The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2012, 15:10
Ładnie jedziemy z Piastem z relacji wynika,ze gramy agresywnie na połowie rywala tego mi brakowało w Wiśle .Po wczorajszej prezentacji zaczynam wierzyć w mistrzostwo dla Wisły.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.08.2012, 16:38
To trzeba było oglądnąć mecz...
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.08.2012, 16:51
I połowa całkiem całkiem, w drugiej to siadło, albo po prostu chcieli tylko kontrolować przebieg meczu. Ładnie wyglądały szybkie wyjścia z piłką po przechwycie i momentami pressing całej drużyny. Na plus Chrapek, podoba mi się jego gra, a to podanie z pierwszej do Quioto po którym tamten nawinął dwóch i strzelił tuż obok - palce lizać. Będzie pożytek z niego. Martwi trochę dosyć nie pewna obrona no i kontuzja Burego.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.08.2012, 17:00
Nie ogladalem meczu bo mi sie nie chcialo ale fajne bramki padały zwłaszcza ta pierwsza po swietnym zwodzie Ilieva. Melikson tez w swoim stylu nie do upilnowania i bez problemow zapakowal do bramki. Ja osobiscie mam przed sezonem przeczucie, ze to bedzie o wiele bardziej udany dla Nas sezon. Szkoda tylko, ze po wypozyczeniu Malego nie przyszedł jakis lepszy skrzydlowy zeby była wieksza konkurencja w składzie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.08.2012, 18:47
Było w meczu kilka fajnych mometrów jednak moim zdaniem jeszcze więcej było tych złych.
Na pewno na duży plus Burliga + Iliev.
Byłem pod wrażeniem gry Burligi, fajnie uzupełniał się z Ivicą, właśnie ktoś grający tak jak dziś potrzebny jest naszemu Serbowi za plecami bo wiadomo, że dużo biegać nie może.
Bardzo szkoda tej kontuzji.
Generalnie wejścia piłkarzy Piasta oraz poziom agresji prezentowany przez ich zespól nie adekwatny do rangi meczu.
Po tym co pokazali nasi zawodnicy niestety ale jestem mniejszym optymistą niż przedtem odnośnie nadchodzącego sezonu. To tylko sparing także mam nadzieję, że ta gra będzie wyglądać lepiej w meczach o stawkę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.08.2012 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 04.08.2012, 19:02
jcts napisał, że podobał mu się występ Chrapka. Mnie akurat nie podobał się jego występ, brakowało go pod grą, Garguła lepiej się prezentował w pierwszej części (proszę, linczujcie :]). Na + Iliev, Melikson, Burliga, Garguła.

Genkov nie dostawał piłek na głowę, i od razu go w meczu nie widać. O Sikorskim to wgl nie będę wspominać. Quioto widać, że chcę się pokazać, walczy, próbuje, dużo biega. Ale widać, że partnerzy nie darzą go jeszcze zaufaniem. Miał dwie udane akcje, ale potem przesunięty na skrzydło i od razu zgasł. Zdecydowanie to nie jest jego pozycja.

Pareiko nie wiem o czym myślał przy tym wybiciu piłki gdy prawie pustą bramkę by miał Piast. Wilk, kilka odbiorów i oczywiście kilka strat. Niestety rozprowadzanie akcji leży u niego. Bunoza chaotyczny, dużo strat miał. Oby ten Michel podpisany został.

Po kontuzji Burligi będzie problem na prawej stronie...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.08.2012, 19:43
Co do Garguły, to może to nieetyczne, jeśli ma coś za uszami, ale niech gra jak najlepiej, bo jeśli tak będzie to albo zostanie z pożytkiem sportowym dla nas (choć to gorsze rozwiązanie), albo odejdzie, jednak wówczas coś na mim jeszcze zarobimy, więc niech gra teraz jak najlepiej..

Wilk co do gry ofensywnej bez zmian, szkoda bo za Maaskanta przy wszystkich zastrzeżeniach wobec braku urody gry w ofensywie za tego trenera, to za niego Czarek choć próbował podłączać się do gry ofensywnej i tego bym nadal od niego oczekiwał.

fresh.cie napisał(a):Wyświetl post
Bunoza chaotyczny, dużo strat miał. Oby ten Michel podpisany został.
Brazylijczyk na LO niezbędny jeśli się na niej sprawdzi (Bunoza tradycyjnie, chaos), oby tylko Probierz miał tu nosa.

fresh.cie napisał(a):Wyświetl post
Po kontuzji Burligi będzie problem na prawej stronie...
Ciekaw jestem kiedy Jovanović zacznie grać ponownie, bo staje się to sprawą pilną.

____
gigant , do tekstu poniżej,
Hmm, w sumie zgoda, ale nie za darmo, zaróbmy coś jeszcze na nim, więc dobra jego gra może da nam większe możliwości ..
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.08.2012 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 04.08.2012, 19:56
Garguła won z Wisły. Niepokoi mnie ze Cupiał jeszcze nie wypier.dolił oszusta, łamiąc swoje zasady. Nie chce widzieć sprzedawczyka w świętej wiślackiej koszulce. Won.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.08.2012, 20:32
Mnie strasznie dziwią narzekania niektórych i gadanie, że mamy skład na 7-8 miejsce. Na które miejsce?
Bardzo dobry bramkarz, solidny środek obrony po powrocie Głowy, przyzwoite jak na polską ligę boki, czyli Burliga(oby kontuzja nie była zbyt groźna) i Michel( miejmy nadzieję, bo na papierze wygląda nieźle). Dalej dobry defensywny pomocnik, czyli Czarek albo Sobol, Iliev i Melikson to piłkarze wyróżniający się, o ile im się chce i miejmy nadzieję że w tym sezonie będzie im się chciało, plus solidny Genkov i do niego szybki Quioto i naprawdę nie jest źle.

Kto ma lepszy skład? Legia, Amica a może Jaga czy Korona?
Jak tylko będą zapierdzielać w każdym meczu i będą mieć motywacje to będzie dobrze. Skład, stadion, kibice i trener są. Teraz tylko trzeba liczyć, że będzie to dobrze funkcjonowało.

Przestańcie płakać, jak na ogólny brak transferów w polskiej lidze to Wisła prezentuje się nie najgorzej.
Dajcie chłopkom szanse, wierzmy że Wielka Wisła powróci
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.08.2012, 20:49
michael napisał(a):Wyświetl post
Dajcie chłopkom szanse, wierzmy że Wielka Wisła powróci
Wielka Wisła już nie wróci , nie w czasach gdy ogromną kasę pompują wszyscy wszędzie .
Chyba ,że mówimy o lidze. W takim wypadku można liczyć , że ta liga stanie się półamatorska i będziemy mocarzami wraz z Legią, dysponując europejskimi półproduktami .
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Stary 04.08.2012, 20:57
Niestety, polskie kluby w Europie nigdy nie będą krezusami, chyba żeby jakiś szejk upatrzył sobie jakiś nasz klub, co jest raczej niemożliwe
Jak dla mnie najpierw niech Wisła odzyska prymat w lidze, a potem można myśleć o Europie. System wprowadzony przez Platiniego naprawdę daje szanse i to wielkie na przynajmniej fazę grupową LE. Patrzmy na ostatnie dwa sezony: wystarczyło przejść Rygę i Łowecz, oraz Podgorice i Helsingborg i 6 meczy w fazie grupowej LE są. I nadzieje na dobre losowanie i być może LM. Oczywiście pod warunkiem, że mistrz Polski jest dość silny i nie rozsprzedaje składu jak WKS przed eliminacjami.
Zawsze jest nadzieja, że Cupiał sypnie kasą ale to raczej sfera marzeń, na razie skupmy się na odzyskaniu tytułu a potem będziemy myśleć ;]
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.08.2012, 01:07
1 połowa na plus, druga to już całkiem powrót do naszej szarej, kopanej...

PS. może ktoś orientuję się o co chodziło kilku chłopom po meczu wyzywającym w najgorszy sposób Pana Krzoskę ?
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 05.08.2012, 08:11
Cytat:
Chociaż spotkanie z Piastem Gliwice było tylko meczem sparingowym, to jednak zawodnicy Wisły Kraków po faulach rywali okupili je poważnymi urazami. Zaraz po meczu do szpitala na badania kontuzjowanej nogi pojechał Łukasz Burliga, a Gordan Bunoza Myślenice opuścił z wybitym zębem - czytamy na oficjalnej stronie krakowskiego klubu.

- Nie wydaje mi się, żeby miał to być lekki uraz - powiedział o Burlidze zaraz po meczu trener Probierz. - Mam nadzieję, że nie będzie to jednak kontuzja, która wyłączy Łukasza do końca rundy, a jedynie na dwa, trzy tygodnie. Wszystko okaże się po badaniach - dodał szkoleniowiec Białej Gwiazdy. - Bunoza stracił w tym meczu natomiast ząb - opisał z kolei sytuację drugiego z defensorów trener.
- Szkoda tych urazów, bo przygotowania przebiegały raczej bez kontuzji i wszystko zaczynało się zazębiać. Po to jednak próbowaliśmy młodych zawodników w sparingach, żeby grali. Może się okazać, że przyda się nam to już za tydzień - podsumował sytuację Michał Probierz.
No to fajnie ;/
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2012, 12:11
jak wypadł Rommel czymś sie wyróznial technika, szybkośc
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 05.08.2012, 12:22
Romell ciekawie wypadł, technika dosyć niezła, drybling też na ponadprzeciętnym poziomie ligowym, sam sytuacji sobie nie wypracuje z lepszymi rywalami, ale jako klasyczna 10 idealny, plus Genoov który te piłki mógłby mu zgrywać. A Sikorski to jest tragedia, on nawet się na rezerwe nie nadaje. Po h.. ściągali Sikorskiego jak jest Kamiński, Szewczyk czy podobno odbudowujący się Boguski...
.
Odpowiedz cytując
husarmac
Junior Member

Od: 08.2012

Stary 05.08.2012, 12:37
To ja może troszke z innej beczki...

Nie wiem czy czytaliście mości Panowie szlachta i Panie szlachcianki wywiad Kołeckiego dla WP o złotym medaliście z Londynu Adrianie Zielińskim.

http://londyn.wp.pl/title,Kolecki-dl...l?ticaid=1eeed

" Zaczynając od sportowca - jest pracowity. To jego największy atut. Jest bardzo dynamiczny i chce rozwijać się pod każdym kątem. Postanowił sobie, że w tym roku nie będzie żadnego alkoholu oraz żadnych imprez i w tym postanowieniu jest bardzo konsekwentny. Ciągłe zgrupowania, stuprocentowe poświęcenie – to jest ta konsekwencja, wymagana do tego, żeby zdobyć mistrzostwo. Jako człowiek – Adrian jest swobodny w kontaktach z ludźmi, szczery i bardzo inteligentny. Ze względu na igrzyska przełożył na wrzesień obronę swojej pracy licencjackiej, ale jak go znam - otrzyma za nią piątkę, ponieważ w szkole zawsze był prymusem. Jego inteligencja łamie stereotyp osiłka - ciężarowca."

Wyobrażacie sobie piłkarzy, którzy odmawiają sobie imprez dla osiągnięcia sukcesu?

Mam nadzieje, że Probierz przygotował dobrze drużyne do sezonu... Licze, że bedą mieli siły na gre (słowo klucz: gra) przez 90 minut meczu.... a nie stanie i markowanie gry... Liga, w tym roku jest żenująco słaba co pokazują pucharowe mecze... wg mnie samym już wybieganiem można lige pozamiatać.... bo niestety nie ma co ukrywać, wirtuozów w niej brakuje...
Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez husarmac : 05.08.2012 o godz. 12:37.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 05.08.2012, 13:30
Prawdą jest że sezon ostatni straciliśmy m.in. przez kontuzje, nie było stabliności składu, mam nadzieje że w tym roku będzie inaczej, jeśli Melikson będzie miał formę, może sam dowieść MP do R22
.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2012, 20:15
Nie widzę żeby toczyła się dyskusja nt poniższego spotkania. Myślę że to jest odpowiedni temat.
Za stroną oficjalną:

Limanovia Limanowa – Wisła Kraków 1:1 (0:0)
0:1 Quioto 70’
1:1 Gadzina 72’

Wisła Kraków
I połowa: Miśkiewicz – Jovanović, Jaliens, Bunoza, Frederiksen – Wilk – Szewczyk, Gargula, Chrapek – Sikorski
II połowa: Kocoń – Kolanko, Jovanović, Uryga, Żemło – Stolarski, Czapa, Downar-Zapolski, Buras, Quioto – Karłowicz

Widzę że nie tylko ekstraklasa nam się wyrównała, ale i cała piłkarska Polska
Odpowiedz cytując
KptAnt
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.09.2012, 20:41
Skład z pierwszej połowy liczy tylko 10 zawodników, brakuje Kamińskiego.
Do tematu, to był mecz sparingowy dla sprawdzenia innych i zgrania obrony. Nie mając praktycznie całej siły ofensywnej ten mecz ciężko było wygrać. Widać jaką różnicę robią Melikson i Iliev i to na nich opiera się ofensywa. Pewnie trener chciał jeszcze raz sprawdzić Szewczyka i Chrapka i dlatego dał odpocząć Ilievowi. Dobrze, że akurat ich wybrał i wprowadził do mocniejszej jedenastki, bo to oni są przyszłością i należy na nich stawiać już teraz.
Drugi skład to już całkowity eksperyment, dla sprawdzenia kto jeszcze mógłby się nadawać, by łatać dziury występujące w trakcie sezonu i poprawienia formy Jovanovicia i Burasa po kontuzjach.
Teraz pozostaje czekać na liczniejsze występy młodych, bo z relacji tekstowej wynika, ze Guła to jednak odpada z wyscigu o skład i Probierz w końcu musi to zauważyć.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2012, 20:48
Nie widziałem tego meczu, ale najbardziej martwi mnie fakt, że skład z I-szej połowy nie potrafi zdobyć bramki w meczu z III-cio ligowcem. To jest naprawdę przerażające w perspektywie całego sezonu...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.09.2012, 21:45
Barti napisał(a):Wyświetl post
Nie widziałem tego meczu, ale najbardziej martwi mnie fakt, że skład z I-szej połowy nie potrafi zdobyć bramki w meczu z III-cio ligowcem. To jest naprawdę przerażające w perspektywie całego sezonu...
każde ważniejsze podanie szło przez Gargułę

resztę sobie dopowiedz czemu było tak ciężko o bramki
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.09.2012 o godz. 22:06.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 05.09.2012, 22:39
Czytając tą relację to zaczyna ogarniać przerażenie...

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._ligowcem.html
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.09.2012, 22:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
każde ważniejsze podanie szło przez Gargułę

resztę sobie dopowiedz czemu było tak ciężko o bramki
Juz nudne jest to dopi.erdalanie Gargule , powaznie. Przeciez sam siebie do skladu nie wsadza , tez nie jego wina ze w tak zenujacej formie nie ma dla niego alternatywy!

Kaze mu grac to gra wiec miej pretensje do Probierza ze mimo wszystkiego stawia na niego. A jesli Chrapek go nie potrafi wygrysc to nie mam pytan...

Masz poprostu klapki na oczach I wychodzisz z zalozenia ze inni maja mlodych to my tez dajmy swoim szanse , bo niby ze jak Burliga zagra 20 meczy to bedzie lepszy? A niby dlaczego ?
Wszolek, Zyro, Rybicki, Makuszewski , Milik I kilku innych owszem mlodzi fajnie tylko jest jedna roznica, oni potrafia grac a miejsce w druzynie maja za umiejetnosci a nie dlatego ze komus sie cos we lbie ujebalo.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.10.2012, 21:49
Chrapek dzisiaj w 60 min skurcze.
Widać, ze cos nie zagralo w przygotowaniach.
Mysle, ze zabraklo jeszcze jednego zagranicznego obozu więcej w jakimś fajnym ciepłym kraju.
Mam nadzieje, ze w zimie ten błąd nie zostanie powtórzony.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.10.2012, 22:06
Słuszna uwaga. Przedłużanie im wczasów zwane obozem przygotowawczym to strata pieniędzy, szczególnie w sytuacji finansowej Wisły.
Po kilku latach obserwacji jak wygląda drużyna po takim okresie już więcej się nie nabiore, że oni tam jadą ćwiczyć jakieś nowe schematy, czy też szlifować gre którą później będa czarowac w meczach o punkty.
Ostatnio edytowane przez tofik : 05.10.2012 o godz. 22:09.
..
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.12.2012, 18:16
Z tłumacza google - FC Energie Cottbus sparingpartnerem Wisły na obozie w Turcji (?).

(....) Bundesliga. Z 14 do 21 Styczeń wypełniając Cottbus obozu szkoleniowego w tureckiej stronie dwa mecze towarzyskie, a mianowicie 16 Stycznia przeciwko Wiśle Kraków (....)

http://www.lr-online.de/sport/rundsc...rt1075,4071620
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Maikel
Junior Member

Stary 26.12.2012, 16:53
POZNAJEMY BELEK!

Nasi pupile spędza w Belek sporo czasu. Postanowiliśmy bliżej przyjrzeć się urokom jakie kryje w sobie to jedno z najbardziej znanych turystycznych miast w Turcji.

http://wislalive.pl/
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.12.2012, 18:10
Maikel napisał(a):Wyświetl post
POZNAJEMY BELEK!

Nasi pupile spędza w Belek sporo czasu. Postanowiliśmy bliżej przyjrzeć się urokom jakie kryje w sobie to jedno z najbardziej znanych turystycznych miast w Turcji.

http://wislalive.pl/
O tej porze Wisła zazwyczaj przygotowywała się do rundy w Hiszpanii. Teraz będziemy obozować tam gdzie... Smuda był nie dawno na wczasach ze swoją kadrą. Nie wiem czy wyciągać z tej analogi jakieś wnioski

edit: W lutym 2011 jednak też byliśmy w Belek.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 27.12.2012 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.12.2012, 21:10
Podobno w klubie nie ma na nic kasy, czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby przepracować okresu zimowego gdzieś w Polsce? Skoro i tak w większości gramy z ogórkami, to dla mnie wyjazd na takie zgrupowanie, w momencie kiedy nie gramy już o nic jest zupełnie bez sensu
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.12.2012, 22:52
Szczególnie jak w styczniu może być i przez całą dobę po - 15 stopni. I jak wtedy wyobrażasz sobie jakiekolwiek treningi z piłką na boisku ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów