The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2013, 18:47
http://www.warszawa.sport.pl/sport-w...astycznie.html

Cytat:
Plotki transferowe. Dudu Biton: Byłoby fantastycznie trafić do Legii

Profil facebookowy "Scoutpush" - firmy należącej do menedżera Dudu Dahana - przytacza słowa byłego napastnika Wisły Kraków Izraelczyka Dudu Bitona, który przyznaje, że chciałby trafić do Legii. Izraelski menedżer twierdzi, że Biton ma ofertę m.in. z Łazienkowskiej.

"Legia byłaby dla mnie fantastycznym miejscem przez najbliższe pięć miesięcy. To wielki klub, z wspaniałymi kibicami. W zeszłym roku byłem bardzo zadowolony z pobytu w Krakowie i gdyby mój menadżer uzgodnił odpowiednie warunki finansowe, byłoby świetnie trafić do Legii" - czytamy na profilu "Scoutpush".

25-letni Biton jest wychowankiem Maccabi Hajfa. W poprzednim sezonie został wypożyczony do Wisły z belgijskiego Charleroi i okazał się najlepszym strzelcem krakowskiego klubu. Trafił 16 razy z czego 11 razy w lidze. Pod Wawelem nie został, bo Wisły nie było stać na wykupienie go. W tym sezonie Biton gra w Standardzie Liege, ale jest rezerwowym. W dziesięciu meczach trafił raz - w przegranym 2:4 meczu z FC Brugge.

Legia z zasady nie potwierdza plotek transferowych. Kilka tygodni temu prezes Bogusław Leśnodorski zapowiadał trzy transfery zimą - wskazywał na jednego piłkarza, do przedniej formacji i jednego lub dwóch do obrony. Kilka dni temu warszawski klub podpisał obowiązujący od lata kontrakt z 21-letnim Bartoszem Bereszyńskim. Gdyby Izraelczyk miał trafić do Warszawy, musiałby otrzymać wysoką jak na polskie warunki pensję, a przy Łazienkowskiej ostatnio raczej tnie się koszty, niż wydaje pieniądze.

Jak informuje Dahan, Biton ma ofertę również z rumuńskiego FC Vaslui.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.01.2013, 19:03
Będzie mi autentycznie smutno jak go zobacze w Legii. Wiadomo, że to był tylko zwykłym najemnikiem, ale jednak dał nam trochę miłych chwil w ubiegłym sezonie. Znając życie to strzeli więcej bramek w tej rundzie niż Genkov, Sikorski i Garguła razem wzięci.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.01.2013, 21:11
A tymczasem nasza była gwiazda Andraz Kirm rozegrał kolejny bezproduktywny mecz w barwach Groningen zakończony porażką 0-2. Jego obecny bilans to 16 występów i 0 bramek i 0 asyst. Forma jaką czarował u nas jak widzę podtrzymana
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.01.2013, 21:26
Najważniejsze, że liga nie jest corrupt, bo go gra, a nie siedzi na ławie
..
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.01.2013, 23:03
Byle nie do Legii,niestety takie czasy że nas nie stać nawet na Dudu Bitona,jak Legia go kupi to zrobi świetny interes bo grać potrafi i jest młody

Ledwo do nas wpadł a został najlepszym strzelcem,chyba miał 18 bramek we wszystkich rozgrywkach

Legia spokojnie może mu dać kontrakt w okolicach 350tys € u nas takie kontrakty nie przejdą

Ljuboja + Biton kontra Genkov + Sikorski :(

Wywalili Bednarza i Legia odżyła w każdym aspekcie
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 20.01.2013 o godz. 23:08.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 20.01.2013, 23:26
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post

Wywalili Bednarza i Legia odżyła w każdym aspekcie
Przecież Bednarz nie pracował w Legii ? Od czasu zwolnienia przez nas był bezrobotny ...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.01.2013, 23:54
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Byle nie do Legii,niestety takie czasy że nas nie stać nawet na Dudu Bitona,jak Legia go kupi to zrobi świetny interes bo grać potrafi i jest młody
Jeszcze jakby strzelił nam bramkę, to by mnie totalnie dobiło. W sumie to Dudu ma sporo do udowodnienia, zwłaszcza Kaziowi Moskalowi, który wolał miernego Genkova od Bitona.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.01.2013, 00:17
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jakby strzelił nam bramkę, to by mnie totalnie dobiło. W sumie to Dudu ma sporo do udowodnienia, zwłaszcza Kaziowi Moskalowi, który wolał miernego Genkova od Bitona.
Jeden i drugi są tak samo mierni. W Liege nie zachwycił, bodaj strzelił aż 1 bramkę. Dla Legii nie będzie żadnym wzmocnieniem, chyba że na ławę. Coś mi się wydaję, że zbytnio gloryfikujemy obu piłakrzy z Izraela. Melikson także we Francji kariery nie zrobi, zobaczycie.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.01.2013, 00:41
Kobieto - po raz drugi Ci piszę - nie znasz się, nie zabieraj głosu...
Żal czytać takie głupoty, naprawdę.

Po czym wnosisz, że Biton jest słaby?
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 21.01.2013, 00:42
ooona napisał(a):Wyświetl post
Jeden i drugi są tak samo mierni. W Liege nie zachwycił, bodaj strzelił aż 1 bramkę. Dla Legii nie będzie żadnym wzmocnieniem, chyba że na ławę. Coś mi się wydaję, że zbytnio gloryfikujemy obu piłakrzy z Izraela. Melikson także we Francji kariery nie zrobi, zobaczycie.
Ufff....
Od razu mi lepiej. A już się martwiłem...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Stary 21.01.2013, 00:43
Na Moskala ponoć były naciski, żeby wystawiać Genkova, kiedy było jasne, że nie mamy kasy na wykup Dudu. Inna sprawa, że Genkov jak dostał szanse to strzelił gole przeciwko Twente i Standardowi, więc też nie można powiedzieć, żeby nic nie grał. A potem przyszedł Łysy stwierdził, że Wisła nikogo nie wykupi i Biton spuścił z tonu, pomimo, że Probierz na początku dość często po niego sięgał. Jak dla mnie Dudu mieści się w pierwszej piątce napastników, którzy grali u nas w erze Cupiała - za Frankiem, Żurawiem, Kuźbą i Brożkiem.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 21.01.2013, 03:31
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Na Moskala ponoć były naciski, żeby wystawiać Genkova
Trudno powiedzieć czy naciski, czy po prostu uważa(ł) Genkowa za lepszego napastnika. Niespełna miesiąc po objęciu stanowiska pierwszego trenera w Wiśle (Piątek 16.12.2011) , udzielił pamiętnej odpowiedzi na chacie:

Jak Pan widzi pierwsza 11 Wisły gdyby wszyscy byli zdrowi
"Kazimierz Moskal napisał(a):
Pareiko - Jovanović, Czekaj, Bunoza, Diaz - Sobolewski, Wilk - Garguła, Melikson, Iliev - Genkow.

Dlaczego pamiętnej i dlaczego było to aż tak ważne. Z tego co mówił Moskal w ostatnim wywiadzie, to Małecki poczuł się
urażony tym, że Moskal go nie uwzględnił go wtedy w swojej koncepcji i był to moment zapalny, który zapoczątkował niekorzystny splot wydarzeń zakończony odesłaniem Małego do Turcji. Widać było również , że Moskal bardziej cenił wracającego do zdrowia Genkova, niż najlepszego strzelca drużyny. Jak widać Moskal miał koncepcje z jednym napastnikiem zanim przyszedł do nas łysy wąż (bednarz pojawił się tu w marcu 2012) .
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.01.2013, 09:58
Ale co by Cię dobiło? Że izraelski najemnik strzela nam gola? Że dla Legii? Czy o co chodzi bo nie pojmuje.

Może dobijać gol Frankowskiego, może dobijać gol Baszczyńskigo, Brożka, ale jakiegoś chłopa co był tutaj z rok, coś tam kopał, co miał zarobić to zarobił i poszedł w .... jakoś Cię dotyka?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Stary 21.01.2013, 10:02
Ja nie wątpie, że miał koncepcję z jednym napastnikiem, bo podobną koncepcję miał Maaskant, ale nie było tak, że Biton został przez Moskala posadzony na ławie i nie dostawał żadnych szans na grę - za Kazka dostał 90 minut z Górnikiem, Odense (gol), Polonią i Koroną. Rotacja to normalna sprawa i nawet jeśli w grudniu Moskal stwierdził, że woli Genkova to wcale nie oznaczało, że Dudu jest bez szans na grę. A znaczny regres formy zaliczył dopiero na wiosnę, kiedy już było jasne, że nie zostanei wykupiony.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.01.2013, 10:43
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wątpie, że miał koncepcję z jednym napastnikiem, bo podobną koncepcję miał Maaskant, ale nie było tak, że Biton został przez Moskala posadzony na ławie i nie dostawał żadnych szans na grę - za Kazka dostał 90 minut z Górnikiem, Odense (gol), Polonią i Koroną. Rotacja to normalna sprawa i nawet jeśli w grudniu Moskal stwierdził, że woli Genkova to wcale nie oznaczało, że Dudu jest bez szans na grę. A znaczny regres formy zaliczył dopiero na wiosnę, kiedy już było jasne, że nie zostanei wykupiony.
Tym samym pokazał jaki to z niego profesjonalny piłkarz. A może po prostu zarżnął się na pilates.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.01.2013, 10:50
W sumie to Dudu ma sporo do udowodnienia, zwłaszcza Kaziowi Moskalowi, który wolał miernego Genkova od Bitona.
Myślisz, że Legia z Bitonem w składzie spotka się z Niecieczą z Moskalem jako trenerem? W I lidze czy ekstraklasie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 21.01.2013, 14:09
Dudu to były świetny ruch Legii, zawodnik młody, perspektywiczny, ograny z super umiejętnościami za grosze, widać że w Liege sobie nie poradził co nie umniejsza jego aspektów sportowych. Nawet gdyby pojawił się w Polskiej Lidze jestem pewny że strzeliłby te 7-8 bramek minimum w sezonie. Mam nadzieje że wybierze FC Vaslui choć jest to mało prawdopodobne. Widziałbym go w Wiśle ale na wypożyczeniu jak wcześniej bo wykup mija się z celem po sezonie i tak chciałby odejść z przyczyn finansowych.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.01.2013, 14:21
syryls napisał(a):Wyświetl post
Dudu to były świetny ruch Legii, zawodnik młody, perspektywiczny, ograny z super umiejętnościami za grosze, widać że w Liege sobie nie poradził co nie umniejsza jego aspektów sportowych. Nawet gdyby pojawił się w Polskiej Lidze jestem pewny że strzeliłby te 7-8 bramek minimum w sezonie. Mam nadzieje że wybierze FC Vaslui choć jest to mało prawdopodobne. Widziałbym go w Wiśle ale na wypożyczeniu jak wcześniej bo wykup mija się z celem po sezonie i tak chciałby odejść z przyczyn finansowych.
Nie widzę Bitona w Legii, ten gość nie potrafi nic poza lutowaniem na bramkę i robi to bardzo dobrze, technikę strzału ma nie mal perfekcyjną. Sprawa jest prosta w Legii jest Ljuboja, któremu trzeba podawać i to dobrze, czy Biton potrafi podawać ? Nie, Biton nie czuje gry, nie wie kiedy i w jakie miejsce podać piłkę, najczęściej jak już ma piłkę to widzi tylko prostokąt z białym obramowaniem. Co robi Daniel kiedy mu nie podają ? W....ia się... a Biton to jest naprawdę spokojny gość on sobie nie dałby z tym rady. To by się źle skończyło dla Bitona.
Generalnie mam wrażenie że to tylko medialna gierka aby wynegocjować więcej od jakiegoś innego klubu np Vaslui Dahan umieszczał już pilkarzy w Rumuni i jest chyba z tego zadowolony.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.01.2013, 17:31
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Kobieto - po raz drugi Ci piszę - nie znasz się, nie zabieraj głosu...
Żal czytać takie głupoty, naprawdę.

Po czym wnosisz, że Biton jest słaby?
Zachowujesz się tak, jakby to było Twoje prywatne forum.
Naucz się "facecie" szanować zdanie innych. Kobiet także, tu nie obowiązuje szariat.
Dla mnie obaj są tak samo słabi jak Ty i ten Twój intelekt.
Bez odbioru!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 21.01.2013, 19:09
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie widzę Bitona w Legii, ten gość nie potrafi nic poza lutowaniem na bramkę i robi to bardzo dobrze, technikę strzału ma nie mal perfekcyjną.
To taki zawodnik któremu nie można zostawić odrobiny wolnego miejsca bo od razu to wykorzysta. Większość goli zdobytych w Wiśle to sam sobie wypracował Całkowite przeciwieństwo Genkova , któremu to trzeba idealnie wyłożyć piłkę, a u nas nie ma gości z dobrym kończącym podaniem.

Ljuboja NIESTETY ma obie cechy, potrafi mocno i soczyście uderzyć z dystansu, jak i wystawiać się na pozycje, dlatego nie wierzę, by mógł wygryźć Serba ze składu.. no chyba, że jest przymierzany na jego miejsce, wcale bym się nie obraził )
Ostatnio edytowane przez Lysy : 21.01.2013 o godz. 19:12.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.01.2013, 19:16
Nie poradzi sobie w Legii bo tam go będzie opieprzał Ljuboja.xd Jakby się przejmował takimi rzeczami to może kończyć kariere.
..
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 21.01.2013, 19:36
Biton to taki "koń trojanski". NIECH IDZIE DO LEGII, TO BYŁABY ŚWIETNA WIADOMOŚĆ!

Ładnie opakowany z zewnątrz, pięknie prezentujący się na filmach, strzela na nich piękne bramki to prawda (jego jedyny plus). Ale prawda jest taka, nie potrafi grac kombinacyjnie, jest wolny, pewnie chce zarabiać dużo kasy, blokuje miejsce innym, jest obcokrajowcem z wielkim kinolem. Byłem pewien, że w Standardzie nie zrobi kariery.

Ja za nim nie tęsknie, owszem pamiętam i widziałem Jego bramki - najwięcej sprawiła mi radości ta strzelona Twente na wyjeździe, chociaż chwilę mogliśmy się czuć u tych patałachów górą.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 21.01.2013, 20:18
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Biton to taki "koń trojanski". NIECH IDZIE DO LEGII, TO BYŁABY ŚWIETNA WIADOMOŚĆ!
Szkoda, że Genkovem się nie zainteresowali
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.01.2013, 20:45
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...la_Krakow.html

kolejny przykład "profesjonalizmu" łysego.....
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.01.2013, 21:30
pierdek18 napisał(a):Wyświetl post
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...la_Krakow.html

kolejny przykład "profesjonalizmu" łysego.....
To Wisła ma przesłać certyfikat czy związek ? Nie wiem jak to jest do końca.

Cytat:
Jakby się przejmował takimi rzeczami to może kończyć kariere.
Przynajmniej we Francji jak Daniel brał się za trenerkę to go wywalano w Legii jest inaczej. Takie rzeczy jednak nie wychodzą do mediów może dlatego nie rozumiesz ale Biton nie dogadałby się z Ljuboją na boisku i jestem tego 100% pewien.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.01.2013 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.01.2013, 21:41
Szkoda, że Genkovem się nie zainteresowali
Możnaby wtedy za Genkova ściągnąć jakiegoś snajpera z prawdziwego zdarzenia... np. Zahorskiego
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.01.2013, 23:59
Na siłę próbujecie stworzyć napastnika idealnego.
I co z tego, że Biton nie ma szybkości, jak ma inne ważne cechy: świetny strzał, umiejętność gry w polu karnym.
Np. Genkowa przewyższa niestety w każdym elemencie gry (no może poza grą głową - nie piszcie, że w bronieniu, napastnik nie jest od bronienia)

ooona napisał(a):Wyświetl post
Zachowujesz się tak, jakby to było Twoje prywatne forum.
Naucz się "facecie" szanować zdanie innych. Kobiet także, tu nie obowiązuje szariat.
Dla mnie obaj są tak samo słabi jak Ty i ten Twój intelekt.
Bez odbioru!
bez spiny - po prostu wkurzają dziwne, tendencyjne opinie, poparte nieprawdziwymi faktami
personalnie nic do Ciebie przecież nie mam
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 22.01.2013, 00:02
arti napisał(a):Wyświetl post
Możnaby wtedy za Genkova ściągnąć jakiegoś snajpera z prawdziwego zdarzenia... np. Zahorskiego
Lub bardziej na czasie obecnej polityki... Frankowskiego
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.01.2013, 00:11
Ludzie mowicie ze Biotn słaby.Ok moze tez nie dokonca sie sprawdzil ,ale u nas swoje gole strzelał.

ale hola hola,przypomnijcie moze kto u nas gra w jego miejsce?

Sikorski? ktory potka sie o pilke

Boguski?-ktory potka sie o pilke

Genkov? ktory o pilke sie nie potyka,bo cały czas lezy

...

sami widzicie ze jedn Bioton bylby lepszy niz cale to trio -pasujace do Izolatora Boguchwała.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 22.01.2013, 00:33
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
sami widzicie ze jedn Bioton bylby lepszy niz cale to trio -pasujace do Izolatora Boguchwała.
Od Izolatora to proszę się odpierwiastkować. Każdy kto widział jak wygląda ich murawa i jak wygląda nasza powinien rozumieć o co mi chodzi.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów