|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Szydera niepotrzebna, tym bardziej,że potrzebujemy zmian a nie leśnych dziadków.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Czyzby J. Engel?! ;D
|
|
|
|
Guest
|
|
Mnie oczywiście nic nie zrobił - nie chcę go w Wiśle bo moim zdaniem to żaden trener. Amica a zwłaszcza Widzew to było 100 lat temu. Zresztą Amica... 3 lata pracy i przez cały czas tak samo niestabilnie grająca drużyna. Szczęśliwy strzał Murawskiego w 120min dzięki któremu można mówić, że w Amice cokolwiek mu wyszło. MP, budowanie mocnych drużyn dla następców... kiedy to było i gdzie? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Czyżby Dj Orest Lenczyk ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Engel to fantastyczny motywator, ale trener zerowy ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
@ westersyl Tzw. zapatrzenie Smudy w niemiecką szkołę trenerską to wg mnie głupia legenda mediów. Ktoś coś powiedział 15 lat temu i będzie powtarzał do końca świata choć to wierutna bzdura. No chyba że niemiecka szkoła polega na tym, że ktoś pograł trochę lat w piłkę = coś tu i tam zobaczył, a potem jedzie głównie na szczęściu, intuicji i przypadku przez jakiś czas to tj. racja. A skutki tego są jak widzieliśmy.. np. 2x w Wiśle, potem w Legii i ostatnio reprze.
Ostatnio edytowane przez arti : 28.12.2012 o godz. 15:05.
|
|
|
|
Guest
|
|
W końcu też nie wiem czy on się nadaję do selekcji bo o Lewandowskim powiedział kiedyś : Nie chcę takiego drewniaka. I optował za pozyskaniem Frankowskiego do Lecha. Skorża był u nas tylko raz Może jak zaczekamy do czerwca to będzie wolny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kto jak kto, ale Ty powinieneś to wiedzieć najlepiej. Z tego co pamiętam łysy tłumaczył się w lidze + extra mówiąc, że Lewandowski życzył sobie na starcie kontrakt na poziomie Brożka. Wątpię, że w Poznaniu dostał takie pieniądze. Jeżeli ma dojść do zmiany trenera to tylko i wyłącznie teraz. W czerwcu znowu będzie gadanie, że przyszedł nowy szkoleniowiec i potrzebuje czasu.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 28.12.2012 o godz. 16:29.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
po za tym gdyby przyszedł do Wisły to teraz by było narzekanie: ale ten lewy słaby, kopie sie po czole, bramek nie strzela, co to za napastnik!?!
![]()
![]()
|
|
|
|
Guest
|
||
|
Cytat:
Nie wiem ile Paweł Brożek zarabiał w tamtym momencie ale jestem przekonany, że nie chciałem tyle ile on zarabiał. Cytat:
Co do Smudy to Cupiał musi sobie zdać sprawę, że kibice nie będą popierać tej decyzji, a sam Smuda będzie musiał zmagać się początkowo z dużą niechęcią, krytyką itd z czym sobie za bardzo nie radził podczas EURO. Każdą porażka będzie podgrzewała atmosferę a jak atmosfera jest gorąca to boss jak sam zna się najlepiej wie że mogą pokierowac go emocje. Mógłby go po prostu szybko wywalić. Przydałby się taki trener, który miałby na początkowo jakieś zaufanie wśród kibiców.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.12.2012 o godz. 17:05.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jasne ze dobry piłkarz by sobie u Nas poradził,ale czy by sie rozwinął?
Po za tym już wtedy wiedziałeś ze np. Lewandowski jest dobry a Krzysiek Chrapek jest słaby? jasne ze bylismy nawet mocni. nasza siłą było 4-5-1 gdzie reszta jeszcze grała na dwóch napadziorów... ![]()
![]()
|
|
|
|
Guest
|
||
Baszczynski, Glowa, Cleber, Piotrek Brożek - to naprawdę mocna obrona W pomocy Zieńczuk w szczytowej formie, Cantoro, Sobol w środku pola. Boguski z Brożkiem w napadzie. Dudka nie łapał się czasami do 11. Ok był słabszy Łobo jednak on nawet potrafił dać kilka asysty. Dobre zmiany dawał Jirsak z ... Ćwielongiem. Z tego co kojarzę to jak ktoś do nas przyjeżdżał to wystawił 3 defensywnych pomocników także nie wiem gdzie ty widziałeś ten niby ofensywne ustawienie z 2 napastnikami, przeciwko Wisle to zdarzało się naprawdę rzadko. Cytat:
btw: Erozja durużyny nie rozpoeczał sie wtedy kiedy Valckx wszedł ze swoimi transferami tylko wtedy kiedy nie potrafiono, nie mielismy następców dla takich ludzi jak Piotrek Brożek, Paweł Brożek, Baszczyński, Cantoro, Źieńczuk. Na ich miejsca przyszli zawodnicy słabsi, najczęściej już ich teraz nie ma w klubie. Do tej pory tęsknimy za ludźmi pokroju Baszcza, Cantoro, dawnym Głową, napastniku o klasie Brożka, za chwilę będziemy tęsknic za Sobolem bo nie ma dla niego następcy itd.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.12.2012 o godz. 18:16.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy mamy sie bac czy cieszyc
http://www.weszlo.com/news/13238-Wis...ze_na_nowy_rok |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Na dzień dzisiejszy Lenczyk wydaje sie być czarnym koniem w wyścigu chociaż możliwe że Nowak też bierze udział w wyścigu.Aczkolwiek biorąc pod uwage pozycje w tabeli większe prawdopodobieństwo że zawita Lenczyk niż Smuda z tym że zawita na Reymonta pewnie tylko do końca sezonu A od nowego sezonu stery przejmie Nawałka który na zachęte dostanie zielone światło w transferach ewentualnie Nowak .Ciekawe tylko kogo Legionista zaciągnie z Polonii do Wisły,i czy Legioniście uda się ściągnąć Traore na Reymonta w tym okienku A co do Smudy to Smuda jest tylko pewnie przykrywką dla innego trenera z którym negocjuje Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
![]()
Co do trenerów - też mi się marzy taki scenariusz...
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 28.12.2012 o godz. 21:03.
|
||
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Moim zdaniem nie ma się co czarować.
W tym okienku na 99% nikt nowy nie przyjdzie (a już na pewno nikt wartościowy) Ewentualnych transferów można się spodziewać dopiero w wakacje. Na ten moment obecny sezon został spisany na straty i na ewentualne oczyszczenie składu z niepotrzebnych zawodników oraz poprawę kondycji finansowej. A czy ta kondycja rzeczywiście się poprawi czas pokarze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja bym zatrudnił Radolskyego , myśle że drogi nie jest.Dyzma ich zajedzie w zimie , Engel nie pracował 7 lat jako trener a Oro ma już swoje lata.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.12.2012 o godz. 08:58.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
Nie wiem jak to wygląda. Wiem kogo bym chciał w Wiśle i jest parę ciekawych nazwisk, które można zakontraktować za półdarmo. Piech, Jankowski, Dwalashwili, Pawłowski, Teodorczyk. To są nazwiska o których można pomyśleć. Jak któregoś się uda na dobrych warunkach podpisać od czerwca to dobrze. A potem będzie czystka i mam nadzieję, że Cupiał sypnie kasą jak 15 lat temu (tej skali
Po sezonie zostają: Głowacki, Bunoza, Chavez, Czekaj, Jovanovic, Uryga, Wilk, Małecki (o ile przedłuży kontrakt), Chrapek, Burliga, Melikson (bo nie opłaca się go sprzedawać), Boguski- resztę wyrzucić/rozwiązać i ruszamy od nowa. 2 brzydkie twarze (Melikson, Boguski) + upiornego Małeckiego jakoś dałoby radę wkomponować w nowy zespół. Teraz ta runda na czystkę+ zakontraktowanie dobrych wolnych zawodników jeżeli korzystnie+ walka o PP. I zobaczymy czy Cupiał jeszcze o czymś marzy czy chce tylko podtrzymać ten marazm. Na pewno jeżeli chciałby jeszcze zainwestować to niestety nie ma w klubie osób, którzy by go nie okradli i to jest głw. problem Wisły. Po co rzucać kolejne 100 milionów K.ce i jego menagerom/agentom. Masakra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jankowski? Powtarzam - w Wiśle NIKT NIGDY się jeszcze nie odbudował (za Cupiała).
Dwaliszwili i Pawłowski chcą jak najszybciej wyjechać z Polski, Piech w obliczu ostatnich doniesień medialnych idzie do Rosji bądź Turcji, a Teodorczyk niby Sevilla (a jak nie Sevilla to Amica) - w obecnej sytuacji walka o każdego z tych zawodników jest z góry skazana na porażkę. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
to njus z przymrużeniem oka
coś jak Mpenza w Dolcanie Ząbki ![]() |
|
|
|
Guest
|
|||
|
Cytat:
A co do samego pobytu w Wiśle to wielu piłkarzy się reaktywowało jak Cantoro, Brożek po fatalnym sezonie czy Zieńczuk. Chyba że oczekujesz cudów typu że Wisła będzie zmieniać wodę w wino bo mniej więcej tak można porównać sytuacje z Sikorskim. Cytat:
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/l...-spadkiem.html Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.12.2012 o godz. 13:17.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Marzy mi się Grzegorz Mielcarski jako dyrektor do spraw sportowych oraz Piotr Nowak jako trener. Dać temu duetowi kontrakty od 1 czerwca przyszłego roku do 30 maja 2016 roku. Zapewnić pełną swobodę działania i pozwolić wprowadzić drużynę na europejski poziom
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Po 1 - Mielcarski ma mila i wygodna posadke komentatora w C+ - po 2 - lubie sluchac Mielcarskiego bo nawet nie glupio mowi , tyle tylko ze jak byl u nas dyr.sportowym to jedynie co sciagnal to przecietnego Pauliste- i jesli dobrze pamietam bylo przytym wielkie halo i celebracja - a grajek z Jaska byl bardzo przecietny .....choc i tak pn Grzegorz bylby lepszy niz Lysy Waz - albo buraczany Kazio Wegrzyn .... |
|
|
|
Guest
|
|
Nie wiem czy to jest dobry trener, MSL to dla mnie to nie do końca poważne rozgrywki. Natomiast pewne jest to, że mało sobie na pewno nie zażyczy. Na pierwszy rzut oka widać kilka zalet, mówi po angielsku i po po polsku , wygląda jak poważny trener a nie np jak szkoleniowiec Perły Złotokłos, kwestia czy potrafi trenować. Na pewno mógłby zrobić dobre wrażenie na początku na piłkarzach.http://pilka-nozna.przegladsportowy....331,1,279.html Nowak odszedł ze swojego ostatniego klubu w bardzo nie przyjemnych okolicznościach. http://www.philly.com/philly/sports/...ef=twitter.com Sposób rozstawni kiedy na łamach mediów wylicza się błędy które popełnił trener jest mało cywilizowany.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.12.2012 o godz. 14:53.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|