|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
...juz jeden niedawno "futbol person" byl .... ito z wysokiej polki ....ale wymagano od niego cudu - i za pare groszy chciano miec co najmniej 2 Szachtar Donieck nad Wisla i regularna gre w LM ....wiec tego NIEmagika wykopano z Wisly z hukiem ..... |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
A tak to na stołku prezesa mamy teraz kogoś kto chyba doświadczenie ma słabe. Ale niech się wykaże. W sumie plus jest - za jedna pensję obskoczy dwie fuchy. Jedna wypłata zostaje w klubie. Co w obliczu tej legendarnej dziury budżetowej ma znaczenie ![]() A propos dziury - mam niejasne wrażenie, że jeżeli ona jest to nie wynika z przeinwestowania w zespół, ale z faktu że nagle "na rozkaz" zaczęliśmy więcej oddawać do TF. Ale to by trzeba mieć wgląd w jakiekolwiek sprawdozdania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Bednarz pełniącym obowiązki prezesa Wisły... niżej chyba upaść nie mogliśmy.......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Mam nadzieje że jak kolega bonawentura usłyszy news o Bednarzu - prezesie będzie ktoś przy nim i wezwie pomoc.
A tak poważniej: ...patrzę na ten awans z nadzieją na nowego fachowego, młodego i energicznego dyrektora ds. sportowych. ... Myślę że jak Wisła będzie nadal dołowała to awans będzie i tak krótkotrwały.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 06.02.2013 o godz. 13:16.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja pokładam pewną nadzieję w tych dwóch literkach przed słowem prezes.
I jeszcze jedno bardzo bym chciał byście wreszcie zrozumieli że w sprawach organizacyjno finansowych Bednarz jest jedynie wykonawcą woli Cupiała i przestali winić go za to wszystko co jest w Wiśle . Jacek jak to się mówi w poltycy jest tylko zderzakiem albo buforem Cupiała. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Dam przykład. Bednarz znajduje trzech zawodników na określoną pozycję. Po rozmowie wewnątrz sztabu sportowego ustala następujący ranking graczy: - zawodnik A - najtańszy, nie nadaje się - zawodnik B - tani, ale droższy niż A, zdania są podzielone, ale nie mamy konkurencji na tej pozycji, więc wniosek jest taki: jeśli mielibyśmy nie mieć nikogo, to go weźmy - zawodnik C - droższy od A i B, najlepszy, trzeba będzie jednak trochę nagimnastykować się, żeby był wolny (kwestia jego kontraktu z aktualnym pracodawcą). Bednarz rekomenduje "górze" zawodnika C, informuje też o opinii na temat zawodnika B. "Góra" decyduje: C jest za drogi, ostatecznie może być B. Klub bierze zawodnika B. Okazuje się, że B jest beznadziejny. Czyja to wina? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
|
Zawodnika "B"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Gdzieś przeczytałem ciekawą opinię na temat Cupiała w Wiśle i się pod nią podpisuję :
Cupiał osiągnął sukces z Wisłą, bo nie miał w kraju żadnej konkurencji. Pierwszy zainwestował w piłkę w naszym kraju i bez problemu mógł wykupywać kogo chciał i skąd chciał. Problemy się pojawiły jak zaczęła się konkurencja, ale nie tylko w Polsce, bo zauważmy jak bardzo rozwinęły się ligi zwane kiedyś ogórkowymi : Turcja, Cypr, Rosja, Ukraina. Cupiał był nielicznym, a teraz jest jednym z wielu. Nie mówię, że jest złym biznesmenem, ale sport to nie tylko pieniądze. Prawda, że póki jako jedyny klub w Polsce mieliśmy kasę, to wszystko szło do przodu, bo inne kluby musiały sobie radzić inaczej niż kupując (szkółki, akademie) lub zbierając to, czego nie zabrała Wisła. Teraz zapędziliśmy się w ciemny kąt, niestety... Ale na prostą wyjdziemy, spokojnie, tego sobie i Wam, a przede wszystkim Wiśle życzę. Nie ma takiego klubu, którego nie dotykały by kryzysy. Dzisiaj Barcelona jest lepsza od Realu, Juventus od Romy, a Legia od Wisły, ale minie jakiś czas i każda z tych drużyn zamieni się miejscami, zobaczycie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wierze, że Bednarz jest tylko tymczasowym prezesiną na okres max 2 miesięcy dopóki nie znajdą kogoś normalnego na to miejsce. Później spadłby znowu na ds. sportowego a nowy prezes znalazłby kogos lepszego na to miejsce i by go wy.......ił. Ahh marzenia potrafią być piękne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
On pierwszy poleci. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...rtaz-maly.html
Solidny lewy prosty, Panie B. - na miejscu krytykujących politykę Klubu poważnie bym się teraz zastanowił... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pilch to osoba od ciągnięcia kabla czy innego miedzianego druta. W żaden sposób nie interesujący się piłką nożną, a co dopiero Wisłą. Zaufany człowiek Cupiała. Centuś ponad miary. Jeżeli na tej podstawie miałbym ocenić jego pochodzenie, to rodowity Krakus od X-pokoLEŃ.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Patrzcie jak szybko Jack się wspina po szczeblach. Widocznie swoją funkcję wypełnia sumiennie.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.02.2013 o godz. 17:58.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Być może trzeba prowadzić polityke oszczędnościową.
Być może Cupiał wie lepiej jaki jest stan finansów. Być może trzeba przeorientować cele. Ale to wszystko można zrobić personelem bardziej profesjonalnym, a nade wszystko związanym z Wisła. Można to zrobić tak, by kibice rozumieli kierunek zmian. I widzieli sens przemian. Można, ale jak widać się nie chce. Od rezygnacji prezesa mija prawie doba. Całość tak ważnej kwestii kwitowane jest dwoma zdaniami. Ot, polityka informacyjna. Dziś Wisłą wśród zarządzających Wisłą znajdziemy a to legioniste a to gościa z Katowic... Tak się zastanawiam, kiedy mój stan alienacji w stosunku do struktur spółki osiągnie poziom podobny do tego z okresu generała gruby. Blisko już jestem. Nie znamy kulisów tej dymisji, może Bednarz jest tylko krótkotrwałym epizodem z musu na tym stanowisku. Ale patrząc na ogólny kierunek przemian nie mam specjalnych nadzieji, że jest to krok ku lepszemu. No i na koniec gratulacje za wyczucie w obliczu akcji karnetowej. Do wczoraj miałem jasność, będzie zakończenie protestu - kupie karnet. Teraz się zastanawiam nad jego kupnem nawet po ewentualnym zakończeniu protestu. W końcu Wisła to nie tylko piłkarze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy chociażby być lepszy niż aktualny skład personalny władz. Nie moja w tym głowa, ale kogoś pewnie by się znalazło przez te lata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jacek Bednarz popsuł sprzedaż online. Doje.bałeś Tomku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Na razie to sie gdzies wybieral na wakacje z walizkami bo go spotkalem na lotnisku w Balicach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
W Małopolsce jeszcze ferie? Ludzie... Wiecie kiedy padł system sprzedaży? Kiedy ogłoszono zgodę z SKWK. Jak się rzuciło za dużo osób, to system nie podołał. I nie ma w tym nic niezwykłego. Jak Blizzard wydawał Diablo III to też w dniu wypuszczenia serwery mu padły z przeciążenia. Bo nikt nie będzie utrzymywał ilości serwerów wymaganej do obsługi ekstremalnego ruchu, bo to nieekonomiczne. Trzyma się tyle serwerów ile jest potrzebnych do normalnego funkcjonowania. EOT.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Weszło.
Weszlo napisał(a):
Weszlo napisał(a):
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Z pewnością prezes ds sportowych, bo to w jego kompetencji jest ogarnianie systemu sprzedaży online.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ewentualnie części najbliższej zbiórki można by przeznaczyć na marynarke dla naszego prezesa.
![]() Pytam, ze względów humanitarnych oczywiście. http://www.cyfrasport.eu/index.php/f...t/event/162166 Chyba, że opięta marynarka z trudem zapinająca się na jeden guzik to taki symbol finansów naszego klubu ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kapka chyba nie wytrzymał...
No cóż, na sucho ciężko to się ogląda. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Elefant teraz to już się czepiasz, kolego. Naprawdę cię to tak interesuje jak Bednarz się ubrał na jakiś sparing? Bądźmy poważni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie chciałbym się czepiać szczegółów, ale wchodząc na oficjalną natknąłem się na takie zdjęcie pierwszej drużyny:
![]() Tymczasem nasz pierwszy komplet strojów składa się z białych spodenek i białych getrów. Nawet jak grają w strojach jednolitych czerwonych, to getry są takie: ![]() Tu natomiast widać, że są ubrani w treningowe: ![]() Wiem, że to sprawa trzeciorzędna, ale czy nikt w tym klubie nie potrafi nawet zadbać o dobór strojów do zdjęć? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|