The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
omega
Member

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2013, 23:14
picasso napisał(a):Wyświetl post
...i mało tego nie jest wcale źle z jego jakością.sam jeżdżę fiatem co prawda w dieslu 1.9 ale pomijając silnik inne elementy nie są gorsze niz u konkurencji.przykladowo sprzęglo ponad 200 tyś (mercedes 180 tys,ford też okolo 200 tyś).tak na prawdę wszystkie samochody są w tej chwili jesli chodzi o trwalość porównywalne.skończyły się czasy,ze dieslami dało się pociągnąć do mln a nawet więcej kilometrów.teraz bez względu na to czy to benzyna czy ropa to trzy stóweczki i szrot.patrz kolego na cenę,na przeglądy (jak zaznaczył wyżej Kocur),na to kto ci zaoferuje lepszy pakiet ubezpieczeniowy,zapytaj czy możesz dokupić ubezpieczenie napraw po gwarancji (coś jakby przedłużenie gwarancji).to są istotniejsze rzeczy niż marka samochodu.
prosze Cię!! to może zmieniaj filtry i olej ?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.01.2013, 19:04
omega napisał(a):Wyświetl post
prosze Cię!! to może zmieniaj filtry i olej ?
ja ciebie tez bardzo prosze.reularnie zmienaine i filtry i olej w ASO.230 tyś i peknieta glowica,tlok ii obrócone panewki.kolega dokladnei w takim samym focusie obrocil oanewki po 160 tys.a informacja o 300 tyś to nei mój wymysl tylko tak powiedział dyrektor w ASO na moje pytanie ile te silniki wytrzymuja?-ford focus 1.8 tdci.
jeżeli mialbys zastrzeżenia co do sposobu jazdy to uprzedzam.jeżdżę szybko ale nigdy nie wchodze na obroty powyzej 2,5 tyś dopóki nei osiagnie temp.nei gniote gazu bez opamietania.nei amm ambicji by pierwszym ruszyć spod swiatel.swiadczy o tym między innymi dwumasa która co prada zostła wymieniona ale "przy okazji" wymiany silnika.na pewno pociągnęlaby jeszcze ze 30-40 tys km,turbina w dobrym stanie,niezużyte półosie,prxeguby itp.i chyab moge uważac sie za doswiadczonego kierowcę bo różnymi samochodami przejechalem już ponad 1,5 mln km.90% dieslami.na prawde amm porównanie do starych "beczkowych" silnikow.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 18.01.2013, 20:46
Panowie zastanawiam się nad 3 autami Citroenem C5 z silnikiem 2.0 diesel, Saabem 9-3 2007 2008 silnik 1.9 TiD oraz Peugeotem 407 2.0 diesel czy ktoś wesprze opiniami ?
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
zolwik
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.01.2013, 20:48
tdci.
.
wszystko jasne
Odpowiedz cytując
omega
Member

Stary 18.01.2013, 21:48
ja ciebie tez bardzo prosze.reularnie zmienaine i filtry i olej w ASO.230 tyś i peknieta glowica,tlok ii obrócone panewki.kolega dokladnei w takim samym focusie obrocil oanewki po 160 tys.a informacja o 300 tyś to nei mój wymysl tylko tak powiedział dyrektor w ASO na moje pytanie ile te silniki wytrzymuja?-ford focus 1.8 tdci.
jeżeli mialbys zastrzeżenia co do sposobu jazdy to uprzedzam.jeżdżę szybko ale nigdy nie wchodze na obroty powyzej 2,5 tyś dopóki nei osiagnie temp.nei gniote gazu bez opamietania.nei amm ambicji by pierwszym ruszyć spod swiatel.swiadczy o tym między innymi dwumasa która co prada zostła wymieniona ale "przy okazji" wymiany silnika.na pewno pociągnęlaby jeszcze ze 30-40 tys km,turbina w dobrym stanie,niezużyte półosie,prxeguby itp.i chyab moge uważac sie za doswiadczonego kierowcę bo różnymi samochodami przejechalem już ponad 1,5 mln km.90% dieslami.na prawde amm porównanie do starych "beczkowych" silnikow.

zrobiłem taką małą symulacje na podstawie dostępnych danych czyli aut sprzedawanych na allegro i wśród sprzedawanych jest:

4117 focusów z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 11 aut, 6 z silnikiem tddi i 5 z silnikiem tdci.

3948 opli astra z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 18 aut

2983 bmw serii 3 z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 32 auta

3822 vw golfy z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 44 auta

Czyli wśród wszystkich sprzedawanych diesli przebieg powyżej 300 tyś ma 0,26 % focusów, 0,45 % asterek, 1,07 % bmw 3 i 1.15 % golfów.

Jeżeli weźmiemy pod uwage auta 8 letnie lub starsze ( z racji wieku łatwiej im zrobić taki przebieg 300 000 / 8 lat = 37500 km rocznie - i tak rzadko kto do celów prywatnych robi taki przebieg) to:

2132 focusy 8 letnie i starsze z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 10 aut, 5 tdci i 5 tddi

2214 opli astra 8 letnich i starszych z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 15 aut

1967 bmw serii 3 8 letnich i starszych z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 31 aut

2528 vw golfy 8 letnie lub starsze z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 43 auta

Czyli wśród wszystkich sprzedawanych diesli z roczników 2005 i starszych przebieg powyżej 300 tyś ma 0,46 % focusów, 0,68 % asterek, 1,58 % bmw 3 i 1.7 % golfów.

należy pamiętać że mówimy tu raczej o autach z klasy niższej średniej ( oprócz bmw 3) które są użytkowane przez ludzi robiących statystycznie przebiegi ok 15-20 tyś km rocznie czyli do osiągnięcia 300 tyś km potrzebują minimum 15 lat. Znaczna część aut sprzedawanych na allegro ma przebiegi "kręcone" i myślę że wyniki są mocno zaniżone. Mimo to wśród co najmniej 8 letnich aut co 217 focus i co 58 golf ma przebieg + 300 tyś. Dla porównania co 30 sprzedawany passat i co 7 mercedes klasy E z tego samego przedziału wiekowego zrobiły takie przebiegi.

można więc powiedzieć że diesel w focusie z lat 2000 to nie jest najlepsza konstrukcja w sprzedaży. Co do diesli sprzedawanych obecnie przekonamy się za 10 lat.

Nie wiem czy te liczby Cię przekonały ale dla mnie silnik z + 300 tyś to nie jest znowu taka rzadkość. Natomiast spośród moich znajomych rzadko kto zbliża się do tego wyniku z prostej pzyczyny - nie jeździ aż tyle!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 18.01.2013, 21:59
Sąsiad miał Lanosa od nowości z przebiegiem 502 000 km
Po 2 latach od zakupu wpakował do niego gaz, więc duża większość kilometrów na gazie w dodatku.

omega - allegro to trochę słabe miejsce na badania statystyczne w szczególności gdy w kraju panuje opinia że auto powyżej 200 000 km to złom i trzeba trzymać się od niego z daleka. Więc każdy kreci i kreci aby tylko dwójki z przodu nie było.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
omega
Member

Stary 18.01.2013, 22:07
Wiem że allegro słabe ale jedyne na szybko dostępne źródło informacji. napisałem więc że wyniki są moim zdaniem mocno zaniżone a i tak są przyzwoite.

P.s. Jeśli mówimy o gazie to przed sprzedażą w 2010 roku moja astra I 1.6 rocznik 2000 miała 230 tyś z czego 180 tyś na gazie. nadal jeździ i jeśli chodzi o silnik to wymieniona była uszczelka pod głowicą.

konstrukcja silnika w tej astrze o ile się nie mylę jest taka sama jak w lanosie 1.5

edit: literówka
Ostatnio edytowane przez omega : 18.01.2013 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 18.01.2013, 22:49
omega napisał(a):Wyświetl post
zrobiłem taką małą symulacje na podstawie dostępnych danych czyli aut sprzedawanych na allegro i wśród sprzedawanych jest:

4117 focusów z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 11 aut, 6 z silnikiem tddi i 5 z silnikiem tdci.

3948 opli astra z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 18 aut

2983 bmw serii 3 z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 32 auta

3822 vw golfy z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 44 auta

Czyli wśród wszystkich sprzedawanych diesli przebieg powyżej 300 tyś ma 0,26 % focusów, 0,45 % asterek, 1,07 % bmw 3 i 1.15 % golfów.

Jeżeli weźmiemy pod uwage auta 8 letnie lub starsze ( z racji wieku łatwiej im zrobić taki przebieg 300 000 / 8 lat = 37500 km rocznie - i tak rzadko kto do celów prywatnych robi taki przebieg) to:

2132 focusy 8 letnie i starsze z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 10 aut, 5 tdci i 5 tddi

2214 opli astra 8 letnich i starszych z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 15 aut

1967 bmw serii 3 8 letnich i starszych z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 31 aut

2528 vw golfy 8 letnie lub starsze z silnikami diesla z czego przebieg powyżej 300 tyś ma 43 auta

Czyli wśród wszystkich sprzedawanych diesli z roczników 2005 i starszych przebieg powyżej 300 tyś ma 0,46 % focusów, 0,68 % asterek, 1,58 % bmw 3 i 1.7 % golfów.

należy pamiętać że mówimy tu raczej o autach z klasy niższej średniej ( oprócz bmw 3) które są użytkowane przez ludzi robiących statystycznie przebiegi ok 15-20 tyś km rocznie czyli do osiągnięcia 300 tyś km potrzebują minimum 15 lat. Znaczna część aut sprzedawanych na allegro ma przebiegi "kręcone" i myślę że wyniki są mocno zaniżone. Mimo to wśród co najmniej 8 letnich aut co 217 focus i co 58 golf ma przebieg + 300 tyś. Dla porównania co 30 sprzedawany passat i co 7 mercedes klasy E z tego samego przedziału wiekowego zrobiły takie przebiegi.

można więc powiedzieć że diesel w focusie z lat 2000 to nie jest najlepsza konstrukcja w sprzedaży. Co do diesli sprzedawanych obecnie przekonamy się za 10 lat.

Nie wiem czy te liczby Cię przekonały ale dla mnie silnik z + 300 tyś to nie jest znowu taka rzadkość. Natomiast spośród moich znajomych rzadko kto zbliża się do tego wyniku z prostej pzyczyny - nie jeździ aż tyle!
wszystko ok.ale wiesz jak jest ze statystyką
jak idziesz z psem na spacer to statystycznei macie po trzy nogi.to tak żartem.po drugie nie musimy czekac 10 lat.ja tym focusem nakręcielm tyle w trzy lata.zresztą skoro ASO samo sie przyznaje do takiego przebiegu do naprawy glównej to tez o czyms świadczy.
po drugie moze sie wyrazięłmn niejasno ale zgadzam sie,ze stare konstrukcje silnikow byly trwalsze.w moim fiacie 1.9 nie am turbiny,nadmiaru elektorniki.silnik nie ma wyżyłowanej mocy do 120 koni ale okolo polowe z tego.dlatego ejst trwaly.weź pod uwagę,ze daawneijsze mercedesy z wiekszej pojemności mialy mneijszą moc,mniejsze osiagi.teraz ekologia,niskie zuzycie,przyspieszenai w dieslach sa podobne do benzynek.i dlatego ich trwalośc jest dużo niższa.
czytuje regularnei "motor". i tam odczucia dotyczace współczesnych dieli sa podobne .podkreskam wspólczesnych.najlepszy przyklad to 1.9 tdi z vw.silnik nie zdorcia.zastapiono go 2.0 litrowym i pierwsze egzzemplarze sypały sie czasem nawet po 20 tys km.(mok kolega w passacie po niespelna 30 tys miał wymeiniany silnik na gwarancji)teraz są poprawwione i neico lepsze ale do legenadrnych 1.9 to im duzo brakuje.a znam tez takich co jeżdża golfem II w dieslu 1.9 td.i nikt nie wie ile tam jest przebiegu.podobnie z astrami 1.7 w dwójce nie do zdarcia.ale to wszystko konstrukcje kilkunastoletnie.
i wracajac do forda.tddi to stary silnik i bardzo dobry.nim mozna faktycznei ankręcic sporo.ale nowoczesny tdci to po prostu zwykly badziew.owszem fajnie przyspiesza,pali umiarkowanei i w sumie nic mu sie nei dzialo.ale jak sie stało to od razu grubo.i nie ma co marzyc o przejechaniu tym motorem 500 tys km
Ostatnio edytowane przez picasso : 18.01.2013 o godz. 22:54.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.01.2013, 22:16
Gość z allegro mnie rozwalił.

90% aut z REALNYM przebiegiem ponad 250 tys z allegro nadaje się tylko na kanał i do remontu.

Dobrze wiem jak się szuka w auta w Polsce, znaleźć coś co co ma więcej niż 5 lat i pojeździ kilka lat bez nagłych dziwnych awarii jest teoretycznie niemożliwe.

To nie lata 80-te i beczki mercedesa co zawijały 6 cyfrowe liczniki.

Nawet jak ktoś dba to są rzeczy których się nie przeskoczy.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.02.2013, 10:30
Mnie w temacie kupna samochodów jedna rzecz przeraża.

Jak to jest możliwe, że auta na zachodzie europy są droższe niż te w Polsce?

Jak to jest możliwe, skoro przecież ktoś to auto musi przywieźć, przygotować, opłacić, zarobić?

Kupowałem ostatnio VW Polo u "niemca". Żeby dziewczyny w domu miały czym śmigać i ceny w Polsce były dużo niższe niż ceny WSZYSTKICH które oglądałem.

Ale oczywiście jak się okazało, te "igły" z PL to:

- Bezwypadek 2010, 100% oryginalny lakier - Złożone na oryginalnie lakierowanych częściach ze szrotu, żeby czujnik pokazywał dobrą ilość mikronów - widać to po tym jak poszczególne części są porysowane (inny kierunek i ułożenia swirli na błotniku, inny na drzwiach itp.)
- Lekko "kosmetycznie" uszkodzony przód - 2x błotniki, zderzak, maska, dwie parujące lampy, oraz szpachlowany próg (inna struktura "baranka") i ubita od wewnątrz felga

i tak dalej i tak dalej...

A jak to mówią "im dalej w las tym więcej drzew" - im bardziej się tematem motoryzacyjnym zajmuję tym więcej widzę oszustów żerujących na niczego nieświadomych kupujących. Ale to Polska właśnie
Ostatnio edytowane przez miba : 02.02.2013 o godz. 10:33.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 02.02.2013, 18:47
Ja szukałem citroena c3, teraz oglądałem alfy 147.

To co ściągnięte to taki szrot że dramat. Ładna sztukę można trafić jedynie z polskiego salonu pierwszy lub drugi właściciel.

I tak c3 od pierwszego właściciela przez salon firmowy w rozliczeniu zostawiona, zamiast alfy będzie inne auto ale jeszcze nie kupione to nie zapeszam.

Ogólnie ściągamy śmietnik i nie ma co się dziwić ze samochody się psują, z samochodów które wybrałem w przeciągu 5 lat różnym osobą żaden, odpukac nie jest przysłowiową miną. Zero poważniejszych napraw i usterek. A samochody to Nissan Primera, Citroen C5, Ford Focus więc nie pierwsze miejsca rankingów niezawodności. O C3 na razie nie pisze bo za krótko w użyciu. Każdy z nich jest z polskiego salonu maksymalnie 2 właścicieli.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 02.02.2013, 22:58
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 02.02.2013, 23:52
Sam szukałem dla siebie samochodu blisko pół roku. Oglądałem samochody wszystkich marek. Droższe, tańsze, bezwypadkowe, powypadkowe, diesle, benzyna itd. 99 % przytarganych do kraju to złomy. W końcu kupiłem auto zaniedbane ale w 100 % bezwypadkowe, z udokumentowanym przebiegiem i silnikiem w świetnej kondycji. Auto kupiłem od chłopaków dorabiających na sprowadzaniu samochodów. Kupiłem tanio, znacznie poniżej ceny rynkowej takiego modelu ale pierwszy serwis mnie kosztował 7 tys. zł.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.02.2013, 10:48
http://allegro.pl/piekny-chrysler-30...997765520.html
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 03.02.2013, 11:08
Ale kupowałeś i widziałeś co to jest a cena też była atrakcyjna. Handlarz twoje auto na sztukę zrobiłby za 2 tys, sprzedał za 6 więcej a ostateczny klient dostałby złom wypicowany.

Oglądałem ostatnio dość przyjemną alfe 147. Kolor przyjemny, środek zadbany, silnik fajnie pracuje. Minusy to lakier na całym samochodzie do 300 mikronów, brak opon letnich, zimowe do kosza. Auto z takim lakierem w perspektywie jakiejś jego wymiany za klika lat niezbywalne, do włożenia na start 4 tys,a jako że handlarz trzeba spodziewać się że mechanicznie coś pokombinowal i wyjdzie dodatkowo tysiak czy dwa.

Z auta za 12 tys robi się opcja 17 tys za auto którego nigdy w normalnej cenie nikt nie kupi.

Taki jest rynek, kupując ściągnięte z tym się trzeba liczyć.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
reav1982
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 03.02.2013, 13:16
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Panowie zastanawiam się nad 3 autami Citroenem C5 z silnikiem 2.0 diesel, Saabem 9-3 2007 2008 silnik 1.9 TiD oraz Peugeotem 407 2.0 diesel czy ktoś wesprze opiniami ?

Cześcć.
peugeotem 407 sam smigam i jestem zadowolony. Do jakiej kwoty chcesz kupić auto..?

Jak potrzebujesz szczególowego info to pisz na pw.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 03.02.2013, 22:40
Dokładnie tak. Moja Alfa miała malowane tylko jedno nadkole. Ja sam pomaluje jeszcze jedno i zderzak oczywiście robiąc uprzednio fotki żeby mi później przy sprzedaży ktoś nie wyskoczył z tekstem, że auto spawane z przystanku. Maluje bo jestem estetą i na samochodzie nie może być rys czy jakichkolwiek wgniotek.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 06.02.2013, 19:07
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak. Moja Alfa miała malowane tylko jedno nadkole. Ja sam pomaluje jeszcze jedno i zderzak oczywiście robiąc uprzednio fotki żeby mi później przy sprzedaży ktoś nie wyskoczył z tekstem, że auto spawane z przystanku. Maluje bo jestem estetą i na samochodzie nie może być rys czy jakichkolwiek wgniotek.

Wpadnij na kawę, to zaraz ocenimy ten Twój zmysł estetyki
Odpowiedz cytując
m_misiek
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.02.2013, 17:22
http://otomoto.pl/honda-hornet-cb-600-M3515954.html
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 16.02.2013, 17:25
Sprzedam samochód:
http://allegro.pl/opel-astra-cabrio-...037288277.html
Dla forumowiczów, zniżka

Pozdrawiam,
Adam
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.02.2013, 16:37
Jest tu ktoś obcykany w nawigacji ? Potrzebuję kupić nawi-cena do 400-450 zł.
Jakie firmy i mapy polecacie ? Jazda tylko po Polsce.

z góry wielkie dzięki
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 17.02.2013 o godz. 16:40.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 17.02.2013, 16:53
Po Polsce to automape. Nawigacja może być tańsza bez mapy, do tego ściągasz automape z neta i smigasz.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 17.02.2013, 16:54
El'kabat napisał(a):Wyświetl post

z góry wielkie dzięki
bardzo prosta sprawa.ja też cały czas korzystam z nawigacji.osobiście używam MIO -nie pamietam jaki model w kazdym bądź razie 5-calowy.a mapa?na codzień jeżdżę na automapie wg mnie chyba najlepsza a na pewno jedna z najlepszych map na rynku.oryginalna mapa Mio jest też neinajgorsza ale obsługa mniej intuicyjna niż automapy.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Neo1221
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.02.2013, 17:31

z góry wielkie dzięki
Jak szukasz nawigacji w dobrych cenach to ostatnio szukałem i jak jedziesz od Jubilatu w stronę Salwatora tam jest dobry punkt po prawej stronie. Mają navi i wgrywają mapy takie jakie chcesz. Osobiście polecam AutoMapę i Mio.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.02.2013, 17:38

z góry wielkie dzięki
W Auto Świecie czytałem test map gps:
1 miejsce: Auto Mapa, Mio, TomTom
2 miejsce MapaMap
3 miejsce GoClever Map
4 miejsce Garmin

Osobiście polecam Automapę oraz Mapamap ale cena automapy powala (europa). Zwróć uwage przy kupnie ile aktualiacji masz w cenie mapy.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
krsk
Member

Od: 07.2009

Stary 17.02.2013, 17:50
Nie przepłacaj za Mio i podobne wynalazki, bo płacisz głównie za markę. Kup GoClevera, który w przeciwieństwie do większości 'markowych' nawigacji jest fabrycznie odblokowany. Instalujesz Automapę (która aktualnie faktycznie jest najlepsza, chociaż ma swoje błędy) i będziesz bardzo zadowolony. 400-450zł, to już górna półka cenowa GoCleverów i to są zdecydowanie najlepsze nawigacje w stosunku cena/jakość. Mówię to jako posiadacz oraz użytkownik Mio i GoClevera (i to tego z biedronki). GC niczym nie ustępuje swojej markowej konkurencji, poza ceną (jest niższa) i ma większe baterie z reguły.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.02.2013, 21:52
Dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc.W takim razie poszukam czegoś z automapą.

edit

Chyba dobrze zrozumiałem
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 17.02.2013 o godz. 23:43.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 17.02.2013, 22:22
Dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc.W takim razie poszukam czegoś z automapą.
ale nie jestem pewien czy wszystko jasno napisalismy.jedna rzecz to urządzenie.mozna je kupic bez mapy (ale na ogół mają) a drugie to sama mapa.ja np używam MIO i na karcie pamieci mam wgrana automapę.tak wiec dostepne mam jakby dwwie mapy .jedna z urządzenia a druga z karty.oczywwiście nei da sie równoczesnei korzystac z dwóch naraz.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 17.02.2013, 22:35
Otóż to. Jako program polecamy automape a co do urządzenia to koledzy polecają MIO lub GoClever. Jeszcze taka rada, dobrym rozmiarem dla mnie przynajmniej jest min. 5 cali. Ale dobrze pójść do sklepu i samemu wybrać odpowiednią wielkość.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 08.03.2013, 09:51
A ja proszę o "lajki" na facebooku - projekt jest mocno rozwojowy, wiedza jest, lata doświadczenia też, chęci są, maszyny są, na detailingowej mapie Polski jesteśmy w gronie najlepszych, no brakuje tylko rozgłosu w Krakowie
FB- http://www.facebook.com/kurodetailing

I zapraszam do siebie na wiosenne odgruzowywanie auta z soli i zimowego dziadostwa, za jakość usług ręczę, a wiem co mówię i myślę, że forumowicze, którzy już korzystali również to potwierdzą

kurodetailing.pl - http://www.kurodetailing.pl
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów