The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2012, 15:39
milosz napisał(a):Wyświetl post
_____
EDIT: Do pustych merytorycznie tekstów poniżej, ich autor, użytkownik Grantar.
Czytając je ....
Po co się odnosisz do "pustych merytorycznie tekstów" ?
Bądź konsekwentny.
Napisz do Cupiała żeby wrócił Maskant i Valckx ...... i dał im do wydania 10 baniek. Napisz że było pięknie ... jak go przekonasz sam ci podziękuje ...
mnie zostaw w spokoju
nie wiem czemu piszesz o kapitulacji .... z głupimi tezami co do przyczyn kryzysu oraz z brakiem obiektywizmu i przyzwoitości w ocenianiu ludzi będę walczył zawsze. Masz to jak w banku. Zawsze tak było.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 11.11.2012, 15:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wy naprawdę jesteście nienormalni.
Które transfery Bednarza wpłynęły na zdobycie mistrzostwa? Marcelo, Diaz. Listę niewypałów przedstawiłem już Grantarowi, to się chłopak zamknął w sobie.
że co zrobiłem ?
Co do meritum: co ty chcesz od Marcelo i Diaza ? .... bo nie bardzo rozumiem .... Czy wiele więcej naprawdę dobrych graczy ściągnął Valcx ... ?......... Melikson i ............. kolejne nazwiska jakoś nie powalają z nóg
przynajmniej mnie.
Co do twoich epitetów: świadczą raczej źle o tobie niż o tych których próbujesz obrażać ...
Pozdrawiam Świetny Informatyku
Ostatnio edytowane przez Grantar : 11.11.2012 o godz. 15:57.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 11.11.2012, 17:59
Generalnie to Jaliens w końcu chyba zaczyna grać coś więcej niż grał i to mi się bardzo podoba.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 11.11.2012, 19:16
Mylisz się. Jaliens gra jak grał. Pozostali grają na poziomie I-ligowym więc Jaliens, grający na poziomie dolnych rejonów Ekstraklasy po prostu się wyróżnia. A dzisiaj to przez niego łysy z Korony strzelił gola. Holender złamał linię i nie było spalonego.
Ostatnio edytowane przez thechris : 11.11.2012 o godz. 19:22.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.11.2012, 19:33
Watts napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli krótkowzroczna była polityka SV, to jak określisz żądania właściciela klubu? Ten sam przymiotnik pasuje tu doskonale.
Oczywiście, że doskonale pasuje. Natomiast co do samego SV zamiast kontraktować drogich i kiepskich emerytów miał możliwość skorzystania z usług Clebera, który oferował swoją pomoc Wiśle w sprowadzaniu młodych, tanich i perspektywicznych zawodników z Brazylii. Co do transferów Polaków np. z niższych lig Valckx i Maaskant mieli jedną odpowiedź, że Polacy są zbyt drodzy bo Widzew za Robaka krzyknął około 1 mln euro
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 11.11.2012, 19:37
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że doskonale pasuje. Natomiast co do samego SV zamiast kontraktować drogich i kiepskich emerytów miał możliwość skorzystania z usług Clebera, który oferował swoją pomoc Wiśle w sprowadzaniu młodych, tanich i perspektywicznych zawodników z Brazylii. Co do transferów Polaków np. z niższych lig Valckx i Maaskant mieli jedną odpowiedź, że Polacy są zbyt drodzy bo Widzew za Robaka krzyknął około 1 mln euro
Zmierzam do tego, że celem z nadania Cupiała nie było zbieranie narybku, tylko błyskawiczny awans do LM. Czas na młodych i perspektywicznych piłkarzy miał przyjść potem.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 11.11.2012, 19:38
Dzisiejsze sześć minut Szewczyka było obiecujące.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 11.11.2012, 19:40
thechris napisał(a):Wyświetl post
Mylisz się. Jaliens gra jak grał. Pozostali grają na poziomie I-ligowym więc Jaliens, grający na poziomie dolnych rejonów Ekstraklasy po prostu się wyróżnia. A dzisiaj to przez niego łysy z Korony strzelił gola. Holender złamał linię i nie było spalonego.
Ty chlopie wiesz co mowisz? Ze facet jest winny ze jak gramy w przewadze to zakladamy pulapki offside'owe "brawa" za inteligencje dla tych oc w przewadze graja na offsidy!
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.11.2012, 20:06
Watts napisał(a):Wyświetl post
Zmierzam do tego, że celem z nadania Cupiała nie było zbieranie narybku, tylko błyskawiczny awans do LM. Czas na młodych i perspektywicznych piłkarzy miał przyjść potem.
Masz rację, że ta polityka transferowa miała na celu awans do LM. Tylko zakontraktowani gracze typu Boukhari, Jaliens, Lamey czy Iliev okazali się zbyt słabi jak na pieniądze, które tutaj zarabiali czy zarabiają (obecnie tylko wirtualnie), nie wnieśli do drużyny jakości jakiej należałoby się spodziewać, nie spowodowali że cała drużyna zaczęła grać lepiej. Jak dla mnie te transfery były chybione. SV kontraktował też młodych i perspektywicznych graczy w formie wypożyczenia - i tutaj nasuwa się pytanie ile kosztowali Wisłę tacy gracze jak Siwakov, Nunez czy Biton? Ile drużyna zyskała dzięki nim w formie asyst, goli czy charakteru? Czy warto brać zawodników, których wykupienie jest nierealne? Moim zdaniem nie.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.11.2012, 20:54
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Ty chlopie wiesz co mowisz? Ze facet jest winny ze jak gramy w przewadze to zakladamy pulapki offside'owe "brawa" za inteligencje dla tych oc w przewadze graja na offsidy!
Według mnie to my pułapki ofsajdowej nie robiliśmy. Po raz kolejny d.py dali nasi defensywni pomocnicy Wilk z Sobolewskim, którzy zrobili taką dziurę w środku że Bunoza musiał wyjść do przodu i zrobiła się luka na prostopadłą piłkę..

Powtarzam największy problem tej drużyny to żenująca druga linia ze środkiem włącznie a może nawet przede wszystkim.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 11.11.2012, 22:43
s1mone napisał(a):Wyświetl post
To już jest teza dyskusyjna, która była tutaj wiele razy wałkowana i chyba nie ma sensu o tym rozmawiać
Fakt, jeśli uważasz że Bednarz jest lepszy to w istocie nie ma sensu rozmawiać.

Dali radę tylko ci zakupieni zimą prawie 2 lata temu. Potem letnie okienko było po prostu słabe w wykonaniu Valcxa. Jedyny udany transfer to było wypożyczenie Bitona. Niestety bez szans na wykup czyli działanie doraźne. .
Dali rade po obu okienkach, bo w pierwszym było MP, w po drugim był awans do LE, nie należy też zapominać o kontuzji Maora Meliksona, Transfer Bitona zaś był wzorcowy, bo skoro nie było dane go nam wykupić, to mogliśmy liczyć na szybką korzyść sportową.

Nie prawda. Miał kasę, mógł wybrać lepszych graczy, którzy by się bardziej sprawdzili w naszych warunkach. Mógł kupić / podpisać piłkarzy koło 26-27 roku życia zamiast po 30. To był jego wybór, myślał, że zapewnią mu wyniki - pomylił się.
.
Niestety, ale sam piszesz nieprawdę. Nie jest żadną tajemnica że transfery były pod doraźny wynik zgodnie z oczekiwaniem natychmiastowego awansu do LM przez Cupała, co chyba dla nikogo nie jest żadna tajemnicą.

Teza że mógł wybrać lepszych piłkarzy bo miał kasę jest na tyle komiczna że nawet nie będę z nią specjalnie polemizował, bo sama się kompromituje. Otóż max. transfer to 600 tyś euro za Meliksona, Bednarz to dopiero miał kasę bowiem mógł wydać więcej np. na Jirsaka 750 tyś euro.

Co do tego że się „pomylił”, to ja bym sobie życzył, aby wszyscy kolejni dyr. sportowi tak się „mylili” i żeby co roku Wisła była MP i minimum grała w LE i była co roku tak blisko gry w LM, chłopie zastanów czasem co piszesz..

Co ma do tego forma innych piłkarzy?.
Ano dużo, bo piłka nożna to gra zespołowa, a tu co wypracuje np. Genkow to mu spie..rzy Frederiksen (na przykładnie ostatniego meczu z Koroną) nadmienię tylko że pierwszego sprowadził Valckx, drugiego Bednarz.

Bzdura. Degradacja sportowa Wisły to pokłosie przycięcia wydatków. Bednarz jak miał kasę też dwa razy zdobył mistrzostwo Polski. Tylko, że Wisła kasy nie ma - nie ma co za to obwiniać kogokolwiek, boss zakręcił kurek i tyle. Jest jak jest.
.
Tak, bzdura tylko że w Twoim tekście.
Po pierwsze wpływ Bednarza na te MP był niemal żaden było już o tym tyle razy tu pisane .. Bez Bednarza też by one były, bez Stana tego jednego by niebyło, ot różnica.

Jak ty nic nie rozumiesz, to że nie ma kasy to jedno, a to że Bednarz dokonuje kolejnych nieudanych transferów to drugie, lepiej aby np. nie było u nas choćby Frederiksena, a w zamian w nagrodę kilka punktów w tabeli dla Wisły więcej..

Po pierwsze nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Gdzie ja napisałem, że na pewno by je zrobił? Ale tak, mógłby. To on podpisał kiedyś Marcelo.
.
Jasne wmawiaj mi to co ewidentnie dotyczy Ciebie ..zwłaszcza że masz widoczny problem ze zrozumieniem prostego tekstu, skoro pisze że Bednarz już miał kasę i źle ją wydawał znaczy nie umie, nie umie, nie umie..dotarło, !? Nie umie jej wydawać.. A Marcelo to już nawet niedawno omawiany przypadek, prezent od innych, gdyby w ogóle nie było dyr. sportowego Marcelo też by do nas trafił .., a decyzje podjąć mógłby choćby trener, bo trudno aby odrzucił młodego Brazylijczyka z pierwszej jedenastki Santosu. To co było zaś własną inicjatywą J.B. kończyło się zwykle sportowa katastrofą..

Po 2 Matusiak nie był na żadnym lukratywnym kontrakcie tylko na kontrakcie motywacyjnym do końca sezonu z opcją przedłużenia.
Matusiak za frytki u nas nie grał, Jirsak też nie za frytki do nas nie przyszedł, Garguła podobnie .. Nie zmuszaj mnie abym znowu wymieniał piłkarzy sprowadzonych przez łysego legionistę do Wisły Kraków.

Tak, cofamy się. W pierwszej kolejności pod względem finansowym, czego efektem jest wszystko powyższe. Szkoda, że tego nie rozumiesz.
Szkoda że Ty nic nie rozumiesz, my się cofamy względem innych na wielu innych płaszczyznach, budżet Wisły nadal jest jeden z najwyższych w lidze.. no ale jak mamy Frederiksena, to już o nic nie musimy sie martwić, zwłaszcza że „genialny” Bednarz zadba o kolejne podobne atrakcje w kolejnym transferowym okienku..

O przyczynach kryzysu w Wiśle zarówno inni jak i ja pisali już tyle razy że nie ma sensu tego kolejny raz powtarzać, o tym że nie ma inwestycji w infrastrukturę Wisły, w szkolenie, itd, itp, i że generalnie klub jest fatalnie zorganizowany.

Tyle że poza tym mamy zbyt wielu kiepskich pracowników klubu..Ot np... na funkcji dyr. sportowego mamy osobę o taki stopniu niekompetencji, że można ją śmiało nazwać szkodnikiem i im szybciej się go pozbędziemy tym lepiej dla Wisły, pewnie nie dużo lepiej, alee, ale .. zawsze ..lepiej.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.11.2012 o godz. 00:15.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.11.2012, 23:47
Dzisiejsze sześć minut Szewczyka było obiecujące.

No tak poziom głupoty ,internatonal level.Tego nie mozna cwiczyc,z tym trzeba sie urodzic.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.11.2012, 00:18
Ponieważ runda powoli dobiega końca, krótkie podsumowanie letnich transferów:
  • Frederisken - najgorszy lewy obrońca Ekstraklasy?
  • Sikorski - najgorszy napastnik(?) Ekstraklasy?
  • Quioto - największy idiota Ekstraklasy*?
  • Miśkiewicz - wieloletnie doświadczenia w siedzeniu na lawie nie poszły na marne...

Podsumowanie: Bednarz zaskoczył nawet mnie.

Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.11.2012 o godz. 00:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.11.2012, 00:25
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No tak poziom głupoty ,internatonal level.Tego nie mozna cwiczyc,z tym trzeba sie urodzic.
Sobiech w debiucie w Bundeslidze wyleciał po 6 minutach , nie ma co ganić chłopaka bo lepsi od niego już w ten sposób osłabiali drużynę.

poza tym

skoro Wisła grała lepiej 11 na 11 to moze jednak 9 na 9 by nam się lepiej grało ?
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.11.2012, 00:44
Ponieważ runda powoli dobiega końca, krótkie podsumowanie letnich transferów:
Heh, jeszcze jest Pirlo z Krakowa, Damian Buras.
Bednarz walczył o każdą złotówkę, żeby na jego transferze zarobić a chłopak nawet nie trenuje z I zespołem.

edit: Głowacki Arkadiusz. Pograł trochę i ma spokój na kilka miesięcy. Nie wspominając już o tym, że jego gra wygląda gorzej niż Kew Jaliensa za jego najgorszych występów. Gdyby Holender doznał kontuzji wykluczającej go z gry do końca rundy to jechany byłby równo przez wszystkich.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
poza tym

skoro Wisła grała lepiej 11 na 11 to moze jednak 9 na 9 by nam się lepiej grało ?
Ahaha. Piszesz na serio? Bo jak sobie czytuję Twoje posty to śmiem podejrzewać, że tak...
Ostatnio edytowane przez muerte : 12.11.2012 o godz. 00:51.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 12.11.2012, 00:59
Nie. Ani 10 na 9 ani nawet 11 na 8 Kielczan Wisła nie byłaby lepsza od Korony. W drugiej połowie to korona zasłużyła na 3 punkty. Należały im się za chęci i wiarę. Gnietli by Wisłę grając 8 za 11 Wiślaków wybijających na oślep. I pewnie też wgnietliby tego gola.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.11.2012, 01:09
Ahahahahahahaa, no i przyszedł TheChris zaklinacz rzeczywistości i pozamiatał.

Tak Korona zasłużyła na zwycięstwo.

Ty już chyba totalnie odleciałeś i śmigasz sobie tam w przestworzach. Jestem pewien, że jesteś Legionistą albo z drugiej strony błoń w przebraniu bo takich bredni żaden Wiślak po oglądnięciu dzisiejszego meczu by nie napisał. Nawet tak wielki pesymista jak Wolfy.

Sio za miedzę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.11.2012, 01:17
Ty już chyba totalnie odleciałeś i śmigasz sobie tam w przestworzach.
Z tematu meczowego:

s1mone napisał(a):
W zasadzie szlag mnie trafia bo ten mecz był po prostu nie do zremisowania, ale jednak naszym asom się to udało. Parę spapranych dogodnych okazji, frajerstwo i sranie w gacie, że Korona jeszcze może wyrównać, do tego ślepy sędzia i pozamiatane.
Graliśmy przez większość meczu z przewagą jednego zawodnika, przez siedem minut - z dwóch, ale jakimś cudem to sędzia przeszkodził nam w wywiezieniu trzech punktów.

Będę szczery - według mnie oboje macie zerowy kontakt z rzeczywistością, znajdujecie się po prostu na przeciwnych biegunach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.11.2012 o godz. 01:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 12.11.2012, 01:26

Ty już chyba totalnie odleciałeś i śmigasz sobie tam w przestworzach. Jestem pewien, że jesteś Legionistą albo z drugiej strony błoń w przebraniu bo takich bredni żaden Wiślak po oglądnięciu dzisiejszego meczu by nie napisał. Nawet tak wielki pesymista jak Wolfy.
Wg milosza jestem z Kałuży więc zdecydujcie się. Jeśli ktoś miał zgarnąć w tym meczu 3 punkty to należały sie je Koronie. Za wiarę i chęci pomimo gry nawet 9 na 11. Nawet wtedy potrafili zagrażać bramce Wisły. Wiśle za całokształt w drugiej połowie nie należał się nawet punkt...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.11.2012, 01:45
Z tematu meczowego:

Graliśmy przez większość meczu z przewagą jednego zawodnika, przez siedem minut - z dwóch, ale jakimś cudem to sędzia przeszkodził nam w wywiezieniu trzech punktów.

Będę szczery - według mnie oboje macie zerowy kontakt z rzeczywistością, znajdujecie się po prostu na przeciwnych biegunach.
Jeżeli sędzia gwiżdże dwa spalone w sytuacjach sam na sam, gdy tych spalonych po prostu nie było to czemu mam o tym nie wspomnieć? Jak nasi mieli skarcić Koronę za wypady w 8 skoro sytuacje, które mieliśmy z tego powodu psuł nam sędzia? :F Jeśli bym był po przeciwnym biegunie TheChrissa to napisałbym, że nasi zagrali fenomenalne zawody, kontrolowali przebieg meczu, wymieniali podania niczym Barcelona i że wraca Wisła z czasów I Kasperczaka, ale niestety mieli pecha. Widać różnicę?

Tak czy siak jestem po prostu w....iony na to frajerstwo co dzisiaj nasi zaprezentowali, bo i tak powinni byli strzelić wcześniej, albo przynajmniej szanować piłkę i grać wysoko, a nie cofać się grając z przewagą dwóch piłkarzy... Ehh, szkoda gadać.

/edit : TheChriss : a jakie to ma znaczenie? Ty po prostu nie jesteś kibicem Wisły.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.11.2012 o godz. 02:03.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.11.2012, 03:11
Wg milosza jestem z Kałuży więc zdecydujcie się. Jeśli ktoś miał zgarnąć w tym meczu 3 punkty to należały sie je Koronie. Za wiarę i chęci pomimo gry nawet 9 na 11. Nawet wtedy potrafili zagrażać bramce Wisły. Wiśle za całokształt w drugiej połowie nie należał się nawet punkt...
Ja rozumiem rozdzieranie szat, itp ruchy i samobiczowanie ale jest takie powiedzonko, ujmij bo jest z czego.

Koronie za całokształt w pierwszej połowie nie należał się też ani jeden. O a to mój argument.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.11.2012, 08:44
Boguski najlepiej podsumował.Frajerzy.

Ten duńczyk to ma swój świat jednak. Niech do niego wraca jak najprędzej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.11.2012, 11:43
Sobiech w debiucie w Bundeslidze wyleciał po 6 minutach , nie ma co ganić chłopaka bo lepsi od niego już w ten sposób osłabiali drużynę.

poza tym

Tylko ze Szewczyk to nie Sobiech, mecz nie byl jego debiutem a T- Mobile to nie Bundesliga.

Po co go bronisz? Jesli tylko dlatego ze mlody, to naprawdę... postradełes zmysły.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.11.2012, 12:25
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Tylko ze Szewczyk to nie Sobiech, mecz nie byl jego debiutem a T- Mobile to nie Bundesliga.

Po co go bronisz? Jesli tylko dlatego ze mlody, to naprawdę... postradełes zmysły.
A to Wy do Szewczyka macie pretensje o te kartki?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 12.11.2012, 12:32
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Boguski najlepiej podsumował.Frajerzy.

Ten duńczyk to ma swój świat jednak. Niech do niego wraca jak najprędzej
Ale co ten duńczyk zrobił nie tak w tej sytuacji? Cofnął do środkowego ostatniego obrońcy, zostawił zawodnika na spalonym. Gdyby nie zjebał holender z drugiej strony to by było po akcji, a z tego co kojarzę to obrona ustawia się względem środkowego obrońcy, chyba że w homolandi to wygląda inaczej?

Dariook napisał(a):Wyświetl post

Przecież Szewczyk nie faulował w drugiej sytuacji to o czym mowa. Nie było faulu, nie powinno być drugiej żółtej.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.11.2012, 12:42
MatMario ja duńczyka nie oceniam przez pryzmat ostatniej sytuacji w meczu tylko za całość. Ostatnio zagrał półówke dobrze, ofensywnie i liczylem ze może przeskoczy pewien próg,teraz jednak wiem że on tak zagrał bo mu przeciwnik pozwolił, w defensywnie jest masakrycznie slaby + poraża głupota (vide sytuacja gdzie pilka wychodzi juz prawie na aut a on ją tak ratuje ze podaje do przeciwnika stojącego przy linii.) Tak dobrych kanapek jakie robi Dunczyk to cięzko szukać
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 12.11.2012, 13:04
Aaa to zgoda 100%. Myślałem że mówisz o tej sytuacji a ja tutaj akurat jego błędu nie widzę a tylko tego parodystę z homoladii a najlepszym wydaniu. Duńczyk nie tyle że gra źle ale gra głupio. Bo głupie było bronienie piłki żeby wyłożyć ją przeciwnikowi, tak jak z amica głupie było ryzykowne podanie z którego był gol, jednak i wczoraj i tydzień temu mocno na minę wkładają go koledzy z drużyny a ten zamiast na pałę wy.......ić piłkę w kosmos to próbuje grać.

Przykre jest to dla mnie że ten holenderski szrot znów zajebał, defensywni pomocnicy zaspali a ładuje się w duńczyka bo jest pierwszy na linii strzału. Nie piszę tu o Tobie bo źle zrozumiałem twoje wcześniejszego posta ale taki mam odbiór całej tej sytuacji.

Gargułą i Jaliens to jest numer jeden i dwa do wyjebania z drużyny. I nic tego nie zmieni. Zaraz za nimi jest duńczyk. Od takich ruchów bym zaczął.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.11.2012, 13:18
Chyba trzeba być totalnym ignorantem żeby holendra obwiniać za stratę punktów. W momencie gdy straciliśmy gola powinniśmy prowadzić nie 1-0 ale 3-0. A że mamy super snajperów to wygląda to jak wygląda. Druga sprawa to nas super treneiro. Zmiany jakich dokonał, pokazały jak genialny jest jego warsztat pracy.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 12.11.2012, 13:27
Nie, Jaliensa nie można krytykować i wyciągać jego bardzo "dobrej" gry... Nie obwiniam go o stratę punktów a o stratę bramki w 94 minucie. Rozliczam go z tej akcji i o niej piszę. Wcześniej pisałem o naszej indolencji ofensywnej, poczytaj a później komentuj. Genkov miał 2 sety i jedną na dogranie do pustaka. Jak widać transfery stasiunia dalej znacząco wpływają na naszą grę.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.11.2012, 14:13
Fakt Frederiksena gubi to iż stara się wyprowadzić piłkę, podać. A to trzeba wyjebać w powietrze i gra gitara. Tym bardziej jak "koledzy" nie wychodzą do podania.

A wbrew obiegowej opinii jak bym Duńczyka zostawił. Myślę, że solidny z niego kopacz, lepszego nie znajdziemy a jak dojdzie do siebie to może być stabilnym punktem naszej obrony. Póki co zagrał za mało spotkań aby go jednoznacznie oceniać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów