The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2012, 06:57
lazy napisał(a):Wyświetl post
Eeeee.... bo prawa trzeba przestrzegać?
Niemożliwe...
Czasami poziom absurdu na forum mnie powala. Kto wam zabrania chodzic na wybory jeśli chcecie zmieniać świat?
To taka mentalność. Urodziłem się po 1989 i wychowano mnie już chyba na inną modłę, ale zauważam że komuna zostawiła wielu ludzi z mentalnością drobnego konspiratora. Wpojona niechęć do jakiegokolwiek establishmentu i ciągoty do wiecznie usprawiedliwianego wyższymi ideami i spiskami zwykłego bumelanctwa to zestaw cech, które kultywują nawet zaciekli przeciwnicy poprzedniego ustroju. To zwyczajne stawanie okoniem i dorabianie do tego filozofii, typu "nie będę płacił podatków, bo państwo mnie okrada; nie będę uczciwie pracował, bo rządzi mną agentura". Co prawda państwo i tak jest dalekie od ideału, nie będę rozwijał tego wątku, ale jego mankamenty to wypadkowa tego, o czym piszę wyżej, a co dotyka nie tylko władzę ale i też tabuny zwykłych ludzi.
Zresztą, widać to nawet po tym forum. W wakacje śledząc forum zauważyłem, że większość postów w tematach politycznych i zaciekłych kłótni politycznych na shoutboksie odbywa się w dni powszednie, w godzinach roboczych. Byłoby sporym zbiegiem okoliczności, gdyby wszyscy przeklejający rankami i przedpołudniami gorączkowo artykuły z niezależnych i innych salonów24 byli: a) stróżami nocnymi, b) poważnymi biznesmenami z elastycznym grafikiem pracy i tak dalej, co tłumaczyłoby godziny ich aktywności. Wnioski nasuwają się same. Niech każdy patrzy sobie na ręce.
Ale, jak widać, życie w świecie wiecznej negacji i usprawiedliwiania jest o wiele łatwiejsze.

PS No i zapomniałem o najważniejszym - jak dzisiaj ktoś pracuje uczciwie i się dorabia, a jego zainteresowania oscylują wokół innych rzeczy niż przepychanki pajaców na polskiej scenie 'politycznej' - jest 'lemingiem'
Ostatnio edytowane przez Watts : 14.12.2012 o godz. 07:11.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów