The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
łazik
Junior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2012, 20:01
Pytanie brzmi : kiedy ostatnio dostaliśmy 1 do 4 ?
Przypomina mi się Saragossa , ale nie dam sobie głowy urwać , że potem nic nie było .
Ale żeby w lisze ..... ?
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.12.2012, 20:08
łazik napisał(a):Wyświetl post
Pytanie brzmi : kiedy ostatnio dostaliśmy 1 do 4 ?
Przypomina mi się Saragossa , ale nie dam sobie głowy urwać , że potem nic nie było .
Ale żeby w lisze ..... ?
Słabą kolega ma pamięć. Później w lidze było jeszcze: 4:1 z Legią(2003), 5:1 z Legią (2005). 0:4 u siebie z Groclinem(07), 1:4 u siebie z Lechem(08).
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.12.2012, 20:14
No i przecież z Amiką w Poznaniu 1-4 dwa sezony temu...wtedy co Cleber kontuzje zlapał. To był 30.10.2010
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
soQlABG
Member

Od: 08.2012

Stary 08.12.2012, 20:14
Jaki jest obecny budzet Wisły?
Odpowiedz cytując
łazik
Junior Member

Od: 05.2004

Stary 08.12.2012, 20:16
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Słabą kolega ma pamięć. Później w lidze było jeszcze: 4:1 z Legią(2003), 5:1 z Legią (2005). 0:4 u siebie z Groclinem(07), 1:4 u siebie z Lechem(08).
tak , tak
I tym dobrym akcentem zacznijmy zimę ....
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.12.2012, 20:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dobra, ktoś to kiedyś musiał zrobić, ale nie czuję się z tym dobrze...

Św. Mikołaj nie istnieje.
Niedość ,że Oni to jeszczy TY...no zjebałeś mi święta zabierając nadzieję...
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
soQlABG
Member

Stary 08.12.2012, 20:28
Wisła gra bez skrzydłowych, bez napastnika, bez bocznych obrońców. Nie rozumiem Kulawika wystawia wynalazki takie jak Frederiksen czy Jovanović, który jakims cudem grał w LM zamiast poszperać i dać zawodników z MESA na tą pozycje...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 08.12.2012, 20:29
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że jemu nalezy się szacunek za kase jaką władował. Bez Cupiała dalej byśmy się pałętali po 3 lidze.

Jasne, że należy się szacunek, to nie podlega wątpliwości. Facet od 15 lat ładuje swoje środki, w klub który do tej pory nie spełnił jego oczekiwań w 100%. Tylko teraz jest druga strona medalu...

Może i bez niego pałętalibyśmy się po III ligach, grali z jakimiś drużynami, których nazwę pierwszy raz usłyszelibyśmy na uszy przed rozpoczęciem meczu.

Ale chyba w takiej drużynie grali by ludzie, którym zależy, którzy na boisku zostawiali by więcej zdrowia niż nie jeden z obecnych najemników z logo s.s.a na koszulce.

Na dzień dzisiejszy chyba trzeba przed meczem wypić coś mocniejszego, żeby oglądnąć poczynania gwiazd. Wiem zaraz się pojawią głosy, że należy się skupić na dopingowaniu, a nie na boiskowych wydarzeniach, no ale szczerze mówiąc chcąc nie chcą kilka razy spoglądnie się na murawę a to co się tam widzi woła o pomstę do nieba. Najlepiej to widać kiedy mecz/powtórkę ogląda się na spokojnie. Wtedy można poświęcić czas na ocenę i przemyślenia poczynań co po niektórych piłkarzy. Wnioski nasuwają się same.

qchar90 napisał(a):Wyświetl post
z Cupiałem jest nie możliwe postawić prawdziwe fundamenty gdyż on szybko zmienia zdanie, on co dwa lata zmienia koncepcja albo nawet częściej i to jest główny problem
Zgadza się, więc jako dorosły i w pełni odpowiedzialny człowiek Cupiał powinien w końcu powiedzieć jasno co dalej z tą Wisłą. Czy nadal będziemy oglądali gówniane poczynania, zatrudniali specjalistów od mydlenia oczom kibiców, jak to wspaniale chłopcy pracują na treningach a drużyna jest tak zmotywowana, że nawet Barcelona nas nie pokona. Czy długo będziemy jeszcze słuchać wypowiedzi naszego szanownego Pana Jacka Bednarza, który nadal uparcie będzie twierdził, że Daniel Sikorski to zawodnik na miarę mistrzostwa Polski a Frederiksen to doświadczony obrońca..

Czy Cupiałowi podoba się taka Wisła? Zarówno pod względem infrastruktury jak i personalnym? Martwi mnie tak stan rzeczy, martwi fakt, że podczas tego całego odchudzania kadry, kryzysu finansowego właściciel klubu ani razu nie zabrał publicznie głosu. Teraz jest to chyba konieczne, czas najwyższy określić swoje zamiary względem klubu...

Jeżeli nie może/ nie chce już pakować w ten klub pieniędzy niech powie to wprost. Jeśli naprawdę kocha ją jako Kibic i chce dla niej jak najlepiej a nie może dać jej nic więcej niech ją sprzeda... Zawsze to nowy impuls i nadzieję na zmianę.

Kolejna rewolucja tzw ''rewolucja półroczna/roczna'' nic nam nie da. Jedynie polityka długofalowa może przynieść oczekiwany efekt, ale do tego potrzebny jest właściciel, który wpompuje w ten klub duży zastrzyk gotówki, przewietrzy szatnie łącznie z biurami prezesów, dyrektorów i postawi na rozwój infrastruktury.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.12.2012, 20:29
No to mnie czekała niespodzianka jak wróciłem do domu. 4:1 daje poważne przesłanki do umartwiania się nad losem Wisły wiosną. Jeśli w klubie nic się nie zmieni to stawiam, że zajmiemy 14 miejsce w lidze....
What's new?

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 08.12.2012, 20:31
http://this11.com/boards/abDRAaqakF.jpg - tak to wyglądało w sezonie 10/11, z tym że Kirm był w wysokiej formie i zamiast kombinować(zacząć bawić się w tiki takę) wychodził na pozycje, po czym po jego dośrodkowaniu badź strzału stwarzaliśmy zagrożenie. Teraz wygląda to tak że nie posiadamy żadnego skrzydłowego, Melikson jak ten boczny schodzi do środka, natomiast Garguła powinien zająć jego miejsce, ale nie robi tego ponieważ najważniejszą czynnością jest żucie gumy, Chrapek nie jest typowym skrzydłowym i nie ma jak zdobyć bramki, czasem coś wyjdzie a czasem nie. Maaskant i Moskal to mimo wszystko mieli pojęcie taktyczne, a Probierz i Kulawik są debilami w tym zakresie. Nie mamy chłopców do biegania, ale jakiś zmysł taktyczny i powinno być lepiej. Smuda pewnie dołaczy do grona debili. Jedynym sensownym rozwiązaniem jest zatrudnienie zachodniego szkoleniowca albo powrót do korzeni vel. Moskala. Sezon można uratować Pucharem Polski, ale Śląsk może nam to nadzieje szybko odebrać jak sami nie będą pewni miejscem w Pucharach. Zresztą mecze Wisły będziemy oglądać tylko samej rozrywki. Bądź co bądź Podbeskidzie i GKS spadnie. A sezon może nam "rozdupcyć" Bednarz swoimi transferami w zimie "z" i "do" klubu.
Odpowiedz cytując
soQlABG
Member

Stary 08.12.2012, 20:50
Takie porażki ostatnio były z Fulham 4:1 , z Twente 4:1...
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez soQlABG : 08.12.2012 o godz. 20:50.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 08.12.2012, 20:59
soQlABG napisał(a):Wyświetl post
Takie porażki ostatnio były z Fulham 4:1 , z Twente 4:1...
Różnica jest taka że to były w miarę markowe druzyny, teraz jebie nas jakieś zagłębie z pastuchowa. Zresztą teraz jebią nas wszyscy którzy mają chwilę czasu i akurat jedenastu dwunożnych trzeźwych (do 1 promila) kolesi ubranych w stroje piłkarskie.

Takie czasy.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.12.2012, 21:05
Taki płacz nad 4:1 jak z Piastem Wisła zagrała jeszcze słabiej... W Gliwicach mogło być spokojnie 5:0 jakby nie trzykrotnie ratująca dupę Pareice poprzeczka...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 08.12.2012, 21:28
Dawać Smude, jak się bawić to na całego!!!
Odpowiedz cytując
kola12
Member

Od: 10.2011

Stary 08.12.2012, 21:43
mnie emocje już opadły... ale nie mogę pojąć i zrozumieć co ten nasz chart z Bośni i Hercegowiny ma wycięte na prawej półkuli mózgowej? czy jemu- panu Bunozie- tamtendy ładują dane przez USB? albo to przygotówka pod kod kreskowy? a może taka moda...?
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.12.2012, 21:49
kola12 napisał(a):Wyświetl post
mnie emocje już opadły... ale nie mogę pojąć i zrozumieć co ten nasz chart z Bośni i Hercegowiny ma wycięte na prawej półkuli mózgowej? czy jemu- panu Bunozie- tamtendy ładują dane przez USB? albo to przygotówka pod kod kreskowy? a może taka moda...?
Radzę na przyszłość troszkę pomyśleć i poszukać, potem pisać.
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81ysienie_plackowate
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.12.2012, 22:03
adas123 napisał(a):Wyświetl post
@rafkur
chujowe ale własne i za mimo wszystko mniejsze pieniądze.nie mówie o gargule czy danielu bo to nieporozumienia pokroju frederiksena.bunoza faktycznie jeszcze daje nadzieje ze cos sie uda z niego zrobić
Gościu, mów co chcesz, ale z tymi kalekami pokroju Bitona, Lameya, Nuneza, Paljicia zdobyliśmy mistrzostwo i godnie graliśmy w LE / kw. LM. Zresztą, jak można porównywać Bitona do Sikorskiego, czy Paljicia (który był średni) do Fredriksena, totalna porażka.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.12.2012, 23:07
Miśkiewicz i ten drugi, jak on miał?..
Młodzi, Polacy, z niższych lig

Poza tym jest jeszcze Szewczyk, jest Czekaj. Teraz testujemy dwóch młodych polskich bramkarzy z niższych lig. Jakby nie patrzeć - plan jest powoli realizowany i widać pierwsze efekty Nie spadniemy pewnie jeszcze w tym sezonie, bo na szczęście są PBB i GKS (swoja drogą też mocno stawiający na młodych rodaków), ale - jak to powiadają - "nie od razu Kraków zbudowano".

Słuszna uwaga.
Czy do ciebie to dociera że nie rozmawiam z tobą zakompleksiony psychopato! Spadaj panie Niesiołowski ode mnie, na kim innym lecz swoje kompleksy. Skoro właściciel forum toleruje kogoś takiego jak ty, to cóż, nie ma rady. Ale ze mną nie porozmawiasz.

BTW
Nie chodzi o to co mówisz - mądrze/głupio ale jak mówisz. Rozmawiasz żeby upokorzyć swojego interlokutora i w ten sposób leczysz swoje wielkie kompleksy, a z takimi psychopatami nie rozmawiam. Znam się od lat na forum i wiem że się nie zmienisz.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.12.2012, 23:11
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
(...)
Odpowiedź godna miłośnika PMS.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.12.2012, 23:13
Odpowiedź godna miłośnika PMS.
Odpowiedź godna psychopaty, znowu obszczałeś nogawki z podniecenia że będziesz mnie mógł "ukąsić"?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 08.12.2012, 23:14
Panowie, przestańcie. Idźcie na priv sobie pogadać.
Bo osobistymi wycieczkami nie wnosicie nic do dyskusji.

Dziękuje.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.12.2012, 23:36
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Gościu, mów co chcesz, ale z tymi kalekami pokroju Bitona, Lameya, Nuneza, Paljicia zdobyliśmy mistrzostwo i godnie graliśmy w LE / kw. LM.
Po pierwsze: większość z nich była przesadnie krytykowana. Myślę, że każdy normalny kibic widzi różnicę pomiędzy Lameyem a Burligą/Frederiskenem, lub Nunezem a - dajmy na to - Wilkiem.

Po drugie: nawet jeśli mieliśmy słabe ogniwa wówczas, to istniała drużyna, było jakieś poczucie celu. Teraz dzięki działalności Bednarza nie ma nic.

Ostatnia sprawa: tamci zawodnicy byli generalnie tacy sobie, bo to były ostatnie podrygi Wisły. Teraz jest już agonia, a to co ściąga Łysy to muł. Frederiksen czy Sikorski to jedni z najgorszych (o ile nie najgorsi) piłkarze na swoich pozycjach w ekstraklasie. Jedno słowo do nich pasuje - ułomni.

Pora kończyć: czwarta bramka ustawiła mecz. Ma rację Garguła, Zagłębie doszło do identycznych wniosków - więcej strzelać im się już nie chciało. A mogli nam władować nawet dwucyfrówkę patrząc na to, jak się wozili z piłką pod naszym polem karnym.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.12.2012 o godz. 23:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.12.2012, 23:40
Dobry wynik - liczyłem na porażkę ale na taki w....... to nie a było lepiej.
Nie wiem w jakim kierunku to wszystko pójdzie ale wszystko na szczęście zostało obnażone.Domyślam się że i tak Łysy .......nie że to wina Probierza a Kula że po przygotowaniach to będzie inna drużyna.Wszyscy wiemy że to brednie więc jeśli w ogóle coś pozytywnego może się stać(w co osobiście nie wierze), to ten 'popis' powinien temu pomóc.Każdy inny wynik mógłby tylko rozmazać rzeczywistość.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 08.12.2012, 23:41
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Gościu, mów co chcesz, ale z tymi kalekami pokroju Bitona, Lameya, Nuneza, Paljicia zdobyliśmy mistrzostwo i godnie graliśmy w LE / kw. LM. Zresztą, jak można porównywać Bitona do Sikorskiego, czy Paljicia (który był średni) do Fredriksena, totalna porażka.
Z Bitonem, Lameyem i Nunezem to zajęliśmy 7 miejsce.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.12.2012, 23:46
K4millo napisał(a):Wyświetl post
To już było dzieło duetu Bednarz - Probierz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 08.12.2012, 23:51
Nie, to było dzieło przede wszystkim piłkarzy. Ale u nas jest moda na zwalanie na wszystkich dookoła tylko nie zawodników, a już najlepszy to jest argument o przygotowaniach jak słabo grają.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.12.2012, 23:52
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Nie zakłamuj faktów, bo scenariusz jest inny. Nie stać nas na drogich zagranicznych piłkarzy + Garguła i odchodzimy od tego, ale w zamian nie ma ani polskiej Wisły, ani młodej Wisły tylko łapanka na zasadzie kto chce mniej ten lepszy. czyli ani model Legii z "drogim" szkoleniem młodych, ani Górnik Zabrze z tanim wyszukiwaniem w niższych ligach tylko łapanka jak swego czasu w Wodzisławiu. Tylko z kartą na ręku żeby się odbudować....

I tego Ja osobiście nie rozumiem w głowach szkoleniowców. BOJĄ się wystawić młodych, a wystawiają piłkarski szrot, który gra dennie.
Tylko kluby, które przycisneła bieda stawiają na młodych, bo poprostu ich nie stać na transfery.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 09.12.2012, 00:03
Nie, to było dzieło przede wszystkim piłkarzy. Ale u nas jest moda na zwalanie na wszystkich dookoła tylko nie zawodników, a już najlepszy to jest argument o przygotowaniach jak słabo grają.
Ty kolego masz chyba krótką pamięć.
Bednarz jak tylko rozsiadł się w fotelu to powiedział że cześć piłkarzy nie ma co liczyć na przedłużenie kontraktu a z resztą chętnie rozwiąże za porozumieniem stron.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.12.2012, 00:04
Ja juz mam tego dość.

W.Y.P.I.E.R.D.O.L.I.C WSZYTSKCH i grac nawet kasjerami z Tesco runde wiosenna.

Ja juz niemoge na nich patrzec.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.12.2012, 00:05
To 7 miejsce jak nie zajdą jakieś radykalne zmiany to może być dla nas taki przysłowiowy Mount Everest, który latami będzie się śnił. A codzienność stanowić będzie walka o utrzymanie, mam nadzieję że w Extraklasie, a nie w 1-szej lidze.
Dla mnie ten sezon jawi się jako ostatni w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów