The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2012, 19:24
Ktos zna 2-3 nazwiska osob z nieopozycji, ktore w ostatnich latach popelnily samobojstwo?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.10.2012, 19:33
yarow napisał(a):Wyświetl post
Nowa informacja.

" Nie żyje chorąży Remigiusz Muś, technik Jaka-40"

http://niezalezna.pl/34271-nie-zyje-...echnik-jaka-40
czy On czasem nie słyszał wybuchów o których mówił Macierewicz ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.10.2012 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 28.10.2012, 20:55
Cytat:
1. Chorąży Stefan Zielonka, rok 2009 - szyfrant w kancelarii premiera. Zielonka dysponował wiedzą o tajnikach łączności w NATO oraz miał dostęp do zastrzeżonych danych.

2. Profesor Stefan Grocholewski - ekspert od odczytywania nośników cyfrowych, wykrył manipulacje w nagraniach czarnych skrzynek z CASY. Zmarł 31.03.2010 r.

3. Grzegorz Michniewicz - dyrektor generalny Kancelarii Donalda Tuska.Powiesił się 23 grudnia 2009 roku na kablu od odkurzacza, w dniu, w którym z remontu w Samarze wrócił
samolot TU-154, który potem rozsypał się w drobny mak na Siewiernym.

4. Mieczysław Cieślar, biskup Diecezji Warszawskiej Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego, zginął w wypadku samochodowym 18.04.2010 r, miał być następcą Adama Pilcha, który zginął w Smoleńsku. Podobno otrzymał telefon ze Smoleńska od A.Pilcha już po katastrofie.

5. Krzysztof Knyż, operator "Faktów",10 kwietnia 2010 był w Smoleńsku. Zmarł w Moskwie 2 czerwca 2010r. Śmierć całkowicie przemilczana.

6. Profesor Marek Dulinicz, szef grupy archeologicznej,zginął 6 czerwca 2010 w wypadku samochodowym, w trakcie oczekiwania na wyjazd do Smoleńska.

7. Doktor Eugeniusz Wróbel, wykładowca na Politechnice Śląskiej, specjalista od komputerowych systemów sterowania samolotem, poddawał w wątpliwość, że wrak na Siewiernym to TU-154 o nr 101. Zabity za pomocą piły mechanicznej 16.10.2010 r, przez swego syna, który zdołał usunąć ślady krwi, zawieźć pocięte zwłoki do jeziora, wrócić i zapomnieć wszystko. Złego stanu swego "chorego psychicznie" syna przez ponad 20 lat nie zauważyła matka, która jest psychiatrą.

8. Ryszard Kuciński, prawnik Andrzeja Leppera, zmarł w maju 2011 r.

9. Wiesław Podgórski, były doradca Andzreja Leppera, w czasach gdy ten był ministrem rolnictwa, znaleziony martwy w biurze Samoobrony pod koniec czerwca 2011 r. Jako przyczynę śmierci podano samobójstwo.

10. W 2011 roku samobójstwo przez powieszenie popełnił oficer Służby Kontrwywiadu Wojskowego, służący w Centrum Wsparcia Teleinformatycznego i Dowodzenia Marynarki Wojennej w Wejherowie. Żołnierz posiadał najwyższą klauzulę dostępu do materiałów niejawnych.

11. Róża Żarska, adwokat Andrzeja Leppera, zmarła w lipcu 2011 r. w Moskwie.

12. Dariusz Szpineta - zawodowy pilot i instruktor pilotażu, ekspert i prezes spółki lotniczej, został znaleziony martwy w łazience ośrodka wczasowego w Indiach. Wcześniej parokrotnie wypowiadał się w mediach w
sprawie Smoleńska, kwestionując oficjalne ustalenia.

13. Generał Sławomir Petelicki, były dowódca jednostki "Grom". Znaleziony martwy 16 czerwca 2012 roku. Ostro krytykował ustalenia Komisji Badania Wypadków Lotniczych i opieszałość polskiego rządu przy wyjaśnianiu przyczyn katastrofy w Smoleńsku. Zmarł na skutek ran postrzałowych.

14. Andrzej Lepper, szef "Samoobrony" oraz były wicepremier, 5 sierpnia 2011 został znaleziony martwy w swym biurze w Warszawie. Według informacji przedstawicieli policji popełnił samobójstwo poprzez powieszenie się.

EDYCJA (GG):

15. płk. Leszek Tobiasz - były oficer WSI, główny świadek w "aferze marszałkowej". Zmarł 17.02.2012 podczas balu OHP ("zatańcował się na śmierć") rzekoma przyczyna zgonu: niewydolność krążenia. 01.03.2012 miał składać zeznania przed sądem.

16. dr. Dariusz Ratajczak - historyk, tzw. "rewizjonista holocaustu", wydalony z "wilczym biletem" z Uniwersytetu Opolskiego. Jego zwłoki w stanie rozkładu znaleziono 11.06.2010 w samochodzie przed opolskim centrum handlowym "Karolinka". Oficjalnie samochód miał stać na parkingu od 28 maja. Nieoficjalnie - świadkowie twierdzą, że samochód ze zwłokami dr Ratajczaka został podstawiony znacznie później.

17. Jerzy Pronobis - prezes spółki Club&Travel, która zajmuje się rozprowadzaniem lukratywnych biletów na Euro 2012. Rozprowadzanie biletów odbywało się w atmosferze korupcji i skandalu. Pronobis "wpadł" pod pociąg. Policja nie wyklucza samobójstwa, choć denat tradycyjnie nie pozostawił listu pożegnalnego. Nazwisko Pronobisa pojawia się w tzw. "taśmach Grzegorza Laty".
Znalezione .
Coś za dużo tych samobójstw.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.10.2012, 20:56
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Tak podobno zeznawał.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 28.10.2012, 21:15
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Znalezione .
Coś za dużo tych samobójstw.
a gdzie trzech zabójcow Olewnika i Jeremiasz Barański "Baranina"?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.10.2012, 21:25
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się. To niestety jest Ten Żołnierz :[

---
W naszym państwie, istniejącym coraz bardziej na papierze
sytuacja wygląda chyba tak:

http://witamy-w-polsce.pl/uploads/06...f388ad8b5a.jpg
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.10.2012, 07:45
Sowieciarze wykańczają szybko ludzi, którzy mogliby w przyszłości zeznawać w międzynarodowym śledztwie, które rozpocznie się kiedy w Polsce zostaną odsunięci od władzy ich POplecznicy.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 29.10.2012, 08:51
A teraz przeczytajcie co zeznawał śp.Remigiusz Muś.

Cytat:
23 czerwca 2010 r. śp. Remigiusz Muś ponownie zeznawał w smoleńskim śledztwie. Pierwszy raz został przesłuchany już 10 kwietnia. W czerwcu podtrzymał wcześniejsze zeznania i dodał kilka faktów w odpowiedzi na pytania ppłk. Karola Kopczyka, najważniejszego prokuratora w śledztwie smoleńskim, pierwszego referenta w tej sprawie.

Publikujemy obszerne fragmenty tego przesłuchania (treść oryginalna, poprawione jedynie błędy ortograficzne). To być może jedne z najważniejszych zeznań, świadectwo osoby będącej na lotnisku w czasie katastrofy, relacja jedynego Polaka, który słyszał, jak 10 kwietnia wyglądała korespondencja smoleńskiej wieży z załogą TU-154M.

Zdecydowaliśmy się opublikować te zeznania w obliczu nagłej i zagadkowej śmierci porucznika.

Cześć jego pamięci!

Jeżeli chodzi o wskazania radiolatarni dalszej znajdującej się przed lotniskiem w Smoleńsku, to nie miałem żadnych zastrzeżeń co do ich wiarygodności. Wskazania tego urządzenia były prawidłowe. Po przelocie nad dalsza radiolatarnią, por. Wosztyl powinien kontynuować lot na bliższa radiolatarnię. Przełączył się na bliższa radiolatarnię i po przełączeniu por. Wosztyl stwierdził, że nie podobają mu się wskazani bliższej radiolatarni. Ja wtedy spojrzałem na wskaźnik NPP (będący ba wyposażeniu JAK-40) jak również na wskaźnik IKU. Stwierdziłem, że wskazania na w/w urządzeniach wychylają się w lewo i następnie wracają na prawidłowy kurs. Świadczyć to mogło, że są chwilowe zaniki sygnału z bliższej radiolatarni. Wobec tego, por. Wosztyl przełączył się na wskazania dalszej radiolatarni i kontynuował podejście według jej wskazań, tzn. od niej. Po przełączeniu jej wskazania były prawidłowe.

Ponadto opieraliśmy się na wskazaniach GPS. Chciałbym w tym miejscu zeznać, że wskazania GPS w porównaniu ze wskazaniami dalszej radiolatarni różniły się. Gdybyśmy oparli się tylko na wskazaniach GPS, to wyszlibyśmy 50 do 70 metrów z lewej strony od osi pasa. Jeżeli chodzi o GPS do niego wprowadziliśmy dane z tzw. karty podejścia. (…) Określają one topografię lotniska i sposób podejścia i sposób podejścia do lądownia na tym lotnisku, tzn. Siewiernyj w Smoleńsku. Na karcie (…) w lewym górnym rogu znajduje się opis IPU (w języku rosyjskim), tzn. pod nim są współrzędne punktu, które mają odzwierciedlać środek pasa. Na pasie punkt ten zaznaczony jest w formie kółka z krzyżykiem. Te dane – współrzędne zostały wprowadzone przez por. Kowaleczko do GPS. Jeżeli te dane byłyby prawidłowe, to GPS wskazywałby odchylenia w lewą stronę od osi pasa, tak jak by miało miejsce w dn. 10.04.2010r. W trakcie lotu wyglądało to w ten sposób, że GPS nakazywał nam skręcać w lewo, a NPP i IKU nakazywał nam korygować w prawo. Ostatecznie na wysokości bliższej radiolatarni zobaczyliśmy 2XAPM, tzw. bramkę i ona wtedy była jeszcze z prawej w odniesieniu do naszego lotu, por. Wosztyl skorygował wtedy lot. Następnie weszliśmy w bramkę i wylądowaliśmy. Podczas lądowania widoczność wynosiła 1500 metrów. Na zadane pytanie zeznaję: podczas podchodzenia do lądowania ja nie widziałem żadnego innego oświetlenia oprócz APM. Na zadane pytanie: podczas podchodzenia do lądowania ja nie przypominam sobie aby ze strony kontrolera z lotniska padały jakiekolwiek informacje, takiego typu jak jaką mamy odległość od pasa, na jakiej jesteśmy wysokości, czy jesteśmy na kursie. Kontroler wydał nam tylko zgodę na zajście do lądowania i po naszym potwierdzeniu, że jesteśmy na prostej, wydał zgodę na lądowanie. W trakcie ostatniej fazy lotu nie podawał żadnych komend. Ja nie słyszałem komendy ze strony kontrolera, aby nakazał nam odejście na drugi krąg. Po wylądowaniu kontroler pochwalił nas : „maładiec, abarot 180 rulitie na stajaniu”.

Następnie ustawiliśmy się na drodze kołowania równoległej do pasa 300 metrów od jej końca, blokując ją w ten sposób. Na zadane pytanie zeznaję: słyszałem komendy podawane przez kontrolera IŁ, który lądował po nas. Przypuszczam, iż IŁ lądował korzystając z RSBN. Urządzenie to emituje fale radiowe, które pozwalają załodze samolotu ustalić kierunek i odległość od pasa. JAK-40 i TU-154M w takie urządzenie, tzn. odbiornik nie jest wyposażony. Urządzenie to jest dokładniejsze i przydatniejsze przy lądowaniu niż wskazania bliższej i dalszej radiolatarni.

W trakcie podejścia IŁ, korespondencja pomiędzy nim a wieżą była prowadzona dosyć często. Meldunki o położeniu, to załoga IŁ-a podawała kontrolerowi, tzn. mówiła o odległości i wysokości do pasa. Kontroler mówił tylko o tym, że mają kontynuować podejście i że mają być gotowi do odejścia na drugi krąg z wysokości nie niżej niż 50 metrów.

Dalej porucznik zeznał, iż na ok. 12 minut przed katastrofą słyszał korespondencję wieży z załogą TU-154M. Znów padają słowa o 50 metrach, do jakich nakazali zniżyć się załodze kontrolerzy:

W końcowej fazie lotu kontroler zapytał się czy chcą lądować. Załoga odpowiedziała, że warunkowo podejdziemy. Kontroler wyraził zgodę na podejście. Ja nie słyszałem, aby kontroler zabronił im lądowania i odejście na zapasowe. Wydaje mi się, że kontroler powiedział TU-154M, że mają być gotowi do odejścia na drugi krąg z wysokości nie mniejszej niż 50 metrów. Po tym my wyszliśmy z JAK-a.

Ważna dla ustalenia, co działo się na miejscu katastrofy, gdy tylko Rosjanie mieli do niego dostęp, jest następna część relacji por. Musia:

Na miejsce katastrofy udaliśmy się po około 1 godzinie od jej zaistnienia. Kiedy przybyliśmy na miejsce, to pracowały już tam służby ratownicze. Ja widziałem dużo nagich ciał. Leżały one pomiędzy częściami samolotu. Jedno ciało ludzkie było całe. Pozostałe, to były części ludzkich ciał, ręce, nogi. Kiedy my tam byliśmy, to nikt się nimi nie interesował, tzn. nie przykrywał ich, nie zbierał. Byliśmy tam około 15 minut. W trakcie pobytu tam zauważyłem, że do poszczególnych stanowisk, utworzonych przez służby znoszono części samolotu. Tych stanowisk było tam już wtedy kilka. Stanowiska te wyglądały w ten sposób, ze był to stolik, na nim dokumentacja, laptop itp. Przy stanowiskach znajdowali się ludzie.

A zatem to kolejny dowód na to, że Rosjanie nie postąpili właściwie z wrakiem TU-154M. Zamiast dokumentować nietknięte miejsce katastrofy, natychmiast zaczęto niszczyć ślady poprzez przemieszczanie szczątków maszyny. Godzinę po zdarzeniu! Można przypuszczać, że natychmiast po przybyciu na miejsce odpowiednich służb.

Zwraca także uwagę informacja o potwornych obrażeniach ofiar.

Warto też przypomnieć inne słowa śp. Remigiusza Musia, z wywiadu dla tvn24.pl z 6 lipca 2010r. Wtedy również potwierdził, iż słyszał, jak kontrolerzy mówili załodze tupolewa o zejściu do 50 metrów:

- A słyszał Pan jeszcze komunikat wieży tuż po trzecim zakręcie TU-154: „Polski 101, i od 100 metrów być gotowym do odejścia na drugi krąg”?

- Tak, ale ja słyszałem „50”. Tak mówiłem kolegom tuż po katastrofie i nadal tak twierdzę. Pamiętam też, że Ił również dostał od kontrolera komendę „50 metrów i być gotowym do odejścia”. Podczas pierwszego i drugiego podejścia.

(…)

słyszałem jak mówił wcześniej, że najniżej mogą zejść na 50 metrów i być gotowi odlecieć, jeśli nie zobaczą pasa. Nie na 100. Teraz: czy nasze słowa są bardziej wiarygodne, czy stenogram?

- Dwóch różnych komend kontrolera, który by raz mówił „bądźcie gotowi do odejścia przy 100 metrach”, a w innym momencie „bądźcie gotowi przy 50 metrach” Pan nie słyszał?

- Nie, nie słyszałem. Była jedna komenda.

- I jedyną osobą, poza kontrolerem i dowódcą TU-154, który ją słyszał był właśnie Pan?

- Tak. Artur i Robert mogli tylko potwierdzić moją wersję. Jeśli kontroler wszystkich traktował równo, to logiczne, że im też wydał komendę z wysokością 50 metrów.

- A jak było z wami, tzn. z lądowaniem Jaka-40?

- Nam również kontroler powiedział, że mamy zejść do wysokości 50 metrów.

Remigiusz Muś potwierdził również, że załoga Jaka uzyskała zgodę wieży na lądowanie:

- Czy wy uzyskaliście zgodę na lądowanie?

- Tak. Kiedy wyszliśmy z czwartego zakrętu i zameldowaliśmy, że jesteśmy na prostej.

- Kontrolerzy ze Smoleńska mieli zeznać, że nie wydali waszemu JAK-owi zgody na lądowanie. Uzyskaliście ją, czy nie?

- Tak. Kiedy wyszliśmy z czwartego zakrętu i zameldowaliśmy, że jesteśmy na prostej.

- Porównując to do sytuacji Tu-154: to był mniej więcej ten moment, kiedy w stenogramach występuje po sobie tych siedem niezrozumiałych wypowiedzi?

- No tak. Im został jeszcze czwarty zakręt, ale po pierwsze w przypadku Tu-154 trzeci i czwarty to był praktycznie jeden element – nie robi się między nimi wyrównania. Poza tym to jest większa i szybsza maszyna. Mogli się wcześniej dogadać, lub nie dogadać, na lądowanie. Tych komend w stenogramach brakuje najbardziej. Zaznaczam, że nie wiem, co zostało wypowiedziane w tych siedmiu niezrozumiałych komendach. Wiem, co powinno paść: zgoda, albo niezgoda na lądowanie. Wiadomo tylko, że kontroler sprowadzał ich nadal.

Zapytany, czy przysłuchiwał się rozmowom wieży z dowódcą Iła, odpowiedział:

Tak, ale to byli dwaj Rosjanie i często mówili niezrozumiale dla mnie. Ciężko było słuchać tej korespondencji. Tamtej komendy jestem jednak pewien.

Zresztą to jest do sprawdzenia, bo na naszym (JAK-a) magnetofonie, który miałem okazję raz później przesłuchać w obecności żandarmów, nagrana jest cała korespondencja Iła z wieżą. Po tym jak Rosjanie odeszli na inne lotnisko magnetofon, tak jak wiele innych odbiorników, wyłączyliśmy. Byliśmy tam bez akumulatorów a nie wiedzieliśmy, czy dojedzie zasilanie lotniskowe. Później włączyliśmy już tylko naszą radiostację, bez magnetofonu. Szkoda.

Jeśli te słowa się potwierdzą i okaże się, że Remigiusz Muś się nie przesłyszał, a magnetofon z Jaka-40 zarejestrował polecenie kontrolera zejścia załogom do 50 metrów, będzie to solidny dowód na fałszerstwo rosyjskich stenogramów, a może nawet zapisów czarnej skrzynki z TU-154M.

Prokuratura powinna jak najszybciej odnieść się do tej sprawy i upublicznić treść zapisów magnetofonu z Jaka-40.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 29.10.2012 o godz. 08:53.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.10.2012, 11:29
Czy zauważyliście, że seryjny samobójca morduje przeważnie w sobotę aby sekcję można było zrobić dopiero w poniedziałek:

Cytat:
Dlaczego zginął Remigiusz Muś

Remigiusz Muś był jednym z najważniejszych świadków w śledztwie ws. katastrofy smoleńskiej. Słyszał komendy wydawane z wieży w Smoleńsku, podczas przesłuchania mówił też o dwóch eksplozjach, które nastąpiły przed zgaśnięciem silników Tu-154M.

- W sobotę ok. godz. 23:30 zawiadomiono policję, że w piwnicy jednego z budynków w Piasecznie znaleziono ciało Remigiusza M. Przybyły na miejsce lekarz stwierdził zgon. Prokurator po wstępnych oględzinach uznał, że nie było działania osób trzecich i zarządził przeprowadzenie sekcji zwłok na poniedziałek – mówi prokurator Dariusz Ślepokura z Prokuratury Okręgowej w Warszawie.

Nie wiadomo, dlaczego sekcja odbędzie się dopiero w poniedziałek – jej wstępne wyniki będą znane za kilka dni. O śmierci Remigiusza Musia powiadomił nas członek rodziny jednej z ofiar katastrofy smoleńskiej.

– Byłem z nim umówiony na niedzielę. Rano dowiedziałem się, że nie żyje. Jestem wstrząśnięty, bo załoga jaka-40, podobnie jak inni piloci z 36. specpułku, została potraktowana skrajnie niesprawiedliwie. Większość z nich w młodym wieku musiała odejść na emeryturę, straszono ich odpowiedzialnością karną za rzekome przewinienia podczas lotu do Smoleńska. Publicznie deprecjonowano ich zeznania – mówi nasz rozmówca.

Remigiusz Muś podobnie jak inni członkowie załogi jaka-40 był świadkiem katastrofy rządowego Tu-154M. Podczas przesłuchania w Wojskowej Prokuraturze Okręgowej w Warszawie, odpowiadając na pytania śledczych o ewentualne wywieranie presji na załogę, chorąży Muś zeznał, że nigdy się z tym nie spotkał. Przypomnijmy, że rzekome naciski na załogę były forsowane już w dniu katastrofy, m.in. przez Romana Kuźniara, obecnego doradcę prezydenta Bronisława Komorowskiego.

„Nigdy nie zdarzyło się, aby wyżsi przełożeni przejmowali stery, gdy nie byli ujęci jako członkowie załogi” – mówił w czerwcu 2010 r. śledczym chorąży Muś. W swoich zeznaniach wypowiadał się pozytywnie na temat poszczególnych członków załogi Tu-154M, co stało w sprzeczności z forsowaną przez prorządowe media tezą o ich fatalnym wyszkoleniu.

Chorąży Muś podobnie jak inni członkowie załogi jaka-40 słyszał dwa wybuchy, które nastąpiły przed zakończeniem pracy silników rządowego tupolewa. Godzinę po katastrofie poszedł tam, gdzie leżały szczątki samolotu i ciała ofiar.

„ (…) Nikt się nimi (ciałami – przyp. red.) nie interesował, tzn. nikt ich nie przykrywał, nie zabierał. W trakcie pobytu tam zauważyłem, że do poszczególnych stanowisk utworzonych przez służby (rosyjskie – przyp. red.) znoszono części samolotu. Takich stanowisk już wtedy było kilka. Stanowiska wyglądały w ten sposób, że był to stolik, na nim dokumentacja, laptop itp. Na stanowiskach znajdowali się ludzie (…)” – zeznał Remigiusz Muś.

Co ciekawe, po tych słowach przesłuchujący go prokurator zadał kolejne pytanie na zupełnie inny temat, po czym zakończył przesłuchanie.

Do sprawy składowania samolotu i pozostawienia ciał, o czym mówił chorąży Muś, śledczy już nie wrócili w żadnym przesłuchaniu.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 29.10.2012, 11:41
Ekshumacja BORowca potwierdzi tezę o dobijaniu ofiar ze Smoleńska?

http://ewidentnyoszust.nowyekran.pl/...r-ze-smolenska
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.10.2012, 12:24
Uważacie , że patolodzy przeprowadzający sekcję podadzą, że rana powstała w wyniku postrzału ? Przecież oni też chcą żyć w spokoju. W przeciwnym razie w sobotę mieliby odwiedziny, jak w banku.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.10.2012, 14:51
Dlatego potrzebni są patolodzy niezależni, z zagranicy. Choćby ten guru który już dwa razy się oferował ale mu nie pozwolili.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.10.2012, 21:08
Gen. bryg. rez. Jan Baraniecki, zastępca dowódcy Wojsk Lotniczych Obrony Powietrznej w latach 1997-2000:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/39507...sca-katastrofy
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 29.10.2012, 22:02
Lemingi z tutejszego forum zamkneły kopary bo chyba nawet do nich dotarło co się dzieje. W czwartek Macierewicz podaje że ma 58 świadków którzy słyszeli wybuchy w tym główni to załoga JAK-a - w sobotę najważniejszy z nich jest załatwiony.Naukowcy dostali jasny sygnał - zbyt długie badanie sprawy powoduje depresje....a te kończą się ....
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.10.2012, 22:33
yarow napisał(a):Wyświetl post
Gen. bryg. rez. Jan Baraniecki, zastępca dowódcy Wojsk Lotniczych Obrony Powietrznej w latach 1997-2000:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/39507...sca-katastrofy
Wieczne odpoczywanie racz mu dać Panie...
Niech się już szykuje na sobotnią wizytę seryjnego samobójcy
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.10.2012, 00:21
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Lemingi z tutejszego forum zamkneły kopary bo chyba nawet do nich dotarło co się dzieje. W czwartek Macierewicz podaje że ma 58 świadków którzy słyszeli wybuchy w tym główni to załoga JAK-a - w sobotę najważniejszy z nich jest załatwiony.Naukowcy dostali jasny sygnał - zbyt długie badanie sprawy powoduje depresje....a te kończą się ....
Wejdź proszę czasem i poczytaj SB - zobaczysz, że ludzie w ogóle nie przyjmują do wiadomości żadnych faktów...
Odpowiedz cytując
Wygiwares_od_bumbulatora
Banita

Od: 09.2012

Stary 30.10.2012, 07:24
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
http://niezalezna.pl/34309-trotyl-na-wraku-tupolewa
To napewno ślady jeszcze z II wojny światowej ...Zaraz sie pojawią akta wywiadu radzieckiego ,że składowali tam materiały wybuchowe.Następnej wojny z Ruskami niestety nie będzie a jak bedzie to i tak nam nikt nie pomoże.Teraz ludzie ze strachu przed ruskimi bedą wybierać PO..zobaczycie Kaczyńskiego do władzy już nie dopuszczą nigdy
Ostatnio edytowane przez Wygiwares_od_bumbulatora : 30.10.2012 o godz. 07:28.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.10.2012, 07:42
A oto samobójcze wyznania „samobójcy”, komandosa, organizatora i dwukrotnego dowódcy Jednostki Wojskowej GROM, gen. Sławomira Petelickiego z 2011 r.: W pierwszej części rozmowy z Onet.pl gen. Sł. Petelicki stwierdził: „Nie sądzę, żeby premier Tusk był tak honorowy żeby samemu poddać się do dymisji, ale może do niej zmusić Bogdana Klicha, by pokazać jaki jest sprawiedliwy”. Były szef jednostki GROM dodał, że Polska jest jedynym krajem, w którym w dwóch identycznych katastrofach samolotów wojskowych najpierw stracił prawie całe dowództwo lotnictwa, a następnie całe dowództwo sił zbrojnych z ich zwierzchnikiem na czele. „Tylu polskich generałów, ilu zginęło za rządu Donalda Tuska i kadencji Bogdana Klicha jako szefa MON nie zginęło podczas II wojny światowej. Minister Jerzy Miller wmawiał całej Polsce, że samolot którym leciał prezydent Lech Kaczyński z delegację był samolotem cywilnym. Wszyscy wiedzą, że to był samolot wojskowy z wojskową załogą”. Petelicki podkreślił, że kolejną osobą z rządu okłamującą społeczeństwo był sam premier Donald Tusk, który wmawiał wszystkim, że nie było innego wyjścia jak oddać Rosjanom całego śledztwa. „Po raporcie Millera spodziewam się dymisji premiera Donalda Tuska” – mówił. Były szef GROM-u dodał również, że trójkąt Tusk-Graś-Janicki jest nieusuwalny. „Szef rządu, rzecznik rządu i generał BOR, to osoby nie do ruszenia” – zaznaczył w rozmowie z Jackiem Nizinkiewiczem.. – Czy gdyby Polska zwróciła się do NATO i USA o pomoc przy wyjaśnianiu katastrofy smoleńskiej, to uzyskalibyśmy tę pomoc [J.Nizinkiewicz] ? „Oczywiście, tylko raport NATO byłby miażdżący dla tego premiera i rządu, który musiałby się od razu podać do dymisji. Przecież wiadomo było, że w raporcie Millera nie będzie złego słowa o ministrze Arabskim, Klichu, Millerze, czy premierze Tusku. NATO przestało nas szanować za serwilizm względem Rosji i niezabieganie o swoje prawa w NATO i z naszymi partnerami z USA. Dlatego Polska nie dostała patriotów”. „Amerykanie mają klatkę po klatce to, co się stało. Mają wszystkie rozmowy i znają prawdę. Dzisiaj sami dziwią się, dlaczego Polska nie zwraca się do USA o pomoc, a jak zwraca się prokurator, to zostaje natychmiast zawieszony. Raport NATO byłby miażdżący dla tego premiera i rządu, który musiałby się od razu podać do dymisji” – powiedział w drugiej części rozmowy z Onet.pl gen. Sławomir Petelicki w rozmowie z J. Nizinkiewiczem. „Minister Miller szukał kozłów ofiarnych na najniższych możliwych szczeblach, pomijając pewne rzeczy, byleby zabezpieczyć swoich ludzi. A według nas największą odpowiedzialność ponosi premier, który powinien stanąć przed Trybunałem Stanu. Premier nadrabia miną, ale kiedy odpowiadał na pytania dziennikarzy, widziałem w jego oczach strach. Donald Tusk to inteligentny człowiek, zdaje sobie sprawę z tego, co zrobił i czego zaniechał. Doskonale wie, ze dał się wypuścić Putinowi” – powiedział w rozmowie z R. Mazurkiem o raporcie komisji rządowej w sprawie katastrofy smoleńskiej („Plus Minus”, weekendowy dodatek „Rzeczpospolitej”)
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 30.10.2012, 07:51
Lemingi pewnie przegrupowują się teraz po wiadomości o odkryciu śladów trotylu we wraku. Nie dotarł pewnie jeszcze z PO tzw. "przekaz dnia" wyjaśniający ujawnione fakty. Tak czy siak, cała plejada tych wyśmiewających tezę o zamachu wyszła na forumowych głupków. Chyba mają tego świadomość bo prawie całkowicie zniknęli. Zresztą ich wpisy nigdy nie miały jakiś merytorycznych wartości oprócz kpin.

http://wpolityce.pl/wydarzenia/39538...-tygodnie-temu
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.10.2012, 08:31
Młodzi Demokraci czekają na smsy od "góry". Wówczas na pewno ruszą z ofensywą!
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 30.10.2012, 09:10
Jaką macie pewność, że trotyl pochodzi z samolotu? że jakiś niezależny/PiSowski naukowiec tak stwierdził?

Nie zdziwiłbym się, gdyby owy trotyl pochodził z gleby tamtejszego lasu. Przypominam tylko, że na owej szerokości geograficznej trotyl jest naturalnym składnikiem gleby, a to z powodu przebiegającej tamtędy linii frontu podczas II WŚ. Owy PiSowski naukowiec zapomniał dodać, że składowisko trotylu wykrył również w odległości 5 km od miejsca katastrofy.

Zatem tłumaczenie skąd wziął się trotyl jest jasne i klarowne.
Ostatnio edytowane przez pysio : 30.10.2012 o godz. 09:14.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 30.10.2012, 09:14
Ale dostali teraz w dupe, na TOK FM tak się plątali dziennikarze reżimowi z Kuczyńskim na czele że na koniec ten w/w osobnik stwierdzil że jest w stanie zmienic zdanie co do przyczyn katastrofy jak znajdą się JAKIEKOLWIEK dowody. Prowadząca musiała zakończyć rozmowę bo co takiemu staremu tumanowi powiedzieć skoro najcięższe dowody własnie ujrzały światło dzienne.

p.s. where the fuck is AS, Szpen i reszta ekipy która jechała z Antkiem M.i wyszła teraz na idiotów
p.s.2. wiem w Smoleńsku trotyl unosi się w powietrzu jeszcze od 1942 roku i sila rzeczy musial opaść na wrak , wiem , wiem - nie krępować się
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 30.10.2012 o godz. 09:16.
Odpowiedz cytując
Wygiwares_od_bumbulatora
Banita

Od: 09.2012

Stary 30.10.2012, 09:16
Już w reżimówce podają ,że przerzucali żołnierzy z Afganistanu i ślady trotylu i nitrogliceryny nigdy nie występuj razem :]
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 30.10.2012, 09:17
Wygiwares_od_bumbulatora napisał(a):Wyświetl post
Już w reżimówce podają ,że przerzucali żołnierzy z Afganistanu i ślady trotylu i nitrogliceryny nigdy nie występuj razem :]
Eee... Jarek Kuźniar z uporem maniaka dopytuje, czy aby nie jest to trotyl z... broni BOR-owców.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 30.10.2012, 09:20
Podobno seryjny samobójca ma problem- nie może sie zdecydować kogo odwiedzić.
Wiecie zmiana czasu , ludzie się gorzej czują- kto następny ...?Macierewicz, Gmyz,Worsztyl,Binienda, Nowaczyk,Sakiewicz, może któryś z prokuratorów lub pirotechników nad aktywnych ?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.10.2012, 09:30
pysio napisał(a):Wyświetl post
Jaką macie pewność, że trotyl pochodzi z samolotu? że jakiś niezależny/PiSowski naukowiec tak stwierdził?

Nie zdziwiłbym się, gdyby owy trotyl pochodził z gleby tamtejszego lasu. Przypominam tylko, że na owej szerokości geograficznej trotyl jest naturalnym składnikiem gleby, a to z powodu przebiegającej tamtędy linii frontu podczas II WŚ. Owy PiSowski naukowiec zapomniał dodać, że składowisko trotylu wykrył również w odległości 5 km od miejsca katastrofy.

Zatem tłumaczenie skąd wziął się trotyl jest jasne i klarowne.

A ołów jest naturalnym składnikiem mózgu więc jak się znajdzie kolejnego świadka z kulą w głowie to znaczy że zmarł na marskość wątroby ...

Miał rację Stanisław Lem, ze to nie ludzie głupieją od internetu ale internet głupieje od ludzi
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
misieq
Member

Stary 30.10.2012, 09:31
hunter napisał(a):Wyświetl post
Młodzi Demokraci czekają na smsy od "góry". Wówczas na pewno ruszą z ofensywą!
Ruszają:
- Hipoteza wybuchu jest bezsensowna i nie ma pokrycia w żadnych faktach, przede wszystkim w zapisach rejestratorów. Nie ma też żadnego potwierdzenia w stenogramach z kokpitu - powiedział Hypki.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.10.2012, 09:34
bedzie sie działo po rewelacjach rzepy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów