|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jakieś porozrzucane odcineczki autostradopodobne leżące odłogiem w lesnej kniei, bankrutujace szpitale, odmowa przyjmowania chorych (w tym na raka), zamykanie szkół, świetlic, na nic nie ma pieniędzy, skorumpwane sądownictwo, afery, wzrost bezrobocia, podatków a ten ryży magik pier..li znowu jakieś głodne kawałki.
Na całe szczęście nie słuchałem i nie zamierzam słuchac tego bełkotu. Prawdziwy obraz dokonań tego rządu jest na przykładzie Szczecina: http://wpolityce.pl/wydarzenia/38228...-tylko-kariera |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2012
Offline |
|
|
W sumie to powinno być w dziale śmiesznych..Oglądając debate nad wotum zaufania dla donalda t. rozbawiły mnie dwa cytaty jeden Dorna "topi sie ciele w bagnie i wyciągamy je ale pan wyciąga za cycki i ma mleko a ja za ogon i mam gówno" i drugi nie pamietam którego pajaca "jak rząd powiedział że zabierze to zabierze a jak powiedział że da to powiedział"..Śmiech i żal mnie ogarnia jednocześnie jak widze to całe przedstawienie.na-prawde jest źle i wkoło gadają to samo i nie ma na kogo głosować bo mniejsze zło nie istnieje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pokojowa nagroda Nobla dla UE
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Czyli ani jednej rzeczy którą można nazwać działaniem "antykryzysowym" ![]() Ani obniżki podatków, ani ułatwień dla firm, ani zmniejszenia biurokracji i przerośniętej liczby urzędników. Kompletnie nic. Jaki inwestycje - czy powiedział dokładnie co kiedy gdzie za ile w jakim terminie? Przecież to jest w ogóle nie do zmierzenia. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Dokładnie tak - typowe expose dla idiotów.
Jak ktoś rozsądny może uwierzyć że dla naprawy finansów państwa kupimy 10 armat z Bumaru albo zwiększymy obciążenie fiskalne firm. Pańskie jaja dosłownie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie ma się z czego śmiać niestety. Już jakiś kretyn przekonywał ze teraz to wielka nobilitacja być członkiem EU. I jak najszybciej powinniśmy wstąpić do unii walutowej. Dla bezmózgich lemingów to koronny argument.
Rudy zdrajca już w 2007 dostał takie zadanie tylko kryzys nas uratował. Teraz znowu próbują nas sprzedać. A że długo już nie pociągną to będą szkodzić w każdy możliwy sposób. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Predzej czy pózniej zlikwidują pieniądze ale my juz tego nie dożyjemy może trzecie pokolenie gimbazy.Dostaną plastik i na ten plastik beda sobie wybierać towary wedle statusu społecznego jak za komuny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Jak Jarek przedstawiał swoje pomysły to banda dziennikarzyn wyła " ile to będzie kosztować". Teraz ich to nie interesuje? Cudak bredził coś o kalkulatorze, a teraz wymyślił bajkę dla lemingów za pół budżetu . A w TVN cisza.Co za fałszywe bydło. :/ ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A ja powiem Drozd,że minimalnie (ale jednak) jest mniejszy jazgot niż myslałem. Po tych ostatnich sondażach miało byc piekło,a tutaj mała niespodzianka -osmieszaja, ale już nie tak histerycznie jak w 2006, cos się zmienia powolutku.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dzisiaj podstawa to dostęp do rzetelnej informacji, bez tego wracamy do głębokiej komuny, tym głębszej im możliwości mediów w 2012 roku są większe od możliwości mediów w roku 1980. Czy nikogo nie dziwi że opłata koncesyjna na nadawanie zgodnie z pomysłem partii oszołomów wzrasta w przyszłym roku z 1 000 000 do 300 000 000? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Komentarz (z przymrużeniem oka) piątkowego expose "premiera" Tuska
![]() http://vod.gazetapolska.pl/2543-tusk...da-sie-wcisnac |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ryży oszust zapomniał o tym w swoim paraexpose:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Po co wrzucać badziewie z wypocinami kolesia, który nie wie co mówi? Gaz amerykański w Polsce
|
|
|
|
semper fi
Offline |
||
odrobinę szacunku dla premiera ![]() większość wie że gość nie wie co mówi ale jak widać poniżej są jeszcze resztki naiwnych ... Cytat:
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pisałem akurat o pisowskim pośle, ale to też równie debilne jak cała ta tuskowa przemiana z liberała na zwolennika interwencjonizmu państwowego. Koniec świata.
Horendalne koszty transportu, konieczność dostosowania się do innego gazu niż rosyjski (technologia) oraz inwestycje w sektorze przedsiębiorstw oraz elektrowni gazowych idące w setki miliardów sprawiają, że banialuki Tuska są 10 razy bardziej wiarygodne niż amerykański sen posła PiS. Naprawdę nie wiem jak trzeba być głupim, aby coś takiego brać na poważnie. Chyba trzeba czytać przez jakiś Sakiewicza i jego niezależne
Ostatnio edytowane przez emj10 : 15.10.2012 o godz. 14:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyraziłeś zdziwienie że moglibyśmy korzystać z amerykańskiego gazu. Biorąc pod uwagę jego cenę, twoje zachowanie można tłumaczyć tylko wasalizmem wobec Rosji. Chyba że masz inne wyjaśnienie dlaczego powinniśmy płacić za gaz 500 $ zamiast 50$.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam. Koszt LNG gazu amerykańskiego to ok. 300$ za 1000 m3.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
jakie k.urwa 50$ czy 70. wiecie ile kosztowałaby zmiana instalacji w Polsce pod gaz z USA? Ile kosztowałby tranport tego surowca statkami, ile inwestycji trzeba byłoby ponieść, aby ten gaz do nas przypływał.
Panowie, wam już się kompletnie w dupach poprzewracało. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problemem nie jest, że ktoś w jakimś szmatławcu puszcza takie dane bez żadnego opisu, a to, że są one później cytowane na lewo i na prawo. Choćby "gaz rosyjski" stał się obecnie przez Sakiewicza tak zmitologizowany, że zapomina się o tym, że poza Polską (500$), Europą Zachodnią (400$), byłymi krajami ZSRR (200-300$) w samej Rosji prywatni przedsiębiorcy płacą za gaz od Gazpromu (50-100$).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
za firmą CP Energia S.A. http://www.lubuskaenergetyka.pl/plik...sowaniaLNG.pdf koszt transportu LNG to 10-30% wartości gazu - czyli dla Twoich 300 USD / 1000m3 z transportem masz max 390 USD. Spokojnie przy dużych ilościach można pewnie zejśc do tych 10%.Instalacje regazyfikacji robisz tylko raz i juz są takie w Polsce tak gotowe jak i wykonywane.Zresztą głównym kierunkiem dla LNG miał być Katar może być jeszcze taniej . Pomijam niezależnośc i dywersyfikacje energetyczną - to chyba oczywiste.
p.s. tak Szpeniu poprzewracało nam się w dupach - my nie chcieć drogi gaz rosyjski,co za dziwni z nas ludzie ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Apraho zwykle jak pisałeś to chociaż nie próbowałeś takich sztuczek.
Cytat:
Tak, tak. Transport gazu LNG jest droższy niż jego zakup i wtedy zamiast 390$ wychodzi... A poza tym o czym my mówimy jeśli mamy 30 odwiertów gazu łupkowego, a potrzebujemy kilka tysięcy, aby działać na skalę produkcyjną. Moje prawnuki może się doczekają.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 15.10.2012 o godz. 14:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do łupkow- rozumiem oczekujesz żeby Tusk (via koncesjonariusze) zrobił tych odwiertów 3 k w 5 lat nie majac w tej branży na początku doświadczenia , jeśli w 5 lat nie wybudował obiecanych autostrad które raczej nie sa czymś odkrywczym? Z kazdym miesiacem odwiertów będzie tak czy siak przybywało i za kilka lat będzie ich spora ilość. Na całe szczęście.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 15.10.2012 o godz. 15:18.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
Zgodnie z konwencją 1 MMBtu (1 mln BTU, czasami napisane "MMBtu") = 1,054615 GJ. Odwrotnie, 1 gigajoule jest równoważne do 26,8 m 3 gazu ziemnego o określonej temperaturze i ciśnieniu. Tak więc, 1 MMBtu = 28,263682 m 3 gazu ziemnego o określonej temperaturze i ciśnieniu. Czyli 1000 [m3]=1000/28,26 [MMBtu] =35,48 [MMBtu] a więc 1000 [m3] =35,48 * 3,5 $ =124 $ - koszt w USA. Więc skąd jakieś 300$/ 1000m3? Co kogo obchodzi na ile gazprom doi frajerów?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.10.2012 o godz. 15:18.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Człowieku przecież nie masz pojęcia czym jest LNG, więc nie próbuj udowadniać swoich racji na obliczeniach z wikipedii. Temat widzę, że znowu sięga dna jeśli chodzi o merytorykę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ty, to prawie że za darmo... dziwne że inne kraje Europy Zachodniej tego nie wiedzą. Po kij kupują od Ruskich, po kij budują kolejne gazociągi? Głupki? Siedzą w ruskich łapach? Czort wie, to musi być jakaś tajemna moc tych Ruskich. Jestem pełen podziwu.
|
|
|