|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Emocje jak za czasów Gołoty - pieprzyć to że technicznie jeszcze kiepsko - w boksie nie to jest najważniejsze często
![]() Dla tych co spali dłużej: http://www.youtube.com/watch?v=RjrRyf6FSJ4 po angielsku lepsza jakość i inna kamera jakby - zwłaszcza powtórki KO http://www.youtube.com/watch?feature...&v=h0wWR0QtbLU
Ostatnio edytowane przez Kocur : 02.02.2013 o godz. 10:31.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A co , już nie można być kibicem Legii i dopingować Szpili? Gdyby Gołota był za Legią to byś go nie dopingował?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
a to nie czasem Fonfara tam siedział?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Jestem laikiem ale wydaje mi się, że z taką obroną (brakiem) z pięściarzami lepszej klasy Szpilka szans nie ma. Jedyny pozytyw tej słabej obrony to to, że można się przekonać iż szczękę Szpilka ma twardą i mimo, że pada na deski to szybko wstaje na nogi. Ale gdyby walczył z kimś lepszym od Mollo to albo by dostał taką bombę, że by twarda szczęka tego nie wytrzymała, albo by dostał takich bomb kilka i w efekcie by się z desek nie podniósl.
Można powiedzieć, że jego kariera rozwija się idealnie. Mimo mankamentów w obronie, padania na deski i tak wychodzi z pojedynków zwycięsko. Uważam, że to bardzo dobry system bo po pierwsze uczy pokory, po drugie pokazuje gdzie obecnie znajduje się Szpila, który wie, że w następnej walce nie może wziąć przeciwnika o dwie klasy lepszego bo by przegrał. Po prostu dzięki tym wyrównanym walkom jak na tacy widać na co stać Artura i pewnie będzie miał dzięki tej weryfikacji swojej siły motywację do pracy. Wiem, że jest młody jeszcze ale nad obroną to chyba powinien pracować już od pierwszych walk. Co do samego pojedynku to te walki ogląda się świetnie i nawet jeśli Szpila nie zajdzie na sam szczyt to zawsze jego walki bedą widowiskowe co sprawi, że będą ciekawsze niż np walki Tomka Adamka, który dosłownie uprawia "szermierkę na pięści" i jego walki są niestety nudne. Teraz czas na Zimnocha, ciekawe jak to się potoczy ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no , to przedewszystkim Polski bokser, już nie róbmy jaj.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Walka widowiskowa, ale piewcy talentu i wybitności Szpilki powinni po niej trochę przystopować.
Pasuje jeszcze dodać tu na tym forum, że cieszy promocja naszego klubu, jaka wokół tej walki miała miejsce ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie to Szpila od ostatniej walki (przez ostatnie pół roku), zrobił spory postęp. Bardzo dużo celnych ciosów, rozbijał gardę Mollo, aż miło, pewniej się poruszał - powoli robi to jak prawdziwy bokser, a nie "amator". Mike był zdecydowanie najlepszym przeciwnikiem z jakim się zmierzył i w cale nie był to Mollo, którego wyciągnęli prosto z knajpy, tylko całkiem solidnie się prezentował.. Słabiej w obronie, szkoda, że sam wystawił się na tego sierpa bo troszkę zaciemniło to obraz walki. Trzeba zwrócić uwagę, że nie było to 8 x 3 minuty, tylko od rozbicia łuku Mollo(3?4? runda) rundy trwały mniej więcej po 1,5 minuty, ze względu na przerwy techniczne. Gdyby nie to, to myślę, że skończył by go wcześniej a i Mollo pewnie by nie wyprowadził tego powalającego sierpa.
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
po wygranej Artura i jego zejsciu juz z ringu wszedl Fonfara i dostal solidna porcje kure* od nas kilku krotnie pokazujac w nasza strone L co wzmocnilo tylko nasza jazde ponim nas +/- 200 sosob z flaga. po walce Szpilka mocno nam podziekowal za doping ktory mocno slyszal byl nawet w szatni!
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Naprawdę dobra walka Szpili, trochę spieprzona momentami dekoncentracji. bardzo ładnie Artur bił prawymi prostymi (wielu zarzucało mu brak ciosów prostych - widać tu spory postęp). Sporo celnych ciosów na wątrobę. Naprawdę nieźle to wyglądało jeśli chodzi o pracę nóg, szybkość. Szkoda, że Artur popełnia błąd podczas zdecydowanego ataku rywala - wygląda to tak, jakby wstydził się przyjąć pozycję obronną, podnieść gardę
W takich sytuacjach głowa mu się gotuje i za wszelką cenę chce skontrować, tyle że robi to za szybko i ciosy nie są przygotowane. Przy tak chaotycznie bijącym jak Mollo pięściarzu wielka krzywda się Arturowi nie stała, jednak bardziej doświadczony zawodnik to wykorzysta. Cieszy, że widać postęp, dla mnie to jak do tej pory (mimo tego nokautu w czwartej rundzie) najlepsza walka Szpilki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Za chwilę powtórka walki na Polsat Sport.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A ja jestem mocno zawiedziony.. niestety, jeśli Fiodor nie popracuje z Arturem mocniej nad obrona, to Zimnoch Artura zleje.
W wadze ciężkiej nie mając balansu ciała NIE WOLNO tak opuszczać ręki! a Artur praktycznie non stop będąc przy linach tą rękę opuszczał, na razie do Adamka lepiej nie startować, bo Adamek w formie z Cuninghamem - czyli w formie b.slabej i Artur z dziś to mimo wszystko przepaść. |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Fantastyczna walka! Artur ma dopiero 23 lata in tylko 13 walk zawodowych. Ma wiele czasu do nauki i wierze ze bedzie sie uczyl szybko. Nie ma co narzekac i robic wywody na temat jego bledow ... czy tege czy tamtego ... wiele bzdur mozna tu przeczytac! Artur jest swietny i ma duze szanse na wielka kariere.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
piotrek chicago jak będziesz miał jakieś zdjęcia Waszej grupy na hali to wrzuć coś, żeby pocieszyć oko. Takie walki dobrze się ogląda. Można pisać ,ze bez techniki, taktyki itp ale przyjemnie się to ogląda. Szpila ma 23 lata, niech się rozwija !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Musi popracować w obronie, szczególnie jak ktoś się na niego rzuca to trochę głupieje, cofa się na liny i łatwo dochodzą bomby do jego szczeki nawet Saulsbery go usadził taką akcją.
Także obrona obrona obrona. ![]()
.
. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Mollo twierdzi w wywiadzie, że przegrał przez... zbyt długą przerwę w boksie. Nawiasem mówiąc, jak na taki nokaut to jest w zaskakująco dobrym stanie. Poza rzecz jasna obitą twarzą, co miało być znakiem szczególnym Szpilki, jak to się Jankes odgrażał przed walką
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Piękna walka, w sensie dramaturgii, szkoda że padłem tak z pół godziny przed, bo na żywo to się musiało oglądać wybornie.
Ja nie znam się na boksie ale podobnie jak reszta, martwi mnie ta nonszalancja w obronie.To już druga walka którą Szpila mógł a może nawet powinien przegrać bo mocna szczęka i łeb to jedno ale wystarczyło by aby delikatnie poszedł głową w przód i by go nie było a uważam że w obu przypadkach to był przypadek że trochę zamortyzował te ciosy. Stąd trochę boje się tej walki z Zimnochem bo gość wygląda na szybkiego więc ciężko będzie go trafić jak i uniknąć trafienia. Gdzie wiadomo, Szpila jest młody i wszystko przed nim tyle że to boks a nie mma i tu jedna nieudana walka może spieprzyć karierę. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dokładnie...to niestety jest boks gdzie zazwyczaj żadnej kontroli nie ma(Wach miał akurat pecha). Nie zdziwił bym się gdyby ten Mollo zajebał coś w nochala przed walką bo autentycznie wygląda jak by był na spidzie.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Heh, jak to oglądałem to też mi to przyszło do głowy. Wygląda tak, jakby za chwilę chciał wpie..ol spuścić dziennikarzowi.
Jeszcze wracając do Szpilki, to tak jak wspominałem martwi słabość w defensywie, brak balansu ciała (niezbędna, jak przynajmniej mi się wydaje w topowych walkach gdzie często jeden cios może przesądzić o wyniku starcia) co szczególnie dało się zauważyć gdy Szpila dał się złapać przy linach. Natomiast tak jak wspomniał Belzebub, nie można nie dostrzec, że Szpilka z walki na walkę naprawdę robi postępy i to spore postępy. Rok temu tej walki by nie wygrał, poszedłby na wymianę zamiast punktować (tak jak to czynił z Mollo) i w kontrze rozbijać zbyt napalonego przeciwnika.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 02.02.2013 o godz. 22:30.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Szpila po za obroną wszystko ok!obrone się poprawi,ale i tak ten caly Zimoch/Zimnoch
|
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Po pierwsze ciesze sie ze Artur wygral to walke po drugie zycze mu zeby zalatwil tego krzykacza napicza Zimocha i zeby pozamykal Geby oponentom i hejterom ktozy zycza mu zguby .Zycze zeby sie rozwijal i rozwalal kazdego przeciwnika I zeby zdobyl mistrza. A czy go zdobedzie zalezy wylacznie od niego Bo mozliwosci ma spore Po za tym bez wzgledu na wyniki nastepnych walk bede za niego trzymal kciuki tak jak od poczatku trzymalem . Bez wzgledu co Beda mówic o Szpilce dobrze czy zle zawsze bede mu kibicowal bo to chlopak z sercem do walki i z charakterem niejeden na jego miejscu by juz dawno sie pogobil , w tym kraju zawsze sie niszczy tych co maja za duza do powiedzenia i tych ktorzy chca cos osiagnac lub tych co osiagaja jakis cel
Ostatnio edytowane przez krzycho90tswns : 03.02.2013 o godz. 00:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jak na wazeniu byl fonfara i bylo zaspiewane ltsk , to jakos nie cwaniakowal
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
A po jasnego cha śpiewaliście mu to?
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego Szpila był przedstawiony jako bokser pochodzący z Warszawy?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Bo mieszka w Warszawie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mozna tylko zalowac, ze na salkę bokserską Szpila trafił tak późno i niemal od razu przeszedł na zawodowstwo, nie mając praktycznie żadnych podstaw bokserskich, oprócz dobrego sierpa. Myślę, że gdyby poboksowal w amatorskim od 14-15 roku życia, to już dzisiaj miałby szansę być pretendentem do walki z Kliczko. Jestem ciekaw, czy kiedys będzie chodził po ringu, jak choćby Gołota z początku lat '90. Wydaje mi się, ze takie nawyki są już nie do nadrobienia, cale szczęście, że w sportach walki można wygrywać niemal każdym "stylem". ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to nie ma nic do rzeczy. Np. Adamek zawsze jest przedstawiany jako, że pochodzi z Gilowic.
![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
bo na kazdym kroku pucuje sie z legia , kazda walka w Chicago wisi flaga legii kazda impreza nawet charytatywna zdjecia z L. to po ch*j po walce szpili wyszedl na ring i w nasza strone pokazywal L uniesona reka?! dostal to na co zasluzyl pieknie nioslo sie LTSK i dobrze to slyszal bo Artek mowil ze nasz doping slyszal nawet w szatni!
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|