The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2012, 14:55
taki młody napisał(a):Wyświetl post
...
Zamiast pisać pierdoły może odniósłbyś się konkretnie do teorii, które wyśmiewasz? Chcesz podyskutować to przedstaw twoje zdanie na temat śmiesznych teorii.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.11.2012, 15:39
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Co masz do Brzezińskiego?

- sprowadzenie do Polski Sorosa i Sachsa co skutkowało wprowadzeniem "planu Balcerowicza" .. Dzięki m.in. któremu mamy w Polsce tak jak mamy, czyli nic nie mamy..
- mieszanie w Solidarności, czego efektem była Magdalenka, a później okrągły stół..
- Brzeziński jest "amerykaninem" - działa na korzyść obcego państwa, nawet kosztem swojego ojczystego kraju.
[][][][]> T S W <[][][][]
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.11.2012, 17:29
taki młody napisał(a):Wyświetl post
Na czym opierasz pogląd o "sowieckim pachołku"? Nie obrażaj mnie jesli mozesz. Jesli ja ci napiszę że prezentujesz postawę prostaka i głupiego ch.uja to nie będziesz się dziwił ze ktoś cię tak nazywa i rozumiem zaakceptujesz to? Przepraszam, ale ten poziom dyskusji do mnie nie przemawia i go nie akceptuje. Cały czas katastrofa smolenska jest na etapie pomówień, niedomówień i totalnych bzdur.

Zaraz jakiś smieszny Arapaho wyskoczy z kolejną teorią która jak u św Antoniego będzie niepodważalna i jedynie słuszna. Powiedz co będzie jak nagle wyjdzie Błaszczak z Brudzińskim i resztą i nagle oznajmią: Jarosław "Polskę zbaw" już nie twierdzi że to zamach, teraz mówi że to wypadek? Czy razem z Arapaho i innymi wynalazkami szukającymi dziury w całym będziecie z dnia na dzień, wasze ulubione słowo LEMINGAMI?

Chwileczkę, nazwać chama chamem to nie obrażanie. Tak samo jak pachołka pachołkiem. Tylko sowieckie pachołki mają w d... katastrofę, jej przyczyny i to czy dowiemy się prawdy. Jak się kolego wypowiadasz tak jak powyżej to sam sobie wypisujesz na czole "jestem bezmózgi leming".

Cały czas katastrofa smolenska jest na etapie pomówień, niedomówień i totalnych bzdur. Tak? No popatrz, a kto jest temu winien? Przypadek, zbieg okoliczności czy może frajerstwo cudaka.

O poziomie dyskusji lepiej sie nie wypowiadaj bo napisałeś już trzy posty, a w każdym kolejnym co raz mniej konkretów, a co raz więcej typowego dla lemingów pitolenia.

Dostałeś proste pytanie. Nie rozumiesz po Polsku?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.11.2012, 17:46
Obydwoje jesteście lemingi bo tak NAPRAWDĘ o to chodzi właśnie władzy żeby was skłócić i nastawić antagonistycznie i to jest ich sukces.
NIE CHODZI o to żebyście mieli takie samo zdanie bo to NIE MOŻLIWE, chodzi o to żebyście się szanowali i ścierali dochodząc do wspólnego konsensusu RAZEM, bo zawsze podczas dyskusji dwóch osób będą dwa różne zdania, władza wykorzystuje to mówiąc pośrednio (jak nie zgadza się ktoś z Tobą w 100% to wróg, zabij go zniszcz itp.), a nie da się z nikim w 100& zgadzać, oni to doskonale wiedzą bo gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta.
Oglądnijcie sobie to:

http://www.youtube.com/watch?v=HYLiq...&feature=share

A potem wróćcie do dyskusji i proszę was nasz wróg to postkomunistyczna władza, te cwaniaczki co zrobili sobie z nas dojne krowy... a nie my obywatele.
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.11.2012, 18:15
Bardzo chętnie usłyszę argument inny niż "paranoja" "taniec na trumnach" "gra smoleńskiem" itd. Powtarzają się one od ponad dwóch lat. Dla ruskich pachołków jakakolwiek próba rzeczowego wyjaśnienia sprawy to "polityka". Więc o czym tu dyskutować.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.11.2012, 19:35
...A sam od 5 lat mowisz tylko o lemingach i guru Kaczynskim
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.11.2012, 20:43
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bardzo chętnie usłyszę argument inny niż "paranoja" "taniec na trumnach" "gra smoleńskiem" itd. Powtarzają się one od ponad dwóch lat. Dla ruskich pachołków jakakolwiek próba rzeczowego wyjaśnienia sprawy to "polityka". Więc o czym tu dyskutować.
Niestety innych argumentów nie ma i ich nie usłyszysz od racjonalnie myslących ludzi ,natomiast taktyku PISu nasladujaca Goebellsa ,że tysiac razy powtórzone kłamstwo o: zamachu,dobijaniu rannych, mgle , wybuchach i trotylu rzeczywiście zaczyna przynosić efekty i coraz ludzi zaczyna w to wierzyć...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.11.2012, 23:21
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
...A sam od 5 lat mowisz tylko o lemingach i guru Kaczynskim
Wcale nie tylko. Ale jeżeli argumentacja adwersarza wygląda tak jak ASa powyżej to co mam o tym myśleć? Zwyczajnie leming albo idiota.

A Kaczyński to nie żaden guru, tylko jedyny mający odwagę mówić jak jest. Masz dowód z Trotylem. Wykryły go urządzenia których skuteczność to 99%. Więc był trotyl na wraku czy nie było? Odpowiedz sobie na to pytanie, sam. Chyba ze jesteś "normalny" w rozumieniu ASa i myśleniem się nie kalasz.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.11.2012, 23:26
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Niestety innych argumentów nie ma i ich nie usłyszysz od racjonalnie myslących ludzi ,natomiast taktyku PISu nasladujaca Goebellsa ,że tysiac razy powtórzone kłamstwo o: zamachu,dobijaniu rannych, mgle , wybuchach i trotylu rzeczywiście zaczyna przynosić efekty i coraz ludzi zaczyna w to wierzyć...
Wiem że nie ma i tylko naprawę otumanieni posuwają sie o używania bzdurnych wymysłów jako argumentów. Winszuję
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.11.2012, 23:43
Wcale nie tylko. Ale jeżeli argumentacja adwersarza wygląda tak jak ASa powyżej to co mam o tym myśleć? Zwyczajnie leming albo idiota.

A Kaczyński to nie żaden guru, tylko jedyny mający odwagę mówić jak jest. Masz dowód z Trotylem. Wykryły go urządzenia których skuteczność to 99%. Więc był trotyl na wraku czy nie było? Odpowiedz sobie na to pytanie, sam. Chyba ze jesteś "normalny" w rozumieniu ASa i myśleniem się nie kalasz.
Człowieku, zastanów się. Gdyby nawet to był zamach, to kto by użył trotylu i nitrogliceryny - przecież tego się od dziesiątków lat nieżywa w profesjonalnych służbach. Są setki nowocześniejszych, skuteczniejszych i trudniej preparatów. Gdzie fala uderzeniowa, gdzie odgłos wybuchu, osmolone ciała, rozwalone na na znacznej powierzchni części, itd.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.11.2012, 00:15
Człowieku, zastanów się. Gdyby nawet to był zamach, to kto by użył trotylu i nitrogliceryny - przecież tego się od dziesiątków lat nieżywa w profesjonalnych służbach. Są setki nowocześniejszych, skuteczniejszych i trudniej preparatów. Gdzie fala uderzeniowa, gdzie odgłos wybuchu, osmolone ciała, rozwalone na na znacznej powierzchni części, itd.
Faktycznie, idź powiedz więc biegłym, że powinni znaleźć coś bardziej profesjonalnego a nie trotyl. Ich wina a raczej urządzeń, którymi się posługiwali.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 11.11.2012, 00:30
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, idź powiedz więc biegłym, że powinni znaleźć coś bardziej profesjonalnego a nie trotyl. Ich wina a raczej urządzeń, którymi się posługiwali.
Skoro znaleźli właśnie trotyl (o ile go naprawdę znaleźli bo to chyba nie jest pewne), to może świadczyć o tym, ze są beznadziejnymi ekspertami z beznadziejnymi urządzeniami. A może te domniemane ślady trotylu nie miały nic wspólnego z zamachem?

Wiem, zaraz Ty, drozd, BBudowniczy, arapho napiszecie, że jestem tylko głupim lemingiem, wy macie monopol na prawdę i komisja Macierewicza z ekspertami z Koziej Wólki lub innego Kansas ogłosiła że był zamach organizowany przez Tuska w podziękowaniu za płaszcz, który dostał od Tuska i to absolutnie nie podlega dyskusji.
Ostatnio edytowane przez tomek100 : 11.11.2012 o godz. 00:35.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.11.2012, 00:32
Cytat:
Wiesz, Kaczynski rozne rzeczy mowil. Przed wyborami w 2010 roku mówil nawet, ze na lewice bedzie mowil lewica a nie postkomuna. Mi sie po prostu wydaje,ze ten trotyl, Rydzyk, krzyz i Radio Maryja itp to slowa na, ktore Kaczynski lapie swoj elektorat. Jako polityk jest czlowiekiem podlym, kłamliwym i przegranym. Przed wyborami zaklada maske nawroconego Jarka (udaje - kłamie), po wyborach znowu jest soba. Przegrał on i jego partia kilka wyborow pod rzad (co to za prezes, ktory przegrywa tyle lat pod rzad i nie ustepuje z fotela?). Kaczynski to taka sama gnida jak inni a ze w tej ich grze politycznej przyszlo mu stac po stronie "prawicy" to tak jak mowie, musi słodzic katolikom i prawicowcom.
Przeciez dobrze wiesz, ze ten czlowiek ani prezydentem nie zostanie, ani PiS za jego rzadow nie zdobedzie przewagi nad np PO. Skoro chcesz dobrze dla Polski to powinienes byc za tym aby tego przegranego czlowieka usunac ze stanowiska prezesa.
I ostatnie co chcialem napisac to to o czyms juz kiedys mowilem. Nie wierz czlowieku w zadnych Kaczynskich, tuskow czy Palikotow bo ich nie znasz (czlowiek nawet sam siebie nie zna) a chcesz im powierzyc wielka wladze do rak, pokladasz w czlowieku nadzieje jakby mial zbawic Polske. Jak pokazuja czasy komuny kazda osoba moze sie sprzedac, wczesniej czy pozniej moze z opozycjonisty stac sie ....a. Takze nonsensem jest uzaleznianie sie od jednej czy kilkudziesieciu osob. Polityk to ma byc nasz slugus, my jestesmy dla niego panem a nie na odwrot. A Ty traktujesz Kaczynskiego jak tego jednego jedynego, ktory jest nieomylny, swiety i tylko on moze uratowac Polske. Powtarzam, gowno moze, przegrywa od kilku lat. Kraj trzeba ratowac szybciej niz przez testowanie Kaczynskiego i PiSu przez kolejne 20 lat a pozniej przerzucenie sie na jakiegos Ziobre i zrobienie z niego przywodcy.
Mam swiadomosc, ze juz to wszystko pisalem i nic z tego nie zrozumiesz, nazwiesz mnie lemingiem czy .... wie kim. Po prostu tak jak Ty sie powtarzasz tak i ja bede mam nadzieje az do skutku przywracal Ci troche rownowagi psychicznej Do zobaczenia jutro na Marszu
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 11.11.2012, 00:32
Wiem że nie ma i tylko naprawę otumanieni posuwają sie o używania bzdurnych wymysłów jako argumentów. Winszuję
Daj spokój dla tego tumana naukowcy biorący udział w konferencji smoleńskiej są po prostu nieracjonalni. Jedynymi osobami racjonalnymi są ci którzy bezkrytycznie zgadzają się z raportem MAKu i komisji Millera, tak jak on się zgadza - bezkrytycznie. Pozostali są nieracjonalni, nawet jeśli mają tytuły akademickie i są cenionymi w świecie fachowcami w swoich dziedzinach, co z tego? As82 wykuł sobie słówko ze słowniczka i będzie nim szermował zapominając o jego znaczeniu, bo co do tego ma jego znaczenie, skoro ono tak ładnie brzmi?
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.11.2012, 05:27
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
- Brzeziński jest "amerykaninem" - działa na korzyść obcego państwa, nawet kosztem swojego ojczystego kraju.
Sikorski nie ?
Specjalista od dożynek jakby ktoś nie pamiętał.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.11.2012, 10:34
Skoro znaleźli właśnie trotyl (o ile go naprawdę znaleźli bo to chyba nie jest pewne), to może świadczyć o tym, ze są beznadziejnymi ekspertami z beznadziejnymi urządzeniami. A może te domniemane ślady trotylu nie miały nic wspólnego z zamachem?

Wiem, zaraz Ty, drozd, BBudowniczy, arapho napiszecie, że jestem tylko głupim lemingiem, wy macie monopol na prawdę i komisja Macierewicza z ekspertami z Koziej Wólki lub innego Kansas ogłosiła że był zamach organizowany przez Tuska w podziękowaniu za płaszcz, który dostał od Tuska i to absolutnie nie podlega dyskusji.
I to jest moc Twoich argumentów :
- eksperci "komisji" Macierewicza to eksperci z Koziej Wólki lub innego Kansas. Po pierwsze nie komisja, tylko zespół parlamentarny. Po drugie nie z Koziej Wólki, a z uniwersytetów w USA + ponad 100 naukowców z polskich uczelni biorących udziała w Konferencji Smoleńskiej. Jeżeli podważasz ich wiedzę i kompetencję, to sprecyzuj swoje zarzuty.
- ubieranie "komisji Macierewicza" w słowa anonimowej babci dzwoniącej do radia. To faktycznie udany chwyt którego nie powstydziłby się Schopenhauer. Równie dobrze można "argumentować" że "komisja Millera z ekspertami z Koziej Wólki lub innego Toronto ogłosiła że był zamach organizowany telefonicznie przez Kaczyńskiego w swojej ostatniej rozmowie i to absolutnie nie podlega dyskusji." Tylko co to za argumenty?

Jako że Twój kolega po zadaniu pytania się pospiesznie ewakuował, to może Ty mi odpowiesz:

BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Może na poczatek - słyszałeś o detektorze PED-8800? Za pomocą m.in. tego urządzenia polscy biegli badali kilka tygodni temu wrak Tu-154 w Smoleńsku. Zdaniem prokuratora Szeląga "Urządzenia wykorzystywane są tylko do wstępnych, szybkich testów przesiewowych, wskazujących co najwyżej na możliwość wystąpienia związków chemicznych mogących być materiałem wysokoenergetycznym. Urządzenie wskazywało biegłym, że badany element powinien być zabezpieczony i poddany szczegółowym, profesjonalnym badaniom w laboratorium."

Zdaniem producenta: "Służy do wykrywania materiałów wybuchowych różnego rodzaju. Działanie detektora opiera się o technologię IMS (Ion Mobility Technology), która polega na badaniu prędkości jonów w jednorodnym polu elektrycznym. Metoda wykrywania została udoskonalona o analizę sygnałów w oparciu o transformację Hadamarda, co spowodowało znaczne polepszenie stosunku sygnału do szumu bez utraty rozdzielczości. Dzięki temu udało się zredukować poziom fałszywych alarmów do zaledwie 1%. (…) Detektor PED-8800 Pro wyposażony został w kolorowy wyświetlacz, wskazujący nazwę rozpoznanego materiału wybuchowego. "

Może wyjaśnisz nam tu tą rozbieżność?

Niestety innych argumentów nie ma i ich nie usłyszysz od racjonalnie myslących ludzi
Jak na razie nie można się tu doczekać jakichkolwiek argumentów od Ciebie i pozostałych "racjonalnie myslących" obrońców pancernej brzozy. Zadałem tu już kilka pytań m.in. do Ciebie, niestety bez odpowiedzi...
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 11.11.2012 o godz. 10:38.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 11.11.2012, 10:43

Jak na razie nie można się tu doczekać jakichkolwiek argumentów od Ciebie i pozostałych "racjonalnie myslących" obrońców pancernej brzozy. Zadałem tu już kilka pytań m.in. do Ciebie, niestety bez odpowiedzi...
Trudno zebym dementował czegoś (zamachu) czegoś nie było i nie otwieraj wątku brzozy po raz 1283273810 bo to sie już zdążyło zrobić nudne
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.11.2012, 11:05
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, Kaczynski rozne rzeczy mowil. Przed wyborami w 2010 roku mówil nawet, ze na lewice bedzie mowil lewica a nie postkomuna. Mi sie po prostu wydaje,ze ten trotyl, Rydzyk, krzyz i Radio Maryja itp to slowa na, ktore Kaczynski lapie swoj elektorat. Jako polityk jest czlowiekiem podlym, kłamliwym i przegranym. Przed wyborami zaklada maske nawroconego Jarka (udaje - kłamie), po wyborach znowu jest soba. Przegrał on i jego partia kilka wyborow pod rzad (co to za prezes, ktory przegrywa tyle lat pod rzad i nie ustepuje z fotela?). Kaczynski to taka sama gnida jak inni a ze w tej ich grze politycznej przyszlo mu stac po stronie "prawicy" to tak jak mowie, musi słodzic katolikom i prawicowcom.
Przeciez dobrze wiesz, ze ten czlowiek ani prezydentem nie zostanie, ani PiS za jego rzadow nie zdobedzie przewagi nad np PO. Skoro chcesz dobrze dla Polski to powinienes byc za tym aby tego przegranego czlowieka usunac ze stanowiska prezesa.
I ostatnie co chcialem napisac to to o czyms juz kiedys mowilem. Nie wierz czlowieku w zadnych Kaczynskich, tuskow czy Palikotow bo ich nie znasz (czlowiek nawet sam siebie nie zna) a chcesz im powierzyc wielka wladze do rak, pokladasz w czlowieku nadzieje jakby mial zbawic Polske. Jak pokazuja czasy komuny kazda osoba moze sie sprzedac, wczesniej czy pozniej moze z opozycjonisty stac sie ....a. Takze nonsensem jest uzaleznianie sie od jednej czy kilkudziesieciu osob. Polityk to ma byc nasz slugus, my jestesmy dla niego panem a nie na odwrot. A Ty traktujesz Kaczynskiego jak tego jednego jedynego, ktory jest nieomylny, swiety i tylko on moze uratowac Polske. Powtarzam, gowno moze, przegrywa od kilku lat. Kraj trzeba ratowac szybciej niz przez testowanie Kaczynskiego i PiSu przez kolejne 20 lat a pozniej przerzucenie sie na jakiegos Ziobre i zrobienie z niego przywodcy.
Mam swiadomosc, ze juz to wszystko pisalem i nic z tego nie zrozumiesz, nazwiesz mnie lemingiem czy .... wie kim. Po prostu tak jak Ty sie powtarzasz tak i ja bede mam nadzieje az do skutku przywracal Ci troche rownowagi psychicznej Do zobaczenia jutro na Marszu
Widzisz jesteś typowym przykładem, dajesz sobą manipulować jak pięcioletnie dziecko. Powtarzasz bzdury żywcem wyrwane ze szkła kontaktowego. Wierzysz w nie i wydaje Ci się że to dowód twojej dojrzałości. Prawda jest taka że o niczym nie masz pojęcia. Wcisnęli ci o głowy że Kaczyński to albo tamto, a wszystko to zło wcielone. Masz do niego pretensje że na komucha chciał mówić "polityk lewicy średniego pokolenia" ? To jest dla ciebie dowód że się sprzedał. Przecież to jest zarzut tak absurdalny że aż strach. Kolejne, kto ci wmówił że przegrywając wybory lider partii powinien odejść? Po pierwsze co cie to obchodzi, głosowałeś na niego? Nie sądzę, dlatego do siebie miej pretensje ze nie wygrał.

Demokracja polega na tym że wszyscy ludzie wybierają swoich reprezentantów do rządzenia, wiadomo że władza deprawuje i dlatego wybierać trzeba uczciwych. Teraz się skup, bo to istotna podpowiedź. Uczciwy to ten którego ze wszystkich stron nazywają kłamcą. Tak było w komunie i tak na dużo większą skalę jest teraz. Niestety są tacy którzy te farmazony łykają i tworzą fałszywy obraz. Ci którzy zdają sobie z tego sprawę to propagandyści liczący na zaszczyty za wciskanie ludziom ciemnoty, ci którzy nie zdają sobie z tego sprawy to nieświadome lemingi które skończą spadając z urwiska.

Z tego co napisałeś zrozumiałem jedno, nic chłopie nie rozumiesz.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 11.11.2012, 11:40
Trudno zebym dementował czegoś (zamachu) czegoś nie było i nie otwieraj wątku brzozy po raz 1283273810 bo to sie już zdążyło zrobić nudne
Dlaczego nudne? Przecież to główna przyczyna katastrofy wg komisji Millera. Nic dziwnego że temat pancernej brzozy jest popularnym tematem wątku pt. Smoleńsk 2010.

Nikt nie oczekuje od Ciebie "dementowania" czegokolwiek. Nie jesteś (chyba?) rzecznikiem prasowym prokuratury byś mógł mocą urzędu cokolwiek dementować. Natomiast jezeli uważasz że zamachu nie było, postaraj się siłą argumentów obalić twierdzenia "Goebbelsowców" i podyskutować (od tego jest to forum). Jak na razie Goebbelsem zalatują Twoje wypowiedzi, wspierające propagandę Anodiny i komisji "jak walnęło to urwało" Millera.

Na początek może być odpowiedź na pytanie które zadałem do Twoich dwóch kolegów z "sekty pancernej brzozy":

Może na poczatek - słyszałeś o detektorze PED-8800? Za pomocą m.in. tego urządzenia polscy biegli badali kilka tygodni temu wrak Tu-154 w Smoleńsku. Zdaniem prokuratora Szeląga "Urządzenia wykorzystywane są tylko do wstępnych, szybkich testów przesiewowych, wskazujących co najwyżej na możliwość wystąpienia związków chemicznych mogących być materiałem wysokoenergetycznym. Urządzenie wskazywało biegłym, że badany element powinien być zabezpieczony i poddany szczegółowym, profesjonalnym badaniom w laboratorium."

Zdaniem producenta: "Służy do wykrywania materiałów wybuchowych różnego rodzaju. Działanie detektora opiera się o technologię IMS (Ion Mobility Technology), która polega na badaniu prędkości jonów w jednorodnym polu elektrycznym. Metoda wykrywania została udoskonalona o analizę sygnałów w oparciu o transformację Hadamarda, co spowodowało znaczne polepszenie stosunku sygnału do szumu bez utraty rozdzielczości. Dzięki temu udało się zredukować poziom fałszywych alarmów do zaledwie 1%. (…) Detektor PED-8800 Pro wyposażony został w kolorowy wyświetlacz, wskazujący nazwę rozpoznanego materiału wybuchowego. "

Może wyjaśnisz nam tu tą rozbieżność?
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.11.2012, 11:47
Rozumiem, że dalej wierzysz, że brzoza urwała skrzyło 200 tonowego samolotu . Dopóki leming nie zrozumie że to NIEMOŻLIWE, niema o czym więcej z nawiedzonym gadać. Pomijając że zgonie z rejestratorem samolot przeleciał 30 metrów nad brzozą , ale to też dla leminga nieistotne. Boki zrywać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 11.11.2012, 13:33
I to jest moc Twoich argumentów :
- eksperci "komisji" Macierewicza to eksperci z Koziej Wólki lub innego Kansas. Po pierwsze nie komisja, tylko zespół parlamentarny. Po drugie nie z Koziej Wólki, a z uniwersytetów w USA + ponad 100 naukowców z polskich uczelni biorących udziała w Konferencji Smoleńskiej. Jeżeli podważasz ich wiedzę i kompetencję, to sprecyzuj swoje zarzuty.
- ubieranie "komisji Macierewicza" w słowa anonimowej babci dzwoniącej do radia. To faktycznie udany chwyt którego nie powstydziłby się Schopenhauer. Równie dobrze można "argumentować" że "komisja Millera z ekspertami z Koziej Wólki lub innego Toronto ogłosiła że był zamach organizowany telefonicznie przez Kaczyńskiego w swojej ostatniej rozmowie i to absolutnie nie podlega dyskusji." Tylko co to za argumenty?
Ponieważ Drozd nie raczył to może Ty odpowiesz na mojego pierwotnego posta:

"Człowieku, zastanów się. Gdyby nawet to był zamach, to kto by użył trotylu i nitrogliceryny - przecież tego się od dziesiątków lat nieżywa w profesjonalnych służbach. Są setki nowocześniejszych, skuteczniejszych i trudniej wykrywalnych preparatów. Gdzie fala uderzeniowa, gdzie odgłos wybuchu, osmolone ciała, rozwalone na na znacznej powierzchni części, itd."

W moim drugim poście celowo użyłem tych sformułowań, aby pokazać absurdalność i śmieszność poziomu argumentacji w tym temacie - widzę, że nie załapałeś ironii. Niepotrzebnie jednak wymieniłem Ciebie, ponieważ Twoje posty to jednak inny poziom niż Gwiaździstego, Drozda i Arapho.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez tomek100 : 11.11.2012 o godz. 13:44.
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 11.11.2012, 13:42
Nie uczestniczę w dyskusji ale chcę podziękować Profesorowi Brzezińskiemu za idealną wypowiedź. Oszołomów typu Kaczyński nie brakuje u nas w kraju.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.11.2012, 15:22

"Człowieku, zastanów się. Gdyby nawet to był zamach, to kto by użył trotylu i nitrogliceryny - przecież tego się od dziesiątków lat nieżywa w profesjonalnych służbach. Są setki nowocześniejszych, skuteczniejszych i trudniej wykrywalnych preparatów. Gdzie fala uderzeniowa, gdzie odgłos wybuchu, osmolone ciała, rozwalone na na znacznej powierzchni części, itd."

W moim drugim poście celowo użyłem tych sformułowań, aby pokazać absurdalność i śmieszność poziomu argumentacji w tym temacie - widzę, że nie załapałeś ironii. Niepotrzebnie jednak wymieniłem Ciebie, ponieważ Twoje posty to jednak inny poziom niż Gwiaździstego, Drozda i Arapho.
Ty wiesz czego się używa w profesjonalnych służbach . Super, gratuluje, tyle że trotylu ani nitrogliceryny nie wymyślił sobie ani Gmyz ani Kaczyński tylko wykryły go urządzenia o 99% skuteczności. A może jest to właśnie celowo trotyl, żeby można było lemingom wciskać ze to z II wojny i tym podobne bzdury. Odgłosy dwóch wybuchów słyszało wielu świadków, ciał nikt nie badał, o tysiącach kawałków samolotu nie trzeba chyba mówić. Więc nie rozumiem .

Byli już tacy którzy "ironicznie" wypisywali takie kretynizmy że głowa mała.

Na koniec też mam pytanie. Dlaczego nasi pojechali tam ze sprzętem dopiero wa lata po ?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 11.11.2012, 16:32
Ty wiesz czego się używa w profesjonalnych służbach . Super, gratuluje, tyle że trotylu ani nitrogliceryny nie wymyślił sobie ani Gmyz ani Kaczyński tylko wykryły go urządzenia o 99% skuteczności. A może jest to właśnie celowo trotyl, żeby można było lemingom wciskać ze to z II wojny i tym podobne bzdury. Odgłosy dwóch wybuchów słyszało wielu świadków, ciał nikt nie badał, o tysiącach kawałków samolotu nie trzeba chyba mówić. Więc nie rozumiem .

Byli już tacy którzy "ironicznie" wypisywali takie kretynizmy że głowa mała.

Na koniec też mam pytanie. Dlaczego nasi pojechali tam ze sprzętem dopiero wa lata po ?
Za to Ty wiesz wszystko...

Jacy świadkowie (i to wielu)? Przykłady...

A te za sto osób (np. lekarzy), którzy pojechali do Moskwy identyfikować ciała, to byli tam na wakacjach i nie wiedzieli ciał?

Z zdjęć, które widziałem, to sporo były bardzo dużo części. Jakiś dowody, że któraś cześć potwierdza wybuch?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 11.11.2012, 16:45
Rozumiem, że dalej wierzysz, że brzoza urwała skrzyło 200 tonowego samolotu . Dopóki leming nie zrozumie że to NIEMOŻLIWE, niema o czym więcej z nawiedzonym gadać. Pomijając że zgonie z rejestratorem samolot przeleciał 30 metrów nad brzozą , ale to też dla leminga nieistotne. Boki zrywać.
Nawiedzeni to dzwonią do Radio Maryja,a co do brzozy to nie ona jest przyczyną katastrofy tylko warunki pogodowe ,juz to pisalem 100 razy
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 11.11.2012, 19:38

"Człowieku, zastanów się. Gdyby nawet to był zamach, to kto by użył trotylu i nitrogliceryny - przecież tego się od dziesiątków lat nieżywa w profesjonalnych służbach. Są setki nowocześniejszych, skuteczniejszych i trudniej wykrywalnych preparatów. Gdzie fala uderzeniowa, gdzie odgłos wybuchu, osmolone ciała, rozwalone na na znacznej powierzchni części, itd.".
Proszę bardzo - nie wiem, dlaczego tam się ten trotyl tam znalazł. Też mam wątpliwości co do sensu takiego postępowania. Ale to nie jest argument na to że tego trotylu tam nie było, tylko ewentualny argument czy trotyl który się tam znalazł był efektem zamachu czy też bawią się nami Rosjanie.

Jeżeli chodzi o to drugie pytanie, to :
- odgłosy wybuchów słyszało wielu świadków m.in. Wosztyl i Muś
- rozwalone na znacznej przestrzeni części i odłamki samolotu to przecież to co widzimy na zdjęciach z katastrofy
- fala uderzeniowa - jeżeli chodzi Ci o uszkodzenia kadłuba samolotu to jak najbardziej wszystko na to wskazuje.

Proponuje przeczytać od strony 31 :

http://obserwator.com/files/files/Sm...lski_short.pdf

Jacy świadkowie (i to wielu)? Przykłady...
Jak wyżej

A te za sto osób (np. lekarzy), którzy pojechali do Moskwy identyfikować ciała, to byli tam na wakacjach i nie wiedzieli ciał?
Może i ciała widzieli, ale w badaniu zwłok nie uczestniczyli...Może byli na wakacjach?

"Poinformowano nas, że część sekcji już się odbyła, część trwa w tej chwili, a część będzie wykonana w najbliższym czasie. I zapewniano nas, że będzie wykonana ze wszystkimi międzynarodowymi standardami, a dokumentacja niezwłocznie zostanie przekazana stronie polskiej."
http://wpolityce.pl/wydarzenia/36525...konuja-je-sami

Nawiedzeni to dzwonią do Radio Maryja,a co do brzozy to nie ona jest przyczyną katastrofy tylko warunki pogodowe ,juz to pisalem 100 razy
Pogoda ich zabiła Zawsze jest jakaś bezpośrednia przyczyna katastrofy, np wg raportu Millera:

"Przyczyną wypadku było zejście poniżej minimalnej wysokości zniżania, przy nadmiernej prędkości opadania, w warunkach atmosferycznych uniemożliwiających wzrokowy kontakt z ziemią i spóźnione rozpoczęcie procedury odejścia na drugi krąg.
Doprowadziło to do zderzenia z przeszkodą terenową, oderwania fragmentu lewego skrzydła wraz z lotką, a w konsekwencji do utraty sterowności samolotu i zderzenia z ziemią."

Ta przeszkoda terenowa to właśnie słynna pancerna brzoza.

PS. Poprzednie pytania pozostawiłeś bez odpowiedzi - brak argumentów?
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 11.11.2012 o godz. 21:34.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.11.2012, 19:46
Człowieku, zastanów się. Gdyby nawet to był zamach, to kto by użył trotylu i nitrogliceryny - przecież tego się od dziesiątków lat nieżywa w profesjonalnych służbach. Są setki nowocześniejszych, skuteczniejszych i trudniej preparatów.
Wymień proszę choć kilka, kóre nie zawierają w sobie jako składników trinitrotoluenu czy nitrogliceryny.
Może poza inicjującymi czy miotającymi, albo jądrowymi (bo te nie służą do takich celów). Pomin też proch wynaleziony przez Chinczyków
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.11.2012, 04:52
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Oszołomów...nie brakuje u nas w kraju.
Swoją wypowiedzią idealnie wpisałeś się w ich szeregi !
Ciekawe jaki nosisz napis pod koszulką Wisły - prowokatorze.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.11.2012, 13:00
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Chyba naczytałeś się Eliego. Carter nie był najgorszym prezydentem w USA, a patrząc na rankingi plasował się gdzieś w środku stawki. Miałem nawet napisać pod jego notką, ale on jest bardzo oporny na wszelkie argumenty jak niektórzy na tym forum.

Nawet biorąc tylko pod uwagę prezydentów od Nixona do teraz to Carter będzie za Reaganem, Obamą, Clintonem i Bushem Seniorem, a przed Fordem, Bushem Juniorem i Nixonem.
Kolego - chodziło mi o dziedzinę, w której doradzał Carterowi Brzeziński, i tutaj myśle, że byłby z pewnością za Bushem Juniorem czy Nixonem (Ford mimo pełnienia urzedu to jednak przypadek).

Co do Ameryki i jej oceny zawsze ceniłem poglądy ś.p. Jacka Kwiecińskiego.

To właśnie on stwierdził, że jedynym Republikaninem, który mógłby wygrać z Obamą był Newt Gingrich. NIestety Romney go zniszczył i osiągnął maksimu, w wyborach - porażka nie za wysoką ilością gło
1) Goebells operował całą machiną medialną NIemiec i za jej pomocą wypuszczał miliony kłamstw w tych mediach....

2) O ile wiem to PO w Polsce ma sytuacje najbardziej zbliżoną do Goebellsa - praktycznie wszystkie media mainstreamowe są "zaprzyjaźnione" z chłopakami z PełO.

3) "Ciemna strona mocy" w mediach to ND, RM, TVTrwam, GaPol i URze - 4 pierwsze media w sumie niszowe - URze mimo sporej dozy ciepła dla PiSu nie można uważać za gazetę pod PiSowskim wpływem.

4) SKoro PiS ma malutki kawałek tortu medialnego to w jakim niby stopniu mógłby działać metodą Goebellsa

5) Media pro POwkie wprowadziły w obieg w związku ze Smoleńskiem tyle kłamstw, ale jakoś żadeń redaktorek tych mediów nie był tak opluty jak Cezary Gmyz....

6) Jak z tego wychodzi Goebelsowskie metody stosuje ten kto ma takie możliwości - czyli media "zaprzyjźnione z PO"

7) Ciekawi Cię co takiego wykryto w Smoleńsku, skoro zanim jeszcze prokuratorzy wrócili z Rosji, Seremet już siedział u Tuska i komentował ? NIe odpowiadaja - wiem, że Ciebie to nie ciekawi - Ty już wszystko wiesz...
Powód: łączenie postów
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 12.11.2012 o godz. 13:13.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.11.2012, 13:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wymień proszę choć kilka, kóre nie zawierają w sobie jako składników trinitrotoluenu czy nitrogliceryny.
Może poza inicjującymi czy miotającymi, albo jądrowymi (bo te nie służą do takich celów). Pomin też proch wynaleziony przez Chinczyków

Dodatkowo nasz Kolega [?] tomek100 zwyczajnie bredzi,
bo chyba nie wie, czym na rozkaz Putina FSB mordowało śpiących mieszkańców Moskwy
aby wywołać II Wojnę Czeczeńską.

TROTYLEM mądralo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów