|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cóż spodziewałem sie bajdurzenia lysego na konferencji, ale ze bedzie mial kibiców za takich idiotów o kłamał im w żywe oczy w takim stopniu to nie.. "Kulawik to doświadczony trener, to świadoma decyzja, nie bylo to potraktowane względami ekonomicznymi" blablabla..
Juz nie mowiac o tym, ze zaprzeczył sam sobie mowiac ze bylo kilkunastu kandydatów i byl to świadomy wybór. Otóż chcąc podjąć świadomy wybór i nie podyktowany ekonomia to normalne ze wartoby z tymi kandydatami poromawiac. A nie zdarzyli tego zrobic na pewno wczoraj |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Ja myślę że to nie jest głupie rozwiązanie bo kogo mieli znaleźć na wczoraj jak sezon dawno rozpoczęty. A tak będzie można się rozejrzeć za jakimś ciekawszym trenerem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak w tamtym roku 20 tysięcy ludzi śpiewało Cracovii "Time to say good bye" pewnie niewielu zdawało sobie sprawę z faktu że jest to minimalnie przerobiona wersja arii "Con te partiro", które w wolnym tłumaczeniu znaczy "Odjadę/odejdę z Tobą". Oby się to nie spełniło.
Powodzeniu panie Tomaszu, ale cudów się nie spodziewam... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale nei okłamujmy sie, wole Kulawika niz jakby mial tu przyjsc jakis ....a Michniewcz Ulatowski czy inny kiep udający trenera.
Alfons w Bełchatowie tez był opcja oszczędnościową a wyników takich złych to nie miał. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
- Było kilkunastu kandydatów na stanowisko trenera i jest to świadomy wybór. Nie chodzi o kwestie ekonomiczne. Uważamy, ze trener Kulawik ma odpowiednie doświadczenie i jest to najlepszy wybór. Trener ma stuprocentowe poparcie, więc jest to według nas najlepsza opcja.
1. W takim razie dobrze, że nie poznaliśmy tych kilkunastu kandydatów. 2. Nie chodzi o kwestie ekonomiczne? kończ waść, wstydu oszczędź 3. Jakie ma doświadczenie? 4. Trudno żeby nie miał 100% poparcia. To co .......i ten gość to już przechodzi ludzkie pojęcie. Pisałem wczoraj o Kulawiku, ale nie myślałem, że będzie do końca sezonu. Co w tym burdelu da zmiana trenera? Bo chyba nic, Wilk po meczu przyjdzie powie: musimy poczekać bo jest nowy trener, dziękujemy kibicom za wsparcie i prosimy o jeszcze więcej, po kilku żenujących porażkach powie, że nie wie co się dzieje z szatni się nie wynosi rozmów, i liczy na to, że się ułoży. Ja jednak chciałbym dowiedzieć się od nich całej prawdy, tego że chcieli zwolnić Probieża. Pierwszą decyzją na miejscu Kulawika powino być zatrudnienia psychologa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Łysy to kłamca i z premedytacją potrafi powiedzieć, ze "czarne jest białe" więc ta konferencja nic a nic mnie nie zaskoczyła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Bójcie się chamy do 1 ligi wkraczamy... Obym się mylił
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
tommi skad to
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Komentarze na Wislaportal po wyguglowaniu
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Pewnie gwiazdy z zagranicy - Jaliens, Genkow, Iliev i Melikson.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Co to za płacz, lament,rozczarowanie na forum? Liczyliście na Murinio. Kulawik trener na dzisiejsze aspiracje i złotówkowe zdoloności nabywcze Wisły. Bednarz pitoli, o świadomym, najlepszym wyborze, taka jego rola bezwładnego, niedecyzyjnego pijarowca, ale co powiedzielibyście na jego miejscu. W klubie bida, gramy o środek tabeli. Kryzys Telefoniki nie ominął. Wierze, że BC nadal Wisłę ma w sercu to kibic od dziecka, taki jak my, ale poważna piłka to kosztowne hobby i najzwyczjniej już na to go nie stać.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Patrząc kto przejmował po Kulawiku Wisłę to trzeba patrzyć w przyszłość z optymizmem
![]() A może Guła, Sobol ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Podpisał kontrakt do końca sezonu...jeap, siur...Żeby nie było za chwilę jak z Kaziem po rozegraniu paru spotkań. Kulawik potrenuje miesiąc...dwa...może wytrzyma do końca rundy i zostanie zwolniony i zastąpiony kolejnym eksperymentem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kubson: "Tak jak obiecałem chciałbym opisać wam co dowiedziałem się na temat tego dla wielu „mitycznego” buntu. Informacje czerpałem z wielu źródeł. Od koleżanki z jednej z krakowskich redakcji, od pracownika TSW oraz od kilku innych mniej wiarygodnych ale wielce prawdopodobnych źródeł i mediów. Nie pisze wam ze dokładnie tak było, ale ze skrawków informacji wykluwa się dosyć szokująca wizja. Z początkiem sierpnia 2012r po dość ciężkich ćwiczeniach, oraz kilku nieprzyjemnych sytuacjach na treningu(Michal Probierz jest znany z tego ze dużo wymaga i potrafi nakrzyczeć), trzech polskich graczy(jeden przybył ostatnio do Wisły ponownie, jeden ma skrót zamiast nazwiska i zasłonięte na fotografiach oczy a trzeci strzelił dla Wisły piękna bramkę w Grecji) postanowiło coś z tym zrobić. Na meczu z Bełchatowem gra tych osób nie miała większego znaczenia więc i wynik i gra były jeszcze zaskakująco dobre. Z czasem „strajk” jak to nazywa delikatnie Grzegorz S przeniknął głowy innych piłkarzy. Zarówno zagraniczni gracze (na czele z naszym najlepszym zawodnikiem) jak Polacy (co najbardziej bolesne człowiek który od kilku lat był przykładem ambicji i walki w środku pola mimo dość młodego wieku) zaczęli być zarażani wizja usunięcia tego zbyt „ostrego” trenera. Michał zorientować się zbyt późno, bo przecież nie mógł spodziewać się ze nóż w plecy wbija mu jego właśni gracze. Na Wisłę od dłuższego czasu była nagonka w Warszawskich mediach, i kto mógł przypuszczać ze największy cios w tym sezonie otrzyma od własnych zawodników. Nie banda pismaków ze stolicy, nie Warszawski łysy agent w klubie tylko....oni! Trener zareagował odsunięciem jednego z prowodyrów buntu na trybuny, a innego „strajkującego”(zagranicznego) odstawił na ławkę rezerwowych. To już nie mogło pomoc. Fala uruchomiona przez wspomniana trójkę rozlewała się na coraz to nowe mecze. Mecz z Warta miał zostać przegrany (kto o zdrowych zmysłach wierzy w dwa przypadkowo niestrzelone karne) jednak i w tej drużynie zostało kilku uczciwych chłopaków dzięki którym gramy ciągle w Pucharze. Z moich informacji wynika ze w buncie brało udział 7-9graczy. Mam również informacje ze byli oni bardzo zaskoczeni iż po meczu z Pogonią trener ni stracił pracy. Probierz zrozumiał ze nie wygra. Ze gracze już postanowili... i odszedł. Ta dymisja to był dla nas znak. Dla wszystkich kibiców- On może nie wprost ale dal nam do zrozumienia co się stało w tym klubie. Teraz tylko od nas będzie zależało co z tym zrobimy. Czy będziemy potrafili z czystym sumieniem kibicować ludziom którzy udawali ze graja w Szczecinie i Gliwicach?/ Kto odda za bilety kibica którzy jeżdżą za naszym klubem po całej Polsce? Jestem przekonany ze pod wodza Tomasza Kulawika Mleikson zacznie szybciej biegać i dokładniej podawać, Glowacki czy Wilk będą waleczni jak kiedyś a Perieko przestanie robić pawełki. Tylko co z tego
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
pkt. 1 Jest kryzys, nie tylko Wisła ma długi i problemy z płynności finansową.
pkt. 2 Czy Widzew i Polonia, której grą ostatnio wszyscy dziennikarze sportowi się zachwycają ma jakiegoś super trenera. Kulawik nie jest od nich ani gorszy ani lepszy. pkt. 3 Problem drużyna jest w głowach piłkarzy. Nie ma zgrania, motywacji. Brak tzw. atmosfery z drużynie. Przypomina to dawne czasy komunistyczne w fabrykach gdzie każdy przychodził na 8 godzin i się opie...dalał. Wisła stałą się klubem eksperymentalnym. Piłkarze to czują i wiedza. pkt. 4 Paradoksalnie obecna sytuacja ekonomiczna w klubie może skłonić zarząd do zmiany polityki. Patrz na klubów z budżetem 10-20 mln., które ogrywają bogate kluby. pkt. 5 Możemy tylko czekać. Obecny poziom piłki w Polsce nie daje żadnej gwarancji na sukces. Myślę, że poziom jest zbyt wyrównany i o wyniku decyduje chwilowa predyspozycja lub porostu szczęści. Bo jak można inaczej wytłumaczyć że ostania drużyna w tabeli Zagłębie prawie wygrało z 2-gą Legią? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez hunter : 03.10.2012 o godz. 12:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ciekawe który zawodnik bedzie ustalał sklad...? ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Czyli co? Z tego tekstu wynika że zaczęło się od Garguły, Sobolewskiego i Głowackiego. Później dołączyli Melikson, Iliev, Wilk. Prawdopodobnie też Pareiko (sugestia weszlo). Pewnie ktoś jeszcze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Wiec powroci z trybun. Teraz tylko mozna wspolczuc Kulawikowi ktory Wiśle nie odmawia ale niestety pelnic bedzie role tylko figuranta... A jakby czasem zaczal miec swoje zdanie to go kopacze zwolnia... Zwolnili 3 trenerow to juz wprawe maja![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie róbmy z Kuli ofiary.Dobrze wie na co się pisze - domyślam się też że mu się finansowo nie przelewa więc jakiś zastrzyk gotówki będzie.
A co do buntu...Niestety , jeśli nawet Probierz to była kanalia, to specjalne podkładanie się(jeśli oczywiście miało to miejsce) to czyste s....ysyństwo. No ale na pochyłe drzewo....Jak nie stać nas nawet by wywalić sprzedawczyka G, to wiadomo że szatnia będzie rządziła i ustalała sobie kto ma ich trenować a kto nie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 14:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
czyli inaczej : Kulawik nie osiągał sukcesów z druzyną ME złożoną z młodych nawet bardzo młodych zawodnikow. Fajnie, ale przede wszystkim ta liga nie jest po to by osiągnąć sukces (sic!). Ocenianie pracy Kulawika z ME jest troche chujowe biorac pod uwage ze to jest liga w ktorej mają sie ogrywać młodzi a nie wygrywac. Miałeś naszą pierwsza ME ktora wygrała te rozgrywki i co ? Jakos sie SUKCES przełożył na cokolwiek ?
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^
Teoria prawdziwa niczym cycki z Twojego podpisu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Dla Cupiala.
Znow uslyszymy o pelnym poparciu Zarzadu dla trenera i o najlepszej opcji i tak bedziemy sie toczyc do I ligi. Wisla jest modelowym przykladem tego jak nie zarzadzac klubem pilkarskim. Cupial (razem z Wojciechowskim) mogliby na ten temat prowadzic wyklady w Wyzszej Szkole Zarzadzania. Łysy Wąż napisał(a):
Ostatnio edytowane przez River : 03.10.2012 o godz. 13:01.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Weszło zbiera swoje żniwo
masakra ! ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mi też ciężko uwierzyć w to co napisał iq1000. W tym świetle tekst z weszło: "gramy przeciwko trenerowi bo czasem tak trzeba" wydaje się bardziej prawdopodobny. Jeżeli to jest prawda i nawet w 10 % iq1000 przytoczył fakty to My Kibice nie możemy tego przemilczeć. To jest k.... hańbienie koszulki Naszej Wisły !!! Musimy jakoś zareagować, tak żeby do "pseudo kopaczy" dotarło, że nie grają w B klasie (z całym szacunkiem dla B klasy) tylko reprezentują barwy Wisły. Jeżeli nie pasują im metody trenera (ktokolwiek by nim nie był) i podkładają się, celowo przegrywając to trzeba im pokazać DRZWI !!!
Sorry, że się uniosłem ale i tak opisałem to co myślę najłagodniej jak się dało.
Ostatnio edytowane przez matinen : 03.10.2012 o godz. 13:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Dariook, sądzisz że to tylko ściema z Weszło?
http://kibole.wroclaw.pl/sytuacje.html Na jakiej podstawie?
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 14:44.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|