The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2012, 14:27
A czy to nie za czasów Mielcarskieego przyszedł do Nas Cleber? Podoba mi się sposób postrzegania funkcjonowania pionu spotowego przez BYŁEGO PRACOWNIKA NASZEGO KLUBU.

Dla mnie może zarabiać 100 tysięcy jeżeli będzie pracował na ta pensje wynikami
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 29.12.2012 o godz. 14:31.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 29.12.2012, 14:29
Dan Petrescu plus worek pieniędzy i swoboda działania.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.12.2012, 14:40
Powinniśmy poczekać na Skorże.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 29.12.2012, 15:33
Panowie, zimny prysznic. Gwiazdka już minęła.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.12.2012, 15:52
Jak nie Smuda to Lenczyk. Obym się mylił.
Odpowiedz cytując
tomB
Member

Od: 11.2009

Stary 29.12.2012, 17:16. Prawy obrońca
Raúl González GKS Bełchatów

http://www.transfermarkt.pl/pl/raul-...er_131754.html
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 29.12.2012, 17:30
na 100% Smuda jako przykrywka 80% dla Lenczyka obecna pozycja w tabeli Wisły ,pierwszy mecz z GKSem potem jeszcze rewanż ze Śląskiem wszystko przemawia za Lenczykiem a na zachęte dla Lenczyka transfer Mili 5% dla Kulawika ,5% dla Nowaka 10% dla Nawałki ale Nawałka i Nowak to raczej opcja na nowy sezon.Ciekawe czy może teraz Legionista zdecyduje się na Jelenia który jest na wylocie z Podbeskidzia
Odpowiedz cytując
crosby
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.12.2012, 21:20
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ozyczenie.html Dobra decyzja klubu by skrócić wypożyczenie Romella nic wielkiego nie pokazał, jedyny mecz jaki w jakimś stopniu mu wyszedł to z Lubońskim kiedy wszedł w drugiej połowie , ale to za mało jak na reprezentanta swojego kraju.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.12.2012, 16:35
Jeżeli mamy kogoś testować, to m.in. takich piłkarzy w pierwszej kolejności:

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=20235
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=17543
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=9953
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8124

http://wyniki.interia.pl/rozgrywki-R...cid,668,sort,I
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.12.2012, 17:03
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nowak podobno zażądał 75 tysięcy miesięcznie za trenowanie kadry U21 + mieszkanie w Warszawie, opłacenie szkoły dla córki i służbowy samochód.

Nie wiem czy to jest dobry trener, MSL to dla mnie to nie do końca poważne rozgrywki. Natomiast pewne jest to, że mało sobie na pewno nie zażyczy. Na pierwszy rzut oka widać kilka zalet, mówi po angielsku i po po polsku , wygląda jak poważny trener a nie np jak szkoleniowiec Perły Złotokłos, kwestia czy potrafi trenować. Na pewno mógłby zrobić dobre wrażenie na początku na piłkarzach.

http://pilka-nozna.przegladsportowy....331,1,279.html

Nowak odszedł ze swojego ostatniego klubu w bardzo nie przyjemnych okolicznościach. http://www.philly.com/philly/sports/...ef=twitter.com
Sposób rozstawni kiedy na łamach mediów wylicza się błędy które popełnił trener jest mało cywilizowany.
Właśnie chodzi o to iż Nowak wszem i wobec widziany jest jako profesjonalny trener. Wielkim plusem jest to, że jest trochę oderwany od polskiej rzeczywistości. Liczę na to, że wspólnie z Mielcarskim zbudowali by najpierw podstawy funkcjonowania drużyny, następnie scoutingu oraz systemu szkolenia.

Realizując to co zacząłem proponować w tym poście http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=14800 zeszlibyśmy do 30 czerwca z kontraktów Pareiki, Jovanicia, Fredriksena, Jaliensa, Ilieva, Sikorskiego, Quito. Na ich pensje klub wydaje 4-6 milionów zł (Kew-1.2 mln, Sergei- 1 mln). Więc trochę środków w budżecie zostanie zwolnionych. Część z nich Łysy "przeznaczy na zmniejszenie zobowiązań klubu",ale większość powinno przeznaczyć na kontrakty nowych zawodników. W czerwcu kończą się umowy wielu ciekawych piłkarzy m.in.: Łukaszowi Teodorczykowi, Edgarowi Cani'emu, Arkadiuszowi Piechowi, Radosławowi Majewskiemu czy Szymonowi Pawłowskiemu. Ponadto jak wiadomo w Polonii Warszawa większość zawodników nosi się z rozwiązaniem kontraktu z winy klubu. Marzy mi się zakontraktowanie od 1 lipca Majewskiego, Pawłowskiego i Dwaliszwiliego.
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 30.12.2012 o godz. 23:01.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.01.2013, 19:23
Hapoel Tel-Awiw zgłosił się do Wisły z zamieram zakupu Meliksona. Ciekawe jak mało zaoferowali, że (póki co) Wisła odrzuciła propozycję... Dwa tiry pomarańczy z Haify? Nie wiem ile Wisła za tego przeciętnego kopacza się spodziewa... Była szansa wziąć ze 2 bańki ale półtora roku temu. Teraz 0,5 bańki + kilo pomarańczy z Lidla to max.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.01.2013, 19:46
Abdou Razack Traore I Szymon Pawłowski to powinny być cele numer 1! Dlaczego nasz Jacuś znowu poszedł pić zamiast działać I do tego jakiegoś napastnika potrzeba, np. Pawła Brożka --> " bo tylko on umie strzelać w Wiśle"
Genkov to jeden z najsłabszych napastników technicznie jacy u nas ostatnio grali, zawsze spóźniony, zawsze biega gdzie nie potrzeba...

Ofensywne Trio:
Melikson-- Traore -- Pawłowski śni mi się po nocach już przez tydzień a do tego Paweł Brożek w ataku
koszt zakupu marne paredziesiąt tysięcy ojro, nie jakieś tam miliony tylko tysiące!
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.01.2013, 19:53
thechris napisał(a):Wyświetl post
Hapoel Tel-Awiw zgłosił się do Wisły z zamieram zakupu Meliksona. Ciekawe jak mało zaoferowali, że (póki co) Wisła odrzuciła propozycję... Dwa tiry pomarańczy z Haify? Nie wiem ile Wisła za tego przeciętnego kopacza się spodziewa... Była szansa wziąć ze 2 bańki ale półtora roku temu. Teraz 0,5 bańki + kilo pomarańczy z Lidla to max.
Jakiś ty śmieszny.
Jego przynajmniej w tej druzynie na coś stać, jakby dostał Pawłowskiego + Traore to śmigałby jak dawniej. Za pół miliona nie ma sie co spieszyc ze sprzedażą jak chcemy uratować jeszcze ten sezon. Trzeba sie wzmacniać a nie osłabiać. Brak formy ≠ Słaby piłkarz.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 02.01.2013, 20:16
To i tak 2x wiecej niz, za którąkolwiek inna z naszych gwiazd.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.01.2013, 20:21
I bardzo dobrze że się klub nie zgodził. Bo jesli Wisła ma sprzedać swojego najlepszego zawodnika za kwotę mniejszą niż go kupiła, to racjonalne że lepiej by on u nas pozostał.

W przypadku Meliksona , jego wartość to nie kwota jaką zaoferuje zainteresowany, to kwota jego wartości dla naszego klubu. Nawet łysy to rozumie...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.01.2013, 20:34
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Abdou Razack Traore I Szymon Pawłowski to powinny być cele numer 1! Dlaczego nasz Jacuś znowu poszedł pić zamiast działać I do tego jakiegoś napastnika potrzeba, np. Pawła Brożka --> " bo tylko on umie strzelać w Wiśle"
Genkov to jeden z najsłabszych napastników technicznie jacy u nas ostatnio grali, zawsze spóźniony, zawsze biega gdzie nie potrzeba...

Ofensywne Trio:
Melikson-- Traore -- Pawłowski śni mi się po nocach już przez tydzień a do tego Paweł Brożek w ataku
koszt zakupu marne paredziesiąt tysięcy ojro, nie jakieś tam miliony tylko tysiące!
Tylko Paweł Brożek ma w Hiszpanii jeszcze 1,5 roku kontraktu na mocy, którego zarobi pieniądze jakich w Polsce nie dostanie. Zakładam, że jego status nie jest aż tak zły aby chcieli się już go pozbyć w tej chwili. Nie skorzystaliśmy z okazji kiedy był wolny i czekał na ofertę od nas, teraz jego powrót wydaję się praktycznie nie możliwy.

Na rynku prawdopodobnie będzie wolny także inny ciekawy piłkarz Dvalishvili.
O ile można było się zastanawiać czy Paweł przyjąłby "śmieciową" umowę to Dvalishvili takiej nie przyjmie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.01.2013, 20:49
dwaliszwili na dniach ma podpisac z Legią, wiec nie dla psa kiełbasa
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.01.2013, 21:07
anthony09 napisał(a):Wyświetl post

Ofensywne Trio:

No i z takim składałem może wejdziemy to pierwszej ósemki albo i nie bo jak obrony i bramkarza nie było tak nie ma i nie będzie.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
dwaliszwili na dniach ma podpisac z Legią, wiec nie dla psa kiełbasa
To jakaś prowokacja ?
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.01.2013, 21:44
znalezione na Twitterze:

El #Wisla se nutre de Hondureños Osman Chavez, Rommel Quito y Orlin Peralta al confirmarse el viaje de este ultimo el domingo a Polonia

łysy dziala

http://www.facebook.com/cdsvida/posts/488138717899368

https://twitter.com/cdsvida

Watts niby to oficjalne konto klubu.....?!?
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 02.01.2013 o godz. 22:10.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 02.01.2013, 22:01
Odpisać menedżerowi z Hondurasu na propozycję podrzucenia zawodnika (podobno listownie, więc pewnie nadwyrężył język liżąc znaczki) to potrafiłaby prawdopodobnie i moja prababka. Jeszcze ci z Hondurasu piszą w gazetach, że niby na igrzyskach w Londynie jakieś wielkie obserwacje były czynione przez naszych skautów
Odpowiedz cytując
8samuraj
Member

Od: 08.2012

Stary 03.01.2013, 08:34
Wiele wskazuje, że Patryk Małecki będzie jedynym nowym zawodnikiem, który rozpocznie z Wisłą przygotowania do sezonu 7 stycznia.

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...azdy,id,t.html
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.01.2013, 14:25
dwóch solidnych obrońców do wzięcia za darmo z Warty
http://www.90minut.pl/news/203/news2...a-z-Warty.html
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.01.2013, 14:26
Michał Płotka nie zdążył zadebiutować w pierwszej drużynie i grał głównie w drużynie rezerw.

Solidny po chuju
a ten Bartczak zamieszany był w korupcję.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 05.01.2013, 14:31
po ostatnim koszmarnym meczu w Lubinie nie jestem przekonany do naszych defensorów, więc trzeba koniecznie szukać nowych rozwiązań
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.01.2013 o godz. 14:34.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.01.2013, 14:59
AYALA zgadzam się z tobą ... nasza defensywa to tak na prawdę banda nieudaczników jeżeli nie pozbędziemy się ich to będzie dalej para olimpiada w obronie

Odpowiedz cytując
shaolin33
Junior Member

Od: 09.2011

Stary 05.01.2013, 15:34
Tak czytam dosc regularnie ostatnio wiadomosci na temat Wisły i zastanawia mnie fakt czemu Bednarz jeszcze jest zatrudniony.
Czemu w mediach pojawiają się niby nazwisko obcokrajowców którymi Wisła jest zainteresowana.
W Polsce mało jest dobrych zawodników?
Czy przykład Franka i Żurawia to za mało?

Czemu właściciele Wisły nie zaczną szukać w Polsce tylko znowu gdzieś w ....u.

nie kumam

Edit:
Wisła z dużej litery.
Zdania zaczynam również z dużej litery.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 05.01.2013 o godz. 15:50.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.01.2013, 16:03
muerte napisał(a):Wyświetl post
Michał Płotka nie zdążył zadebiutować w pierwszej drużynie i grał głównie w drużynie rezerw.

Solidny po chuju
a ten Bartczak zamieszany był w korupcję.
Płotki nie widziałem, natomiast Bartczak w swoim czasie był wyróżniającym się bocznym obrońcą Zagłębia Lubin w mistrzowskim dla nich sezonie 06/07. Zapowiadał się na naprawdę dobrego obrońcę - zdołał nawet zagrac 2 razy w reprezentacji w wieku 21 lat. Niestety w 2008 roku doznał ciężkiej kontuzji i od tego czasu jego kariera potoczyła się już w dół. Mając w składzie na jego pozycji 31 letniego kopiącego się po czole Frederiksena i słabiutkiego Jovanovicia, byc może Bartczak jako uzupełnienie składu nie byłby zły.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 05.01.2013, 16:04
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Mając w składzie na jego pozycji 31 letniego kopiącego się po czole Frederiksena i słabiutkiego Jovanovicia, byc może Bartczak jako uzupełnienie składu nie byłby zły.
Problem w tym, że żeby coś uzupełnić, trzeba mieć co uzupełnić.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.01.2013, 15:27
shaolin33 napisał(a):Wyświetl post
Tak czytam dosc regularnie ostatnio wiadomosci na temat Wisły i zastanawia mnie fakt czemu Bednarz jeszcze jest zatrudniony.
Czemu w mediach pojawiają się niby nazwisko obcokrajowców którymi Wisła jest zainteresowana.
W Polsce mało jest dobrych zawodników?
Czy przykład Franka i Żurawia to za mało?

Czemu właściciele Wisły nie zaczną szukać w Polsce tylko znowu gdzieś w ....u.

nie kumam
Dziwne by było jak byś kumał, bo to by znaczyło, że jesteś żabą
Ale czemu ? No bo mamy przecież już dużo polaków w składzie w dodatku kilku nawet młodych A szukamy obcokrajowców bo ich kompilacje łatwiej znaleźć na youtube niż kompilacje naszych krajowych niedoszłych gwiazd futballu
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 06.01.2013, 15:39
portal 2X45 poleca zawodników z ligi Łotewskiej m.in.-27 letniego Gruzina - Gongadze krola strzelcow
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1...to-tam-szukac/

chyba wiele by nie chciał zarabić ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.01.2013 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów