The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2012, 18:01
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Zależy ci na tym, by Polacy się mniej kłócili?No to ta konferencja ma taki cel.Dlaczego?
Swoje działa wystawia Kaczyńki, Tusk swoje i przed kamerami toczy się naukowa dyskusja.Obserwatorami tej dyskusji jest Polskie (i pewnie europejskie) środowisko naukowe. Skoro rządowi eksperci są tacy pewni swoich obserwacji to dlaczego nie mieli by przyjąć zaproszenia?Przecież to tylko może pomóc, wszak w matematyce czy fizyce obowiązują takie same prawa.
Zresztą to doskonała okazja by Tusk mógł skompromitować Kaczyńskiego- zwłaszcza, że podobno tezy o zamachu stawiają "naukowe oszołomy"- więc będzie bardzo łatwo..Niech go pogrąży na oczach całej Polski- Macierewicz do tego wręcz zachęca.
Tusk nigdy nie wejdzie na taki poziom dyskusji o smoleńsku ,bo mu się to po prostu nie opłaca politycznie.Tusk stoi na stanowisku ,że był to wypadek lotniczy (zresztą ma rację) i nie będzie sie babrał w cynicznej grze z PISem. Tu nie o to chodzi ,żeby Tusk udowadniał ,że nie jest wielbłądem w co go Kaczyński z Macierewiczem chca przez takie spotkanie wciagnać. Pozatym jak myślisz ,że takie spotkanie nie zakończyło by sie jedna wielka rzeźnią ,to radze poogladac obrady roznych pod komisji i to co sie tam dzieje ,krzyki "hańba" ,wydzieranie sie ,zwroty w stylu "pan kłamie" , szkoda na to czasu.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.12.2012, 18:02
Tyle że dyskusja jest prowadzona z jednej strony, więc na jaki temat mają dyskutować?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.12.2012, 18:09
Doradca Prezydenta Komorowskiego "jak zagrają tak zatańczę" Kuźniar:

Kuźniar kwiecień 2012 r napisał(a):
Wrak musi w Rosji pozostać zgodnie z prawem międzynarodowym do momentu zakończenia śledztwa. Jego sprawa ma charakter raczej symboliczny, emocjonalny. To, że jest tam, nie ma wpływu na wyjaśnienie przyczyn tej katastrofy
Kuźniar grudzień 2012 r napisał(a):
Nikt o zdrowych zmysłach nie może założyć, że Rosjanom wrak potrzebny jest do zakończenia śledztwa. Jego zwrot się Polsce należy
"W czasach PRL Roman Kuźniar był członkiem PZPR, przeszedł także specjalne przeszkolenie wojskowe. W stanie wojennym w 1982 r. otrzymał odznaczenie państwowe „Za Zasługi dla Obronności Kraju”. Związanie się z systemem PRL umożliwiło mu karierę naukową, a co się z tym wiązało – wyjazdy zagraniczne.

Zasłynął m.in. jako przeciwnik wejścia Polski do NATO i wyznawca poglądu, że „według prawa Katyń to nie ludobójstwo”.

http://niezalezna.pl/36038-wrak-musi...-komorowskiego

Zwierze napisał(a):
Tyle że dyskusja jest prowadzona z jednej strony, więc na jaki temat mają dyskutować?
O katastrofie Smoleńskiej? Eksperci rządowi i eksperci zespołu parlamentarnego. Czytałeś artykuł linkowany przez Pablo?

AS82 napisał(a):
Pozatym jak myślisz ,że takie spotkanie nie zakończyło by sie jedna wielka rzeźnią ,to radze poogladac obrady roznych pod komisji i to co sie tam dzieje ,krzyki "hańba" ,wydzieranie sie ,zwroty w stylu "pan kłamie" , szkoda na to czasu.
Tęsknisz za PRL-em i jedynie słuszną prawdą, której przyklaskiwali wszyscy na spotkaniach partyjnych? Jak to było? Jedna partia, jeden naród, jedna prawda, a reszta to wichrzyciele i "seanse nienawiści" Popiełuszki?
Skoro raporty MAK i Millera są słuszne, to czemu eksperci komisji Millera boją się jak diabeł święconej wody jakiejkolwiek dysputy na ten temat? Było tu już parokrotnie wspominane, że głównymi tezami tego raportu można sobie już dziś ....podetrzec.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 15.12.2012 o godz. 18:17.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.12.2012, 18:43
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Tusk nigdy nie wejdzie na taki poziom dyskusji o smoleńsku ,bo mu się to po prostu nie opłaca politycznie.Tusk stoi na stanowisku ,że był to wypadek lotniczy (zresztą ma rację) i nie będzie sie babrał w cynicznej grze z PISem. Tu nie o to chodzi ,żeby Tusk udowadniał ,że nie jest wielbłądem w co go Kaczyński z Macierewiczem chca przez takie spotkanie wciagnać. Pozatym jak myślisz ,że takie spotkanie nie zakończyło by sie jedna wielka rzeźnią ,to radze poogladac obrady roznych pod komisji i to co sie tam dzieje ,krzyki "hańba" ,wydzieranie sie ,zwroty w stylu "pan kłamie" , szkoda na to czasu.
AS, to ma być dyskusja NAUKOWCÓW a NIE polityków.O jakich hasłach mówisz?To ma być debata NAUKOWA.
Skoro Tusk jest pewien swoich racji oraz ręczy za swoich naukowców to niech po prostu ukróci te męczarnie i dobije swoich przeciwników politycznych. Gdyby nie miał nic do ukrycia to w czym byłby problem.?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.12.2012, 18:48
Po kiego grzyba dyskutujecie z AS-em? On wie, że to był zwykły wypadek i choćbyście mu przedstawili dowody, że to na 100% nie był wypadek i tak racji nie przyzna. Taka natura.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 15.12.2012, 18:57
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post

O katastrofie Smoleńskiej? Eksperci rządowi i eksperci zespołu parlamentarnego. Czytałeś artykuł linkowany przez Pablo?

.
Bardziej chodziło mi że np Tusk miałby o czymś dyskutować?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 15.12.2012, 19:02
Tusk o niczym, bo pewnie by go tam nie było- tak jak i pewnie nie było by Kaczyńskiego.Wytarczył by Szeląg, Parulski oraz skłąd komisji Millera- zresztą, ostatnio jeden z członków otwarcie mówił, że taka dyskusja była by potrzebna.

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 15.12.2012, 19:27
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Po kiego grzyba dyskutujecie z AS-em? On wie, że to był zwykły wypadek i choćbyście mu przedstawili dowody, że to na 100% nie był wypadek i tak racji nie przyzna. Taka natura.
To przedstaw 100% dowody na to że był to zamach a nie wypadek to pogadamy
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.12.2012, 19:58
AS82 napisał(a):Wyświetl post
To przedstaw 100% dowody na to że był to zamach a nie wypadek to pogadamy
Odpowiem Ci krótko - dowodów na to, ze był to zwykły wypadek też nie masz co nie przeszkadza Ci twierdzić, że na 100% był to jednak wypadek... Dyskusja z Tobą jest bezcelowa - jeśli Twoja wiedza konczy i zaczyna się na "sztucznej mgle" to szkoda mojego czasu.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 15.12.2012, 20:11
"Jak określił w piątek w Brukseli premier Donald Tusk stanowisko Rosji wobec wraku samolotu Tu-154M jest aroganckie. Trudna do zaakceptowania przez Polskę sytuacja wywołana została przez nieprzyjazne nastawienie Rosjan."

Co ten Tusk wyprawia? Przecież to machanie szabelką i rusofobia! Czy ten Kaczor znaczy się Donald chce wypowiedziec wojnę Rosji? Zwykła podłośc i hucpa

http://www.e-vive.pl/rosja-nieprzyja...2338,true.html
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 15.12.2012, 20:27
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Odpowiem Ci krótko - dowodów na to, ze był to zwykły wypadek też nie masz co nie przeszkadza Ci twierdzić, że na 100% był to jednak wypadek... Dyskusja z Tobą jest bezcelowa - jeśli Twoja wiedza konczy i zaczyna się na "sztucznej mgle" to szkoda mojego czasu.
A jaki miałby to być dowód dla Ciebie ,że to był wypadek ?
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.12.2012, 22:40
Jeszcze raz zacytuję info o miejscach wybuchów, bo jest w zasobach PAP a to ważne:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1fb56
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.12.2012, 07:43
yarow napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz zacytuję info o miejscach wybuchów, bo jest w zasobach PAP a to ważne:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1fb56
obstawiam że teraz będzie wersja że to silnik eksplodował na skutek jakieś awarii i dlatego samolot rozsypał się w drobny MAK...

Edmund Klich w swojej książce pisze że często ptaki wpadają do silników i to może spowodować wybuch........Może więc teraz Hypki będzie chciał nam wmówić że stado kanarków które właśnie wracało z Syberii dostało sie w turbiny silnika i spowodowało eksplozje ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.12.2012 o godz. 08:01.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 16.12.2012, 08:37
Ayala z twojego postu wynika, że twój dzień będzie lepszym jak napiszą, że wybuchły 2 laski dynamitu. Jak napisali, że ktoś tam znalazł jakieś ślady materiałów wybuchowych większość piała z zachwytu, kiedy potem napisali że takie same ślady są w latających samolotach to już było be. Nie piszę, żeby przekonywać do swojego zdania. Ale bądźmy obiektywni i konsekwentni. Jakaś gazeta napisze coś kontrowersyjnego jest to od razu prawdą, napiszą inaczej to już pachołki putina...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 16.12.2012, 08:52
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Ayala z twojego postu wynika, że twój dzień będzie lepszym jak napiszą, że wybuchły 2 laski dynamitu. Jak napisali, że ktoś tam znalazł jakieś ślady materiałów wybuchowych większość piała z zachwytu, kiedy potem napisali że takie same ślady są w latających samolotach to już było be. Nie piszę, żeby przekonywać do swojego zdania. Ale bądźmy obiektywni i konsekwentni. Jakaś gazeta napisze coś kontrowersyjnego jest to od razu prawdą, napiszą inaczej to już pachołki putina...
I teraz napisz mi, kto za tą sytuację odpowiada?Czy przypadkiem nie ci, od hasła "Państwo zdało egzamin?"

Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.12.2012, 10:33
I teraz napisz mi, kto za tą sytuację odpowiada?Czy przypadkiem nie ci, od hasła "Państwo zdało egzamin?"
System oświaty czyli Państwo - przy czym owego systemu nie wymyśliło Słońce Peru.

I tak możemy wałkować do przysłowiowej "usranej śmierci".
Przecież swoją wypowiedzią w Brukseli Donald T. pokazał,
że jest typową polityczną chorągiewką.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 16.12.2012, 11:53
A co ma system oświaty do tej katastrofy. Oświeć mnie, bo serio nie wiem.Ale proszę o pełniejszą wypowiedź a nie ogólniki.

Moim zdaniem, samolot wybuchł w powietrzu, ale trotyl to podpucha by uniewiarygodnić wersję wybuchu, chyba że trotyl to kompozyt innych środków wybuchowych.Tak czy owak, narazie nie wazna jest substancja, tylko to, że wybuch prawdopodobnie był, co ostatnie , amerykańskie zdjęcia z satelit pokazują.Co to oznacza?Ze komisja Anodiny i Millera to była jedna wielka farsa.

Wszystkie drogi prowadzą do śledztwa międzynarodowego.

P.S

I coś dla Mansona 33

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.12.2012 o godz. 18:55.

Odpowiedz cytując
WiktorKRK
Junior Member

Od: 12.2012

Stary 16.12.2012, 13:49
Wszystkie drogi prowadzą do śledztwa międzynarodowego.
i jest to jedyna opcja aby dowiedzieć sie prawdy
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.12.2012, 00:02
Sikorski zaprasza Putina do Polski, w ramach pojednania. Oprócz tego (w kontekście braku zamiaru zainicjowania przez Polskę, międzynarodowego śledztwa w sprawie Katastrofy Smoleńskiej) mówi Rosjanom:

"- Mamy zaufanie do naszej komisji ds. badania katastrof lotniczych, której raport jest
nam znany i który istnieje w polskiej, rosyjskiej oraz angielskiej wersji językowej - oświadczył. >Był to nieszczęśliwy wypadek<. - Oczywiście, zawsze mogą pojawić się jakieś dodatkowe szczegóły, jednak ogólnie rzecz biorąc co do przyczyn katastrofy rząd Polski nie ma wątpliwości. Był to nieszczęśliwy wypadek, była to katastrofa lotnicza"

http://fakty.interia.pl/raport/lech-...u-154m,1874125
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.12.2012, 11:25
gratulacje, wreszcie powstania komisja odczarowująca wszystkie kłamstwa i pomówienia związane z katastrofą. Liczę, że szybko się tym zajmą. Im szybciej, tym szybciej pozbędziemy się Jarka Kłamczuszka i Antoniego M.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.12.2012, 11:50
Szpen napisał(a):Wyświetl post
gratulacje, wreszcie powstania komisja odczarowująca wszystkie kłamstwa i pomówienia związane z katastrofą. Liczę, że szybko się tym zajmą. Im szybciej, tym szybciej pozbędziemy się Jarka Kłamczuszka i Antoniego M.
Szpeniu to że komisja Millera stworzyła piękną baśń dla lemingów jest oczywiste. A baśnie mają bardzo niewiele wspólnego z prawdą. Oglądnij sobie

http://vod.gazetapolska.pl/2966-rapo...ra-sfalszowany

Ktoś kto twierdzi że ustalenia w raporcie zawarte są wiarygodne zasługuje na ogromne współczucie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 19.12.2012, 12:12
Miejmy nadzieje, że Tusk nie będzie się bał i wyśle swoich ekspertów z komisji Milera na pojedynek naukowy/

"Oszołomy" vs polska myśl techniczna "jak uderzyło to urwało?" .
Może byc ciekawie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.12.2012 o godz. 12:49.

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 19.12.2012, 12:53
http://niezalezna.pl/36209-senator-p...iony-w-moskwie

To ten z Krakowa?

Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 19.12.2012, 13:39
http://niezalezna.pl/36209-senator-p...iony-w-moskwie

To ten z Krakowa?
Tak, to ten sam "dlaczego kocham Cracovię" Janusz Sepioł. Zasłużył. Nikt tak pięknie jak on nie mówi o Tusku No może poza Sławkiem Nowakiem.

"Co najmniej od czasów Piłsudskiego Polska nie miała przywódcy tak moralnie i intelektualnie górującego nad swoimi wrogami, jak Donald Tusk"

Szpen napisał(a):Wyświetl post
gratulacje, wreszcie powstania komisja odczarowująca wszystkie kłamstwa i pomówienia związane z katastrofą. Liczę, że szybko się tym zajmą.
No ja też mam taką nadzieję. Jak na razie sporą częśc tych kłamstw i pomówień "odczarował" już zespół parlamentarny, ale jeszcze sporo zostało.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.12.2012, 21:38
http://wyborcza.pl/1,75478,13068467,...molenskie.html

To sie Wyborcza "niepolitycznie" wypowiedziala.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.12.2012, 21:59
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
http://wyborcza.pl/1,75478,13068467,...molenskie.html

To sie Wyborcza "niepolitycznie" wypowiedziala.

E tam niepolitycznie. Żelazne zasady muszą zostać zachowane.

Cytat:
Jednym z możliwych rozwiązań może być powołanie zespołu złożonego z byłych członków komisji Millera, którego zadaniem byłaby weryfikacja hipotez w celu oceny, czy stanowią wystarczającą podstawę do wznowienia badania. Zespół ten byłby otwarty na współpracę z różnymi środowiskami, mógłby prowadzić debaty z ekspertami mającymi inne zdanie, bez kamer i politycznej otoczki.
Bo przecież ciemny lud nie zrozumie. Za tłumaczenie o co "tak naprawdę" chodzi wezmą się obiektywne media.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 20.12.2012, 09:46
Wydawało mi się, że od czasu wiekopomnego oświadczenia prokuratora Artymiaka z 5.12.2012 r., nic bardziej absurdalnego nie uda mi sie już usłyszeć ze strony sekty pancernej brzozy. Poniższe stwierdzenie wydawało sie być już szczytowym osiągnięciem w mydleniu oczu lemingom: "Faktycznie, niektóre urządzenia w Smoleńsku wykazały cząsteczki trotylu. Co nie oznacza z całą pewnością, że mamy do czynienia z materiałami wybuchowymi ".

Oj jakże się myliłem. Wczorajsza wizyta u Moniki Olejnik dr Laska z Komisji Badania Wypadków Lotniczych ... Zresztą, co tu pisać, poczytajcie sami:

Lasek napisał(a):
Były członek komisji Millera twierdzi też, że nie znaleziono dowodów na wybuch. Jeżeli jest wybuch, to nie ma trotylu. Jeżeli jest trotyl, to nie było wybuchu, bo co wtedy wybuchło?
(...)

Lasek napisał(a):
Ostatnio prowadziłem rozmowy zupełnie na inny temat, z panami profesorami, którzy opracowali nową technologię, która może być wykorzystana w spektrometrach. Byli w stanie zwiększyć czułość spektrometru o cztery rzędy. Dla mnie to jest już jakiś można powiedzieć kosmos, padło sformułowanie, że jesteśmy w stanie wykryć trotyl nawet na Księżycu.
Monika Olejnik napisał(a):
Aha, to nieźle.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.12.2012, 10:14
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Wydawało mi się, że od czasu wiekopomnego oświadczenia prokuratora Artymiaka z 5.12.2012 r., nic bardziej absurdalnego nie uda mi sie już usłyszeć ze strony sekty pancernej brzozy. Poniższe stwierdzenie wydawało sie być już szczytowym osiągnięciem w mydleniu oczu lemingom: "Faktycznie, niektóre urządzenia w Smoleńsku wykazały cząsteczki trotylu. Co nie oznacza z całą pewnością, że mamy do czynienia z materiałami wybuchowymi ".

Oj jakże się myliłem. Wczorajsza wizyta u Moniki Olejnik dr Laska z Komisji Badania Wypadków Lotniczych ... Zresztą, co tu pisać, poczytajcie:
Lasek jest bez watpienia ekspertem w dziedzinie wypadków lotniczych, ale nie jest profesjonalnym pirotechnikiem.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.12.2012 o godz. 10:17.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 20.12.2012, 11:03
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Lasek jest bez watpienia ekspertem w dziedzinie wypadków lotniczych, ale nie jest profesjonalnym pirotechnikiem.
Lasek nie musi być profesjonalnym pirotechnikiem, by wypowiadać się logicznie i z sensem na temat badania wraku Tu154 na obecność materiałów wybuchowych. Przecież jego komisja ponoć wykonywała takie badania, więc powinien posiadać na ten temat wiedzę przynajmniej na podstawowym poziomie. Nie musi się znać na wszystkim, ale też nikt go nie zmusza do wypowiadania się na każdy temat...
Dodam że "bez wątpienia" ekspertem jest też prokurator Artymiak, z tym że on na razie szuka trotylu w paście do butów i wędlinie, natomiast Laskowi marzy się już wykrycie trotylu nawet na księżycu.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.12.2012, 12:14
Problem jest taki, że ekspertami od zamachów są tylko eksperci i posłowie jednej partii, badający "zamach" po raz który przypomnij? Pierwszy, drugi, czy trzeci?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów