The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2012, 11:09
Na koniec sezonu odchodzi sporo zawodników i to tych którzy mają spore kontrakty, opchnie się Meliksona i będzie można sprzedać Wisłe komuś innemu. Oby tylko się utrzymać.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 03.10.2012, 11:13
Bogus wyjdz i powiedz, ze sprzedajesz/wywalasz to wszystko h..., miej odwage cywilna.
Odpowiedz cytując
jacob
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 03.10.2012, 14:20
Nie mogę patrzeć już na tego smutnego łysego legionistę oldboya likwidatora. Większość decyzji podejmowanych w Wiśle to po prostu kpina z kibiców. A podobno jednym z kibiców Wisły jest Pan Cupiał. Wydaje się jednak, że przestał nim już być i po prostu brak mu odwagi, żeby oficjalnie opuścić wiślackie szeregi.

Oczywiście Tomkowi Kulawikowi życzę jak najlepiej, bo to Wiślak z krwi i kości. Ale od razu nasuwa się jednak refleksja: Po co było zwalniać Kazimierza Moskala? Gdyby go nie zwolniono, to pracowałby już prawie rok jako pierwszy trener i jestem pewien, że Wisła piłkarsko byłaby znacznie silniejsza od tej, która zostawił po sobie Probierz. Najlepszym przykładem są wyniki, jakie osiąga w Niecieczy.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 03.10.2012, 21:51
Dzisiejsza decyzja z nominacją Tomka Kulawika jest prawdopodobnie kolejnym sygnałem, że Cupiał zwija żagle.

Generalnie jak obserwuję szereg decyzji jakie zapadają od jakiegoś czasu, mam wrażenie jakby Cupiał chciał się odegrać na Wiśle, ponieważ czuje się zawiedziony po wielu obietnicach ludzi związanych z klubem, że będą jego wymarzone międzynarodowe sukcesy. Obiecywali, on zainwestował grubą kasę i teraz czuje się oszukany, więc na koniec trochę "podusi" finansowo Wisłę.

Może się mylę, ale klub już doszedł do ściany, więc niebawem dowiemy się w jakim kierunku to ostatecznie zmierza.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.10.2012, 08:54
ziz99 napisał(a):Wyświetl post

Generalnie jak obserwuję szereg decyzji jakie zapadają od jakiegoś czasu, mam wrażenie jakby Cupiał chciał się odegrać na Wiśle, ponieważ czuje się zawiedziony po wielu obietnicach ludzi związanych z klubem, że będą jego wymarzone międzynarodowe sukcesy. Obiecywali, on zainwestował grubą kasę i teraz czuje się oszukany, więc na koniec trochę "podusi" finansowo Wisłę.
zmniejsz dawkę amfy
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.10.2012, 11:20
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Może się mylę, ale klub już doszedł do ściany, więc niebawem dowiemy się w jakim kierunku to ostatecznie zmierza.
ale kierunki My znamy.
Albo Cupiał daje pieniadze na klub i on w miarę funkcjonuje albo pieniedzy nie daje czyli zwija biznes i klub sprzedaje.
W przypadku nie znalezienia kupca na klub dany sezon dogrywa sie do konca, po sezonie rozsprzedaje wszystko i w nowym zaczyna sie gdzies pewnie od 4 ligi.Zawsze jest tam gdzieś Garbarnia wiec prezydent wymyśli zeby połaczyc oba kluby i tak o to Wisła-Garbarnia gra w 2 lidze na wielkim stadionie. Kibiców to nie cieszy wiec na mecze nie chodzą, trzydziestoparotysięcznik stoi pusty niczym szkieletor a na rynku roznej masci protesty przeciwko prezydentowi.
jest jeszcze trzecia opcja, kibic filantrop przejmuje Wisłe od Cupiała, pragnie sukcesów więc wydaje straszne pieniadze na najlepszych polskich piłkarzy i trenera, sukces w postaci MP sie pojawia niesteyt do LM przez kilka sezonów nie udaje sie awansować, na osłodę pozostaja tylko tytuły MP i zdobywcy PP. W końcu po paśmie porażek pieniadze z klubu uciekają, własciciel juz sie zorientował ze ponosi ciągłe koszta, zatrudnia dyr.sportowego który tak naprawde jest syndykiem, sprzedaje najlepszych piłkarzy, tnie koszta kontraktów i tak o to stajemy 10 lat później w tym samym miejscu. Albo własciciel sprzeda klub albo pozostawi go sobie na pastwe losu, i tak o to powstanie nowe miejsce pracy dla chińczyków ....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.10.2012, 11:41
Cupiał to gołodupiec
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kuba_TS
Member

Od: 12.2005

Stary 04.10.2012, 14:08
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Cupiał to gołodupiec

To wes wyskocz ty z kasy - Panie bogacki
Ostatnio edytowane przez Kuba_TS : 04.10.2012 o godz. 14:29.
Sznurowa
Odpowiedz cytując
ENDRJU 82
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.10.2012, 14:17
Cupiał to gołodupiec
w tym przypadku to prędzej : sknera lub kutwa.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 04.10.2012, 14:37
Alez nie mówcie tak o Bogusławie. Pieniadze były ale nie było pomysłu co z nimi zrobić i poszly na miernych kopaczy, trenerow, prezesow, agentow no i funkcyjni tez udoili - rozplynely sie.

Ja nadal zachodze w glowe jakim cudem Telefonika jest tym czym jest...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.10.2012, 15:53
borys napisał(a):Wyświetl post

Ja nadal zachodze w glowe jakim cudem Telefonika jest tym czym jest...
Dlatego że piłka to specyficzny biznes.Jest Cupiał , jest Wojciechowski, jest nawet tfu..'profesór' - ich biznesy idą dobrze a w piłce to kiepściutko.

A przed Bogusławem teraz prawdziwe wyzwanie bo ten pomysł(bądź brak pomysłu) ostatecznie się wali.
Nie da się już się tego zaklajstrować jakimiś transferami 'z klubu' - bo żywcem nie ma kogo sprzedać
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.10.2012, 17:08
Kuba_TS napisał(a):Wyświetl post
To wes wyskocz ty z kasy - Panie bogacki
Wtopiłem w Amber Gold .
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
liberator
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 04.10.2012, 17:22
Dla pana Ciupiała Wisła Kraków już dawno przesłała być ulubioną zabawką.
A co dzieje się ze starymi zabawkami chyba wiadomo, wyjmuje się im baterie i inne ciekawostki w oczekiwaniu ofertę która zadowoli biznesmena-właściciela i zrekompensuje mu nadzieje i straty finansowe.
A Telefonika generuje zyski czyli coś co tygrysy lubią najbardziej..
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.10.2012, 09:15
http://www.weszlo.com/news/12148-Fak...e_sie_kibicami

Tekst o Bogusławie Cupiale.

W przeszłości dochodziło do wielu absurdów. Zdarzało się, że członkowie zarządu codziennie po wyjściu z klubu ustalali wspólną wersję zdarzeń przepracowanego dnia. Na wypadek telefonu od właściciela i przepytywania wszystkich po kolei: „Co się dzisiaj działo?". Uznali, że gdyby jeden z nich odpowiedział inaczej, to szef mógłby pomyśleć, że kręcą. A telefonów było sporo, bo – jak być może przesadnie wspominają byli prezesi – w Wiśle nawet sprzedaż juniora nie odbywa się bez jego wiedzy, nie mówiąc o transferach piłkarzy pierwszego zespołu. Pełna kontrola. Jeden z przewodniczących rady nadzorczej zwykł mawiać do prezesów zarządu, upewniając się kilka razy: „Chcesz wydać JEGO sto tysięcy?".

(…)

– On tych kibiców wręcz się obawia – mówi jeden z byłych współpracowników. W kuluarowych rozmowach Cupiał ma nazywać fanów „radą nadzorczą". Pod ich presją zwolnił kiedyś Kapkę, którego kibice Wisły wyzywali od esbeków na meczu oldbojów. Były piłkarz Białej Gwiazdy startował w wyborach do Parlamentu Europejskiego i w oświadczeniu lustracyjnym napisał, że pracował w organach bezpieczeństwa PRL (później w wywiadzie wyjaśniał, że posiadał tzw. lewy etat w milicji, ale nie pracował dla SB).

– Gdyby dziś fani krzyknęli: „Cupiał, wynoś się!", z dnia na dzień rzuciłby to w diabły – mówi z przekonaniem jedna z osób, które sterowały klubem. – Pytałem go kiedyś, skąd bierze się jego obawa przed tłumem. Odpowiedział: „Jakbyś kiedyś przeżył to, co ja, i na twój dom szedłby tłum, to myślałbyś podobnie".

(…)

– Jego koronny argument przeciw rozpoczęciu poważnego szkolenia w Wiśle wygląda tak: „Przyjadą Niemcy i zabiorą naszego najzdolniejszego zawodnika. Zapłacą tylko niskie odszkodowanie, i po co nam to?" – mówi jeden z bliskich ludzi Cupiała. Pół roku temu słychać było opinie, że na jego wyobraźnię bardzo intensywnie podziałał przykład szkółki Legii. Przyglądał się inicjatywie bardzo uważnie. Zobaczył, że skoro wychodzą z niej piłkarze pokroju Rafała Wolskiego, może to być dobry pomysł. Ale w tym czasie nie podjął żadnych starań.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 05.10.2012, 09:58
Cytat:
Jakbyś kiedyś przeżył to, co ja, i na twój dom szedłby tłum, to myślałbyś podobnie
o czym mowa ?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.10.2012, 09:59
nero napisał(a):Wyświetl post
o czym mowa ?
Chyba wtedy jak w Ożarowie fabrykę zamknął.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.10.2012, 10:44
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Chyba wtedy jak w Ożarowie fabrykę zamknął.
Tak, o tym.

Cały artykuł tutaj:
http://wisla-krakow.przegladsportowy...389,1,727.html
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.10.2012, 11:22
Nowy artykuł wiele moim zdaniem nowego nie wnosi , przytacza nowe fakty z przeszłości , ale wiele jest "dopowiedzianych" oczami autora . Nikt nie wspomniał np o matce Cupiała , która ma duży wpływ na to że jej syn jest dalej naszym właścicielem.

Tak naprawdę i tak nigdy nie będziemy pewni co zdarzy się następnego dnia.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.10.2012, 11:47
Nic czego bysmy nie wiedzieli. Cupiał jest w tej chwili jak ostatni krewny pacjenta w spiaczce, ktorego sztucznie podtrzymuje sie przy zyciu. Moze utrzymywac stan wegetacji albo doprowadzic do smierci.

Pytanie na dzisiaj brzmi co lepsze:

Smierc i ciezka droga ku odrodzeniu(o ile wogole sie to uda) czy wegetacja bez widokow na przyszlosc i powolny rozklad?

Decyzja ogromnie ciezka. I pewnie nigdy nie bedzie co do niej zgody.

Z drugiej strony jesli boli to najlepiej aby bolalo jak najkrocej wiec odlaczenie od respiratora moze paradoksalnie w dluzszym okresie dac mu stabilna przyszlosc. Slowo klucz MOZE.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.10.2012, 12:38
borys napisał(a):Wyświetl post
Nic czego bysmy nie wiedzieli. Cupiał jest w tej chwili jak ostatni krewny pacjenta w spiaczce, ktorego sztucznie podtrzymuje sie przy zyciu. Moze utrzymywac stan wegetacji albo doprowadzic do smierci.
Idąc dalej tym tropem, to Cupiał jest winowajcą pogorszenia stanu zdrowia, pojąc przez lata pacjenta alkoholem i podając tłuste niezdrowe żarcie. Za te chwile przyjemności (mistrzostwa) doprowadził organizm do ruiny (długi) . Siedzi teraz nad szpitalnym łóżkiem pakując całą kasę w lekarstwa które i tak nie przynoszą skutku.

A teraz poważnie, chwała Cupiałowi za te chwile przyjemności które przeżywaliśmy, aczkolwiek sytuacja w której się znajdujemy to nikogo innego wina (tak, nawet nie łysego węża) tylko samego Cupiała, którego krótkowzroczność doprowadziło do tego (oby) chwilowego kryzysu Wisły. Cupiał może jest genialnym strategiem i szefem TF, aczkolwiek w piłce nożnej ciągle siedzi w brodziku.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.10.2012, 13:04
Rownie obrazowe zgadzam sie.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.10.2012, 13:47
Wtopiłem w Amber Gold .
Jak byś chodził do gimnazjum to byś nie wtopił.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
f-cuda
Banita

Od: 10.2012

Stary 08.10.2012, 09:12
WITAM
Jestem osobą co z reguły ratuje małe biznesy czyli pomaga wyjść im z długów oczywiście robię to nie odpłatnie traktuje jako hobby bo ja pracuje w ubezpieczeniach.
Co powinno się stać by Wisła Kraków funkcjonowała dobrze
1.Uniezależnić się finansowo od prezesa Bogusława Cupiała
a)Zostaje właścicielem ale daje tylko pieniądze w sytuacjach kryzysowych
b)Stworzyć ze współpracy z jedną z sieci komórkowych własną sieć komórkową o nazwie Biała Gwiazda i dzielić się z siecią komórkową po 50%. Czyli jesteś fanem Wisły kupujesz jej starter i np doładowujesz za 30 zł a 15 zł idzie dla Wisły liczmy że wydamy 10000 starterów i niech każdy minimum doładuje za 30zł to daje nam 300000zł dzielone na pół czyli miesięcznie wychodzi nam 150000zł miesięcznie.
c)Wprowadzić płatną informacje sms z informacjami co się dzieje z klubem i podczas meczów dla wszystkich sieci komórkowych powiedzmy 5zł miesięcznie
d)Wprowadzenie własnego napoju energetyczne White Star podpisujemy umowe z jakims dystrybutorem napoju który z każdej sprzedanej puszki daje odaje 1zł
e)Znalezienie sponsora głównego tak jak pisałem wyzej nawiazać współprace z jaką wytwórnia napojów energetycznych czyli reklamujęmy ich głowna marke za pewną kwote plus 1 zł od puszki za napój white star
f)Stajemy się główny operatorem stadionu podpisujemy miastem umowe że zyski z wynajmu poieszczeni biurowych mają 25% ZYSKU MY 75% ZYSKU
g)Tworzymy muzeum z prawdziwego zdarzenia z sklepikiem kibica
2.Budujemy infrastrukture pod mlodzież i skauting i zarabiamy na piłkarzach jak Ajax Amsterdam
3.Pozbywamy się bednarza a siagamy kogos niedrogiego z czech
4.Trener Zagraniczny z polskim asystentem takim który by mógł przejąć klub za pare lat

mam wiecej pomysłów ale nie mam czasu ich sie rozpisywać
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.10.2012, 11:01
kolego pomysły masz jakieś ale one są nierealne.Nie ma opcji na taką współpracę z siecią komórkową. Myślisz ,że ktoś by dał 50 % Wiśle?.Najwyżej jakaś mała opłata za samą nazwe,co do doładowania ,to nie jest tak,że te 30 zł doładowanie to jest taki sam zysk.Operator także ponosi jakieś koszty a w tym 30 zł trzeba też odliczyć podatki duperele.Trzecia sprawa nie jest kibiców naszego klubu na tyle ,żeby to przyniosło jakikolwiek duży zysk.Wydaje mi się ,że nawet 10000 takich starterów by nie poszło.Po czwarte wydaje mi się ,że były już jakieś startery wiślackie .Po piąte było już pare energetyków wiślackich ,były również w sklepach i co?Nie widze już żadnego,więc pewnie ani nie cieszyły się dużym zainteresowaniem ,a na pewno z puszki nie było zysku złotówki.Pomieszczeniami biurowymi na pewno będzie próbowało zarządzać miasto i najgorsze jest to,że mają takie podu**one pomysły jak stworzenie komisariatu straży wiejskiej .
Odpowiedz cytując
f-cuda
Banita

Stary 08.10.2012, 11:08
Powiem tak jesli chodzi o napój energetyczny to nie był sprzedawany przez wisłe ale prze skwk i tu był brak promocji
Jeśli byśmy mieli małe zyski z własnej sieci to zawsze to sa zyski z tego co wiem fanów wisły jest około 100000 w samej malopolsce. A 10000 to niech co dziesiąty a do tego w innych rejonach kraju mamy kibiców mogli by zamawiac startery przez neta.
A sprzedać prawa do swoich meczów nie Canal+,Polsatowi, tylko TVP dużo meczów w otwartej wiec wiecej sponsorów bo meczu nie bedzie ogladac np 100000 osób a np 2000000.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.10.2012, 11:21
Tylko niestety 90 procent naszych kibiców to lenie i mają w dupie to w jakiej sytuacji jest Wisła i nie chciałoby im się wydać nawet paru groszy ,żeby wspomóc klub.Ale oczekiwania mistrzowskie to wszyscy mają.A przykładem na to są sytuacje jak trzeba było iść choćby na glosowanie Rady Miasta na temat naszej hali to się wstawiło 20 osób

Sprzedać praw ot tak sobie nie można ponieważ prawa do pokazywania meczów ma Canal plus, Polsat oni przecież mają umowy z Ekstraklasa.SA itd ,a po drugie nie masz pojęcia jak wielki zastrzyk finansowy mają polskie kluby właśnie dzięki pieniądzom z C+ .Takimi pieniędzmi to TVP na pewno nie dysponuje.

Co do energydrinków to był jeden Skwk jak i jeden TS Wisły
Ostatnio edytowane przez Chorynatrzykolory : 08.10.2012 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.10.2012, 11:25
f-cuda napisał(a):Wyświetl post
WITAM
Jestem osobą co z reguły ratuje małe biznesy czyli pomaga wyjść im z długów oczywiście robię to nie odpłatnie traktuje jako hobby bo ja pracuje w ubezpieczeniach.
Co powinno się stać by Wisła Kraków funkcjonowała dobrze
1.Uniezależnić się finansowo od prezesa Bogusława Cupiała
a)Zostaje właścicielem ale daje tylko pieniądze w sytuacjach kryzysowych
b)Stworzyć ze współpracy z jedną z sieci komórkowych własną sieć komórkową o nazwie Biała Gwiazda i dzielić się z siecią komórkową po 50%. Czyli jesteś fanem Wisły kupujesz jej starter i np doładowujesz za 30 zł a 15 zł idzie dla Wisły liczmy że wydamy 10000 starterów i niech każdy minimum doładuje za 30zł to daje nam 300000zł dzielone na pół czyli miesięcznie wychodzi nam 150000zł miesięcznie.
c)Wprowadzić płatną informacje sms z informacjami co się dzieje z klubem i podczas meczów dla wszystkich sieci komórkowych powiedzmy 5zł miesięcznie
d)Wprowadzenie własnego napoju energetyczne White Star podpisujemy umowe z jakims dystrybutorem napoju który z każdej sprzedanej puszki daje odaje 1zł
e)Znalezienie sponsora głównego tak jak pisałem wyzej nawiazać współprace z jaką wytwórnia napojów energetycznych czyli reklamujęmy ich głowna marke za pewną kwote plus 1 zł od puszki za napój white star
f)Stajemy się główny operatorem stadionu podpisujemy miastem umowe że zyski z wynajmu poieszczeni biurowych mają 25% ZYSKU MY 75% ZYSKU
2.Budujemy infrastrukture pod mlodzież i skauting i zarabiamy na piłkarzach jak Ajax Amsterdam
4.Trener Zagraniczny z polskim asystentem takim który by mógł przejąć klub za pare lat

proponuję zejść na ziemię
Odpowiedz cytując
f-cuda
Banita

Stary 08.10.2012, 11:30
1.Dobra promocja Energetyka plu sprzedaż na satdionie
2.Co do praw kazdy klub sam moze decydowac prawami po wygasnieciu umowy przeciez przed zakupem praw do ekstraklasy prze C+ platfoma N oferowała Wisle,Legi i lechowi kupienie prawa do ich meczów
Oczywiscie prawa do ich meczów to znaczy na ich stadionie. Niech TVP da 50% tego co otrzymujemy od canal+ plus sponsorzy chetniejsi wychodzimy na zero
3.Fakt nasi kibice powini bardziej sie zangazowac uwazam ze stowarzyszenie powino miec udziały w klubie i finasowac czesciow klub składkami od kibiców
Odpowiedz cytując
Cracovsky
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 08.10.2012, 18:42
WITAM

mocne, przepisałeś to chyba z wniosku licencyjnego ŁKS
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.10.2012, 19:09
Zgłębie parę punktów, o których tu jeszcze nie mówiono, bo o sponsorach, zrobieniu muzeum to można książkę napisać.

Tyle, że wtedy fani z innych klubów mogą się od tej sieci ,,odwrócić" tak więć cieżko by było kogoś takiego znaleźć
Było już kiedyś coś podobnego. Chyba informacja o wyniku.
Napoji energetycznych mieliśmy już 2 (jak nie więcej wczęsniej) i to w różnych pojemnościach (tak więc ten argument też odpadnie) 1 SKWK i 1 TS Wisły - nawet podobne nazwy do Twojej były . Sam fakt, że już ich nie ma powinien wystarczyć, pominę już, że tego z TS Wisły pod koniec zrobiono hurtową wyprzedaż.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów