał Kirma? O jakiej sprzedaży mówisz, skoro i tak kokosów z tego nie będzie. 'Tadeusz, odpuść, to jest keczup po frytkach'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 09.02.2013 o godz. 00:54.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 09.02.2013, 13:18

Brud, Burliga. Wcześniej Kowalski.
Dlatego właśnie dziwią mnie psychofanki Sikorskiego, ale kij - przystojny chłopak widocznie, a że nie umie grać w piłkę...

.
GarntatCi napisał, pokaż kto szydzi z wychowanków i gdzie.
Twoja odpowiedz to Brud Burliga Kowalski.

wychodzi na to że Oni sami z siebie szydza czy jak?

No ale to cały wolfy, będzie pisał ze Sikorski to dno ale bronił Kowalskiego który juz zakończył swa pilkarska przygode po tym jak NIKT do 3 ligi go nie chciał.czekam az zaczniesz cofac sie dalej i pisac jakim super stoperem był Radosław Jacek a napastnkiem Marcin Szałęga. Oczywiście po raz kolejny, wolfy genezy problemu nie załapał tylko czepia sie tego co mu odpowiada, nawet wyrwane z kontekstu.Wiele razy wielu uzytkownikow juz mu to wypominało, ale On nie zamierza zmienic schematu swej krucjaty.

p.s. czemu nie płaczesz za Leszczakiem?

Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.02.2013, 14:24
Leszczu akurat to nie miał w głowie nic oprócz imprez kiedyś może był dobry teraz chyba w garbarni sie zaczepił
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.02.2013, 14:44
p.s. czemu nie płaczesz za Leszczakiem?
A jechał ktoś po nim jakoś szczególnie?

Przywołana trójka jest świetnym przykładem waszej hipokryzji - grają/grali słabo (poza Burliga, który obecnie nie odstaje), zarabiają/zarabiali grosze (na pewno mniej niż parapiłkarz Sikorski) i są ofiarą niewybrednych ataków na forum. Nie pamiętam waszych postów w ich obronie, wiem że sam pisałem żeby odwalić się od Kowalskiego, bo chłopak chciał odejść gdzie indziej grać ale go zatrzymano. Sprzedano wówczas obu podstawowych stoperów jednocześnie, kupiono w zamian drewno, z czego Chaveza nie zdążyli nawet zatwierdzić na mecz z Karabachem. Nie pamiętam żebyś się wtedy produkował w jego obronie, ale on przecież później nie zrobił kariery, więc słusznie go jebano. Tak mam to rozumieć?

Dlatego właśnie nie kupuję i nie trawie frontu obrońców Sikorskiego. Dla mnie wychowanek > sierota wyciągnięta z piłkarskiego śmietnika, nawet jeśli poziom sportowy prezentują ten sam. Ale oczywiście nie prezentują - Burliga jest skuteczniejszy niż nasz własny Beckham. Swoją drogą - już ta ksywa pokazuje, że podśmiechujki z Daniela urządzają sobie nie tylko kibice Wisły...

Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.02.2013 o godz. 14:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.02.2013, 14:55
jak czegoś nie pamiętasz to kup lecytyne. Podobno dobra jest na pamięć.

A tekst że Burliga jest skuteczniejszy...no masz racje. Ale Sikorski przynajmniej nie strzelał sobie swojaków jak Burliga z np. Polonią.

E: Strzela się w bramkę, a nie w kolege z drużyny.
E2: Nawet jak ktoś leży w polu karnym, czy robi pajacyki to kolega z drużyny powinien celować w bramkę nie w niego. Raczej to źle świadczy o Boguski a nie o Sikorskim, przeciez jak sam pisales on nie powinien być piłkarzem więc czego Ty od niego oczekujesz?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.02.2013 o godz. 08:22.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.02.2013, 15:08
A tekst że Burliga jest skuteczniejszy...no masz racje. Ale Sikorski przynajmniej nie strzelał sobie swojaków jak Burliga z np. Polonią.
Nie. Ale za to zarąbiście blokował strzały Boguskiego
Na stoper go?

E: jak się ktoś snuje jak ofiara po polu karnym...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.02.2013 o godz. 15:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 10.02.2013, 15:57
jak czegoś nie pamiętasz to kup lecytyne. Podobno dobra jest na pamięć.

E: Strzela się w bramkę, a nie w kolege z drużyny.

Przynajmniej...

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 13.02.2013, 13:56
Michał Czekaj dziś kończy 21 lat. Wszystkiego najlepszego, obyś wkrótce przestał być "obiecującym talentem", a zaczął być solidnym ligowcem
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.02.2013, 14:37
A czy Michał podpisał już nową umowę?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.02.2013, 17:21
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Michał Czekaj dziś kończy 21 lat. Wszystkiego najlepszego, obyś wkrótce przestał być "obiecującym talentem", a zaczął być solidnym ligowcem
obyś jak najszybciej Michale od nas odszedł, umożliwianie grania kalekiej i nieskoordynowanej ruchowo osobie tylko dlatego, że jest wychowankiem jest co najmniej idiotyczne
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.02.2013, 17:32
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
obyś jak najszybciej Michale od nas odszedł, umożliwianie grania kalekiej i nieskoordynowanej ruchowo osobie tylko dlatego, że jest wychowankiem jest co najmniej idiotyczne
Wypierdalaj.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.02.2013, 17:32
A pamiętasz Tomek 11 pierwsze mecze Głowackiego w Wiśle czy za młody jesteś?
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.02.2013, 18:01
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A pamiętasz Tomek 11 pierwsze mecze Głowackiego w Wiśle czy za młody jesteś?
Jak moze pamietac.11 przy jego nicku to wiek.
Czekaj na poczatku (np.mecz ze scyzorami )robil na mnie lepsze wrazenie niz Glowa w porownywalnym wieku.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.02.2013, 19:06
Wysłać Go jak najszybciej na jogę albo na basen (rozluźnienie) i jakąś gimnastykę albo kungfu (koordynacja) i może coś z Niego jeszcze będzie.
Oczywiście Wszystkiego Najlepszego dla Michała!
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.02.2013, 19:27
Kod:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/juniorzy
Proszę bardzo, skoro jesteś takim znawcą i osiągnąłeś taki zajebisty poziom - ZGŁOŚ SIĘ, ZBAW WISŁĘ

Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.02.2013, 19:30
A ja nadal twierdzę z uporem maniaka, że Czekaj może zostać naprawdę niezłym obrońcą (odbiór piłki i warunki fizyczne ma ten chłopak ponadprzeciętne). Młody jest, popełnia błędy i najgorsze - nie myśli, ale to wynika bardziej z braku doświadczenia niż głupoty. Jemu potrzeba teraz jak najwięcej regularnej gry, jak nie u nas to na wypożyczeniu. Tylko regularna gra w meczach o stawkę, gdzie każdy błąd może kosztować drużynę cenne punkty pozwoli wyeliminować jego największe mankamenty.
Wszystkiego najlepszego Michał!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów