The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2012, 15:41
oczywiście, jeśli wszystkie topowe klubu zmierzą się tym problemem to będą pierwsze domagać się zmian przepisów. Kasa misiu kasa, jak kasy nie będzie to będą pomysły na zmianę. Jeśli klub nic nie będzie robił, to znaczy że ma w dupie nasze pieniądze.

Jak klub walczy z oprawami to walczy z kibicami, ze swoimi żywicielami i dobrodziejami. Czyli jeśli walczy to nas nie potrzebuje... koniec kropka.

Wisła to kibice i historia TS WISŁA KRAKÓW od 1906 r., a nie Wisła Kraków S.S.A. z Cupiałem czy kimkolwiek na czele. Chwała za przeszłość, ale tak dalej być nie może. Gdyby namiestnicy Cupiała walczyli o nasze prawa, to jeszcze by można dyskutować, ale Oni to mają głęboko w dupie - o czym świadczy nawet tekst o braku odwołań za kary w LE czy TME.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 27.11.2012 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.11.2012, 15:47
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Jakos Cupiał finansowal na przestrzeni ostatni lat klub, który się rozwijał mimo ze byly awantury, oprawy, setki rac i wszystkie innego po troche.

skoncz dopisywac wlasne chore ideaologie.....
Skoro jest tak samo to czemu protestujecie? Chyba coś się zmieniło na minus. O dużo za dużo.

Jeśli uważasz ze Cupiał nie liczył na zmiany w kwestii awantury, oprawy, setki rac to masz rację. Co jeśli jednak z Basałajem liczyli na poprawę koniunktury? Nadal uważasz ze inwestując Cupiał nie liczył na 'koszulki' pikników? Teraz będąc pewnym że przychody nie wzrosną zainwestuje ponownie?

Lukasz.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 27.11.2012, 15:53
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
na zły mecz wziąłeś swoją lubą - lepiej byś zrobił, gdyby to była Lechia lub GKS Bełchatów... pewne mecze okraszone są innymi emocjami niż tylko sportowe. Albo powinieneś jej wytłumaczyć, że ten mecz jest inny od pozostałych.
Wytłumaczyłem, GW na szczęście pokoloryzowało w relacjach. I to trochę uratowało sprawę. Mecz jest inny i to luba go wybrała, żeby swoje racje udowodnić

dziecko nie musi o wszystkim wiedzieć, zresztą to hasło spotkało się z wielkim sprzeciwem także sektora C.
Do pewnych faktów i wiadomości trzeba dorosnąć, aby je zrozumieć i wtedy potępić.
Nie musi jednak na pewno wiesz jak bardzo dzieci lubią wypytywać o różne sprawy. Z jednej strony się z spotkało z drugiej na meczu z Lechem (pusty sektor gości) znowu było słychać tą przyśpiewkę.
Popraw mnie jeśli się mylę, ale oficjalnego potępienia (np. ze strony SKWK) czy organizujących doping/oprawy na stadionie nie słyszałem. Pamiętne derby pomijam w tym kontekście. Chciałbym, żeby ludzie intonujący taką przyśpiewkę na C byli zagłuszani/ignorowani.

nie nie masz przeklinać, ale co innego jest jak dziecko widzi przeklinającego tatę czy wujka, a co innego jak przeklina anonimowy tłum. Dla dziecka autorytetem jest znajoma osoba dorosła, a nie anonimowy tłum. Zresztą można wytłumaczyć, że pewną część "arsenału słownego" kibica dziecko nie powinno powtarzać. Zresztą najwięcej przekleństw na stadionie nie wypowiadają tzw. kibole, ale dziadki i "znawcy piłki" pod adresem piłkarzy.
Gdyby to był tylko anonimowy tłum to ok. Jednak wydaję mi się, że dzieciaki przychodzące na R22 patrzą z podziwem na C i chcą go naśladować jeśli chodzi o żywiołowy doping. To jest jednak pewna odpowiedzialność, szczególnie biorąc pod uwagę (oczywiście słuszne) akcje zapraszania dzieci.

I teraz najważniejsze, jeśli ktoś jest za wrażliwy to może rzeczywiście niech chodzi na bajki dla dzieci do teatrów albo kin, nie zabierajcie na siłę siebie, lube i dzieci tam gdzie nie powinniście być.
Pewne sprawy są dla dorosłych, pewne sprawy można wytłumaczyć umiejętnie dzieciom. Ajax ma rację, że jest sporo miejsca na wyśrodkowane opinie, ale to co się dzieje z kibicami w Polsce doprowadzi do wylania dziecka z kąpielą.
Oczywiście stadion nie jest i nie ma być teatrem. Ale są też granice których nawet na stadionie nie powinno się przekraczać. Wiele rzeczy można wytłumaczyć dzieciom, trzeba niestety pamiętać, że jest wielu rodziców którzy nie rozmawiają ze swoimi dziećmi. Chodzi o jakiś umiar i zdrowy rozsądek z obu stron.

To co dziś się dzieje to jest wylewanie dziecka z kąpielą i pewni ludzi chcą być bardziej Europejscy od Europy.

Przykład.
Byłem na wielu stadionach nie tylko w Polsce. Oglądałem naszą reprezentację na Euro w Austrii i Polsce. Bywałem również na meczach ligowych w osławionej Europie.

Na meczu z Chorwacją w Austrii stałem przy barierce. jak wielu. Nikt ze stewardów nie robił problemów co do numerów miejsc czy "blokowania przejść ewakuacyjnych" Interweniowali wtedy gdy np 4 kibiców zablokowało wejście na sektor (stanęli w poprzek wejścia). Stewardzi działali rozsądnie. Dopóki obok stojących można było swobodnie przejść nie było żadnego problemu. Rzeczywiście agresywnych/ takich którzy przemycili trunki wysoko procentowe na stadion sadzali na miejsca albo wyprowadzali Np. w Amsterdamie na meczu ligowym tak samo.

Na C na szczęście (jeszcze?) nie mamy tego problemu, jak wielkie moje zdziwienie było jak na meczu z Czechami. Stewardzi sprawdzali, żeby każdy siedział gdzie siedzi. Trybuna za bramką więc powinno bez problemu się mecz oglądać na stojąco. Nic bardziej mylnego, biegali i sadzali wszystkich. Oczywiście bo tak jest po Europejsku. Nie wspominając od dwóch chłopaczkach Bogu ducha winnych których chcieli wyprowadzić ze stadionu, za rzekome złe zachowanie.
Widzę problemy kibicowskie i wiele nieprawidłowości. Jednak Sporo do poprawienia mamy też my jako kibice.

BTW - jak można wybrać nazwę Ajax na forum Wiślackim ?
Spójrz na datę mojej rejestracji. Ale jest jeszcze "gorzej" za dzieciaka w czasach przed Cupiałowych miałem przyjemność jakiś rok trenować w Wiśle i to jest ksywka właśnie z tamtych czasów
Miałem wtedy z 30 koszulek Ajaxu, zaraziłem się sympatią od mojej mamy która zresztą też zaszczepiła we mnie Wiślackość

A dobry sport to w Anglii lub Hiszpanii, gdzie indziej musi być trochę piłki i trochę czegoś innego.
Święte słowa, poziom naszych kopaczy nie zapełni trybun nawet w połowie. Aktywne ruchy ultrasów sektorówki, pirotechnika itp są bardzo ważne bo to też przyciąga sporo ludzi na stadion.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 27.11.2012, 15:56
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Skoro jest tak samo to czemu protestujecie? Chyba coś się zmieniło na minus. O dużo za dużo.

Jeśli uważasz ze Cupiał nie liczył na zmiany w kwestii awantury, oprawy, setki rac to masz rację. Co jeśli jednak z Basałajem liczyli na poprawę koniunktury? Nadal uważasz ze inwestując Cupiał nie liczył na 'koszulki' pikników? Teraz będąc pewnym że przychody nie wzrosną zainwestuje ponownie?

Lukasz.
Boże drogi, co Ty wypisujesz ?! -zmieniło się na niekorzyść kibiców, a nie Cupiała. Myślę, że Cupiałowi nie przeszkadzają oprawy i dziesiątki rac - a nawet to dodatkowo ubarwia mecze na stadionie i działa na korzyść frekwencji. Ale on musi kazać swym pracownikom stanąć po stronie kibiców, a nie pozwalać na kolaboracje z milicją Tuska.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 27.11.2012, 16:15
domin_czyzyny spójrz na to od strony budżetu. Cokolwiek z tej perspektywy co nie przyczynia się do wzrostu przychodów jest niepożądane. Dotyczy to: kar, spadku frekwencji, spadku medialności klubu, przychodów z kiełbasek i koszulek. Cupiał mówi: budżet 50 milionów, to co brakuje dołożę. Więc TF płaci za race, kary i płaci za puste krzesełko na A. Dopóki było tak jak mówisz - była frekwencja, to race oraz kary klub płacił. Skoro już race nie pociągają za sobą wzrostu frekwencji (a wręcz przeciwnie) to po co klubowi one? Niczego pozytywnego do budżetu nie wnoszą a na pozostałych sektorach nie ma kto ich oglądać.

Cupiał nie inwestuje w klub i paradoksalnie pomoże mu to przetrwać bunty i wojnę po małych kosztach. Każde doinwestowanie klubu w obecnej sytuacji to jedynie z zwiększenie własnych strat finansowych.

Lukasz
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 27.11.2012, 16:56
Skoro już race nie pociągają za sobą wzrostu frekwencji (a wręcz przeciwnie) to po co klubowi one?

Lukasz

W jaki sposób race zmniejszają frekwencje ? Tylko mi nie pisz standardowego tekstu o rodzinach z dziećmi co by przyszły, bo w to nawet chyba w GW nie wierzą.

Bywasz na stadionie, byłeś na meczach, gdzie odpalano race ? Jakbyś był tobyś wiedział, że ostatnimi czasy zawsze są wówczas brawa na E.
Myślisz, że bywalcy E chodzą po to by oglądać wątpliwe wyczyny Sikorskiego ? Cży może utrzymanie frekwencji na poziomie 17 tys (czyli około 10 tys. E) w tym roku wynika z chęci analizy "na żywo" warsztatu trenerskiego Probierza ?
Czy może raczej przychodzą dla m in. atmosfery meczowej ?

A co powiesz o wpływie na budżet decyzji spółki o odmowie wpuszczenia kibiców Górnika ?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.11.2012, 17:04
Elefant, spokojnie to tylko troll. Wystarczy przeczytać ten tekst :

Cytat:
GW i TVN nie mieliby takiego poparcia w społeczeństwie gdyby Wasze zachowania nie wpisywały się w działania sprzeczne z ich dobrym smakiem i gustem ogółu społeczeństwa.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 27.11.2012, 17:07
Nie frekwencję a wpływy? ("race nie pociągają za sobą wzrostu frekwencji")

Z jednej strony kary za race i zamykanie trybun na następne mecze (spadek zysków) a z drugiej strony zysk z tych co przyjdą oglądnąć race (E) i tych co przyjdą na stadion bo coś się dzieje. Póki w tym bilansie jest zysk póty są tolerowane race. To chyba oczywiste.

Odpalenie rac zwiększyło frekwencję na E czy jak?

Powiem że klub ma dość. Lepiej pusty stadion niż Górnik na R22.
Następny punkt za tym że pieniądze kibiców nie są tak mega istotne w budżecie.

Lukasz.

Edit:
Przychód Borussii Dortmund w ostatnim sezonie Bundesligi wyniósł aż 215,2 mln euro - poinformował prezes klubu z Westfalii Hans-Joachim Watzke. Mistrzowie Niemiec zarobili na czysto dokładnie 34,28 milionów, co jest rekordem wszech czasów w Bundeslidze. "Sensacyjny bilans BVB" - pisze dziennik "Bild".

Dzisiejsza WP. Przychód 860 mln złotych. Z tego pewnie nadal <20% z biletów. Jeśli utrzymali ceny biletów z poprzedniego sezonu to bilety stanowią 13% przychodu
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 27.11.2012 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 27.11.2012, 18:33

Powiem że klub ma dość.
Klub czy pracownicy spółki ?

Jak ktoś sobie nie radzi z presją w pracy to powinien się zwolnić. Jest tyle ciekawych rzeczy do robienia w życiu.
Taka dobra rada.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 27.11.2012, 20:32
Łukasz już trolluje od czasu wojny z Basalajem, bronił go jak lew-wtedy nawet myślałem, ze to Basalaj siedział po drugiej stronie.. Dziś widać dalej broni pracownikow S.A., ale tym razem już niestety sie nie da. Albo nas posłuchaja, albo po prostu swoje założenia budżetowe bedą mogli sobie w dupę wsadzić.

Na mecz z Gornikiem nie ma ciśnienia, poniewaz za karnety sciagneli juz kase. Zobaczymy jednak jak bedą chcieli karnety w styczniu sprzedawać )) pewnie po 2 tygodniach sprzedazy, znaczy zastoju pójdą po rozum do głowy...

Chciałbym, abyście sie zapoznali z poniższym materiałem, link ten udostępniło Stowarzyszenie na swojej stronie internetowej:

http://mswp.pl/78-marketing-pilkarsk...w-lechu-poznan

Warto, aby takie osobliwe jednostki jak FraMat, Łukasz czy Ajax sie z tym zapoznali.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 27.11.2012 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.11.2012, 22:53
Jak się ma ten pochwalny pean na cześć Wiary Lecha do tego tekstu:
http://wyborcza.pl/1,75478,12908867,...rroryzuje.html

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Pewnie odpiszesz, ze to wymysły GW?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 27.11.2012, 23:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post

ale co to ma tak w ogole do wspolpracy z klubem na meczach ekstraklasy?
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 27.11.2012, 23:05
Tja. Zapoznałem się. Artykuł mówi o wzorowej współpracy Wiary Lecha z kubem co powinno być przykładem dla właścicieli Legii. i co dalej? Rozumiem że ten tekst ma uświadomić obu zainteresowanym stronom (ultras i klubowi) jak ważna jest współpraca. Nie chce krakać ale wydaje mi się że SKWK wolałaby uniknąć eskalacji protestu* (poza meczem z Górnikiem). We will se co z tego będzie.

Wybacz, wolałem Basałaja niż Jacka. I chyba wolę nadal.
I obym nie musiał tęsknic za chwilę za Cupiałem.

Lukasz.
Edit *albo bardziej: kontynuacji
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 27.11.2012 o godz. 23:14.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 27.11.2012, 23:49

Oczywiście, ze pewnie Gowno Wybiorcze dodało z 50% od siebie, ale powtórzę za Kamilem:
- Co to ma do współpracy Wiary Lecha z Klubem Lech Poznań?
- Co to ma wspólnego z opinia przedstawiciela Lecha na temat Angli na stadionach i wzoru współpracy klubu z bardzo silnym stowarzyszeniem?

Tonacy brzytwy sie chwyta, i Ty dając te dwa linki z gówna wybiorczego i dawnej przybudowki TVN totalnie sie kompromitujesz.

To tak jakby rozmawiajac na temat Rotmistrza Pileckiego posilkowac sie linkami do Tygodnika NIE lub Trybuny Ludów.

FraMat kompromitacja, weź zrezygnuje z tej funkcji, bo Ty na moderatora strony Kibicowskiej sie zwyczajnie nie nadajesz.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 27.11.2012 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.11.2012, 00:19
Nie chce krakać ale wydaje mi się że SKWK wolałaby uniknąć eskalacji protestu* (poza meczem z Górnikiem). We will se co z tego będzie.
Wow! Długo zajęło Ci dojście do tego?

SKWK nie zależy na konflikcie. Piłeczka jest po stronie klubu, a tu już tak wesoło nie ma. Wygląda mi to na brak odpowiedzialności, brak kompetencji, brak wyobraźni... Można by tak długo.

Trudno zrozumieć, że kibice nie chcą być traktowani jak piąte koło u wozu? Wspominał już kiedyś o tym rav, który z SKWK nie ma nic wspólnego - wielu kibiców nie przychodzi już na Reymonta ponieważ nie tolerują niektórych zachowań klubu (tak przynajmniej zapamiętałem jego wypowiedź).

Usilnie z FraMatem próbujecie być oryginalni, tylko nie bardzo rozumiem co próbujecie udowodnić. Że "kibole" (sorry za ten neologizm znaczeniowy rodem z "GW") to zło? Że stadion będzie bez nich lepszy, nagle zaczną walić tam tłumy rodzin z dziećmi?

Nie będzie. Nie zaczną.
Możecie traktować Wisłę jak produkt, to jest normalne i naturalne, tylko wtedy dojdziecie do bardzo przykrego wniosku: "jest on wyjątkowo chujowy". Nikt nie przyjdzie oglądać na Reymonta dobrej piłki, bo jej tam od lat nie ma. Większość meczy Wisły, w ogóle większość meczy E-klasy bez jakiegokolwiek zaangażowania emocjonalnego jest ciężka do przetrawienia.

Dlatego nie będzie tutaj trybun jak w Anglii. Widzicie, moi mili - tam naprawdę można usiąść i patrzeć na to, jak w piłkę grają najlepsi. Nie potrzeba oprawy, bo widowisko sportowe broni się samo.

Kiedy rozmaite mózgi pisały o "wychowywaniu nowego kibica" przez Legię wiedziałem, że to się nie uda. Mniej więcej te same środowiska próbowały stworzyć nowego komunistycznego człowieka z wiadomym efektem - to raz. Dwa - trzeba być wyjątkowym ułomem żeby chcieć skopiować model bez kluczowego, definiującego go elementu. Premiership definiuje futbol na najwyższym poziomie. Wykupienie loży na stadionie MU czy Arsenalu to prestiż, świadectwo zamożności.

Wykupienie loży na Legii czy Wiśle? Zaprosiłbyś partnerów biznesowych z którymi chcesz podpisać milionowy kontrakt na popisy Frederiksena i Sikorskiego?

Można jeszcze prościej - kibic przychodzi ponieważ czuje się związany z klubem, konsument płaci i wymaga. Zastanówcie się który model jest - tu i teraz - możliwy do zrealizowania.

Dlatego klub nie wygra. Nie może wygrać. Nie ma argumentów.
W momencie w którym zraził jedynych ludzi zdolnych patrzeć przez palce na poziom sportowy sam postawił się pod ścianą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2012 o godz. 00:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.11.2012, 01:38
Wolfy,
zdecyduj się czy to protest przeciwko klubowi czy przeciwko polityce Państwa. Bo raz jest tak a raz inaczej, w zależności jak wiatr wieje. 3 z 4 powodów protestu dotyczą ogólnej sytuacji w polskiej piłce, jeden powód dotyczy postawy klubu. Natomiast po stronie 'Domagamy się' jest 10 punktów które już tylko i wyłącznie dotyczą klubu Wisła Kraków. Z protestu ogólnopolskiego robi się krakowska pikieta na jeden mecz, która tylko dzieli i zniechęca kibiców.

Nikt nie chce być traktowany jako piąte koło u wozu. Dotyczy to wszystkich - Cupiała, pikników, ultrasów kiboli, pracowników klubu, zjadaczy kiełbasek czy precli. Póki co jedni drugim udowadniają że są zbędni albo sobie druga stronę podporządkują. Cofnij się do początków obecnego konfliktu. Kto go wywołał? Jak zachowywał się klub? Nadal uważasz ze obecna sytuacja to wina klubu? Kto jest największym beneficjentem obecnej sytuacji?

Wielu kibiców też nie przychodzi już na Reymonta ponieważ nie tolerują oni niektórych zachowań innych kibiców - bierzesz to też pod uwagę? Czasami zwyczajnie jest wstyd. Wydaje mi się iż jest to znacznie większy odsetek niż tych o których mówisz. Dlaczego mam wrażenie że skupiasz się na przykładach które są Ci wygodne?

Ad rem. Moim zdaniem oba modele (kibicowski i konsumencki) o których mówisz są możliwe do zrealizowania i to równolegle. Nie widzę powodu dla którego miały by się wykluczać albo jeden istnieć bez drugiego. Przecież brak jednego z tych modeli to patologia którą właśnie mamy.

Na szczęście niedługo przerwa więc trochę nastroje ochłoną a sytuacja się wyklaruje.

Lukasz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.11.2012 o godz. 01:41.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2012, 08:38
Zniechęcają kibiców działania klubu:

1) Catering rodem z najgorszych festynów, brak zapasów, wysokie ceny i chujowa jakość.
2) Osoby kierujące dzialaniami stewardow oraz sami stewardzi dopierdalajacy sie o wszystko, przykład dzieci- którym zabraniają dopingować i stać!!!!!
3) brudny stadion, ja swoje miejsce karnetowe miałem obrzygane przez ok. pól roku (nie ja je obrzygałem, ale jakiś pikol - który przyszedł raz na mecz i pochłaniał kiełbase za kiełbasą), do momentu kiedy sam je sobie umylem!
4) często na miejscach karnetowych stała woda do wysokości kostek! - pomyślicie wina stadionu, ale nie - wystarczyło aby ktoś np. Stewardzi przetkali zatkane odpływy - skandal
5) coraz mniej sprawnych toalet i umywalek - i to nie przez zniszczenia, ale poprzez normalne użytkowanie

To tak odnośnie możliwości przyciągnięcia tzw. Klientów, konsumentów XXI w., ogladaczy sportu i dobrej piłki, której u nas nie ma. Każdy Klient, który zobaczy nasz poziom sportowy i standard traktowania Klientów przez klub nigdy wiecej do nas nie przyjdzie. Porówna sobie np. standard kibli w Cinema City czy czystość krzesełek, itp.

Ten protest raczej nie dzieli kibiców, to klub, media, gowno wybiorcze, czy "takie"osoby zatrudnione przez klub chcą na forach zasiac farment i stworzyć wrażenie ze kibice sie podzielili!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.11.2012 o godz. 12:10.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.11.2012, 08:40
Oczywiście, ze pewnie Gowno Wybiorcze dodało z 50% od siebie, ale powtórzę za Kamilem:
- Co to ma do współpracy Wiary Lecha z Klubem Lech Poznań?
- Co to ma wspólnego z opinia przedstawiciela Lecha na temat Angli na stadionach i wzoru współpracy klubu z bardzo silnym stowarzyszeniem?
Co ma wspólnego?
Choćby pokazanie z kim ten klub współpracuje i jak to o nim świadczy.
Tekst o współpracy jest kłamstwem, bo wstydliwie nie wspomina o pewnych sprawach. Ot, taka propaganda nie mająca wiele związku z rzeczywistością. Reklama. Pan Skwiercz posługuje sie mową-trawą (Współpracujemy z Wiarą Lecha na wielu płaszyznach), rzuca ogólnikami, bawi sie we wróżbitę i politykiera(Mamy nadzieję, że będzie ich jeszcze więcej.)
A ludzie to łykają.
Gdyby ten tekst wyprać ze wszystkich ogólników to nie zostanie nic. Zero, nul, pustka, która przykrywa faktyczne problemy na lini kibice-klub, o których pełno w prasie, a nie w zamówionym na potrzeby reklamy artykule.
Tonacy brzytwy sie chwyta, i Ty dając te dwa linki z gówna wybiorczego i dawnej przybudowki TVN totalnie sie kompromitujesz.
To tak jakby rozmawiajac na temat Rotmistrza Pileckiego posilkowac sie linkami do Tygodnika NIE lub Trybuny Ludów.
pewnie wolałbyś, żebym cytował ze strony Wiary Lecha czy z forum Amiki, wtedy miałbys używanie.
FraMat kompromitacja, weź zrezygnuje z tej funkcji, bo Ty na moderatora strony Kibicowskiej sie zwyczajnie nie nadajesz.
Chciałbyś....
Masz ty w ogóle pojecie na czym polega funkcja moderatora?
Podpowiem ci: nie na tym, żeby nie miec własnego zdania i nie na włażeniu w d..e takim jak Ty.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.11.2012, 09:34
Domin_czyzyny nie chce polemizować czy kible psują się od używania i czy większa wina tego kto narzygał czy tego kto nie posprzątał. Przyjmijmy że jest jak mówisz. Myślę że o takie ludzkie rzeczy trzeba bezsprzecznie się upominać - rozumiem i popieram. Tylko jakie to ma odzwierciedlenie w postulatach? Niestety marginalne.

Lukasz.
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 28.11.2012, 10:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wow! Długo zajęło Ci dojście do tego?

SKWK nie zależy na konflikcie. Piłeczka jest po stronie klubu, a tu już tak wesoło nie ma. Wygląda mi to na brak odpowiedzialności, brak kompetencji, brak wyobraźni.
Gdyby SKWK nie zależało na konflikcie to napisaliby najpierw list otwarty ze swoimi postulatami zamiast stawiać klub pod ścianą zaczynając bojkot.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.11.2012, 11:03
Chłopie, a myślisz, że SKWK nie rozmawiało, nie prosiło nie postulowało? Tym klubem zwyczajnie rządzą idioci, którzy kibiców mają w dupie.Dla nich najważniejsza jest u kibica KASA.Tymczasem na zachodzie kibic jest najważniejszym aspektem w tej całej machinie.
Obecnie mamy najbardziej restrekcyjne przepisy dot imprez masowych w Europie, które BARDZO CZĘSTO łamią konstytucję, prawa danych osóbowych, praw człowieka. To, że kibice- a więc ludzie tacy jak wszyscy, żadają bardziej ludzkiego podejścia, to coś nienormalnego?
Myślisz, że np prowokacje niebieskich złoczyńców to tylko bajki wyssane z palca?Czy coś takiego zdarza się w zachodniej Europie?W Europie dobrze wiedzą, że agresja budzi agresję- tam policjant jest po to by pomóc, a nie po to by prowokować do każdego zwracać się z pogardą i traktować w kontekście domniemanego przestępstwa a nie niewinności. Zamiast tego, policjanci dostają coraz to nowe zabawki- ostatnio np sprzęt do rozbijania tłumów- urządzenia emitujące wysokie tony, któe w PL są niedozwolone.
Bardzo dziwna sprawa nie?Policjanci strażacy miejscy dostają coraz to nowe uprawnienia, oprócz tego już mają dostęp do pełnej inwigilacji zwykłego obywatela- czy to podsłuchy czy przegląd maili, sms- należą do dwóch grup zawodowych - zaraz obok urzędników którzy dostają podwyżki.- może tak na wszelki wypadek, jakby ludzie faktycznie mieli dosyć tego rządu, o którym mówią już w Europie- a napewno w Niemczech, że łamie prawa człowieka.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2012, 11:18

http://mswp.pl/78-marketing-pilkarsk...w-lechu-poznan

Warto, aby takie osobliwe jednostki jak FraMat, Łukasz czy Ajax sie z tym zapoznali.
Hmmm powiem tak od dobrych kilku lat mieszkam w Poznaniu. Wiem, że dla niektórych to zbrodnia ale mam sporo znajomych kibiców Lecha. Artykuł to piękne ogólniki, niestety w rzeczywistości nie jest tak cudownie.

To co pokazywał Framat jest efektem kilku czynników.
Zresztą na tak zwanym kotle są normalnie stewardzi co u nas było by nie do przyjęcia.

@GrzegorzTS pamiętaj, że klub również postawił SKWK pod ścianą oświadczeniem po meczu oraz zakazem wnoszenia sektorówek.
Ostatnio edytowane przez Ajax : 28.11.2012 o godz. 11:24.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2012, 12:32
Co ma wspólnego?
Choćby pokazanie z kim ten klub współpracuje i jak to o nim świadczy.
insynuacje GW mam w głębokim poważaniu, ich kłamstwa i przeinaczenie faktów, wyolbrzymianie drobiazgów i przemilczanie innych faktów - to standard. Prawda, zapalili parę rac na klepisku, a resztę dodał już redaktorzyna od siebie, ewentualnie połączył kilka faktów podawanych w ostatnich latach przez media i popełnił "obiektywny" artykuł o WL.

Źle świadczy o klubie brak kontaktów z kibicami (Wisła, Legia, Widzew), a nie dogadywanie się z najwierniejszą rzeszą swoich fanów, jak w Lechu.

(Współpracujemy z Wiarą Lecha na wielu płaszyznach), rzuca ogólnikami, bawi sie we wróżbitę i politykiera(Mamy nadzieję, że będzie ich jeszcze więcej.)
A ludzie to łykają.
ludzie łykają kłamstwa GW i TVN - czego dowodem jesteś Ty. Ich spojrzenie liberalno - lewicowe na sprawy otaczającego nas świata wszczepiają pod kopuły ludzi już od 23 lat.

pewnie wolałbyś, żebym cytował ze strony Wiary Lecha czy z forum Amiki.
nie, ale artykuł z GW lub TVN na forum kibicowskim to zwyczajna kompromitacja

Chciałbyś....
chciałbym, myślę że większość osób na tym forum by chciała abyś zrezygnował z funkcji moderatora. Porównując Twoją osobę do innych np. WISŁAZWE, zastanawiam się jak Wy się dogadujecie.

Masz ty w ogóle pojecie na czym polega funkcja moderatora?
Podpowiem ci: nie na tym, żeby nie miec własnego zdania i nie na włażeniu w d..e takim jak Ty.
[/QUOTE]

zdanie masz to prawda - zdanie jak typowy zjadacz KFC, McDonaldsa w "tuskowej Rzeczypospolitej" wychowany na kłamstwach GW i TVN na temat kibiców.
Wiesz, inni moderatorzy to nie wchodzą do dupy ani kibicom zgromadzonym na tym forum, ani dziennikarzom GW, TVN, czy osobom wyznającym "tuskową" ideologię. Ty nie wchodzisz tylko tym pierwszym... taki jest z Tobą problem.

To odbiegło ogólnie od tematu rozmowy, odpowiedziałem na Twój post tylko dlatego, że w wielu aspektach dotyczył się mnie osobiście. Jednak nie potępiam Twojego zdania, masz do niego prawo. I myślę, że kiedyś pożałujesz, że chciałeś aby ruch kibicowski w obecnej jego formie zamarł na stadionach w RP. Kiedy stadiony nie będą się niczym różniły od kin, teatrów, cyrków, kabaretów, czy Pucharów Świata z Małyszem w Zakopanem...

kto bywał na meczach na Stadionie Narodowym podczas meczów Reprezentacji Polski ten wie, jaki jest ten nowy kibic, tak upragniony przez GW, Tuska, TVN czy Pana Moderatora FraMata - ten kibic siedzi, nie zna się na niczym, nie zna piosenek, nie chce mu się kibicowaći, zajada się kiełbachą i popija piwo 3,5 procentowe i jest szczęśliwy. Maluje ryja, ubiera jakieś dziwne czapki, gdyby mógł to by trąbił wuwuzelą...jeśli o czymś zapomniałem to możecie dopisać co robi dzisiaj nowoczesny, kulturalny "tuskowy kibic" ...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.11.2012 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 28.11.2012, 12:43
Cytat:
Chłopie, a myślisz, że SKWK nie rozmawiało, nie prosiło nie postulowało?
http://www.weszlo.com/news/12812-W_W...ez_okragly_rok

Ergo, kibole, najbardziej oddani z oddanych, przez niecale pol sezonu narobili kar na 870 tysiecy zlotych. Gdyby nie protest, do konca grudnia 1 mln zlotych peklo by bez problemu.

Zeby to jakos zobrazowac; Legia w 2011 roku miala 18,8 mln zlotych przychodu z tytulu tzw. dnia meczowego. Pamietajmy ze w owym roku Legia grala w fazie grupowej ligi europejskiej co pokaznie wplynelo na ow wynik.

No wiec, owe 870 tysiecy kary stanowi ponad 4,5% przychodu z tzw. dnia meczowego za rok 2011. Mowimy o rekordowym roku, bo wtedy Legia grala w fazie grupowej ligi europejskiej.
W 2012 roku przychody z dnia meczowego beda duzo nizsze od 18,8 mln zlotych, a wiec te 870 tysiecy kary "przeje" duzo wiecej niz 4,5% rocznego przychodu z dnia meczowego.

Ba, malo tego, te 870 tysiecy zlotych kibole narobili nie w rok, a w niecale pol roku... Przychody z dnia meczowego (18,8 mln zl w 2011 i duzo mniej w 2012) liczone sa na podstawie 12 miesiecy.

---------------------
Dla niekumatych; przychody z dnia meczowego to wplywy ze sprzedazy biletow, karnetow oraz catering na stadionie.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 28.11.2012 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.11.2012, 12:57
Domin wyrażasz swoją opinię, ja Fra-Mata i jego opinii nic nie mam. GW czy TVN możesz mieć w d... ale każdy ma prawo cytować artykuł od nich - jak go ludzie odbiorą (tzn artykuł) i ocenią, to już inna sprawa. Wykazujesz się daleko idącymi zapędami cenzorskimi - a przecież żyjemy w wolnym kraju. Jeśli przez 23 lata tego nie zrozumiałeś, to wyjedź tam, gdzie cenzura jeszcze istnieje. Zatęsknisz i wrócisz.

Tyle offtopu.

Co do naszej polityki sportowo-finansowej to na samych ultrasach nie będzie się dało zbudować solidnych podstaw finansowych klubu. Już zachowania ultrasów z poprzednich lat (typu wyzywanie pikników) przysporzyły klubowi problemów. Nie żebym mówił - że ultrasi są niepotrzebni - fakt, są potrzebni, gdyż bez nich, przy buraczano-ziemniaczanym poziomie naszej ligi są pustki na meczach. Ale nie może być też tak, że ultrasi świadomie działają przeciwko swojemu klubowi (np poprzez odpalanie rac - co jest niezgodne z regulaminem, na który każdy wyraża zgodę kupując bilet) narażając go na straty finansowe. Walczyć o swoje postulaty należy, ale z poszanowaniem zasad prawa.

Inna sprawa co klub robi, żeby przyciągnąć kibiców i jak się w stosunku do nich zachowuje - poprzednie akcje marketingowe były dobre, ale nie może być tak, że stewardzi są chamscy wobec kibiców, krzesełka brudne, stadion się sypie, elewacji nie ma kto zrobić, a kibiców obwinia się o samo zło. Problem leży w komunikacji między klubem (mam wrażenie, że są tam teraz tylko idioci, którzy chcą wydoić najwięcej kasy i zostawić trupa - czego najlepszym przykładem są panowie J.B i A. O.) a kibicami, w szczególności ultrasami, którzy jak każdy inny mają prawo do szacunku ze strony działaczy (przecież to oni dają im żyć).

Nie jestem pewien, ale mam wrażenie, że Cupiał powoli położył na klub lagę, i nie będzie już finansował tego nieudacznictwa. Obym się mylił...
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2012, 13:08
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Domin wyrażasz swoją opinię, ja Fra-Mata i jego opinii nic nie mam. GW czy TVN możesz mieć w d... ale każdy ma prawo cytować artykuł od nich - jak go ludzie odbiorą (tzn artykuł) i ocenią, to już inna sprawa. Wykazujesz się daleko idącymi zapędami cenzorskimi - a przecież żyjemy w wolnym kraju. Jeśli przez 23 lata tego nie zrozumiałeś, to wyjedź tam, gdzie cenzura jeszcze istnieje. Zatęsknisz i wrócisz.
Oczywiście, że wyrażam swoje, a nie wszystkich w tym Twoje. Nawet nie napisałem, że wszystkich, napisałem, że WIĘKSZOŚĆ - CO NIE ZNACZY WSZYSTKICH.

Nie napisałem, że nie można cytować - ale napisałem, że cytowanie GW i TVN w środowiskach kibicowskich jest kompromitowaniem swojej osoby. A cenzura w naszym kraju istnieje, coraz więcej jest takich przykładów. Wolne od cenzury są Stany Zjednoczone ale nie Polska, w której coraz mnie wolności nam zostaje.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.11.2012 o godz. 14:55.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.11.2012, 15:03
Ad rem. Moim zdaniem oba modele (kibicowski i konsumencki) o których mówisz są możliwe do zrealizowania i to równolegle. Nie widzę powodu dla którego miały by się wykluczać albo jeden istnieć bez drugiego. Przecież brak jednego z tych modeli to patologia którą właśnie mamy.

Na szczęście niedługo przerwa więc trochę nastroje ochłoną a sytuacja się wyklaruje.

Lukasz.
Nie będę odnosił się do demagogii - wskaż tylko gdzie napisałem, że model kibicowski i kliencki się wykluczają? Dzieje się tak tylko wtedy, kiedy zaczyna brakować miejsc dla kibiców-pikników (którzy są zawsze bardziej przez klub pożądani), ale nam w chwili obecnej nie grozi nie grozi (eufemizm) i przy obecnym zarządzaniu - długo nie będzie.

To, co wyklucza model kibica-klienta to:
- syf na stadionie
- traktowanie kibiców jak bydło
- żenujący poziom sportowy.

Wszystko wspomniane wyżej obciąża klub.

A co od ochłonięcia nastrojów w przerwie - nie liczyłbym na to. Klub robi wszystko żeby zaognić sytuację.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2012 o godz. 15:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2012, 15:22
To, co wyklucza model kibica-klienta to:
- syf na stadionie
- traktowanie kibiców jak bydło
- żenujący poziom sportowy.

- Catering
- Brak dodatkowych atrakcji (muzeum, wycieczki po stadionie)
- Jakość obsługi w kasie i strefie kibica
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.11.2012, 15:37
Nie będę odnosił się do demagogii - wskaż tylko gdzie napisałem, że model kibicowski i kliencki się wykluczają?
Wolfy, tu: "Zastanówcie się który model jest - tu i teraz - możliwy do zrealizowania.". Postawiłeś postulat wyboru pomiędzy jednym z tych modeli. Sama idea wyboru jest zła.

Druga sprawa - to co wymieniasz dotyczy modelu kibica-klienta z którego dobrodziejstw kibic-ultras korzysta. Tak czy siak wychodzi na to że należy pracować nad modelem klienckim bo jego beneficjentem będą wszyscy. Od piknika poprzez ultras a skończywszy na klubie. Postawię postulat: wybyły pikniki to nastał syf. Bo kasy nie ma. Tak jak jest będzie dopóki pikniki nie wrócą. Nie ma pikników -> nie ma kasy -> kible brudne.

Dzieje się tak tylko wtedy, kiedy zaczyna brakować miejsc dla kibiców-pikników (którzy są zawsze bardziej przez klub pożądani)"
Dzielisz. Nikt nie jest bardziej pożądany lub mniej. Nikt nikomu nie odbierze ukochanego C nawet jak pikniki zajmą wszystkie sektory poza C - nie piszmy scenariuszy s-f. Cała zadyma rozbija się o zachowanie na trybunach i o kary które klub za to zachowanie odstaje. Bobek90 ładnie to ujął w cyfrach. Albo kary muszą się kompensować wpływami z frekwencji albo musza zniknąć. Póki co dochodzimy do skrajnej sytuacji ze finansowo lepszy stadion pusty niż z 10 tysiącami + kary. A jak wiesz mamy kryzys i patrzymy tylko na kasę.

Lukasz.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2012, 16:01
Druga sprawa - to co wymieniasz dotyczy modelu kibica-klienta z którego dobrodziejstw kibic-ultras korzysta. Tak czy siak wychodzi na to że należy pracować nad modelem klienckim bo jego beneficjentem będą wszyscy. Od piknika poprzez ultras a skończywszy na klubie. Postawię postulat: wybyły pikniki to nastał syf. Bo kasy nie ma. Tak jak jest będzie dopóki pikniki nie wrócą. Nie ma pikników -> nie ma kasy -> kible brudne.
Naprawdę sądzisz, że kibic-klient przyjdzie na stadion i będzie posłusznie czekał, aż klub zacznie grzecznie o niego dbać i sprzątać.

Żeby przyciągnąć takiego klienta musi mieć jakieś argumenty w ręce na dzień dzisiejszy stracił ostatni jaki miał - wyniki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów