The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.12.2012, 14:05
Już chyba był.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.12.2012, 21:36
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Cupiał wydaje 4 melony ojro na jakieś robione drzewko do swojej willi nie liczyłbym na transfery...
Ale gdzie jak ? WTF ?
aNouc napisał(a):Wyświetl post
pokaz mi te bazy treningowe.

jacekbum ma duzo racji (dodalbym jeszcze fakt ze gdyby pilkarzyki zajmowali 3 miejsce to 70% mniej osob pisaloby o powstaniu akademii) - uprzedzajac - reszta nie zajmuje wysokich miejsc z faktu ze posiadaja akademie.. bo nie posiadają, a warunki do szkolenia maja takie same jak na Reymonta albo gorsze.
Szczerze przyznam, że nie wiem jak to wygląda w klubach z ekstraklasy ale tutaj np 3 liga ...
http://lspm.futbolowo.pl/menu,19,baza-treningowa.html gdzie w Zielonej Górze klimat jest ale na żużel.

Rzucę też zdjęcie satelitarne boisk Polonii Słubice:
https://maps.google.com/maps?q=s%C5%...pl&sa=N&tab=wl

No nie wiem co tu więcej napisać, ale jak takie kluby mają więcej niż 1 boisko to co więcej chcieć.
Mogę jeszcze po raz kolejny napisać o Piaście Czerwieńsk który posiada 4 płyty pełnowymiarowe i przy tym leży Orlik ze sztuczną nawierzchnią, na którym poza czasem kiedy drużyna trenuje może przyjść pograć każdy bez najmniejszych problemów.
https://maps.google.com/maps?q=czerw...pl&sa=N&tab=wl
Przy ulicy kwiatowej są trzy płyty obecnie mało wykorzystywane.

Co najsmutniejsze, biorąc pod uwagę roczny budżet nawet okrojony Wisły, te 3 kluby razem wzięte nie obracają takiej kasy przez 10 lat ...
Ostatnio edytowane przez cfa : 26.12.2012 o godz. 21:45.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 26.12.2012, 21:45
Ale trzeba tez wziąć poprawkę że w miasteczkach/wsiach łatwiej znaleźć więcej miejsca, ot po prostu zamieni się pastwisko dla krów na boisko, co oczywiście nie rozgrzesza skąpiradłe Cupiała przed brakiem inwestycji.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.12.2012, 21:56
http://www.joemonster.org/filmy/4960...Giza_Sponsorzy A jednak mamy sponsora
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.12.2012, 00:11
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ale trzeba tez wziąć poprawkę że w miasteczkach/wsiach łatwiej znaleźć więcej miejsca, ot po prostu zamieni się pastwisko dla krów na boisko, co oczywiście nie rozgrzesza skąpiradłe Cupiała przed brakiem inwestycji.
No niby łatwiej ale Wisła jest klubem który ma ponad 100 letnią tradycję, a kluby o których wspomniałem są na ziemiach "odzyskanych", a nawet przejętych po wojnie, więc brakuje trochę. Inna sprawa to to, że ośrodek treningowy nie musi się znajdować w sąsiedztwie stadionu...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 27.12.2012, 03:06
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Przeciez oczywistym jest fakt ze taka baza nie moglaby z chociazby czystych wzgledow ekonomicznych powstac w samym Krakowie tylko w promieniu 20,30 km od centrum miasta.(mysle ze pastwisk mozna by znalezc sporo)
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.12.2012, 04:34
po drugiej stronie Błoń jest jakieś boisko, można by je wyburzyć i wtedy zyskało by się działkę pod budowę boisk treningowych
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.12.2012, 06:14
Przejezdzalem ostatnio, niestety postawili hipermarket...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.12.2012, 16:49
Ale czy to są boiska należące do tych klubów czy MOSiRów, GOSiRów itp?
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 27.12.2012, 17:47
Cytat:
Ale gdzie jak ? WTF ?
Po prostu- zwykła 20m sosna jest zbyt mainstream'owa. Boss zaczął inwestycję w drewno agarowe. W przeciągu 15 lat (okres TF w Wiśle) inwestycja zwraca się nawet do 300%.
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 27.12.2012 o godz. 17:51.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.12.2012, 18:23
cfa napisał(a):Wyświetl post

Szczerze przyznam, że nie wiem jak to wygląda w klubach z ekstraklasy ale tutaj np 3 liga ...
http://lspm.futbolowo.pl/menu,19,baza-treningowa.html gdzie w Zielonej Górze klimat jest ale na żużel.

Rzucę też zdjęcie satelitarne boisk Polonii Słubice:
https://maps.google.com/maps?q=s%C5%...pl&sa=N&tab=wl

No nie wiem co tu więcej napisać, ale jak takie kluby mają więcej niż 1 boisko to co więcej chcieć.
Mogę jeszcze po raz kolejny napisać o Piaście Czerwieńsk który posiada 4 płyty pełnowymiarowe i przy tym leży Orlik ze sztuczną nawierzchnią, na którym poza czasem kiedy drużyna trenuje może przyjść pograć każdy bez najmniejszych problemów.
https://maps.google.com/maps?q=czerw...pl&sa=N&tab=wl
Przy ulicy kwiatowej są trzy płyty obecnie mało wykorzystywane.

To zaden przyklad.. w nizszych ligach mnostwo jest takich przykladow.

Cytat:
Co najsmutniejsze, biorąc pod uwagę roczny budżet nawet okrojony Wisły, te 3 kluby razem wzięte nie obracają takiej kasy przez 10 lat ...
sam sobie odpowiedziales.. te kluby czesto nie maja na wode mineralna a skad maja na "baze trenngowa" ?
same nie wybudowaly, rzad postawil jakis orlik albo miasteczko / wies cos postawilo gdzie moze sobie mlodziez przyjsc i pokopac.

oczywiscie "baza treningowa" czesto mocno naciagana.. tam sa pola gdziepasą sie krowy (placa grosze za teren albo dostaja za darmo), po prostu przejedzie kosiarka po trawie i maja boisko.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 27.12.2012 o godz. 18:27.
Odpowiedz cytując
8samuraj
Member

Od: 08.2012

Stary 28.12.2012, 07:23
Franciszek Smuda: Jak mam myśleć o powrocie do Wisłu, skoro idąc Rynkiem, słyszę jak ktoś krzyczy "Smuda wyp...". To jest przykre. Do Wisły się nie pchałem i nie będę się pchał. To byłoby bez sensu.

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...-wyp,id,t.html
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.12.2012, 08:13
8samuraj napisał(a):Wyświetl post
Franciszek Smuda: Jak mam myśleć o powrocie do Wisłu, skoro idąc Rynkiem, słyszę jak ktoś krzyczy "Smuda wyp...". To jest przykre. Do Wisły się nie pchałem i nie będę się pchał. To byłoby bez sensu.

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...-wyp,id,t.html
Kto spotka Smudę to wiecie co z nim zrobić ;D
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.12.2012, 10:57
"Od początku miałem w głowie, że jeśli Wisłę miałby KTOŚ wziąć to w czerwcu"
"... Teraz postaram się coś do czerwca robić..."

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.12.2012, 11:04
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Ta i zostańmy z Kulawikiem
Nie weźmy po raz kolejny tą sprzedajną szmatę co poszła do L.

Kto pamięta ten mecz w sobotę Wielkanocną któregoś roku... Smuda...Co...Jajeczko

Smuda... nie zostawiam spalonej ziemi, a jak to wyglądało gdy odszedł. Drużyna nie istniała, totalnie zajechana.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2012, 05:20
Żle przygotowani... zajechani...

Żałosne.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.12.2012, 17:13
Cytat:
.Jak dziś wygląda skauting Wisły?

- Składa się z trzech osób: Zdzisława Kapki, Macieja Żurawskiego i Marcina Kuźby. Jeśli mamy pewność skautów, że kandydat jest godny uwagi, to ogląda go trener i ja.

Trzech skautów to nie za mało?

- Wystarczająco, bo ostatnio raczej staraliśmy się odchudzić kadrę. Gdyby się udało, to mamy już następców. Problem nie jest w ich umiejętnościach, tylko w przekonaniu, by przyszli do Wisły.
No i ja jestem rozjebany. Problemem piłkarzy nie jest to że są chujowi (sic!) tylko to że nie chcą grać w Wiśle. Czyli inaczej mówiąc, interesujemy sie Messim ale on nie chce przejść do Wisły. Interesujem sie Razakiem ale on nie chce przejśc do Wisły, interesujemy sie Pawłowskim a on nie chce przejść do Wisły. Panie tępa strzało Bednarz,to moze jednak to jest znak ze z tymi scoutami jest coś ....a nie halo ? Skoro Oni sporzadzili lieste piłkarzy którzy do Wisły nie przejdą, to po .... ich ? Czy w scoutingu nie chodzi o to by znależć włąsnie piłkarza o odpowiednich umiejętnościach który do klubu przejdzie bez zbędnego .......enia?

innymi słowy - Czy scouci znaleźli odpowiednich piłkarzy którzy przyjdą do druzyny i zwiekszom poziom ? NIE! Oni znaleźli piłkarzy którzy NIE PRZYJDĄ badz przyjść nie chcą, no ....a. Ja też chce taką prace....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.12.2012, 17:31
Mnie zastanawia ten fragment: Trzech skautów to nie za mało? Wystarczająco, bo ostatnio raczej staraliśmy się odchudzić kadrę.

Jak ten skauting działa?
Realizuje plan w stylu: Zdzisiek ma znaleźć napastnika a Maciek dwóch obrońców?

Tak powinno to wyglądać?
Edit: Czyje to słowa i z jakiego okresu?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 29.12.2012, 18:48
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia ten fragment: Trzech skautów to nie za mało? Wystarczająco, bo ostatnio raczej staraliśmy się odchudzić kadrę.

Jak ten skauting działa?
Realizuje plan w stylu: Zdzisiek ma znaleźć napastnika a Maciek dwóch obrońców?

Tak powinno to wyglądać?
Edit: Czyje to słowa i z jakiego okresu?
Jak znam życie to nasz "skauting" wygląda tak: jakiś menago zgłasza sie do Wisły i mówi ze ma zajebi*tego podopiecznego, Łysy po jego wizycie wbija do naszych "skautów" i mówi "słuchajcie chłopaki, odkryłem gościa który może byc mega talentem jedź Maciek i obczaj ile jest wart" Maciek odpowiada legioniście " czemu ja? Zdzichu ostatnio nigdzie nie był a ja mam dzisiaj sprawy do załatwienia dla mojego nowego butiku a wieczorem pedicure" Bednarz wkurviony uderza pięścią w stół bo koniec końców on jest tu szefem, może i legionista ale jednak szefem i Maciek musi jechać. W ty monecie Zdzisławowi spada kamień z serca bo za dwie godziny jest umówiony na wódkę z Mandziarom a po za tym wyjazd do pipidówy dolnej nigdy nie jest fajną opcją( wiecie gdyby w grę wchodziła Turcja albo Hiszpania to Zdzisiek by chętnie "popracował" ale tak...) Maciek wkurviony jedzie oglądnąć młodego wirtuoza futbolu ale zamiast skupiać sie na boisku obczaja co lepsze dupy na trybunach po czym dzwoni do Bednarza z komunikatem że ten chłopak to rzeczywiście wielki talent( a co! niech sie kvtas sam tez trochę pomęczy skoro mnie tu wysłał i przyjedzie osobiście) lysy przyjeżdża na następny mecz ogląda zawodnika i dochodzi do wniosku ze szału nie ma ale ze jest młody i POLAK to go bierze i na następnej konferencji informuje o rozwiązaniu z winu klubu kolejnego kontraktu przy czym zapewnia że nie ma powodu do obaw bo nasz skauting działa prężnie i już znalazł następcę dla zagranicznego darmozjada który do Wisły przyszedł tylko dla pieniędzy...

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.12.2012, 19:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
No i ja jestem rozjebany. Problemem piłkarzy nie jest to że są chujowi (sic!) tylko to że nie chcą grać w Wiśle. Czyli inaczej mówiąc, interesujemy sie Messim ale on nie chce przejść do Wisły. Interesujem sie Razakiem ale on nie chce przejśc do Wisły, interesujemy sie Pawłowskim a on nie chce przejść do Wisły. Panie tępa strzało Bednarz,to moze jednak to jest znak ze z tymi scoutami jest coś ....a nie halo ? Skoro Oni sporzadzili lieste piłkarzy którzy do Wisły nie przejdą, to po .... ich ? Czy w scoutingu nie chodzi o to by znależć włąsnie piłkarza o odpowiednich umiejętnościach który do klubu przejdzie bez zbędnego .......enia?

innymi słowy - Czy scouci znaleźli odpowiednich piłkarzy którzy przyjdą do druzyny i zwiekszom poziom ? NIE! Oni znaleźli piłkarzy którzy NIE PRZYJDĄ badz przyjść nie chcą, no ....a. Ja też chce taką prace....
Moim zdaniem piszesz głupoty. Prosty przykład interesujemy się Konradem Nowakiem, on wybiera Górnik Zabrze bo tam dostaje lepszy kontrakt. Tak było zdaniem Probierza. Gdzie tu jest wina skauta ? Podobnie z Łuczakiem i z kimś tam jeszcze. Ledwo udało się kupić Burasa z Hutnika.

Przydałoby się więcej skautów w Polsce którzy wyszkiwaliby właśnei takich zawodników młodszych 15-16 letnich. Tylko do tego przydałoby się stworzyć jakieś ludzkie warunki do treningu dla tych 15-16 latków. Nie mówię to o budowie basenu czy boiska z oświetleniem. Po prostu przyzwoite warunki z dobry trenerem.

__

Według mnie Bednarz po części racje, że zrezygnowano ze skautingu zagranicznego. Po co nam takie coś jak nie mamy kasy ? Można włączyć sobie ligę izraelską np w TV, zobaczyć czy jest jakiś ciekawy grajek, albo np Dahan da sygnał Bednarzowi słuchaj mam ciekawego grajka i on przylatuje na ten jeden konkretny mecz żeby go zobaczyć, jeśli nie jest pewien przylatuje drugi raz ze skautem i podejmują decyzje.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.12.2012 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.12.2012, 00:17
Bedzie drugi Ferguson. Niby nowy ale jakiś taki jakby stary.

Oferta Regensburga przebiła zdecydowanie propozycję właściciela Wisły Kraków, Bogusława Cupiała, który od stycznia chciał zatrudnić Smudę na tymczasowym kontrakcie, a od czerwca zagwarantować wieloletnią umowę na najlepszych w Polsce warunkach na zbudowanie potęgi Białej Gwiazdy od podstaw, na wzór Manchesteru United czy Arsenalu Londyn, gdzie podstawą dostarczania zawodników do pierwszego zespołu jest klubowa akademia piłkarska. Zamiast Smudy i rewolucyjnego projektu systemu szkolenia na Reymonta zawita najpewniej kolejny raz w swojej karierze Orest Lenczyk, ze sprawdzonym "enerdowskim" doraźnym odbudowaniem drużyny.

http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/l...straklase.html
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.12.2012, 15:37

Oferta Regensburga przebiła zdecydowanie propozycję właściciela Wisły Kraków, Bogusława Cupiała, który od stycznia chciał zatrudnić Smudę na tymczasowym kontrakcie, a od czerwca zagwarantować wieloletnią umowę na najlepszych w Polsce warunkach na zbudowanie potęgi Białej Gwiazdy od podstaw, na wzór Manchesteru United czy Arsenalu Londyn, gdzie podstawą dostarczania zawodników do pierwszego zespołu jest klubowa akademia piłkarska. Zamiast Smudy i rewolucyjnego projektu systemu szkolenia na Reymonta zawita najpewniej kolejny raz w swojej karierze Orest Lenczyk, ze sprawdzonym "enerdowskim" doraźnym odbudowaniem drużyny.

Smuda i rewolucyjny projekt szkolenia..
Pismak został bdb opłacony (przez kogo?) czy jest kompletnym debilem, że pisze takie bzdury?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.12.2012, 19:19
Spekulacje i wyobraźnia dziennikarzy. Cupiał, inwestycje od podstaw i szkolenie ze Smudą. Kosmos.
Ostatnio edytowane przez tofik : 30.12.2012 o godz. 19:23.
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.12.2012, 21:55
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jak im Jacek zaproponował minimum ustawowe + bilet MPK, to niekoniecznie musi być wina skautów.

Mnie osobiście rozwaliło stwierdzenie, że niby trzech skautów to jest właściwa ilość. Biorąc pod uwagę, że jak zawodnik zaczyna grać w pierwszej lidze to dla nas jest już raczej po ptakach - trzeba sięgać głębiej. Czyli - jeździć po większych i mniejszych pipidówach żeby z tysiąca wyselekcjonować dwóch-trzech. Trzy osoby nie mają szans ogarnąć tego nawet czysto logistycznie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.12.2012, 22:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak im Jacek zaproponował minimum ustawowe + bilet MPK, to niekoniecznie musi być wina skautów.

Mnie osobiście rozwaliło stwierdzenie, że niby trzech skautów to jest właściwa ilość. Biorąc pod uwagę, że jak zawodnik zaczyna grać w pierwszej lidze to dla nas jest już raczej po ptakach - trzeba sięgać głębiej. Czyli - jeździć po większych i mniejszych pipidówach żeby z tysiąca wyselekcjonować dwóch-trzech. Trzy osoby nie mają szans ogarnąć tego nawet czysto logistycznie.

Również uważam, że trzech skautów to zdecydowanie za mało. Moim zdaniem w każdym województwie powinien działać taki skaut. Nie musi być to osoba związana z klubem, może być zwykły absolwent AWF znający się na piłce i traktujący to jako hobby. 2 tyś pensji + zwrot kosztów podróży i biletów nie zrujnowały by budżetu klubu. Dodatek motywacyjny 5% sumy transferu przy ewentualnej odsprzedaży zawodnika z klubu wpłynąłby na większe zaangażowanie w poszukiwaniu perełek. Takie to trudne do zrealizowania?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.12.2012, 23:52
U nas skauting ma dwie strony.

Jedna:
Utalentowany piłkarz kilka miesięcy temu był obserwowany przez skautów Wisły w trakcie igrzysk olimpijskich w Londynie.
Pomocnik w bieżącym roku zagrał w kadrze swojej ojczyzny 4 spotkania na turnieju olimpijskim.

Druga:
Moim marzeniem była zawsze gra za granicą. Menedżer wysłał wideo z moimi występami, a prezydent Carla Dip otrzymała list. Teraz trzeba czekać na konkrety. Jestem spokojny, gdyż wiem, że coś z tego może wyjść - stwierdził Orlin Peralta w rozmowie z gazetą Diez.

A i tak pewnie skończy się na testach.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 31.12.2012, 00:00
To my teraz kupujemy piłkarzy listownie? Rany Chrystusa, aż tak źle?
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 31.12.2012, 00:03
Gołębiem pocztowym.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.12.2012, 00:18

:LOL:

ten tekst miazdzy wszytsko

oj juz niedlugo za pewnie 2 sezony na trybunach przewodia piesnia bedzie "Ekstraklasa zawsze nasza " .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 09.01.2013, 00:57
zastanawiam się jak traktować ten artykuł:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html

a szczególnie tą jego część:
"W Wiśle myślą obecnie nie tylko o pierwszej drużynie. Wkrótce powstanie wreszcie akademia piłkarska z prawdziwego zdarzenia. Jej projekt jest już w fazie przygotowywania i niedługo powinniśmy wiedzieć, jak to wszystko będzie wyglądało w praktyce. Powstanie akademii wiąże się oczywiście z bazą treningową, która również ma poprawić się, i to znacząco."

Wiadomo, że Karcz teraz dostaje od S.A. "zapłatę" za Jego służalczą postawę przed meczem z Górnikiem, a Wisła lada chwila rozpocznie sprzedaż karnetów i potrzebni są Klienci.
Jest dużo obietnic: od I drużyny poprzez akademię i bazę treningową, unormowania spraw ze stadionem, sprzedażą sky-boxów do znalezienia sponsora... - wszystko jest niezbędne, aby Wisła funkcjonowała prawidłowo - ale to zbyt optymistyczne i zbyt trudne do uwierzenia. Zresztą to samo obiecywał Basałaj.

A już nie raz byliśmy mamieni takimi zapowiedziami tylko po to by kupić karnety i bilety. Chciałbym się mylić i oby teraz wszystkich nas pozytywnie zaskoczyli!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 09.01.2013 o godz. 01:16.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów