The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2012, 18:09
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Muszę się zgodzić. Genkov kawał chłopa ale wystarczy że zawieje a on leży z łapami w górze i pretensjami do arbitra. Kompletnie nie walczy ciałem, ewentualnie walczy lądując zawsze na dupie. Nie wiem FraMacie jak tego można nie dostrzegać. Irytuje mnie to u niego już od dłuższego czasu. Ale fakt że nie ma co się sugerować Rosłoniem bo ten zasugerował że akurat w tym konkretnym meczu Cvetan się kładł, podczas gdy on to robi notorycznie co kolejkę!
Nic nie potrafi, ale przynajmniej się stara. Skoro z piłką nic nie umie zrobić (najlepsze jego akcje to te, w którch piłkę miał przy nodze nie dlużej jak pół sekundy) ,to wziął sobie za punkt honoru, że chociaz jakieś wolne wywalczy.
..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.10.2012, 18:31
kot napisał(a):Wyświetl post
Kolego FraMat, czyś Ty oszalał , przecież od czasu, gdy Cupiał publicznie przyznał się do błędu z Petrescu, ani on sam, ani nikt inny w Wiśle, a co najgorsza , kibice zwłaszcza - nie wyciągnęli żadnych pozytywnych wniosków z lekcji przeszłości. Gdy po latach ruletki z trenerami, pojawił się Basałaj z planem ratunku Wielkiej Wisły Cupiala, natychmiast armia polskich działaczy, dziennikarzy i piłkarzy rzucila się na nich. Ale co najgorsze to Armia Białej Gwiazdy ( czytaj w zrozumieniu - armia kibiców ) rozpoczęła kolejną o-błędną rewolucję, pod bezmyślnym i samolubnym hasłem - " Basałaj spie...j" a Maaskant po derbach. Cupiał natychmiast zareagował, czy to na żale Piechniczka, czy to na dziennikarzy szydzących z Holendrów po Apoelu lub pasach, czy to na kibiców, papugujących zew polskości w Wiśle. Poświęcono nawet Moskala, reagującego na "gniazdowego" Małeckiego. Zobacz hipokryzje kibiców na przykładzie Głowy i Jaliensa. Uwierz mi, że grupa kibiców Wisły, pokrzywdzonych przez Cupiała - Wielką Wisła Mistrzowską - jest ogromna, a gdy Wisła jest jeszcze zagraniczna, tak na boisku, jak i na ławce trenerskiej, to grupa ta powiększa się zgodnie z rosnącą propagandą, czy to nacjonalistyczną, jak i nostalgiczną za dawną Wisłą niemistrzowską, czy to życzeniową, że Szewczyk i jego koledzy, zastąpią Meliksona czy Genkowa, co raczej dotyczy młodych i naiwnych kibiców, bo Ci tęskniący za dawną biedną Wisłą, mają Wielką Wisłę Cupiała głęboko w poważaniu i świadomie dążą do "samookaleczenia" Wisły mlodzieżą piłkarską, której nie chciały nawet takie tuzy klubowe w Polsce, jak wszystkie kluby ekstraklasy i 1 ligi a nawet dalej. Dlatego nadal będziesz słyszał i czytał - czy się stoi, czy się leży, ekstraklasa i Wisła Polakom się należy, natomiast kadra narodowa dla przykładu, jak kto chce. . Nie dziw się, gdy znowu zaapelujesz o rozsądek, to spotka Cię jeszcze większy, nagły atak spawaczy. W Gliwicach był początek eksodusu zagranicznych piłkarzy, w ramach akcji " kibice, ramię w ramię z Bednarzem i Cupiałem". To tyle w temacie prawdziwego interesu czy honoru Wisły ( Probierz i Gargula ) .

Ps. dzisiaj komentarz na meczu z Frankfurtem, mocno mnie rozbawił, bowiem nasze autorytety stwierdziły słuszną rzecz :

" Frankfurt ma kłopoty finansowe, o których klub i dyrektor sportowy nie mogą rozpowiadać, gdyż to natychmiast zachwiałoby klubem i wynikami drużyny. Robi się wszystko, aby tego uniknąć ".

Mam pytanie, jakim cudem, nie stać ich na odpowiedni komentarz w sprawie postępowania Bednarza
Ściągajmy więcej Ilievów Genkowów i Jalinesów...
Jeśli atakujesz już polskich zawodników to dałbym sobie za to rękę uciąć że taki piłkarz jak Chrapek przyniesie więcej złotówek do klubu niż cała trójka wymieniowych partaczów zarabiających pieniądze w żaden sposób nie proporcjonalne do tego co prezentują. Jestem wstanie wymienić kilkunastu i napastników i skrzydłowych stoperów w naszej słabej lidze, którzy zarabiają kilkokrotnie razy mniej niż cała wymieniona trójka, a gra o klasę lepiej,.. do tego dają nadzieję na pieniądze z transferów.

Kadra Serbów ośmieszała się na każdym turnieju.. eliminacje do EURO zwalili kosztem Estonii, ale przecież to profesjonalsici który nigdy nie olewają swoich obowiązków, a gwiazdorstwo nie uderza im do głowy, jedynie polskim piłkarzom się to zdarza.... z Bułgarią jest jeszcze gorzej. Żyj sobie w przekonaniu. że wszystko co zagraniczne jest lepsze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.10.2012 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.10.2012, 18:51
Cytat:
Jak ostatnia dwójka zdobywała mistrzostwo, to przecież było OK. Jak podpisaliśmy Bitona, to forum pękało z orgazmu, że przecież rywalizacja dwóch dobrych napastników może nam dać tak wiele dobrego. Ciekawe, kogo ty byś ściągnął w takiej sytuacji.

Cytat:
dałbym sobie za to rękę uciąć że taki piłkarz jak Chrapek przyniesie więcej złotówek do klubu niż cała trójka wymieniowych partaczów
W pytę odważna teza. Prawdziwa, ale nie mogę się oprzeć, żeby nie napisać, że 5 minut w Nikozji i twój Chrapek musiałby wygrać w totolotka żeby wyrównać wkład wyżej wymienionych 'partaczy'.

Cytat:
Kadra Serbów ośmieszała się na każdym turnieju.. eliminacje do EURO zwalili kosztem Estonii, ale przecież to profesjonalsici który nigdy nie olewają swoich obowiązków, a gwiazdorstwo nie uderza im do głowy, jedynie polskim piłkarzom się to zdarza..
Dlatego ściąganie piłkarzy z Bałkanów zostawmy takim frajerom, jak Chelsea FC i Manchester City, nie wspominając o kelnerach pokroju Borussii Dortmund.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 07.10.2012, 18:58
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Jeśli atakujesz już polskich zawodników to dałbym sobie za to rękę uciąć że taki piłkarz jak Chrapek przyniesie więcej złotówek do klubu niż cała trójka wymieniowych partaczów zarabiających pieniądze w żaden sposób nie proporcjonalne do tego co prezentują. Jestem wstanie wymienić kilkunastu i napastników i skrzydłowych stoperów w naszej słabej lidze, którzy zarabiają kilkokrotnie razy mniej niż cała wymieniona trójka, a gra o klasę lepiej,.. do tego dają nadzieję na pieniądze z transferów.

Kadra Serbów ośmieszała się na każdym turnieju.. eliminacje do EURO zwalili kosztem Estonii, ale przecież to profesjonalsici który nigdy nie olewają swoich obowiązków, a gwiazdorstwo nie uderza im do głowy, jedynie polskim piłkarzom się to zdarza.... z Bułgarią jest jeszcze gorzej. Żyj sobie w przekonaniu. że wszystko co zagraniczne jest lepsze.
Wszystko trzeba robić z głową, co oczywiście jest w sprzeczności z Wisłą Cupiała.

Dla nas wzorem powinien być APOEL: za pieniądze zbliżone do naszej ligowej ekonomicznej czołówki mają drużynę, która prawie rokrocznie gra w LM... Dobry trener + odpowiednio dobrani piłkarze (większość to obcokrajowcy).

Istotne jest też to, że piłkarze zagraniczni, którzy przychodzą z niezłym CV bardzo często się u nas systematycznie uwsteczniają. Nikt się nie rozwija (albo przynajmniej gra na swoim nominalnym poziomie), bo takich mamy trenerów. Polski system szkolenia jest skompromitowany i szkoda, że w takim klubie jak Wisła jeszcze tego nie zauważono. Skutkiem tego jesteśmy tu gdzie jesteśmy...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.10.2012, 19:16
westersyl

pełna zgoda, że w całej Polsce znalazłbyś może 3 lepszych pilkarzy od tych przez Ciebie wymienionych, ale tak się pewnie sklada, że kosztują o wiele więcej niż ci wymienieni a i zarabiać chcą podobnie. Co do mlodzieży, to nie będę gdybał, a oprę się o fakty, że nawet cytowanego Chrapka, nikt nie chciał w Polsce i na świecie kupić czy wypożyczyć. Możliwe, że wszyscy się pomylili lub go nie odkryli, wraz z całą armią innych polskich piłkarzy, jak twierdzisz i Cupiał kiedyś odbierze sobie za niego połowę długu chociaż, a na pozostałych zbije majątek.. Wszystko jest mozliwe, a czy realne to już inna sprawa. Za prawie 15 lat Wisła Cupiała zarobila nieżle tylko na Błaszczykowskim i Żurawskim. Kałużnego, Kosę,Dudkę, Głowackiego, Gorawskiego i Brożka można zaliczyć jeszcze do sensownych transferów i na tym koniec z polskimi pilkarzami ( choć jedynie Błaszczykowski, był pozyskany prawie za darmo). Czy nie uważasz, że fakty za 15 lat prawie, nie potwierdzają twojego wishfull thinking ? Może za kolejne 15 lat coś się zmieni w szkoleniu polskiej młodzieży, ale na dziś to jest rozpacz i zgrzytanie zębów.

Jest jeszcze jedna reguła w światowej piłce, że mistrzowskie kluby nie funkcjonują na zasadzie gry młodzieżą a w ich skladach grają w dużych ilosciach, pilkarze zagraniczni. Ja wiem, że Cupiał i kibice Wisły wiedzą lepiej, jak zdobyć LM i świat, albo jak młodzież promować bez bazy szkoleniowo-treningowej, ale ja jednak zgadzam się z logiką i doświadczeniem światowym. Tak polskich, jak i zagranicznych pilkarzy, można trafić lub ściągnąć partaczy. O tym decydują działy sportowe klubów. W Wiśle zalążek takowego trwał za Basałaja 1 rok i został usunięty wraz z osobą mającą zakladać profesjonalne szkolenie młodzieży. Jak na 15 lat, to także uważam, że to o wiele za mało, o stabilizacji czegokolwiek nie mowiąc.

Co do Serbów, to grają oni od lat we wszystkich najlepszych ligach i klubach europejskich, a ceny za wielu z nich są nierzadko większe od całego dlugu Cupiała. Kadra mnie mało interesuje.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.10.2012 o godz. 19:41.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.10.2012, 19:22
Chrapek na razie jeszcze nie pokazał nic takiego, żeby było warto o nim poważnie myśleć. Jeden czy dwa obiecujące mecze nic nie znaczą.

Jeśli chodzi o Genkowów, Ilievów i Jaliensów... Nie mierzyłbym ich wszystkich tą samą miarą. Genkow nie osiągnął u nas nigdy równej formy, okresy dobrej gry przeplata ze słabymi, ale nawet, kiedy strzelał, potrzebował do tego dobrych podań kolegów z drużyny i wsparcia z przodu. Teraz tego nie ma. Słabo grają skrzydła, prawie w ogóle do akcji ofensywnych nie włączają się środkowi pomocnicy. Gra do przodu i w defensywie naszej drużyny właściwie nie funkcjonuje. Iliew to jeszcze inna sprawa, w momencie, gdy go kupowaliśmy miał być wartościowym uzupełnieniem naszych skrzydeł przed eliminacjami do pucharów. Niestety, złożyło się tak, że z grupy Mały, Kirm i Iliew został tylko on. Do roli podstawowego skrzydłowego to on się nie nadaje, na pół meczu albo 30 minut w drugiej połowie był ok. A Jaliens? Kupując bardzo dojrzałego piłkarza musisz się liczyć z tym, że będzie jak z Ljuboją albo Jaliensem. Podejmujesz ryzyko. Tym razem nie wyszło, ale innym razem może być lepiej.

Weź również pod uwagę fakt, iż nasi wszyscy piłkarze zostali przec..leni (przepraszam za słowo) i to wielokrotnie. To musi się odbijać na tym, co prezentują na boisku. Stąd chociażby frustracja i zniechęcenie Genkowa. Bezsilność Meliksona itd.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 07.10.2012, 19:37
Jeden z wielu trafionych transferów Stana Valckxa

Hopefully he will stay longer in Wisla

Klik

Dość często zmieniasz zdanie.

edit: Do kolegi niżej, wyraz ironia kojarzysz?
Powód: :lol:
Ostatnio edytowane przez muerte : 07.10.2012 o godz. 19:57.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.10.2012, 19:39
Watts napisał(a):Wyświetl post
Dlatego ściąganie piłkarzy z Bałkanów zostawmy takim frajerom, jak Chelsea FC i Manchester City, nie wspominając o kelnerach pokroju Borussii Dortmund.
Może na to nie wpadłeś ale Ivanović>Bunoza.

Ściągamy frajerów i nie ma co się kłócić. Nie liczy się narodowość tylko umiejętności.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.10.2012, 19:57
Cytat:
pełna zgoda, że w całej Polsce znalazłbyś może 3 lepszych pilkarzy od tych przez Ciebie wymienionych
Jeśli porównałbym Ilieva czy Jaliensa w okresie kiedy byli jeszcze piłkarzami to pewnie ciężko by znaleźć lepszych niż oni w tej lidze natomiast teraz to już nie piłkarze oni wożą się na umiejętnościach technicznych próbują zatuszować braki fizyczne itp. Tego się jednak nie da zatuszować do piłki potrzebne jest zdrowie, wybieganie. Sam dałem się na to nabrać bo widać po technice, podaniach że to to piłkarze którzy liznęli trochę większej piłk niż ekstraklasa, długo ich broniłem jednak dałem się po prostu nabrać.

Cytat:
to nie będę gdybał, a oprę się o fakty, że nawet cytowanego Chrapka, nikt nie chciał w Polsce i na świecie kupić czy wypożyczyć.
Chłopak ma 20 lat i nie dawno rozegrał swoje pierwsze mecze w Ekstraklasie, widzę że może biegać, pracuje w defensywie i potrafi grać w piłkę.
Widzę Ilieva potrafi grać w piłkę nie ma siły biegać, zanim dowozi się do polla karego to już jest tak zasapany że nie potrafi podać piłki a strzały to podania do bramkarza. Efektem tego jest że byle Patejuk potrafi zrobić więcej asyst niż Ivica. Problem jest tu również motywacja taki Iliev czy Jaliens nie są już głodni sukcesów.
Edi Andrandina 39? letni pilkarz jest kilkakrotnie bardziej efektywny niż Serb. Strzelam że zawodnik z takim CV dostał godziwy kontrakt.

Możesz się bawić w takie ironie ale jeśli jakiś skaut przyjedzie oglądać do nas 28 letniego Meliksona i zobaczy, że jest o 8 lat młodszy chłopak który już dużo potrafi to chętniej wyda pieniądze na niego.

Co do Genkova to nie wiem czy Ślusarki nie strzelby więcej goli gdyby miał takiego piłkarza jak Melikson obok siebie. Chłop ma całą taktykę ustawioną na siebie, wszyscy grają na niego.

Cytat:
Podejmujesz ryzyko. Tym razem nie wyszło, ale innym razem może być lepiej.
Jesteśmy klubem który powinien zarabiać na transferach... nie byliśmy klubem który mógł pozwozić sobie na takie ryzyko co teraz wyszło. Iliev, Jaliens nie grają tu za czapkę gruszek a przewinął się jeszcze były piłkarz Ajaxu Bouhkari.

Cytat:
latego ściąganie piłkarzy z Bałkanów zostawmy takim frajerom, jak Chelsea FC i Manchester City, nie wspominając o kelnerach pokroju Borussii Dortmund.
Kot obśmiewał naszą repre jak przykład "polskiego" profesjonalizmu itd to uwodniłem mu że Serbowie mimo że piłkarzami są lepszymi to podchodzą do swoich obowiązków jeszcze bardziej olewając iż kadra PZPNu bo to oni mają zawodników na strefy medalowe.

Teraz jest moda na krytykowanie polskich piłkarzy, euro słaba liga itd, prawda jest taka że Niemcy, Anglicy, Serbowie potrafią być tak samo zepsutymi ludźmi jak my. Byłem kiedyś świadkiem jak kadra młodzieżowa niemców stacjonowała w jednej z nadmorskich miejscowości gdzie tak chlali, że nie jeden Polak by nie nadążył. Rożnica jest taka że tam piłkarzami zostają ludzie którzy są wyselekcjonowani i są tam szkoleni, mają boiska, super sprzęt i wiedzę trenerów. Natomiast materiał ludzki mamy podobny o ile nie lepszy tylko u nas ojciec musi być wysoko w hierarchii społecznej aby mógł synka zapisać do klubu a chłopak który jako dzieciak biegał z piłką po blokowisku kończy z browarem w ręku i lufką w kieszeni. Winić piłkarzy owszem można tylko to takie uciekanie od prawdziwego problemu bo to system jest przede wszytkim do dupy bo to on produkuje takich piłkarzy.

Jak czytacie wywiad z piłkarzem to najczęściej odpowiada: "Tata zaprowadził mnie na pierwszy trening" a nie znalazł mnie pan X z klubu jak kopałem piłkę w meczu dzielnica na dzielnice.
Dlaczego Błaszczykowski osiągnął coś w piłce ? Bo ma wujka który pociągnął go za rękę.

Cytat:
kosztują o wiele więcej niż ci wymienieni a i zarabiać chcą podobnie.
Jeśli bierzesz piłkarzy już z "ostatniego" szczeblu selekcji to zapłacisz drogo natomiast jeśli zejdziesz niżej to taki Milki, Sobiech, Lewandowski, Sobota, Wszołek wcale te kluby dużo nie kosztowały. 500 k euro na Genkova jest tak samo śmieszne jak wydanie 800 k euro na Robaka. Także jak Basałaj mial mnie takimi ruchami przekonać że warto wydawać krocie na napastnika z Bułgarii to chyba słusznie się nasłuchał z trybun.

Szukając jakiś akcji Genkova itd puszczałem sobie mecze na przyspieszeni i jedynie co widziałem to wywroty i machanie łapami, jak raz zgrał dobrze pikę na 90 minut to było dobrze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.10.2012 o godz. 21:30.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 08.10.2012, 09:31
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No tak, tylko jakie to ustawienie i taktyka ma być.?
Jak dla mnie oni są za słabi technicznie na klepe i za słabi fizycznie na dzidę.
Ja wiem że to pierwszy mecz po dość drastycznej zmianie taktyki ale jakoś wierzyć mi się nie chce by oni postępy robili.
Wiadomo że lepiej już patrzeć na Wisłę grającą jak w Warszawie, niż w Gliwicach czy Szczecinie ale niestety efekty są takie same - przegrywamy do tego nie tworząc żadnego zagrożenia pod bramką rywali.

Przecież nie za styl wyleciał Maaskant czy Moskal a za wyniki.Pomijam że zwolnienie tego drugiego i zatrudnienie Probierza to idiotyzm porównywalny tylko ze zwolnieniem Petrescu a zatrudnieniem Okuki

Ale żeby nie było tylko narzekania.Na pewno gorzej za Kulawika niż za Probierza nie będzie.
Moim zdaniem , Kula powinien taktykę układać pod Meliksona jako plejmejkera.Większość pił musi przechodzić przez niego.Nie mamy skrzydłowych więc może wyjściem było by przesunięcie Duńczyka na skrzydło a Bunozę na bok obrony.Jasne że prowizorka ale powinno to dać lepsze efekty niż obecnie.

Ogromny problem jest z napastnikami których właściwie nie mamy.Sikorski to wynalazek Łysego w stylu Beto, Genkow więcej leży niż biega - może już lepiej Boguskiego tam dać - też waga piórkowa ale przynajmniej jest szybszy od słonia Genkowa.

2 bardzo ważne mecze czekają Kule - jeżeli nie zdobędziemy minimum 4 punktów, realnie można zacząć się martwić o utrzymanie.

Wcześniej podawałem, mamy dwóch szybkich i całkiem niezłych technicznie piłkarzy. Do tego wybieganego Szewczyka. Zestawienie powinno się opierać na idei szybkich kontrataków przy dużej ilości miejsca. Bo mało kto u nas potrafi grać pod pressingiem. Do tego pressing naszej Formacji Defensywnej.

Pareiko

Fredriksen - Bunoza - Głowacki - Jovanovic

Jaliens - Wilk - Sobolewski

Chrapek

Melikson - Iliev

W ten sposób możemy ograniczyć ilość traconych goli. Jeśli Melikson ma trochę miejsca potrafi sporo zdziałać. Oczywiście gramy podwójnym autobusem.

Maaskant wyleciał po 3 porażkach. Ale głównym zarzutem z tego co pamiętam był jednak styl i mało strzelonych bramek. Pamiętaj, że Maaskant zostawił Wisłę na 3 miejscu.

Gorzej nie będzie - bo być nie może 6 zwycięstw w 17 meczach w ekstraklasie. Ale taktyka na Meliskona rozgrywającego ma kilka wad:
- każdy wie, że przy zagęszczonym środku wystarczy go pokopać i jest spokój.
- z kim ma grać Melikson, nie mamy żadnego napastnika.
- nie potrafimy grać ofensywnie.

Są 2 rzeczy które można poprawić przez te 2 tygodnie:
- pressing u nas nie istnieje na boisku.
- stałe fragmenty gry (przy graniu z kontry jest duża szansa na faule przy polu karnym przeciwnika)

Chciałbym się mylić ale IMHO sukcesem będą 4 punkty w 4 meczach. Zobacz na dorobek punktowy drużyn z którymi zdobyliśmy jakieś punkty (Lechię uważam za fartowny przypadek przy pracy)

To aż tyle albo tylko tyle.
-
Odpowiedz cytując
f-cuda
Banita

Od: 10.2012

Stary 08.10.2012, 11:18
Trenerzy jakich bym widział i powody
Smuda-bo może Cupiał by dał coś na nowych graczy napewno lepszy od Kulawiaka czy Probierza
Lenczyk-Nie miał gwiazd w Śląsku a zdobył tytuł a naszym trzeba trenera z autorytetem no nie oszukujmy się Probierz miał z tym problem ponieważ gracze typu Sobol,Iliev,Głowacki,Sergei Pareiko,Kew Jaliens,
Jak tacy gracze mają szanować trenera prawi równolatka

Edward Klejndinst- z tego co pamietam byl skautem swego czasu ale dobrze pracował z młodzież wiec może,może

Odpowiedz cytując
adus1906
Member

Od: 10.2011

Stary 08.10.2012, 19:16
powiem tak że Pareiko, Jalines, Iliev, Quito, bunoza, burliga, i wszyscy mogą buty czyścić tym co sie w Wiśle przewineli. Kuzba, Frankowski, Brożek, jeden i drugi Błaszczykowsk,i Majdan, Zieńczuk, Kaloucze itd
Kiedyś zakładając koszulkę z białą gwiazdą na sercu rozumieli że nie ma uproś, walczysz i grasz na całego, wiedzieli że reprezentują klub, historię, tradycje i ludzi którzy oddali życie za klub.

Piłkarze odejdą, my zostaniemy, Wisła to my

Z Wisłą skacze,

z Wisłą płacze...
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.10.2012, 19:32
Ostre treningi pod okiem Kulawika i brak zgrupowania to pewnie przedsmak konsekwencji za ostatnie spotkania nie ma wyniku nie ma kasy na zgrupowania i wszytko jasne.Tylko ciekawe czyja to decyzja Legionisty czy C wrócił z wojaży na Reymonta f-cuda Smuda do Wisły nie zawita bo C ani nie odkręci kurka z kasą ani nie zgodzi się na sztab z Frankowskim i Szymkowiakem w rolach głównych.Lenczyk lepszy od Smudy zapewne ale jego epizodu w Cracovii raczej nikt przy Reymonta nie zapomni.Aczkolwiek bardziej skupiony na konflikcie ze Śląskiem.Klejdinst bardziej zainteresowany rzucaniem kłody pod nogi jednemu z kandydatów na prezesa ZPN.Kleidninst może by wrócił tylko w jakiej roliWisła to nie kadra U19 więc nie ma pewności że powtórzy sukcesy kadry w Wiśle adus 1906 Pareiko ,Jaliens,Melikson,Sikorski zakładając koszulke tylko hańbią Wisłę dla nich najważniejsza jest kasa i rzeczywiście nie dorównają nigdy swoim poprzednikom pod względem zaangażowania w grze i przywiązania do klubu(wątek kariery Clebera)
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 08.10.2012 o godz. 19:46.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.10.2012, 20:04
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Pareiko ,Jaliens,Melikson,Sikorski zakładając koszulke tylko hańbią Wisłę dla nich najważniejsza jest kasa i rzeczywiście nie dorównają nigdy swoim poprzednikom pod względem zaangażowania w grze i przywiązania do klubu(wątek kariery Clebera)
Jak nie wiesz co piszesz to lepiej nic nie piszesz.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.10.2012, 20:11
adus1906 napisał(a):Wyświetl post
powiem tak że Pareiko, Jalines, Iliev, Quito, bunoza, burliga, i wszyscy mogą buty czyścić tym co sie w Wiśle przewineli. Kuzba, Frankowski, Brożek, jeden i drugi Błaszczykowsk,i Majdan, Zieńczuk, Kaloucze itd
Kiedyś zakładając koszulkę z białą gwiazdą na sercu rozumieli że nie ma uproś, walczysz i grasz na całego, wiedzieli że reprezentują klub, historię, tradycje i ludzi którzy oddali życie za klub.

Kalu Uche zwłaszcza
Wielu userów ma bardzo krótką pamięć...

Ciekaw jestem ilu gości piszących takie rzeczy pamięta naszego trenera z boiska...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.10.2012, 20:16
Proud napisał(a):Wyświetl post
Kalu Uche zwłaszcza
Wielu userów ma bardzo krótką pamięć...

Ciekaw jestem ilu gości piszących takie rzeczy pamięta naszego trenera z boiska...
Patrząc na nazwiska które wymienił kolega, można go umieścić w pewnych ramach czasowych...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.10.2012, 20:23
Pareiko ,Jaliens,Melikson,Sikorski zakładając koszulke tylko hańbią Wisłę dla nich najważniejsza jest kasa i rzeczywiście nie dorównają nigdy swoim poprzednikom pod względem zaangażowania w grze i przywiązania do klubu(wątek kariery Clebera)
No ale jak nie będą grali, to dostaną tą kasę tylko i wyłącznie w Wiśle, bo nikt ich nie kupi... to takie opowiadanie bajek dla najmłodszych, że oni czekają na to, aż wszystko będzie w ich kasie w porządku... Mają przecież świadomość tego, że im lepiej będą grali, tym większe prawdopodobieństwo, że ten niedobór kasy w ich portfelach szybciej się spłaci.

Kulawikowi współczuję, bo ma niezwykle trudne zadanie do wykonania. Właściwie to bez wzmocnień i przy obecnym stanie kadrowym, to Wisła będzie się plątać między 6. a 12. miejscem. Cóż - wszystko przebiega zgodnie z moimi przedsezonowymi przewidywaniami. Niestety - jak się ma tak beznadziejnego dyrektora sportowego, to nic nie wychodzi i nigdy nie wyjdzie, a Bednarz pogrąży ten klub. Modlę się tylko, by Wisła pod jego wodzą nie spadła do pierwszej ligi, ale wszystko jest prawdopodobne...
Odpowiedz cytując
adus1906
Member

Stary 08.10.2012, 20:24
Proud za czasów tych piłkarzy zaczynałem przygodę z Wisła...tamte czasy pamiętam dobrze.
Powód: błąd w nickach
Ostatnio edytowane przez adus1906 : 08.10.2012 o godz. 20:29.

Z Wisłą skacze,

z Wisłą płacze...
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.10.2012, 20:29
muerte sprostowanie co do Pareiki może dla niego nie jest najważniejsza kasa ale nie zmienia faktu że hańbi Wisłe.To że zakończył sage z bramkarzami w Wiśle nie usprawiedliwia Estończyka.To Pawełek w Polonii która ma gorszą obrone od Wisły sprawuje sie lepiej w bramce niż Estończyk.Niestety ale m.in niepewnym interwencjom Estończyka Wisła traci bramki w ostatnich meczach
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.10.2012, 20:32
Akurat!
Ilez było meczów gdy ci wszyscy gwiazdorzy przechodzili obok...
Pamięc kibica jest krótka
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
adus1906
Member

Stary 08.10.2012, 20:33
muerte sprostowanie co do Pareiki może dla niego nie jest najważniejsza kasa ale nie zmienia faktu że hańbi Wisłe.To że zakończył sage z bramkarzami w Wiśle nie usprawiedliwia Estończyka.To Pawełek w Polonii która ma gorszą obrone od Wisły sprawuje sie lepiej w bramce niż Estończyk.Niestety ale m.in niepewnym interwencjom Estończyka Wisła traci bramki w ostatnich meczach
Dlatego ja bym wystawiał Miskiewicza, może i nie doświadczony i młody ale gdzie ma zdobywać doświadczenie jak właśnie w meczach ligowych. A Pareice dało by to do myślenia że trzeba się za siebie wziąć bo nr 1 w bramce już nie jest takie pewne.
Powód: .
Ostatnio edytowane przez adus1906 : 08.10.2012 o godz. 20:34.

Z Wisłą skacze,

z Wisłą płacze...
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.10.2012, 20:34

poniosło kolegę
Uche to największy złamas ostatnich lat; inni jak Kałużny odstawiali pod koniec przygody z Wisłą, aby tylko ich wytransferować. Przestanych meczów Kosy tez było sporo itp.
Jeden i drugi Blaszczykowski Czyli
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.10.2012, 20:34
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Pareiko

Fredriksen - Bunoza - Głowacki - Jovanovic

Jaliens - Wilk - Sobolewski

Chrapek

Melikson - Iliev

-
Kto w takim układzie będzie strzelał gole? Melikson po solowym rajdzie z naszego pola bramkowego? Czy może Nikol Bellic, który wyznaje filozofie, wejdę do bramki z piłką?
Przykro mi to stwierdzić, ale skazani jesteśmy na Genkova, pomimo tego, ze jest połową napastnika. Jest jeszcze mała szansa , że nasza "czarna perła" eksploduje, ale bardzo nikła.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.10.2012, 20:35
Trzeba było słuchac dzisiaj Kazka Węgrzyna.
Ocenił bardzo wysoko Pareikę. To, ze czasami coś zawali to każdemu sie zdarza

Odpowiedz cytując
adus1906
Member

Stary 08.10.2012, 20:35
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Akurat!
A ileż było meczu kiedy oddawali wszystkie siły aby wygrać, ile emocji ile starań ? pamięć kibica wcale nie jest krótka...

Z Wisłą skacze,

z Wisłą płacze...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.10.2012, 20:47

Byli kilka poziomów wyżej jeśli chodzi o umiejętności i jak zebrało się takich w jednym czasie np. 5 czy 7 w klubie to rozwalali wszystkich w Polsce grając nierzadko na serio 20 minut w meczu.bo patrząc na poszczególnych to nie powiedziałbym,ze Pareiko jest gorszy od Majdana albo że Melikson by się nie łapał wtedy do 11.no i kasa wchodziła na konto jak w zegarku...
Ostatnio edytowane przez arti : 08.10.2012 o godz. 21:09.
Odpowiedz cytując
adus1906
Member

Stary 08.10.2012, 20:47
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
poniosło kolegę
Uche to największy złamas ostatnich lat; inni jak Kałużny odstawiali pod koniec przygody z Wisłą, aby tylko ich wytransferować. Przestanych meczów Kosy tez było sporo itp.
Jeden i drugi Blaszczykowski Czyli
jeden i drugi Brożek w złym miejscu przecinek wstawiłem.

Z Wisłą skacze,

z Wisłą płacze...
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.10.2012, 21:06
Trzeba było słuchac dzisiaj Kazka Węgrzyna.
Ocenił bardzo wysoko Pareikę. To, ze czasami coś zawali to każdemu sie zdarza
Tego samego Węgrzyna co ciśnie Wisłę przy byle okazji? Nie dziękuję.
Pareiko jak się ogarnie dalej będzie top3 bramkarzy w naszej -pożal się Boże- ekstraklasie.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.10.2012, 21:42
Kazek akurat dizsiaj bardzo poytywnie wypowiadał się o Wiśle.
Dla tych, ktorzy nie słyszeli, uważał, na początku sezonu że nawet mimo osłabień (odejścia wielu piłkarzy), Wisła bedzie biła sie o mistrzostwo ( w podtekście: coś nie grało w zespołowości, bo piłkarze Wisły zawsze już od Maaskanta gralki dużo indywidualnie. Moskal mógł to zmienić).
Według Kazka wszyscy piłkarze Wisly grają dziś na około 50% swoich możliwości. Żałował odejścia Moskala, który wiedział, na co nastawiona jest drużyna i jak z niej coś wykrzesać.

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 08.10.2012, 22:17
Akurat!
CHociażby mecz z Dinamo Tblisi, gdy w I połowie zagrali jak paraltiycy a w drugiej połowie w krótkim czasie strzelili 4 bramki.... Potem znowu zaczęli błaznowac, bład bodajże Kłosa i zamiast 5:2 skonczyło się 4:3 a co było później w Tblisi kazdy wie - i wielkie zdziwienie. Żeby nie było przeciwko Kasperczakowi wtedy nie grali, a w składzie : Szymkowiak, Żurawski, Frankowski, Głowacki, Baszczyński, Kłos, Zieńczuk, Majdan - sami gwiazdorzy - gdzie oni wtedy Wisłę mieli nie wie nikt. To był niestety początek końca Wielkiej Wisły.... Dzisiaj z takim składem (chodzi o jakość nie o presonalia) to faza grupowa LE bądź LM byłaby bezproblemowo..... Łza się w oku kręci....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów