|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
Jak dla mnie z Wisły powinni polecieć:
- Jaliensa - Frederiksena - Sikorski Reszcie obniżyć zarobki i zacząć stawiać na młodych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
http://www.wislaportal.pl/komentarz-info/240975 http://www.wislaportal.pl/komentarz-info/241054 http://www.wislaportal.pl/komentarz-info/242210 http://www.wislaportal.pl/komentarz-info/252156 Ale patrząc na wypociny to pewnie ty jesteś tym oldkibicem. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
I tak jak pisze K4amillo, tak prawi bylo... Choc dokladniej to w druga strone to Hugo Peralta, owczesny manager Paulisty zaoferowal Wisle Marcelo, a Bednarz, jako ze jakies tam prawnicze wyksztalcenie ma, to dopinal transfer od strony technicznej.. a sam fakt ze Peralta kiedykolwiek zachaczyl od Wisle bylo zasluga Mielcara jak Jaska nam sciagal.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
||
____ Do postu poniżej, twoje posty K4millo też mógłbym nazywać spokojnie wypocinami , tak jak Ty nazywasz moje czyli milosza, ale skoro bez obrażania innych nie potrafisz dyskutować, no cóż ..to raczej problem Twoich bliskich, dzięki Bogu ja do nich nie należę. A czy Hector Peralta nigdy nie był menadżerem Marcelo !?, hmm tu piszą inaczej, że był: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,..._z_Wisly_.html Powtórzę więc że faktem jest (moja wiedza to nie tylko net i gazety, ale i relacje z innymi ludźmi mającymi podobne zainteresowania..co nie oznacza że jest bezbłędna, o to to nie (!), ot gazety , tak jak net, ale i żywi ludzie czasem łagodnie mówiąc mijają sie z prawdą i wprowadzają człowieka w błąd, choć wygląda na to że nie tym razem..) iż menadżer Peralta pośredniczył w transferze Marcelo do Wisły, że uprzednio go nam zaproponował, a wcześniej sprowadził do nas Paulistę, kontakt z nim zaś nawiązał wcześniej Mielcarski, a sam kontrakt negocjował Bednarz.. ot mechanizm naczyń połączonych, tyle że to nie wiedza i znajomości J.Bednarza., skauci, czy jeżdżący i obserwujący Pan Jacuś , tylko szczęście dane na tacy.. ja zaś wolałbym aby dyr. sportowy, sam znał licznych menadżerów i sam szukał z nimi kontaktu, budował siatkę skautów, aby też jeździł i obserwował potencjalnie nowe nabytki, a nie tylko czekał na menadżerów i czekał w sumie na cud, ten raz się zdarzył (co absolutnie wszystkich cieszy !), ale kiedy i czy będzie kolejny raz ? Były testy Japończyka, kto następny ..!?
Ostatnio edytowane przez milosz : 09.11.2012 o godz. 03:00.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Dlaczego też napisałeś że za wyjątkiem pierwszej edycji LE wszystkie kluby mają ten puchar gdzieś? Przecież to nie była pierwsza edycja tego rodzaju pucharu tylko pierwsza edycja z nową nazwą ale starego pucharu w którym drużyny rywalizują o zwycięstwo od lat , więc dlaczego robić dla tej edycji wyjątek ? Ponieważ nie pasuje do Twojej koncepcji ? Ponieważ w tej edycji w półfinale były dwa angielskie kluby , jeden niemiecki i jeden hiszpański ? A w ćwierćfinale kolejny niemiecki i hiszpański i jakoś im bardzo zależało na wygraniu tego trofeum? No chyba że nie potrafisz znaleźć odpowiedniego argumentu to najłatwiej zrobić wyjątek ale co powiesz jeśli w tej edycji również kluby z mocnych lig znajdą się w decydującej fazie tych rozgrywek ? Też zrobisz wyjątek ? Mówisz jeszcze o klubach Rosyjskich którym zależy na tych rozgrywkach , owszem zależy jak wielu innym ale prawda jest taka że te czołowe najbogatsze kluby rosyjskie , najmocniejsze kluby portugalskie czy taki Szachtar który jakiś czas temu wygrał Puchar UEFA są po prostu mocniejsze od średniaków angielskich , niemieckich czy francuskich więc nawet dla takich klubów z mocnych zachodnioeuropejskich lig zajście do dalszej fazy tych rozgrywek i późniejsze zwyciężenie w nich nie jest wcale takie proste. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Panowie - po cholerę dyskutować - Marcelo podpisywał i negocjował jego przyjście przede wszystkim Bednarz i nie widzę powodu aby odmawiać mu zapisania tego sukcesu na jego koncie. Nawet jeśli było to efektem wcześniejszych kontaktów Mielcarskiego z Peraltą, to nie zmienia to żadnego faktu dotyczącego udziału Bednarza przy kontraktowaniu Marcelo ze strony Wisły.
Ciekawszy jest dzisiejszy wywiad z Valcxem w PS, w którym wyraźnie wskazuje, że ze sprzedaży zawodników w 2010 roku Wisła wyciągneła ponad 8,5 mln euro wydano na nowych zawodników ok. połowę tej kwoty, a co z resztą ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
no więc jesli faktycznie spadło to... chyba dobrze.
Z drugiej strony można to interpretować jako celowe na siłę obniżanie długu po to, by zachecić kupca na Wisłę. Dochodzi do tego cięcie kosztów przez Bednarza, pewnie w tym samym celu. Przyszłość pokaże czy to dobrze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ale mam nadzieje ze sie mylę, moze BC sie po prostu w....ił, powiedział że uruchamia windykacje, doczeka aż dług zejdzie do zera, a potem od nowa podbijanie LM :myśli: gorzej, jak odbierze dług i sprzeda klub za 1PLN. Wtedy mogą być jajca, ale Jacek Majchrowski okaże sie honorowy i wykupi 10 tysięcy karnetów, bo na co komu taki duży stadion skoro i tak go nie zapełnimy.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 09.11.2012 o godz. 11:24.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Przykład Viktorii Pilzno pokazuje, że niekoniecznie trzeba przepłacać zawodników, ściągać kopaczy drugiego sortu aby coś znaczyć w Europie. I w miarę solidnie w niej występować.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Guest
|
|
Japon oblał... tak myślałem, że będzie gorszy od Jovy i Burligi... nawet jak są kontuzjowani |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy już to było, ale chyba pasuje do tego tematu:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...__Nie_mam.html I link do całego wywiadu: http://wisla-krakow.przegladsportowy...067,1,727.html |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Odpowiedź portalu weszło.com:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Marszałek
Cytat:
I potem gada ze do tego trzeba bylo jeszcze dorzucic inwestycje... Z czego pytam sie? Na praktycznie zadnym pilkarzu sprowadzonym przez Valcxa nie mozemy zarobic konkretnych pieniedzy. Pieniadze z pucharow? Zostaly przejedzone przez wielkie (jak na nasze realia) kontrakty takich grajkow jak Jaliens, Iliev czy Genkov. O polityce Valcxa mozna pisac wszystko, ale nie to ze byla dlugofalowa. Zeby jeszcze te transfery byly az tak dobre. Ale gdzie tam. W Lechu czy w Legii gorszych tranferow nie robili w ostatnich latach... -------------------------------------- Ale powtarzam jeszcze raz; nie winie Valckxa za obecna sytuacje. Jestesmy w obecnej sytuacji bo nie mamy zadnego fundamentu, a tego, przez 15 lat, Cupial nie chcial budowac. No to ma owoce... na Wisle pewnie straci finansowo...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 09.11.2012 o godz. 14:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Proszę:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dnikiem_wisly/ Gość nie zgodził się na minimalną krajową zapewne, więc mu podziękowali ( taki drobny żarcik )... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Sprzedać, sprzedać, zysk ,zysk.
"Junior Diaz - sprowadzony ponownie z Belgii i po chwili oddany. Zero zysku" chyba powinno być: "Junior Diaz - sprzedany, potem sprowadzony ponownie z Belgii i po chwili oddany. Zysk ze sprzedaży wcześniej." "Dudu Biton - sportowo trudno się przyczepić. Nie dało się wykupić, znów trzeba było szukać zastępcy" powinno być: "Dudu Biton - sportowo piłkarz na którego nas nie stać. Sprawdził się, szkoda że był tylko rok." i tak dalej i tak dalej. Lukasz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wokalnych zwolenników Probierza i Bednarza (ostatnio jechali jak po jakimś śmieciu po Kulawiku, bo śmiał skrytykować jak zawodnicy są przygotowani)? Tych, którzy mają nieustanny polew z beznadziejnych wyników Wisły, którzy ogłaszali żałobę gdy zdobywaliśmy mistrzostwo z tym "beznadziejnym" Boukharim?
Naiwność, ba - głupota niektórych przeraża... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
||||||
|
„Weszło” jak to „Weszło”, że cała Wisła to be, ot przykład poziomu weszło, to opis Maora Meliksona, cytuje: „transferowa bomba za dużą kasę" (?) , za dużą kasę , toż kosztował 600 tyś euro, Lamey „oddany za darmo”, tyle że przypomnę że przychodził do nas na rok , więc jak miał nie być oddany za darmo (?), dalej czytamy , że „nieprzydatny” , no 4 bramki strzelił i jak patrzę na poczynania na drugiej stronie obrony Ferederiksena, to Lamy był słaby, ale akurat kilka razy się przydał, Boukhari, cytuje: „zupełnie nie przydatny”, no to „Weszło” nie zna wartości derbów i jego bramki z Cracovią , był precyzyjnie mówiąc: niemal nieprzydatny z "magicznym wyjątkiem", bo o tej bramce zapominać nie można,.. itd., itp.
Generalnie dziś Wisła gra beznadziejnie i wszystkich piłkarz Wisły można oceniać negatywnie, absolutnie wszystkich. Tyle że liczy się ich realny wkład na różnych etapach, a transfery były nie pod perspektywę długofalowego rozwoju klubu, ale pod wyniki, zgodnie z wolą właściciela, pod MP i pod dobry wynik w europejskich pucharach i tu spełniły swoją pozytywna rolę. Choć rzecz jasna dla bossa LM jest jedynym celem głównym..ja osobiście wolałbym aby tym celem był budowa nowoczesnego klubu, czyli odwrotnie , wpierw podwaliny, później wynik koncowy czyli LM (a najlepiej tak jak sie to zaczynało dziać ..czyli niezłe wyniki, a ze sprzdaży piłkarzy Marcelo itd , inwestycje, ale to tylko moje podejście życzeniowe), bowiem boss uważa inaczej i jego zdanie się liczy, a moje, zaryzykuje i powiem i wielu z nas, nie. Ważne jest też to o czym mówi w wywiadzie S. V., bo to jedynie obala zbudowane przez Bednarza mity. Prawda bowiem jest prozaiczna, Cupiał nie chce inwestować w Wisłę, a za ten fakt próbował obciążyć, „złych obcych”, ale to już było, ważniejsze co dalej.
_______
Ten "szrot” dał nam MP i najlepszy wynik w europejskich pucharach od lat.., czy do Ciebie to nigdy nie dotrze, możesz zaklinać rzeczywistość, ale tak było i koniec i kropka. I jak nie zarobiliśmy na tych transferach (!?), jasne że zarobiliśmy, na wynikach sportowych, na MP i na pucharach, z UEFA przyszło do nas około 4 mln euro, na 3 transfery poszło 1,5 , kilka pensji i co manko !? W bajki wierzysz To co pisze to racjonalne połączenie polityki transferowej dającej wyniki, z inwestycjami w infrastrukturę. Teraz zaś jak nie było inwestycji, tak ich nie ma, a w dodatku brak też szansy na jakościowe transfery i to nie tylko z braku kasy, ale bo mamy "wybitnego eksperta" od transferów J.B. PS. To o czym pisze, to otwarcie się na standardy na jakich funkcjonują zachodnie kluby, fanatyzm zaś występuje u tych co na określenie "nie polak" mają pianę na ustach. I żeby była jasność, mam gdzieś jak się nazywa nasz dyr. sportowy, mam gdzieś również z jakiego kraju pochodzi, samego Valckx'a też ma mam osobiście gdzieś , ale nie mam gdzieś dobra Wisły Kraków, a dla niej właśnie należało w większym stopniu wykorzystać szanse budowy klubu wraz z Valckxem, choć w części upodobniającego się do PSV, otóż absolutnie nie musi to być ten człowiek, byle standardy miał podobne, jakiś były dyr. sp. np klubu niemieckiego, czy innej ligi, bo takich ludzi w Europie jest pod dostatkiem.. Było, minęło, teraz za to "mamy dużo lepiej”, bo Wisła gra słabo, MP nam nie grozi, europejskie puchary są tylko wspomnieniem i można sobie dowoli ponarzekać.. _____ EDIT. Cytat nie do mnie ale w tej samej sprawie i do tego samego adwersarza:
Ostatnio edytowane przez milosz : 10.11.2012 o godz. 15:48.
|
||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pamiętasz majaki Bednarza na temat szkolenia? No właśnie. Dlatego można w Czechach, można (na mniejsza skalę) w Legii i Amice, ale u nas nie. Lokalna specyfika.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.11.2012 o godz. 15:01.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Artykuł z weszlo pisany był chyba przy współpracy z A. Piechnicznkiem. Bardzo ciekawa kolaboracja.
Z cyklu "Skopać leżącego". Cóż wychodzą kompleksy, przez lata w końcu rozdawaliśmy karty w lidze. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Całość raczej powstała w umyśle niejakiego Ćwiąkały. Tego od Probierza.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
skoro Wam weszło nie odpowiada, to po co wchodzicie tam i nabijacie kliknięcia. Po co o tym dyskutujecie skoro wiecie lepiej? bez sensu.
Tylko głupio wyglada opieranie sie na weszło jeśli jest wygodny artykuł, a potem jechanie jak jest niewygodny. Na nich narzekacie a sami tak samo robicie. Zróbmy z weszło zakazaną stronę i bedzie po problemie. Nie wiem kto pisał artukuł, moze Ćwiakąla a może ...kibic Wisły bo też tam taki pracuje. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To jest taka właśnie schizofrenia, że (według Jacusia) 700 k euro za Jirsaka to była okazja, a 600 (według "Weszło") za Meliksona to już "duża kasa".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.11.2012 o godz. 15:21.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Ten akurat artykuł jest głupi bo pisany pod ściśle określone założenie. Ale często są tam ciekawe opinie i analizy, które warto przeczytać. Robienie z każdego portalu "zakazanej" strony skończy się tym, że będziemy tu dyskutować jedynie o dyskutowaniu na forum. A warto czasem zaglądnąć i do Wyborczej i do Faktu i na sąsiednie forum... PS. Dla jasności - chodzi o sąsiednie forum a nie forum sąsiadki. Tam nie warto zaglądać ![]() Powód: brak precyzji...
Ostatnio edytowane przez lazy : 09.11.2012 o godz. 16:10.
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
[QUOTE=Kurz;1285724]Nie wiem czy już to było, ale chyba pasuje do tego tematu:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...__Nie_mam.html Wyniki ankiety pokazuja poparcie partyzanckiej taktyki spalonej ziemi Bednarza ![]()
cięzko jest lekko żyć.........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
||
http://futbolnet.pl/wiadomosci/marce...ja-nieobecnosc
Poza tym ten Peralta ma żonę Polkę, mieszkał w Katowicach, przed przyjściem Marcelo sprowadził do Górnika Leo Markovskiego i Willy Rivasa, jakigoś Carvalho przysłał na testy do GKS-u Katowice. Proponował Mohameda Kallona Wiśle. Te fakty które znalazłem zdają się obalać twój mit że był on menadżerem Paulisty. Wątpliwe aby facet był licencjonowanym menadżerem, po prostu jest pośrednikiem jakiejś agencji mieszkającym w Polsce i proponuje piłkarzy polskim klubom. Koniec tematu z mojej strony, bo z mitomanami wymyślającymi nie trzymające się kupy historyjki nie mam ochoty dyskutować. ![]()
Wisła Kraków
|
||
|
|
Guest
|
|
|
[QUOTE=RAPH;1285790]
|
|