|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Pobili by się o miejsce w wyjściowej 11 bo premie by przepadły
![]() Szczerze odnośnie plotek o Kulawiku... trener Wisły ME, która nie potrafi odbić się od dna i ma zmotywować do walki gwiazdy pierwszej drużyny? Już lepszy byłby Motyka z Garbarni ![]()
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 03.10.2012 o godz. 09:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wygląda na to, że Kulawik. To już nie ma żadnego sensu. Trzeba się modlić o to, że obronimy się przed spadkiem i tyle w temacie. A tak na marginesie. Czy zasłużeni Wiślacy tacy jak Kulawik, Nawałka, Moskal muszą być zawsze trenerami przejściowymi? wiadomo, że Kulawik wyleci wcześniej czy później. To już jest kpina z naszego Klubu
Ostatnio edytowane przez Quorth : 03.10.2012 o godz. 09:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Kulwik będzie trenerem a dokłdniej asystentem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Dokladnie tak co to za roznica i tak to jest chwilowe... Mam nadzieje ze chociaz znajda jakiegos dobrego trenera przez ten czas...
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jeśli to Kulawik to de facto gramy bez trenera. Gość jest tylko od ustalenia składu i przeprowadzania zmian, a nie od nauki czegokolwiek...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja bym na Kieresia postawił, zanim mu drużyne wyprzedali w Bełchatowie to wyniki osiągał całkiem dobre
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Tomasz Kulawik trenerem Wisły Kraków: http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Kilku zawodników podobno zwalniało trenera to teraz będą terenowac się sami, Kulwik to będzie moim zdaniem trener kolega który porozmawia z Głowackim Sobolem Ilievem i będą szukać rozwiązania jak zagrać itd.
To może się sprawdzić ale nie musi. W Chelsea też doświadczeni zawodnicy podobno mieli dość Villas Boasa, zastąpił go trener kolega Di Mateo i na ten wózek zaciągnęli naprawdę daleko. |
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
po pierwszym Kulawiku przyszedł Petrescu, po drugim - Maaskant, więc jeśli analogia się utrzyma będzie ZMS
![]() ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli Kulawik to w sumie dobrze. Oznacza to, że szukają poważnego trenera. Przecież z nikim poważnym nie da się dogadać w dwa dni. A tak ogłoszą Kulę, zniknie tłum reporterów z Myślenic, będzie klimat do rozmów.
A i na forum znikną wszechwiedzący co to widzieli "siwego Polaka lub Czecha" ... ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nie jest też burakiem, należy więc sądzić że jego właśni piłkarze nie będą mu robić na złość, a już to wystarczy żeby w naszej buraczanej klasie wygrywać seryjnie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Wygrala opcja nie oszczednosciowa, tylko "psychologiczna".
Kulawik ma za zadanie odbudowac atmosfere w szatni, bo wiadomo, ze umiejetnosci nasi pilkarze maja. Jak da im pograc to bedzie dobrze. Lepszy Kula niz jakies Czesie czy Nowaki. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Kulawik ...
Czyli stawiamy na młodzież ! Wg mnie OK tylko ..... nie spaść w tym roku z ligii ... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z gówna bicza nie ukręcisz, nieważne jaki byłby trener.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
ciekawe czy nie bedzie jak z Moskalem.... no nic trzeba przecierpiec ten sezon i dac mu w spokoju popracowac
![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jednak jest opcja oszczędnościowa. Życzę mu - to oczywiste - jak najlepiej. Ale oznacza to dalsze zaciskanie pasa raczej niż inwestycje w drużynę. I chyba oznacza też, że Probierz nie pociągnie za sobą Bednarza.
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ciekawa zapewne będzie konferencja. Chciałbym ją sobie obejrzeć żeby zobaczyć jaką ideologię dorobią do rzeczywistości.
Będzie pewnie .......enie o stawianiu na "swoich", o rozwoju młodzieży którą trener przecież dobrze zna. Takie tam pierdoły. Cóż, gorzej pewnie nie będzie. Lepiej też pewnie nie. Zagrają ze dwa poprawne mecze na fali entuzjazmu po udanej rewolucji a potem potem wróci stare. W zimie jakiś trener z nazwiskiem i perspektywami ( przynajmniej pozornie) a na wiosnę (latem) znów Kulawik albo ktoś swój. W sumie przynajmniej nasz klub jest konsekwentny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nie szkolimy młodzieży, nie stać nas na bardziej utalentowanych młodych polskich piłkarzy, nasza drużyna ME prowadzona przez prawdopodobnie nowego trenera przegrywa mecz za meczem ----> STAWIAMY NA MŁODZIEŻ. Sen wariata. No ale cóż, powodzenia. Bardzo chciałbym aby Kulawikowi się udało wbrew sensowi i logice, bo to sympatyczny gość i Wiślak.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Kulawik. To chyba informacja na zasadzie domniemania, ile to rano ,jak jechałem samochodem, słyszałem info że Smuda będzie trenerem. A czemu, a no bo tak
Bo zna się z Cupiałem. Argument koronny. A kto będzie tak naprawdę to się okaże. Wg mnie nikt poważny nie weźmie zespołu. Nie w tak funkcjonującym klubie. Szczytem jest jakiś dziadzio pokroju Schefera. Sukcesy w zeszłej epoce, gdzie futbol wyglądał inaczej i od tego czasu średnio kilka klubów rocznie obsługuje. Albo jakiś Mitomana z zachodu, który miał propozycję objęcia Barcelony po Guardioli ale ją odrzucił. Wziąłby tą robotę ale nie podobało mu się manifestowanie przez Katalończyków swojej odrębności wobec Madrytu. Poza trenowaniem jakiś średnich zespołów u siebie w kraju nic nie osiągnął ale ma potencjał i wie jak wprowadzić Wisłę na salony. Tym czy innym składem LM czy LE to bułeczka dla niego. A później taki Ojrzyński gościa wciąga nosem ![]() Tak a propos kto teraz prowadzi zajęcia z zespołem ? Kierowca Cupiała?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.10.2012 o godz. 09:54.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 03.10.2012 o godz. 09:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
ja się tam ciesze..WIŚLAK..uspokoi szatnie i do przodu
[jezęli to będzie prawda] |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Do pierwszej ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
W szatni siedzą lepiej lub gorzej opłacani robole, którzy powinni ciężko zapierdalać na te mniejsze lub większe ( ale ciągle za duże) wynagrodzenia a nie zajmować się zwalnianiem trenerów. Probierza nie bronię ale większy żal mam do tej zbieraniny niż do kolejnych trenerów. Probierza można rozliczać za taktykę ale przyjęcie piłki tak żeby nie odskakiwała na 3 m to już chyba nie jego działka. Tu nie chodzi o Kulawika bo z całym szacunkiem za przeszłość to będzie tymczasowe "popychadło". Ok, mogli iść w "młodość" i "swoich" ale mogli to przynajmniej zrobić kompleksowo. Wy.......ić całą tą bandę na błonia a grać samymi młodymi. Może i młodzi grać jakoś specjalnie nie potrafią ale są przynajmniej tani. Efekt sportowy w dłuższej perspektywie podobny a finansowy znacznie lepszy bo nie trzeba płacić wejściówek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bednarz celuje w takich wlasnie kibiców, którzy nie beda zbytnio psioczyc na Kulawika, bo to swój, Wislak, taki szwagier troche, z ktorym sie mozna napić i zlozyc meble. A kwestia doswiadczenia, umiejetnosci, osiągniętych wyników, autorytetu.. A co tam, przeciez to nasz Kula, młody i tani. Juz sie kilka takich głosów pojawiło pozostaje miec nadzieje, ze to zdecydowana mniejszość. Zaczynam miec coraz większe wrazenie, ze Bednarza zupełnie nie interesuje poziom pierwszej drużyny byleby bylo bylejako i tanio. Gdyby bylo inaczej podalby sie w tym burdelu do dymisji nie chcąc firmowaniu czegos takiego swoim nazwiskiem. Jak sie porówna to do wywiadu Mielcarskiego, ktory chcial tu wprowadzić europejskie standardy, ale odbił sie od ściany to mamy obraz sytuacji.
Tez chetnie posłucham konferencji i bogatych przemyśleń i idei jakie stanęły za taka decyzja. Bedziemy mieli propagandę w najwyższym wydaniu |
|
|
|
Guest
|
|
|
Probierz to może jest dobry trener dla grajków po podstawówce, a nie dla ludzi, którzy mają trochę inteligencji na boisku i poza nim, którzy rozegrali w swoim życiu mecze o coś więcej niż o punkty w ligowej tabeli. Probierz może nakazać grajkom gryźć trwa tylko to są ludzie którym trzeba też przekazać jakąś koncepcje prócz "gryźcie trawę"Jestem bardziej po stronie piłkarzy niż po stronie trenera.
Oby tylko Kulawik nie eksperymentował za dużo z młodymi bo moim zdaniem jest Chrapek do pierwszego składu Uryga może jeszcze wchodzić reszta nie za bardzo. |
|

|
||||||
![]() |
|
|