The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2012, 11:32
uzytkownik_forum napisał(a):Wyświetl post
Sikorski jest nieporozumieniem, to fakt, ale być może liczono, że się ocknie, a podejrzewam, że i tak był na promocji, choć mogę się mylić.
Sprzedaż Maora ma taki sens, że ( najprawdopodobniej) jest On jednych z tych, o których mówi się szeptem, że dla Wisły grać już mają zamiaru. Z niewolnika nie ma pracownika, a torpedującego grę Wisły faceta z V kolumny nie potrzebujemy. Kontrakt też ma pewnie wysoki, jest z pewnością najdroższym graczem w klubie, więc można Go śmiało puścić nim znowu będzie kontuzjowany - czy naprawdę, czy symulując.
Bez Meliksona to my jesteśmy zespołem na granicy spadku z ligi. Torpedujący grę i będący V kolumną Melikson?Szczerze powiedziawszy nie wiem o czym piszesz. Nawet jeśli tak jest to wciąż jest dwa razy lepszy od naszych pozostałych zawodników i jest jedynym motorem napędowym Wisły.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.09.2012, 12:38
Przypomnę, że wszyscy opieramy się na doniesieniach medialnych, bo mało kto chodzi tutaj z Maorem popijać regularnie soczki w barze i oddając się pogaduszkom. Nie wiem, czy jest skromny, czy nie, jednak historia z reprezentacją świadczy, że duet Maor - menago jest wyrachowany i zdolny do różnych, dziwnych zagrań. Moim zdaniem jest najdroższy dlatego, że można za Niego najwięcej dostać, a porównanie Go cenowo do Garguły uważam za potwarz dla obu Panów. Poza tym Melex jest i tak dużo słabszy niż kiedyś, gdy wygrywał mecze, drużyna jest słabsza, problemy finansowe są oczywiste - jesteśmy ( jeszcze ) kolosem, ale na naprawdę glinianych nogach. Ja to widzę, widzi i On, i nie dziwię się, że w Jego świadomości opuszczenia Wisły, gdzie czar prysł, jest oczywiste, co przekłada się na poziom gry. Nie ma ludzi niezastąpionych a to, że bez Niego zajmiemy miejsce 13, czy z nim 9, to średnio zmienia postać rzeczy.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.09.2012, 13:00
Uważam budowa nowej Wisły zwłaszcza powinna bazować na młodych dostępnych za realną kasę i 2-3 zawodników naprawdę robiących różnicę z kontraktami nieco wyższymi.
Melikson robi różnice (jak jest zdrowy). Pozbywanie się go teraz jest mało korzystne nie tylko sportowo ale i finansowo.
Oczywiście nie wiem jak jest z płatnościami Wisły i trudno mi powiedzieć czy boss się nie zaparł i czy nie jest tak że by spółka nie upadła trzeba sprzedać Meleksa. Mam nadzieję że aż tak źle nie jest.
Mam też wrażenie że potencjał Meliksona nie jest w pełni wykorzystany. On musi mieć 2-3 pilkarzy którzy z nim będą te klepki grać sam Iliev nie wystarczy. nie nadają się do tego Wilk, Genkov, Sikorski, Garguła, Quito .... już prędzej Boguski i Burliga, może kiedyś Szewczyk i Chrapek
Ostatnio edytowane przez Grantar : 25.09.2012 o godz. 13:03.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Stary 25.09.2012, 13:25
Chwilowo Illiev nie nadaje się do niczego, nie tylko do klepki z Maorem. Ogólnie Jego transfer to wielki niewypał.To, co pokazuje, to zabawy rodem z boiska za szkołą. Bezproduktywna kiwka jest fajna na PSX po kilku piwach i jointach, a nie na ekstraklasowym boisku, gdzie wymagana jest efektywność. Statystyki nie kłamią, a ostatni mecz pokazuje, że Ivica nadaje się już tylko do odstrzału.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.09.2012, 14:24
uzytkownik_forum napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę, że wszyscy opieramy się na doniesieniach medialnych, bo mało kto chodzi tutaj z Maorem popijać regularnie soczki w barze i oddając się pogaduszkom. Nie wiem, czy jest skromny, czy nie, jednak historia z reprezentacją świadczy, że duet Maor - menago jest wyrachowany i zdolny do różnych, dziwnych zagrań. Moim zdaniem jest najdroższy dlatego, że można za Niego najwięcej dostać, a porównanie Go cenowo do Garguły uważam za potwarz dla obu Panów. Poza tym Melex jest i tak dużo słabszy niż kiedyś, gdy wygrywał mecze, drużyna jest słabsza, problemy finansowe są oczywiste - jesteśmy ( jeszcze ) kolosem, ale na naprawdę glinianych nogach. Ja to widzę, widzi i On, i nie dziwię się, że w Jego świadomości opuszczenia Wisły, gdzie czar prysł, jest oczywiste, co przekłada się na poziom gry. Nie ma ludzi niezastąpionych a to, że bez Niego zajmiemy miejsce 13, czy z nim 9, to średnio zmienia postać rzeczy.

Ja jako kibic Wisły widzę to inaczej niż ty. Nie potrzebuję pić z nim soczka żeby mieć własne zdanie co do jego osoby. Obecnie reprezentuje barwy naszego klubu to tym bardziej jestem uprzedzony do wszystkich negatywnych doniesien udeżających zarówno w niego jak i nasz klub. Tyle negatywnych artykułów co kieruje się w stronę Maora to nawet sam Garguła nie miał od kiedy jest u nas w klubie.
Każdy jedo ruch jest śledzony z tak wielką zaciekłoscią że aż to zaczyna zastanawiać, każda kontuzja jest ogłoszona zamieżoną symulką, a każdy słabszy występ jest pokłosiem jego niechęci do Wisły.
POJEBAŁO i WAS?
Zamiast się wspierać to znajdują się tacy lubiący srać w swoje gniazdo! Powielacie te nie sprawdzone brednie i chyba nieświadomie przyczyniacie sie do zamierzanego rozkładu naszego klubu. Nie jest tajemnicą że seryjne mistrzostwa nie są w smak wszystkim...

A co do zamieszania z kadrą to uświadom sobie jedno. Melikson jest synem polki dlatego miał takie samoe prawo jak i ty w naszej drużynie występować. a nazywanie Meliksona wyrachowanym jest po prostu nie na miejscu.
Do huja, a kto jak nie Smuda dał mu do zrozumienia ze jest dla niego miejsce? Więc widząc jedyną w swoim rodzaju szansę na występy w Euro chciał zrealizowac swoje marzenie. reprezentować barwy kraju z którego wywodzi się jego rodzina. Niejeden pyte robił czarnemu Oliemu a teraz za szczucie się zapewne wzieli...
I ty siie jeszcze dziwisz że chłopak wpadł w wir tej żałosnej nagonki? Został u nas doceniony i miał prawo do takiej decyzji. Ale gdy już do wszystkiego wpierd... się zazdrosne zydy i wystąpiły grożby pod jego adresem to zamiast okazać mu Wislackie wsparcie to jeszcze dolewaliście oliwy do ognia.

Załujcie wszyscy że nie zagrał, wielce prawdopodobne że byłby główna postacią w naszej kadrze i może teraz występował by gdzieś na zachodzie...a Jacek by sie onanizował patrząc na 5 baniek ojro.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 25.09.2012 o godz. 14:43.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Stary 25.09.2012, 16:38
Dariook - od tego jest forum, by się na nim wypowiadać w tematach, które Nas interesują. Nie sram we własne gniazdo, jak próbujesz to nazwać. Nie mam zamiaru się wspierać na siłę, bo cenię możliwość własnej wypowiedzi i tyle. Maor to nie jest biedny chłopak, który wpadł w nagonkę i dał się złapać. To dorosły, myslący facet, który chłodno wykalkulował, że na EURO opłaca mu się pokazać - jako Polak. Widzisz w dniu dzisiejszym, jaki trykot narodowy przywdział, więc już wiesz, gdzie mu bliżej i kim się czuje.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 25.09.2012, 18:03
To jego sprawa kim sie czuje i w jakiej reprezentacji gra. Mial ten przywilej ze mogl wybrac wiec nie dorabiaj historii o   chlodnej kalkulacji. Przeciez to oczywiste ze stajac przed taka mozliwoscia wybral Polske, ktora byla gospodarzem turnieju tym bardziej ze Izrael przez jego cala kariere nie wykazal zainteresowania jego osoba.

Kazdy by wybral podobnie, A ze zmienil zdanie ? No coz ... zalujmy.
Ale nie widze w tym zadnego knucia i zimnego wyrachowania, ot poprostu chcial zagrac w wielkiej imprezie - spelnic zapewne marzenie pilkarza.

Kazda jego decyzja powinna byc zaakceptowana bez komentarza. Bo jak juz napisalem, mial prawo by wybrac i to jego sprawa jakie mial przeslanki.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.09.2012, 18:19
wyjątkowo zgadzam się z dariookiem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Stary 25.09.2012, 18:37
Czyli zgadzacie się, że chciał być Polakiem, a nie Eskimosem, bo u Nas było EURO, a nie dlatego że się nim czuł ? Wśród ludzi, którzy cenią sobie ponoć honor i w co drugim poście do tego pieją, brzmi to przynajmniej zastanawiająco. Mniejsza z tym - upieram się, że na koledze z prawie Reprezentacji już niczego nie zbudujemy. Zawsze jest tak, że kogoś czas mija - Jego nad Wisłą i w w Wiśle się skończył, i takie moje zdanie. Był taki okres, że podobne odczucia miałem co do Patryka Małeckiego, i czas pokazał, że nie tylko ja.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 25.09.2012, 18:57
Byc Polakiem a reprezentowanie Polski to dwie rozne rzeczy.

Honor to pojecie bardzo szerokie , ile ludzi tyle definicji.
Nie pijasz z nim soczku wiec nie wiesz co i jak Melikson mysli, a tylko powielasz plotki .
Ostatnio edytowane przez Dariook : 25.09.2012 o godz. 19:00.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 25.09.2012, 20:58
podsumowując mleko już się dawno wylało i nie ma już Euro nie ma Smudy i nie ma Meliksona w kadrze która teraz jest zmartwieniem Fornalika tak samo jak to by szlifować i nie marnować zawodników z polskimi korzeniami uzytkownik_forum tak to jest forum by się wypowiadać w tematach które nas interesują ale to jest akurat temat poświęcony polityce transferowej a nie reprezentacji.Co do gadania że nie ma Wisły bez Meliksona bez przesady Wisła to cała drużyna a nie pojedyncze gwiazdki nawet Melikson jako gwiazda nic nie zdziała na boisku bez reszty teamu zresztą niech Melikson lepiej skupi się na grze się i zgraniu z teamem niż na pretensjach do Wisły za nieudany transfer do Celtiku
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 25.09.2012, 21:00
podsumowując mleko już się dawno wylało i nie ma już Euro nie ma Smudy i nie ma Meliksona w kadrze która teraz jest zmartwieniem Fornalika tak samo jak to by szlifować i nie marnować zawodników z polskimi korzeniami uzytkownik_forum tak to jest forum by się wypowiadać w tematach które nas interesują ale to jest akurat temat poświęcony polityce transferowej a nie reprezentacji.Co do gadania że nie ma Wisły bez Meliksona bez przesady Wisła to cała drużyna a nie pojedyncze gwiazdki nawet Melikson jako gwiazda nic nie zdziała na boisku bez reszty teamu zresztą niech Melikson lepiej skupi się na grze się i zgraniu z teamem niż na pretensjach do Wisły za nieudany transfer do Celtiku
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.10.2012, 11:44
za 10 miesięcy kończą się kontrakty takim zawodnikom Wisły jak:
- Pareiko
- Jaliens
- Czekaj
- Frederiksen
- Burliga
- Sobolewski
- Uryga
- Iliev
- Sikorski
- Quioto

Nie myślcie może o tym całym burdelu z trenerem, motywacją, aktualną Wisłą... A nad tym kto powinien tą przyszłą WIELKĄ WISŁĘ tworzyć. Mnie przynajmniej to trochę uspokoiło :]

Za 10 miesięcy władze Wisły rozliczą ww. piłkarzy za ich grę żegnając niektórych a z niektórymi przedłużając kontrakt. Podejrzewam też że wiele będzie zależało od nowego trenera.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.10.2012, 11:55
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
.............

Za 10 miesięcy władze Wisły rozliczą ww. piłkarzy za ich grę żegnając niektórych a z niektórymi przedłużając kontrakt.
Kamil, zapytam jak klasyk - pożegnamy ich i co potem?

Kupimy nagle pół pierwszej jedenastki? Ile my transferów gotówkowych robimy? Dla ułatwienia przypomnę ze zawsze sprzedawaliśmy kogoś by zrównoważyć budżet = mieć na chleb.

Myślisz chyba trochę jak Bednarz - najważniejsze to obciąć koszty. Liczy się tu i teraz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.10.2012 o godz. 12:00.
Odpowiedz cytując
terje
prądnik biały

Od: 12.2004

Stary 02.10.2012, 11:59
z ww. do przedłużenia są tylko następujący: Czekaj, Uryga, Iliev, reszta dziękuję dobranoc. Sobol już niech sobie daruje granie, szacunek dla Niego, ale już nie te lata i nie ta forma.

z polskiej ligi Wisła powinna ściągnąć: Jeż z Lubinka, Wszołek, Teodorczyk z bankrutującej Polonii, Mak ze spadającego Bełchatowa, do tego 2 bramkarzy (Pareiko już na emeryturę, a Miśkiewicz nadaje się tylko do 4 ligi włoskiej), boczni obrońcy, skrzydłowy i 2 kolejnych napastników.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.10.2012, 12:02
W chwili obecnej brakuje 4 zawodników (napastnik, skrzydłowy, środkowy pomocnik, lewy obrońca) i to są luki gdzie nikt nie odchodzi. Z tej 10-wymienionej co kontrakty się kończą odejdzie niemal na pewno: Pareiko, Sobol, Jaliens, Frederiksen, Sikorski, Quioto, Iliev. Młodym pewnie przedłużą, bo i tak dużo nie zarabiają. Mamy wtedy 11 luk w kadrze. Nie możliwością jest w jednym okienku sprowadzić aż tylu zawodników. A zawsze istnieje szansa że opchnął jeszcze Meliksona czy Genkova.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.10.2012, 12:03
Przedłużymy Urygę i Czekaja, będzie Szewczyk i Chrapek, zostanie Bunoza, Chavez, Jovanović, Genkov, Głowacki i Wilk. Pewnie wróci Mały i dojdzie Nalepa z wypożyczenia - 12 piłkarzy zdolnych do gry na poziomie dołu tabeli (jak się sprężą to środka) całkowicie za darmo! Gwiazdunia Maor pewnie wy.......i na drugą stronę kuli ziemskiej za jakiś 1 mln euro. A resztę graczy sprowadzić drogą Widzewa - nawet z 2 ligi maltańskiej czy 5 azerskiej, byle by kopaczom chciało się biegać i nie cierpieli na tak ogromny przerost ego jak nasze obecne skórokopy.

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 02.10.2012, 12:11
Czy Pan Syndyk poczuwa się również do poniesienia odpowiedzialności za wyniki drużyny?
Czy dalej będzie prowadził akcję dewaluacji majątku Wisły swoją "polityką transferową"?

Ile jeszcze Cupiał będzie pozwalał na rozp....anie swojej firmy?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 02.10.2012, 12:16
Bednarz musi odejść żaden z jego transferów nie wypalił! zero skuteczności ma, taka prawda.
Sikorski Frederiksen Quioto DNO
Miśkiewicz Buras-nie grają więc nie oceniam
Chrapek-powrót z wypożyczenia więc nie zawdzięczamy go Bedarzowi.
Głowacki -słaby jednak Bednarza nie krytykuję bo Głowackiego każdy chciałby przed sezonem sprowadzić.

Tyle pisało się w okienku potrzebny klasowy napastnik w stylu Brożka, potrzebny skrzydłowy nawet darmowy ale ograny to oczywiście nie trzeba Bednarz wiedział lepiej i sa efekty tego.

Najbardziej żal Małeckiego teraz widać jak na dłoni jak grozni byliśmy mając takiego skrzydłowego.Sam w meczu potrafił zrobić tyle groznych akcji ile robią nasi wszyscy kopacze odpowiedzialni za ofensywe .
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.10.2012, 12:19
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Kamil, zapytam jak klasyk - pożegnamy ich i co potem?

Kupimy nagle pół pierwszej jedenastki? Ile my transferów gotówkowych robimy? Dla ułatwienia przypomnę ze zawsze sprzedawaliśmy kogoś by zrównoważyć budżet = mieć na chleb.

Myślisz chyba trochę jak Bednarz - najważniejsze to obciąć koszty. Liczy się tu i teraz.
Gdzie napisałem że JA bym ich wszystkich pożegnał... Napisałem przecież że to działacze Wisły będą decydować... Nie pisałem też że chciałbym wymieniać pół jedenastki... I na koniec... absolutnie nie myślę jak Bednarz z jednego szalenie ważnego powodu... Ja jestem kibicem Wisły!! on nie... taka delikatna różnica.

Zrobiłem tę listę żeby zwrócić uwagę na fakt że za 10 miesięcy kończy się kontrakt połowie aktualnie wyjściowego składu. Podkreślając że działacze, oraz przyszły trener będą mieli nie lada ból głowy kogo zostawić/pożegnać/może "kupić".

Nie trudno zauważyć że za aktualny stan, pozycja w tabeli czy styl gry odpowiedzialny jest nie tylko trener, ale również i zawodnicy. Nie wszyscy zasługują na grę z koszulce z gwiazdą na piersi.

pozdro
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.10.2012, 12:21
Baala napisał(a):Wyświetl post
W chwili obecnej brakuje 4 zawodników .... Mamy wtedy 11 luk w kadrze......
Napisze inaczej - 11 luk w kadrze to skład na 1 ligę. Jak, w co nie chce wierzyć, spadniemy to nie widzę opcji powrotu do ekstraklasy z takim składem (nawet wzmocnionym jednym czy dwoma graczami).

Edit:
Kamil_mchw, spoko. Nie rozumiem dlaczego napawa Cię optymizmem sytuacja w której kończą się kontrakty i to w takiej ilości?

Jak w profesjonalnym klubie piłkarskim może być tak że opuszcza go 10 graczy z szerokiej kadry? Jakiś przypadek poza bankrutem?
To jest dramat, to jest ewidentne zaniedbanie lat poprzednich. Ta sytuacja pokazuje jak bardzo krótkowzroczna jest nasza polityka kadrowa. Polityka prowadzona z myślą o dniu dzisiejszym, opierana na zawodnikach co do których nie jest się pewnym przydatności do zespołu. Nie widzę tutaj nic optymistycznego - wręcz przeciwnie. To nie jest ból głowy dla działaczy czy trenera - to są zgliszcza. Zastanawianie się nad przedłużaniem niektórych kontraktów z tej listy to 'grzebanie we własnym kuble na śmieci'. Już nie w cudzym, już w swoim.

Ciesze się ze są tacy ludzie jak Ty, oddani sprawie i Wiśle, natomiast mnie lotto czy Bednarz jest kibicem Wisły czy Legi. On się po prostu nie nadaje na to stanowisko. Staszek kibicem Wisły nie był, a swoja robotę znacznie lepiej robił. To samo dotyczy zawodników. Jeśli okaże się prawdą plotka że zwolnili trenera z premedytacją, to nie zasługują na grę w żadnej koszulce. Jeśli to prawda to nawet Cracovi nie życzę takich zawodników.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.10.2012 o godz. 12:51.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.10.2012, 12:23
Wyjebać Łysego raz na zawsze.. Na .... on jest w tym klubie?
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.10.2012, 11:34
Siema. Mówimy żeby dać naszym trenerom czas, żeby zespół się zgrał, ale ja tu po sezonie widzę następną przebudowę drużyny. Taka krótka analiza( opieram sie na danych z transfermarktu) :
Nasza kadra obecnie wygląda następująco :
BR: Pareiko, Jovanic, Miśkiewicz, Kocoń
OB: Jaliens, Bunoza, Chavez, Głowacki, Czekaj, Lepiarz, Frederiksen, Burliga, Jovanovic,
PO: Sobolewski, Wilk, Uryga, Chrapek, Garguła, Melikson, Iliev, Stolarski, Buras, Szewczyk, Iliev,
NA : Genkov, Sikorski, Boguski, Kamiński, Quioto, Karłowicz

Niby kadra liczna(30 zawodników) ale jest w niej 6 zawodników którzy jeszcze w tym sezonie nie grali ( są to młodzi + Jovanic ). Jednak po sezonie wygasa 10 kontraktów, odpowiednio :
Pareiko - 35 lat
Jaliens - 34 lata
Frederiksen - 30 lat
Sobolewski - 35 lat
Iliev - 32 lata
Sikorski - 24 lata
Czekaj - 20 lat
Burliga - 24 lata
Quioto - 21 lat
Uryga - 18 lat
Z całej dziesiątki realne ( na dzień dzisiejszy ) jest przedłużenie z Czekajem, Burligą, Urygą i może Pareiką.
Dla całej reszty nie widzę sensu gdyż w tej grupie jest 5 zawodników po 30.Czyli jeśli przedłużymy kontrakty z Czekajem, Burligą, Urygą i Pareiką to i tak musimy szukać 6 nowych zawodników z czego 2 obrońców, 2 pomocników i 2 napastników czyli po 2 zawodników do każdej formacji. I znowu ich wprowadzanie, zgrywanie może zająć pół rundy.

PS. Ten tekst jest moimi przemyśleniami na ten temat, nie musicie się z nim zgadzać ale chciałem poddać temat pod dyskusję.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.10.2012, 11:53
Z Pareiką to raczej na pewno nie przedłużymy, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego formę w tym sezonie.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2012, 13:24
Transfery 2009+

Łobodziński
Garguła
Singlar
Beto
Alvarez
Kirm
Jirsak
Issa Ba
Christow
Jovanic
Branco
Bunoza
Chavez
Paljić
Boukhari
Wilk
Ríos
Čikoš
Jaliens
Melikson
Siwakow
Genkow
Díaz
Lamey
Iliev
Núñez
Biton
Szewczyk
Jovanović
Miśkiewicz
Frederiksen
Głowacki
Quioto
Sikorski

Ile z nich można zaliczyć na plus, a ile to piłkarze z kosza na śmieci? Kto się spłacił? O kim można powiedzieć International level?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.10.2012, 13:28
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Siema. Mówimy żeby dać naszym trenerom czas, żeby zespół się zgrał, ale ja tu po sezonie widzę następną przebudowę drużyny. Taka krótka analiza( opieram sie na danych z transfermarktu) :
BR: Jovanic(?), Miśkiewicz, Kocoń
OB: Bunoza (?), Chavez (), Głowacki, Czekaj, Lepiarz, Burliga, Jovanovic(?),
PO: Wilk, Uryga, Chrapek, Garguła, Stolarski, Buras, Szewczyk,
NA : Boguski, Kamiński,Karłowicz

Niby kadra liczna(30 zawodników) ale jest w niej 6 zawodników którzy jeszcze w tym sezonie nie grali ( są to młodzi + Jovanic ). Jednak po sezonie wygasa 10 kontraktów, odpowiednio :
Pareiko - 35 lat
Jaliens - 34 lata
Frederiksen - 30 lat
Sobolewski - 35 lat
Iliev - 32 lata
Sikorski - 24 lata
Czekaj - 20 lat
Burliga - 24 lata
Quioto - 21 lat
Uryga - 18 lat
Z całej dziesiątki realne ( na dzień dzisiejszy ) jest przedłużenie z Czekajem, Burligą, Urygą i może Pareiką.
Dla całej reszty nie widzę sensu gdyż w tej grupie jest 5 zawodników po 30.Czyli jeśli przedłużymy kontrakty z Czekajem, Burligą, Urygą i Pareiką to i tak musimy szukać 6 nowych zawodników z czego 2 obrońców, 2 pomocników i 2 napastników czyli po 2 zawodników do każdej formacji. I znowu ich wprowadzanie, zgrywanie może zająć pół rundy.

PS. Ten tekst jest moimi przemyśleniami na ten temat, nie musicie się z nim zgadzać ale chciałem poddać temat pod dyskusję.
Jest jak piszesz. Mogę tylko dodać, że jak w zimie będzie cd wyprzedaży (Melex,Genkov,Chavez?,Bunoza?) albo ktoś będzie chciał ucieć ze względu na zaległości to na nowy sezon z obecnego składu pozostaną co najwyżej Ci, których pozostawiłem w Twoim zestawieniu plus nowi (oby były na nich pieniądze i oby byli kontraktowani przez kogoś innego niż B...).
Atak (w ogóle ofensywa) śmierci... samobójczej W tej sytuacji jedyną i ostatnią szansą będzie znalezienie względnie taniego trenera, który potrafi selekcjonować i rozwijać młodych grajków.
Ostatnio edytowane przez arti : 06.10.2012 o godz. 13:34.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.10.2012, 13:35
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
BR: Pareiko, Jovanic, Miśkiewicz, Kocoń
OB: Jaliens, Bunoza, Chavez, Głowacki, Czekaj, Lepiarz, Frederiksen, Burliga, Jovanovic,
PO: Sobolewski, Wilk, Uryga, Chrapek, Garguła, Melikson, Iliev, Stolarski, Buras, Szewczyk, Iliev,
NA : Genkov, Sikorski, Boguski, Kamiński, Quioto, Karłowicz

Pareiko - 35 lat
Jaliens - 34 lata
Frederiksen - 30 lat
Sobolewski - 35 lat
Iliev - 32 lata
Sikorski - 24 lata
Czekaj - 20 lat
Burliga - 24 lata
Quioto - 21 lat
Uryga - 18 lat
Najlepsze jest to,że z tej całej piątki młodych żaden poziomem sportowym nie nadaje się do Wisły Kraków.
Jedynie Chrapek,no i Romek jak odbębni kare to może coś w koncu pokaże. Jesteśmy w ciężkim chuju,bo cała ta zgraja dziadków jest siebie warta,a jakby ktoś chciał postawić na młodzież to nie ma kim grać.
Dzisiaj znowu nasze zdolne chłopaczki się popisali w ME - 0:4 dostali od warszawki.
Co będzie dalej z tym zespołem to już chyba sam Cupiał nie wie. Obecni zawodnicy -za słabi.Młodzież z ME-szkoda gadać. Kasy na transfer- nie ma. Jak dla mnie to mamy sytuację patową.
Jedyna szansa,że Boguś się porwie na ostatnie szaleństwo po sezonie i wyłoży mamone na transfery. Inaczej będziemy grali dalej takim samym szrotem i taki sam szrot jak Sikorski ściągali.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 06.10.2012 o godz. 13:39.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.10.2012, 13:35
arti napisał(a):Wyświetl post
W tej sytuacji jedyną i ostatnią szansą będzie znalezienie względnie taniego trenera, który potrafi selekcjonować i rozwijać młodych grajków.
Szkoda tylko że już w pierwszej lidze.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.10.2012, 14:48
Zmartwię wszystkich..........Dawidowski zakończył własnie karierę.
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 06.10.2012, 16:17
A tak liczyłem na jego powrót
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów