The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2013, 15:05
Mogliśmy powalczyć o solidnego w obronie i świetnego w ofensywie lewego obrońcę Tomasza Brzyskiego. Niestety wielkie transfery dopiero latem. Teraz celujemy w Krzyśka Króla.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.01.2013, 15:08
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Do Francji pasuje jak ulał, na Wisłę za słabvy tak?
E tam za słaby. Wolę tego hiciora: Melikson niszczy szatnię. Kosowski musi zrobić gryla z Bunozą, Chavezem i resztą atlasu świata, żebyśmy znowu zaczęli grać jak Wisła a nie Lukullus.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.01.2013, 15:09
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale przeciez wszedzie tak jest. W Anglii swego czasu miałes tak samo,wystarczył jeden dobry mecz w lidze a juz powoływali typa do kadry mimo iż był słaby.

p.s Tymon nie rób z Valenciennes Bóg wie jakiego klubu, bo to ekipa na maks 10 miejsce.
Wiem wiem zgadzam się,chociaż chciałbym żeby Wisła była tak profesjonalna jak ten 10 klub Ligue 1,sprzedali największą gwiazde do Marsylii a teraz kupili Meliksona za grosze

PS: Dobra z mojej strony temat kwoty transferu uznaje za zakończony,szkoda się produkować na darmo

Niech odejdzie Bednarz to wszystko czego chcę i niech Cupiał wkońcu zacznie wydawać kase z głową

Nowe boiska treningowe
Szkółka Profesjonalna
Skauting poszukiwanie nowych Żurawskich,Meliksonów,Cleberów,czy diamentów jak Marcelo

Gdyby ktoś mógł zrobić coś z wyglądem zewnętrznym stadionu też by źle nie było
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 14.01.2013 o godz. 15:11.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.01.2013, 15:12
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Podobnie u nas mówiło się o Przyrowskim i również on zaliczył debiut w reprezentacji. Dopiero później ludzie się na nim poznali, ze to kompletny antytalent, a tzw. "Przyrosie" to miewa po kilka razy w meczu.
A pozostając w naszym Wiślackim bagienku, należy przypomnieć Jirsaka, zdaniem łysego węża "wielki talent i przyszły reprezentant Czech"

Dlatego wszystkie niesprawdzone opinie o "zdolnym i perspektywicznym" zawodniku należy dzielić przez trzy.
Nie musisz mi tego tłumaczyć - mój post był tylko odpowiedzią na twierdzenie wolfy'ego, że kupiliśmy no name'a o którym nikt nigdy nie słyszał. To chyba przesadzona opinia nieprawdaż?
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 14.01.2013, 15:12
Ja również słyszałem, że Maor przytłacza swoją grą naszych zawodników. Dopiero jak zaczęli go wystawiać na skrzydle, Garguła sobie uświadomił, że jednak da się strzelać gole (nawet bezpośrednio z wolnego vide Legia) i asystować będąc tzw. "playmakerem". Tyle że jest jeden warunek- przeciwnik nie może strzelić 4 bramki, bo traci wtedy motywacje. To przez Maora Chavez, piłkarski debil z Bożej woli stoi jak słup soli w Wieliczce w polu karnym, to Maor wyciąga wszystkich do Bonarki z Bunozą na czele, więc Frederiksen nie miał czasu na dowiedzenie się kim do ku*rwy nędzy jest Pawłowski. Nie mówiąc o Jovanoviciu, który jak się okazało jest ślepy. Teraz z okularami powinno mu iść dużo łatwiej.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.01.2013, 15:22
Jest 14.01.2013. Nazywasz się Tomasz Brzyski i dostajesz ofertę z Legii Warszawa i Wisły Kraków*. Kogo wybierasz?
Jest 14.01.2013. Nazywasz się Łukasz Teodorczyk i dostajesz ofertę z Lecha Poznań i Wisły Kraków*. Kogo wybierasz?

Panowie pobudka. W obecnej chwili nie jesteśmy w stanie konkurować z Lechem czy Legią o tego typu piłkarzy. Czym mamy ich przekonać? Wizją gry o MP i europejskie puchary? Kontraktem w wysokości 100 tyś rocznie?

* zakładając hipotetycznie

Lukasz- w tej szatni tylko konfidenta brakuje.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 14.01.2013 o godz. 15:28.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.01.2013, 15:23
Serial z bramkarzem trwa. Stachowiak.

http://sport.wp.pl/kat,37360,title,S...l?ticaid=1fe20
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.01.2013, 15:25
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
O czym ty mówisz?

Dostał milion euro rocznie u Arabów.

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,13..._Ittifaq_.html
Przez pol roku nie dostal zadnej oferty(mozna bylo z nim rozmawiac od lipca, wiadomo ze w naszym przypadku liczy sie czas i szybkosc dzialania), dopiero teraz zglosili sie Arabowie, dlatego pisalem, ze po herbacie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.01.2013, 15:33
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Wisła, DWUNASTE miejsce w Polskiej ekhm... klasie, Valenciennes 8 (biorąc pod uwagę Twoją prognozę) - 10 miejsce FRANCUSKIEJ LIGUE 1.

Do Francji pasuje jak ulał, na Wisłę za słabvy tak?
a to ja nie wiedzialem ze sprzedaje sie piłkarzy tylko dlatego że są za słabi na dany klub.

Kagawa był za słaby na 2 lige japonska a dobry na Man Utd ?
Lewandowski za słaby na Lecha a dobry na BVB?

po za tym kto powiedział że Melikson we Francji będzie pasował jak ulał? Ekhm, skąd masz pewnośc ze on tam w ogole odniesie sukces?

ocenia Valenciennes to nie moja prognoza, po prostu ten klub od awansu do League1 najwyzszą pozycje jaką osiągnął to 10 miejsce.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 14.01.2013, 15:41
Oto pełna kadra na zgrupowanie w Turcji:

Bramkarze: Michał Miśkiewicz, Sergei Pareiko, Jakub Sypniewski

Obrońcy: Gordan Bunoza, Łukasz Burliga, Osman Chavez, Michał Czekaj, Arkadiusz Głowacki, Kew Jaliens, Marko Jovanović

Pomocnicy: Rafał Boguski, Daniel Brud, Michał Chrapek, Łukasz Garguła, Ivica Iliev, Kamil Kosowski, Patryk Małecki, Emmanuel Sarki, Radosław Sobolewski, Paweł Stolarski, Michał Szewczyk, Alan Uryga, Cezary Wilk

Napastnicy: Cwetan Genkov, Daniel Sikorski

Według trenera Kulawika największy problem to obrona,a waszym zdaniem?

Moim zdaniem atak,mamy tylko Genkova,pesymistycznie łapie kontuzje podczas sparingów i zostaje nam 15 spotkań z Danielem o pkt + Puchar Polski
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 14.01.2013, 15:48
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Jest 14.01.2013. Nazywasz się Tomasz Brzyski i dostajesz ofertę z Legii Warszawa i Wisły Kraków*. Kogo wybierasz?
Jest 14.01.2013. Nazywasz się Łukasz Teodorczyk i dostajesz ofertę z Lecha Poznań i Wisły Kraków*. Kogo wybierasz?

Panowie pobudka. W obecnej chwili nie jesteśmy w stanie konkurować z Lechem czy Legią o tego typu piłkarzy. Czym mamy ich przekonać? Wizją gry o MP i europejskie puchary? Kontraktem w wysokości 100 tyś rocznie?

W tym momencie tylko pieniądze mogłyby ich przekonać do gry u nas. A jak jest każdy widzi. Dlatego media te całe historie o budowie nowej wielkiej Wisły mogą sobie na dzień dzisiejszy wsadzić w d..ę.

Co do naszej kadry na zgrupowanie w Turcji to jest adekwatna do miejsca w tabeli.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.01.2013, 15:51
Małecki musi grać w ataku. Tu od biedy może być. Ale skrzydła to dramat, bo kto niby? obrona obleci.

Jak dla mnie takiej słabej, mało kreatywnej pomocy nie mieliśmy od daaawna.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.01.2013, 15:56
za to mamy kreatywnego jacka, który testuje piłkarzy których inny człowiek na jego pozycji bałby sie przegoglować
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.01.2013, 16:09
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Małecki musi grać w ataku. Tu od biedy może być. Ale skrzydła to dramat, bo kto niby? obrona obleci.

Jak dla mnie takiej słabej, mało kreatywnej pomocy nie mieliśmy od daaawna.
Jako 9 nie konieczne raczej jako podwieszony. Tak czy inaczej moim zdaniem Małecki dobrze sprawdziłby się w roli piłkarza któremu się stwarza sytuacje do zdobywania goli. Dlaczego ? Bo on ma zmysł do strzelania bramek to raz, do tego dobre uderzenie lewa oraz prawa noga zwłaszcza jest groźny jak schodzi na swoją lewą nogą (bramki z Apoelem, z Arką, ŁKSem) nie do wyjęcia przez żadnego bramkarza świata. Nawet nie potrafię rozróżnić którą nogę ma lepszą w tym aspekcie bo wkrętką z meczu z Cracovią też wymagała dużej techniki. Już dawno pisałem, że Małecki to jest piłkarz który jest wstanie zrobić dobre statystki czyli tak z 10 goli na sezon strzelić, tylko drużyna musi mu stwarzać sytuacje.

PS. Nie skreślam w tej rundzie... Sikorskiego, jeśli utrzyma ten poziom "agresji" boiskowej oraz przygotowanie motoryczne z ostaniach meczów minionej rundy to może z niego być pożytek.

Do tego uważam że odejście Meliksona może sprawić że reszta zawodników zacznie trochę lepiej grać i myśleć na boisku. Bo tera momentami było tak że jak Maor grał z kimś "klepkę" to reszta widząc że on wychodzi na pozycji próbowała na siłę mu odgrywać tą piłkę zamiast zacząć myśleć samemu i szukać innych rozwiązań niż odgrywanie do Meliksona.

I nie zesrajcie się tak z tą Amicą, przypominam że ta drużyna jak przyjechała do nas to ustawiła autobus i wybijała piłki wszędzie tam byle nie wpadła do ich własnej bramki, dzięki Frederiksenowi trafili do tej właściwej.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.01.2013 o godz. 16:13.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.01.2013, 16:15
Wypełnijmy stadion w tej rundzie po brzegi w walce o utrzymanie ( a nie o pucharową arogancje klubu ) i wykrzyczmy jego pryncypałom jak ten klub powinien wyglądać i jak powinien się prowadzić. Krok po kroku - baza, skauting, systematyczność w rozwoju, a nie rozpierduchy co chwile jak na jakiejś melinie. Pamiętajcie, że nieobecni nie mają prawa głosu i jeszcze uslyszymy potem, że w trudnych chwilach nas nie było.

" nie mogę uwierzyć, że Cupiał potrafił bez pardonu pogonić jak te przysłowiowe "psy" - nawet Wiślaków z Wisły, za o wiele mniejsze szkody dla klubu, a największego szkodnika w historii swojej Wisły, trzyma, jak diabła w szczególe. Bednarz to na 1906% nie łysek z pokładu Wisły"

Testem na rzeczywiste plany Cupiała wobec Wisły jest Jacek Bednarz . Jego obecność w Wiśle potwierdza plany likwidacyjne Wisły Cupiała, a nie odbudowę wielkiej Wisły Cupiała. Osoba Bednarza w Wiśle jest zaprzeczeniem jakichkolwiek planów przyszłosciowych Cupiała wobec Wisły. Jako kibiece nie powinniśmy się dawać rozgrywać w sprawach Wisły w ramach jakichkolwiek planów czy prowokacji.
Ostatnio edytowane przez kot : 14.01.2013 o godz. 21:55.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 14.01.2013, 16:46
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Gdzie ty zyjesz? Traore chce odejsc z Lechii od 1.5 roku , tyle ze chetnych brak, jak sie teraz okazuje. Czlapak Iliev, czy kopacz Genkov dostali takie pieniadze...to czemu nie dac takich, komus kto potrafi grac w pilke? W ogole o czym ty do mnie mowisz? Bo nie bardzo rozumiem...ja tylko udowadniam, ze bujda na resorach i graniem na czas jest stwierdzenie, ze budowa nowego zespolu zacznie sie latem(chyba, ze walczacego o utrzymanie). Czemu nie teraz? Czemu latem, kiedy za podobnych pilkarzy trzeba bedzie zaplacic kilka mln euro? Pytania czysto retoryczne. Rozumiem, ze lepiej zaplacic za pilkarza, niz sprowadzac takiego, ktoremu konczy sie kontrakt . Twoja logika po prostu rozbraja. Dlaczego nikt(!) z w/w przeze mnie nie zostanie zakontraktowany? Nawet 1 pilkarz? Prosta sprawa .
Tak chciał odejść,że do końca grudnia negocjował z Lechią nowy kontrakt,Traore chciał zarabiać lepsze pieniądze a,że nie zaoferowali mu odpowiedniej kasy to odchodzi,proste.

Iliev i Genkov nie dostali takich pieniędzy ,Genkov ma 220.000 +2.000 za każdego gola tzw bonus,ile zarabia Iliev nie wiem .Najważniejsze -przypomnij sobie kto rozdawał takie kontrakty... i zastanów się dlaczego tej osoby nie ma już w klubie.

Zadaj to pytanie Cupiałowi dlaczego chce budować wielką Wisłe od czerwca,ma zapewne powód skoro tak postanowił i trzeba to uszanować.Tadeusz Czerwiński powiedział jasno kilka dni temu,że Cupiał ma zamiar stworzyć wielki klub i skoro to powiedział to wie jaki pomysł na klub ma Cupiał ,dlatego trzeba czekać do czerwca ,nie chcesz wierzyć to nie wierz ja nie zmuszam .

Co do ostatniego pytania to tłumaczyłem Ci Cupiał postanowił zacząć od czerwca dlatego nie dziw się,że odpuszczamy dobrych graczy.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 14.01.2013, 16:53

Nawiasem mowiac troche to smieszne, bo awizuja tych pilkarzy jako powazne wzmocnienia Legii i Lecha, Teodorczyk zrobil postepy , ale w Poloni byl napastnikiem numer 3 z Canim wygral rywalizacje tylko dlatego, ze ten zaczal wydziwiac i chcial na sile zmienic klub, a Dwialiashwiili jest dwa razy lepiej wyszkolony od niego, i jezeli taki Teodorczyk ma byc powaznym wzmocnieniem Lecha to jaki ta Polonia miala sklad, wychodzi na to ,ze najlepszy w lidze, skoro Brzyski tez ma byc wielkim wzmocnieniem Legii a w Poloni najlepszym obronca napewno nie byl, mial nawet momenty kiedy byl rezerwowym.Czytam na Onecie "potezne wzmocnienie Lecha" mysle sobie, kogo oni kupili, skonczylo sie na Teodorczyku.Zastanawia mnie gdzie siega granica absurdu w tych medialnych propagandach.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 14.01.2013 o godz. 17:00.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 14.01.2013, 17:06
Polonia miała bardzo nierówny skład z kilkoma mocno wyróżniającymi się graczami. Teodorczyk to moim zdaniem jeden z większych talentów jaki objawił się w naszej lidze w ciągu kilku ostatnich sezonów (dla mnie lepszy od Milika) i trochę szkoda, że będzie grał dla Lecha. Na takich zawodnikach buduje się perspektywiczną drużynę i zarabia później miliony Euro.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 14.01.2013, 17:17
Primo- On nie będzie grał dla Lecha, tylko dla amiki.

Secundo- ciekawe jak wysokie sumy mają wpisane w kontrakcie. Pal sześć legię, ale Rutkowski w amice zbyt rozrzutny nie jest.

Tertio- ciekawe jak się spiszą w meczach o stawkę. Nie ukrywajmy, dysko-polo nigdy o mistrzostwo nie walczyło.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.01.2013, 17:19
Ten caly Teodorczyk to od lipca zagra w Amice czy wczesniej? bo do tego czasu to kontuzja czy cos, i transfer niewypal i kasa w bloto..
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.01.2013, 17:27
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Ten caly Teodorczyk to od lipca zagra w Amice czy wczesniej? bo do tego czasu to kontuzja czy cos, i transfer niewypal i kasa w bloto..
Że co w błoto ?
Co najwyżej plany z nim związane..
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.01.2013, 17:52
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Że co w błoto ?
Co najwyżej plany z nim związane..
Kontrakt podpisany więc kasę będzie trzeba płacić.

Myśle, że Król jako że nie ma kasy weźmie jakiegoś drobniaka od Amiki (pewnie ze 100k PLN) i go puści już teraz w zimie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.01.2013, 18:17
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Kontrakt podpisany więc kasę będzie trzeba płacić.

Myśle, że Król jako że nie ma kasy weźmie jakiegoś drobniaka od Amiki (pewnie ze 100k PLN) i go puści już teraz w zimie.
Zwracam honor. Ale tak sie stanie tylko gdy Lech zrobi jak Wisła z Gargułą..
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.01.2013, 18:57
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Tak chciał odejść,że do końca grudnia negocjował z Lechią nowy kontrakt,Traore chciał zarabiać lepsze pieniądze a,że nie zaoferowali mu odpowiedniej kasy to odchodzi,proste.

Iliev i Genkov nie dostali takich pieniędzy ,Genkov ma 220.000 +2.000 za każdego gola tzw bonus,ile zarabia Iliev nie wiem .Najważniejsze -przypomnij sobie kto rozdawał takie kontrakty... i zastanów się dlaczego tej osoby nie ma już w klubie.

Zadaj to pytanie Cupiałowi dlaczego chce budować wielką Wisłe od czerwca,ma zapewne powód skoro tak postanowił i trzeba to uszanować.Tadeusz Czerwiński powiedział jasno kilka dni temu,że Cupiał ma zamiar stworzyć wielki klub i skoro to powiedział to wie jaki pomysł na klub ma Cupiał ,dlatego trzeba czekać do czerwca ,nie chcesz wierzyć to nie wierz ja nie zmuszam .

Co do ostatniego pytania to tłumaczyłem Ci Cupiał postanowił zacząć od czerwca dlatego nie dziw się,że odpuszczamy dobrych graczy.
W jakim ty swiecie zyjesz? No naprawde, to juz przesada. Traore mial przejsc do Legii dobrze ponad rok temu, wtedy dzialacze zablokowali ten transfer i facet przestal grac w pilke(bo chcial odejsc). Potem Legia juz nie byla zainteresowana i zaoferowala mu jakies drobne, inni z polskiej ligi nie skladali ofert(wiec nie mial co negocjowac). Dlatego to byla taka okazja, bo facet nie wzbudzil wiekszego zainteresowania innych klubow i dopiero teraz Skorza postanowil go sprowadzic.

Iliev i Genkov zarabiaja 300-400 tys. euro, wielokrotnie podawal to Borek, A. Iwan i weszlo, a Ci ludzie wiedza co mowia. Podaj swoje zdrodla .

Gdzie ty miales powiedziane, ze Cupial chce budowac wielka Wisle ;]? Przeczytaj uwazniej wywiad, w ktorym jest mowa o budowie nowej Wisly...az dziwne, ze takie bzdury mozna kupowac. Bednarz robi za syndyka, a tu ktos jeszcze ma jakies nadzieje. Roznica miedzy nami jest taka, ze ja opieram sie na faktach(dzialalnosc Bednarza), a ty na wierze.

Zaraz, zaraz, przeciez pilkarze wymienieni przeze mnie dolaczyliby do klubu 1 lipca 2013r., prawda ;]? Czyli w czasie budowy wielkiej Wisly ! Cos CI sie pokrecilo, serio.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.01.2013, 21:51
No to oficjalnie:
http://www.va-fc.com/fr/saison/breve...e-du-VAFC.html

Swoją drogą Melikson ma w Valenciennes zastąpić gwiazdę zespołu, Algierczyka Foueda Kadira (6 goli i 7 asyst w tej rundzie), który przeszedł za...500 tyś euro do Marsylii. Oni dopiero zrobili interes życia.

@TymonPRO- pól roku, nie pół roku. Bardziej chodzi mi o fakt, że Valenciennes musi dopłacić do tej "wymiany", a sam Melikson będzie tam miał bardzo wysoko zawieszoną poprzeczkę.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 14.01.2013 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
DEBO
Member

Od: 10.2012

Stary 14.01.2013, 21:59
No to oficjalnie:
"Wisła Cracovie" pfu jak to brzmi.. Obrzydliwe. Mogliby napisać Wisla Krakow
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 14.01.2013, 22:08
No to oficjalnie:

Swoją drogą Melikson ma w Valenciennes zastąpić gwiazdę zespołu, Algierczyka Foueda Kadira (6 goli i 7 asyst w tej rundzie), który przeszedł za...500 tyś euro do Marsylii. Oni dopiero zrobili interes życia.
Oj ludzie ludzie on miał 6 miesiecy do konca kontraktu więc po sezonie Marsylia miała by go za free

Ma 29 lat

Wyceniany na 3,5mln €

PS:Melikson przeszedł testy medyczne a jutro podpisze 2,5 letni kontrakt
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 14.01.2013 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.01.2013, 23:13
DEBO napisał(a):Wyświetl post
"Wisła Cracovie" pfu jak to brzmi.. Obrzydliwe. Mogliby napisać Wisla Krakow
A Ty piszesz "Paryż", czy "Paris"?

Chyba na czas ferii trzeba sobie dać spokój z wizytami na forum...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.01.2013, 00:23
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Jako 9 nie konieczne raczej jako podwieszony.
Ciężko powiedzieć, raz kiedy grał z konieczności w napadzie słabo to wyglądało. Poza tym pozostaje otwarte pytanie - jeżeli on ma być napastnikiem, to kto zagra na skrzydle?
Kosowski i Iliev? OK - ale co przez pozostałe 60 minut?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.01.2013, 02:11
Sprawdziłem gdzie będzie teraz sobie urzędował Maor. Miasto przeszło 40 tys. Do Paryża autostradą przeszło 200km, do Brukseli niewiele ponad 100km. Pewnie klimat lepszy od naszego. Mimo wszystko jeśli chodzi o miejsce do życia to w Krakowie wydaje mi się lepiej. No ale pewnie dostał o wiele lepszy kontrakt. Myślę, że wypali w tym klubie. Raz, że motywacja będzie, bo nowe miejsce i kasa. No i będzie miał z kim poklepać. Szkoda, ale lepsze to niż odejście za darmo za parę miesięcy. Dla tego francuskiego klubu wydanie 900k euro to zapewne pryszcz. Powinni mieć z niego trochę pociechy.
Ciekawe czy kogoś zakontraktują za część tej kasy na środek pomocy? Jeśli nie, niech lepiej Garguła dobrze się przygotuje do sezonu i oby znowu nie złapał kontuzji na zgrupowaniu.
What's new?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów