The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2013, 22:45
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Jazon..
Fakt przeoczyłem knockdown z Walkerem, co nie zmienia faktu, że miał kilku cieniasów na rozkladzie, którymi ledwie zachwiał..Łbów nie urywa, w przeciwieństwie do Szpilki..Technicznie Adamek - Szpilę miażdży, ale w walce pomiędzy nimi myślę, że nie skończyłoby się oczekiwaniem na werdykt sędziów. Więc albo obnażył by się Szpila, albo to Adamka by zbierali z podłogi..
Chłopie, zobacz z kim do tej pory walczył Szpilka. Ja sobie przypominam grubasa Saulsberry'ego, totalnego buma wyjętego z jakiejś portowej meliny z którym Szpilka się strasznie męczył. Walka jest na jutubie, nie polecam. Potem był jakiś dziwoląg Basile (skąd oni go wytrzasnęli), V liga bokserska; Owen Beck, gość, który zaliczył właśnie 9. [sic!] porażkę z rzędu. McCline znane nazwisko, ale to dziadek już i formę od jakiegoś czasu prezentuje jak Gołota w walce z Adamkiem... a i tak potrafił złamać szczękę Arturowi. Swoją drogą - czyżby "szklana szczęka"?
Artur twierdzi, że z chęcią wyszedłby do Adamka, ale fakty są takie, że Adamek w ciągu ostatnich 2 lat walczył z czołówką świata, a Szpilka w tym czasie obijał (czasem z nienajlepszym skutkiem) kelnerów i bumów.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.01.2013, 23:08
A kogo ma obijać 22 latekAdamek jak by był cyganem to na legalu mógłby być ojcem Szpili
A do przeciwników Szpili bym się nie dopierdalał - jak przez kolejne 5 lat będzie obijał jakiś nołnejmów to może wtedy.

Tak w ogóle to to pompowanie statystyk w boksie to jest jedna z wielu przekleństw tej dyscypliny, akurat Szpili to nie dotyczy bo on potrzebuje walk nie ważne z kim, by się obyć na ringu w warunkach 'wojennych' - ale ilu jest kolesi po 30 lat i starszych, z jakimiś kosmicznymi rekordami, tyle że co z tego jak przez lata obijali w większości jakiś kelnerów.
Natomiast co do tego kto by kogo obił to się nie wypowiadam - po pierwsze dlatego że jestem laikiem jeśli chodzi o sporty walki a po drugie - często łatwo się pisze a ring może weryfikować to zupełnie inaczej.
Z Adamkiem na moje amatorskie oko to jest coraz gorzej - rozumiem chłopa że dąży do walki z Kliczką, ale to się tylko o kasę rozchodzi - sportowo to żadna walka bo tu jest przepaść.
Wach po tej wpadce z dopingiem to jest w ogóle skończony a Szpila?Też ciężko na dziś coś stwierdzić.Wiek na pewno przemawia za nim, tyle że jak dla mnie on nie ma jeszcze własnego stylu - te pierwsze walki były na chaosie i na prawdę miał sporo szczęścia że nikt go nie pokarał.Znów w tej ostatniej to próbował walczyć zupełnie inaczej, co skończyło się co prawda wygraną, ale ....e straszną dostał i pomijając czy faktycznie to złamanie to wina otwartej szczęki, to i tak dał się trafić prawie jak 'Manny' w ostatniej walce
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.01.2013, 13:51
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A kogo ma obijać 22 latekAdamek jak by był cyganem to na legalu mógłby być ojcem Szpili
A do przeciwników Szpili bym się nie dopierdalał - jak przez kolejne 5 lat będzie obijał jakiś nołnejmów to może wtedy.
Ja nie mam pretensji do Szpilki i jego promotorów, że do tej pory dawali mu bumów. Szpilka jest jeszcze młody, uczy się, zbiera doświadczenie, to normalne, że na tym etapie kariery tak się śrubuje rekord.
Ale no właśnie - gdzie Szpilka, a gdzie Adamek!
Pierwszy to młody zdolny prospekt, drugi to doświadczony wyjadacz, były mistrz świata 2 kategorii wagowych i zdobywca pasa magazynu Ring, niedawny pretendent do pasa wagi ciężkiej i walczący od 2 lat z czołówką tej kategorii. Jak ktoś twierdzi, że Szpilka obiłby Adamka, to mi się śmiać chce.
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 07.01.2013, 14:41
na luziku

http://www.youtube.com/watch?v=tI6RR...ature=youtu.be
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.01.2013, 14:48
Tak, dzieci będzie mu robił. Do tego nadaje się
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.01.2013, 15:36
Ale to było dobre
Ogólnie to Szpila się stawia w strasznie niekomfortowej sytuacji bo od kozaczenia do pośmiewiska to jest jeden krok.
Jeśli mu się noga powinie to w ogólnym odbiorze zajmie miejsce wiadomo kogo i to na własne życzenie.
Tak więc wóz albo przewóz
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.01.2013, 15:46
Ogólnie Zimnoch wygląda na szybszego na tej mikro - zadymie - jak Szpilka poleci na niego na pełnej ....ie to może dostać szybką kontrę.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 07.01.2013, 16:32
no poniosło Szpilkę - zajawił się na niego. "Coś" wyłączyło mu mózg i oby tylko nie stało się tak na walce, bo może być ciężko.
Mam nadzieję, że przemyśli sprawę i Zimnocha rzeczywiście ciężko znokautuje na ringu!
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.01.2013, 20:19
http://eurosport.onet.pl/boks/wojak-...rtaz-maly.html

To jest lepsze
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.01.2013, 21:15
- Ty jesteś rozjeba*y, ty. Zabiję cie k*rwa na tym ringu. No co, k*rwa?
- No coo?
- No chodź, kur*a ?
- ARTUR!
- Jesteś rozjeba*y, k*rwa".
- ARTUR!
- Ja ci, k*rwa dziecko zrobie ty, ku*wa, szmaciarzu.
- Zobaczymy
-Cie rozje*ie, k*rwa. Kur*a frajerze.

Jaka gala, takie "boksery", jakie boksery, takie szoł...
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.01.2013, 21:40
Jak by Ciebie ktoś obraził to byś pewnie się uśmiechnął, a Artur dobrze zrobił przynajmniej nie daje sobą pomiatać i ma charakter wojownika.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.01.2013, 21:50
Słuszna uwaga, ale chodzi o całą szopkę. Generalnie.
Jak przed walką kozaczył kiedyś Tyson, czy kozaczy teraz Haye, to wszystko okej, w myśl zasady "kto bogatemu zabroni?". Jak remizowe "szoł" odstawia dwóch fajterów trzecioligowych, to robi sie komedia. Tania. Dobrze ocenił to 1q2 wyżej - od kozaczenia do pośmiewiska mamy bardzo krótką drogę. Jedni to kupują, inni nie.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.01.2013, 22:23
"Charakter" to już słowo kultowe jeśli chodzi "sportowców" w dzisiejszych czasach. Obecnie ten, który ma charaker musi być niepokorny...w całej rozciagłości swojej głupoty i prostactwa.
Pewien starszy pan z mojej rodziny zawsze powiadał: "Posłuchaj. Nigdy nie daj się sprowokować, musisz być opanowany. Jeśli masz kogoś zaatakować słownie lub fizycznie, zawsze rób to z głową. Pokaż charakter".
Idąc tokiem rozumowania niektórych osób, charakter posiada każdy najebus, który bierze udział w weselnej zadymie.
Tymczasem boks jest dla myślących. Chyba, że się ma na nazwisko Tyson.
To co robi Szpilka to cyrk wyreżyserowany przez Wasilewskiego. 1q2 ma rację. Ci panowie zagrali va bank.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.01.2013, 22:25
Szopka się robi bo są kamery a jak by ich nie było to było w porządku, ale nie powiedział bym że trzecioligowych bo to jest czołówka Polskiej wagi ciężkiej, i mam nadzieje że kiedyś Światowej, jeśli Szpilka wygra z Mollo i z Zimnochem to uważam że zajdzie daleko, ale ta druga walka będzie na pewno trudniejsza.A i jeszcze a propo szopki to bedzię walka Gołoty z Saletą dali by sobie już spokój mają swoje lata, no ale pieniądz ważniejszy, i mam nadzieje ze Gołota wygra bo co jak co ale to jest dla mnie MISTRZ ŚWIATA który nie dostał tytułu przez sędziowanie.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 07.01.2013, 22:37
"Charakter"...rozumiem, że Kliczki to cioty bez charakteru ? Dobrze życzę Szpilce ale na prostactwo to sobie mógł w ostateczności Tyson pozwalać.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.01.2013, 22:49
Właśnie Kliczki mają charaker. Nie zrozumiałeś chyba mojego wpisu.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.01.2013, 23:13
Chłopaki, mnie osobiście nie imponuje takie zachowanie Artka, a "pogawędka" przypomniała mi urocze czasy gimbazy, ale jest jedno ale. Kiedyś przed czasami wielkiej kasy, boks był dla niegrzecznych chłopaków, gości z ulicy jak Artek, wystarczy wspomnieć Aliego chociażby. To nie jest sport dla ułożonych lalusiów i ja szczerze mówiąc wolę oglądać Szpilę, który bez ceregieli mówi, że obije temu i temu maskę, niż bezpłciowego Adamka bez charyzmy. Także mimo wszystko poczekałbym z kategorycznym osądzaniem Artka, chociaż faktycznie nerwy na wodzy podczas konferencji musi się nauczyć zachowywać
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.01.2013, 23:38
znajdź 3 różnice:
http://www.youtube.com/watch?v=BJPYjCm47w8
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 08.01.2013, 08:03
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Właśnie Kliczki mają charaker. Nie zrozumiałeś chyba mojego wpisu.

Nie mam problemów ze zrozumieniem słowa pisanego od dość dawna , mój post dotyczył wypowiedzi innych.
Co do omawianej sytuacji: zakładam, że było to ustawione na potrzeby promocji.Nie zmienia to faktu, że można to było zrobić z klasą.Szpila staje się powoli zakładnikiem swojego emploi. Szkoda bo można było gościa poprowadzić w kierunku "niepokornego" a nie iść w kierunku prostaka. Wymienieni bracia Kliczko "trafiają" zarówno do publiczności bardziej inteligentnej jak i do meneli pod sklepem. To się później przekłada na oglądalność. Szpilce dobrze życzę ale nie przemawiają do mnie historie o prokreacji itp.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 08.01.2013 o godz. 08:07.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.01.2013, 08:45
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Co do omawianej sytuacji: zakładam, że było to ustawione na potrzeby promocji.Nie zmienia to faktu, że można to było zrobić z klasą.Szpila staje się powoli zakładnikiem swojego emploi. Szkoda bo można było gościa poprowadzić w kierunku "niepokornego" a nie iść w kierunku prostaka. Wymienieni bracia Kliczko "trafiają" zarówno do publiczności bardziej inteligentnej jak i do meneli pod sklepem. To się później przekłada na oglądalność. Szpilce dobrze życzę ale nie przemawiają do mnie historie o prokreacji itp.
Z drugiej strony też nie spodziewajmy się po Szpilce słów w stylu Kliczki "poczekajmy na walkę, rozniosę Cię na ringu... zobaczysz!". Inteligencją Szpilka nie grzeszy, poziomu (poza sportowym) nie prezentuje zbyt wysokiego więc gdy tylko emocje poniosą wychodzi prawdziwe ja. Walenie z grzywy na dzień dobry, gadka o robocie dzieci... lekkie przegięcie pały. Jedyne co może go dobrego spotkać to trafić kiedyś na podobnego do siebie kozaka, dostać łomot to może trochę spokornieje. Tak jak kolega wyżej napisał, można to było zrobić z klasą, a wyszło chamsko i prostacko.

Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
Jak by Ciebie ktoś obraził to byś pewnie się uśmiechnął, a Artur dobrze zrobił przynajmniej nie daje sobą pomiatać i ma charakter wojownika.
Bardziej wyszedł prostak z niego niż wojownik... chyba że tak się dziś postrzega wojowników. Problem w tym, że nawet chyba samemu Szpilce w boksie nie o boks chodzi tylko o napierd... przeciwnika, a każdy jego rywal to w jego głowie jeb... szmata, s.......syn, ojciec jego przyszłych dzieci. Gość w ogóle nie ma szacunku dla przeciwnika, gdyby nie było sędziów na ringu to pewnie by i zajeb... na miejscu gdyby nadarzyła się okazja. Ze sportem mało to ma wspólnego, bardziej z bandziorką, która pozamykała sobie w swojej przeszłości wiele drzwi prowadzących do normalnego funkcjonowania i boksowanie jest jego jedynym legalnym sposobem na życie.
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 08.01.2013 o godz. 08:57.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.01.2013, 10:27
Gdyby każdy miał taką mentalność jak Szpila bylibyśmy albo barbarzyńcami albo potęgą światową
..
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 08.01.2013, 10:30
Ludzie narzekajcie jakby Szpila był na koncercie w Filharmonii...

To jest boks, tutaj nie mówią "I love you". Pierwszy to raz jak ktoś komuś dał w zęby na konferencji czy podczas ważenia?

Poza tym ... wszystko wskazuje na to że Szpila go prowokował słowami i to Zimnoch pierwszy wyskoczył z łapami.
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 08.01.2013, 10:46
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Poza tym ... wszystko wskazuje na to że Szpila go prowokował słowami i to Zimnoch pierwszy wyskoczył z łapami.
Oboje sobie pewnie wrzucali, a kto zaczął wydaje mi się nie ma za dużego znaczenia, ale na swoim profilu na facebook'u Szpila napisał :
Cytat:
Sam to sprowokowałeś swoimi głupimi tekstami do mnie!!! Na ringu cie zniszcze!
nie mniej ciekawy jestem tej walki, bo wychodzi na to, że jeden i drugi będzie chciał urwać łeb przeciwnikowi..

bo uznaje, że ta cała otoczka wokół tej walki to nie jest tylko i wyłącznie podpucha jak nieraz się zdarzało
Ostatnio edytowane przez przemo : 08.01.2013 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.01.2013, 11:20
Tiaaaa, przeżywacie tą sytuacje z Arturem jakby podobne "starcia" nigdy nie miały miejsca w boksie wcześniej. Ot nakręcamy atmosferkę przed walką. I tak po tej "ustawce" zainteresowanie mediów, ludzi, którzy na co dzień nie siedzą tak w boksie, wzrosło o zapewne 100%.

I tak dla przypomnienia...

http://www.youtube.com/watch?v=lWrNGUeW2i8
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.01.2013, 11:41
Nikt nie mówi, że to się zdarzyło po raz pierwszy, ale to nie zmienia faktu, ze takie zachowanie to zwykłe buractwo. Ja rozumiem, że to nie filharmonia itp. ale z drugiej strony można by powiedzieć, że to nie jest ławka przy trzepaku, żeby się napier*** bez zastanowienia.

Ale Szpila jest, jaki jest. Kążdy wie, że trzymanie nerwów na wodzy nie należy do jego mocnych stron.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 08.01.2013, 16:06
tak swoja droga to zimnoch to ponoć rozjebus
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.01.2013, 18:06
Szpilka zachowuje się jak dres, ale i tak go lubię :")
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.01.2013, 19:00
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Ja nie mam pretensji do Szpilki i jego promotorów, że do tej pory dawali mu bumów. Szpilka jest jeszcze młody, uczy się, zbiera doświadczenie, to normalne, że na tym etapie kariery tak się śrubuje rekord.
Ale no właśnie - gdzie Szpilka, a gdzie Adamek!
Pierwszy to młody zdolny prospekt, drugi to doświadczony wyjadacz, były mistrz świata 2 kategorii wagowych i zdobywca pasa magazynu Ring, niedawny pretendent do pasa wagi ciężkiej i walczący od 2 lat z czołówką tej kategorii. Jak ktoś twierdzi, że Szpilka obiłby Adamka, to mi się śmiać chce.
Czołówką? Dla mnie czołówka to Haye, Powietkin, Czagajew, Wałujew, Pulev, Chisora, Wach... Poza -oczywiście Kliczko- tylko Areola jest gdziekolwiek klasyfikowany, więc owszem przeciwnicy dużo mocniejsi niż Ci Szpilki, ale żeby nazwać ich czołówką, to trzeba by mocno rozszerzyć to pojęcie..

PS. Zachowanie Szpili jak dla mnie inspirowane marketingiem gali, nawet z takim eventem cięzko im będzie kogoś nakłonić na wydatek 40 złotych na PPV..
[][][][]> T S W <[][][][]
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 14.01.2013, 22:23
Cytat:
Tomasz Adamek został zatrzymany w okolicach Lake Placid za spowodowanie wypadku samochodowego pod wpływem alkoholu - poinformowały w poniedziałek amerykańskie media. W stłuczce brały udział trzy samochody, w tym Infinity "Górala", które uderzyło w dwa inne zaparkowane auta. Polskiemu pięściarzowi grozi kara nawet roku więzienia - poinformowała stacja Orange Sport.

Jak widać każdy bokser musi zaliczyć epizod w pierdlu
Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.01.2013, 15:51
Nie mogę wyjść ze zdumienia, że będzie walka Gołota VS Saleta. Miała być, ale 10 lat temu.
Romario - o Goleador!
Ja, LAW, nigdy do Barcy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów