The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2012, 13:31
I znów podłączenie kroplówki? A może by tak od leczenia podstaw choroby zacząć a nie skupiać się na maskowaniu objawów?

I dajcie spokój Nawałce, kolejnego Wiślaka chcecie w tym grajdole umoczyć?

Jeśli Nawałka to kontrakt na 3 lata, z zapewnieniem że czy spadamy, przegrywamy, czy panom piłkarzom się podoba czy nie, czy wynik jest, to on ma wolną rękę. I jest ....a królem, a jak nie to ME wita celebrytów.

A tak to sobie ściągajcie kogo chcecie, Smude, Engela, nawet bym ich dwóch na raz wziął.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.12.2012, 16:52
Engel promotorem Kulawika.... to nie może się udać.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.12.2012, 22:40
Jeśli Cupiał nie da sygnału i pieniędzy pozwalających na powrót na szczyt to wcale nie zdziwi mnie sięgnięcie w lecie po... Moskala. Byleby Kazek lepiej się zabezpieczył przed zmiennością szefa niż poprzednio.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.12.2012, 22:42
arti napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Cupiał nie da sygnału i pieniędzy pozwalających na powrót na szczyt to wcale nie zdziwi mnie sięgnięcie w lecie po... Moskala. Byleby Kazek lepiej się zabezpieczył przed zmiennością szefa niż poprzednio.

Tylko po co? Jaki to by miało sens?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.12.2012, 22:52
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Tylko po co? Jaki to by miało sens?
Budowa Wisły po niewielkich kosztach na chłopakach głównie z Małopolski i niedrogich i cokolwiek rokujących skądinąd, póki co z celem - środek tabeli, a potem progres z trenerem Wiślakiem, który przez rok nabył nieco doświadczenia jako pierwszy (zakładam, że doprowadzi Niecieczę w pierwszej 4, awans wydaje mi się sf)
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 14.12.2012, 13:20
Czy ktos czytał w Gazecie Krakowskiej wywiad z Kulawikiem?

Przebił Bednarza... 2 pkt. do realizacji planu zabrakło!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.12.2012, 13:31
borys napisał(a):Wyświetl post
Czy ktos czytał w Gazecie Krakowskiej wywiad z Kulawikiem?

Przebił Bednarza... 2 pkt. do realizacji planu zabrakło!!!
Co w tym zabawnego? Uważasz, ze mamy skład na wiele więcej? Twoje prawo.
Ale realność takiego założenia jest mocno dyskusyjna.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 14.12.2012, 13:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wolfy skład mamy (przynajmniej patrząc na nazwiska) na o wiele więcej.
Jeśli ten argument Cię nie przekonuje to mam drugi:
TO JEST WISŁA KRAKÓW, a nie Kolejarz Stróże
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.12.2012, 13:41
arti napisał(a):Wyświetl post
Budowa Wisły po niewielkich kosztach na chłopakach głównie z Małopolski i niedrogich i cokolwiek rokujących skądinąd, póki co z celem - środek tabeli, a potem progres z trenerem Wiślakiem, który przez rok nabył nieco doświadczenia jako pierwszy (zakładam, że doprowadzi Niecieczę w pierwszej 4, awans wydaje mi się sf)
Wisła zbudowana z chłopaków z Małopolski i niedrogich być może rzeczywiście będzie walczyła o środek tabeli, ale na pewno nie w Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.12.2012, 14:00
Cytat:
Pastwimy się nad tym biednym Kulawikiem, ale jak tu czasem nie dać się sprowokować, kiedy facet wypuszcza w świat bzdury taśmowo - z prędkością karabinu maszynowego. Tym razem został poproszony przez działaczy o przygotowanie raportu podsumowującego jego pracę. Dwie części – co już zostało zrobione i jakie plany zakłada na najbliższą przyszłość. O kilku szczegółach raportu Kulawik mówi dziś na łamach „Gazety Krakowskiej”. Po prostu nóż w kieszeni się otwiera. Myśleliśmy, że to, co opowiadał w kulisach Ligi+ Extra, że „chłopcy i tak zrobili już w tej rundzie dużo” to był jakiś blef, pomyłka, nie wiemy - przypadek. Ale okazuje się, że on naprawdę nie ma wobec siebie i zawodników wygórowanych oczekiwań.

DO WYKONANIA PLANU ZABRAKŁO DWÓCH PUNKTÓW

Jaki trener pracujący w Wiśle, po tak fatalnej, najgorszej od lat rundzie mógł powiedzieć coś aż tak absurdalnego? - Wyznaczyłem sobie limit 20 punktów. Zabrakło dwóch do tego wyniku. Mogliśmy je wywalczyć w zremisowanych meczach z Jagiellonią i Koroną. Założyłem sobie też, aby poprawić styl i przywrócić zawodnikom radość z gry, bo widać było, że to nie jest kolektyw – przekonuje Kulawik.

Pomijamy fakt, że ani cienia stylu nie ma nadal, ale ok, zróbmy symulację tego planu.

Wisła nie traci gola w końcówce meczu z Koroną. Wygrywa 1:0 i zdobywa dwa brakujące punkty. W całej rundzie ma więc zakładane przez trenera dwadzieścia oczek. 6 zwycięstw, 3 remisy, 6 porażek. W efekcie zajmuje dziesiąte miejsce w tabeli, tuż przed Jagiellonią Białystok. A jeśli liczyć samą kadencję Kulawika, drużyna pod jego rządami wygrywa cztery mecze z dziewięciu rozegranych.

Tak wygląda realizacja planu? W tej sytuacji, naprawdę, nie chcemy znać dalszej części raportu.

Kulawik, siadaj, pała!
Rok temu było Twente. Żarło ale zdechło.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 14.12.2012, 15:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Trener dostosował się ambicjami do zawodników.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.12.2012, 16:00
Prawie runda idealna
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 14.12.2012, 16:11
Trzeba powiedziec, ze dobor kadr w Wisle jest przedni.

Trener bez ambicji.
Zawodnicy z miernymi umiejetnociami.
Wiceprezes od wszystkiego czyli do niczego.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.12.2012, 18:13
Kulawik to zwykłe popychadło, nawet za darmo by pracował byle tylko mieć pracę. Podobnych jemu znajdziesz w każdej firmie.
Ten typ tak ma...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.12.2012, 18:38
Każdy chcę mieć pracę a szczególnie lepiej płatną.Dziwisz się?Ty byś nie poszedł?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 14.12.2012, 18:58
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Każdy chcę mieć pracę a szczególnie lepiej płatną.Dziwisz się?Ty byś nie poszedł?
Zajebiscie nielogiczne. Mógl zostac w MEsie i tam dozyc poznej starosci nie robiac nic, a wzial sie za bary z bykiem ktoremu nie sprostal. I teraz jak wyszlo szydlo z worka, czyli, z calym szacunkiem dla Tomka, jest ....a beznadziejnym trenerem, bez haryzmy, pomyslu, stylu i jaj, to gdzie on sobie teraz robote znajdzie w Styczniu? Zostanie kierownikiem druzyny?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.12.2012, 19:32
borys napisał(a):Wyświetl post
2 pkt. do realizacji planu zabrakło!!!
To już wolę Maaskanta, któremu zabrakło 2-3 minut do LM
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.12.2012, 20:46
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Chociaż po tej informacji, należy mu się jak psu buda

Cytat:
Trener Wisły Kraków Tomasz Kulawik uzyskał najważniejszy trenerski dokument, czyli licencję trenerską UEFA Pro - informuje oficjalny serwis krakowskiego klubu "Wisla.Krakow.pl".
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 14.12.2012, 20:50
niech wróci Moskal!!! Dać mu drugą szansę, a na pewno nie będziemy żałować. Spaść, nie spadniemy, a dając Moskalowi okres przygotowawczy i rundę wiosenną, możemy wypracować jakiś styl, wiem, że możemy nie strzelać bramek tak jak to wyglądało wcześniej, ale kiedyś muszą zacząć wbijać bramki, dobrze o tym wiemy. Kulawik dostawał szansę kilka razy i piłkarze nie traktują go poważnie, takie jest moje zdanie.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.12.2012, 21:10
Z całym szacunkiem dla trenera Kulawika ale niech sobie oszczędzi wstydu tymi durnymi wypowiedziami, już o umiejętnościach czysto trenerskich nie wspomnę...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.12.2012, 22:05
comek napisał(a):Wyświetl post
niech wróci Moskal!!! Dać mu drugą szansę, a na pewno nie będziemy żałować. S
Tyle że Moskal nie jest głupi by po raz drugi w.......ić się na minę a już na pewno nie za kadencji Łysego.
Kula niestety wygląda na bardzo słabego trenera, tyle że wiadomo że nie on jest tu problemem.Ktokolwiek by tu nie przyszedł to nic obecnie nie zrobi

Klub padł sportowo, za chwilę padnie finansowo, tak więc czekają nas ciekawe czasy.Oczywiście jest możliwość że pójdziemy na dno ale też pojawia się w końcu mała ale jednak szansa, na nowe otwarcie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.12.2012, 22:56
Kula szacunek nawet Antoni by takiego raportu nie napisał !!
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.12.2012, 23:49
Kulawik albo ma wszystkich za idiotów albo sam jest idiotą, może i mam do niego negatywne nastawienie ale od momentu gdy pieprzył myśląc że nie jest nagrywany jak to zespół źle przygotowany i jak popracują to będzie lepiej.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.12.2012, 23:51
To ze z Kulawika zaden trener to wiekszosc chyba widzi.Ja tak czulem ze to tylko "prowizorka" z tym jego trenowaniem,bo on sie na tym poprostu nie zna.Kiedy wy.......ili Probierza poprostu kazali mu trenowac pierwszy zespol i tyle.Byle nikogo nie szukac ,kto bron boze chcialby jakas wieksza kase.Potem łysy h*uj w TV dumnie oglosil'Znalazłem trenera" !!! i kazdy kibic sie cieszyl.

Tylko z czego?Jak to wszytsko jeden wielki teatrzyk.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 15.12.2012, 00:01
teatrzykiem jest cała polityka tego klubu od przynajmniej 10 lat o mentalności afrykańskiego człowieka z buszu, dziś się nażrę a co będzie jutro nie ważne, i teraz właśnie mamy to jutro utopione ciężkie miliony w patałachach piłkarzynach bez ambicji, zamiast wywalić tą kasę na boiska i jakąkolwiek mini szkółkę ide o zakład że był by tego taki efekt iż nie brakło by nam tych posranych 2-3 minut do LM, teraz byśmy byli wiele oczek wyżej, było by zaplecze chociaż 2-3 młodych dobrze rokujących za.. darmo. A tak to mamy Kulawika i łysego chuja (bo inaczej się go nie da nazwać) na stanowisku prezesa oraz tragiczną pozycję. Po reformie Ekstraklasy będziemy grać chyba w grupie spadkowej. A najsmutniejsze jest to że to wszystko w rocznicę bądź co bądź wyszarpanego cudem sukcesu w LE.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.12.2012, 00:37
Pan trener nie po raz pierwszy się ośmieszył. Cóż jaki klub taki trener i piłkarze. To towarzystwo do siebie wprost idealnie pasuje. Ale mnie żal serce ściska jak na to patrzę.
Do Kulawika apelowałam tutaj aby odszedł, wiem że to śmieszne i sam nie odejdzie, ale.....
Ale właśnie mam już dość wygadywania przez niego tych idiotyzmów.
Legenda piłkarska - fakt, ale jako trener (komu dają te licencje UefaPro!) jest zwykłym patałachem.
Szkoda, że się tak rozmienia na drobne, szkoda że kosztem Wisły.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.12.2012, 14:35
ooona napisał(a):Wyświetl post
Pan trener nie po raz pierwszy się ośmieszył. Cóż jaki klub taki trener i piłkarze. To towarzystwo do siebie wprost idealnie pasuje. Ale mnie żal serce ściska jak na to patrzę.
Do Kulawika apelowałam tutaj aby odszedł, wiem że to śmieszne i sam nie odejdzie, ale.....
Ale właśnie mam już dość wygadywania przez niego tych idiotyzmów.
Legenda piłkarska - fakt, ale jako trener (komu dają te licencje UefaPro!) jest zwykłym patałachem.
Szkoda, że się tak rozmienia na drobne, szkoda że kosztem Wisły.
Nie musiał publicznie mówić o tych 20pkt - dobrze sobie tym nie zrobił - to fakt.
Ale z drugiej strony pisałem tu przed Koroną czy jeszcze mecz wcześniej właśnie o 20pkt jako o przyzwoitym wyniku zważywszy na tzw. całokształt.
Nieopłacani kopacze-najemnicy - kilku z nich wciąż stać na sporo, ale w atmosferze ogólnego burdelu w klubie będą robili co będą chcieli i każdy trener połamie tu sobie zęby.
Myślę, że wiele (-u) z Was pracuje u kogoś... jak w firmie będzie przekroczony pewien poziom burdelu, a pracodawca będzie Wam wisiał kasę za parę miechów to co będziecie robić i do czego będzie Was w stanie zmusić przełożony? Do pracy na maksa? Pewnie nie...
Jak inne sprawy będą załatwione to zobaczymy czy Kula jest trenerem czy d.pą. Zajmie się tylko trenowaniem, a nie np. proszeniem żeby kołki typu Jova czy Fredek skupiły się trochę na robocie jak wychodzą na boisko myśląc o tym, że kasa się nie zgadza i dokąd by tu czmychnąć.
Jak dla mnie to niech Kula trenuje ten bajzel do końca sezonu.
Jak w klubie nie będzie porządku organizacyjno-finansowego to żaden trener nie da rady, z drugiej strony mimo wszystko skład i sytuacja w tabeli jest taki, że na 90% nie spadniemy.
No chyba, że od 1 stycznia Wisła zaczyna być wreszcie profi to wtedy inna rozmowa.
Ostatnio edytowane przez arti : 15.12.2012 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.12.2012, 14:56
Tak,tak - drogie dzieci. To wina Kulawika. Tak jak wcześniej Maaskanta czy Moskala.

Dlaczego Cupiał wymienia trenerów jak rękawiczki? Ponieważ to działa. Na jednego rozsądnego kibica trafi się dwudziestu frajerów którzy to kupią.

A plucie na Kulawika na forum Wisły - żałosne.
Rozumiem merytoryczną krytykę, ale coś takiego?
Wstyd.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 15.12.2012, 15:24
Tak dokladnie. To wina Kulawika. Wina tez byla Maaskant i Moskala i Petrescu ze nie potrafili wziazc za mordy tych przeplacanych skorokopow. Ich wina ze nie poszli bezposrednio do Cupial i nie powiedzieli: "Trza ta bande rozpedzic w cztery wiatry i zaczac od nowa". Wina tez Cupiala ze sie otacza Rogalami i Kapkami i pozwala sie mamic papka rodem z TVNu jak jest dobrze a jak bedzie niedlugo lepiej. Wina jest nas, kibicow, za poklepywanie plkarzy po pleckach, jak im sodowka zaczyna popuszczac, wmawiajac im ze nic sie nie stalo. I tak wspolnym czynem wychodowalismy sobie taka hydre gdzie pilkarze maja nas w dupie, a zarzad klubu chce sie nas pozbyc. Trzeba to teraz wziazc na klate i pomyslec co z tym fantem zrobic.
Wolfy - na Tomka nie pluje bo chlop bardzo se zasluzyl dla Wisly i miejsce wsrod naszych legend ma na stale. Stwierdzam tylko fakt ze w trenerce sie niestety nie odnalazl. Sprobowal, ale niestety nie wyszlo.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 15.12.2012, 20:28
wolfy, bo nasz trener jest za to bardzo merytoryczny, zabezpieczając się na wstępie rzekomym złym przygotowaniem, tym ze juz nic sie teraz nie da więcej zrobić, pieprzeniem dyrdymałów ze prawie wykonał plan, jak mozna tak pieprzyć w tym klubie? w klubie gdzie rok temu gralismy w LE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów