The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2013, 23:42
Watts napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/13578-Rob...zmawia_z_Wisla
http://www.90minut.pl/news/204/news2...-Yurdu-SK.html

No to interesujemy się Marcinem Robakiem. Jeżeli coś nie popieprzyło się w statystykach, jesienią nie zagrał ani minuty w tureckiej ekstraklasie, tylko dwa razy po godzinie gry w pucharze Turcji z jakimiś kozopasami.

To jest już koniec.....................

EDIT.Swoja droga łysy myśli.Mamy juz Sikorskiego ,Jak juz zatrudimy Robaka to moze wtedy bedziemy mieli jako klub darmowy parking pod budynkami innych klubów-wkoncu wozimy inwalidów.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 28.01.2013 o godz. 23:46.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 28.01.2013, 23:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ciężko będzie biorąc pod uwagę jaką formę prezentuje.
A co to? W Bułgarii nie mają swoich Jacków?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 29.01.2013, 00:00
Jacek jest tylko jeden!
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 29.01.2013, 01:05
Jeśli brać takiego piłkarskiego leszcza jak Robak to max. półroczny kontrakt.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 29.01.2013, 04:36
nesta napisał(a):Wyświetl post
Sarki pozytywnie przeszedł testy sportowe.
Czyli zrobil dwa skłony, jedna pompke, przebiegl 10 metrow i Wisla czeka.

Bartosz napisał(a):
Jeśli brać takiego piłkarskiego leszcza jak Robak to max. półroczny kontrakt.
Jaki polroczny?! Od razu piecioletni co by Wisle za lekko nie bylo. Balastu nigdy za wiele. Jacek spisuje juz dlugoletni lukratywny kontrakt dla Robaka.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.01.2013, 07:28
Uff ulżyło mi ! Widzę, że Jacek dotrzymuje słowa i realizuje swoją politykę sprowadzania młodych, zdolnych i głodnych sukcesu polskich piłkarzy.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.01.2013, 08:41
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
.... Głupotą było ściąganie go w grudniu na dwudniowe testy...
Jakiś tam sens był skoro wzięli. Może go zmierzyli i zważyli - taka wstępna selekcja aby odsiać pulpety. Natomiast dziś jest news, ponoć Kozioł stwierdził ze selera nie bierzemy. Jacek widać twardo kontrakt negocjuje.

Edit:
Cfa, Jacek zawsze miał tendencję do sprowadzania 'nazwisk'. Bednarz nie umie ocenić potencjału zawodnika - on musi go pomacać, przetestować, zagrać z nim, podniecić się CV. Żaden z niego nauczyciel/trener (mentalnie) a taki tylko wie ile potrzeba czasu aby piłkarz dojrzał do pierwszego składu i jest w stanie ocenić ryzyko zakupu.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.01.2013 o godz. 08:54.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.01.2013, 09:24
Jeśli bednarz sprzeda Genkova i w jego miejsce przyjdzie Robak za darmo to uważam że nic nie stracimy... Genkov ostatnio w ogóle nic nie prezentuje, jak dla mnie to prezentuje poziom naszej gwiazdy Sikorskiego. Do tego będzie kasa na uregulowanie pozostałych zaległości. Same plusy

Jeśli chodzi o sprzedaż Chaveza to też jestem za, za niego ściągnąć z wypożyczenia młodego Nalepe

Emmanuel Sarki raczej nie będzie zawodnikiem Wisły - "Kulawik, po obozie w Turcji, wydał o 25-letnim Nigeryjczyku pozytywną opinię, ale według naszych informacji w klubie mają spore wątpliwości, czy będzie on realnym wzmocnieniem zespołu."
Ostatnio edytowane przez marcin19876 : 29.01.2013 o godz. 09:28.
Odpowiedz cytując
Darek olsztyn
Junior Member

Od: 01.2013

Stary 29.01.2013, 09:32
Genkov i Chavez to nie są zawodnicy nieocenieni w naszek kadrze, jednego jak i drugiego będzie dość łatwo zastąpić w kadrze. Teraz aby wyrwac za nich dobrą kasę, ale to na razie spekulacje spokojnie
Widzę, na forum feriowiczów )
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.01.2013, 09:33
Zawsze można do ataku dać Małeckiego i Boguskiego, a na skrzydła Iliev z Szewczykiem. Tylko nie podoba mi się to, że Bednarz chce sprowadzić 30-letniego piłkarza, zamiast poszukać młodych piłkarzy, albo już w ostateczności dać szansę Kamińskiemu.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.01.2013, 09:36
Cytat:
Emmanuel Sarki raczej nie będzie zawodnikiem Wisły - "Kulawik, po obozie w Turcji, wydał o 25-letnim Nigeryjczyku pozytywną opinię, ale według naszych informacji w klubie mają spore wątpliwości, czy będzie on realnym wzmocnieniem zespołu."
To tylko pokazuje jaką pozycję w klubie ma Kulawik.

A Genkov jednak miał parę przebłysków w przeciągu 1,5 roku w Wiśle i wolę go niż starszego Robaka, który ostatnio w ogóle nie grał. No, ale przynajmniej Jacuś będzie mógł się chwalić, że drużyna jest bardziej polska.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.01.2013, 10:16
Haha trener mówi że chce darmowego pewnie taniego w utrzymaniu gracza bo mu sie podoba, a w klubie twierdzą że jest słaby. To jaka pozycje ma Kulawik, jak nawet w takiej kwestii nikt go nie słucha...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.01.2013, 10:27
Ktoś mnie uprzedził.. Pozycja Kulawika w klubie jest widać żadna. Coraz bardziej traktuje lekture newsow o Wiśle na zasadzie poprawy humoru. Po cholere ściągano Sarkiego na testy skoro i tak, nieważne jakby się na nich zaprezentował i jaką opinie wydałby trener, i tak odesłanoby go do domu ? Bednarz się posrał brzydko mówiąc. Wiadomo, że po to pojechał do Turcji aby też się mu przyjrzeć. Teraz ma pełno w gaciach po ostatnich porażkach transferowych więc nie chce brać na siebie kolejnego ryzyka, nawet kosztem sporu z trenerem.
Tez bym go nie bral, ale czy na Boga nie mozna tego zrobic bardziej profesjonalnie ? Przeciez to, ze facet, ktory ma w cv iles tam srednich lub bardzo srednich klubow, przez rok nie gral w pilke, przeciez to bez testow mozna powiedziec, ze nie bedzie wzmocnieniem. A tu robi sie kolejny cyrk, bo Bednarzowi sie raz udalo z Diazem i teraz liczy na powtorke.

Robak to samo. Jesli nie chce go zaden klub w Turcji, nawet z dolu tabeli, to co on moze soba teraz reprezentowac ?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 29.01.2013, 10:30
Robak to samo. Jesli nie chce go zaden klub w Turcji, nawet z dolu tabeli, to co on moze soba teraz reprezentowac ?
Doświadczony reprezentant Polski, sprawdzony w polskiej ekstraklasie oraz ograny w silnej tureckiej lidze. Myślę, że właśnie te argumenty przekonały pana Jacka, by rozpocząć negocjacje z tym lisem pola karnego.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.01.2013, 10:51
Wilk, Robak ...moze za chwile Małkowski. Do tego Korzym miał ofertę od Nas, heh. Juz wiem w jakim kierunku zadupcamy ubabrani błotem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.01.2013, 11:13
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Wilk, Robak ...moze za chwile Małkowski. Do tego Korzym miał ofertę od Nas, heh. Juz wiem w jakim kierunku zadupcamy ubabrani błotem.
Rozumiem wykluczać skrajne przypadki jak Korzym czy Świerczok natomiast co takiego zrobił Wilk czy Robak poza tym, że pracował w Koronie ? Kierując się tym kryterium to nikogo nie sprowadzimy bo ten grał w Legii czy Lechu, inny w Koronie, ten nie bo z Arki kolejny za Górnikiem, następny z Polonii.
Jak ktoś ustawiał sobie przekreślona gwiazdę na fejsbokookach czy intonował antywislackie przyśpiewki to nie ma tu wstępu ale nie popadajmy w tym wszystkim w skrajność. Głowa przecież wiadomo gdzie grał i jaki ma teraz status.

W pewnym sensie podoba mi się jak włosi potrafią się szanować czyli Pazzini nie pasuje do Interu, Cassano do Milanu to się wymienili. Drużyny z tego samego miasta.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.01.2013 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Stary 29.01.2013, 11:26
Żurawski to samo, a jest legendą u Nas . Wilka nie lubię jedynie z jego wypowiedzi po meczowych i gadek w mediach.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.01.2013, 11:30
a ja myślałem, że mój nowy awatar wytrzyma co najwyżej pół roku....
Upodabniamy się coraz bardziej do Odry Wodzislaw. Brak tylko tego rudzielca.... jak mu było? Radzewicz?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.01.2013, 12:07
wester chodziło mi przede wszystkim o to w jakim kierunku my idziemy. Zamiast zatrudniac piłkarzy lepszych my zatrudniamy gorszych , właśnie takich Wilków i Robaków którzy kilka lata temu to nie mieli by prawa myśleć o Wiśle jaki potencjalnym pracodawcy bo to nie ten poziom. A teraz to bede gwiazdy Naszej druzyny, to obrazuje wlasnie transformacje jaka nastąpiła w Naszym klubie.
Quo Vadis Wisło, Quo Vadis ....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.01.2013, 12:24
Ktoś mnie uprzedził.. Pozycja Kulawika w klubie jest widać żadna.....
Niekoniecznie, istnieje jeszcze opcja ze Jacek kręci nosem na kontrakt lub tez ma coś 'lepszego' w odwodzie. Bardziej tak to odczytuję. W końcu nasz Jacenty ma wszystkich w notesie i lista jest długa.

Co oczywiście nie zmienia faktu że Kulawik siły przebicia i głosu nie ma.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Stary 29.01.2013, 12:33
Nie ma co się dziwić że tak się dzieje jak zrobił się otwarty konflikt z kibicami. Zarząd nie chce rozmawiać, a owi kibice przyjęli pewną formę protestu co nie jest dobra dla klubu.
Po drugie niech nikt wreszcie nie oczekuje od zarządu że powiedzą czy są powiedzą lub jaka jest "owa"dziura bo dla dobra klubu tego zrobić nie mogą.
Prezes sam wie najlepiej jaka jest sytuacja i jakich ludzi może zatrudniać. Z jednej strony wszyscy strasznie oczekują by grali Polacy z drugiej jak jeden nawet się zgadza to już od razu wybrzydzacie... Jest 29.01 a w kadże są narazie same ubytki i zanosi się na następnie Chawez i Genkow. A wydaje mi się że w tej chwili jakiej jesteśmy na lepszych zawodników nas nie stać! Może za kilka lat Wisła się odbuduje mniemy nadzieje że będzie to szybciej. Cieszmy się że nasza liga nie jest bardziej wymagająca i wystarcza to co zostało wcześniej zbudowane.

PlacekTSW ma racje Żurawski przychodził do nas z Poznania i jest legenda a w czepiacie się Wilka czy Robaka bo grali w Koronie dajcie spokój bo to jest śmieszne.. Każdy ma swoje kariery.. Gdy by obrażał nasz klub w trakcie grania to co innego, ale w takim przypadku..
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.01.2013, 12:39
szprotson napisał(a):Wyświetl post
wester chodziło mi przede wszystkim o to w jakim kierunku my idziemy. Zamiast zatrudniac piłkarzy lepszych my zatrudniamy gorszych , właśnie takich Wilków i Robaków którzy kilka lata temu to nie mieli by prawa myśleć o Wiśle jaki potencjalnym pracodawcy bo to nie ten poziom. A teraz to bede gwiazdy Naszej druzyny, to obrazuje wlasnie transformacje jaka nastąpiła w Naszym klubie.
Quo Vadis Wisło, Quo Vadis ....
Jesli chodzi o aspekt sportowy to naturalnie masz rację. Ja Robaka nawet jak był w formie nie widziałem w Wiśle teraz zaczyna się zastanawiać czy on nie jest słabszy od obecnych personaliów.

Nie wiem jak ocenić w tym wszystkim Bednarza. Bo on stoi chyba przed takim dylematem: robić co kol wiek czyli grzebać w śmieciach i narażać się na śmieszność albo nie robić nic i mieć większy spokój. Naturalnie cień na jego prace rzuca to, że zachowuję się jakby dla niego nie istniał problem z kicami. Rżenie głupa że to przez wyniki, ok wyniki w pewnym sensie spotęgowały ten protest jednak wiadomo że chodzi o coś zupełnie innego.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.01.2013 o godz. 12:45.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.01.2013, 13:27
Jedno co Jacka interesuje to 'byle do lata' - jak by nie było to jeszcze 6 wypłat
Wiadomo że na dziś to pozostaje mu jedynie grzebanie w śmieciach ale są i tacy którzy nawet tam znajdą coś w miarę cennego - on nie potrafi ani grzebać w śmietniku, ani, jak poprzednio, kupować solidnych zawodników po kilkaset tyś euro.

Plan na ten rok jest prosty - jak najbardziej zjechać z budżetem i jeśli się da wziąć jakiekolwiek pieniądze za kogokolwiek(a to w sumie sztuka), to sprzedawać.Wiadomo że on tego nie wymyślił - takie ma wytyczne.

Jest raczej pewne że przyszły sezon zaczniemy z budżetem w środkowo/dolnych rejonach, jeśli chodzi o ligę a jeśli chodzi o zawodników to będzie totalna zbieranina.Starcy + gdzieś tam z 2 czy 3 ligi wygrzebani + szrot w rodzaju Selera.Plus oczywiście ci wychowankowie, którzy prawdopodobnie gdyby nie w Wiśle to by grali w klubach pokroju Górnika Wieliczka.
Taki model który prezentuje Widzew, choć pewnie aż nie taki by brać gości co zarabiają po 2 koła i mieszają w 3 w jednym mieszkaniu w bloku

Ja i tak mam wątpliwości czy wpływy zrównoważą wydatki, bo wpływy z C+ będą mizerne, pucharów nie będzie(choć przy tym poziomie to i lepiej bo to max 2 rundy do których i tak by należało dołożyć) , jeśli chodzi o sponsorów to bida większa niż jest będzie a do tego dojdzie dopłacanie do stadionu bo frekwencja to tak z 5 tyś będzie, przy groszowych cenach biletów.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.01.2013, 13:50
Przypominam, że Valckx chciał sprowadzić Robaka, ale wtedy tańszy był Genkow i padło na niego.
Robak cienki nie jest tak samo Małecki. Obydwaj są za to za słabi na Turcję.
..
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.01.2013, 14:10
Ja to nie wiem co to ten Robak , nie pamiętam jak grał, natomiast Genkow mi tak działa na nerwy tą swoją 'grą' że nie zdziwił bym się gdyby ten Robak prezentował się lepiej.
Tyle że za frytki to on chyba tu grać nie przyjdzie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.01.2013, 14:20
No to doczekaliśmy się dementi odnośnie Robaka w wykonaniu Łysolka.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sferem_robaka/

I praktycznie tego, że Gererd Bieszczad podpisze z nami umowę.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...enuje_z_wisla/
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.01.2013, 14:20
już jest dementi ws Robaka na oficjalnej.. ciekawe bo nie często zajmują się medialnymi spekulacjami, oo i transfer z Amicii :d
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.01.2013, 14:26
Pewnie się nie dogadali finansowo, to tak mówią.

A Gerard z Międzychodu, to nam po co potrzebny ?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.01.2013, 14:26
Jerzy "dementuje, że dementowałem" Jurczyński wrócił?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.01.2013, 14:31
Ale pieprzenie.. Robak sam przyznal, ze sie z nim kontaktowali. Trzeba sie teraz z twarza wycofac, bo pewnie zaproponowali taki kontrakt, ze nie bylo o czym rozmawiac w ogole. Kto wie czy tak samo nie jest z Sarkim.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów