The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.10.2012, 10:56
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
rw88 - super, że obserwujesz Salamona, ale czy on gra na środku obrony?
Tak, trenerzy w Brescii zadecydowali, że jest to jego docelowa pozycja na przyszłość, głównie ze względu na jego warunki fizyczne (193 cm wzrostu) i od początku tego sezonu zaliczył pełne 720 minut w Serie B na tej pozycji. Wcześniej grał jako defensywny pomocnik, bowiem przy takim wzroście dysponuje naprawdę bardzo dobrą techniką, a był jednak zbyt młody, aby zaufać mu na pozycji obrońcy, stąd też po złapaniu odpowiedniego doświadczenia w Serie B przeszedł naturalną drogę dla młodego chłopaka z pozycji defensywnego pomocnika do środkowego defensora. Początek tego sezonu wskazuje, że była to odpowiednia decyzja.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 12.10.2012 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 12.10.2012, 11:00
Baala napisał(a):Wyświetl post
Mój skład jest ciut inny:
Kuszczak-Wasilewski, Perquis, Glik, Wawrzyniak-Piszczek, Krychowiak, Borysiuk, Polanski, Wszolek- Lewandowski

Piszczka widzialbym na ten mecz w pomocy bo i pociągnąć umie i lewą strone Anglików byśmy zablokowali. Swoją drogą dziwie się że Jędrzejczyk jest stale pomijany. Dla mnie w chwili obecnej to drugi prawy obrońca polski po Piszczku, trzeci jest Celeban ktorego też nie ma. Jest za to Wojtkowiak który ostatnio w klubie gra raczej na środku i od biedy Wasilewski który też już raczej na srodek poszedł.
Skład dobry, taki nieco bardziej defensywny, ale ciekawe jakby to wyglądało. W sumie z Rosjanami taktyka trójki defensywnych pomocników popłaciła, a Anglia to również zespół od nas teoretycznie silniejszy. Zgadzam się co do Jędrzejczyka, szczególnie, że może grać zarówno na boku, jak i na środku, natomiast co do Wojtkowiaka to gra od początku sezonu tylko i wyłącznie na prawej obronie.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 12.10.2012, 16:20
Szkoda kontuzji Koseckiego, liczyłem na pokazanie się Anglikom. Z młodych zostaje praktycznie Milik, troszkę mało. Myślę 3-4 zawodników w kadrze powinno być poniżej 20 roku życia, taki Stępiński powinien zadebiutować z rywalami pokroju San Marino czy Mołdawia
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.10.2012, 20:34
rw88 co powiesz teraz o urodzaju w bramce? Rok temu zarzekałeś się, że mamy bogactwo urodzaju, a obecnie został nam rezerwowy PSV lub zawodnik 2 ligi angielskiej. Gdzie im tam do Matyska, Dudka czy Sidorczuka. Na kogo by nie postawił Fornalik to i tak wygląda niczym okręgówka przy Hart'cie.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 12.10.2012, 20:50
Lysy napisał(a):Wyświetl post
rw88 co powiesz teraz o urodzaju w bramce? Rok temu zarzekałeś się, że mamy bogactwo urodzaju, a obecnie został nam rezerwowy PSV lub zawodnik 2 ligi angielskiej. Gdzie im tam do Matyska, Dudka czy Sidorczuka. Na kogo by nie postawił Fornalik to i tak wygląda niczym okręgówka przy Hart'cie.
Wydaje mi się, że inteligentnym ludziom takich rzeczy mówić nie trzeba, ale skoro nalegasz - odpowiem, że rok temu był urodzaj, teraz go nie ma. Taka filozofia. To, że powiedziałem wczoraj, iż jest ładna pogoda nie oznacza, że taka będzie przez cały następny rok, albo przez dekadę - wydawałoby się, że nie jest to trudne do pojęcia, a okazuje się, że jednak się mylę. Nie zmienia to faktu, że ten bramkarz z drugiej ligi był do niedawna piłkarzem drużyny z piątki najlepszych na świecie, natomiast teraz jego interwencje ciągną całą drużynę do przodu w tabeli w walce o promocję do ligi, do której dostęp miało dotychczas kilku Polaków w historii. Nasz pierwszy bramkarz jest kontuzjowany, natomiast gość, który ma z nim walczyć nadrabia braki fizyczne w innym klubie Premier League i zapewne w niedługim czasie wróci do grania na wysokim poziomie.

A ogórki z Mołdawii mogą sobie pluć w brodę, bo Piatow właśnie fantastyczną paradą uratował Ukraińców od gonienia wyniku 0:1 w ostatnich pięciu minutach meczu. Koniec meczu, ogórasy mają punkt z Ukraińcami.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.10.2012, 22:04
Mecz z RPA nie był zbyt porywający, nie ma co się oszukiwać. Widoczny był brak kilku kluczowych zawodników, czyli głównie Borussi. Spodziewałam się więcej po Sobiechu (miał przynajmniej kilka klarownych sytuacji, w tym ta dwustu procentowa, kiedy chciał uderzać piętką...). Jego zderzenie z bramkarzem przeciwników wyglądało na coś powaznego, ale mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie i, mimo wszystko, będzie mógł być brany pod uwagę przez Fornalika na mecz z Anglią. Z dobrej strony pokazał się Krychowiak, który mimo młodego wieku świetnie sobie radzi w środku pola i spokojnie może wyjść w pierwszej jedenastce we wtorek. Nie zawiódł mnie też Wszołek, który w pokazał swoje atuty i kto wie, może selekcjoner da mu szansę w eliminacjach. Milik za wiele nie pograł, ale myślę, że też może być z siebie zadowolony. Jak na debiut było całkiem w porządku.

Ogólnie mecz nudny jak flaki z olejem, oby we wtorek było zgoła odmiennie. Chociaż nie obraziłabym się, gdyby wynik pozostał taki sam. Jestem ciekawa kogo Fornalik wybierze na skrzydła i jakim systemem zagra. Nie mamy żadnego zawodnika pokroju Eugena Polanskiego, który mógłby wprowadzić piłkę z drugiej lini do ataku... A nie sądzę, byśmy zagrali takim systemem jak dzisiaj, czyli 4-4-2 z dwoma defensywnymi... Nie ma co gdybać, jakby to powiedział Wojtek Pawłowski: we will say what time will tell.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 12.10.2012, 22:47
Mecz był z jednego powodu pozytywny moim zdaniem, a mam na myśli to, że najsłabiej na boisku prezentowali się ci zawodnicy, którzy z Anglią nie zagrają. Mieliśmy wątpliwości co do środka pola, to dziś bardzo dobry mecz rozegrał Krychowiak, mieliśmy wątpliwości co do skrzydeł, to cala trójka, czyli Wszołek, Grosicki i Sobota prezentowali się bardzo solidnie. I odwrotnie, bardzo słaby mecz rozegrał Wojtkowiak, ale tu będzie Piszczek, bardzo słabo się prezentował Mierzejewski, ale w jego miejsce będzie grać Obraniak, przeciętny był Borysiuk, ale zapewne na ten mecz wróci Polański, szalenie nieskuteczny był Sobiech, ale za Sobiecha będziemy mieć Lewandowskiego.

Przeciętnie grał Tytoń, ale jest alternatywa w postaci Kuszczaka, który pierwszy raz od wielu lat ma możliwość grania co tydzień w piłkę i ma luźną głowę, tzn. nie ma takiego parcia na pokazanie się na siłę. Przyzwoite kilkanaście minut zagrał Komorowski i to jego bym widział w miejsce niepewnego Wawrzyniaka. Komor już drugi sezon jest podporą drużyny walczącej o czołowe pozycje w Rosji, jest od Wawrzyniaka solidniejszy w defensywie, a jak widać i w ofensywie potrafi być przydatny. Skoro boczni obrońcy mają być w naszej taktyce skupieni zdecydowanie bardziej na defensywie (a wyraźnie to było dziś widać, że Fornalik nie chce mieć tutaj żadnych ewentualnych luk), to też wybór Komorowskiego moim zdaniem jest jeszcze bardziej rozsądniejszy.

Jak na nasze możliwości na środku obrony, to bardzo przyzwoicie grali Wasilewski z Perquisem. Nie rozumiem tej krytyki w studiu Polsatu - skoro najlepszym, co możemy pokazać światu na tej pozycji jest rezerwowy średniego Betisu i zawodnik przeciętnego (mimo wszystko) Anderlechtu Bruksela, który całą karierę grał na boku obrony, to też cudów wymagać od nich nie możemy. Biorąc pod uwagę ich potencjał sportowy nie można za to spotkanie mieć do nich pretensji. Szczególnie Wasilewski wyglądał dziś bardzo dobrze. Po dzisiejszym meczu tak bym zestawił naszą kadrę:

Kuszczak - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Komorowski - Krychowiak, Polański - Wszołek, Obraniak, Grosicki - Lewandowski
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 13.10.2012, 09:55
Świetny mecz Krychowiaka. Widać , ze chłopak gra w Francji i dobrze wie czym jest taktyka. Bardzo dobrze się ustawiał i miał sporo przechwytów. Dużo na boisku widzi i jak dla mnie obecnie jest naszym najlepszym środkowym pomocnikiem a może po prostu w najlepszej formie.

Nasze boki obrony zupełnie nie funkcjonowały , bo ani Wawrzyniak ani Wojtkowiak nie byli przydatni w ofensyie a i w obronie grali przeciętnie. Wawrzyniak pewnie zagra z Anglia , ale aż strach pomyśleć co może z nim robić Lennon. Po drugiej stronie będzie Piszczek , ale on gra lepiej w ofensywie niż w obronie.

Wszołek pokazał się całkiem dobrze jak na debiut. Był trochę chaotyczny , ale bardzo chciał się pokazać. Problem polega na tym , że Wszołek i Sobota są słabi w grze defensywnej i wystawienie , któregoś z nich w meczu z Anglią spowoduje dziurę w środku pola , gdy nie będziemy mieli piłki. Zakładając , ze zagra Wawrzyniak , to będą już dwie luki w naszej drużynie co taki zespół jak Anglia na pewno wykorzysta.

Podsumowując mecz z RPA był dość przeciętnym widowiskiem i tak właściwie prócz Wszołka i Krychowiaka , którzy wykorzystali swoją szansę pokazał nam , ze słabo bronimy całym zespołem a atak bez Lewandowskiego nie potrafi zdobywać bramek.
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 13.10.2012, 12:21
Szkoda że nie ma dobrej alternatywy dla Roberta "trzeba rozkładać siły na cały sezon" Lewandowskiego. Liczyłem na Sobiecha bo osobiście nasz pierwszy napastnik bardzo mnie irytuje.
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.10.2012, 11:16
W dupę dostaną jak zwykle.
..
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 14.10.2012, 13:13
Jedyna szsnsa to kontratak, myślę że gdyby był Peszko czy Błaszczykowski mielibyśmy zapewnioną jakość jeśli chodzi o szybkość, natomiast Wszołek czy Sobota to jednak nie są typowi sprinterzy, Grosicki będzie jak ryba w wodzie, kiedy Anglicy zostawią dużo miejsca na ich połowie. Obawiam się że Obraniak prócz SFG będzie wogóle niepotrzebny no chyba że do zagrywania prostopadłych piłek. Środek pola czyli Krychowiak i pewnie Borysiuk, jeśli chodzi o tego pierwszego to w tej chwili jestem o niego spokojny, w moim odczuciu dawno nie mieliśmy tak dobrego młodego ŚP, natomiast drugi jeśli trafi na dobry dzień to może trafi coś z daleka byle leciało w bramkę, Ci dwaj 2 DP niech nie uczestniczą w ofensywie, bo praktycznie każdy nasz atak pozycjny to szansa na kontrę ze strony Lennona, Welbecka czy Ronneya. Środek obrony powinien dać radę, obojętnie to zagra Glik czy Francuz, PO też, obawiam się o Wawrzyniaka, przecież on będzie ogrywany jak dziecko... Mimo to mamy szanse na 3 pkt, przy dobrej taktyce i dniu konia zawodników
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.10.2012, 13:45
Ja osobiście na miejscu Fornalika zaryzykowałbym, bo do stracenia nie mamy nic.I jest to mecz jak każdy inny, gramy o 3 punkty.W podświadomości wiadomo z kim i wiadomo, że jak przegramy to nie bedzie dramatu bo każdy się z tym liczy, ale jak wygramy?Bedzie szał Więc ja osobiscie widze tak pierwszą "11":
Tytoń - Piszczek, Wasilewski, Glik, Komorowski - Wszołek, Krychowiak, Borysiuk, Grosicki - Milik - Lewandowski

Jak dla mnie Milik grający za Lewym nie będzie gorszy od "Ludwiczka".Francuz na środku obrony zagrał bardzo słabo, Glik nigdy mnie nie zachwycał swoją grą, ale wyoboru za dużego nie mamy.Na lewej stronie zaryzykowałbym Komorowskiego.Jako dwuch defensorów też wybór nie zbyt szeroki.Krychowiak jak najbardziej do pierwszego składu, Borysiuk mniej mnie przekonuje, ale tu chyba trzeba zaryzykować.Mierzejewski nie grający w Trabzonie jest bez formy, tak samo jak i Murawski, dlatego obaj panowie zdecydowanie na ławke.Na boki moim zdaniem najlepsza alternatywa na dziś to Wszołek i Grosik.Jako napastnik Lewy bez dwuch zdań, za nim jak napisałem wcześniej ustawiłbym młodziutkiego Milika i sądze, że byłby jednym z bohaterów tego meczu, wierze w tego chłopaka.Tylko boje się ze Waldek nie zaryzykuje takiego rozwiązania z Milikiem jak i z Komorowskim na lewej obronie.
Ostatnio edytowane przez bartek89TS : 14.10.2012 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.10.2012, 14:24
Nie ma znaczenia kto wyjdzie na boisko . Na każdej pozycji , może poza prawą obroną , Anglia ma zdecydowanie lepszego zawodnika . W dodatku zgrany , dobrze działający kolektyw . My mamy jak zawsze kadrę zrobioną w 3 dni .

Z czym do ludzi .

naszym atutem jest jedynie własne boisko i ewentualne zlekceważenie przez przeciwnika , nic więcej
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.10.2012, 16:16
A w Anglii kolejne wykluczenia - nie zagra z Nami Bertrand i.... Frank Lampard.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.10.2012, 17:20
Może będzie remis.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.10.2012, 17:28
Tez zastanawialem sie nad tym czy komorowski nie bylby lepszy na Lo, ja bym to widział tak ze piszczek na prawej czesto bys sie podłanczal a z tyłu bysmy zostawali 3 takich srodkowych obroncow, z drugiej strony raczej zbyt duzo to nie bedziemy atakowac i trzeba liczyc na kontry. MOze jednak Komorowski byl by pewniejszy w defensywie bo jakos Wawrzyniak nie daje nam bezpieczenstwa
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 15.10.2012, 06:14
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
Tez zastanawialem sie nad tym czy komorowski nie bylby lepszy na Lo, ja bym to widział tak ze piszczek na prawej czesto bys sie podłanczal a z tyłu bysmy zostawali 3 takich srodkowych obroncow, z drugiej strony raczej zbyt duzo to nie bedziemy atakowac i trzeba liczyc na kontry. MOze jednak Komorowski byl by pewniejszy w defensywie bo jakos Wawrzyniak nie daje nam bezpieczenstwa

Właśnie nie mogę zrozumieć tego dlaczego Komorowski, w defensywie pewniejszy i grający na co dzień bardzo dobrze w silnej europejskiej lidze jest stawiany przez Fornalika zdecydowanie poniżej notorycznie popełniającego błędy Wawrzyniaka...Nawet nie dostał szansy rozegrania przynajmniej 45 minut na tej pozycji, abyśmy się mogli przekonać jak wyglądałaby jego gra tutaj.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 16.10.2012, 16:21
Podali gdzies oficjalnie ile bylo ludzi we Wroclawiu na Brazylia-Japonia?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.10.2012, 16:49
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Podali gdzies oficjalnie ile bylo ludzi we Wroclawiu na Brazylia-Japonia?
Wg interii ok 30tyś
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...wiu,nId,642417
Ten brazylijczyk Paulinho to ten sam co kopał w ŁKSie ?
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 16.10.2012 o godz. 16:52.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 16.10.2012, 17:29
To ten sam
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.10.2012, 19:47
Warkower dla Angoli za glupote PZPNu, tak to widze.

Jakim trzeba byc debilem, wystarczylo sprawdzic na pierwszym lepszym portalu pogodowym.
,
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.10.2012, 19:49
Egzekucje odroczono

Co za jaja
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.10.2012, 19:50
Blamaż to mało powiedziane. Po .... ten dach na stadionie za dwa milardy?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.10.2012, 19:51
Ta iglica ładnie wygląda, co chcesz
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.10.2012, 19:57
Jak na ME lało w Donetsku Ukraińcy jak popieprzeni latali by wodę usunąć. A tu ani człowieka.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Od: 01.2012

Stary 16.10.2012, 19:59
Kompromitacja to mało ! wstyd na cały świat , śmieją się z nas do rozpuku stadion za grubą kasę a dachu nie można zamknąć ? jak dla mnie powinien być walkower
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.10.2012, 20:00
hahah pogody nikt nie sprawdził
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.10.2012, 20:00
Zemscil sie panowie Superpuchar ;d
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.10.2012, 20:03
A tak w ogóle to kto i dlaczego zdecydował o otwarciu dachu?
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 16.10.2012, 20:03
To są jaja kwadratowe. Dach jest, ale go niema - możliwe tylko w Polsce
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów