|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
dla ścisłości wszedł Chrapek z Gargułą i ten pierwszy miał skuteczność podań na poziomie 90% , zaś ten drugi około 60%. Psuł większość składnych akcji które napędzał Chrapek , a fakt że wszedł na świeżości i cały zespół grał szybciej i składniej powodował że i wizualnie sprawiał dobre wrażenie , tak jak i cały zespół w 2 połowie . Co innego jednak mówi indywidualna analiza .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Garguła w Wiśle zagrał 1 dobry mecz - Z Twente w Krakowie, gdzie graliśmy naprawdę ładnie w środku pola. Znalazłoby sie pewnie jeszcze kilka meczów niezłych, ale myślę, że na tę wyliczankę wystarczyłoby palców jednej ręki...... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
po drugie: Chrapek napędzał akcje do przodu, Garguła uspokajał środek po trzecie: to nie z faktu, ze cały zespoł grał lepiej wynikała lepsza gra Garguły, czy nie było raczej odwrotnie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Główne pytanie to kto ma wychodzić do gry obrońcom. Garguła odwróci się, zgra celnie albo przyjmie wszystko z kosynierem na plecach i przy ślepym arbitrze? Głowa go nie puści, dlatego zostaje mu gra przodem do przeciwnika, a to w środku nie wystarczy.
Za Maskanta do gry szło dwóch, robili przewagę w strefie i coś się działo. Ale to trzeba wiedzieć gdzie biegać. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
skąd te analizy ? jak ktoś był przez 45 minut 20 razy przy piłce to nie jest wielkim wyzwaniem policzyć ile miał strat , wystarczy zobaczyć raz powtórkę spotkania Chrapek przejmował piłkę i wyprowadzał ją do przodu , rodzielał , Garguła natomiast grał wyżej i poza kilkoma sytuacjami ( akcją bramkową ) nie miał żadnego pomysłu co z nią sensownego zrobić Akurat w tamtym spotkaniu cała Wisła wyszła w bojowym nastawieniu na 2 połowę , kilka lepszych zagrań Garguły nie spowodowało ze cały zespół zaczął walczyć i gryźć trawę. Zreszta tak jak mówię , ten wystep był co najwyżej przeciętny. poza tym znajdź mi jeden mecz w Wiśle Garguły w którym był niekwestionowanym przywódcą zespołu , to już u Jaliensa parokrotnie było widać większą determinację i odpowiedzialność za boiskowe poczynania . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Proponuje w miejsce krzeselka na sektorze A11. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Co chwilę na forum można przeczytać pretensje do BC, że trenerom nie daje czasu popracować itp, a chwilkę później że trenera trzeba wywalić bo (tu różne nazwiska, aktualnie ->) Gargułę wystawia.
W jaki sposób wystawianie jednego piłkarza może dyskwalifikować Kulawika (czy innego) jako trenera Może by tak, dla odmiany nie "zwalniać" tu Kuli co tydzień, tylko popatrzeć w dłuższej perspektywie czasowej na to co zespół pokazuje. Teraz, w dość kiepskiej sytuacji w jakiej jesteśmy, mamy czas patrzeć. Ten sezon można już potraktować, że w kontekście MP i pucharów jest w plecy, więc dajmy człowiekowi spokój i wnioski o wywalenie i podsumowania pracy trenerskiej zostawmy na później. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Obecnie Garguła daje więcej drużynie niż Melikson. Z Lechem w pierwszej połowie był jedynym obok Boguskiego, który zasłużył na notę 3-4 a nie 1-2 (tak, w skali 1-10). W drugiej połowie już się tak nie wyróżniał. Generalnie Garguła traktuje mecze trochę jakby grał na WF-ie albo we Fife 13 tylko w realu. Wybiera trudne warianty mając w dupie konsekwencje utraty piłki, gola czy punktów. Zresztą Melikson gra podobnie. Udane czy spieprzone zagranie... bez znaczenia... zawsze banan na gębie (u Garguły). W sumie przy takich zarobkach i przy takim braku presji i odpowiedzialności za nic... a wręcz z licencją na miejsce w wyjściowej kadrze pomimo kaleczenia gry, to nic tylko chodzić z bananem na twarzy.
Ostatnio edytowane przez thechris : 07.11.2012 o godz. 11:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.11.2012 o godz. 06:17.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
inna sprawa ze nie w takim celu stworzono ME , dlatego też nie interesuje mnie miejsce jakie zajmuje drużyna ME, a jacy piłkarze trafia do I druzyny. Mogą być i na ostatnim miejscu , a z 2-3 utelentowanymi zawodnikami . Inna sprawa że w mistrzowskiej Wiśle ME, 07/08 grał Brud , a zaczął z pierwszą drużyną trenować 3 lata później . Gdyby wtedy dano mu szansę zadebiutować po czym wypożyczono ( jak Chrapka ) w wieku 18 a nie 23 lat do innego klubu to może nie byłby tak upośledzony piłkarsko . Ilu było takich piłkarzy ?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.11.2012 o godz. 09:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
To już koniec. Kulawik sie nie nadaje, po prostu nie! On chce minimalizmem pokazać się.
Ale to nie w Wiśle. Adios Kulawik |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Może mnie ktoś oświecić w jakim celu został wpuszczony Sobolewski? Gramy w przewadze jednego, czy przez chwilę dwóch zawodników, a my się bronimy. Sobol wszedł i nawet go przy piłce nie widziałem.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe kto za Kulawika od jutra
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Podobne pytanie co johny powyzej , zamiast wpuscic napasntika, zeby wpieprzyc jeszcze co najmniej jedna bramke, wpuszczamy defensywnego pomocnika. A poza tym , po takim meczu wylaczam sie socjalnie , bo poziom frustracji jest zbyt wysoki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@JOSE 841: Nikt. Jacy kopacze taki trener. Ani te grajki nie zasługują na lepszego trenera ani ten trener nie zasługuje na lepszych grajków. Bednarz dopiął swego. Osiągnął idealną synergię.
Ostatnio edytowane przez thechris : 11.11.2012 o godz. 19:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja pisałem jak go zatrudniali że Moskal ma zadatki na trenera natomiast Kulawik nie ma żadnych. Dziś i z Lechem to pokazał swój kunszt. Punkty stracone tak samo przez niego jak i przez kopaczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Pewnie go nie zwolnią (nie wróci do ME) bo p.Cupiał nie da kasy na zatrudnienie nowego trenera, ale jakby p.Kulawik miał nieco honoru to sam by się poddał do dymisji. Garcze słabi, nieambitni, trener taki sam. Po prostu nie nadaje się do prowadzenia zespołu ligowego. Widać w każdym meczu jego błędne decyzje, beznadziejną taktykę etc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
kurde nie jestem za szybkim zwalnianiem trenerów ale to rokuje jeszcze gorzej niż za Probierza, Ci ludzie w ogole sie nie rozumieja na boisku zero zgrania ja nie wiem czy oni w ogole cos robia na treningach? a wystawianie Fredriksena, Sikorskiego to po prostu strzał w stope.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Generalnie lubie Wilka ... ale widzieliście co on dziś grał ? Albo głupie faule, albo potykał się rywali albo kretyńsko główkował w nasze pole karne ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła przegrała wygrany mecz i konsekwencje tego muszą być bo trudno uwierzyć że w meczu ze Śląskiem z takim podejściem i taką grą team Kulawika zdobędzie 3pkt.Na upartego można znaleźć następcę Kulawika tak samo jak następce Legionisty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wilk robi to o co kibice często apelują, walczy, walczy i jeszcze raz walczy. U nas modne stało się mówienie o ambicjach, o tym że zawodnikom się nie chce czy są źle przygotowani. Tymczasem jak patrzę na Wilka, Boguskiego, Fredriksena czy Sikorskiego pod względem piłkarskim to głowa boli. Boguski jak próbował zagrać prostopadłą to na trybunach wylądowała. Genkov wychodzi sam na sam, może strzelić lub podać koledze to piłka zagrana do rywala. Do tego dochodzą zawodnicy jak Garguła, Jaliens, Sobolewski czy Iliev, czyli tacy co umiejętności mają ale w dobrej formie to byli dawno.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 11.11.2012 o godz. 21:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie trener Tomasz Kulawik nie ma osobowości do prowadzenia drużyny. Mówcie co chcecie, ale choć go wszyscy szanujemy, to on ma porażkę wypisaną na twarzy. Chodzi to, że jak on mówi na konferencji prasowej, bądź udziela się gdzieś, czy nawet rozmawia z piłkarzami, to mówi bez wiary. Zero charyzmy. Trener najpierw powinien mieć osobowość, a później warsztat.
![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Bo to jest tak ze kazdy patrzy na Kulawika-no i ma przed oczami jego mecze itd. Kazdy kibic go szanuje itd,ok to wiadom,no ale tutaj chodzi o przyszlosc tego klubu a od trenera duzo w tej materii zalezy. widzac Wisle chylaca sie ku upadkowi nalezy w zimi e poszukac i to dobrze ,bo jak Kule szanuje jako pilakrza ,tak trener z niego mizerny,zreszta wystarczy spojrzec ktore miejsce miala Mloda Wisla za jego trenerki. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wojas ale o czym Ty gadasz
Już raz napisałem to nie są piłkarze skompletowani przez Kulawika.. dajcie mu chociaż 2 okienka niech ściągnie tych co on będzie chciał ( o ile to możliwe w obecnej sytuacji) niech przepracuje okresy przygotowawcze i DOPIERO oceniajcie.. o Nawałce jak w Wiśle był też się kiepsko wypowiadaliście.. a teraz jak dali mu kredyt zaufania w Górniku, zrobił sobie pakę jaką chciał to i wyniki wreszcie przyszły..
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 12.11.2012 o godz. 00:08.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() Proszę bardzo ! PS Kijem Wisły nie nawrócisz i czym prędzej to zrozumiemy tym łatwiej będzie znieść majowy u....spadek. ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|