The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2012, 12:13
thechris napisał(a):Wyświetl post
Tylko po co te puchary? Z czym do europy? Żeby odpaść z F91 Dudelange? To ja już wolę spokojne 7. miejsce jak w poprzednim sezonie. Poza tym LE to tak gówniane rozgrywki, że naprawdę granie w nich to żaden prestiż ani kasa. Gdyby była choć jedna z tych rzeczy (albo prestiż albo kasa) to Cupiał nie przykręciłby aż tak kurka po tym "arcy udanym" np. wg milosza występnie w LE w zeszłym sezonie. Cupiałowi najwyraźniej latają koło nosa "sukcesy" w tych rozgrywkach... no i przyjemniej tu ma rację. Wyjście z grupy LE nie dało Wiśle zupełnie nic a ryzyko kompromitacji z jakąś śmieszną drużynką z Luksemburga czy Kazachstanu jeszcze nigdy nie było tak duże jak teraz czyli za czasów obecnego duetu B.C + J.B... więc po co się tam pchać? Na szczęście prawdopodobnie odbędzie się jeszcze tylko jedna edycja tego nudnego, nieatrakcyjnego, żałosnego projektu.
Grając w pucharach zawsze jest większa szansa,że klub wzmocni kadre lepszymi zawodnikami od tych których zatrudnia się będąc średniakiem ligi.Grając w pucharach jest większa możliwość promowania zawodników i marki klubu.To,że obecnie mamy w składzie Sikorskiego czy Frederiksena nie znaczy,że na ich miejsce nie przyjdą lepsi szczególnie,że większości kończą się kontrakty.Skoro w poprzednim sezonie pucharowym w którym gralismy nie było kompromitacji to nie ma sensu gdybać o kompromitacji z ekipami z Luksemburga bo nikt nie wie jaka kadra będzie w lipcu a nawet w styczniu przyszłego roku.

Co Ci daje 7 miejsce w buraczanej lidze ? co do tekstu o lidze europy to mylisz się bardzo,kasa jak na polskie warunki jest duża ,Wisła spokojnie może zarobić 2 miliony euro + kasa z biletów,dzięki takiemu zarobkowi będzie więcej kasy na kontrakty dla zawodników lepszych niz Sikorski czy Frederiksen.
Gra w takich rozgrywkach to dla polskich klubów prestiż proponuję przypomnij sobie jakie wrażenie zrobiła Wisła Legia gdy w poprzednim sezonie wychodziły z grupy.
Piszesz,że wyjście z grupy LE nic nie dało Wiśle ,a sukces sportowy ? a 2 punkty do rankingu za remisy z Belgami ? te 2 punkty dzięki którym na 90% mamy pewne rozstawienie w kazdej rundzie eliminacji LE,dodaj do tego kase za awans i z biletów.
Inna sprawa,że kasa z pucharów poszła na spłate długów,teraz gdy finansowo jesteśmy podobno na 0 kasa zarobiona może byc przeznaczana na wzmocnienia.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.11.2012, 14:09
Niektórych Levadia, Karabach i Dinamo Tbilisi niczego nie nauczyły. Ale spoko, żyjcie w swoim Świecie w którym ewentualnie ogrywanie azjatyckich pastuchów (bilans już tu Wisła ma tak pół na pół lub nawet na minus) i męczarnie z rezerwami przeciętnych zachodnich klubów dają Wiśle kasę, prestiż i "ogranie się z silnymi rywalami". Żyjcie sobie dalej w latach 2002-2003 kiedy można się było emocjonować punktami do rankingu, które teraz oczywiście praktycznie gówno dają po reformach Platiniego. Prześpicie również to, że "prestiżowe" LE zniknie a MP będzie grał z automatu w LM... no ale Wisła będzie się pałętała w środku tabeli. Prześpicie bo do niektórych zmiany docierają - jak widać - z kilkuletnim opóźnieniem.

Skąd wiesz czy kasa jest na zero? Skąd wiesz czy pójdzie na transfery? Jesteś B.C?

Jeszcze 3 kolejki temu realnie mówiło się nawet tu o obronie przed spadkiem. Trzy kolejki i niektórym marzy się podbijanie Europy (i Azji). Proponuje ochłonąć i najpierw zacząć wygrywać np. z beniaminkami Ekstraklasy a dopiero później mierzyć się z mocarnym Tałdykorganem czy inną Cementarnicą, żeby kolejnej wtopy nie było.

A najlepsza jest ta stara śpiewka... Czyli "wzmocnienie zespołu przed grą w pucharach" Który polski klub wzmocnił się przed występami w LE? Bo o wzmocnienia to przed szturmowaniem LM ciężko a widzę, że niektórym marzą się wzmocnienia przed LE. Tyle razy kluby już się osłabiały zamiast wzmacniać a niektórzy dalej naiwnie wierzą w takie mrzonki...

jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Wisła spokojnie może zarobić 2 miliony euro + kasa z biletów
W kontekście zbliżającej się stypy na R22 ten argument jest ...powalający. Chyba, że wszystkich protestujących uznajesz z tzw. kibiców sukcesu i uważasz, że jeśli się nic nie zmieni (bo pewnie nic się nie zmieni) to na LE tłumnie pójdą i za bilety zapłacą.
Ostatnio edytowane przez thechris : 30.11.2012 o godz. 16:00.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.11.2012, 14:42
Daj ze chlopie na luz.

Nikt tutaj nie mowi ze kasa z pucharow jest gigantyczna albo ze pojdzie na transfery bo jak slusznie zauwazyles nikt tutaj nie jest B.C

Zakladajac nawet ze udzial w tej LE Wisla zarabia 100tys PLN. Podaj mi jeden sensowny argument dlaczego lepiej tych pieniedzy nie zarobic niz zarobic ? Z perspektywy Wisly Krakow ? Ze sie kopacze przemecza ?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.11.2012, 14:45
Celem powinna być jak zawsze LM, a teraz, kiedy najprawdopodobniej będą zmiany to celem powinno być MP bo MP będzie równoznaczne z LM. A ciężko walczyć o prymat w kraju jak się przegrywa z beniaminkami. A skoro nie stać nas na wygrywanie w polskiej skopanej to jak chcesz zarabiać na LE? Myślisz, że z Frederiksenem przejdziemy pierwszą rundą? Z Dinamem Tbilisi przegraliśmy mając Baszczyńskiego więc powodzenia z Fredką. Najpierw skupmy się na polskiej lidze a potem w Azji i na końcu pokażmy się w Europie. Już dość się wstydu najedliśmy.
Ostatnio edytowane przez thechris : 30.11.2012 o godz. 15:30.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.11.2012, 16:02
przypominam, że to temat meczowy i dotyczny meczu z Górnikiem Zabrze a nie z Levadią czy Karabachem, albo Fulham czy Twente.
O korzyściach albo ich braku wynikających z możliwości zagrania z kimkolwiek innym niż tuzami naszej ligi porozmawiać można w innym temacie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.11.2012, 22:31
thechris napisał(a):Wyświetl post
To wytłumacz mi co Wiśle dał "sukces" w LE.
Gościu, to samo co ew. awans do LM (z polityką Cupiała).
Skończ .......ić.
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.12.2012, 16:53
Pareiko - Burliga, Chavez, Bunoza, Jaliens - Wilk, Sobolewski - Boguski, Garguła, Melikson - Sikorski

dwie bramki Garguła, dwie bramki Sikorski i Wisła jest mistrzem Polski
Odpowiedz cytując
Sliver12
Member

Od: 03.2009

Stary 01.12.2012, 17:18
Dokładnie. Trzeba wierzyć
Odpowiedz cytując
raaadek1
Member

Od: 03.2007

Stary 01.12.2012, 17:22
Starczy 1 z przodu i 0 z tyłu.
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.12.2012, 17:57
niestety pisząc tutaj ( chory ) typuję 2:1 ostatni mecz na R22 musimy wygrać !!

a bojkot mam gdzieś będę dopingował przed TV )
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.12.2012, 19:56
Ten mecz powinniśmy wygrać! Zasłużyliśmy! I dobrze zagraliśmy! Chłopaki walczyli do końca.
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.12.2012, 19:57
Piękny mecz i fantastyczna atmosfera.

@Up
Gdybyśmy dobrze zagrali, to byśmy wygrali.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.12.2012, 20:02
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Piękny mecz i fantastyczna atmosfera.

@Up
Gdybyśmy dobrze zagrali, to byśmy wygrali.
Wcale o tym nie świadczy, że jak dobrze to od razu musi być zwycięstwo. Dobra z tyłu nie było najlepiej, ale w ataku było okej.
Ostatnio edytowane przez bravelukas : 01.12.2012 o godz. 20:05.
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.12.2012, 20:05
Sikorski dzisiaj nikogo nie kiwnął.
..
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 01.12.2012, 20:11
Smutno się to oglądało w TV. Żenujący poziom komentujących: "ja bym dał żółtą kartkę" "nie brał udziału w akcji" - jak tą Wisłę trzeba nienawidzić żeby lać tyle jadu... Wielkie rozczarowanie Quioto. Siadł na laurach. Nie tak to wyglądało w pierwszych meczach. Chyba że jest jakiś powód takiego zachowania, o którym nie wiem... Zero ruchu bez piłki... Zachowywał się jak typowy leniwy murzyn, jak Jaliens, z tą różnicą że ten starszy ma duże doświadczenie, i nie musi nadrabiać ambicją... Czy tak się zachowuje młody zawodnik który walczy o 1-szy skład? Z takim podejściem w zimie - out! Popieram protest, i zdecydowałem się oglądać mecz nie przy R22, mimo to mocno wierzyłem w zwycięstwo. Wyszło tragicznie...
Odpowiedz cytując
Important
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 01.12.2012, 21:07
Ci komentatorzy z C+ są jacyś niedorobieni... Najpierw przy tej bramce Milika , Prezes jak chu* brał udział w akcji .... bramki być nie powinno . A pózniej czerwona kartka a Ci pieprzą że faul na żołtą . Szewczyk dobre 2 metry od niego już ten fauluje bez szans na odzyskanie piłki od tyłu a on że żółta... wrrr . Szkoda tego meczu Wisła fajnie grała ale nie skutecznie ;/ Obrona fatalnie dzisiaj,szczególnie druga połowa.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.12.2012, 21:17
tofik napisał(a):Wyświetl post
Sikorski dzisiaj nikogo nie kiwnął.
A Danch w 1. połowie? Obrońcy kiedy w polu karnym przyjął, obrócił się i strzelił w bramkarza?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.12.2012, 21:22
Kij z komentatorami, zagraliśmy naprawdę przyzwoite zawody - widać było, że im się chciało, ale nie mając napastnika to no siłą rzeczy nie da się wygrać. Sikorski 5 strzałów, Boguski 3 strzały i co z tego, skoro tak mizerne, że nie miały prawa wpaść. Druga sprawa to koszmar w grze defensywnej. W ogóle to był dziwny mecz, brakło nam też zwyczajnie piłkarskiego szczęścia, a Górnik ... strzelił wszystko co miał. 3 celne strzały = 3 gole...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.12.2012, 21:27
4 mecz pod rzad szczescie.... Przestancie zaklamywac rzeczywistosc, co z nimi gramy to w........
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.12.2012, 21:30
Dwie frajerskie bramki i porażka.
Wynik mógłby być w drugą stronę...
Szkoda.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.12.2012, 21:36
Barti napisał(a):Wyświetl post
jak tą Wisłę trzeba nienawidzić żeby lać tyle jadu...
A ja się zastanawiam, co trza mieć w głowie żeby sądzić że komentatorzy nienawidzą Wisły, szczególnie że przesadnie ją chwalili.
Co do kartki dla pana Milika - ewidentna , kolesiowi wyraźnie bije w dekiel a co do gola...napiszę tak - nie chciał bym by nam takiego gola unieważnili.
Ogólnie to nie było tragedii jeśli chodzi o grę, no ale że jesteśmy leszcze to wystarczyły 3 celne strzały.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.12.2012, 21:38
mamy od 1,5 roku najsłabszego bramkarza w lidze. Tak nie da sie wygrywać.
Pareiko to juz jest niestety emeryt. Szkoda, że brak mu ambicji by podjąc samemu decyzje, bo kasa misiu, kasa.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2012, 21:52
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A ja się zastanawiam, co trza mieć w głowie żeby sądzić że komentatorzy nienawidzą Wisły, szczególnie że przesadnie ją chwalili.
Co do kartki dla pana Milika - ewidentna , kolesiowi wyraźnie bije w dekiel a co do gola...napiszę tak - nie chciał bym by nam takiego gola unieważnili.
Ogólnie to nie było tragedii jeśli chodzi o grę, no ale że jesteśmy leszcze to wystarczyły 3 celne strzały.
Fakty Z przyjemnością będę chwalił za walkę przegrywającą Legię, jednocześnie będę ganił każdą decyzję na jej korzyść i chwalił decyzje przeciwko niej... To takie umiejętne drukowanie... Co trzeba mieć w głowie? Na tej zasadzie mogę się przyczepić do Twojego podpisu w stopce...
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.12.2012, 22:13
Pareiko niestety dawno po drugiej stronie rzeki, słabo broni, błędy mija się z piłką i kompletnie ale to kompletnie nie umie wyprowadzić piłki, zawsze aut albo tam gdzie nikogo nie ma. No i Boguski.. zero krzepy zero siły gimnazjalista wyrośniety by go przestawił bez problemu.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.12.2012, 22:23
Barti napisał(a):Wyświetl post
Fakty Z przyjemnością będę chwalił za walkę przegrywającą Legię, jednocześnie będę ganił każdą decyzję na jej korzyść i chwalił decyzje przeciwko niej... To takie umiejętne drukowanie... Co trzeba mieć w głowie? Na tej zasadzie mogę się przyczepić do Twojego podpisu w stopce...
zieew, na prawdę nie chce mi się dyskutować na takim poziomie abstrakcji.Po prostu w....ia mnie szukanie spisków tam gdzie ich nie ma.To jest domena parchów - u nich zawsze była jest i będzie garbata dola
Dla mnie to co piszesz to jest taka abstrakcja jak Hajto jadący po komentatorach że pogrzebali jego drużyne przy 0-3 i 10 na 11.
Komentarz może się podobać bądź nie ale wyjeżdżać z artylerią, typu że nienawidzą bo powiedzieli kilka kontrowersyjnych zdań? - sory ale świat(także komentatorski) nie kręci się wokół Wisły.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.12.2012, 22:27
medyk napisał(a):Wyświetl post
Pareiko niestety dawno po drugiej stronie rzeki, słabo broni, błędy mija się z piłką i kompletnie ale to kompletnie nie umie wyprowadzić piłki, zawsze aut albo tam gdzie nikogo nie ma.
Nie bój nic. Jacek już testuje następców.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2012, 22:33
Ja też jestem przeciwnikiem dopatrywania się wszędzie spisków. Wisła przegrała zasłużenie. Wisła przegrała bo Boguski i Sikorski nie potrafili wykorzystać swoich sytuacji... Ale nic mnie bardziej nie w...a jak ktoś jest w chamski sposób faulowany z narażeniem zdrowia i się tego nie dostrzega lub bagatelizuje. Jak Quioto poniosły emocje, i lekko (tak było widać na powtórce!) nadepnął na nogę przeciwnikowi, to zmieszano go z błotem, nadinterpretując całą sytuację. Robili to też "kibice" Wisły dopatrując się nie wiadomo czego... Nie rozumiem tego
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.12.2012, 22:47
bardzo dobry mecz w wykonaniu Wisły. Szkoda, że nie mamy napastników.
Boguski? Miec trzy setki i strzelać w środek brami?
Sikorski to samo.
Za to podobała mi się łatwość z jaką dochodzili do sytuacji.
Żabole mieli niesamowitego farta. Bramki z d... wzięte.
Trzy strzały w światło bramki i trzy gole. Można się zalamać. Pierwsza - piłka odbita od nóg Pareiki. Druga - strzał życia Mąki, trzecia - w zasadzie spalony. Wszystko zalezy od tego, w którym momencie zatrzymać stopklatkę.
A z bramki Osmana jestem podwójnie zadowolony. Raz że dla Wisły, dwa, że Osman ma charakter jak trzeba.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.12.2012, 23:02
Garguła to jest największa p.zda jaka kiedykolwiek grała nie tylko w Wiśle , ale ogólnie w Ekstrakasie. Chodzi mi o sytuacje przy drugim golu. Dla mne on ewidentnie podskakuje bo się boi że może jednocześnie z Nakoulmą kopnąć piłkę z dwóch różnych stron.

Dla mnie to ten sam kaliber jak gol z Bełchatowem gdzie się uchylił bo bał się piłką dostać....
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.12.2012, 23:16
Gdyby w drużynie był w miarę ogarnięty lewy obrońca, klasy chociażby takiego Piotra Brożka nie mówiąc o Juniorze Diazie to pokuszę się o stwierdzenie że mielibyśmy z 6 pkt więcej w tej rundzie. Kto zafundował nam te jaja z czekaniem na Dudu Paraibe i podpisanie na szybko Duńczyka wszyscy wiemy. Efekt jest taki że Kulawik wolał wystawić na tej pozycji prawonożnego Burlige który miał delikatnie mówiąc problemy, Fredriksen mógł mieć jeszcze większe gdyby grał.

Rafał Bougski mimo, że mógł pokusić się o gola to grał całkiem niezłe zawody to samo Sikorski jak na siebie gra co raz lepiej. Rozgrzeszam Boguskeigo bo widać, że tutaj potrzebne jest regularne grania i zaufanie do swoich umiejętności bo zamiast zdecydować się na ryzykowny wariant strzelania np po długim koncentruje się na łatwiejszym rozwiązaniu byle tylko trafić w bramkę.

Kolejan sprawa, że znowu chcemy wjechac do bramki zamiast lutować jak jest na to czas i miejsce, zawsze może być rykoszet nie stracimy piłki próbując wymienić 3 podania w polu karnym. Zdecydowanie większa szansa na gole.
Słabszy mecz Maora. Chyba on sam nie wierzy w to że ktos jeszcze jest wstanie zagrać otwierające podanie oprócz niego i zatrzymuje się prosząc o piłkę rozkładając ręce tym samym będąc poza akcją.

Chrapek olśnił mnie na początku swoimi występami teraz gra zdecydowanie gorzej. Nie wiem czy nie brakuje mu trochę mięśni i szybkości, widać że stracił pewność na boisku. Mam nadzieję że po przepracowaniu w zimie okresu przygotowawczego to będzie piłkarz który będzie asystował i strzela gole dla Wisły bo ma bardzo duży potencjał.

Uważam że Adam Nawałka byłby dobrym trenerem dla Wisły. Dobrą robotę wykonuję tam podobno również fizjolog bo Górnik wygląda nieźle fizycznie praktycznie przez całą rundę.

edit: Również uważam że Garuguła zachował się za delikatnie w polu karnym... takie sytuacje trzeba wyjaśniać zdecydowanie niezależnie czy kopie się przy okazji kolegę. N

Nie rozumiem też dlaczego Wilk przerywając akcje Górnika będąc na 40? metrze wypierdala piłkę na róg zamiast na aut nie mówiąc już o innej próbie utrzymania się przy piłce. Nie wiem czy to nie był czasem ten róg z którego padł gol ? Sorry jesli się myle. Tak czy inaczej dla mnie kompletna głupota ze strony Wilka, ta sytuacja nie wymagała wybijania piłki na róg. Nie wiem czemu byc może z racji jego rozsądnego zachowania poza boiskiem mam nadzieję, że on jeszcze kiedyś zacznie myśleć na boisku. Wydaje mi się że Czarek ma świadomość własnego ubóstwa technicznego dlatego powinien maksymalizować efektywność swoich decyzji na boisku rozsądkiem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.12.2012 o godz. 23:56.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów