|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ktoś kto pisze, że to był dobry mecz Wisły chyba jeszcze nie wytrzeźwiał po andrzejkach i koniecznie powinien oglądnąć go jeszcze raz w powtórkach. Takiego chaosu dawno już nie widziałem, niecelnych podań, braku szybkości, zwykłej indolencji w pojedynku jeden na jeden było tyle co kilka kolejek wstecz. Nic się nie zmieniło w ich paralitycznej grze. Te 2 zwycięstwa to był wypadek przy pracy.
Czy ktoś pamięta celny strzał Wilka w światło bramki odkąd przyszedł do Wisły, i ile ich było do tej pory ? Pareiko - co drugi mecz zawala notorycznie, brak gry na przedpolu, stąd tracone bramki po główkach przy dośrodkowaniach. Młodzi Chrapek, Szewczyk - niedorośli do gry w ekstraklasie. Burliga - nieprawdopodobnie wolny. Chavez - całe szczęscie , że jest na obronie + bramka. Sobol - nieprawdopodobne serce, walka na całego ale z kim miał grać ? Boguski - wyjątkowo nieporadny w tym meczu. Bez ataku meczu się nie wygra - brak zawodników tej formacji w ataku (Genkov). Ogólnie żygowiny z naszej strony. Górnik chyba najłatwiej od lat wywiózł 3 pkt. z Krakowa. Praktycznie kontrolowali cały mecz, ani przez chwilę niezagrożeni przez nasz chaos i nieporadność. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zgadzam się. Dziadostwo jest potężne, a lepsze wrażenie może brać się z faktu, że przynajmniej się starali. Tylko, że samą walką i staraniem niczego się nie wygra. Muszą być umiejętności w drużynie i na ławce. O ile to pierwsze jeszcze w jakimś stopniu jest to drugiej składowej próżno szukać. Drużyna jest w ogóle nie ustawiona taktycznie, błędy w obronie jak w okręgówce, wszyscy biegają porozrzucani po całym boisku. Jak tu w ogóle myśleć o zdominowaniu przeciwnika albo odrabianiu strat w meczu.
Na tym tle Górnik prezentował się bardzo dobrze. I widać tam ręke Nawałki jak cholera, są dobrze poukładani taktycznie, mądrze grają, nieźle technicznie. Bo mają trenera. Nikt mi nie powie, że umiejętności ich zawodników są wyższe niż tych z Wisły. Cupiałowi jak zawsze czas pokazał idiotyzm jego decyzji. Wszak Nawałka z niezłym skutkiem w Wiśle pracował. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Widzieliście co ten partacz - Jaliens zrobił przy golu na 3-1 dla Górnika? Nie dość, że nie pilnował swojej strefy - prawej obrony, to jeszcze łamał linie spalonego na dobre 2 metry. Może, gdyby nie szybka odpowiedź przyjezdnych, wynik byłby inny, korzystniejszy dla nas?
Ale żeby nie było, że się uwziąłem tylko na Kew, to rozbroiła mnie sytuacja z Burligą, gdzie my wyrzucaliśmy bodajże piłkę z autu, a Burliga tak nieudolnie chciał wybić ją, że zamiast podać, wywalić na środek, czy nabić rywala, to zrobił to na tyle źle, że potem był rożny dla Górnika. Żal było patrzeć na takie sytuacje. A Boguski. Ten to doprowadzał ludzi do szewskiej pasji. Nie dziwię się, że został pożegnany przez kibiców zasłużonymi gwizdami. Grał fatalnie. Odgrywał nie w tempo i źle się zachowywał w polu karnym. Chyba najgorszy nasz zawodnik w tym meczu. Kolejny paralityk to Orbit. Jak on wykonuje te wolne. Do ....y nędzy, uderza piłkę tak jakby śniadania nie jadł, albo ważyła z 5 kilo. Co centra to nawet w 16. piłka nie wpadała, bo dosięgali ją najbliżsi piłkarze z Zabrza. Melikson tak samo. A Bunoza? Zawsze wali na siłe, to jak było trzeba jebnąć z 17. metra to on się bawi w techniczny strzał. No i Sergiej. Cóż. Widać, że chłop nie jest w formie, ale na miłość boską, co nasze "gwiazdy" wyprawiały w pierwszej połowie to głowa mała. Na takie konie Pareikę wsadzali, że facet musiał się ratować desperackimi wybiciami i przez to mu się obrywało na trybunach. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
Obrońcy powinni mieć zakaz podawania do bramkarza, bo co on może zrobić? Wybić na oślep, jak leci na niego zawodnik z przeciwnej drużyny? Bramkarz to nie jakiś cudotwórca. Obrońcy robili babole to i jemu się przydarzają.
Najbardziej smutno mi się zrobiło, jak schodził Sobolewski i komentujący mówią, że nieźle grał, bo "strzelił, kiwnął i coś tam jeszcze...". Coś podstawowego dla piłkarza grającego w najwyższej klasie rozgrywek w Europie, w Polsce urasta do rangi sporych osiągnięć. Co trzeba łyknąć przed meczem, żeby móc komentować takie "widowisko"? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wg mnie zagraliśmy niezły mecz. Bardziej mi się podobał niż te wygrane psim swądem poprzednie dwa. Niestety u nas ostatnio jest tak, że jak gramy dobry mecz to nie wygrywamy (Jagiellonia, Korona, Górnik), a jak gramy jak dziady i prosimy się o wpierdziel przez cały mecz to wygrywamy (Śląsk, Ruch).
Mecz się podobał poza... wykończeniem. Indolencja pod bramką przeciwnika najwyższych lotów - przodował w tym Rafał Boguski. Szkoda - mogliśmy się zbliżyć do Górnika na punkt, a tak znowu lądujemy w dolnej części tabeli.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.12.2012 o godz. 00:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
W niższych ligach? A kto je obserwuje? Kto tego zawodnika sprowadzi? Bednarz? Jak się chce mieć młodych zawodników w składzie, to trzeba mieć skautów i jakieś solidne szkolenie, a my mamy tylko łysego nieudacznika. Jeśli wśród testowanych murzynów z nadwagą nie trafi się napastnik, to wybacz, ale Twoja koncepcja chu będzie warta.
W obronie też? Ja się na piłce tak naprawdę nie znam, ale jeśli się u siebie przegrywa 3-1 po tragicznych błędach w obronie, do tego przez kwadrans grając w przewadze - to nie jest to dobry mecz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.12.2012 o godz. 03:38.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dlaczego też np. taki Boguski nie pracuje z osobistym trenerem na siłowni ? Gołym okiem widać, że o ile w grze kombinacyjnej jeszcze sobie jakoś radzi, to jest tak delikatny i słaby fizycznie jak chyba żaden pilkarz w lidze. Strzał ma tak anemiczny, a na dodatek w środek bramki. Sikorski - Boguski to jest atak na poziomie 1-2 ligi, szczerze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Mecz był słaby w wykonaniu Wisły. Wręcz bardzo słaby. Niecelne podania, błędy w przyjęciu piłki, chaos na boisku. W sumie to aż zaskakujące że udało się stworzyć tyle sytuacji. Moim zdaniem zawdzięczamy to jedynie Meliksonowi i Gargule. Ilość zepsutych piłek przez Boguskiego jest zatrważająca. A uparte wystawianie Sikorskiego w I składzie zakrawa na masochizm. Ten gość jest objęty klątwą - albo bramkarz zrobi hop-siup rękę zrób i wyciągnie piłkę z linii bramkowej albo jest spalony.
Dlaczego nie grał Genkow? Mam dziwne przypuszczenia i na razie się powstrzymam z ich artykułowaniem. Acha, jak ktoś wymaga jedynie walki od piłkarzy to chyba był zadowolony. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Guest
|
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jak się was czyta to najlepiej byście wyjebali całą drożynę i byłby święty spokój hahaha
Nie w tym rzecz zawodnicy potencjał prawdopodobnie maja wręcz na pewno! Tylko 3 trener i złe przygotowanie do sezonu odbija się tym co widzimy...;/ I do tego ciągłe roszady w obronie. Górnik ma stałego trenera od 4 lat prawie!!! który im wpaja swoją myśl szkoleniową... i do tego małe roszady rok temu grało na nas 9 tych samych zawodników... tj zgranie :okok: A genkow jest teraz słabszy od Sikorskiego który obok sobola najlepiej zagrał.. moim zdaniem ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a to nie chodzi o to ze on do tej druzyny kompletnie nie pasuje?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dlaczego tak uważasz? On mimo wszystko przez te prawie 2 lata strzelił te kilkanaście goli dla Wisły, a Sikor, Romell czy nawet Boguski strzelili ile?
Dwa sensowne skrzydła i da radę, nie będzie ich no to będzie kopanina w tłoku.
Ostatnio edytowane przez arti : 03.12.2012 o godz. 12:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Garguła : "Mecz w Pucharze Polski miał inną rangę, więc ciężko robić tu jakieś porównania do ligi. Zawsze, jak co roku, zdarzają się niespodzianki. W tej edycji z PP odpadły już 4 drużyny z ekstraklasy. Dobrze przepracowaliśmy letni okres przygotowawczy i myślę, że jesteśmy optymalnie przygotowani."
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._udowodnienia/ Michał Probierz pozytywnie wypowiadał się na temat przygotowania zespołu do sezonu. „Mam nadzieję, że wszyscy w Krakowie będą nam kibicować i będą za nas trzymać kciuki. Generalnie jesteśmy przygotowani bardzo dobrze i jestem z tego zadowolony, bo wiem, że ci zawodnicy wykonali bardzo dobrą pracę. Pokazali to na treningach, a teraz w meczach kadry, także jestem spokojny” – mówił. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zostwo_polski/ Iliev: "Jesteś w optymalnej formie? Dużo trenowaliśmy w okresie przygotowawczym, pokazaliśmy w ostatnim meczu, że potrafimy grać przez 90 minut, także w niesprzyjających warunkach pogodowych. Myślę, że jutro będzie podobnie – bardzo gorąco, ale czuję się dobrze. Jestem pewny siebie, ale ja zawsze tak się czuję, nieważne, przeciwko komu gram. Jak będzie jutro, zobaczymy." http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...grac_ten_mecz/ Wilk:"Na koniec dodał, że pomimo remisu z drużyną z Bielska-Białej Wiślacy będą walczyć o mistrzostwo. „Tutaj gra się o cele najwyższe. Nasza kadra aż tak się nie zmieniła, żebyśmy musieli grać o środek tabeli” – podkreślił pomocnik." http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._nie_wychodzi/ Takich wypowiedzi można znaleźć masę, więc przestań opowiadać nieprawdę. Piłkarze przed sezonem mówili, że są dobrze przygotowani. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Na pewno lepsze niż z Ruchem, który powinien nam, przy wykorzystywaniu swoich okazji włożyć z piątkę
Z Górnikiem to były indywidualne błędy, z Ruchem po prostu robili z nami co chcieli i wchodzili w naszą defensywę jak w sito. Widzisz różnicę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() Jeśli zawodowy piłkarz nie jest w stanie walczyć na boisku raz w tygodniu przez 90 minut to znaczy, że udaje piłkarza albo nie ma zdrowego podejścia do swojego zawodu. Polonia pokazała ile znaczy przygotowanie do sezonu w ekstraklasie. ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
1,5h treningu i myślą, że zaczną regularnie wygrywać? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Górnik Zabrze statystyka trzy strzały w światło bramki = 3 gole .....postawcie mnie na bramce może będę miał lepszy wynik.... bez komentarza.
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
faktycznie... bez komentarza.
W pewnym meczu przed laty jedna z drużyn oddała tylko jeden strzał w światło bramki - z karnego - i wygrała 1:0. Pewnie gdybyś wtedy Ty stał na bramce miałbyś lepszy wynik? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak by obronił to by miał lepszy wynik, przecież to oczywiste.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Popatrz sobie lepiej jak się Jaliens zachował przy trzeciej bramce, a nie będziesz się przypierdalał do Sergieja! Nie popisał się przy pierwszej bramce, to fakt, a i przy drugiej na upartego można go obwinić. Winny nie jest jednak tylko on, bo przy drugiej bramce np. Garguła z Boguskim dali się przejść jak dzieci przez Nakoulme.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Ja rozumiem że można stracić 3 bramki przy takiej obronie, ale żeby kur... tylu sytuacji nie wykorzystać to trzeba być Sikorskim. Boguski to chyba mieszka razem z Danielem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Hohoho. Przywaliłeś żarcikiem, cała loża szyderców z meczu ze Śląskiem teraz umiera ze śmiechu. Od dziś jesteś ich mentorem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A ja i tak uważam, że Wisła zagrała dobrze w meczu z Górnikiem. Może jestem w Wisłę zapatrzony, może nie chce i nie widzę słabych momentów.. Niektóre wypowiedzi już mnie denerwują.
![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie jesteś sam. Jak mówi Osman: Wisła to dobry zespół, który nie ma szczęścia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Wisła to niezły zespół bez napastników i skrzydłowych. Z Górnikiem było dużo lepiej niż ze Śląskiem czy Ruchem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|