|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czy Ty w ogóle czytasz swoje posty? Zacznij rozmawiać merytorycznie, używać argumentów a nie tylko kłapiesz dziobem bez sensu i obrażasz... Twoim jedynym argumentem w tym temacie jest słowo "leming".
Potrafisz podać kontrargument w stosunku do podawanych tu informacji? Do tej pory nie zauważyłem, żebyś choć próbował to zrobić... Jedyne co potraficie, to wyśmiewać i pisać głupoty jak Kuba. ps. A tu Kuba kolejny niewiarygodny, nic nie znaczący i niepoważny naukowiec: Jeśli płuca są w ten sposób zniszczone od wewnątrz, oznacza to, że mogło dojść do wybuchu na pokładzie samolotu - przyznaje w rozmowie z "Gazetą Polską Codziennie" prof. Michael Baden. http://fakty.interia.pl/raport/lech-...ybuchu,1890806 ps. Oho - zaraz Kuba przedstawi swoją wersję wydarzeń i wszyscy dowiemy się, co wydarzyło się w Gruzji...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 07.02.2013 o godz. 10:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Buhahaha...no super ![]() http://www.gazetapolska.pl/125-lech-...elowniku-sluzb |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|||||||||||||
Lasek i członkowie PKBWL napisał(a):
Klich napisał(a):
Lasek/ Konferencja w Kazimierzu Dolnym napisał(a):
kuba.j.g. napisał(a):
![]() http://mswia.datacenter-poland.pl/pr...sploatacja.pdf Cytat:
kuba.j.g. napisał(a):
Cytat:
http://www.mesco.com.pl/index.php?op...d=85&Itemid=58 http://pl.wikipedia.org/wiki/AutoCAD Tak więc kolego kuba.j.g. - pełna kompromitacja,bo nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz.Co ciekawe zupełnie przypadkowo najlepiej podsumował Cię qqxlan: Cytat:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- qqxlan. napisał(a):
Cytat:
Powód: błąd w cytowaniu
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 07.02.2013 o godz. 11:44.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||||||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do tej pory nie odpowiedziales mi na watpliwosci dlaczego raport Millera wywalasz do smieci a raport Antka, choc oparty tylko na analizie zdjec jest dla ciebie wiarygodny... Do reszty sie nie ustosunkuje bo nie widzialem raportow z sekcji, nie jestesm tez specem od sekcji itd. mam ndzieje, ze ten ktory formuluje wnioski je widzial |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Odpowiednio Twoje dyrdymały podsumował BBudowniczy (że też mu się chciało kolejny raz tłumaczyć to samo - szacunek). Po tylu stronach tego tematu powinieneś wiedzieć, dlaczego raport Millera wrzucam (nie tylko ja) do kosza.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
||
|
Poniewaz jest zlozona z pseudopolityków
PS Rav Cie skwitował idealnie... |
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Bardzo lubię dyskutować z osobami które jak tylko dostaną argument podważający ich zdanie, zamiast się odnieść merytorycznie np.poprzez analizy drugiej strony zmieniaja temat i próbują podważać temat od innej strony to do kuby j.g.
rav - to nie jest kwestia li tylko wiary , o ile trzeba zachowywać pewien dystans do wszystkich obliczeń i analiz to dopóki nie zostana potwierdzone z kilku źródeł i przez laboratoryjne badania zdanie można sobie wyrobić analizując dowody i wyniki badań obu stron sporu. Tu się kłaniają podstawowe zasady logiki i ewentualnie podstawowe zasady fizyki - nie wymagamy przecież od przecietnego człowieka umiejętności ponad przeciętnych. Logika skłania także do uznania racji strony która robi analizy i obliczenia które nie są w żaden merytoryczny sposób podważane poprzez zaniechania takich prac przez drugą stronę. Mamy pewne wyniki ,obliczenia , symulacje kontra stwierdzenia typu " kontekst sytuacyjny", "jak rąbnęło to urwało", słowne określenia co jest możliwe a co nie, ewentualnie nazywanie obliczeń bredniami. Bezstronny arbiter nie miałby tu problemu z określeniem która strona jest kompetentna a która nie
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 07.02.2013 o godz. 11:01.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przynajmniej 2 cytaty nie sa moje...przyloz sie na drugi raz. Do reszty odniose sie po pracy a ze mam jej wiele, to pewnie dopiero w sobote. PS apelowanie do mnie, zebym swoja opinie budowal na podstawie wywiadow z Binienda ma tyle sensu ile np. moj apel do ciebie, zebys swoja wiedze nt temak ksztaltowal na podstawie publikacji komisji Millera...Ty uwarzasz ze raport Millera to manipulacja a ja sadze, ze badania specow macierewicza to manipulacja i kompromitacja...tyle |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Mogłeś go odebrać z przymrużeniem oka, które go kończyło. Piloci TU i Lech Kaczyński zgodnie z propagandą popełnili samobójstwo bo nie chcieli się spóźnić na obchody. Czy to nie większy debilizm i błazenada? A od trzech lat niektórzy biorą to na poważnie. Co znaczy zerową wiedzę na ten temat? Pewne argumenty naukowców to w przypadku rzeczywistych naukowców zwyczajne obliczenia. Matematyka. Czy to ze 2+2=4 jest dla Ciebie przekonujące? Wiadomo ze aparat matematyczny przez nich wykorzystywany może być niezrozumiały, ale jeżeli pod efektem popisuje sie kilkudziesięciu naukowców z tytułami profesorskimi to wypada sie zgodzić że wyniki są miarodajne i po prostu brzoza nie ma prawa urwać skrzydła. Skoro wywnioskowałeś z moich postów że brak mi wyobraźni, której brak szybko zamienił się w brak wiedzy to byłbym wdzięczny za źródło tych wniosków, nie będzie to chyba problemem. Co do pajacowania, to wybacz ale jest wielu których ten zarzut bardziej dotyczy, ja czasami staram sie tylko dostosować. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
A co do leminga to zobacz u mnie Ci to przeszkadza a u Drozda juz nie? Nieladnie , oj nieladnie ![]()
a do tego nie opedzilbym sie od Was Nie porownuj mnie do Kuby poniewaz Kuba walczy z Wami na argumenty czego podobno u mnie brakuje. Ja poprostu chcialbym zeby zapanowala tutaj normalnosc dyskusji, ale to chyba nie mozliwe poniewaz zabardzo zapatrzeni jestescie w wodza a on tego nie popiera. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Pod tą "kompromitacją" podpisało się wielu naukowców z polskich uczelni technicznych... No ale Ty wiesz lepiej. Szuladziński do momentu ogłoszenia swoich wniosków był przez członków Twojej zaufanej komisji uważany za specjalistę. Jak tylko wyszło mu, że to Zespół Parlamentarny może mieć rację został nic nie znaczącym, anonimowym doktorkiem z Australii. To Twój poziom Kuba, nadajesz się do komisji Millera.
Albo wyssane z palca informacje, jakoby Binienda głosił, że w Smoleńsku był na 100% zamach.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 07.02.2013 o godz. 11:15.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
prof Binienda, prof Nowaczyk i kilkuset innych to Twoim zdaniem pseudo politycy? Dodam że nie tylko Twoim, a każdego leminga. Które moje twierdzenie uważasz za słabo uzasadnione? Bo twoje powyższe pasuje jak ulał. A kto jest święcie przekonany że prawdy sie nie dowiemy? Mimo że już wiele wiadomo? Ty chyba sam nie wiesz co piszesz. Nie podlizuj się. Nic Ci to nie da.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.02.2013 o godz. 11:20.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rozmawiamy o wynikach dochodzenia Komisji powolanej przez Kaczynskiego w 2006 roku, ktorej czlonkowie rowniez wtedy zostali powolani... Znajde ci wypowiedz Biniendy tylko nie teraz...tylko co z tego skoro ty juz w tym momencie wiesz, ze to manipulacja Generalnie odpowiadasz tylko na to co chcesz...a milczysz gdy ktos ci postawi niewygodne pytanie... Kazdy w tej sprawie ma jakis poglad ale u wszystkich kluczowe jest to co siedzi "z tylu glowy" i do tej tezy dopasowujemy argumentacje ktora potem do nas trafia. Ona sie uksztaltowala juz 10 kwietnia 2010 roku. Ja nie widze powodow dla ktorych ktokolwiek mial by sie zamachnac na Kaczynskiego i widze kto na tym wydarzeniu skorzystal i korzysta przede wszystkim. I to sa dla mnie sprawy kluczowe...reszta to jedna wielka zciema. Dzisiaj np. BOR poslugujac sie dokumentacja odparl oskarzenia o nieprawidlowe zabezpiecznie wizyty kaczynskiego w 2010 roku. Wyglada na to, ze i tak bylo wiele lepiej niz w 2007...dajesz wiare? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
PS. Nazwiska pisze sie dużymi literami. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba w temacie - można zadać osobiście pytanie prof.Biniendzie
Cytat:
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jakie Ty mi zadałeś niewygodne pytanie - mógłbyś zacytować? Twoje pytania nie są niewygodne tylko śmieszna dla kogoś, kto sprawę w miarę dokładnie obserwuje. Przestań też co chwila pierdzielić o tym zamachu, jest to po prostu jedna z hipotez, którą zwyczajnie należałoby wziąć pod uwagę (każde Państwo na świecie prześwietliłoby katastrofę pod kątem zamachu...) - a to, że Ty nie widzisz kto na tym zdarzeniu mógłby skorzystać mam w nosie. Nie sprowadzaj dyskusji na inne tory... Prawie 3 lata po katastrofie Seremet leci badać skrzydło i brzozę... http://fakty.interia.pl/polska/news/...moskwy,1890887
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 07.02.2013 o godz. 12:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Sądziłem, że w tym temacie nie może być już gorzej niż było, ale moje wyobrażenia przerosły ostatnie strony. Nawzajem przerzucające się "argumentami" opartymi na niewiarygodnych ustaleniach zarówno MAK/Komisji Millera, jak i Komisji Macierewicza osobniki nazywane przez Drozda lemingami (kto się przyzywa, sam się tak nazywa) po obu stronach barykady. Doskonale do tego stanu rzeczy pasują moje pierwsze komentarze w tym temacie mówiące o tym, że jest to zdarzenie nie do wyjaśnienia tj. katastrofa Sikorskiego, czy zabójstwo JFK.
Najbardziej jednak śmieszą mnie teksty o logice i tym, że osoba myśląca logicznie może wysnuć jakieś tam wnioski na podstawie argumentów "ekspertów". Ciekawe czemu te tak samo myślące logicznie osoby ulegają owczemu pędowi, tracą kasę życia w Amber Gold, inwestują w fundusze akcyjne na kilka miesięcy przed tąpnięciem na giełdach w 2008 roku, kupują mieszkania w momencie, gdy bańka na rynku za moment pęknie, czy ufają bezwarunkowo politykom danej partii (sic!). To jak to jest? Zdecydowana większość społeczeństwa (nie tylko lemingi po obu stronach) działają wbrew logice, czy wyciągają błędne wnioski, a może zwyczajnie są jeleniami tj. każdy przynajmniej raz w życiu?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.02.2013 o godz. 13:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tak czytam co potrafią wydedukować nowe gwiazdy sekty "pancernej brzozy" i widzę, ze musi z nią być kompletnie źle skoro pojawiła się im w tym temacie pomoc admina i mimo to za nic nie są w stanie przedstawić nic merytorycznego.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzisz jak kto nie rozumie, że jest dokładnie odwrotnie niż trąbią w TV to później zimą w sandałach chodzi.
Katastrofa nie ma nic wspólnego z zabójstwem JFK. I jest zdecyowanie do wyjaśnienia, bo ilość śladów jest nieporównywalna, podobnie jak możliwości nauki. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czy mogło być tak?
Źle sprowadzany samolot, wali skrzydłem w brzoze, bo jeśli doktorek z "Anatomii upadku" przewraca się i trzyma koła to wysokość lotu była niewielka.Odłamki po uderzeniu plus wielka siła ciągu, bo jak chcą lemingi Antoniego, było już odejście z pełną mocą silników zostają zassane do dysz silników? Może wtedy był ten rzekomy wybuch, może coś odlecialo. Silniki eksploduja po wciągnięciu ptaka i do tego nie trzeba Biniendy i innych Macierewiczów. Silniki w tych Tupolewach są zaraz koło tylnego usterzenia i ewentualny wybuch mógł spowodować obrót samolotu na plecy przy jednoczesnym maksymalnym ciągu drugiego silnika. Chyba że Binienda na podstawie zdjęć i wyrzuceniu dostępnych danych, stwierdził coś innego. Sprochniala brzoza przecięta przez skrzydlo idealnie nadaje się do wciągnięcia przez silnik samolotu i zrobienia w nim spustoszeń. Proszę o ustosunkowanie się do tego specjalistów lotniczych Arapaho, Ayale, Gwiazdzistego, serka, budowniczego, jedrka i innych. Proszę tylko by nie wypowiadał się drozd, bo akurat słowo leming, lemingow, lemingoza i reszta jego bredni, kompletnie mnie nie interesuje, a tradycyjnie nie ma nic nowego do powiedzenia. Mogło tak być jak napisałem czy nie?
Ostatnio edytowane przez taki młody : 07.02.2013 o godz. 14:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak - mogło tak być, znalazłeś przyczyny katastrofy...
A poważnie - może nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, może robisz to specjalnie bo lubisz robić za forumowego trolla... powiedz mi, gdzie my robimy za specjalistów? My dyskutujemy o tym co udało nam się dowiedzieć. przeczytać, wysłuchać. To przecież Ty w tej chwili robisz za specjalistę i snujesz - podobnie do Kuby - mimo braku podstawowej wiedzy jakieś swoje wizje... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Przecież podwazacie teorie prawdziwych specjalistów, a legitymizujecie teorie innych, więc raczej się znacie na rzeczy, bo nie wierzę ze macie aż taki tupet by pisać o czymś o czym nie macie pojęcia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
emj10 napisał(a):
To to samo, co policjant który wpadł tylko na chwilę na miejsce zbrodni, gdzie od kilku godzin każdy już chodzi i depcze zacierając ślady, policjant bez możliwości (i chęci?) dokładnych oględzin, nie majacy okazji pobrania odcisków palców, nie uczestniczący w sekcji zwłok, mający tylko kilka zdjęć wrzuconych przez fotoreportera na stronie internetowej itp. Czy taka zbrodnia jest do wyjaśnienia? Owszem, pod warunkiem że policjant będzie miał szansę i chęci by to śledztwo poprowadzić zgodnie z procedurami. Jezeli nie ma takiej szansy, bo ktoś mu coś zabrania, to od czegoś ma swoje szefostwo i jego potencjalne wsparcie. W przypadku Smoleńska takim policjantem była "robiąca swoje" (czyli niewiele) komisja Millera i prokuratura, a szefostwem rząd wielokrotnie zapewniający nas o znakomitej współpracy z Rosjanami, i pełnej profesjonalce włącznie z przekopywaniem ziemi na metr i badaniem genetycznym każdego szczątka ciała. Jak było naprawdę chyba wiesz. Nie wierzę, że Rosjan nie dało się docisnąć w pierwszych godzinach/dniach po katastrofie, by uzyskać możliwość wspólnego śledztwa, a także zabezpieczenia miejsca katastrofy. Trzeba pamiętać o olbrzymim zainteresowaniu opini światowej katastrofą, co mogło się wiązać z wielkim skandalem i podejrzeniem o matactwo - gdyby Rosjanie odmawiali. Była także deklaracja Miedwiediewa co do wspólnego śledztwa. Niestety do Smoleńska wybrała się ekipa której jedynym marzeniem było zdążenie na miejsce katastrofy przed Kaczyńskim, oraz Donald Tusk, płaczący prawie na ramionach Putina. I to wszystko na co tych ludzi było stać. Nie potrafili nawet zadbać o "wieczne odpoczywanie" ofiar, nie przerywane ekshumacjami związanymi z pomyłkami oraz dochówkami. Totalny wstyd i kompromitacja. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie my podważamy, tylko podważają teorie (niepoparte żadnymi badaniami) specjalistów Komisji Millera naukowcy z Zespołu Parlamentarnego, którzy w przeciwieństwie do ekspertów z Millerowej komisji przeprowadzili - oczywiście tam gdzie to możliwe bez dostępu do wraku - odpowiednie analizy i symulacje. Mnie przekonują eksperci, którzy starają się swoje racje odpowiednio argumentować, którzy na pokrycie swoich wniosków mają przygotowane odpowiednie obliczenia. Ciebie przekonują eksperci, którzy bez badania czegokolwiek opracowali i podpisali swoimi nazwiskami raport w którym stwierdzają co było przyczyną katastrofy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wg dr.Nowaczyka samolot był ponad brzozą więc nie mógł uderzyć w brzozę, bardziej sceptyczny prof.Czachor zakłada niedokładne odczyty trajektorii poziomej i pionowej i uderzenie co najwyżej w czubek brzozy (po wynika tez z pierwszego raportu Rosjan z 10.04) .Co nie mogło jednak spowodować oderwania skrzydła nawet jesli brzoza była hiper pancerna. Dalej kolejny specjalista prof.Binienda analizując zderzenie z brzozą i z ziemią (później) metodą elementów skończonych udowadnia że skrzydło nie mogło się urwać a samolot po uderzeniu czy to kołami w dół czy kołami w górę nie mógł rozpaść się na tysiące kawałków. Dalej prof.Czachor i dr.Berczyński (konstruktor Boeninga na którego podstawie - modelu 727 - skonstruowano TU 154) udowodnili że - jakby nawet stracił samolot 1/3 skrzydła nie mógł zrobic półbeczki - po pierwsze z uwagi na statykę samolotu projektowanego na możliwość lotu z nierównomiernym obciążeniem skrzydeł 100/80% , po drugie jakby juz była półbeczka spowodowałaby zahaczenie skrzydłem o ziemie i katastrofe znacznie wcześniej gdyż rozpietość skrzydeł to ok.40 m a ponoć uderzenie w brzozę bylo na 5-6 m. Co do elementów zassanych do silników - mogło tak być że przelatywał nad brzozą zassał coś dużego do silników które eksplodowały -podmuch spowodował złamanie spruchniałego drzewa , ognistą kule którą widzieli świadkowie , upadek doktora na jego działce i rozpad na tysiące kawałków samolotu - tyle że na to narazie nie ma żadnych dowodów ani poszlak na taką sytuację. To tak w kalejdoskopowym skrócie. Jutro prof.Binienda jest w Krakowie i mam nadzieję że kuba j.g., AS82,szpen,bobek,taki młody i inni - zadacie mu niewygodne pytania i od soboty na tym forum obnażycie nasze "spiski i teorie" ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
W kwestii smoleńskiej też tak błyskotliwie dedukujesz? Bez odbioru. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czasami nerwy puszczają, gdy mówi się cały czas jedno i to samo. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Apraho napisałeś, że nie mogło tak być, a sam piszesz, że było tak jak twierdzą Nowaczyk, Binienda i sk-a, którzy opierają swoje teorie wyłącznie na wysokości podawanej przez TAWS38. Jak pisałem ostatnio odczyty wysokości z różnych źródeł nie są zbieżne ze sobą i któreś muszą się mylić zatem te ich teorie za jakiś czas będzie pewnie można odłożyć na półkę jeśli się okaże, że jednak te wskazania były błędne, albo okaże się, że jednak urządzenia w samolocie i inne systemy pokazywały błędną wysokość, a samolot został albo trafiony rakietą, albo doznał dwukrotnego wybuchu.
Wspominałem na początku tematu czemu nie dojdzie nigdy do ustalenia jednej i spójnej wersji tego wypadku/katastrofy/zamachu etc. co nie jest związane wyłącznie z tym, że "Tusk oddał śledztwo Rosjanom", a bardziej z czynnikami jakimi jest podzielenie społeczeństwa na pół (jedna strona nigdy w życiu nie uwierzy w wersję korzystną dla drugiej strony), a także fakt, że nikt na świecie nie jest zainteresowany wyjaśnieniem tego do końca. Ani UE (interesy z Rosją), ani USA (geopolityka), ani Rosja (wiadomo ocb), ani Tusk, Miller, Palikot, czy Piechociński, gdyż gdyby śledztwo było prowadzone na poważnie bez ustalenia ostatecznych przyczyn katastrofy to i jak przy okazji mogłyby wyjść jakieś zaniedbania obecnie, bądź wcześniej rządzących. Przykład wyjaśniania katastrofy CASY dawał już do myślenia w 2010 roku i dla osób mających podobną opinię do mojej zamiecenie pod dywan tamtej sprawy dawał jasny znak, że nie zwiastuje to nic pozytywnego w kontekście badania katastrofy w Smoleńsku.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.02.2013 o godz. 16:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kto jeszcze się "uwziął" na obecna bandę? Profesor Baden też jest na usługach PiSu? http://niezalezna.pl/38168-prof-bade...we-dla-wybuchu
|
|
|