The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2012, 19:27
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Sam nie jeżdżę Alfa ale gdybym mial wybierac miedzy nia a Audi i VW no to nigdy w zyciu nie wzial bym alfy
Koledzy mieli 147 blacha i awaryjnosc tego auta jest masakryczna... Szczerze nie polecam Alfy ale to tylko z obserwacji znajomych mam tez kilku ktorzy jezdza golfem i a3 i narzekaja tylko na ceny paliw

Człowieku co TY porównujesz Golfa do Alfy... ;/ A3 jak najbardziej, prestiż, wygląd itp. Ale Golf do Alfy? Nie mam nic do użytkowników Golfów ale z czym do czego...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.11.2012, 11:21
Hej kibole

Jeździł ktoś albo słyszał cokolwiek o BMW 320 e93 - roczniki 2006-2007 ?

Chodzi mi jakie są różnice między:

- wielopunktowym wtryskiem benzyny [N46B20 – 150KM, N45B20 – 173KM]

- wtryskiem bezpośrednim [N43B20 – 170KM i 163KM]

W sensie nie czy jest różnica w osiągach / spalaniu ale w awaryjności
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.12.2012, 13:32
Ok, inne pytanie

Jakim prądem ładować dieslowski akumulator Centra Futura 77 Ah 760 A

I jak długo żeby mi nie rozpieprzyło piwnicy?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.12.2012, 21:39
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ok, inne pytanie

Jakim prądem ładować dieslowski akumulator Centra Futura 77 Ah 760 A

I jak długo żeby mi nie rozpieprzyło piwnicy?
jak najmniejszym i jak najdłużej. jak odkręcisz cele to nic sie nei stanie.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 03.12.2012, 22:03
Jest pewien problem bo tu nie ma co odkręcać ...

Jeśli mam bateryjkę jak powyżej 77 Ah to jaki prąd puścić np. na całą noc ? 5-6 Amperów będzie ok?
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 04.12.2012, 08:19
http://allegro.pl/show_item.php?item=2812071232

M aktos dostep do tanich czesci potrzebuje konkretnie Sonde LAmbda dl Toyoty Corolli VVTI 1.4 E12
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.12.2012, 09:18
Wymieniał ktoś wyświetlacz fis w audi a3 i ile go to kosztowała.
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.12.2012, 19:49
Jest pewien problem bo tu nie ma co odkręcać ...

Jeśli mam bateryjkę jak powyżej 77 Ah to jaki prąd puścić np. na całą noc ? 5-6 Amperów będzie ok?
ładuj spokojnie, zostaw na całą noc, nic się nie stanie.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.12.2012, 20:08
Mobile Mobile sprawa wyglada tak Rano jak odpalam samochód to zauwarzylem ze obroty zaczynaja mi lekko falowac. Dzieje sie to tylko przy pierwszym uruchomieniu, nawet jak po niecalej minucie ponownie uruchomie problem znika. Problemow z odpaleniem nie mam bo pali na strzał. Akumulator sprawny, roarząd wymieniany niecały rok temu i jest dobrze ustawiony, swiece rowniez rok temu wymienione, wtryski sprawdzane pol roku temu i zaden nie leje. Auto Renault Clio II 1.5 dci 2003. Miał ktos taki problem?
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
PrzemooTSW
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.12.2012, 20:18
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post
Mobile Mobile sprawa wyglada tak Rano jak odpalam samochód to zauwarzylem ze obroty zaczynaja mi lekko falowac. Dzieje sie to tylko przy pierwszym uruchomieniu, nawet jak po niecalej minucie ponownie uruchomie problem znika. Problemow z odpaleniem nie mam bo pali na strzał. Akumulator sprawny, roarząd wymieniany niecały rok temu i jest dobrze ustawiony, swiece rowniez rok temu wymienione, wtryski sprawdzane pol roku temu i zaden nie leje. Auto Renault Clio II 1.5 dci 2003. Miał ktos taki problem?
Sprawdz lub przeczysc silnik krokowy
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)

ARMIA

BIAŁEJ
GWIAZDY
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Stary 04.12.2012, 20:22
PrzemooTSW napisał(a):Wyświetl post
No dzieki wielkie Przemoo.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 04.12.2012, 21:58
PrzemooTSW napisał(a):Wyświetl post
nie jestem do końca pewien ale silnik krokowy to chyba tylko benzynki.a kolega ma diesla z tego co napisał
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Stary 04.12.2012, 23:06
No na mechanice sie srednio znam ale własnie wyczytałem ze picasso ma racje. Wiec moze ktos inny ma jakies propozycje? Moze on łapac jakies lewe powietrze? Ale wydaje mi sie, że gdyby tak było to wtedy nie tylko by obroty skakały przy pierwszym rozruchu? Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.

Rafał Ziemkiewicz.

Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 04.12.2012, 23:36
a może przepływomierz ?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 05.12.2012, 09:28
Ok - prostownik kumpla okazał się maksymalnie do 50 Ah więc dupa zbita bo mój 76Ah.

Jaką "zabawkę" możecie polecić co sami używacie? Najlepiej taką co się sama wyłącza jak już naładuje aku.

EDIT: jeśli prostownik maks naładuje 50 Ah to 76Ah na 200% nie naładuje do pełna nawet po 2 tygodniach pod prądem. Nie będzie w stanie utrzymać odpowiedniego napięcia powyżej tych 50 Ah naładowania.

Co innego ładowarka / prostownik który też ładuje prądem np. 3A ale ma moc do 120 Ah przykładowo. Już to testowałem na poprzednim aku właśnie na prostowniku typowo do słabego benzyniaka. Woltomierz nigdy nie pokazał 14
Ostatnio edytowane przez Kocur : 05.12.2012 o godz. 21:17.
Odpowiedz cytując
krsk
Member

Od: 07.2009

Stary 05.12.2012, 12:35
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post
No na mechanice sie srednio znam ale własnie wyczytałem ze picasso ma racje. Wiec moze ktos inny ma jakies propozycje? Moze on łapac jakies lewe powietrze? Ale wydaje mi sie, że gdyby tak było to wtedy nie tylko by obroty skakały przy pierwszym rozruchu? Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
Tak jak kolega pod Tobą napisał, sprawdź przepływomierz, a jak nie to, to jeszcze zawór EGR.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.12.2012, 19:56
Ok - prostownik kumpla okazał się maksymalnie do 50 Ah więc dupa zbita bo mój 76Ah.

Jaką "zabawkę" możecie polecić co sami używacie? Najlepiej taką co się sama wyłącza jak już naładuje aku.
ale w czym to przeszkadza? normalnie ładuj tylko dłuzej,pamietaj aby nie przekraczać 5A LUB NAWET MNIEJ
Ostatnio edytowane przez węgorz2 : 05.12.2012 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.12.2012, 20:01
EGR raczej nie bo on odpowiada za wyzsze obroty z tego co kojarze, krokowego niema w diselku to chyba zostaje przepływomierz lub wtysrki
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Stary 05.12.2012, 23:07
http://www.youtube.com/watch?v=pSPhO...ature=youtu.be

Tak wyglada rozruch po 5 godzinach stania autka w temperaturze - 5 stopni. Rano pewnie bedzie gorzej. Rozrzad moze tu miec jakies znaczenie? Tak jak na filmie drugie odpalanie samochodu i autko elegancko pali.

Rafał Ziemkiewicz.

Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.12.2012, 10:38
Mobilki!

Samochód mi zamarzł. Na pewno to płyn w układzie chłodniczym. Co teraz zrobić? Wstawić do ciepłego garażu, poczekać aż odtaje i zalać mieszaniną płynu chłodniczego z wodą czy z wodą demineralizowaną?
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 08.12.2012, 10:43
tomo napisał(a):Wyświetl post
Mobilki!

Samochód mi zamarzł. Na pewno to płyn w układzie chłodniczym. Co teraz zrobić? Wstawić do ciepłego garażu, poczekać aż odtaje i zalać mieszaniną płynu chłodniczego z wodą czy z wodą demineralizowaną?
najbezpieczniej byloby wstawic wlasnie do cieplego garazu, i poodkrecac wszystkie węże, mozna niby tez na chwilke wlaczyc silnik i tak pare razy powtarzac, aler tu jest ryzyko ze np pompa wody sie posypie, ogolnie odmroz go jak najszybciej nim ci blok rozwali
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Stary 10.12.2012, 21:09
Mobile Mobile znowu ja dupe wam pozawracam Auto mimo mrozow odpala ale, rozrusznik kreci bardzo bardzo wolno ale po trzecim przekreceniu pali. Przycyzna moze byc slaby akumulator, przewody? Czy to raczej wina rozrusznika?

Rafał Ziemkiewicz.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.12.2012, 22:15
Po mojemu jeszcze rozrusznik w ogóle kręci to jest ok. Ostatecznie jakiś mecher albo jak się znasz to przeczyścić szczotki.

Ale wygląda na słabe aku.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 11.12.2012, 19:01
jakie masz napięcie na aku ?
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.12.2012, 13:19
eryk a jak długo masz aku? może już nie trzymać odpowiedniego napięcia.. to jest jedna przyczyna.. kolejna moze byc np np niedoladowany aku przez regulator napiecia który moze byc do wymiany. ewentualnie przewody
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
kamylsky
Member

Od: 11.2007

Stary 18.12.2012, 16:59
orientuje sie ktos czy w Krakowie albo okolicach jest jakies miejsce gdzie zajmuja sie regeneracja kół dwumasowych?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 11.01.2013, 08:26
Gdzie w Krakowie albo okolicy jest dobrze wyposażony szrot - nie chodzi mi o karoserię ale części.

- wąż do chłodnicy
- ramka plastikowa do mocowania wentylatora

opel vectra b

Edit:
jest jeszcze szrot koło tandety na rybitwach?
Ostatnio edytowane przez Kocur : 11.01.2013 o godz. 09:26.
Odpowiedz cytując
Norek
TWSD FOTO

Od: 06.2003

Stary 16.01.2013, 23:32
Braci kibicowska, pomocy. Liczę na pomoc jakiegoś doświadczonego auto-speca.

Kupuję nowe auto, w salonie. Do wyboru, ze względu na kilka zbiegających się okoliczności, mam dwa następujące modele, w bardzo zbliżonej cenie: Nissana Micre 1,2 80 KM lub Fiata Punto 1,2 69 KM.

Z pozoru problem wydaje się nie istnieć (Fiat vs Nissan) - jednak jest zasadniczy. Nissan jest szkaradny i bardzo słabo wykonany w środku, natomiast Punto w tej wersji wyposażenia (easy) ma nową deskę rozdzielczą i w środku wydaje się być autem o klase wyższym od Micry. Silnik w Micrze ciut mocniejszy i mniej pali wg. producenta, ale z tym spalaniem wiadomo jak jest - to są bardziej życzenia niż stan faktyczny, więc nie do końca temu ufam.

Co byście polecili? Ktoś miał styczność z tymi autami? Z góry dzięki za fachową pomoc.
©
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 17.01.2013, 22:16
Zapytaj ile kosztują przeglądy gwarancyjne oraz ile kosztują części ...

Wielu ludzi połakomiło się na Japończyka a potem wyszło że komplet klocków i tarcz kosztuje 4 tysiące w ASO ...
Albo robisz albo tracisz gwarancję.

Jedno jest pewne na 100% - że Fiat jest na pewno tańszy w utrzymaniu. A subiektywnie ... mnie się bardziej podoba
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 17.01.2013, 22:33
...i mało tego nie jest wcale źle z jego jakością.sam jeżdżę fiatem co prawda w dieslu 1.9 ale pomijając silnik inne elementy nie są gorsze niz u konkurencji.przykladowo sprzęglo ponad 200 tyś (mercedes 180 tys,ford też okolo 200 tyś).tak na prawdę wszystkie samochody są w tej chwili jesli chodzi o trwalość porównywalne.skończyły się czasy,ze dieslami dało się pociągnąć do mln a nawet więcej kilometrów.teraz bez względu na to czy to benzyna czy ropa to trzy stóweczki i szrot.patrz kolego na cenę,na przeglądy (jak zaznaczył wyżej Kocur),na to kto ci zaoferuje lepszy pakiet ubezpieczeniowy,zapytaj czy możesz dokupić ubezpieczenie napraw po gwarancji (coś jakby przedłużenie gwarancji).to są istotniejsze rzeczy niż marka samochodu.
Ostatnio edytowane przez picasso : 17.01.2013 o godz. 22:36.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów