The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2013, 12:01
Jest kilka czynników prowadzących do takiej, a nie innej ceny Maora.
1. Brak trenera. Melikson, a także reszta Wisły, grał najlepiej za kadencji najlepszego z ostatnich trenerów.
2. Brak partnerów na poziomie. Inaczej wypada Maor przy boku Sikorskiego, Burligi, Garguły, a inaczej kiedy grał z będącymi w niezłej formie Kirmie, Małeckim, Ilievie, Genkovie.
3. Brak wzmocnień. Jestem pewien, że w towarzystwie Mili, Teodorczyka, Traore -> Maor pokazałby jeszcze więcej.

Wzmocnienia przykładowe. Kiedy wszystko byłoby w normie - Maor i cała Wisła osiągnęłaby wyższy poziom. Po sezonie, do którego piłkarzy przygotował dobry trener, z piłkarzami w formie, dodatkowo wzmocnionym składem, cena Meliksona skacze od razu w górę. Pisałem, ale powtórzę. Sprzedanie Maora za mniej niż 2mln euro nie przyniesie nam żadnej korzyści, bo potencjalnie może nam dać więcej swoją postawą na boisku.
Odpowiedz cytując
zmięty
Member

Od: 11.2002

Stary 13.01.2013, 12:16
Który skaut wypatrzył dla Wisły Kamila Kosowskiego? Maciej Żurawski?

Na Kosę patrzy się z przyjemnością. Podczas pierwszego treningu z Wisłą zalutował pierwszorzędnego gola. Spod linii bocznej wpakował piłkę w samo okno. Naciągnął czapkę mocniej na głowę i popatrzył w kierunku ławki rezerwowych – czy wszyscy widzieli? A tam Zdzisek.

Trzeba podejść bliżej, by zauważyć różnicę. Wtedy Kamila zdradza siwa broda. Ale i tak zdaje się być dobrze zakonserwowany, dlatego wciąż strzela bramki po których młodym piłkarzom Wisły, tym utalentowanym niby chłopakom, opadają szczęki.

Kiedyś, powiedzmy w egzotycznym kraju, wszyscy mieli srakę. Tylko nie ja z kolegą, bowiem my postawiliśmy na higienę. Po umyciu zębów płukaliśmy jamę ustną 60-procentowym ginem. Tak samo jest z Kosą – tajemnica sukcesu, dieta cud? Tak. Zawiera się w trzech słowach – pić trzeba umieć...

http://lutuj.wordpress.com/2013/01/1...a-jamy-ustnej/
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.01.2013, 12:22
Melikson jest tak fantastycznym pilkarzem, ze trudno go opchnac gdziekolwiek i to niech swiadczy o tym, jak postrzegaja go profesjonalne kluby. Jak to, taki pilkarz tylko za 1 mln euro i co? I tylko jacys Francuzi sa nim ewentualnie zainteresowani. Przeciez taka okazja, taki obrotny menadzer...jak to tak?
Pomijajac kwestie zainteresowania, a sama kwestia ceny...to nikt nie da duzych pieniedzy za zaraz 29-latka, ktory ma problemy ze strzelaniem goli i asystowaniem w polskiej lidze. Nie wspominam o jego malo powaznym podejsciu do wykonywanego zawodu.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 13.01.2013 o godz. 12:26.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.01.2013, 12:32
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Mam Cię za rozsądnego i racjonalnie myślącego, pomimo odmiennych poglądów w wielu kwestiach. Przecież każde dziecko wie, ze Maor nie będzie naszym filarem sportowym, poniewaz nie chce tu grać, ma już 29 lat i często strzela tzw. fochy.

Naszymi filarami sportowymi powinni być Jan Kowalski, Staszek Nowak z profesjonalnej akademii, ew. wzmocnieni piłkarzami sprowadzonymi do uzupelnienia. Na nic innego nas nie stać.

Przegapiłem Twoj post.
Własnie - często przewija się uwaga że Maorowi się już nie chce. Jakoś tego nie kupuję. To nie wolontariat - płacimy wymagamy. Rozumiem że można mieć problem wychowawczy z Małeckim - młody, głupi i charakterny. Nie rozumiem jednak jak można mieć problem fochów z 28-mio letnim chłopem o spokojnym usposobieniu? Jak?

btw Zabawa w przedszkole i rozkmina nad każdym zawodnikiem czy mu się 'chce' czy 'nie chce, czy 'zrobił kupę' i zjadł kolacje jest nie na miejscu. To jest profesjonalista i tego trzeba wymagać. Dobrym przykładem jest tu Jaliens - czy ktoś się zastanawia czy mu się chce czy nie chce? On robi swoje, prosić się nie trzeba.

Wydaje mi się że z 'fochami' Maora jest tak samo jak z 'słabym przygotowaniem do sezonu' piłkarzy. Takie empatyczne wyjaśnienie sytuacji mające słabą korelację z rzeczywistością.

Maor jako filar sportowy - dlaczego tak uważam? Bo nie mamy klarownej alternatywy. Gdyby nie finanse to nie wyobrażałbym sobie sprzedaży tego zawodnika.

Tak na koniec refleksja - zastanawiające jest to jak łatwo my kibice odpuszczamy to co mamy, z prostych i błahych powodów (foch, charakter, pochodzenie, wiek). Przecież nie dostajemy w zamian nic poza 'nadzieją na lepsze jutro' którą i z Maorem możemy mieć.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.01.2013 o godz. 13:13.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.01.2013, 13:04
Chciałbym się wypowiedzieć o polityce transferowej Wisły CO TO K......... Ja p.......... jak K........ można coś takiego robić toż to K......... ........... ............ ......... ....... ........... .......... .......... ............ ........ ........ ...... ........ ..... ....... ...... ...... i tyle w tym temacoie
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.01.2013, 13:42
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Niestety @domin_czyzyny ma rację. Sytuacja o której piszesz dotyczy zawodników, którzy nie ukończyli 28 roku życia. Melikson 30 października 2012 roku skończył 28 lat, więc obowiązuje go 2-letni okres ochronny. Od 1.02.2013 r. może jednostronnie rozwiązać kontrakt z klubem. Żeby było śmieszniej, jest wielce prawdopodobne, że w takiej sytuacji nie dostalibyśmy żadnego odszkodowania :
Zanim kogoś oskarzysz o "plecenie" bzdur, to sprawdź czy sam tego nie robisz!
Proponuję wejść sobie na stronę FIFA (przyda się znajomość języka angielskiego) i przeczytać sobie regulamin dotyczący transferów, gdzie jasno jest napisane jak okres ochronny jest liczony. Chodzi o to, ile zawodnik ma lat w chwili podpisania kontraktu, a nie że jak przekracza 28 rok życia to nagle okres ochronny się skraca z 3 do 2 lat. Poza tym zawodnik może rozwiązać umowę dopiero po ostatnim meczu w sezonie. Tak więc radzę wam obojgu zaznajomić się z obowiązującymi przepisami, zanim zaczniecie wypisywać dyrdymały na forum.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 13.01.2013, 15:01
Powinniśmy wziąć Sulera bo Nowa Legia rozwiązała z nim kontrakt a interesuje się nim Partizan Belgrad który jest od ras lepszy z 3 razy i który ma 10 razy lepszy skauting.
Odpowiedz cytując
DEBO
Member

Od: 10.2012

Stary 13.01.2013, 15:06
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co wszystkim odwaliło na punkcie tego Żyda? Nie wiem na jakiej podstawie wybrali go do 11 jesieni. Poziom, który prezentował był poniżej jakiejkolwiek krytyki. Zero chęci, zero ambicji, jeździec bez głowy... tu nie chodzi o to że nie miał z kim poklepać, bo miał ale tak samo Melikson jak i Iliev nie przejawiali zupełnie chęci do gry. Rozumiem Ilieva, że stary i nic mu się nie chce ale Maor już widać na siłę chce się stąd wyrwać!
A odwaliło.. Bo nikt nie prezentuje takiej techniki i nikt nie posiada w naszej ekstra"kasie" takich umiejętności jak Melikson, chłop samo to że nawet gdy mu się nie chce(dla mnie zrozumiałe w takiej drużynie) to przyciąga na siebie uwagę... fani "piłki" (nie mówię o sobie) przychodzą dla to by zobaczyć piłkę... grę.. A nie walkę o utrzymanie się w lidze. Będę się upierać przy swoim... Wisła gra kompletną chujnie... Teraz piszecie że Meliksona zastąpi Małecki ... A jeszcze 3 tygodnie temu wrzucaliście na Małeckiego żeby spierdalał jak najdalej. Niech Maor idzie ale jeszcze wszyscy za nim zatęsknimy a wtedy Ci którzy tak głośno na niego wrzucali i tak nie przyznają się do swojego błędu.
W tym sezonie tyle dobrze że są już wytypowane dwie drużyny do spadku.. W następnym sezonie drużynę będziemy budować Kamińskim, Boguskim, Burligą ... Byle do przodu !
Ostatnio edytowane przez DEBO : 13.01.2013 o godz. 15:13.
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 13.01.2013, 15:10
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Powinniśmy wziąć Sulera bo Nowa Legia rozwiązała z nim kontrakt a interesuje się nim Partizan Belgrad który jest od ras lepszy z 3 razy i który ma 10 razy lepszy skauting.
Partizan to druzyna co najwyzej na poziomie Legii, gra w amatorskiej lidze i wszystkich tam gromi.Slyszalem, ze chca przygarnac jeszcze Antoliovica, przeciez to sa rezerwy Legii, na takie kontrakty jakie placa Sulerowi to w zyciu nikogo nie wezmiemy, nawet jezeli w co nie wierze czesc kasy z Meliksona pojdzie na rozgrywjacego to Bednarz wyda na jakiegos Jirsaka.

ps. Suler popelnia tyle bledow, ze raczej szkoda byloby wydawac komukolwiek z naszej ligi na niego z 200 tys euro za sezon.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 13.01.2013 o godz. 15:17.
Odpowiedz cytując
8samuraj
Member

Od: 08.2012

Stary 13.01.2013, 15:13
Maor Melikson ma zgodę na wyjazd na testy

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...otko,id,t.html
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.01.2013, 15:19

no to skoro sie nim Partizan Belgrad interesuje to na pewno pol europy stanie po niego w kolejce

Dziwne ze nie ma zainteresowania ze strony najlepszych klubów Krzysztofem Krolem, przeciez Real Madyt sie nim interesowal ! nawet w rezerwach tam gral !

Maciuc i ten jego glupkowaty tok rozumowaina.. co drugi jego post powoduje u mnie chec wyjecia noza z kieszeni.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.01.2013 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.01.2013, 15:25
Taki jest Maciuś, bananowy miszcz. Zapomniał chyba, że zawodnicy z serbskiej ligi przechodzą do naszej, nie na odwrót.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.01.2013, 15:44
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Partizan to druzyna co najwyzej na poziomie Legii, gra w amatorskiej lidze (...)
A nasza to jaka?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.01.2013, 15:54
biorac pod uwage ze dla 99,9% zawodnikow z naszej ekstraklasy, piłka nozna to zawód z którego żyja, nasza liga jest liga profesjonalną.a myślałeś że jaką?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.01.2013, 15:54
żartujesz?
Suler to drewno jakich mało już wolę żeby męczył nas CZekaj, albo niech ściągną z wypożyczenia Nalepę ...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.01.2013, 16:00
Legia rozwiązała kontrakt z Kneżevicem. Partizan chce wykupić Sulera.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.01.2013, 16:05
szprotson napisał(a):Wyświetl post
biorac pod uwage ze dla 99,9% zawodnikow z naszej ekstraklasy, piłka nozna to zawód z którego żyja, nasza liga jest liga profesjonalną.a myślałeś że jaką?
Chodziło mi o poziom. Uważasz, że takie Podbeskidzie, Bełchatów, Piast czy my wyprzedzamy jakoś znacząco ligowe tło z Serbii?
Zresztą, w kwestii zarobków też powoli dążymy w kierunku może nie amatorstwa, ale niskich kontraktów dla niskiej klasy kopaczy. Przykłady Patejuka, Adamka czy nawet całego Widzewa wiele mówią.
Model z dwoma klubami tłukącymi resztę (u nas mogłyby to być Legia i Amica) i utrzymujących się ze sprzedaży wyszkolonych/przyuczonych do zawodu zawodników to IMHO jedna z możliwych dróg dla E-klasy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2013 o godz. 16:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.01.2013, 16:39
nie wiem wolfy, nie ogladam ligi serbskiej, ale powiedz mi jak jest bo sam jestem ciekaw.

p.s. to ze kupilismy Jovanica ktory był jednym z lepszych bramkarzy ligi (sic!) a on naszej pensji trzymał sie niczym ostatniej deski ratunki zapewne o niczym nie świadczy.To że nie łapał sie nawet na ME to też nie świadczy o niczym bo zawsze sie można pomylić. Niczego nie sugeruje, ot taka dygresja
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
cronos20
Member

Od: 06.2011

Stary 13.01.2013, 17:04
co niektórzy piszą tu a o jakimś zadłużeniu Wisły u TF czy tam BC!

może ktoś kompetentny napisać czy Wisła SA to prywatny klub BC czy nie?

jeżeli prywatny to o jakim zadłużeniu mówicie ?

przecież jak kupię sobie mercedesa i będę do niego dokładał kasy to u kogo będę miał dług u siebie chyba nie ?
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
DEBO
Member

Od: 10.2012

Stary 13.01.2013, 17:05

p.s. to ze kupilismy Jovanica ktory był jednym z lepszych bramkarzy ligi (sic!) a on naszej pensji trzymał sie niczym ostatniej deski ratunki zapewne o niczym nie świadczy.To że nie łapał sie nawet na ME to też nie świadczy o niczym bo zawsze sie można pomylić. Niczego nie sugeruje, ot taka dygresja
że niby gdzie był tym jednym z najlepszych bramkarzy ligi? w Serbii ?Może ma to małe znaczenie ale taka ciekawostka że Gadałem całkiem niedawno z rodowitym Serbem ("fanatykiem" jednych z Serbskich drużyn) Gość potrafił wymienić wszystkich swoich rodaków w barwach Wisły i Legii.. A o tym bramkarzu nawet nie słyszał.. postać anonimowa sprowadzona przez Wisłe za młodu (pięcioletni kontrakt)
Wisła wówczas sprawdzała po 15 bramkarzy naraz ... I trafiło się ślepej kurze ziarno. Dobrze że go juz nie ma szkoda tylko że Wisła i tak mu będzie musieć zapłacić.
Ostatnio edytowane przez DEBO : 13.01.2013 o godz. 17:09.
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.01.2013, 17:08
nie wiem wolfy, nie ogladam ligi serbskiej, ale powiedz mi jak jest bo sam jestem ciekaw.

Najlepsze w Jovanicu jest to, że za żąda od Wisły 600 tys euro, co ma być równowartością 2 i pół sezonu jego kontraktu. Wniosek - nasz rezerwowy bramkarz miał kontrakt na poziomie 240 tys. euro. Kto to podpisywał... ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.01.2013, 17:14
Cupiał ma ostatnie slowo jak przychodzi do wydawania pieniędzy. A wyszukał go pewnie Kapka.
..
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.01.2013, 17:16
No zanosi się że sprzedamy najlepszego piłkarza.
Zawsze patrzę z optymizmem na przyszłość więc na siłę szukając pozytywu w fakcie sprzedaży Meleksa mam nadzieję za te 900 tys kupimy kogoś porównywalnego ....
Tak na marginesie: Drużyna ligi francuskiej bierze Meliksona na testy ... co za nieprofesjonalizm ...testy to tylko w Wiśle są !
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 13.01.2013, 17:17
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Proponuję wejść sobie na stronę FIFA (przyda się znajomość języka angielskiego) i przeczytać sobie regulamin dotyczący transferów, gdzie jasno jest napisane jak okres ochronny jest liczony. Chodzi o to, ile zawodnik ma lat w chwili podpisania kontraktu, a nie że jak przekracza 28 rok życia to nagle okres ochronny się skraca z 3 do 2 lat. Poza tym zawodnik może rozwiązać umowę dopiero po ostatnim meczu w sezonie. Tak więc radzę wam obojgu zaznajomić się z obowiązującymi przepisami, zanim zaczniecie wypisywać dyrdymały na forum.
Jeśli mógłbym Cię prosić o link, to byłbym wdzięczny.

A właśnie oficjalna potwierdziła wyjazd Maora do Francji na testy medyczne- myśle, ze to już formalność tylko.
Cóż Wasze płacze nic już nie zmienia ...

Łukasz, tak Maor ma 28 lat i jest starym koniem, ale jest strasznie podatny na działania swojego menago. Co wiecej, myśle ze On chciał grać w Europie zachodniej, to było Jego marzenie. A przygoda z Wisła wg Niego już i tak trwała za długo.
Odpowiedz cytując
RybaTs
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 13.01.2013, 17:22
Grantar , ale tu chodzi o testy medyczne , a one chyba są w każdym klubie.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.01.2013, 17:24
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Tak na marginesie: Drużyna ligi francuskiej bierze Meliksona na testy ... co za nieprofesjonalizm ...testy to tylko w Wiśle są !
Dziwi Cię, że go chcą przebadać czy nie doczytałeś i myślisz, że chodzi o testy sportowe?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.01.2013, 17:46
cronos20 napisał(a):Wyświetl post
co niektórzy piszą tu a o jakimś zadłużeniu Wisły u TF czy tam BC!

może ktoś kompetentny napisać czy Wisła SA to prywatny klub BC czy nie?

jeżeli prywatny to o jakim zadłużeniu mówicie ?

przecież jak kupię sobie mercedesa i będę do niego dokładał kasy to u kogo będę miał dług u siebie chyba nie ?
Właścicielem Wisły jest Telefonika SA, a nie Cupiał. Niby drobna różnica, a w prawie dość duża. Telefonika jak każda spółka musi trzymać się tego co jest zapisane w kodeksie spółek handlowych, więc to nie tak jak z twoim przykładem Mercedesa.
DEBO napisał(a):Wyświetl post
że niby gdzie był tym jednym z najlepszych bramkarzy ligi? w Serbii ?Może ma to małe znaczenie ale taka ciekawostka że Gadałem całkiem niedawno z rodowitym Serbem ("fanatykiem" jednych z Serbskich drużyn) Gość potrafił wymienić wszystkich swoich rodaków w barwach Wisły i Legii.. A o tym bramkarzu nawet nie słyszał.. postać anonimowa sprowadzona przez Wisłe za młodu (pięcioletni kontrakt)
Wisła wówczas sprawdzała po 15 bramkarzy naraz ... I trafiło się ślepej kurze ziarno. Dobrze że go juz nie ma szkoda tylko że Wisła i tak mu będzie musieć zapłacić.
Jak go Wisła kupowała to miał za sobą pełen sezon (29 meczy na 30 możliwych) w zespole, który zajał 4 miejsce w ichniejszej Ekstraklasie. Wychodzi na to, że ten kolega słabo zna się na swojej rodzimej lidze.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.01.2013, 17:46
Testy.....medyczne....czytamy do końca....
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.01.2013, 17:49
RybaTs napisał(a):Wyświetl post
Grantar , ale tu chodzi o testy medyczne , a one chyba są w każdym klubie.
Oprócz Polonii (Onyszko)
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.01.2013, 18:00
...
Cieszę sie, ze nie zagrał w naszej reprezentacji na Euro, moze by pomógł piłkarsko. Ale olałby swój kraj, swoją ojczyznę dla kilku marnych srebrnikow i promocji. To tez cos świadczy o człowieku, ze on o czymś takim w ogóle pomyślał. To była kompromitacja Jego i Jego menadżera. Ale głownie Maora, przecież On miał wtedy 27 lub 28 lat! - był więc starym koniem.
Nie idzie się z tobą tutaj zgodzić. Przecież matka Maora jest Polką a na dodatek posiada on polskie obywatelstwo, więc miał ten przywilej że mógł wybrać. Myślę że mylisz reprezentowanie barw z byciem patryjotą i doszukujesz się utraty godności tam gdzie nie ma z nią problemu.
Cała ta nagonka nie powinna mieć miejsca,gdyż decyzja należała tylko i wyłącznie do Maora a pobudki jakie nim kierowały gówno nas powinny obchodzić.

Czy to wszystko kompromitacja Maora i każdego kto się łączy z jego nazwiskiem? Jesteś pewny, że on pierwszy o tym pomyślał?

To kolego PZPN, polskie media, polscy kibice... wy.......ili z takim pomysłem, to oni naciskali na niego i dał się po prostu w huja zrobić godząc sie na to.

\Od tamtego czasu jego kariera pikowała w dół a cała sytuacja tylko zryła mu beret. Groźby śmiercią i nagonka na jego osobę w Polsce musiały tak się skończyć. Mało kto by sobie z tym poradził a już dalsza kontynuacja kariery w Wiśle, była odważną decyzją w świetle tego co się w okół jego osoby wydarzyło.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów