|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|||||||
Cytat:
.Dlatego w deklaracje i ich wyniki trzeba patrzyć z przymruzonym okiem. Niejeden woli miec w papierach narodowośc polska aby nie przeszkadzało to im w dalszej karierze. Pewnie nie ma to żadnego znaczenia ale niejednemu tak sie wydaje. Dla przykładu do słuzby przed II wojną światową do Korpusu Ochrony Pogranicza werbowano tylko Polaków i to do 4 (!!!) pokolenia (dobrze sprawdzano). Dziwne, nie ? Otóż nie dziwne, i przemyśl dlaczego. Cytat:
Co do Piłsudskiego no to bez jaj z takim przykładem. Zapewne wiesz dlaczego stał sie nagle ewangelikiem . Nieładnie przytaczać taki argument. Równie dobrze jakby mu pasowało został by muzułmaninem .Cytat:
A z tą lojalnościa to bym nie przesadzał, gdybyś poczytał cos o dezercjach z armii to pewnie pogląd by Ci się zmienił. Szkoda, ze tej lojalności zabrakło w czasie okupacji na bądź co bądź terenach Polski sprzed II wojny św. Pogromy i ludobójstwo na Kresach (np. na Wołyniu) czy mordy litewskich szaulisów na Polakach mówia coś innego o ich stosunku do Polski i Polaków.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do Niemiec to ukazały sie świetne 2 artykuły nt. temat w ostatnim "W Sieci", gdzie przedstawiono stan stosunków w tej sprawie i przypomniano historie przedwojennej mniejszości polskiej w Niemczech, która szacowano nawet na ...4 mln. osób. Historie "Rodła" itp. Pomimo innego spojrzenia w tej sprawie, pozdrawiam. ![]() |
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Przykro mi że dopiero teraz dostrzegasz jak pusta i wewnętrznie sprzeczna jest egzystencja leminga. Niby wykształcony ale myśleć nie kazali, niby młody ale jedyna perspektywa to zmywak. Rozumiem że uświadomienie sobie tego to szok, ale co ja ci jestem winny? Ja Ci kazałem pogniewać się na rozum? Pojedz trochę orzechów włoskich, usuń tvn z listy kanałów, jest nadzieja. W każdym razie trzymam kciuki. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Wygladasz mi na takiego, który miał problemy z ukończeniem szkoły specjalnej, ale z tego powodu nie mam do ciebie pretensji, bo chyba chcesz się w jakiś sposób dowartosciowac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||||
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o zasady rekrutacji do KOP to jesteś w błędzie sądząc że przyczyną tego była niechęć do mniejszości. Chodziło głównie o ogranicznie możliwości zainstalowania w KOP sowieckich kretów. Cytat:
. Akurat polscy Niemcy są w zdecydowanej większości katolikami. Sporo polskich ewangelików ma niemiecko brzmiące nazwiska (np: Wende) ale pomimo niemieckich korzeni są Polakami od conajmniej kilku pokoleń (i między innymi za to cierpieli w trakcie DWS, bo pomimo nacisków ze strony Niemców zdecydowana większość z nich nie chciała podpisać volkslisty). A co Ci sie niepodoba w przykładzie ewangelika Piłsudskiego Cytat:
. To samo z dezercjami: sprawdź jaki był poziom dezercji i maruderstwa w pułkach z przewagą rekruta polskiego (dodam że w większości wynikał on z faktu że zdecydowana wiekszość żołnierzy nie jest w stanie maszerować dziennie 50 km o suchym pysku i pod ostrzałem; wykańcza to tak samo Polaków jak i Ukraińców czy Białorusinów). Tych mordów szaulisów (nie pisze o tych organizowanych przez Niemców) to akurat nie było wiecej niż mordów AK-owców na Litwinach. Zresztą generalnie DWS na Litwie przebiegała pod tym względem stosunkowo łagodnie (np: po zajęciu Wilna przez Litwę w 1939 nie mieliśmy do czynienia z jakimikolwiek zbrodniami na Polakach). Wołyń to już zupełnie inna historia. Barbarzyńskie i zupełnie niepotrzebne wydarzenie (nawet z punktu widzenia Ukraińców). Natomiast obwinianie za to wszystkich Ukraińcy to oczywista nieprawda (znane są przecież przypadki mordowania przez UPA Ukraińców pomagających Polakom). Próbowali walczyć o swoje państwo (do czego mieli prawo i co nawet Piłsudski obiecał Petlurze, zostawiając go potem na lodzie). Obrana strategia była jednak nie tylko barbarzyńska ale i głupia. Mam nadzieję że obecnie rozumie to większość Ukraińców. Co jest również i w naszym interesie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tym że Sikorski robi z siebie durnia polemizował nie będę, bo w zupełności się z tym zgadzam (między innymi sprzedając Łukaszence panią Borys). Podobnie jak ze skandaliczną nieudolnością MSZ w sprawie praw mniejszości polskiej w Niemczech. Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 02.01.2013 o godz. 15:25.
|
||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Trwam na tym etapie nie polecam. Jesteś głęboko w otchłani propagandy i musisz się wynurzać stopniowo, inaczej grozi coś na kształt choroby kesonowej. Najpierw uświadom sobie na przykład, że w Smoleńsku nikt nie lądował. Potrafisz? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Drozd
"...obywatele ślepo wierzący w medialną propagandę. Dokładnie tak jak rzeczone lemingi, które lezą gdzie im każą bez obaw o konsekwencje. Po prostu bezmózgie lemingi, każdy świadomy rzeczywistości wie że określenie pasuje jak ulał, bez pomocy Mazurka czy kogokolwiek innego. Lemingowi nie mieści się oczywiście w głowie że można coś samemu skojarzyć, rozumiem to. Długi czas ustawienia na powielanie bez analizowania szybko prostuje zwoje..." Ziemia z odległości około 6,4 mld km. "Spojrz ponownie na te blada, blekitna kropke, o ktorej mowilismy. Wyobraz sobie, ze dokladnie sie jej przygladasz. Wyobraz sobie ze wpatrujesz sie w te kropke przez dowolna ilosc czasu. A potem sprobuj sobie wmowic, ze Bog stworzyl caly Wszechswiat dla jednego z okolo 10 milionow gatunkow zywych istot ktore zamieszkuja te drobinke pylu. Nastepnie posun sie o krok dalej: Wyobraz sobie, ze wszystko zostalo stworzone tylko dla jednej z ras tego gatunku, albo plci, lub etnicznej czy religijnej podgrupy. Jesli nie uderza Cie to swym nieprawdopodobienstwem, wybierz inna kropke. Wyobraz sobie, ze zamieszkuje ja inna forma inteligentnych istot. One rowniez wielbia idee Boga, ktory stworzyl wszystko wylacznie dla ich korzysci. Jak powaznie potraktowalbys ich twierdzenia?" Carl Sagan Drozdzie, o ile nie jestes bezmozgim lemingiem powielajacym bez analizowania; o tyle powinienes w miare logicznie wyjasnic dlaczego, mimo takich faktow, wierzysz. Z naciskiem na logicznie. I nie; kopiowanie tekstu z Biblii czy "bo tak mowi moj znajomy proboszcz" tym razem Ci nie pomoze. P.S Panowie, tyle bez pomagania Drozdowi. Zobaczymy na ile jego wiara wynika z wlasnego i swiadomego wyboru, a na ile jest to efekt bezmyslnego powielania schematow.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 02.01.2013 o godz. 18:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wierzę w Boga wszechmogącego stworzyciela nieba i ziemi, wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych z prostej przyczyny. Nie ma innego logicznego wyjaśnienia tego chwiejnego, a zarazem stabilnego status quo które pozwala ludziom żyć, ziemi trwać, a niebu wirować od dnia stworzenia, aż do skończenia świata.
Można oczywiście uważać że to tylko zbieg okoliczności. Jakież to jednak naiwne i niestety typowe dla osobników z gładką korą. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprawa niejakiego Drozda oskarzonego o Bezmozgie lemingowanie powielajace bez analizowania.
Drozd; "Wierzę w Boga wszechmogącego stworzyciela nieba i ziemi, wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych z prostej przyczyny. Nie ma innego logicznego wyjaśnienia tego chwiejnego, a zarazem stabilnego status quo które pozwala ludziom żyć, ziemi trwać, a niebu wirować od dnia stworzenia, aż do skończenia świata. Można oczywiście uważać że to tylko zbieg okoliczności. Jakież to jednak naiwne i niestety typowe dla osobników z gładką korą. " Werdykt; Winny! Kara; Wyslac do szkoly.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 02.01.2013 o godz. 19:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawy jestem co teraz wymyślisz żeby czasem nie popaść w merytoryczne tony. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A kto ten werdykt wydał - loża forumowych błaznów?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Serku, moglbym Ci odpisac ladnie i duzo, ale za kazdym razem gdy rzucam argumentami ty znikasz czy tez uciekasz w poplochu. "Jednozdaniowki" to jedyne na co Cie stac w takich sytuacjach. Totez nie bede wdawal sie w kolejna dyskusje z toba. Natomiast polece Tobie pewna ksiazke ktora bez watpienia przyda Ci sie;
![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No co Ty
. Rada stada. Wiadomo jakiego.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bobku drogi - wybacz, że nie wiedziałem o zasypywaniu mnie argumentami przez Twoją oświeconą, prawdziwie europejską osóbkę. Od dawna po prostu miałem Cię na liście ignorowanych. Teraz sobie zerknąłem co też Bobcio wysmarował... chyba niepotrzebnie. Odpisywać też nie musiałeś specjalnie się wysilając, wystarczyłoby byś podał któż ten werdykt wydał. Wypadałoby, by za wydawanie werdyktów brały się osoby poważane a nie - za przeproszeniem - Bobek.
ps. Dziękuję za propozycję lektury - nie skorzystam bo jakoś nigdy nie miałem problemu ze zrozumieniem tekstu. U Ciebie jak widzę książeczka była kiedyś potrzebna - i jak, pomogła? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
serek.c2
Cytat:
I ty starasz sie grac powaznego goscia? Naprawde? Naprawde?! Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]()
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 02.01.2013 o godz. 20:01.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie kolego, nigdy nie uciekałem od odpowiedzi. Nie wiem co też w Twojej młodej główce się uroiło, ale naprawdę przed Twoimi argumentami nie trzeba rejterować... Tak czy owak - jeśli kiedykolwiek nie odpisałem na Twojego posta to bądź łaskaw go przypomnieć, widocznie musiałem przeoczyć. A teraz konczę OT i mam tylko nadzieję, że napiszesz wreszcie któż to ten werdykt wydał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://fakty.interia.pl/polska/news/...e-ze,1877194,3 mogę tylko powtórzyć: będzie się działo! Buldogi walczą pod dywanem o życie. Oj będzie grubo! I jeszcze coś o "mowie nienawiści": http://fakty.interia.pl/polska/news/...e-ze,1877194,3 Według Boniego głównym zadaniem rady będzie profilaktyka, czyli przygotowywanie działań, która mają zapobiec rozprzestrzenianiu się mowy nienawiści. "Siadamy i zastanawiamy się, jak działać edukacyjnie, czyli profilaktycznie - i to dotyczy głównie systemu edukacji - ale także, jak w sytuacjach, w których następuje oczywiste przekroczenie i łamanie prawa, jak szybko i sprawnie powinna działać policja" - powiedział Boni. Czyli za nasze pieniądze ruszy POowska agitka. I jeszcze policją straszą. Późny Gierek.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 02.01.2013 o godz. 23:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wislak68
Tak wiem, jak bym wierzyl w zielona zyrafe... ups w Jahwe stuningowanego przez Jezusa/autorow Nowego Testamentu to miescilbym sie w twoich klasyfikacjach inteligencji. Widzisz? Tez potrafie byc zlosliwy. Nie rozumiem skad u Ciebie takie zainteresowanie moimi nauczycielami. Jestes klasycznym przykladem czlowieka ktoremu wydaje sie ze upierdliwosc to przejaw inteligencji. Zawsze doczepiasz sie do slowek, do literek; opozniajac marsz dyskusji niemal ze do zera. A co mamy w zamian? Ano nico. To jest jakas dyskusyjna wojna pozycyjna? Nie odniose sie do tematu, tylko do slowka 324 od lewej. I tak w kolko. Przypominasz mi Cejrowskiego z tego filmiku (patrz; 17:32-18:00). http://www.youtube.com/watch?v=bqbnGA3Ii38 Mimo tego ze prowadzacy uzywa zwrotu "zastanawiam sie" kazdy w miare zrownowazony czlowiek zrozumie ze nie o zakomunikowanie tego faktu prowadzacemu chodzilo. Nie Cejrowski, ten to sie musi doczepic owego "zastanawiam sie" . I tak, pileczka odbita, do pytania nie trzeba sie odnosic. Slabe i prostackie. Nic wiecej. -------------------------------------------------- Drozd nadaje jak katarynka o lemingach; o ludziach ktorzy nie mysla samodzielnie, o ludziach ktorzy powielaja bez analizowania, itd. No to chcialem sprawdzic Drozda i poprosilem go o w miare sensowne wyjasnienie dlaczego wierzy. Napisalem ze wyjasnienie ma byc logiczne/sensowne bo znajac Drozda zaraz by mi wkleil fragment stworzenia swiata z Bibli oraz portret Boga ![]() Wystarczylo napisac ze logiczne czy tez naukowe fakty do niego nie przemawiaja bo jego religijnosc opiera sie na wiarze (tak jak Religie zreszta) i bla bla bla; cos w tym stylu. Chodzilo mi by ta jego odpowiedz byla choc troche sensowna i napisana wlasnymi slowami. Oczywiscie nie byla, bo ten wkleja fragment modlitwy, a potem wykazuje przeogromne braki edukacyjne. Jakby sie cofnal jeszcze troche to napisalby ze Ziemia jest plaska ----------------------------------------------- Raz piszesz trockistowscy, raz piszesz marksistowscy. Zdecyduj sie w koncu. I pamietaj; nie martw sie tak o Hiszpanie i o hiszpanskich nauczycielow. Twoja wizja swiata nawet w konserwatywnej Polsce juz nie przechodzi. A bedzie juz tylko gorzej. Pzykro mi... P.S Tylko teraz nie zaczynaj ze swoim standardowym; "uch uch, ale coz to za slowka tam napisane jest!". Dobra, to bylo tyle ode mnie. Wypowiadanie sie w tym temacie rzeczywiscie nie ma duzego sensu; za duzo betonu. Beton Face ole!
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 03.01.2013 o godz. 01:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS: W ramach treningu możesz analizować to zdanie "Raz piszesz trockistowscy, raz piszesz marksistowscy." i zastanawiać się dlaczego nie ma w nim sprzeczności.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 03.01.2013 o godz. 01:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() *Tak wiem, tygodni temu kilkanascie bylem katolikiem, niedawno zmienilem wyznanie na protestantyzm. Wszystko ladnie. Tylko mam nieodparte wrazenie ze ty do cholery uzywasz tych zwrotow jako synonimow.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 03.01.2013 o godz. 02:36.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Z dedykacją dla Bobka który jest za młody żeby pamiętać tamte czasy
![]() Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.01.2013 o godz. 09:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
nie ma strachu, wszystkie dotychczasowe marsze i defilady za Trwam czy wolną Polske zebrały max 150 tysięcy ludzi. Gdyby ktoś chciał zmusić władzę do odejścia musiałby skrzyknąć najmniej milion w jednym miejscu. Nie ma na to szans.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
oj Szpeniu ja nie byłbym taki pewny na Twoim miejscu, już nie takie reżimy upadały w historii .Tym bardziej że bezrobocie wzrośnie, koljne podwyżki a władza sobie nagrody wypłaca
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.01.2013 o godz. 10:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Taki mądry, taki wyksztalcony, taki oczytany, takie wali podkreslenia, pogrubienia, odcięcia cuda na kiju normalnie, a deklinować rzczowników w języku polskim niestety nie umie
Coż za ironia PS Przed chwila w TV L.Miller mówił, że chce ustanowić rok 2013 rokiem Edwarda Gierka za : otwarcie się na zachód, świetną sytuację gospodarczą (użył słowa świetną) i za silną pozycję Polski na arenie międzynarodowej podczas jego rządów. Zakrztusiłem się owsianką. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jakież to Bobku naukowe fakty przeczą istnieniu Boga? Bardzo jestem ciekawy wyjaśnienia ![]() Druga sprawa, gdzie to niby w mojej poprzedniej wypowiedzi brakuje sensu? Wiem, że pytanie o sens leminga to jak gadanie ze ślepym o kolorach, ale zaryzykuję ![]() Oczywiscie nie byla, bo ten wkleja fragment modlitwy, a potem wykazuje przeogromne braki edukacyjne. Jakby sie cofnal jeszcze troche to napisalby ze Ziemia jest plaska - Bobuś ten "fragment modlitwy" to opis Boga żebyś wiedział o kim mówimy. A reszty pewnie zwyczajnie nie kumasz i tu masz rację edukacja zaszwankowała tyle że nie w moim przypadku.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taa... A transparentów na mecze nie wolno wnosić ze względów bezpieczeństwa
![]()