|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Bo ja myślę że lemingi nie łykną odgrzewanych kotletów
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 06.11.2012 o godz. 15:39.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Oczywiście, że łykną. Nowa demokratyczna wizja Kwacha na pewno ich przekona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
1.Komu tak może zależeć zeby tych łupków w Polsce nie było? 2. Ile razy już się pojawiały podobne oświadczenia i "ekspertyzy" i kto ich wydawał najwięcej? 3.rozumiem uważasz że najwieksze koncerny gazowe Zachodu (o Exxonie już rozmawiliśmy) to są debile bez specjalistów i nacięli się na bajery jak dziecko na odpuście że inwestują w Polsce? 4. Ile jest dla Ciebie warta niezależność energetyczna kraju ? 5. Czy można być niezależnym i bezpiecznym energetycznie wyłacznie importując, do tego w większości od kraju nieprzyjaznego (że tak delikatnie powiem)? Maja jakies szansę jak wezmą na twarz takiego Petru a za kardynala Richelieu będzie robił Kwach . W Bolka nie wierzę , bo jak go wypuszczą to się wcześniej czy poźniej pożre o władze z każdym. Wtedy widze uklad w który wchodzi Palikot Ale jak ich kupią to i tak stwierdzę że ci ludzie są głupsii niż ustawa przewiduje - 3/4 uważa się za pokolenie JPII ale nie przeszkadza im szydzenie Kwacha i jego przydupasa Siwca z Ojca Świętego, choroba filipińska to też nie problem mimo że jest faktem w przeciwieństwie do pomówień Lecha kaczyńskiego przez Palikmiota.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 06.11.2012 o godz. 15:58.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
emj czyli to, co ta Pani mówi, to wszystko kłamstwa?Tylko proszę o konkretną wypowiedź, bo póki co mówisz, ale jakimis metarofami czy przenośniami- konkretnie.
http://www.youtube.com/watch?v=RvwEGLrATAk |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Apraho, odpowiedzi na te pytania udzielałem parę stron temu w połowie października i nie wydaje mi się, abym musiał się powtarzać, gdyż opinia na temat polityki energetycznej jaką powinno prowadzić nasze państwo została przeze mnie szeroko zarysowana. W międzyczasie doszło do kilku ruchów zaciskających współpracę na linii UE-Rosja i to powinno być dla nas wskazówką co powinniśmy robić. Inaczej za 10 lat obudzimy się z ręką w nocniku jak zakręcą kurek jamalski. Czy to będzie Putin, czy inny car rosyjski to zrobią to z wielkim uśmiechem.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 06.11.2012 o godz. 21:52.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
||
Ja lubię powoływać się na fakty, a dzisiaj pewne zostały ujawnione. Oczywiście można się napisać, że MŚ pisze bzdury i odwiertów jest pewnie kilka razy więcej, albo tempo odwiertów będzie x razy szybsze, a nie osiągnie planowane 309 odwiertów za dekadę (co jest wciąż solą w morzu potrzeb jeśli myślimy o wydobywaniu gazu łupkowego jeszcze w tej dekadzie). Cytat:
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
POtwiteruj sobie z Radkiem Zdradkiem, tam będziesz miał pełne pole do popisu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co tak słabo z epitetami w trzech użytych zdaniach? Chyba się nie wysiliłeś, bo na moje oko oprócz agentury sowieckiej i porównania mnie do "Radka Zdrada" mogłeś się bardziej postarać i dorzucić ze 2-3 mocniejsze epitety, a nie wyskakiwać z takim "lajcikiem".
Wiem, że może przeceniam twój intelekt, ale wybacz mam taką słabość, że wierzę w ludzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
"Kim więc jest Barack H. Obama? (Młodość i Polityka)"
http://niepoprawni.pl/blog/1748/kim-...osc-i-polityka |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
co tam pany w polskim gazie? już Jasiński może spać spokojnie, wreszcie będzie taniej. Tylko szkoda, że 12 miliardów poszło się ....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piękny fragment jest w tej wypowiedzi Naimskiego, którą wrzuciłeś. Prawie mnie ukamienowano na tym forum za to, że powtarzałem takie "herezje"
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla mnie ważne są słowa "wymuszony haracz". Natomiast: "w grudniu 2010 roku wicepremier Pawlak z Wicepremierem Rosji Sieczinem podpisali porozumienie o dodatkowych dostawach rosyjskiego gazu do Polski. Rząd Tuska uznał to porozumienie za swój wielki sukces, będący ponoć dowodem bardzo dobrych stosunków z Rosją. [...] Umowę podpisano do roku 2022 ale nastąpiło to dopiero po burzliwej debacie w Sejmie, zarządzonej zresztą na wniosek PiS, bo wcześniej rząd Donalda Tuska forsował umowę gazową z Rosją aż do roku 2037." http://wpolityce.pl/dzienniki/dzienn...l-ze-sieczinem To była umowa, której przeciwnikiem był np. Lech Kaczyński. Po Jego śmierci, kolejny Prezydent ratyfikował umowę bez sprzeciwu.
Ostatnio edytowane przez yarow : 07.11.2012 o godz. 23:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
A ja powiem tyle Pieśń gdzie śpiwamy "Bo w Poznaniu takie obyczaje są........" powinny być zmienione "Palikot Tuskowi Du.... daje wciąż"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To czego dokonał Sikorski jest nie do pomyślenia. Normalnie podpisujesz setki kwitów, że nikomu słowa nie puścisz z gęby. Taki makler biedny nie może mieć swojego konta maklerskiego ani w ogóle grać. Tudzież Doradca Inwestycyjny. Jest szereg obostrzeń anty insiderskich, ale jednych one dotyczą innych nie. Jak dla mnie facet właśnie coś takiego zrobił. Dziwny ten gość, strasznie niewyraźny. Odnosze wrażenie, że jest on zwyczanie głupi. Tak jakby nie ogarniał.
Poniżej wypowiedź poważnego faceta, która skłania do myślenia. Czy to rynki rządzą politykami czy politycy rynkami ? Nie mówie o skali Polskiej ,bo to są piony. Tak się zastanawiam jakie to siły nacisku wobec potężnych funduszy hedge może mieć taka Merkel czy Obama. Czy to nie jest tak iż szef potężnego funduszu, gada jaki to wielki wpływ ma Merkel na to co on robi a tak naprawdę jest zgoła odwrotnie ? Przecież nie bądźmy naiwni, taki, Goldman spokojnie może wywołać sytuacje polityczną, pod którą zagra i zarobi. Louis M. Bacon is the head of Moore Capital Management, one of the largest and most influential hedge funds in the world. Last week, he announced that he was returning one quarter of his largest fund, about $2 billion, to his investors. The reason he gave to The New York Times was that he had found it difficult to invest given the impossibility of predicting the European situation. He was quoted as saying, "The political involvement is so extreme -- we have not seen this since the postwar era. What they are doing is trying to thwart natural market outcomes. It is amazing how important the decision-making of one person, Angela Merkel, has become to world markets." -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------]A co do umowy gazowej. 2022 rok to ledwie 10 lat, w tym czasie można śmiało wiercić i badać czy są łupki a także co istotne, budować infrastrukturę do ich przewożenia. Gazoport plus drogi, centra przeładunkowe. Bo trzeba sobie zdać sprawę, że łupki nawet jak są to trzeba poczynić wiele nakładów, aby można było na nich zarobić. 10 lat to nic tak naprawdę. Pytanie tylko czy cokolwiek zostanie ku temu zrobione. Bo jak na moje oko łupki zostaną zaniechane lub oddane za pół darmo.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.11.2012 o godz. 23:47.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak patrzę od pewnego czasu na zachowania i wypowiedzi R. Giertycha i nie wierzę, co się z gościem stało...
Co śmieszniejsze, facet wykpiwany swego czasu, lżony przez GW za wszystko co zrobił, dziś staje się autorytetem godnym przeprowadzenia wywiadu z okazji 11.11. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
temat i polityczny i kibicowski:
http://wpolityce.pl/artykuly/40141-s...-kibicow-legii Słowik i jego mafia to mieli szczęście, że go z racą gdzieś na stadionie nie schwytali bo siedziałby do dzisiaj a tak może pić szampana w domku i sławić Tuska i PO pod niebiosa. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Wystarczy spojrzeć na to jak "nawróceni" raz w jedną, a raz w drugą stronę lądują w objęciach albo Sakiewicza, albo GW i TVN. Ze wzajemnością.
Do tego dochodzi jeszcze taka sprawa, że powierzchowny obraz, który był nam serwowany pt. "Giertych - faszysta zabraniający ubierać się uczniom jak chcą" był zgoła inny od tego co działo się naprawdę na salonach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Cytat:
I co na to fataliści? Kopara opadła? Możesz kolego emj dalej siać komuszą propagandę, ale już teraz będąc żenujący ciężko powiedzieć do którego dna upadniesz. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Zamiast opierać się na tych dyrdymałach to...wiercą aż miło. Ciekaw jestem co sowieciarze wymyślą aby zastopować w polsce wydobycie gazy łupkowego. Oprócz "ekspertyz" oczywiście . Może , że ten z Rosji ładniej pachnie i chociaz dalej jest najdroższy w Europie (dla nas oczywiście) to ma taki piekny kolor . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to ja kiedykolwiek napisałem, że gazu łupkowego w Polsce nie będzie? Przecież mocno trzymam kciuki za to, aby było jak najwięcej
Będzie owszem, ale nie w połowie tej dekady jak podawali optymiści, a raczej w połowie następnej i w zupełnie innej skali niż powszechnie próbowano społeczeństwo omamić. Jeden odwiert wiosny nie czyni, gdy mamy ich w kraju zaledwie 31, a żeby myśleć o realnej eksploatacji złóż potrzeba ich w setkach, a później w tysiącach. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Co tam w tysiącach, potrzeba w milionach, a każdy będzie katastrofą ekologiczną.
Jeden odwiert dowodzi że gazu jest więcej niż prognozowano. Prawie dwa razy więcej 560-780 milionów stóp sześciennych gazu dziennie Stopa sześcienna to około 0,03 metra sześciennego, czyli z jednego odwiertu 16,8-23,4 miliona metrów sześciennych dziennie. Czyli rocznie 6132-8541 milionów metrów sześciennych gazu . Jeżeli zatem ilości podane przez poszukiwaczy są rzeczywiste to jeden odwiert pokrywa prawie połowę zapotrzebowania Polski na gaz. Co raczej wynika z jakiegoś byka w artykule.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.11.2012 o godz. 16:27.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ponad 815 tys. zł wyniosły koszty odszkodowań i procesów sądowych, które poniósł Skarb Państwa w związku z procesami o naruszenie dóbr osobistych po publikacji raportu z weryfikacji WSI - poinformował wiceszef MON Czesław Mroczek.
takie są suche fakty ,ale wiem jestem lemingiem |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Pewnie ze jesteś
. Inaczej zastanowił byś się dlaczego państwo wypłaca odszkodowania kolesiom którzy przegrali z Macierewiczem na drodze cywilnej. A tak jak rasowy leming powielasz farmazony. Napisz ile państwo straciło na paliwo na loty cudaka do Sopotu. Ile państwo straciło na "premie" dla przydupasów cudaka. 800 000 to drogi lemingu frytki. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|