The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2012, 07:30
Mam nadzieję,że wy sobie jaja robicie z tym zwolnieniem Kulawika jeszcze w tej rundzie ? zrozumcie,że z tym kadrowym gównem jaki mamy żaden trener nie zrobi lepszego wyniku .Był Probierz motywator tyran taktyk wyników nie było,jest Kulawik przyjaciel psycholog mający jakieś doświadczenie wyników nie ma .

Porównajcie zdobycze punktowe za Probierza i Kulawika są zbliżone (Kulawik miał lekko gorszy terminarz) przy Kulawiku troche poprawiła się gra.

Kulawik obowiązkowo prowadzenie drużyny do końca rundy jesiennej,w zimie natomiast jeżeli zmieni się polityka transferowa klubu (wywalenie Bednarza i rozsądne transfery) wtedy można pomysleć o zatrudnieniu nowego trenera,jednak jeżeli mamy tkwić z Bednarzem i z transferami typu Frederiksen Sikorski to niech Kulawik pracuje do czerwca .

Idelanie pasuje tekst który kiedyś przeczytałem tutaj na forum z gówna bicza nie ukręcisz (nie obrażając tych którym zależy na Wiśle)
Ostatnio edytowane przez jacekbum : 12.11.2012 o godz. 07:38.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.11.2012, 07:50
Kulawik to nie jest trener na Wisłe,ups ,tzn. nie na drużynę seniorów.To prawda,ze Ci zawodnicy to nie mistrzowie,ale przecież można z nich dużo więcej osiągnąc i stworzyc dużo lepszy zespól( a to musi zrobic dobry trener).Juz po zdobyciu bramki widac było naszą przypadłosc do gry na utrzymanie wyniku, i co, po wyjsciu na drugą połowę dużo się nie zmieniło,a podczas przerwy to trener powinien ich mocno zmotywowac na "dobicie przeciwnika".Genkow w ogóle sie nie ruszał,połowe startów odpuszczał,a tu Romell wchodzi na trzy minuty przed zkońcem i to za jednego kratywnego -Bogusia.Niedoświadczony Szewczyk(co dało się zauważyc),nie Iliew...Niektórzy Probierza nazywali trenerem amatorem,a więc zapewne Kulawik powinien dołaczyc do tego zestawienia...Tu nic sie nie zmieni jak nie bedzie atmosfery w drużynie i poza nią,jak nie bedzie regularnych wpływów kasowych,jak nie usunie się wypalonych zawodników,nie zatrudni nowych kreatywnych,z innym spojrzeniem(myśle,ze ten Japoniec został odesłany ,bo brak kasy) i nie zatrudni dobrego trenera,który wyciśnie z tych co są,to co trzeba i ułozy ten zespól,zrobi z niego prawdziwą drużynę.Nie twierdę,ze nalezy przed zima robic jakies nerwowe ruchy,ale jak nie będzie zadnej reakcji Cupiała po takim meczu,tzn.,ze sobie juz zupenie odpuścił.
Pozdro
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.11.2012, 09:11
Zwalniać, nie zwalniać. To już decyzja Cupiała. Ale Kulawik dołożył swoją cegiełkę, a może nawet pustaka do tego frajerskiego remisu.

IMHO w ogóle nie czytał wczoraj gry. Widać było jak na dłoni, że Korona nie ma sił, chęci i koncepcji na nawiązanie jakiejkolwiek walki. Kielczanie snuli się jak muchy po boisku i każdy z Wiślaków miał sporo miejsca. Ale Kulawik postanowił uspokoić grę bo jeszcze przypadkiem strzelilibyśmy 2 bramkę. Efektem tego i Chrapek i Boguski zamiast zapierdzielać do kontr (gdy wybiegali 3 na 3, lub 4 na 3) zwalniali i robili kółeczka. Dalej - Sikorski był do zmiany po I połowie, psuł wszystko prawie, a jak dostawał piłkę to tracił kontakt z resztą świata. A jednak dodreptał do 70-tejktórejśtam minuty i zmienił go Sobolewski (sic!!!). W sytuacji gdy Korona NIE ISTNIAŁA w środku pola. Mam wrażenie że w przerwie meczu Kulawik postawił na granie piłką, tylko nie dodał że "Do przodu!".
c.d.n.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.11.2012, 09:38
lazy napisał(a):Wyświetl post
Zwalniać, nie zwalniać. To już decyzja Cupiała. Ale Kulawik dołożył swoją cegiełkę, a może nawet pustaka do tego frajerskiego remisu.

IMHO w ogóle nie czytał wczoraj gry. Widać było jak na dłoni, że Korona nie ma sił, chęci i koncepcji na nawiązanie jakiejkolwiek walki. Kielczanie snuli się jak muchy po boisku i każdy z Wiślaków miał sporo miejsca. Ale Kulawik postanowił uspokoić grę bo jeszcze przypadkiem strzelilibyśmy 2 bramkę. Efektem tego i Chrapek i Boguski zamiast zapierdzielać do kontr (gdy wybiegali 3 na 3, lub 4 na 3) zwalniali i robili kółeczka. Dalej - Sikorski był do zmiany po I połowie, psuł wszystko prawie, a jak dostawał piłkę to tracił kontakt z resztą świata. A jednak dodreptał do 70-tejktórejśtam minuty i zmienił go Sobolewski (sic!!!). W sytuacji gdy Korona NIE ISTNIAŁA w środku pola. Mam wrażenie że w przerwie meczu Kulawik postawił na granie piłką, tylko nie dodał że "Do przodu!".
NIestety Kulawik nie widział, że Chrapek już w okolicy 60 minuty był do zmiany, Jaliens w 70 min. odniósł lekką kontuzje. i Kogo wprowadza Kula ? Sobolewskiego - który jest świeżo po zwolnieniu i młodego Szewczyka (jakbyśmy prowadzili conajmniej 2:0 !!!!!!!! Aż się prosiło wpuścić po w 60 minucie a najpóźniej po drugiej czerwieni Ilieva i Quioto, ale niestety zmiany Kluawika w tym meczu na poziomie zmian wprowadzonych przez Smudę....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.11.2012, 09:53
Zwalnianie Kulawika teraz nie ma sensu , zostały jeszcze 4 mecze w których trzeba wyszarpać jak najwięcej punktów żeby kluby ze strefy spadkowej nam się do skóry nie dobrały . W zimie musi przyjść nowy trener oraz trzeba zrobić rewolucję jeśli chodzi o piłkarzy z myślą już o nowym sezonie .
Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 12.11.2012, 10:41
Jak dla mnie Kulawik powinien zostać do końca tej rundy - zmiany już zupełnie nie mają sensu w tym czasie, bo kijem się Wisły nie zawróci. Najlepiej jak będzie to osoba z zagranicy, bo polscy trenerzy jak widać nie są szanowani w ostatnim czasie przez aktualnych zawodników w tym klubie - o czym świadczy choćby "porażka" Probierza. A jak wiadomo jest to "mocna ręka". Nie będę tu pisał, że potrzebny jest Petrescu... ale choć w połowie taki trener jak on. Pisząc dokładniej - muszą dostać w dupe, a nie być rozpieszczani.
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.11.2012, 10:47
A przepraszam co osiagnal w swojej karierze Maaskant, Probierz i tym bardziej Kulawik, zeby wyrokowac na ich przykladach, ze zaden trener nie pomoze ? Oczywiscie, ze pomoze tylko na takich trenerow nas nie stac. I jest gowno, bo sa pilkarze do dupy i trenerzy rownie przecietni. Gdyby chociaz jeden z tym elementow byl dobry to moglby ciagnac drugi za soba. A tu nie ma ani samograja ani lidera, ktory by bande przecietniakow zamienil w dobra druzyne.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.11.2012, 11:07
Jaki piłkarz taki trener*

* 2 ligowy wirtuoz.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.11.2012 o godz. 11:10.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.11.2012, 11:11
No niestety ale Kula się trochę skompromitował tym meczem.Wiadomo że jest jak jest ale tym bardziej jego decyzje były niezrozumiałe.
Ponoć drużyna jest fatalnie przygotowana a trener mając wygraną podaną jak na tacy i widząc że zamiast dobić rywala, zespół robi dużo by tego meczu nie wygrać, robi zmiany w 78, 84 i(to już kompletna kpina) w 92.

Aż się prosiło by jak już chciał wprowadzić Szewczyka i Quioto, zrobić to o wiele szybciej.Korona chuja grała, było kupę miejsca na boisku i zamiast dać 2 szybkich grajków na dobicie rywala, to w zasadzie do końca meczu gramy co raz to bardziej człapiącymi Genkovem i Sikorskim.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 12.11.2012, 11:57
Wszystko fajnie, tylko ja się pytam co to znaczy, że drużyna jest źle przygotowana ? Jesli te łamagi są zle przygotowani do swojego zawodu, bo pilka to ich zawod, to powinni ich wy.......ic na krzywy ryj, bo ja np. jak i pewnie wiekszosc z Was nie mogę przyjsc do SWOJEJ pracy nieprzygotowana , bo mnie zwyczajnie w swiecie zwolnią. Wytłumaczcie mi jedno, jak mozna wogole sie przyznawać, że się jest źle przygotowanym do sezonu, jak wogóle jest to mozliwe, by ktos kto trenuje co dzień, pracuje z fachowcami, jest pod stałym nadzorem, trzyma odpowiednią dietę, jeździ na zgrupowania po atrakcyjnych krajach, i zarabią tyle co My przez całe nie zarobimy, potrafi zapluć kibicom w twarz, i zwalić winę za swój paraolimpijski poziom ( nikogo nie obrażając oczywiscie ) na trenera, który starał się wyciagnac od tych leni cokolwiek, mówiąc ,że się jest słabo przygotowanym do sezonu , czy to kur.wa nie jest komicznie ?
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.11.2012, 12:46
to wina piłkarzy ze trener podczas zgrupowania ich źle przygotował ? nie sadze.

p.s. Że sie tak spytam, który to Nasz piłkarz pracuje z fachowacami, i kim są CI fachowcy?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.11.2012, 12:56
Kulawik to nie trener.

Jednak zwalnianie go jutro jest bezsensu. Mamy 4 mecze myśle że z raz wygra. Może Śląsk się podłoży. Wtedy mamy 15 punktow po pierwszej rundzie. By utrzymać się trzeba 30 więc plan minimum wykonany.

Po nowym roku zatrudnić trenera bo to kuriozum że gramy bez trenera. Szczególnie że nową runde zaczynamy odrazu od najważniejszych meczy w sezonie i nie możemy na te mecze wyjść bez trenera. Chodzi o wyjazd do Belchatowa i mecz u siebie z Podbeskidziem.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
to wina piłkarzy ze trener podczas zgrupowania ich źle przygotował ? nie sadze.

p.s. Że sie tak spytam, który to Nasz piłkarz pracuje z fachowacami, i kim są CI fachowcy?
By dobrze przygotować się do tej ligi wystarczy biegać po parkach, co udowodniła drużyn aPolonii czy Grzyb z Jagiellonii. Który z naszych piłkarzy biega w czasie wolnym po parkach?
Ostatnio edytowane przez Baala : 12.11.2012 o godz. 12:58.
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.11.2012, 12:59
Czyli co? Sierpień-źle przygotowani
Wrzesień-źle przygotowani
Październik-źle przygotowani
Listopad-źle przygotowani

Przecież to jest jakaś tragikomedia. Od miesiąca na treningach jest luz ,zabawa z piłką ,odpoczynek. I Co? Dalej sił nie mają? Jak mieli ciężkie treningi byli przemęczeni, teraz pobawią się piłką i jest źle...To jest normalne?
Przygotowanie fizyczne to mit, ale oczywiście polscy trenerzy lubią się tym usprawiedliwiać.To takie wygodne.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.11.2012, 13:12
Mi się wydaje, że problem jest głębszy i tu przydałby się mniej trener, a bardziej psycholog - i to pod warunkiem, że ktoś chce to naprawić. Naprawiać już nie wiem czy jest sens. Po sezonie odchodzi gro zawodników i to jest najważniejszy moment Wisły w ostatnich kilkunastu latach. Czytając biografie Iwana czy Kowalczyka, wspominając grille u Kosowskiego - to jest klucz. Atmosfera. Coś, co słusznie zaczął budować Maaskant. Pora przestać patrzeć tylko i wyłącznie na umiejętności, do których dodaje się słowo "potencjalne", jeżeli nie ma się mentalności i atmosfery w szatni.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.11.2012, 13:30
O ile mi wiadomo przygotowania fizycznego nie da się robić w środku sezony gdy mecze są co tydzień.
Jakieś mikrocykle treningowe itp. są ok, ale nie spowodują nagłego wzrostu formy fizycznej.

Co do trenera - to ciekaw jestem jakie były założenia taktyczne na ten mecz? Mam wrażenie, że Kulawik kompletnie nie spodziewał się że strzelimy bramkę a później że będziemy grać w przewadze.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.11.2012, 14:06
Nie ma chemii w tym zespole. Wg mnie problemem jest niepewność co do przyszłości wielu zawodników. Wszyscy traktują pracę dla Wisły jako przygodę tymczasową. I słusznie, sęk tylko w tym iż bez dodania woli walki i gryzienia trawy, obecni grajkowie Wisły nic nie wnoszą do gry zespołu. Umiejętności mają przeciętne i bez wartości dodanej jaką w ich przypadku jest ambicja, to wychodzi to jak wychodzi. Dostrzegam marazm i zmęczenie, które z każdym meczem będzie się tylko pogłębiało. Nie wiem co zamierza właściciel ale wg mnie jest znakomity moment, aby powiedział jakie ma plany wobec klubu. Ale nie dla mnie tylko aby oczyścić atmosferę z domysłów, które chodzą po mieście i zaczynają żyć własnym życiem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.11.2012, 14:34
fran23 napisał(a):Wyświetl post
Czyli co? Sierpień-źle przygotowani
Wrzesień-źle przygotowani
Październik-źle przygotowani
Listopad-źle przygotowani

Przecież to jest jakaś tragikomedia. Od miesiąca na treningach jest luz ,zabawa z piłką ,odpoczynek. I Co? Dalej sił nie mają? Jak mieli ciężkie treningi byli przemęczeni, teraz pobawią się piłką i jest źle...To jest normalne?
Przygotowanie fizyczne to mit, ale oczywiście polscy trenerzy lubią się tym usprawiedliwiać.To takie wygodne.
Prawda jest taka, ze tak jak przepracujesz zime tak bedzie wygladał cały sezon. A skoro w zimie za Probierza cwiczyli taktyke zamiast zapierdalać to efekty widać.

I nie od miesiaca jest luz, tylko od ....a roku. To że trener mówi ze jest akurat kadra i mamy tydzien to nie znaczy ze zrobi w nich kondycje, bez jaj. Jedyne co moze zrobic to zmienszyc obciazenia jesli byly za wysokie, licząc ze chłopaki złapią świeżośc. A wiem z życia, z nizszych lig ze drużynę można zajechać na nawet całą runde, i żadne luzowanie potem nie pomoze.
wy dalej nie rozkminiliscie tego ze Probierz liczył że chłopaki będą mieć siłe dzięki jemu motywujacym okrzykom a nie dzięki zahartowaniu ?

E: Ano masz racje Fran. Cos sie mi pojebało, ten obóz w Prusimie to myślałem że to zima. Co nie zmienia faktu ze nie pamietam meczu przez 90 minut bieganego.
\
Ostatnio edytowane przez szprotson : 12.11.2012 o godz. 15:06.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.11.2012, 14:43
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, ze tak jak przepracujesz zime tak bedzie wygladał cały sezon. A skoro w zimie za Probierza cwiczyli taktyke zamiast zapierdalać to efekty widać.

I nie od miesiaca jest luz, tylko od ....a roku. To że trener mówi ze jest akurat kadra i mamy tydzien to nie znaczy ze zrobi w nich kondycje, bez jaj. Jedyne co moze zrobic to zmienszyc obciazenia jesli byly za wysokie, licząc ze chłopaki złapią świeżośc. A wiem z życia, z nizszych lig ze drużynę można zajechać na nawet całą runde, i żadne luzowanie potem nie pomoze.
wy dalej nie rozkminiliscie tego ze Probierz liczył że chłopaki będą mieć siłe dzięki jemu motywujacym okrzykom a nie dzięki zahartowaniu ?

W zimie był Kazimierz Moskal...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.11.2012, 17:10
nesta napisał(a):Wyświetl post
A przepraszam co osiagnal w swojej karierze Maaskant, Probierz i tym bardziej Kulawik, zeby wyrokowac na ich przykladach, ze zaden trener nie pomoze ? Oczywiscie, ze pomoze tylko na takich trenerow nas nie stac. I jest gowno, bo sa pilkarze do dupy i trenerzy rownie przecietni. Gdyby chociaz jeden z tym elementow byl dobry to moglby ciagnac drugi za soba. A tu nie ma ani samograja ani lidera, ktory by bande przecietniakow zamienil w dobra druzyne.
Chyba należałoby się zastanawiać czy m w ogóle będziemy jeszcze zatrudniać i trenerów i piłkarzy z wyższej półki niż ci obecnie, bo słyszałem, że Frederiksen ma siedmiu braci, a Daniela SIkorskiego ma zastąpić Witold .
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 12.11.2012, 17:45
Kluvi dwa okienka dla Kulawika raczej za kadencji Legionisty nie ma takiej opcji by Kulawik dostał wolną rękę w transferach.Ciekawe tylko kiedy poznamy nowego trenera przed czy po meczu Wisły ze Śląskiem
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 12.11.2012, 18:11
Jakaś taka straszna napinka i niepotrzebna jazda po Kulawiku. Przejął zespół po samym mistrzu Probierzu i wyniki ma nie gorsze a gra jest zdecydowanie bardziej interesująca i mecze są bardzo emocjonujące. Od dłuższego czasu Wisła gra kiepsko i przeciętnie i spowodowane jest to po części faktami na jakie trener nie ma bezpośredniego wpływu: część piłkarzy nie wiąże przyszłości z Wisłą, część jest niemile widziana, dziennikarze z warszawki cieszą się, że nam nie idzie i walą po zespole. Poza tym zespół motorycznie jest tragicznie przygotowany, a w dodatku wygląda na to, że w klubie atmosfera jak w Polonii za Wojciechowskiego. Ewidentnie piłkarze boją się - poza Boguskim - brać ciężar gry na siebie.

Zarzucić można Kulawikowi wystawienie Sobola, ale podejrzewam, że chciał go po prostu ograć przed meczem ze Śląskiem, można zarzucić wystawienie w pierwszej 11 Chrapka, który po godzinie ma zatkane skrzela i cierpi, że aż patrzącego zęby bolą.

A i tak mecz, którego przecież wszyscy się obawiali był do wygrania...

Kulawika ocenię za mecze na wiosnę, wtedy będzie odpowiedzialny za motorykę, taktykę i ducha zespołu.

Po co go zmieniać, skoro za niego przyjdzie tylko ktoś tańszy od Probierza?
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 12.11.2012, 18:50
ociec Ciemka tańszy nie znaczy gorszy Moskal w Wiśle zarabiał dużo mniej niż Probierz i M.C raczej długo nie zniesie stagnacji w tabeli.Porażka z drugim składem Lecha Wronki jeszcze wcześniej porażka z Legią ,zremisowany wygrany mecz z Koroną dla C raczej ewentualna porażka lub remis ze Śląskiem może być za dużo.Niestety wyniki za Kulawikiem nie przemawiają i raczej meczem przyjaźni ze Śląskiem Kulawik pożegna się z posadą .
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 12.11.2012, 19:47
I tego taniego super trenera znajdzie Bednarz?

Klub nie ma prezesa - a raczej ma pana Pilcha, o ktorym z tego forum i mediów dowiedziałem się, że namawia Cupiała do pozbycia się Wisły. Może lepiej byłoby żeby go nie było ?
Nie ma żadnego pomysłu na ten klub, przynajmniej ja nie słyszałem, a zainteresowany jestem. Bo chyba gadanie, że z tym składem mistrz to nie jest rozsądny pomysł.

Dlatego wolę, żeby trenerem na czas przejścia z bogatej Wisły Cupiała do stanu którego nie znamy (i nie wiemy czy Cupiał sam zna) był ktoś, kto ma ambicje pokazania się i komu na tym klubie naprawdę zależy.

Kimś takim był Moskal ale teraz pracuje na swoje nazwisko gdzie indziej, kimś takim był Nawałka, ale Nawałka jest również gdzie indziej i myślę, że mniej niż Probierz nie chciałby (i nie powinien nawet) zarabiać. Nazwisko już ma.

Wydaje mi się, że Kulawikowi zależy na sukcesie sportowym, bo tak się teraz składa, że przyszłość i gra Wisły to jego przyszłość i sukces w takich warunkach - a za taki należałoby uznać środek tabeli i powalczenie o PP pozwoli nam na kolejny sezon w ekstraklasie a jemu da większe szanse na rynku pracy.

Ja nie wiem jeszcze jakim jest trenerem. Oceniając po owocach, to gra jest lepsza a wyniki nie gorsze od Probierzowych.

Wolę takie mecze, jak te trzy ostatnie, mimo, że dym mi uszami wychodzi czasem, niż dzidę i pół sytuacji na mecz.
Wkurza mnie, że nie wygrywamy, ale nie wygrywamy już od roku..
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 12.11.2012, 20:22
ociec Ciemka Legionista raczej nie będzie miał nic do gadania ws nowego szkoleniowca bo w porównaniu do Kulawika będzie miał mniej szczęścia i pożegna sie na dobre z Wisłą .Możliwe że po meczu przyjaźni nastąpi zmiana i C zastąpi Kulawika swoim faworytem.Aczkolwiek jeśli będzie zmiana trenera przed meczem ze Śląskiem to Lenczyk może być czarnym koniem i cichym faworytem na nowego szkoleniowca
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 12.11.2012, 20:22
Mnie zastanawia jeden fakt. Wszyscy mówią, że Wisła została źle przygotowana do rundy i ja też się z tym zgadzam bo trudno stwierdzić inaczej skoro w klubie nie pracuje NIKT kto by się w tym specjalizował! No bo kto? Musiał? Czy Zalewski? Probierz wyjebał Bahra i niby przyszedł Jastrzębski, który z drużyną przepracował kilka dni zgrupowania. Przecież tak się nie da. Drużynę w trakcie sezonu również trzeba odpowiednio prowadzić pod względem fizycznym...
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.11.2012, 20:49
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Jakaś taka straszna napinka i niepotrzebna jazda po Kulawiku. Przejął zespół po samym mistrzu Probierzu i wyniki ma nie gorsze a gra jest zdecydowanie bardziej interesująca i mecze są bardzo emocjonujące.

Po co go zmieniać, skoro za niego przyjdzie tylko ktoś tańszy od Probierza?
Dwa trafienia w samo sedno sprawy. Chyba nikt nie oczekuje, że w razie czego za Kulawika przyjdzie jakiś sensowny trener, nie mówiąc już o ,,fachowcu z zagranicy" za miliony.

Więc jeździć po nim nie ma sensu. Radzi sobie jak może, wiele jego decyzji uważam za bardzo sensowne. Robi też błędy jak każdy. Niech przepracuje okres przygotowawczy z piłkarzami- będziemy więcej wiedzieć o umiejętnościach Kulawika jako trenera. Poza tym czas na minimum stabilizacji na pozycji trenera u nas.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.11.2012, 21:44
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem jeszcze jakim jest trenerem. Oceniając po owocach, to gra jest lepsza a wyniki nie gorsze od Probierzowych.

Wolę takie mecze, jak te trzy ostatnie, mimo, że dym mi uszami wychodzi czasem, niż dzidę i pół sytuacji na mecz.
Wkurza mnie, że nie wygrywamy, ale nie wygrywamy już od roku..
Polać mu!

Jak się komuś Kulawik nie podoba, to niech sobie odświeży mecz z Piastem. Albo z Polonią.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pietrek
Junior Member

Od: 11.2012

Stary 12.11.2012, 22:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Polać mu!

Jak się komuś Kulawik nie podoba, to niech sobie odświeży mecz z Piastem. Albo z Polonią.
no tak czy siak na wiosnę będzie nowy trenejro zapewne. Ciekawe czy znów obecny asystent :d
Odpowiedz cytując
adam96
Junior Member

Od: 11.2012

Stary 12.11.2012, 22:10
Nie oszukujmy się , nowy trener w tym sezonie raczej do nas nie przyjdzie
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 16.11.2012, 16:22
Ale ten Kulawik .......i za przeproszeniem głupoty. Od kiedy został trenerem dupcy trzy po trzy o sferach mentalnych a nie co powinniśmy poprawić by ruszyć z miejsca.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów