The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2013, 06:45
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
zastanawiam się jak traktować ten artykuł:
Jak te informacje o supergrajkach, które w poprzednich latach przed każdą akcja karnetową pojawiały się masowo.

Też czytają forum i wiedzą jakie nastroje panują.

Ale chętnie się mile rozczaruje.

A i taka ciekawostka.

Cytat:
Chcielibyśmy dysponować jednym boiskiem sztucznym i trzema, czterema treningowymi wraz z nowoczesnym zapleczem. Przy projektowaniu całej bazy wykorzystamy doświadczenie Henryka Kasperczaka. Kiedyś zaprosił mnie do odwiedzenia ośrodka piłkarskiego w Lens. Coś wspaniałego! Wystarczy się na nich wzorować. Oczywiście przy zachowaniu odpowiedniej skali finansowej.
Cytat:
Plany na xxx rok?

- Przede wszystkim chcemy mieć dobre boiska i sprzęt dla młodych zawodników.
Cytat:
Jednak zamierzamy bardzo poważnie zająć się również szkoleniem trampkarzy. Najpierw trzeba stworzyć dobrą bazę treningową. Chłopcy będą mieć najwyższej klasy szkoleniowców z prawdziwego zdarzenia. Mam nadzieję, że za kilka lat trenowanie piłki w Wiśle będzie dla młodych ludzi powodem do dumy.
Kto i kiedy to powiedział ?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.01.2013, 08:13
Chyba Cupiał.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.01.2013, 08:28
skyboxy chca sprzedac o ....
ciekawe ile lat beda probowali je sprzedac i kiedy przerobia go na stoisko z kiełbaskami czy japoński butik ze wszystkim po 3 zł.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 09.01.2013, 08:45
Przecież ten artykuł stoi w sprzeczności z tym co ktoś wrzucał w innym temacie:

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...w-sa,id,t.html

Dopóki Łysa Pała będzie we władzach tego klubu to nic nie powstanie ani nic nie zbudują.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.01.2013, 09:31
Cytat:
A już nie raz byliśmy mamieni takimi zapowiedziami tylko po to by kupić karnety i bilety. Chciałbym się mylić i oby teraz wszystkich nas pozytywnie zaskoczyli!
Myślę że gdyby chodziło im o karnety i bilety to napisaliby, że przyjdzie Pawłowski, a gdzieś w tle krążyłaby postać Ronaldinho . Wyraźnie jest napisane że runda wiosenna to okres przejściowy i właściwie ją olali.
Przypominam link do artykułu:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 09.01.2013, 10:08
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Myślę że gdyby chodziło im o karnety i bilety to napisaliby, że przyjdzie Pawłowski, a gdzieś w tle krążyłaby postać Ronaldinho . Wyraźnie jest napisane że runda wiosenna to okres przejściowy i właściwie ją olali.
Przypominam link do artykułu:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html
Dokładnie.

W sumie na razie potwierdzają się słowa Krakowskiej z przed paru dni, o wejściu do zarządu Czerwińskiego. Widać, że mają swoje dobre żródło.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 09.01.2013, 10:16
Na "akcje karnetowa" to nie wyglada bo tam wprost pisza, ze do konca rundy nie ma co spodziewac sie cudow.

Moze Bednarz przyszedl tu zrownac wszystko z ziemia pod nowe fundamenty w tym jest zajebisty a pozniej go wypier... jak zaczna budowac...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 09.01.2013, 10:46
Jaja pańskie ten artykuł. Zamiast lania wody jakieś punkty, jakiś plan. Co to się podziało. Kaczka dziennikarska nie żyje czy ściągi dano?

Edit:
Ajć, przegapiłem pointę: "Jedno jest w tym momencie pewne ... plotki o jego zniechęceniu ... mogą okazać się .... przedwczesne". No i czar prysł.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 09.01.2013 o godz. 10:50.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 09.01.2013, 13:08
Żeby nie skończyło się na armii bezproduktywnych prezesów, którym trzeba płacić niemałe pieniądze. Mam nadzieje, że Cupiał nie zapomniał o tym, że klub piłkarski potrzebuje przede wszystkim dobrych piłkarzy, których mamy jak na lekarstwo. Armia urzędników tu niewiele pomoże. Kibice nie będą przychodzić na mecze, żeby podziwiać Radę Nadzorczą na pękającej w szwach loży VIP.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.01.2013, 13:16
Zagrywka żeby sprzedać trochę wiecej biletów, na to mi wygląda.

borys napisał(a):Wyświetl post
Na "akcje karnetowa" to nie wyglada bo tam wprost pisza, ze do konca rundy nie ma co spodziewac sie cudow.

Moze Bednarz przyszedl tu zrownac wszystko z ziemia pod nowe fundamenty w tym jest zajebisty a pozniej go wypier... jak zaczna budowac...
Jakie fundamenty ? Nowego trenera i klku piłkarzy ze szrotu ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 09.01.2013 o godz. 13:18.
..
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 09.01.2013, 13:41
Jedyna nadzieja w pani Genowefie...

Zastanawia mnie jedno, mianowicie kto jest pomysłodawcą tego projektu i na kim będziemy sie wzorować. Bo nie wyobrażam( a jednak) sobie sytuacji. gdzie każda z mianowanych osób, wpada z własnym pomysłem na lepsza Wisłę.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 09.01.2013 o godz. 18:46.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 09.01.2013, 14:53
"krakowska" już nie raz obiecywała wielka inwestycje

a co do czepiania sie holendrów naprawdę byliśmy blisko a gdzie dziś jesteśmy ?
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 09.01.2013 o godz. 14:56.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 09.01.2013, 16:16
tofik napisał(a):Wyświetl post
Zagrywka żeby sprzedać trochę wiecej biletów, na to mi wygląda.

Jakie fundamenty ? Nowego trenera i klku piłkarzy ze szrotu ?
W Tajlandii buduja na palach...

Tak mnie zaciekawilo:

Rafał Smalcerz - wiceprezes do spraw infrastruktury

Stanowisko brzmi dumnie, mysmy juz coś takiego mieli?
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 09.01.2013, 17:13
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Chyba Cupiał.

Bingooooo

Wygrałeś darmową miejscówkę na pierwszy domowy mecz Wisły w LM w sezonie 2014/2015.
No bo jak od lipca zaczniemy budować tą nową Wisłe...

Cytat:
Żeby nie skończyło się na armii bezproduktywnych prezesów, którym trzeba płacić niemałe pieniądze. Mam nadzieje, że Cupiał nie zapomniał o tym, że klub piłkarski potrzebuje przede wszystkim dobrych piłkarzy, których mamy jak na lekarstwo. Armia urzędników tu niewiele pomoże. Kibice nie będą przychodzić na mecze, żeby podziwiać Radę Nadzorczą na pękającej w szwach loży VIP.
Obecnie w RN, w zarządzie i na stanowiskach dyrektorskich w Wiśle mamy 12 osób.
Część z tych osób, wcale nie mała, nie jest związana ani z Wisłą ani nawet z Krakowem.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.01.2013, 17:58
Oby to wszystko co jest tam napisane stało się faktem.
Tyle ode mnie na ten temat.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.01.2013, 18:31
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Bingooooo
Gdyby 10 lat temu faktyczne zrobił co zapowiadał. Dlaczego zaniechano tego wszystkiego ?
..
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 09.01.2013, 18:32
pozostało trzymać kciuki, że rewelacje krakowskiej okażą się prawdziwe
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.01.2013, 11:23
borys napisał(a):Wyświetl post
W Tajlandii buduja na palach...

Tak mnie zaciekawilo:

Rafał Smalcerz - wiceprezes do spraw infrastruktury

Stanowisko brzmi dumnie, mysmy juz coś takiego mieli?
Tak, v-ce prezes ds operacyjnych, tez byl czlonkiem zarzadu, w Wisle juz dosyc dlugo siedzi..
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.01.2013, 11:39
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#BoxSportTxt
Odpowiedz cytując
husarmac
Junior Member

Od: 08.2012

Stary 19.01.2013, 13:43
jestem ciekawy czy obecny skład (z prezentowanym obecnie poziomem) potrafiłby awansować z pierwszej ligi do Ekstraklasy... mam dziwne wrażenie, że łatwiej bedzie utrzymać się w (E)klasie niż potem do niej awansować... zakładając, że za transfery będzie dalej odpowiadał spec nad spece Bednarz.. gwarant "rozwoju"...
Odpowiedz cytując
TheMrSkeyt
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 22.01.2013, 16:00
http://eurosport.onet.pl/blogi/osmy-...wiadomosc.html

coś mi mówi, że to może być ktoś z Wisły, wywalili sami trenera no cóż...
http://www.youtube.com/watch?v=Qcatk...FYinWe8W0iUWcg

TKWM

To my tworzymy historię za pomocą gardeł
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.01.2013, 17:03
Ty tak na serio?
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.01.2013, 17:13
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Ty tak na serio?
Tutaj na shoutboxie była dłuższa rozkmina kto to może być... Ale tak to już jest w narodzie z interpretacja prostego tekstu pisanego.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.01.2013, 12:17
Kamil Kurowski: Wisła nie interesowała się mną w taki sposób, jak Legia

http://www.warszawa.sport.pl/sport-w...na_w_taki.html

Tamże:
Wisła nie interesowała się mną w taki sposób, jak Legia. W Warszawie zaoferowano mi dużo, a w Krakowie nic.
(....)
Ponadto rodzice obawiali się, że mógłbym pod Wawelem zejść na złą drogę - tłumaczy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.01.2013, 13:59
Chyba już w Izraelu, po sprzedaniu Meliksona, nie będą pokazywać meczów Wisły. Ktoś wie ile przez to straciła Wisła?
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 30.01.2013, 14:02
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Kamil Kurowski: Wisła nie interesowała się mną w taki sposób, jak Legia
http://www.warszawa.sport.pl/sport-w...na_w_taki.html
(...) Do Legii trafił w młody wieku, bo zaledwie jako 14-latek.
- Grałem w reprezentacji Małopolski w meczu z Lubelskim ZPN-em. Po tym spotkaniu zadzwonili do mojego taty przedstawiciele Legii z propozycją przyjazdu na testy do Warszawy. (...)

Łoooo matko! Toż to SZOK!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 31.01.2013, 15:28
Jeszcze przykład jak popłaca utrzymanie dobrej akademii (Dinamo Zagrzeb).

http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Di...wiadomosc.html

"Klub z Zagrzebia uchodzi wręcz za "fabrykę" piłkarskich talentów. Przez ostatnich kilkanaście lat tylko na sprzedaży 15 graczy zainkasował łącznie 137,4 mln euro. "
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 31.01.2013, 16:06
Ok. Tylko nie zapominajmy że są nacje które mają to coś w krwi i taką właśnie była - Jugosławia a obecnie jest nią Chorwacja, Serbia czy po części Czarnogóra .
Natomiast Polska wydała na świat tylko 1 generację bardzo dobrych piłkarzy, ich poczynania można było oglądać w latach 70 poprzedniego stulecia.

Niestety ale nasze kluby aby osiągnąć taką zawrotną kwotę, prawdopodobnie będą musiały sprzedać od 40-stu do 50-ciu swoich najlepszych piłkarzy. Po części spowodowane jest to tym, że w parze z talentami opychamy bardzo dużą ilość bubli czym nie zyskujemy sobie dobrej sławy.
Problem nie leży po stronie klubu, który to oczywiste, sprzedaje wszystko na czym się da zarobić. Problemem jest mentalność naszych piłkarzy, szybko się załamują i nie potrafią poradzić sobie z większą walką i konkurencją o podstawowe miejsca w kadrach zachodnich klubów. No ale czego tak naprawdę można oczekiwać, jeśli grzanie ławy przez większość kariery, no ale bądź co bądź w Liverpoolu czy Realu jest ukazywane jako niewyobrażalny sukces sportowy (lol).

Iskierka nadziei w trójce z Dortmundu, która chyba rysuje nowe ramy sukcesu.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 31.01.2013 o godz. 16:20.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 31.01.2013, 17:09
Piszczek, Lewandowski, Błaszczykowski, Kubica, Małysz, Michalczewski, Radwańska, Podolski, Kowalczyk, Adamek - ludzi fenomenalnych mamy. Problemem jest to że każdy z nich (może poza Małyszem) aby sięgnąć po coś więcej potrzebował warunków do rozwoju których w Polsce nie miał. Więc problemem drugorzędnym jest mentalność samych zawodników - ważniejsza jest mentalność rodziców, trenerów oraz właścicieli klubów (!) takich jak np. Cupiał który woli zaprzepaścić talent wyrastający ponad przeciętność niż oddać go komuś.

Problem leży po stronie klubu z racji na to że piłkarzy kształci się od dziecka a za wykształcenie dzieci opowiadają właśnie rodzice a nie same dzieci. Rodzic wypełniając dziecku czas wolny powinien mieć alternatywę czy wysłać go na zajęcia tańca czy też na zajęcia gry w piłkę. Takie szkółki pod patronatem klubu powinny być kopalnia złota, zwłaszcza w tak dużym mieście jak Kraków.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2013, 03:25
Tylko że ja pisałem o piłce a nie skokach narciarskich.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.02.2013 o godz. 03:29.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów