|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Bramka Małeckiego http://www.youtube.com/watch?feature...&v=gg8XIJhHqiM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]()
Za złotówke jesteś k... to za wolność byś mnie sprzedał...
Jebać przerzutów !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Szewa, Chrapo i Emcze powołani do kadry U-21 na towarzyski mecz z Bośnią i Hercegowiną. Brawo chłopaki
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_kadrze_u_21/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Wiadomo czy ten mecz(Polska U21 - Bośnia U21) będzie gdzieś transmitowany
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przecież to jest w ogóle kadra U-23, a nie U-21. Na oficjalnej stronie Wisły jest błąd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Jesteśmy, ....a, beznadziejni.
I od razu jakoś lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mimo kabaretu, który prezentują kopacze jestem pozytywnie zaskoczony frekwencją na meczach. Na tym wczorajszym 17 664 widzów i to bez kibiców gości naprawdę zaskakuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Problem jest wg mnie nie w tym, że nie ma kim grać. Bo od biedy jest. Problemem jest to iż zawodnicy mają dość klubu, kibice mają dość zawodników a właściciel ma dość wszystkiego. Zwyczajnie nie ma chemii w tym klubie i tyle. Do tego jak doda się fatalną zbliżoną do zabawnej polityki transferowej to mamy co mamy. I nie zdziwie się specjalnie jak w przyszłym roku będziemy walczyć już konkretnie o utrzymanie.
Zawodnicy są jacy sa, ale znów w innych klubach nie ma nie wiadomo kogo. U nas zwyczajnie brak jest chemii. Nie ma atomosfery. Zawodnicy sprawiają wrażenie jakby chcieli stąd jak najszybciej odejść, kibice są w....ieni na zawodników a właściciel nie ma pomysłu co z Wisła zrobić. I niestety ale takie a nie inne sa tego efekty. U nas potrzeba zawodnika, który robi grę, taki Nakoulma czy inny Milik. Ale nie we sensie, że robi grę, jako playmaker, tyle, ze ciągnie zespół jak nie idzie. Buduje atmosferę. u nas mam wrażenie, że wszystko jest od a do z. Przyjść, potrenować, zgrupowanie, wyjść na mecz, przelew. Przyjść potrenować, zgrupowanie, mecz,przelew. Nie ma złości, tego czegoś na czym jadą Korona, Ruch czy Widzew, do pewnego momentu. I w jakimś sensie jedzie Poznań, Polonia. Niech zjem kapcia, ale już wolałem Maleckiego, który przynajmniej walił prosto z mostu i cos z siebie dawał. Kij, że nie za wiele mógł dać z siebie ale jakaś iskra szaleństwa w tym była. A dziś mamy Ilieva, Meliksona( z tym to nie wiem co będzie, ale chyba sami na siebie bicz ukręciliśmy zatudniajac tego faceta). Chaveza,Jaliensa,Genkova. Czyli facetów działających wobec schematu,który napisałem powyżej. To nie jest dla nich jakaś nobilitacja, gra w naszej lidze ale zwyczajnie miejsce pracy. Gdzie się przchodzi odwala swoje i do domu. A Meliksona im szybciej się pozbędziemy tym lepiej dla wszystkich. Facet ma idealne pole do popisu, wszak łatwo może się wybić jako lider zespołu. Ale i to go przerasta.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 04.11.2012 o godz. 14:41.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie może być atmosfery, ani jakieś chęci do asymilowania się z klubem, gdy połowa kadry ma kontrakty krótko terminowe.
W tej chwili mamy początek Listopada, a juz każdy wie że z końcem sezonu pożegnamy Jaliensa, Ilieva, Qiuoto, Sikorskiego, Frederiksena, Sobolewskiego, Pareiko. Dodatkowo po klubowych korytarzach lata łysy wariat i nakłania co chwilę zawodników do rozwiązania kontraktu lub do opuszczenia klubu: Melikson, Genkov pewnie też Jovanic, Garguła i Chavez. Przecież to jest łącznie 12 zawodników, którzy nie czują się w klubie w żaden sposób potrzebni. Którzy nie wiążą z klubem żadnej przyszłości. To nawet nie chodzi o ich umiejętności bo w większości przypadków one są słabe, ale jak w takiej drużynie można myśleć o jakiejkolwiek atmosferze, gdzie większość zawodników za chwilę opuści te miejsce pracy. Chyba logiczne jest że jak pracownik jakiejkolwiek branży słyszy od szefa że z chęcią by się go pozbył lub jak dla pracownika kończy się kontrakt i nie czuje żadnego zainteresowania swoją osobą ze strony firmy to pracuje nie na pełnych obrotach bo taka firma mu już lekko zwisa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat Pareike to przedłużą, bo nie będą mieli nikogo innego na jego miejsce. Poza tym nie wydaje mi się aby ktoś potrafiący neżle kopać piłkę pchał się do Wisły. Kasy nie ma, zaplecza treningowego nie ma, atmosfery nie ma. Co niektórzy mogą na przestrzeni, roku, dwóch nieźle zdziwić. Wszystko na to wskazuje, że zaliczymy niezły zjazd. A nawet jak Cupiał rzuci kasą to nie wiele z tego będzie wynikało, bo kto ma dokonać tych transferów i nieźle podpisać? Facet co Beto pozyskał
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A wystarczyło kupić dwóch sensownych skrzydłowych i normalnego napastnik, do k.u.r.w.y nędzy!. W....iony cały czas chodzę, bo te patałachy nie potrafią wykończyć akcji. To nie jest tak, że my nie kreujemy akcji, nie stwarzamy sobie dogodnych sytuacji, bo są okazję do zdobycia bramki, ale z takimi paralitykami to nie dziwi nieskuteczność. I z Jagą można było wygrać i z Lechem, ale nie k.u.r.w.a, jaj brakuje gdy staje się oko w oko z bramkarzem. A już najbardziej w.k.u.r.w.i.a to, że nie potrafimy odwrócić losów spotkania. Ok, mamy cienką obronę, ale do tej formacji nie mam dużych pretensji. Można stracić gola, albo dwa, ale trzeba umieć się podnieść i tu rola zawodników ofensywnych. W piątek byliśmy w takiej samej sytuacji jak Legia z nami. Też straciła gola u siebie, ale tam do cholery mają jaja żeby się spiąć i wyrównać, a nawet wygrać, a u nas? Panienki pieprzone! 12. miejsce o ja p.i.e.r.d.o.l.e
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nasza gra w defensywie wcale nie jest zła. To ofensywa jest problemem. 8 goli strzelonych to jest jakaś katastrofa. Nie potrafimy nic kreować z przodu. Często duża przewaga w posiadaniu piłki nie przekłada się na akcje bramkowe. A do tego mamy drewniaków w napadzie, którzy nawet tych 3-4 sytuacji w każdym meczu nie są w stanie wykorzystać.
Ciekawy jestem czy Kulawik byłby w stanie w którymś meczu zaryzykować i pójść na całość, w sensie zagrać ultraofensywnie. Bo na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że nie stwarzamy nic i ciągle wychodzimy dwoma defensywnymi pomocnikami i 1 napastnikiem. I chuja z tego jest. A mecze z Jagą czy Lechem - aż się prosiło zaryzykować, gdy rywal nie myślał o niczym innym jak o obronie. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tak jakby ktoś miał wątpliwości co do sposobów rozgrywania rzutów rożnych, to innowacyjna akcja jaką w ostatnim meczu zaprezentowali wielce utalentowani zawodnicy Wisły Kraków Łukasz G. i melixinio była to ich własna fantazja, co zasugerował trener uchwycony przez kamery C+, mówiąc dość dosadnie... w skrócie co oni robią jak mieli zagrać z pierwszej....
Brawo chłopaki, ćwiczcie dalej. Podtrzymuje swoje zdanie, umowa z Łukaszem G. powinna zostać rozwiązana,w jakikolwiek sposób, gość jest dramatyczny i traktuje go jako gangrenę, nie jedyną, ale jedną z głównych tej drużyny.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 04.11.2012 o godz. 22:07.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Garguła razem z Meliksonem. W ogole Iliev czy Jovanovoc także. Ogólnie to z nimi czy bez nich różnicy nie ma.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dla mnie różnica jest i to ogromna, w mentalności. W tumiwisiźmie itp itd.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wilk przecież nie potrafi grać w piłkę. Biega, walczy. Jednak czysto piłkarskich elementów u niego nie odnajduję. Jest drętwy, surowy technicznie, bez podania do przodu, bez strzału.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
wywiad z Sikorskim: Cieszyłbym się, gdybyśmy zdobywali punkty, a jeśli miałbym pomóc drużynie, siedząc na ławce, to... Myślę, że dobro drużyny jest najważniejsze."
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1...ziec-na-lawce/ |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
wywiad video z Michałem Chrapkiem
http://tsw.com.pl/news/Chrapek-Obiec...0560cf743d1bff |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jubileusz Playmakera
W zremisowanym 1-1 spotkaniu z Koroną Kielce swój mały jubileusz w koszulce z "Białą Gwiazdą" na piersi zaliczył Łukasz Garguła. Zgrał bowiem swój 50. mecz ligowy w naszych barwach, co zresztą uświetnił asystą. http://wislaportal.pl/23793,Jubileus...a_Garguly.html Szkoda, że koledzy zepsuli Łukaszowi jubileusz :„Jesteśmy wściekli po tym meczu. Trzeba jednak też przyznać, że brakuje nam zwycięstw. Gdyby było ich więcej, na pewno nasza pewność siebie byłaby dużo większa. Teraz tymczasem presja jest ogromna i musimy sobie z tym jakoś radzić” ![]()
...And Justice For All
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|