|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ej thechris, skąd ty tak dobrze poznajesz cioty ?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Mila, Pawłowski, Jankowski, Piech, Nigeryjczyk z Chelsea, Traore - transfery na puchary.... a tak na poważnie trzeba zacząc działać i funkcjonować jak legia bo ona w przyszłym roku będzie grała w LM jeśli tylko nie popełni błędu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Niektórzy mogliby zapamiętać jedno: Bednarz = Cupiał. On tu nie robi nikomu na złość tylko realizuje zadania wyznaczone przez Cupiała. Nie robi nic wbrew Cupiałowi. Przymierzamy się do żenujących transferów bo mamy żenujące możliwości transferowe. I taki też w naszym wykonaniu jest ten sezon. A przyczyn tego stanu rzeczy należy szukać na samej górze, a nie wśród pionków (Bednarz).
PS: Na dobrych młodych Polaków nas nie stać. Po prostu. Na piłkarzach z niższych lig, kupowanych w większej ilości, osiąga się tak wspaniałe rezultaty jak nasza sąsiadka z drugiej strony błoń w ostatnich kilku sezonach w ekstraklasie. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
arti piszesz ilu adamków by sie znalazło.
pewnie z 200, no ale przeciez gdyby taki adamek z drzewiarza jasienica został podpisany przez bednarza to 99% osob by go zajebało. i TY pewnie byłbys w tej grupie. zdziwiony tez jestem ze forum nie płacze po Gajosie. W lipcu był ryk że jednak do nas nie idzie, a taki to miał byc rewelacyjny playmaker. Tak samo jak kiedyś był płacz ze Chrapka z TSP nei wyciągneliśy bo miał byc drugim lewym. Arked dobrze pisze, idźcie tą drogą własnie... ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Arked - za przeproszeniem - pieprzy głupoty jak (nie przymierzając) Bednarz. Nie wystarczy młodego ściągnąć, trzeba go jeszcze oszlifować i wyszkolić, a nie wpuścić na boisko i liczyć że sam się wszystkiego nauczy. Legia i Amica tak robią i powoli widać efekty.
"Argument", że za ściąganie młodych z niższych lig spadnie na Bednarza krytyka jest tak debilny, że ręce opadają. Rozumiem, że za testowanie bezrobotnych od roku bambusów to go wszyscy (włącznie z mediami) na rekach będą nosić Pomijam już fakt, że liczy się chyba jakość a nie to, jak transfer wygląda na papierze, prawda?Co nam dali Sikorski, Quioto czy Frederiksen? 80% kibiców Wisły na dźwięk tych nazwisk nóż się w kieszeni otwiera, a minęła dopiero połowa ich pobytu w Wiśle. Jak słaby musi być Miśkiewicz skoro nie może posadzić na ławce wpuszczającego ostatnio babole Parejkę? Niestety, próbując racjonalizować działania Bednarza ośmieszacie się. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
Mamy ileś tam kasy - Bednarz oczywiście więcej nie urodzi. Ale była jakaś tam kasa na LO i została wydana na starego złom z Danii, który po serii popisów usiadł na d.., a gramy Burligą czy Bunozą. I to kamyczek w Bednarza. Podobnie Rommell - takich chłopaków w 2,3 lidze jest na pęczki... za x razy mniej niż 100tys euro w dodatku za wypożyczenie na rok. To też wymyślił nie Cupiał. Nie ma kasy - to istotna przyczyna, przy tym Bednarz jest niestety jeszcze jednym (albo nawet kilkoma kolejnymi) gwoździem do trumny w tej sytuacji. @ szprotson Za Burasa nikt go jakoś nie zajebał. A Adamek to byłby transfer tego samego rodzaju.
Ostatnio edytowane przez arti : 07.12.2012 o godz. 14:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
O jakże chciałbym się mylić, ale ......
Dopóki Bednarz będzie odpowiadał za transfery to nie spodziewam się niczego dobrego. Jest takie mądre powiedzenie, że wyjątek potwierdza regułę. Tu wyjątkiem był Marcelo. A reguła? Vide nasz ostatni "zaciąg". BTW, ponieważ w wyniku polityki naszego klubu temat ledwo dycha to mam propozycję - może warto by wrzucić ankietę na największe rozczarowanie transferowe tej rundy? Mamy przecież mocnych kandydatów. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Cupiał = Bednarz czy moze łysy robi sobie sam co chce, a piłkarzy Probierzowi to ściągnął bez jego wiedzy ? @arti Buras przyszedł jako chłopak z pradnika czerwonego, chłopak z Hutnik z 3 ligi a nie z Drzewiarza Jasieniaca z 5 ligi.do tego jest kapeńke młodszy aniżeli Adamek E: ale to Cupiał ponownie zatrudnił Bednarza, wiec wiedział czego moze sie spodziewać po sprawdzonym pracowniku.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 07.12.2012 o godz. 15:41.
![]()
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
Jest 100 tys euro na grajka - można je wydać lepiej lub gorzej - a to już broszka Bednarza, nie Cupiała. Jest x na kontrakt dla LO - można je wydać na Fredka albo na kogoś kto będzie grał - a to już broszka Bednarza, nie Cupiała @lazy To ja zaproponuję taką zabawę... który następny bardziej znany kopacz zostanie wymieniony w brukowcach w kontekście przejścia do Wisły? Ja stawiam na Milę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
![]() Ja mam wrażenie że teraz będzie kolej na powrót jakiegoś eks-Wiślaka np. Baszczyński albo Kwiek. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ja myślę, że to będzie B. Iwan.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Jankowski to dobra opcja zakładając,że cena wynosi 250.000 euro (mam wątpliwości) chłopak młody bramek troche zdobył, w przyszłości można na nim zarobić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jankowski? Przecież chłopak jest beznadziejny w tym sezonie, a my potrzebujemy jak tlenu kogoś kto będzie strzelał bramki a nie kogoś kto 'się odbuduje'. Do 'odbudowania się' mamy już Sikorskiego, który jednak był kapeńke tańszy. W Wiśle Cupiała nikt, nigdy się nie odbudował! (ewentualne wyjątki potwierdzają regułę)
Coś mi się wydaje, że z Jankowskim jest taka sama sytuacja jak z Sadlokiem - Waldek King wyciągnął z chłopaka 250% a jak go zabrakło to młody wrócił na swój normalny, kiepski poziom. EDIT: Nie Polacy ale dobrzy piłkarze. A Wszystkie znaki na niebie i ziemi na razie wskazują, że Jankowski dobrym piłkarzem dla naszego klubu nie będzie.
Ostatnio edytowane przez riv : 07.12.2012 o godz. 16:44.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja juz was w ogole nie rozumiem. Chcecie aby przyszli polacy a jak sie przebija w mediach nazwisko Jankowskiego to od razu, ze jest mega słaby. Wam to juz chyba nie dogodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
ja stawiam że jak będą chcieli brać kogoś z Polski to z rozpadającego się Śląska i może z Górnika po kogoś sięgną
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Banalne - na 200% Kosowski i Franek, a także sondują Uche, któremu znudziły się ciepłe kraje i zatęsknił za błotem pośniegowym. Info telefoniczne, pewne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To że się kupi ,jednego czy drugiego zawodnika i następnie oczekuje dobrej gry drużyny,trzeba wziąść pod uwagę także kogoś ,kto tą drużyną pokieruje.
Czy Kulawik to odpowiednia osoba ,by ta drużyna zrobiła jakiś postęp? Osobiście w to wątpię. Jeśli o mnie chodzi, jestem za opcją z Frankiem Smudą - to jemu pozostawiłbym dobór kadry. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Szczerze to Jankowski dla mnie cieniutki. Już bym z Polski do ataku wolał Woźniaka mimo że też ostatnio nie błyszczy, Piecha któremu sie kontrakt kończy z końcem sezonu czy już nawet Demjana który za dwa tygodnie będzie bez kontraktu.
Jankowski to mi się kojarzy z redakcyjnymi plecami jakie ma w redakcji sportowej. Ot taki typowy ligowiec, przy którym nawet ciężko wskazać jakieś atrybuty ponadprzeciętne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nam jest potrzebny solidny grajek na każdą pozycję, a nie gość, który przez jeden sezon kilka razy kopnął prosto piłkę. Kolejnych Sikorskich nie chcemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Co do rzekomo rozpadającego się Śląska to Sebastian Mila były dla nas ogromnym wzmocnieniem (lewonożny, potrafi rewelacyjnie podać, dośrodkować i strzelić z gry i ze stałego fragmentu). Byłby remedium na jeden z naszych największych problemów (żenujące rzuty rożne i wolne). Cóż, pomarzyć można.
A i jeszcze odnośnie postu wyżej. Rzeczywiście potrzebujemy graczy na każdą pozycję ale muszą być więcej niż solidni. Solidność to o wiele za mało. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
O tym jak upada polska liga świadczy własnie Mila.
Kilka lat temu wyjechał na zachód i niczego nie zwojował. Wspominano nawet na tym forum o tym, żeby go ściągnąć do Wisły. Wtedy prawie wszyscy śmiali się z takich propozycji, ze niby co Mila może dac Wiśle. Teraz gra i na tle całego szrotu i niepierzonej młodzieży jest wyróżniajacym się płkarzem. Owszem, na dziś Mila byłby pewnie dla Wisły jakims wzmocnieniem. I to jest smutne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Pominąłeś istotny fakt, że Mila dojrzał i po prostu teraz jest lepszym piłkarzem niż kilka lat temu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Przesadzasz, Mila jest niezłym zawodnikiem.
Na pewno lepszym niż Garguła. I to kilka razy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Być może jest w tym jakaś racja. Jednak, moim zdaniem, progres Mili jest mniejszy niż obniżenie poziomu ligi jako takiej. Inaczej: Mila wydaje się nam dużo lepszy (na pewno jakoś dojrzał) na tle dużo słabszej Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przyjeżdza facet do bundesligi o nazwisku Lewandowski i jest jednym z najlepszych napastników ligi nie koniecznie buraczanej. To samo można powiedzieć o Błaszczykowskim i Piszczku. Oczywiście nie można generalizować ,ale ja bardziej skłaniałbym się w stronę słów Bońka ,który stwierdził że poziom naszej ligi poszedł w górę. Pewnie zaraz zostanę "zjechany"i większość postara się mi udowodnić - jaka ta liga jest słaba i buraczana ,jednak myślę ; nie jest wspaniale ,ale nie też nie tragicznie. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A może Wasilewski - chce wrócić do Polski...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chwała chłopakom którym się powiodło, aczkolwiek to raczej jedyne skrawki chleba które zostały już wyłowione w naszej śmiesznej lidze zwanej też wodzianką. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|