|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A ci wasi eksperci nie zająkneli sie nawet jednym słowem ,że w takich warunkach pogodowych sie nie ląduje? Dziś z powodu mgły jest zamykane 3/4 lotnisk w kraju
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
AS82, to są dwie różne sprawy dochodzeniowo i nie łączą się z sobą. Decyzja i zachowanie pilotów a przyczyna rozbicia samolotu z takim efektem.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ciekawe, że wiecie co myślę? to jakieś tajne skillsy?
nie oglądałem, nie wiem co mówili. cisza w mediach ... teksty Arapaho przeczytałem i zakodowałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
To jest tez ciekawe spostrzeżenie socjologiczne- że wystarczy raz powiedziec taka bzdurę że lądowali i są tumany które potrafia latami to powtarzać mimo ze stwierdzono już dziesiątki razy że to nieprawda...Nie wiem czy to kwestia małej inteligencji, braku dostępu do informacji , przekorności, głupoty ?
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
Kolejna sprawa to nie "wasi eksperci" tylko naukowcy z tytułami profesorskimi, wykładowcy akademiccy... ale cóż to dla ciebie znaczy i tak zawsze przykleisz Im łatkę pisowskich jeśli tylko ośmielą się wyrazić jakąkolwiek wątpliwość w kwestii katastrofy smoleńskiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Szpeniu, tyle czekałeś na tą konferencje i nie oglądnąłeś? Na niezależnej są już chyba materiały.. Nie dziwi Cię cisza medialna? Ukazało się coś w ogóle w onecie, faktach itp. mediach
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no popatrz, nie oglądałem ...
przeczytałem na niezależnej wszystkie arty na temat konferencji. Przytoczono opinie 5 ekspertów. Wszyscy mówią o wybuchu. Zapowiedzianych było 18 osób. Co inni sądzą o katastrofie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Przyłączam się w sumie do pytania Szpenia.
Były jakieś głosy inne niż mówiące o wybuchu? ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Znalezione w sieci odnośnie konferencji:
Cytat:
AS82 - rozwaliłeś tekstem "wasi eksperci" Żałosne jest to jak łatwo można bagatelizować opinie specjalistów, gdy nie pasują do ściśle określonej (Twojej) tezy.![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Polecam szczególnie zapoznanie się z prezentacją badań prof. Biniendy (do pobrania w linku poniżej), to naprawdę kawał dobrej roboty. Po tej prezentacji naprawdę trzeba być zaślepionym by nie dostrzec że oficjalna wersja katastrofy to jedna wielka lipa. http://niezalezna.pl/34073-naukowcy-...zyla-eksplozja edit: Do fox mulder: chodziło mi raczej o wiadomości w telewizji lub jako wiadomość na stronie głównej takich portali jak onet, interia, gazeta.pl, wp.pl . Czyli o miejsca gdzie przeciętny człowiek nie interesujący się specjalnie polityką mógłby się na taką informację natknąć. Może coś przegapilem, nie znalazłem. Są za to tak ważne informacje na stronach głównych w/w portali jak "Grodzka na lidera RP? "Tego chcą posłowie" (onet), "53-latek zabił 27-latkę, bo "nie chciała starszego"!" (wp.pl), "Nowa miejscowość w Polsce. Już w 2013 roku" (interia.pl), "W schronisku ginęły pieniądze. Złodziejem okazał się..." (gazeta.pl). Powód: fox mulder
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 22.10.2012 o godz. 21:45.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Konferencja od rana (w dodatku można ją śledzić on-line) a TVN24 podaje komunikat o 19.07.
W sam raz, żeby włączyc transmisję. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Najbardziej sceptyczny był chyba prof Czachor który na podstawie filmu z samolotem DC10 udawadniał że skrzydlo w pewnych warunkach mogło polecieć te 111 m i ominąć drzewa które przed nim były i udawadniał że skrzydło urwało się 0,5 s za miejscem pancernej brzozy a nie 1,5 s jak odczytuje to prof Nowaczyk. Jakby ktoś się śmiał to 1,5 s to przy tej prędkości samolotu ok 100 m i ma to kluczowe znaczenie jeśli chodzi o miejsce znalezionego skrzydła Natomiast dosłownie nikt nie był też w stanie stwierdzić : - skąd wybrzuszenia do zewnątrz części elementów samolotu + osmalenia niektórych z nich - czemu nie ma krateru po uderzeniu w ziemie samolotu który rozpadł się na tysiace kawałków....przy takich zniszczeniach uderzenie musiałoby być potężne ,była symulacja że powinna być przynajmniej 2 m dziura w ziemi a tu nie było nic - jakim cudem takie zniszczenia jeśli porównywalne katastrofy kończyły się głównie peknięciami w 3 miejscach samolotu i zwykle większość , jak nie wszyscy przeżywali- chyba ż samolot spadł pionowo w dół ale to ma się nijak do teorii MAK i Millera o brzozie i locie horyzontalno-beczkowym - czemu samolot lecący w ostatniej fazie kilkanaście metrów nad ziemią i ponoć zwiększający siłe silników aby się wznieść nie zmiótł wszystkich śmieci które były w lesie wyrzucane przez mieszkańców- pokazywano siłe ciągu silników kóry odrzuca na dziesiątki metrów samochody a na miejscu katastrofy były nienaruszone takie rzeczy jak ruskie stare opony, butelki i wiele pospolitych śmieci etc. Powstalo przypuszczenie że brzoza mogła zostać złamana właśnie przez silę ciągu silników ale wtedy samolot musialby byc znacznie wyżej niż podaje Miller i MAK ponieważ w innym razie śmieci były by zdmuchniete . I pasuje ta teoria do tego co mówi prof Nowaczyk czyli przelotu nad brzozą na wysokości 20 m a nie 5-6 m jak sugeruje Miller. Zreszta polecam raport Millera - jego "szczegółowość" w zakresie najważniejszego elementu (wg.komisji Millera) czyli sławnej brzozy poraża.Cytuje dla wszystkich bo za takie potraktowanie sprawy to powinien być trybunał : "O godz. 6:41:02,8 na wysokości 1,1 m nad poziomem lotniska, w odległości 855 m od progu DS 26, samolot zderzył się lewym skrzydłem z brzozą o średnicy pnia 30-40 cm, w wyniku czego nastąpiła utrata około 1/3 długości lewego skrzydła. Spowodowało to wejście samolotu w niekontrolowany obrót w lewą stronę" Kto nie wie o czym pisze to tłumaczę: komisja nie zmierzyla dokladnie średnicy pnia ani nie zmierzyli dokładnie ile skrzydla odpadło, ani na jakiej wysokości drzewa zostało ono złamane (znacznie później po ukazaniu się raportu - po aferach robionych przez "świra" Macierewicza były zrobione przez prokuratorów pomiary że fi pnia 34 cma skrzydło utracilo 6,5 m swojej długości ) Fakty po faktach , Kropka nad I , program Lisa - nawet nie wspomnieli o konferencji najwybitnijeszych polskich naukowców z dziedzin technicznych. Wrzutka tuska na wczoraj była : in vitro i usłużne media zrobiły wszystko co się dało żeby pomóc
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 23.10.2012 o godz. 08:12.
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
była u Rymanowskiego dzisiaj Wassermanowa. Potwór nie baba
![]() szukam, szukam i znależć nie mogę nigdzie relacji środowisk naukowych. Chyba będę zmuszony w weekend obejrzec relacje |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Przekonałeś mne. P. Wasserman nie ma racji, myli się we wszystkim.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czy wszyscy PiSowcy maja problem ze zrozumieniem zdań pisanych? To chyba jakaś wasza przypadłość. Możliwe, że to wpływ dzieciństwa i brak mleka.
do rzeczy: Oceniłem jej postawę i sposób wypowiedzi. Ty zaś oczekujesz zgodności lub nie, z jej tezami. Zrozumiano czy prościej wytłumaczyć? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Do rzeczy - wszyscy platformersi mają problem z położeniem nacisku na to co ważne. W dupie mają treść, liczy się zjechać czyjś wygląd, postawę, SPOSÓB wypowiedzi. Kij z treścią, moze jakiś matoł podchwyci, powtórzy, zarechoce. Jeśli chcesz coś tłumaczyć, to właśnie to wytłumacz, chętnie posłucham.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gdzie ci wszyscy szydercy z Macierewicza i prof. Biniendy ? Ogladał ktoś konferencje czy czasu nie było bo Na wspólnej leciało? Widze że zatkało kopary niektórym ...i prawdłowo.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak na razie mamy 5 opinii z 18. Pojawi sie tekstowa relacja, to sie przeczyta. a tak, to nie ma sie do czego odniesc.
aha, Witakowski mówił wyrażnie o wybuchu, ale także wypadku. Żadna z osób nie powiedziała nic o zamachu. To tak na marginesie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
nie dziwię się specjalnie, że nie padło słowo "zamach", bo przypuśćmy, że jeśli ktoś miał jaja to zrobić, tylu i takim ludziom, to jeden koleś od owego zamachu też pewnie nie sprawi problemu...
![]()
Tylko Pomka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Brawo !!! Nawet Macierewicz uważany przez wyznawców PO i Tuska za kosmite w jednym z wywiadów jasno dawał do zrozumienia że eksplozja w Tupolewie nie jest jednoznaczna zamachowi... To towarzystwo na które "Smoleńsk" działa jak płachta na byka, wszelkie badania i badających stara się sprowadzić do ludzi niespelna rozumu... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja .......e..Schowałbyś się ze swoimi tekstami, bo robisz się już nawet nie śmieszny, a irytujący..
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaką wojnę ? Człowieku ochłoń i zmień dilera
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakie 5 opini mamy ? W TVN tak powiedzieli? Konferencja była wczoraj i można było z 3 razy sobie całą ogladnąć i się odnieść. Ośmieszyłeś się właśnie po raz kolejny, nic nie wiesz i nie masz pojęcia o temacie o którym dyskutujemy.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Jak tak, to również o to apeluję. Zachowaj się w końcu jak mężczyzna i nie siej fermentu - przed konferencją byłeś nią strasznie podekscytowany, po konferencji udajesz że nie ma tematu, że nie ma się do czego odnieść, rozmywasz wątek. Dla chcącego nic trudnego. I tak wiem jak to się skończy - koniec końców albo "zapomnisz" ostatecznie się do niej odnieść albo wzorem AS82 będziesz mówił o "waszych" pisowskich naukowcach.Nie wiem jak policzyłeś te 5 opinii, ale spoko ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Naukowcy nie tylko z polskich uczelni o uznanych nazwiskach a z drugiej strony anodiny, millery, lisy, hypkie czyli wyznawcy teorii "pancernej brzozy" . Nic dziwnego, ze nie chcieli zawalczyć naukowo na obliczenia. Chyba nie dziwne, że tamta strona (sowieciarska) nie ma ani jednego profesora, który spróbowałby bronić raportu Millera ale naukowo. Każdy z nich wie , że skompromitował by się szybko.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie wierzy w wypociny tych pseudonaukowców z różnych uczelni. Zebrali z każdej uczelni po jednym "opętanym" i nagle stworzyli oni kwiat wiedzy tego narodu.. Ludzie, wyjdźcie z domu i przejdźcie się na AGH i popytajcie tam pracujących profesorów czy kojarzą i co myślą o tym profesorku z ich uczelni, który reprezentuje Macierewicza w "walce smoleńskiej 2010"..
Pewnie ich opinie Was nie przekonają.. bo to lemingi na usługach POpaprańców tak? |
|
|