|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
VS. ![]() Przed nami ostatni mecz piłkarzy Wisły Kraków w tym roku, naszym przeciwnikiem będzie zespół z Dolnego Śląska - Zagłębie Lubin. Zespół prowadzony przez czeskiego szkoleniowca Pavela Hapala w ostatnich 4 meczach zgromadzili 10 punktów, pokonując między innymi Polonię Warszawa na wyjeździe oraz zakończył passę Górnika Zabrze (jeden z najdłużej niepokonanych klubów w tej rundzie) Lubiński zespół rozpoczął rozgrywki z minusowym dorobkiem punktowy, za udział w aferze korupcyjnej więc pierwsze zdobyte punkty i tak nie windowały zespołu ''Miedziowych'' w górę tabeli. Jeżeli doliczyć Zagłębie punkty minusowe, byli by oni w tabeli na równi z Wisłą Kraków (18 punktów) a tak to zajmują 13 lokatę z 15 oczkami. Na kogo zwrócić szczególną uwagę patrząc na skład Lubina? Pierwsze nazwisko jakie się nasuwa to Szymon Pawłowski, młody zawodnik w tym sezonie strzelił już 5 bramek i jest ważnym ogniwem w grze swojej drużyny, kolejny bramkostrzelny zawodnik to Czech - Michal Papadopulos, który jest autorem 4 trafień. Obaj zawodnicy strzelili ok. 64% wszystkich bramek Zagłębia w lidze, więc jest się czego obawiać. Na uwagę zasługują jeszcze Paweł Widanow, bułgarski oborńca który obok bramkarza Michała Gliwy, rozegrał wszystkie dotychczasowe mecze w pełnym wymiarze czasu. Słabiej niż oczekiwano nadal spisuje się litewski napastnik Sernas, który w tej rundzie jeszcze nie znalazł drogi do bramki rywali. Na pewno istotne role w drużynie Hapala odgrywają Robert Jeż, Maciej Małkowski, Jiri Bilek. Zagłębie ostatnimi czasy złapało wiatr w żagle, co prawda przed własną publicznością o dziwo ma problem z wygrywaniem, za to na wyjazdach Lubinianie radzą sobie całkiem dobrze. W Zagłębiu nikt nie będzie pauzował za kartki. To tyle z obozu naszego najbliższego rywala, czas skupić się na zespole Białej Gwiazdy. Podopieczni trenera Kulawika, wygrali ostatnie dwa mecze, lecz w ostatniej kolejce musieli uznać wyższość Górnika Zabrze przegrywając przed własną publicznością 1:3. W zespole Wisły w meczu z Zagłębiem na pewno nie zobaczymy dwóch obrońców, swoje czwarte żółte kartki w sezonie zarobili: Kew Jaliens oraz Łukasz Burliga. Co to oznacza dla trenera Kulawika? Odpowiedź jest jasna, kolejne roszady w obronie, a co gorsze kadra obrońców jest coraz szczuplejsza... Kartki oraz kontuzję osłabiają jeszcze bardziej i tak słabą formację defensywną. Czy Tomasz Kulawik podejmie decyzję o zmianie bramkarza? Czy szansę występu dostanie Michał Miśkiewicz? Co do stracenia ma trener? Czy będzie chciał zaryzykować? Ostatnio nasz podstawowy bramkarz Sergiej Pareiko nie imponuje formą więc zmiana bramkarza, była by tu uzasadniona. O zestawieniu linii defensywy chyba nie ma co się rozpisywać, będzie kłopot z zestawieniem tej formacji. Wygląda na to, że zmuszeni będziemy do oglądania Frederiksena lub Jovanovicia, którzy powiedzmy my sobie szczerze na tle słabej defensywy, wyglądają katastrofalnie. Trener ma praktycznie dwie opcje zestawienia obrony: Jovanović, Chavez, Czekaj, Bunoza, Jovanović, Chavez, Bunoza, Frederiksen Na dziś nie wiadomo czy do meczu gotowi będą Arek Głowacki i Tsvetan Genkov, którzy ostatnio leczyli urazy. Jak zaprezentuje się drużyna Wisły Kraków w ostatnim spotkaniu w 2012 roku? Czy dadzą swoim kibicom, chociaż odrobinę radości na Święta? Czy przerwę zimową spędzimy na analizowaniu przyczyn tak beznadziejnej postawy kopaczy w rundzie jesiennej. Ostatnie wizyty Wisły Kraków w Lubinie: Sezon 2007/08 4 sierpnia 2007, Zagłębie Lubin - Wisła Kraków 0:1, Paweł Brożek 9. Sezon 2008/09 Brak spotkań, Zagłębie zdegradowane za korupcje. Sezon 2009/10 7 sierpnia 2009, Zagłębie Lubin - Wisła Kraków 1:4, Caiado 90 -- Marcelo 1, Małecki 27, Jasiński (sam)69, Małecki 80. Sezon 2010/11 25 maja 2011, Zagłębie Lubin - Wisła Kraków 0:3, Kirm 42, Melikson 57 (karny), Rios 90. Sezon 2011/12 19 lutego 2012, Zagłębie Lubin - Wisła Kraków 2:2, Banaś 17, Abwo 80 -- Iliev 30, Kirm 55. Terminarz 15 kolejki T Mobile Ekstraklasy: 7 grudnia, piątek: 18:00 Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok 20:45 Śląsk Wrocław - Legia Warszawa 8 grudnia, sobota: 13:30 GKS Bełchatów - Piast Gliwice 15:45 Zagłębie Lubin - Wisła Kraków 18:00 Górnik Zabrze - Lechia Gdańsk 9 grudnia, niedziela: 14:30 Podbeskidzie Bielsko Biała - Widzew Łódź 17:00 Korona Kielce - Lech Poznań 10 grudnia, poniedziałek: 18:30 Polonia Warszawa - Pogoń Szczecin Zapraszam do dyskusji! ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Dograć to i rozgonić wszystkich w ....u.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
i tak i tak będziemy analizować . wynik tego meczu nie ma większego znaczenia dla całokształtu o wygraną będzie bardzo ciężko , Zagłębie jest ostatnio w świetnej formie remis powinniśmy wziąć w ciemno , niestety powinniśmy zagrać Bunozą na lewej obronie , być może to będzie rozwiązanie na stałe , bo Fredriksena to najlepiej by było odprawić w zimie do Danii Obowiązkowo Misiek na bramce . Choćby dlatego by sprawdzić czy podoła grze w lidze, czy trzeba szukac lepszego zmiennika dla Pareiki . Jestem raczej spokojny o jego postawe . |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Miśkiewicz
Jovanovic Czekaj Chavez Bunoza Wilk Sobol Melikson Chrapek Szewczyk Sikorski Kolejny porywający mecz. Jeszcze tylko 90 minut i piłkarzyki mogą walić na Hawaje. Jedynym który zasługuje na miano piłkarza w tym gronie jest Radek Sobolewski.
Ostatnio edytowane przez Adenalix : 02.12.2012 o godz. 22:58.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Sama nie wiem, które zestawienie defensywy byłoby lepsze... Z jednej strony Frederiksen, który nie jest w najlepszej formie, że tak to ujmę, ale czy Czekaj daje nam więcej jakości? Też kwestia dysusyjna.
Jakakolwiek jedenastka by nie wyszła, fajnie by było to spotkanie wygrać, takie małe, pozytywne zakończenie dennej rundy. A później już będziemy się zastanawiać, co zimą zrobi zarząd (o ile w ogóle coś zrobi), aby tę sytuację poprawić... Runda wiosenna musi być przynajmniej dwa razy lepsza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przerwa w sado-masochistycznym oglądaniu popisów polskich kopaczy? Lubię to!
Co do meczu- ch*j tam z wynikiem, 10-0 do przodu czy 10 w tył ani mnie już nie grzeje, ani ziębi. Byle pokazać, kto w Polsce rządzi odnośnie atmosfery. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jezeli zagramy tak jak z Gornikiem nie tracac durno bramek i z poprawiona skutecznoscia to spokojnie mozemy to wygrac. Na szczescie to ostatni mecz - moze dłuzsza przerwa cos w koncu zmieni w Naszym zespole. Mam nadzieje, ze mimo buczenia wygramy ten mecz.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Dobrze już było. Nie widzę jakichkolwiek perspektyw na poprawę sytuacji. Nie ma kasy, nie ma kogo sprzedać, nie ma kto trenować i nie ma kim grać. I tylko żal kibiców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
To w koncu tak samo czy inaczej?
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wiem,że zaraz zostanę zjechany jak bura suka no,ale dobra.W tym meczu wystawił bym drużynę z Młodej Extraklasy i tak praktycznie gramy już o środek tabeli został ostatni mecz w tej rundzie także nie ma nic do stracenia.Dać szansę młodym niech pokażą na co ich stać.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
I się nie pomyliłeś k.u.r.w.a! Zobacz na którym miejscu jest Młoda Ekstraklasa i dopiero doradzaj, bo w takiej sytuacji robisz z siebie debila.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co ma to dać?
Koszty: uwzględniając zły zbieg okoliczności wylądujemy na 14 miejscu i wisimy nad strefą spadkową. Edit: pomyliłem się - na 13-12. Lol. Nie jest żle. Ruch nas nie przeskoczy w tej rundzie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 03.12.2012 o godz. 23:27.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Przed sezonem uważałem, że potencjał kadrowy jest na obronę 7. miejsca z poprzedniego sezonu. Do 7. miejsca tracimy tylko 3 punkty więc jest szansa, że na wiosnę odrobimy straty i wrócimy na swoje miejsce. Co do meczu z Lubinem... obstawiam 1X... Będzie 1:0 albo 1:1. Dla Lubina strzeli skuteczny w tej rundzie Pareiko. Dla Wisły ...może strzeli Garguła albo trafi w słupek. W każdym razie dwa albo trzy razy więcej dający drużynie kopacz w tej rundzie niż pewien sabotażysta z Izraela, na którego patrzyć już nie mogę i nie mogę się doczekać aż odejdzie.
Swoją drogą Wisła teraz punktuje bardzo dobrze. W tej rundzie 1,28/mecz a niedawno w skali 12 miesięcy punktowała 1,11/mecz. Szokujący progres. Myślę, że mecze z Lechią i Śląskiem były tu kluczowe w których Wisła zdobyła 1/3 swoich punktów w tym sezonie. Fajnie jest mieć przyjaciół. Z 12 punktami wyglądałoby to kiepściutko...
Ostatnio edytowane przez thechris : 04.12.2012 o godz. 01:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Na 14.Dobrze grajmy tym składem co jest przecież gorzej być nie może...
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
Pomyśl. Co da wystawienie chłopaków z ME? Zyskają niesamowite doświadczenie grając jeden mecz, przez niskiej temperaturze, od lepiej przygotowanych przeciwników? Na boisku będą "umierać" za Wisłę, patrząc jak Zagłębie ich klepie i zdobywa kolejne gole?
Nawoływanie do wystawiania młodzieży robi się już nudne. Jakby młodzież nadawała się do gry w ekstraklasie to już by grała, aż tak krótkowzroczny obecny trener nie jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Pareiko
Jovanovic Chavez Uryga Bunoza Sobolewski Wilk Garguła Melikson Szewczyk Genkov* *ewentualnie Sikorski za Genkova Obawiam się remisu jednak liczę na prezent mikołajowy od Naszych kopaczy w postaci trzech punktów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Miśkiewicz w Wartą zagrał kiepsko, ale Pareiko notuję ciągły regres formy.
Chętnie zobaczył bym jeszcze raz Miśkiewicza w bramce. Powinniśmy zagrać murowanie bramki (bronimy 0-0 jak lwy) + kontry. Tylko na to mamy dziś potencjał. Miśkiewicz Jovanović - Chavez - Bunoza - Frederiksen Sobolewski - Chrapek - Wilk Szewczyk - Quioto Melikson |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaki szał w temacie meczowym
![]() Jutro wygrywamy, bo... Bo tak. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Co tu pisać
przerabialiśmy już wszystko w tej rundzie, nic nas już nie zaskoczy, więc po co się bezsensownie nakręcać... (trochę z przekąsem, ale też odrobiną prawdy) Większość z nas i tak czeka już na ostatni gwizdek w jutrzejszym meczu. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Co tu tak cichoooooooooo
sialalala alez jutro bedzie widowisko i pokazy strzeleckie wygramy wygramy wygramy!!! i tysiac pińcset sto dziewińcet emotek.. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wygramy, bo liga to loteria.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Wszystko było już przedyskutowane 15 razy
![]() Ruch się zacznie po meczu. IMHO zagramy nieźle jak z Górnikiem ale przegramy 0-1. Żeby tylko Boguski z Sikorskim tak dokładnie podawali do kolegów z drużyny jak do bramkarza drużyny przeciwnej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Panowie atak na miejsce w pierwszej dziesiątce... A w rundzie wiosennej atak na mistrza... (hahahaha)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Chciałbym żebyśmy dzisiaj wygrali, choćby dlatego żeby dać odrobinę spokoju Kulawikowi. Bo choć jestem świadom że Guardiolą to on nie jest to jednak jestem głęboko przekonany że z tym zespołem jest w stanie zrobić więcej niż cały zaprzęg innych, bardziej 'markowych' trenerów.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Trzeba wygrać, bo Bełchatów z Probierzem na czele może nas na wiosne dogonić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie no, Cupiał w tym momencie na pewno .......nął ręką w stół i powiedział: "dłużej tak być nie może". Nie wierzę w inną reakcję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Moze jak dostaniemy 5 to ktos pojdzie po rozum do glowy w tym klubie:/
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
co to k..a jest!!! ![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Zanosi się na kolejny blamaz.jak dobrze, ze to ostatni mecz w tym roku.oby kolejny był lepszy...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|